Új hozzászólás Aktív témák
-
EquinsuOtcha
csendes tag
válasz
Nwis86 #15667 üzenetére
Most vettem egy 55c745-öt. Pár órát állítgattam, rendezgettem a csatornákat és szoktam ezt a rettenet google rendszert, de minden ok volt.
Miután gépre és ps4-re kötöttem vettem észre 2-3 ordenáré piros "pattanást" a kép tetejétől 3 centire jobb oldalon. Még piros háttéren (far cry 6 menujében matatva szúrtam ki) is virítanak mint a vadállat.
Netflix-el és tv adás alatt nem látszanak.
Kipróbáltam több hdmi kábellel is. Két cucc is más más kábelt használ egyébként is
Még a "legalja" hdmi-re kötve is ugyan az.
Ez nem panel hiba hanem a hdmi-t működtető egység szarja lesz szerintem.
Fél napos a tv így visszaküldöm a francba.
Van a családban meg itthon is mindenféle tv. Samsung, Lg, philips, anyámék konyhai olcsó gaba-jától a hálószobai westel beles jvc-mig, a cégnél is van minimum 60 monitor, köztük jó is, gagyi is és így is minimum 10 éve, hogy nem láttam döglött pixelt.
Ez azért eléggé tré egy 250+ ezres készüléktől.
Már nem vagyok biztos benne, hogy kell is e ez a tcl cucc ennyiért, vagy valami papíron ugyan kevesebb, de legalább megfelelően működő... -
törölt tag
válasz
Nwis86 #15691 üzenetére
Mondjuk én elsőnek levenném PC-ről, csak hogy lássam, lehet e vele valamit, bármit kezdeni.
Letöltenék egy aránylag sötét tónusú filmet, aminek pont a HDR képes kihozni az előnyeit.Erre tökéletes pl a Godzilla első része. Az a film SDR módban borzalmas. Én moziban nem láttam, ott lehet, hogy jó volt. Plazmán élvezhetetlen volt, pedig annak aránylag jó a kontrasztaránya, mégis alig lehetett kivenni bizonyos részeket, és ez kb jellemző a film felére.
Tegnap megnéztem HDR-ben, teljesen élvezhető, sőt olyan részleteket láttam a filmben, amiket eddig nem.Mondjuk a film ettől nem lett jobb, sőt az eddig megjelent 3 rész legrosszabbika, de arra jó, hogy kisilabizáld, hogy mi lehet Nálad a gond, és most ez a cél.
Szóval, ha van még türelmed ezzel küzdeni, akkor vedd le a PC-ről, töltsd le valamelyik HDR verziót (DV nincs is fent belőle) csinálj egy visszaállítást a TV-n, kapcsold ki az összes képjavító funkciót, brightness + contrast legyen 100, és nézd meg, melyik mód a legjobb.
A movie és a Dynamic HDR sztem felejtős, ezen felül még a Sport és game módokat sem erőltetném.A film első 5 percében, mikor megtalálják a barlangban a csontokat meg a lárvát, már érezhető, hogy melyik mód lesz az igazi. Ez igazából 5 perc, ha a cucc le van töltve hozzá.
Sok sikert
-
törölt tag
válasz
Nwis86 #15691 üzenetére
Hát, pedig ha nálam be lehetett állítani, akkor Nálad is be lehet. Annyira hasonlóak voltak a tünetek, és még a film is, aminél előjött, hogy nem hagyott nyugodni a dolog. Persze nem tudtam azonnal elég időt szentelni a dolognak, no meg első körben elég hihetőnek tűnt az az információ, hogy a statikus HDR megjelenítésre nem alkalmas a készülék, az alacsony fényerő miatt.
Igazából az rántott ki a mélyalvásból, hogy valamiért eszembe jutott, hogy megnézzem a Youtube releváns HDR videóit, illetve rápróbáljak pár beállítóábrára.Én azt mondom, a Youtuben található beállításokat felejtsd el, meg azt a PC módot is. Ezeket mindet kapcsold ki, vagy ha lehet ilyet, állíts mindent vissza gyári beállításokra. Felesleges másik típust venned, ez tuti beállítás lesz, innen már eléggé biztos vagyok benne.
Sok sikert, szerintem meg fog oldódni a problémád, ha rászánsz kis időt. -
rumkola
nagyúr
válasz
Nwis86 #15691 üzenetére
55C735
Én vivid-ben használom streamre és külső vinyóra, de a low power is ugyanolyan jó.
MOZI mód nem jó!
Dynamic tone mapping kikapcsolva, mert bekapcsolva rohadtul besötétíti a képet.
Brightness és contrast 100-100
Black level 60
Dynamic contrast OFF
Micro contrast HIGH
A szobában jelenleg 2 lámpa ég, kb. nappali világosság van. -
junior19
senior tag
válasz
Nwis86 #15667 üzenetére
Nem ilyen teszt videókkal kell beállítani a megjelenítőt. Vannak erre megfelelő tesztábrák. Honnan tudod, hogy mit kellene látnod ezen a videón, s mit amit már nem? Senki nem teszi közzé, hogyan készítették az adott anyagot, minek kell láthatónak lennie, s minek már nem.
Ezért célszerű az erre készített anyagokkal beállítani a fekete vágási szintet, s ha jó a sötét részletek megjelenítése is, akkor azt látod, amit kell.
A panel teljesen jól működik, szemben sötétebbnek kell lennie, mint oldalról.
Én a fekete vágási szint alacsony értékére tippelnék elsősorban, ezt kellene normális, erre a célra készített mintával ellenőrizni, nem műsoros videóval.
Ha ez jó, akkor a sötét részleteknél a gamma értéke magas( minden dinamikus képjavítóval csak rontasz a helyzeten), ezt igazából kalibrálással lehet csak megfelelően beállítani. Lehet próbálkozni a több pontos fehéregyensúly alsó részén az értékek emelésével, de az a lottó húzáshoz hasonló. Bár ma szombat van, minden előfordulhat. -
rumkola
nagyúr
válasz
Nwis86 #15517 üzenetére
55C735
Besötétítettem és lefényképeztem.
A fényképen sokkal rosszabbul néz ki mint élőben. Élőben semmi hibát nem látok, ráadásul sosem vagyok töksötét szobában. A foltokból szabad szemmel semmit nem látok, teljesen homogénnek tűnik.A valóságban a fekete háttér csont fekete mint nálad, de lefényképezve szörnyűkék, íme:
A valóságban ez tök fekete. Gondolom a telóm nem jó ilyesmire, így a képek teljesen irrevelánsak. -
törölt tag
válasz
Nwis86 #15517 üzenetére
Az enyém C725 és detto ugyanez a probléma. Ráadásul, én is pont a Wakanda Forever alatt sokalltam be a minőségre. (Ugyanez az éjszakai jelenet volt a tesztanyag, egy HDR10 egy HDR10+ IQ és Dolby Vision)
Az érdekes az, hogy DoVi anyag esetében jók voltak az éjszakai jelentek is, de a HDR10 egyszerűen pocsék.
Ez után a jelenet után van, hogy kopasz Walking Deados csajszi megérkezik a repcsijével Wakandába, ott elég szép képek vannak. Napfelkelte, miegymás. Azon teszteltem asszonnyal, aki nem hozzáértő, de egyből látta, mennyivel jobb a DoVi anyag a HDR-nél.Az már csak hab a tortán, hogy a HDR10-hez, és a 10+ hoz nincs külön beállítási lehetőség, ugyanakkor nem is azonos a képminőség.
Egyszer már jeleztem ezt, akkor Vhiktor beállításait vettem át. (Youtuben fent van erre a tipusra)
Elsőre jónak tűnt, de aztán mára világossá vált, hogy egyszerűen ennek a TV-nek vacak a HDR megjelenítése. Ha lehet, használj Dolby Vision anyagot, azzal nem lesz gondod. HDR-t egyszerűen képtelenség jól belőni.Egyébként a dynamic contrast highre tétele jelentősen javította az éjszakai megjelenítést, de ezzel is vannak gondok, igaz más jellegűek. Nézd meg a Vengeance c film első 5 percét, és rájössz, miről beszélek. A film elején váltakozik a scene, és a készítők nevének kijelzése, ami fekete alapon fehér betűkkel történik.
Ezek váltakozásakor idegesítően kimutatkozik a fényerő direkt váltakozása, egyszerűen pocsék. Viszont minden egyebet próbáltam, eléggé kizártnak tartom, hogy HDR-en lehet még bármit javítani, igaz, szemre állítottam, de itt nem is színhelyességről van szó.A 20-as Kodi tudja a DoVi-t, igaz néhány DoVi anyagot HDR-ként akar megjeleníteni. Azt hiszem, valami verzió kavarás van itt is, de ezt nem vágom pontosan.
-
earbash
csendes tag
válasz
Nwis86 #15214 üzenetére
Üzletben 3, netes rendelésnél 14 napig bármiféle indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Ha van csere és azt szeretnéd akkor cserélik, ha nincs akkor visszakapod az árát. Az eladó szerint még sosem fordult elő hogy TCL-t vitt volna vissza valaki. Én a másodikat fogom ma. Nem feltétlenül hiszek neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest