- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Egérpad topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Raspberry Pi
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
tototos
üzenetére
...
Az IBM-nek (illetve most már Lenovo) működő világgaranciája van. Teljesen mindegy, hol veszed, kitől veszed. Addig, amíg nem történik garvesztéses átalakítás, a világon bárhol érvényesítheted.
IBM szempontból NINCS ilyen, hogy CHS gar. Garancia van, amit a gép sorozatszáma alapján bárki meg tud nézni. Ez az, ami az első eladás napján indul. (Nem a gyártás napján, hanem onnantól, hogy először eladták. Erre írtam, hgoy ez többnyire egy nagyker szokott lenni, aki először megveszi.) Mi az, hogy CHS gar? Mint mondtam, nem a nagyker, kisker, magánszemély ad garanciát az IBM gépekre, hanem az IBM. Bárhol a világon. Függetlenül attól, éppen kitől veszed.
Ha CHS garancia van rajta (ami nem tudom, mit jelenthet), számomra egyet jelent: nincs garancia a gépre. Ha nincs rajta IBM garancia, akkor vagy lejárt, vagy olyat cseréltek a gépen, ami miatt többé nem garanciális. Pl. széttört a TFT panel, és valahonnan a bontóból tettek rá egy másikat. Innentől nem ér az IBM világgaancia, hiszen az csak az eredetileg összeszerelt gépre, annak alkatrészeire él, és csak akkor, ha a szakszerviz cseréli.
Ha ragaszkodsz ehhez a megnevezéshez, és tényleg erről van szó, akkor csak a CHS vállal valami garanciát a gépre, mert az igazi, eredeti már nem érvényes. Ez pedig szinte semmi, kíváncsi vagyok, kijelző-hiba esetén a CHS ingyen kicserélné-e a TFT-t, ami neki pár százezer forintba kerül. (Hiszen meg kell rendelnie az IBM szerviztől, ki kell fizetnie.)Tisztázd az eladóval, mit ért a CHS garancia alatt. IBM berkekben ennek szerintem nincs értelme. IBM gépek esetén _garancia_ létezik, semmi egyéb előtagot, utótagot, jelzőt, főnevet nem lehet mellébiggyeszteni.
Sipi
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kés topik
- Elektromos autók - motorok
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- ThinkPad T580 - i5-8350U I 16GB RAM I 512GB NVMe I 15,6" FHD IPS I WWAN I HUN bill I Foxpost árban!
- Alienware 17r4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest