- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20245 üzenetére
Ha van rá igény akkor készítek egy leírást.
Mivel nem kódolunk semmit sehová így inkább gyors háttértár(SSD) kell.Én meghagyom mindig a Profile 7-et mivel van hozzá külső lejátszó.
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20243 üzenetére
Nem igazán szokták encodeolni. Általában csak konténert cserélnek(mkv, ts, mp4) de pont ez amire érzékenyek a TV-k mivel mkv-t egyik TV sem támogatja Dolby Vision-el. Kizárólag ts és mp4. Ezen belül kizárólag Profile 5 és 8.1.
A híres "T"-s anyagai meg olyanok amilyenek...
Én azokból max a magyar hangot szedem ki. De minden DV-t magamnak csinálom meg. -
Scale
őstag
válasz
szkutyi #20239 üzenetére
Nekem pl a hdr10+ jobban tetszik alapból mint a dovi, világosabbnak tűnik és mintha jobbak lennének a színek de ez lehet csak épp azért mert ez a film ilyen lenne doviban is
Viszont ha amúgy is a dovit húzza be alapból akkor mindegy hogy melyik hdr szabvány van rajta..
-
szkutyi
addikt
Ez attól függ hogy válogat a tv...gondolom egy olyan profil volt egy olyan kiterjesztésben a dovi sáv, amit jelenleg nem.visz a tv..ezért elindítja a hdr10+ sávot(szinte nem látni a kulombseget ). Sajnos nagyon kevés a hdr10+ anyag
Remélem a realse gyartók rá szoknak majd a dovi&hdr10+ kombóra, jobb mint a hdr.... -
Necrolyth
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén rendeltem egy TCL 55C745-öt. Elsősorban játékra használnám PS5-höz. Tegnap este futottam bele jópár Reddit bejegyzésbe, amik szerint VRR mellett erős ghosting tapasztalható. Érdeklődnék, hogy nektek mi a tapasztalatotok ezzel?
-
Scale
őstag
válasz
Vhiktor #20236 üzenetére
Akkor ezért nem találom én sem.
Más:
Vannak filmből olyan releasek amikben van dovi és hdr is legtöbbször dovit választja ki ahogy elvileg azt kell viszont néha hdr10-et választja. Ezt miért lehet?
Most pl pont egy olyan filmet néztünk amin hdr10plusz van a dovi mellett és hdr10+t írt ki bal felül, meg is lepődtem, ez az első ilyen film amit láttam.Amúgy hogyhogy ilyen ritka a hdr10+ a filmeknél?
-
Scale
őstag
Van olyan lehetőség c835-ön hogy a telekomos boxot tudjam irányítani a tv távirányítójával? Samsungnál volt ilyen univerzális távirányító beállítás alapból feldobta de itt egyelőre nem találtam.
-
rumkola
nagyúr
Vhiktor! Ugye nincs ennél jobb vétel 400K alatt 75-ös méretben?:
75C643 -
mikrofon
veterán
Az lenne a kérésem, hogy akinek van Prime Video előfizetése, az legyen kedves belenézni a The Terminal List sorozatba. Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye az itt látható hdr10+ képminőségről. Az igazi az lenne ha valakinek van más fajta hdr10+ megjelenítésre képes tv-je és azzal is össze tudná vetni, hogy ugyanolyannak látja-e.
Van több lejátszóm, mindegyikkel kipróbáltam és ugyanolyan. Viszont nincs több hdr10+ képes megjelenítőm így ezt a részét nem tudom összehasonlítani.
-
tata93
tag
válasz
nicu71 #20227 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy át fogom rendezni a szobát, hogy rövidebb kábel is elérjen a TV-hez, mert ez így elég idegesítő. Tükrözés még szóba jöhet, lehet, hogy megpróbálom azt is, végül is nem veszíthetek rajta. Plusz lehet kipróbálom a Plexet is, filmezésre, amire legfőképp használom, tökéletes megoldás.
-
Saccco
nagyúr
válasz
placeboHUN1 #20214 üzenetére
A biztonság alkalmazás alól lehet dolgokat telepíteni.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Napokban áttértem optikára az Edifier S350DB-mmel. Ma néztem volna valami Disney+-on, de a műsornak nincs hangja. A menü "prüntyögése" még hallatszik, de a filmből semmi. Találkozott ezzel még valaki? (C835)
Illetve jól értelmezem, hogy az optikának nincs dedikált kimeneti beállítása, a tv hangszóró kimenetet kell választani? Semmi más beállítás nincs erre vonatkozóan? Advanced-nél látom, hogy van digital outpunt, de az leírás alapján csak ARC-ot érinti.
-
tata93
tag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok, próbáltam utánanézni dolgoknak a neten, hátha találok erre az idegesítő dologra megoldást, de egyszerűen semmi.
Szóval van egy TCL 55C735-ös TV-m. Sajnos elég messze van tőle jelenleg a PC-m, ezért vennem kellett hozzá egy 10 m-es HDMI kábelt. 1.4-es HDMI verzió, de ahogy néztem, tudja kezelni a TV azt is. Nem kell nekem gyönyörű képvilág, nem keresem én ezt annyira. Viszont egyszerűen nem tudok megbirkózni azzal, hogy ne 640x480-ban vigye át a képet a PC-ről a monitorra. Direkt próbáltam az összes HDMI csatlakozót a TV-n, beállításokat módosítottam a TV-n, volt, hogy átváltott 1600x1200-ra emiatt, de aztán egyszer csak a semmiből, 1-2 óra használat után megint átlőtte magát 640x480-ra (144 Hz-es csatlakozón). Tegnap egy csomó szenvedés után, végül az HDMI 4-es portból 1920x1080-as felbontást sikerült kicsikarni belőle és teljesen jól működött. Ma pedig ugyanaz, 640x480.
Van esetleg valakinek bármilyen ötlete, hogy mi az anyámat csinálhatnék még vele, mert elég elkeserító, hogy egy régi mezei TV-n simán tudtam osztani a képet PC-ről, ezzel pedig egyszerűen szenvedés.Köszönöm előre is!
UI:RX6600 RADEON Pulse vasam van
-
Alfie1
csendes tag
Sziasztok, új TCL 75C845 tv elsötétül (nincs kép), ha XBOX Series X-en játszunk. Ha ki-be kapcsolom a TV-t, lesz megint kép. Nem csinálja állandóan, de nem ritka. Asszem HDMI 2.1-el van összekötve. Kinek milyen ötlete van, miért lehet a kép kikapcs?
Köszi -
OldMike
őstag
válasz
placeboHUN1 #20214 üzenetére
Keress a Play Áruházban egy - bármilyen - fájlkezelőt, és telepítsd. Ezután egy pendrive-ra felteszed a - mondjuk PC-re letöltött - apk fájlt. A pen megy a tévébe, a fájlkezelő megtalálja, és telepítheted.
Másik mód, de ezt én nem próbáltam, lehet hogy működik: a tévén lévő böngészőn keresel egy apk letöltő oldalt, onnan letöltöd egy, a tévén lévő (létrehozott) könyvtárba, és a fájlkezelővel telepíted. -
marilllyo
veterán
C835-re nem jó ez a V587? Letöltöttem, kicsomagoltam és rátettem a pendire, de a'szongya nem érhető el frissítés. Mit b*sztam el?
Amúgy van valakinek tapasztalta vele, hogy mi változott? -
placeboHUN1
csendes tag
Meglett a Google Play jól el dugták, még azt nem tudom lehet-e mondjuk megam által letöltött apk valahogy feltelepíteni?
-
bazsimano
őstag
Alzanal azt az infot kaptam, hogy nincsen védőfólia a tvn...mennyire lehet igaz?
-
adrian14
tag
válasz
szkutyi #20201 üzenetére
Alza konzolhoz kapott csavarral. De a csavar alatt két alátét volt és plusz a konzol. Lemértem összehasonlítva az eredetivel. Az alátétekkel együtt a végén ugyanakkora volt a menethossz. De simán kicsavartam erőlködés nélkül, mikor levettem. Meg fura, hogy nem egyből jelentkezett a hiba, hanem falra szerelés után x perccel. Na mindegy már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Epson EB-1776W projektor/ LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest