Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
redati
tag
Sziasztok.
Beszereztem egy tcl 55dp660-ast, ami egy Saba 32" 720p tévét váltott. Elég nagy minőségi ugrás Már a 9. évét taposta
Ha ez is kibír annyit akkor Öröm bódottá
Itt tényleg szép a fekete. Nem szürke, hanem fekete.
Ez gondolom a VA panel előnye, aminek a hátránya a rosszabb betekintési szög. Én szemből nézem, de kb 2 méterrel oldalra ülve sem tapasztaltam szín,vagy kontraszt torzulást.
Nincs felhősödés, szép homogén az egész.
Az első napokban a bal alsó sarokban kicsit jobban átszűrődött a háttérvilágítás, de ez redukálódott elfogadható szintre.
Nagyon jó az Android, gyors, nem akad, kivéve ha megy a 4k film.
De cserébe a videó meg sem rezzen.
Hálózatban lanon, egyedül Kodival stabil folyamatos a 4k videó. A többivel bizonyos filmeknél 2-8 percenként elkezd betöltögetni.
DVB C is jól működik, elég gyorsan vált csatornákat.
HD csatornák is aránylag szépek,de az SD már gyengébb minőségű. Sz.rból várat ugye nem lehet építeni
Vagy 2 napja szenvedtem hogy, hogyan is legyen Atmos hangsávom is, meg 4k HDR is. A gépen sajnos csak HDMI 2.0 van. Igy nem megy ki sem HDR, sem a 10bites szín .Ehhez minimum HDMI 2.0.a kellene. Fejleszteni most viszont nem szeretnék. Az erősítő egyébként tudná a HDMI 2.0a
Ezt úgy oldottam meg hogy, a gépből megy a HDMI az erősítőbe.
A tv-n meg a belső Kodi lejátszóról a film. Csak egyszerre kell indítani mind a kettőt Vagy gyors play pause gombokkal összehangolni. Többnél is próbáltam,és szerencsére végig jó, nem csúszik el a hang-kép szinkronizáció.
Ár arány értékben sztem abszolút jó választás volt.
Az is tetszik benne, hogy külön megjegyzi a kép, szín, fényerő.... beállításokat a tvhez, videóhoz, hdmi bemenetekhez.
Az HBO go -t kicsit bogarászni kellett, mert alapból nálam nem engedte, de sikerült rávarázsolni. A Chrome böngészőt is úgy kellett rá "hegeszteni".
A Netflix is tetszik (próbaidőszak) komplett kis médiaközpont lett belőle, vezeték nélküli egér+bill párossal ,Spotify, Tidal (ebből is csak próbaidőszak lesz) , netrádió, lanról zene, telefonos remote appal. Az is jó funkció hogy, zene közben meg ki tudom kapcsolni a tv képernyőjét.
Néztem a Tcl.eu oldalon hogy van hozzá frissítés.
Ki is tömörítettem egy pendrive ra az updatet, de nem frissíti le magát. Elindul a tv-n a villogó led, meg úgy 4-5 percig villog a pendrive lede is, vagyis folyamatossan olvassa. De mégsem frissül. Remélem tartja magát a Tcl. És ha tartós darab lesz, akkor legközelebb is őket választom. Bár a tartósságot meg garantálja az 5 év garancia idő -
redati
tag
válasz LilProphet90 #206 üzenetére
Én rátettem a telós go appot. Annyi baja van csak hogy fektetve van a menü (ha fekve nézed még pont jó is ) ha indul a film akkor már visszaáll normálra.
Szerintetek ezzel ki lehet küldeni a hangot egy erősítőnek, Dolby Atmos, Dts-X hangsávval. A Kodi tudna passtrough audiót.
-
redati
tag
Elvileg támogatja.
A leírásból :
Works with Android device (tablet or phone) running OS version Lollipop or later (5.0 or later). Mivel plugin&play ,elvileg működnie kellene a tv-n is. Annyit már kibogarásztam hogy HDMI 1.3 vagy 1.4 a kimenete
Az Android is azt hiszem a 6-os verziótól tudja az Atmos Dts-X hangsávokat.
Felraktam az appot a tv re, gond nélkül települt. Elindítva az applikációt várja az eszközt.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
válasz Terentius #212 üzenetére
Ezen az áron,5 év garanciával, szerintem kitűnő belépő a 4k filmek világába.
Azt azért tudnod kell, hogy ekkora képátlónál ,kb 2 méter távolságból, már nem biztos hogy látsz különbséget a full hd-hoz képest. Viszont a 10bit, a micro dimming, és a HDR tuti ütni fog.
Illetve nem tudom, hogy ez a hardver ami a tvben van, elég erős-e ahhoz hogy, vigye a 4k filmeket. Nyilván ennyi pénzért csodákat nem lehet várni. De egy külső box al ez is áthidalható.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Ugyan nem tudom, hogy mennyire megy flottul náluk a garanciáztatás( A te esetedben ugyebár nem erről van szó)
De azért 8 éve csak működnek, ráadásul több milliárdos forgalommal. Csak telephelyük van, mert ők inkább nagyker, meg webáruház.
Az első évben még ahhoz is viheted gariztatni, akinél vetted, ugyanis ezt a vásárló dönti el. A kiterjesztett garanciának már vannak bizonyos feltételei, ezt pedig el kell olvasni. -
redati
tag
válasz takacs06 #220 üzenetére
A Kodi, és a vlc playernél be lehet állítani hogy, külgye ki a digitális hangot, nálam így van 5.1. Mondjuk én HDMI kábelen használom. Ha a tv csatornákra gondolsz, akkor azt nem tudom, mert nálam digi van, és ott azt hiszem minden csatorna csak sztereó.
Seirei :
Na ezt nem tudtam, hogy tovább küldenek. -
redati
tag
válasz #97950976 #227 üzenetére
Szia.
Ha nem annyira számít a betekintési szög,akkor a VA panelesnek jobb a feketéje. Nekem 55Dp660-as van, és a közepétől kb 2 méterre jobbra-balra sem tapasztaltam szín, vagy kontraszt eltérést.
Itt putu fórumozó írta korábban, hogy neki a TCL 55DC760-asra már van Android tv 8-as frissítés is, ha ez is fontos.A TCL közleménye szerint (elvileg augusztusi nyilatkozat szept. 3.) idén lesz az összes droid tvre Oreo frissítés. Illetve ebben kicsit nagyobb a fényerő 400cd/m²( Az enyémben csak 350cd/nm² de este sztem több mint elég). Van ac wifi ha nem akarod lan kábellel összekötni. És front irányba sugárzó hangszórók, ezek általában jobban szólnak mint a lefelé sugárzóak. De erről putu tudna pontosabb véleményt adni.
Az Androidnak saját tapasztalatom szerint, van sok előnye:
Es file Explorer, elég sok oldalú file kezelő hálózati funkciókkal.
Többféle média lejátszó, VLC, MX player, Kodi (ez elég sokoldalú kis program) És a belső lejátszója, persze van több is, de én ezeket használom. Nálam azért is fontos több lejátszó, mert nálam 4k filmeknél (nem tudtam rájönni,hogy miért) de az egyikkel akad, a másikkal nem. A legszebb képet sztem az MX adja, igaz a DTS hangsáv lejátszásahoz egyedi kodek kell, de az is megoldott. HDMI arc-on keresztül viszont csak a saját média playere küldi ki a DTS 5.1-et. a Dolby 5.1 -et meg mindegyik.(ki érti ezt) Folyamatban van egy plusz HDMI kimenettel kinyerni, az erősítő felé, a DtsX-Atmos hangsávokat, de ez egyenlőre még kétséges. Ha megjön hozzá a kütyü , beszámolok róla.
Simán rátettem a pc vezeték nélküli egér bill párost, így már egy mini pc, vagy htpc varázsolható belőle. Jó kis otthoni média központ
Zenehallgatás közben ki lehet kapcsolni csak a képernyőt (relax).
Bár ezt lehet tudja a nem droidos smart tv is. (A többiek majd megerősítik)
És még egy csomó program, játék...Vannak hátrányok is:
Az HBO go nincs Android tv re fejlesztve. Rá lehet hegeszteni de a menü fektetve indul el, a film indítása után már visszaáll normál irányba. Lehet telefonról is kuldeni, de sztem jobb a kép az applikációval.
4k film lejátszásnál, picit akadozik a tv menüje. -
redati
tag
Reggel bekapcsoltam a tvt, és a bal alsó sarokban kiírta, hogy biztonsági üzemmód, valamint csak a gyári appok voltak elérhetőek. Ez vajon mi lehet?
Újraindítás után már rendben volt.
Esetleg összefügghet a digis ci+ olvasóval, mert az is olyan mint a mesében, hol jó, hol nem, hol meg pin kódot kér, aztán megint jó.Valamilyen applikációval van lehetőség felvételre?
Frissítési információval kapcsolatban tud valaki valamit?
55dp660[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Szia.
Nem akarlak megbántani, de ha ezt garanciában szeretnéd javittatni, akkor azt szemrevételezés nélkül, már csak az indoklás miatt, vissza fogják dobni. A papír alján is az szerepel kipipapva :"Garanciában"
Ha fizetős szervizre gondoltál, akkor meg véleményem szerint azért nem nagyon fognak foglalkozni vele, mert valószínűsíthetően többe kerülne a javítás mintha vennél egy újat. (Fogyasztói társadalom 😩)
Talán még egy lehetőséget tudnék javasolni, ha ügyes kezű vagy szerelésben.
Írj egy levelet a TCL-nek közvetlenül, hogy nem voltál elég óvatos, és képernyő tisztítás közben véletlenül betörted a kijelzőt.
Így szeretnél bele rendelni egy új LCD panelt.
Esetleg mellékelve fotót a mostani állapotról.
A termék gyártásától számítva 5 évig köteles alkatrészt biztosítani hozzá.
De még így sem lenne olcsó. -
redati
tag
válasz nemethchek19 #244 üzenetére
A 43DP600-asnál a betekintési szögnek megadott értékből arra következtetnék, hogy IPS paneles.
A másikról nem találtam infót.
Viszont mindkettőnél elég kevesnek tűnik a 250nit -
redati
tag
Nálam nincs ilyen opció: Judder reductoin
A fakó résznél arra tippelnék, hogy nem megy át a HDR információ rendesen. A win10 is csinál ilyet a főoldalon, olyan fátyolos lesz a HDR on beállítástól az asztal. Valamiért nem kezeli rendesen. A HDR kikapcsolva szép a kép. Nálam a win10 alatt a kmplayer 64x verzió vált be. Ezzel a lejátszóval a filmet elindítva szépen át vált a tv hdr10 módra, majd a film végén vissza normálra. Milyen AVR-ed van? Tudja a HDMI 2.0a?
Mert ha sima 2.0, akkor azon nem megy át a HDR metaadat.
Illetve kabelfüggő is. Én ezt használom, és tökéletes:
[link]Nálad már a 8-as droid van a tv-én ugye?
Megnéznéd a software verziót?[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Már szeptemberben nyilatkozta a Tcl, hogy az összes kompatibilis tvre kiadják a 8-as droidot. Most nem rég olvastam valahol, hogy szíves türelmüket kérik, és januárban elérhető lesz a netes update.
Az erősítőd valóban tudja a hdrt.
Most néztem nálam is van ilyen anomália. Nálam a konfiguráció:
Windows 10 kmplayer x64 -> evolveo hdmi 2.0b kábel (amit itt fentebb linkeltem) -> Onkyo txnr646 -> evolveo hdmi 2.0b kábel -> 55dp660
Érdekes hogy a tv belső lejátszójával semmi ilyesmi gond nincs.
És szerintem az MX playerrel a legszebb a kép. -
redati
tag
Ez az Onkyo már zenére is fantasztikus, de persze csak biamp-ban hajtva a frontokat stereoban(egyébként kuka), és csak pure audió módban, és persze magas felbontású zenékkel megtámogatva. A mozi hangja, Atmos-Dtsx perfect 😀 Csak az a rohadt HDMI panel ne szarna be már megint, mint mindig állandóan]
A digi box nálam is egyenlőre pihen 😀[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Nálam csak akkor lassul be ha megy a 4k film.
Egyébként nincs vele gondom. Teljes kikapcsolásra van állítva, az instant boot helyett. Az Androidnak kell az újraindítás, mert sajnos kevés neki a 2GB ram, és hamart teleszemeteli 😀.
A 8-as egyébként már jobban kezeli, de igazán majd csak a kilences droid lesz a tuti erre a tvre. A Google is azt nyilatkozta hogy az sok lassulási hibát helyrehoz. Reméljük azt is megkapjuk még. A telefonomon is sokkal jobban fut a 9-es droid.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
BUÉK
[link][ Szerkesztve ]
-
redati
tag
válasz orkester #280 üzenetére
Nem is tudtam,hogy fejlesztettek újabb appot 😀.
Nálam működik, de egyszer már újraindult tőle a tv.
Több fórumon is panaszkodnak erre az 5.1 hibára, meg a tv fagyásra - újraindulásra.
Elvileg tudnak a hibáról, aztán majd csak javítják.
A tv -t hogyan frissitetted?
A honlapról töltötted le a software t?
Mi volt a verzió száma?
És mi most a tv-n a verziószám ?
Az enyém 55dp660:
Szoftververzió: V8-T658T01-LF1V373[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
válasz orkester #283 üzenetére
Köszönöm a linket.
Felraktam a v509-eset, mert az 500-asnál még azt olvastam a lengyel oldalon, hogy nem jól működik a hbb.
Egyenlőre úgy tűnik hogy minden rendben. Lett egy csomó új kép beállítási menüpont is.
Meg mintha jobban kezelné a HDMI CEC funkciót is.
Meg mintha javult volna a menü sebessége is.Az HBO meg ugyanúgy megy mint a 7-esen.
Egyszer itt is újraindult a tv, aztán már lejátszotta a filmet végig.
Az itteni ügyfélszolgálatot sztem hiába is kérdezed, mert valószínű nem nálunk fejlesztik az appot.
A fentebb írtakat is lengyel oldalon olvastam.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
válasz orkester #288 üzenetére
Eleinte nagyon bevilagitott a bal alsó sarokban, ami sötétebb jeleneteknél kicsit zavaró volt, de mára már egész jól eltűnt.
Felhősödés abszolút nincs.Az HBO nál még annyit kihámoztam, hogy talán a szolgáltatós regisztrációkkal nincs gond.
Neked gondolom egyéni a regisztrációd
Próbálj meg egy 1 hónapos próbaidős reget, hátha az működik, és akkor már mehet is a reklamáció.
Vagy vársz az app frissítésére.
A hardverrel sztem nem lehet gond, mert a
tvpanel (SVA / VA)
wifi ( bgnac / bgn)
hangszórón (JBL / down firing) kívül ugyan az a kettő.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #296 üzenetére
Most vettem észre az új kikapcsoló menüt, a készülék egyetlen gombjával lehet csatornát, és hangerőt is állítani.
Meg lett egy olyan is hogy :
Work with Alexa -
redati
tag
válasz LilProphet90 #298 üzenetére
Az 509-es pendrive-ról
A rendszernél volt az Alexa ,de eltűnt -
redati
tag
válasz LilProphet90 #300 üzenetére
Igen kikapcsolt állapotban megetettem vele az usb2 porton a .pkg -t
Majd a tv-n lévő kikapcsológombot addig nyomvatartottam, amíg nem kezdett el gyorsan villogni a led. Aztán vagy 7-8 perc mire lefut a frissítés.
Én előtte is, meg utána is nyomtam egy reset all, meg egy reset shop
De hogy hova lett az Alexa? Passz
Az Amazon Alexa aplikációból is eltűnt a TCL asisstant[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Azt hiszem hogy 1234 az alap jelszó.
De úgy is megpróbálhatod, hogy a képbeállításoknál rámész a kontrasztra, (arra már nem nyomsz rá) és ott megnyomod a 6425
Majd felugrik a service menü (csak óvatosan)
És ott egy reset all, majd reset shop
Azt hiszem utána újra is indulA legjobb lejátszók sztem : Kodi, MX player, és a saját lejátszója
A buletooth inkább zenére van kitalálva. A technológiából adódóan egy picit mindig késni fog a hang, még a 4-esnél Bluetooth nál is kb fél masodperc.
A hangkimenet HDMI erősítővel automata átkapcsol.
A 8-as droidnál azt hiszem lehet külön szabályozni a hangerőt a füledbe, de ezt még megnézem.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Nálam összességében javult a rendszer a 8-as droiddal.
Még újonnan kipróbáltam én is a jackes fülest, és nálam is voltak ilyen anomáliák.
A HDMI-s erősítőt sem mindig kapcsolta át.(ez már helyrejött) Ja és nem valami komoly hangkeltő van benne, úgyhogy ha szükséges akkor inkább az erősítőt használom.Azt tudni kell mindenkinek, hogy ez nem a hivatalos kiadott software!!! Csak saját felelősségre!!!
Elvileg lehet hogy vissza lehet rakni a régi 7-est, de ezt még senki nem próbálta ki.
Januárra ígérte a TCL hogy hivatalosan is menni fog a frissítés OTA .[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Fentebb írtam hogy, a 8-as droiddal már rendesen kezeli az erősítőt HDMI CEC -en keresztül.
Automatice ki-be kapcsolja az erősítőt a tvel egyszerre, átvált a hang ha kell, a tv távirányító segítségével vezérled az erősítő hangját, és ez az egész funkció ki is kapcsolható, akár film közben is.
Hogy kivárod-e a hivatalos 8-as megjelenését, azt neked kell eldönteni. Biztosan meg fog jelenni, mert a v509-es verzió már a 4.ik Oreo változat. Valamit biztos kell még benne javítani, azért nem jelent meg. Egyenlőre nálam rendben van. Ha tetszik a tv képe sztem gondold meg, hisz az elsődleges funkciója a képernyő. Ebben az ársávban sztem nem nagyon kapsz jobbat.
Ha neten rendelted, akkor az átvételtől 14 napig elálhatsz bármilyen indokkal. Utána már macerás -
redati
tag
Nézd meg légyszi mi a verzió száma.
Itt tudod megnézni:
Home -> beállítások -> névjegy -> kapcsolatEddig a dp6 szériára még nem volt Oreo. A TCL.eu oldalon is még csak a 7-es elérhető.
Kíváncsi vagyok melyik 8-as verzióval adták ki.
Nálam az általad tapasztalt hibák nincsenek a 8-as droiddal.
És az enyém is 55DP660 😀 -
redati
tag
válasz LilProphet90 #320 üzenetére
Azt sem tartanám kizártnak, hogy egy hibásan letöltött fájlal lett updatelve, mert a v500-asban sem kellene ennyi hibának lennie.
Regron:
Ha ezzel kaptad akkor nyugodtan tedd rá a v509-est, az usb-s, kikapcsológombos módszerrel, a végén service menüből resettel, amit fentebb írtam. -
redati
tag
Igen így jónak kell lennie. Én is így csináltam.
Hazahoztam a bloetooth hangszórót,(charge3) elsőre csatlakozik, két szobával arrébb is veszi. Késik a hang, de ez nem a tv hibája, ez a technológiából adódik.A HBO go nálam, amióta frissítették, kb 2hete nálam tökéletes.
Nálam a youtube cast is jól működik.
-
redati
tag
Sztem valamit nem jól csinálsz. A kikapcsolósnak mennie kellene.
Pendrive fat32-re formázva?
Pendriven csak a .pkg fájl van?( Nem pedig zip.)
Usb 2-be dugva? (Bár itt írta valaki korábban, hogy neki az usb 3-on keresztül sikerült)
Tv kikapcs. Pendrive be, majd a tv-n lévő kikapcsológombot nyomva tartod (nem a távirányítón) amíg nem kezd el gyorsan villogni a led (kb 10-15mp ) ?
És a v509-est próbáltad?
Ha a TCL.eu oldalról szeded akkor ott ez a v373 a legfrissebb, pedig a 7-es droidból is van frissebb.[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Ha nem ismeri fel a pendrive-ról az update.pkg fájlt, akkor elindul a tv.
Csak akkor indul el az update, a led villogással ha rendben van a pendrive, meg a frissítő fájl.
Én Windows 10 alól formaztam fat32-re file kezelővel, majd ment rá a kitomoritett update.pkg, majd pendrive kiadása.
Lehet nem szereti a tvd azt a pendrive ot. Próbáld ki másikkal ha tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest