Hirdetés
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- RAM topik
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
Új hozzászólás Aktív témák
-
darius09
tag
felraktam a 609fwt... fényerő javúlt de ezzel együtt elveszett sok részlet úgy vettem észre túl sok volt ezért fel raktam a 606-ot kár hogy ennél még a youtube hdr tartalmak szaggatnak... 609-nél videók elején volt némi akadás de utána ment szépen. na hátha a következőnél javulnak ezek
-
Vadpongyi
újonc
Hali. Boldog karácsonyt. TCL U55X9006 tv-m van. Bekapcsolt állapotban kihúzódott 220 falból, azóta nincs net a tv-n. Kábelről ment a net, és ugy vettem észre h a tv-ben a becsatlakoznásnál az "aljzat" vagy mi ment tönkre. Nem villog a modemben az az aljzat amire a tv van dugva de ugyanazzal a kábellel a ps4-el már villog azaz a modem is jó, kábel is jó mert ps4-be már küldi a jelet ugyanazzal a kábellel. De a legdurvább az h wifivel se jó. Az mondja h csatlakozva de nincs internet elérés.Tv-t már kihúztam, újraindítottam, áramtalanítottam, kábelt cseréltem, modemet újraindítottam, semmi se használt. Kérdés. Tönkremehetett az a lanport a tv-ben attól h kihúzódott a 220 a falból? Az a lanport összeköttetésben van wifivel a tv-ben? Amiatt nincs wifiröl se net rajta? Help...
-
Kiskutya
veterán
-
szeva000
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem nézegetni a Qled tv-ket. Sok variáció nincs, brutál sokat nem akarok költeni rá. Keret kb 300ezer lenne, de inkább alatta.
Amit találtam UHD AI Upscaler funkcióval, az egy Hisense 65U8QF.
Kérdésem az, hogy TCL-nél van e ilyen funkcióval 65"-ban?
A másik verzió egy médialejátszó és olcsóbb 65"-os tv is megoldás, ha így is lenne értelme a normális felskálázásnak. Arra szükségünk van sajnos. ( a médiaplayerrel is az a gondom, hogy a digi tv boxunk attól nem lesz felskálázva, és nem tudom milyen kép lenne a még sok csatornán leadott SD tartalommal...(persze nem ez a fő szempont, én csak a F1-et meg pár sportműsort nézek, ezek legalább FHD-ben vannak)
Bármilyen variáció érdekelne.
Amit még nem említettem, a színhűség...Ez is fontos szempont lenne, mert a mostani panasonic után lehet nagy érvágás lesz.
Hang nem érdekel, külső erősítőről megy.Egy bizta... LG meg Samu be nem jön a házba. Lehet ezek sem teszik igazán 2-3évnél tovább, de legalább nem dobok ki annyit.
-
Dyraxx
tag
Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumozónak!
-
embe
nagyúr
-
Dyraxx
tag
"Át tudod küldeni a teló képét a tv-re, de ehhez wifi kapcsolat szükséges."
Ez is nagyon érdekelne, hogyan tudom ezt megoldani? Wifi van. Kell valami külső szoftver hozzá, vagy megy anélkül is?A Google Assistant programozhatóságával kapcsolatban is keresem még a választ. Gondolom magyar nyelven nem érhető el, de meg tudok-e tanítani neki bizonyos alapvető kérdéseket, szavakat, vagy ez nem lehetséges?
-
Dyraxx
tag
A 609-et ha felteszem, és valami nem ok, vissza lehet rollbackelni a 606-ra utána, vagy a fw permanens, beégett, mint a régi műszaki eszközöknél?
Illetve érdemes-e egyáltalán feltenni, mert valaki itt írt itt vmiféle csíkozódásról a 609-re vonatkozólag.
Továbbá nem tudom, hogy illeszkednek bele ebbe a firmware családba a 378 és egyéb kisebb verziószámú változatok, mert ugye azokat is ajánlják a topikban több helyen.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Dyraxx
tag
Szia, köszönöm a válaszokat! Igen, hát ezzel a kékfoggal nem vagyunk nagy barátok. Szóval ha adatforgalomra van kitalálva, ill hangátvitelre, azokat hol tudom kezelni a tévén? Merthogy a tv felismeri ugyan azonnal a telefont és párosodnak is szépen, de aztán nem történik semmi, és nem találom azt a helyet, menüt, appot, ahol a két eszköz közötti adatforgalmat tudnám menedzselni. Látom, hogy az eszköz párosítva van, de pl. a filekezelőben nem látszik a telefon, csak a TV adattárolója
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #4871 üzenetére
Rendben, nagyon köszönöm. a 606-ost azt hiszem automatikusan felajánlotta (és én elfogadtam) a TV első bekapcsolásánál. Azért nem vagyok benne biztos, mert nem tudom, hogy a menü eszköszinformációk lapján a sok kódszám közül hol találom meg az aktuális FW verziót. Ezt esetleg meg tudod mondani? Melyik sor az? Köszi!
-
redati
tag
Szia.
Bocsánat de ezen jót mosolyogtam :
"ha a telefonon elindítok egy videót, akkor az a tévén játszódjon le a bluetooth-on keresztül"
A Bluetooth erre alkalmatlan. Ez a technológia inkább különböző kapcsolódási adatforgalomra, illetve hang átviltelre van fejlesztve. A Google a barátod
Át tudod küldeni a teló képét a tv-re, de ehhez wifi kapcsolat szükséges. A 606-os fw az utolsó hivatalos, és stabil verzió. Van egy 609-es is, de az tesztelői változat. Amit linkeltél videó, az egy dron felvétel, és ez a felvétel ezt tudja. Tesztnek javasolnám :
Sir David Attenborough Egy élet a földünkön
Kiváló alkotásNetflix
A promóció részleteit nem említetted, így ezt mi nem tudjuk kitalálni, hogy az adott régióban éppen milyen promócióval fut az értékesítés. Az elején sokat dilámmáztam rajta, hogy kell-e nekem? És mondhatom, hogy kb 1 év elofizetés után az az új dilemma:
Vajon szükségem van a digis előfizetésre ? -
Kiskutya
veterán
A frissítést mindenképp rakd fel a 606 stabil verzió abban talán már javítva van a YouTube akadozás ha 606 után is akad akkor rakd fel a 609et abban már tuti jó! Telefont tükrözni lehet egyszer próbáltam már nem emlékszem pontosan de biztos van itt olyan ember aki többet használja majd segít! Menü érdekes nekem is szoknom kellett de pár nap és hozzászoksz ha valamit nem találsz kérdezz nyugodtan. Netflix úgy tudom alapból ad 30 napot hogy kipróbált régebben így volt.
-
Dyraxx
tag
Illetve még egy, van-e rá mód, hogy a google hangparancsot programozzam?
Teszem azt, pl. felvetetem vele, hogy ha azt mondom neki magyarul, hogy "mennyi az idő?", és betársítom hozzá, hogy ez mit jelent angolul, hogy tudja értelmezni, és megjelenítse az órát, vagy itt még nem tart a tudomány? (google vagy alexa)
-
Dyraxx
tag
Sziasztok! Beüzemeltem ma a 65C715 tévémet és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
A menürendszer nem éppen egyszerű, vagy csak még szokatlan.1. A telefonommal Bluetoothon csatlakoztam a tévéhez és elvileg sikeresen párosodott, de nem sikerült kitalálnom, hogy hol találom meg az eszközt a tévén.
További kérdés, hogy ha esetleg meglesz, csak a teló meghajtóján tudok a fájlok között böngészni, vagy van arra is mód, hogy pl. ha a telefonon elindítok egy videót, akkor az a tévén játszódjon le a bluetooth-on keresztül? Vagy erre nem alkalmas a Bluetooth?2. Még kérdés: Ma, a bekapcsolás és internet csatlakozás után egyből felajánlotta a frissítést, és (ha jól gondolom) a 606-os fw-t installálta fel automatikusan. Édremes feltennem valami újabb (vagy régebbi?) unofficial de mégis stabil firmwaret, vagy jó ez a 606 nekem? Néhány videónál eléggé akadozik, mármint folyamatos stuttering, pl. ezen: https://www.youtube.com/watch?v=CsEt73HiysE
De persze lehet, hogy a felvétel szar, gyanús minden esetre.3. A Netflix-re kattintva felajánlja, hogy ad 30 free napot. Ahol megvettem a készüléket, ott úgy reklámozták, hogy a TV-hez jár valamennyi Netflix és egyéb tartalomszolgáltatói időszak is. Ez a 30 free nap ez akar lenni? Vagy azt valahol aktiválni kellene (pl. a tv sorozatszámát regisztrálva, stb?)
Köszi előre is a segítséget.
-
Botika89
tag
"Ha így van bekötve, akkor TV-n a Shield-et úgy fogod elérni, hogy TV forrásnál az SB-t kell kiválasztani."TV forrásnál nekem külön van a Shield nem soundbart kell válasszam!
Sőt még a nevet is magától adta!tehát hiába hogy a shield ből megy a soundbar HDMI IN be!TV forrásnál Külön van minden!első bekötésnél így gondoltam én is hogy SB kell válasszam hogy elérjem a Shieldet!de külön pakolt mindent szépen ami pozitív!
-
Gino20
őstag
Ez esetben természeten máshogy nem is beköthető, de alapvetően audio passthrough a fent leírtak szerint érhető el. Atmos-t támogató TV-t és SB-t használok és számomra hallható a különbség ha nem így kötöm össze (ezt természetesen nem Én találtam ki
hanem sok forrásból, itteni fórumokról jött az infó).
Botika89: Szerintem próbáld meg így is úgy is
és ha nem hallasz érdemi különbséget, akkor nincs értelme variálni, hogy a shield-et csak az SB forráson keresztül érd el.
-
tomp
félisten
Nálam Shield->TV->Soundbar
Soudbaron nekem csak HDMI bemenet van. TV-n pedig a "HDMI jel továbbküldés" módon van az ARC.
TV-n van még egy "Automatikus" ARC mód is de akkor minden hangot Dolby-n küld tovább. Még a PCM jelet is. HDMI továbbküldésen viszont azt küldi amit kap.
Dolby esetében Dolby-t, Atmosnál Atmost, DTS-nél DTS-t. -
Gino20
őstag
válasz
Botika89 #4862 üzenetére
Ugyan a kérdés nem nekem szól
, de ha már van egy médialejátszód és egy olyan SB-d, amin van HDMI IN és OUT, akkor az abszolút javasolt bekötés: Shield HDMI -> SB HDMI IN majd SB HDMI OUT -> TV HDMI ARC és így megkapod az abszolút audio passthrough-t, amit a shield tud, vagyis a TV nem piszkál / tömörít bele a hangba, hanem veszteségmentesen megkapja azt az SB-d, ily módon a TV-d csak egy megjelenítő lesz (A TV lejátszója nem csak képi pl kadenciahelyesség szempontjából nem ideális, hanem ,,hangilag" is képesek ,,belepiszkálni"). Ha így van bekötve, akkor TV-n a Shield-et úgy fogod elérni, hogy TV forrásnál az SB-t kell kiválasztani.
Persze lehet ezt vitatni, de passthroug így érhető el. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #4854 üzenetére
Our Planet Shield-en mégjobb!
De azt NE felejtsük el, hogy HDR10 és Dolby Vision között óriási a különbség!
Szerintem mikor a HDR fényerőről írnak akkor a HDR10 fényerejére gondolnak mivel Dolby Vision sokkal nagyobb fényerővel megy ha a tartalom megköveteli.
példa
HDR10-ben és DV-ben is megvan a Mátrix. HDR10-ben simán lehet nézni ezt a jelenetet (is). Ellenben DV-ben mintha egy reflektor menne. -
tothjani81
senior tag
A kép élességel tisztasággal semmi bajom nem volt. A HDR részletgazdagságát találtam kevésnek. Persze árkategóriában jó de samu qledemvolt no persze 2,5 x annyibba került és oda tudtam viszonyítani. Mondjuk úgy nekem kevés volt hdr re.
-
Botika89
tag
válasz
tothjani81 #4852 üzenetére
Nem tudom de ehez az árhoz képest szerintem korrekt a HDR!
persze vannak olyan tvk hogy HDR tartalomnál a nyálad el folyik de nem ezért az árért!65 c 715 Netflixen az Our Planet nél DV pl nekem is le eset az állam!
ha valaki csucsszuper HDR képet akkar az nem ebben az árban néz tvt szerintem!
-
zeee
senior tag
válasz
tothjani81 #4852 üzenetére
Mire gondolsz itt pontosan? Gyenge a fényerő, vagy rossz a képminőség?
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #4848 üzenetére
Én jelenleg teljesen el vagyok a c715-el sőt az hbo go nekem fontos és most kedvem sincs + media boxokat keresgélni hogy legyen. Mivel szar itt a hálózat nincs normális net ezért a hdr nem annyira fontos. Örülök ha 720p vagy 1080p filmeket nézhetek a netflix dv meg így is szép már amennyi időm van rá.
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Egy Samsung Q6FN 65" [link] tv-m van a hálóban. Amolyan hibrid a háló jelenleg, de nemsoká kész a nappali és oda szeretnék egy másik tv-t. Vagy a samut viszem ki a nappaliba. A lényeg hogy a TCL 65C715 QLED lenne a kiszemelt, de az rtingsen nem tudom összahasonlításba tenni a kettőt. Ami nekem fontos az a fényerő, a fekete mennyire fekete, 4K HDR filmek lejátszása. Számomra minden szempontból tökéletes a samsung, nem tudom hogy a tcl-nél mire számítsak kb.De még az alábbiak is szóba jöhetnek!
LG 65NANO793
PHILIPS 65PUS8505/12
SAMSUNG UE65TU8502(Tékomos vásárlás lesz mindenképpen)
-
tothjani81
senior tag
válasz
Kiskutya #4847 üzenetére
Szia. Elképesztő. Tudom nem egy árkategória a Tcl el de hihetetlen hogy mennyire jobb. Nem bántam meg a cserét. Hangszempontjából is jobb ha nem megy az erőlködő vas. A JBL oda tette magát na persze tv berkeken belül. A HDR filmek olyanok rajta mint állat. Euronicsban már ki van álítva több helyen is ha van időd és érdekel tekintsd meg.
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #4845 üzenetére
Na milyen a hisense ennyi nap után?
-
Buko01
tag
Sziasztok.
55C715 el szemezgetek jelenleg 180e korul van, ugyanakkor talaltam egy 55x815 hasznaltat 160 ert. Melyiket erne meg jobban megvenni?
Esetleg nincs valakinek elado 55c715 ?
Koszi udv.
-
tomp
félisten
válasz
fojtviki #4841 üzenetére
Ez egy kicsit bonyolult. De a legegyszerűbben: szedd szét a gyári BD m2ts fájlt és ha a 2. videósáv több GB akkor az FEL. Ha ezt Single Track Dual Layer módban összemuxolod majd a TV-re telepített Plexel elindítod akkor bár a TV-n meg fog jelenni a DV logó de a kép beállításba belépve már HDR-t fog írni. A TV nem tudja a FEL-t feldolgozni. A Plex maga tudja de a TV fw nem.
Shield viszont tudja így ott tökéletes DV-t kapsz. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #4839 üzenetére
Igen azért a TV saját lejátszója nem a tökéletes képre van hegyezve. A Shield igen.
A TV-ben lévő SoC inkább a HDMI-ről érkező DV tökéletes megjelenítésére van állítva.
Shield már tudja a FEL Dolby Visiont, Tidal appban megy az Atmos is. Nekem nem kell több. Igaz cserélhetem le az eddigi DV táramat mert azokat átkonvertáltam MEL-re a FEL to MEL script segítségével. -
Botika89
tag
Igen utána olvastam!de akkor is szépen megy 60 frame el amúgy meg én nem nagyon látom itt a különbséget mármint SDR-HDR között!azt viszont igen hogy a shielden keresztül nem darabos a kép!szép fluid!meg sokkal szebb a DV is!nem nagyon volt időm tesztelni de majd még írok mik a fejlemények!
-
-
Botika89
tag
Na szóval kérem!ugye itt eddig a YouTube 4k 60 HDR úgy ment mintha 30 fps lenne nem pedig 60 meg közbe be is lagolt!itt a shield tv röhögve megy minden ami eddig botrányos volt a tvn!
azért milyen hogy 2020ba úgy adnak el tvt hogy mindent tud ez aha csak nem úgy ahogy kéne!mert hogy nekem amióta meg van azóta botrányos a moroccos meg a Costa ricas videó!pedig a 2018 6950 LG tökéletesen megy!most hála a shield nek ez is pipa!+170£ ért!Köszi TCL ja meg a menü...te jó ég az ahogy a tvn megy meg ahogy a shielden ég és föld!
-
tothjani81
senior tag
Gondoltam leírom a szervíz végkimenetelét. Az alany egy 55 X815 volt. Pixelhibás lett. A szervíz szerint alkatrész hiányában nem javítható csere papír lett belőle. Hozzátették nehéz alaktrészt kérni ezek a Tcl ekhez. R{viden ennyi csak kicsit fura. Nekem az jött át hogy mivel a garanciás javítás a szervíz költsége és bajos a gari inkább lecserézték mert ez nekik nem költség.
-
tomp
félisten
válasz
fojtviki #4822 üzenetére
Azért nem látsz felhősödést mert az szoftveres bug.
Nekem sincs csíkozódás ha Shielden Dolby Visiont nézek.
Play Movies-on a Ready Player One-nál az elején látszik de ott az elején eleve nem 100-as a DV mert elég csúnyán feltolja már a feketénél is a fényerőt...
Nálam a HDR10+ hiánya nem zavar mert a DV jobb minőséget ad. Max ha annyira nagyon szeretnék nézni HDR10+ képet akkor bedugom az SSD-t a TV-be. -
válasz
Kiskutya #4825 üzenetére
Hat csak ajanlani tudom. Most amugy nagyon le van arazva alza-n. Mi iszonyat jo arban fogtuk ki itt HA-n. /35k 5 honap garanciaval/
szerk: a fire stick se volt rossz, na de ez
Gyorsabban reagal minthogy megnyomom a gombot
Nagyon gyors kutyu ez! No es vegre minden megy akadas nelkul. Egy pici negativum, ebben nincs hdr10+.
-
Kiskutya
veterán
-
Sziasztok. Kis erdekesseg csak. Megjott a Shield TV, es sokkal jobb a kep mint eddig. Amirol fentebb irtam, hogy mintha felhosodne a tv, a shield-en keresztul nem latom. Amit latok, hogy sokkal jobb/szebb a kep. De hogyan tunhet el a felhosodes? Teljes sotet kepnel lathato volt siman eddig, bar nem volt tul zavaro. Most viszont egyaltalan nem latom
Nagyon szuper ez a shield
-
kecsawi
senior tag
válasz
Protonmail #4819 üzenetére
Innen [link] hivatalos szoftvert tölthetsz, pl: a 715-höz a letöltés szoftver menű segítségével a 606-ost.
-
embe
nagyúr
válasz
Protonmail #4819 üzenetére
Itt szerintem mindenki (?) orosz oldalról leszedett béta fw-vel is mókolja a tévét.
Legyen hozzá image fájl, ha beütne a ménkű, aztán lehet próbálkozni. Persze saját felelősségre - ahogy mindig írni/mondani szokták. -
pane
tag
Sikerült valakinek RC802 távirányítóval aktiválni a hangvezérlést?
-
tomp
félisten
Fényerő téma:
A First Man-t eddig MEL típusú Dolby Visionben néztem.
Lejátszó cserének köszönhetően most már FEL-ben tudom nézni. Nos! FEL-ben nagyobb fényerőt tol a TV mint MEL-ben. -
Kiskutya
veterán
válasz
chakany #4803 üzenetére
Szervizre eddig többségben jókat olvastam. Pixel hibát szerviz tudja megmondani de ha megjön a tv 14 napon belül visszaküldöd ha pixelhibas. Viszonylag új tv még meghibásodás c715 esetében nem nagyon volt itt a fórumon. Plusz garanciát neked kell eldönteni érdenes e vegyesek a tapasztalatok vele. Nekem telekomnál 5 év volt alapból majd meglatjuk hogy bírja. A talpakat lehet állítani tcl oldalán szerintem vannak méretek. Középre és szélekre is szerelhető.
-
chakany
tag
Sziasztok!
Kinéztünk tesómnak egy tv-t [link] 65" TCL 65C715
Az érdekelne, hogy milyen meghibásodásra lehet számítani, mik jelentkeztek? Hogyan kezelik ezt garanciálisan? Mi van ha pixelhibát veszek észre és hány pixelhibától foglalkoznak velem? Érdemes plusz garanciát venni rá? Az mit tartalmaz? Sürgős lenneMekkora a 65'-os lábainak a terpesztése? Előre-hátra és oldalra és érdekelne.
Köszönöm a segítséget!
-
Kiskutya
veterán
válasz
Drpesti1985 #4801 üzenetére
Esetleg próbálj meg egy teljes rendszer visszaállítást jobb ötletem nincs ha eddig jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Autós kamerák
- Villanyszerelés
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest