- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ioles
csendes tag
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni interpretálni a SW verziókat kicsit.
65C725 TV van, a TV azt írja nincs frissítés, de kétlem hogy ez lenne a legnagyobb verzió:
TV+ op.rendszer verzió: v.5.2.0 (v8-2111260-mf1v520)
Termék: V8-R51MT05-LF1V418.020389
Ez az elérhető legfrisebb, és ha nem mit/melyik számot kell ilyenkor nézni.
Köszi a helpet előre is! -
Alc
tag
válasz
pepimama #13695 üzenetére
Nem arról van szó, hogy jobban látja, csak nincs ott szem előtt a tv alatt a merevlemez.
Router usb portjába bedugod a merevlemezt, és a router beállításainál beálítod a megosztást.
Ez router típustól függ, hogyan kell, és kezeli-e vagy sem a külső merevlemezt az usbn.
Innentől pl. Kodi a tvn látja, rámész a médiatárban az SMB-re, ha jól emlékszem, és ott hozzáadod a merevlemez tartalmát.
Sorozatok, filmek, (hdr, dv, 20-30Mb/s adatfolyammal) simán mennek wifin is, viszont a nagyobbaknál 70-80Mb/s már lehet akadás a lejátszásban.
Ezek utóbbiak általában a 80-90Gb-os méretű filmek, szóval ha ilyeneket nem szedsz, hanem csak a fele ekkora tömörítésű változatokat, akkor nem lesz semmi gond, hogy nem közvetlenül a tv-be van bedugva a merevlemez. -
ioles
csendes tag
Ez Sw hibát jeleznék a 65C725 (Szoftver v.5.2.0 (v8-2111260-mf1v520)
MindigTV Premium csatornákat próbáltunk behnagolni (mind a vétel mond a jelerő 100% volt mérten tető antenna, Veszprém,Kossuth utca adótorony átjátszó).
Hiba jelenség az volt hogy csak a DVB-T szabadon fogható adók jöttek, a DVB-T2 lévő MUX egyik sem, pedig a vétel tesztelten és mérten is 100%) volt.
A TV nyelv ÉS Régió magyar és Magyarország volt. Ez volt a Gond!
Ha a “Régió” beállítás Ausztria lett akkor minden DVB-T2 adó is egyből megjelent de a Magyar régióval egyik DVB-T2 MUX sem jött be ez Sw hiba ezt a TV szoftverében javítani kell, ugyan olyan Tuner régió specifikus beállításokkal mint az Ausztria régió.
Gondoltam megosztom a sztorit veletek akinek ilyen új Google TV -je van és MindigTV akar nézni belső Conax (Smart cam, CI+ kártyával) erre figyeljen! Lehet majd javítják de most bugos a legfrissebb szoftver. -
laci laci
addikt
Üdv.Lehetsèges,hogy csak úgy nem akar csatlakozni a wifihez?Semmit hálózatot nem mutat és le is csatlakozik 4-5 másodperc múlva.725.Tegnap még ment .
-
Alc
tag
válasz
pepimama #13688 üzenetére
A merevlemez milyen kábellel van rákötve a tvre? Rendes masszív "vastag" usb kábel, vagy csak valami vékonyabb? Mert nálam 2 Tb merevlemeznél ez gond volt, hogy nem rendes vastag usb kábellel dugtam rá a tvre, hanem egy vékonyabbal, és mindjárt volt fagyás is. (C728) Végül nem tetszett, hogy ott van a tv alatt, és ment inkább a routerre ez a winyó, onnan meg látja a tv is.
-
sortiefish
tag
válasz
"TCL 58P635 - lehet azért van ez, mert ez belépő modell és csak a drágábbak tudják akadásmentesen ezt? (bár sehol se írják, hogy ?GB RAM)"
Ha van kedved szórakozni a TV-vel tedd fel a Play Store-ból az AIDA64 nevű programot egyszerűen meg tudod nézni, hogy mennyi ram vagy milyen cpu van benne.
De, biztos nem a tévéddel van gond. Keress a fórumon valakit akinek P635-je van és kérdezd meg nála, hogy működnek azok a dolgok amik nálad nem. C728-on nem találkozom egyik problémával sem amivel te igen. -
sortiefish
tag
válasz
Kifogytam az ötletekből.
Jónak kellene lennie a 2TB külső merevlemeznek is akadásnak és fagyásnak sem szabadna lennie. Nekem 1TB-os van és nincs vele semmi gond. A videókkal lehet inkább gond amit le akarsz játszani vele a formátummal. Nem értek hozzá én sem. 720p vagy 1080p-nél H.264 kiterjesztésút 2160p-nél meg H.265 más néven HEVC formátumot keress és kezeli a TV.
Biztos, hogy nem a P635 a gond valami más lehet.
Adatot ki kellene tudj írni bármit, bármekkora méretút a külső merevlemezre NTFS-re formázva ez megint valami anomália nálad mint a 64GB pendrive-nál, de így itthonról nem tudom, hogy mi okozza.
-
pepimama
tag
válasz
sortiefish #13677 üzenetére
Szia sortiefish! KÖSZI szépen
, végignéztem de minden a legfrisebb.
Mindegy addig használom a 16GB-os pendrive-ot, de a 2TB -os vinyóval a lenti probléma van.
Kb. 2 hét használat után először tegnap kifagyott a TV, amikor a 2TB-os vinyóról (ami pendrive-ként USB-vel volt rákötve a TV-re) a KODI-val játszottam le egy 6GB-os filmet (először csak akadt párszor, aztán az egész kifagyott).
VLC-vel + a gyári médialejátszóval még gyorsabban kifagyottTCL 58P635 - lehet azért van ez, mert ez belépő modell és csak a drágábbak tudják akadásmentesen ezt? (bár sehol se írják, hogy ?GB RAM)
Abban tud(sz) segíteni (vki), hogyan tudnám azon 6-7 GB-os HDR-videókat, (amiket pendrive-ra nem engedi másolni a PC, mert kiírja, hogy vmi miatt nem másolható) átküldeni a TV-re máshogy, mint a vinyón? Alapvetően streamelek, de nem mindenre fizetek elő, így HA mások kommentjeit jól értem (pl. Plex-alkalmazás) valahogy el lehetne azt érni (talán csak WiFi-n), hogy a PC-t lássa a TV és onnan menjenek a HDR-videók? De bármilyen megoldás érdekel, előre is KÖSZ! -
joci2000
senior tag
válasz
Denyboygod #13685 üzenetére
Az OTA-t nem kell kibontani. ZIP-et másolod fel a pendrive-ra és a tv menüjében menj rá a helyi frissítésre. Ekkor a pendrive-on keresi a update fájlokat.
-
csƵ
addikt
Üdv! Most olyan problémám van, hogy ARC-n keresztül csatlakoztatva van egy soundbar és ilyenkor a belső hangszóróból recsegő, csörgő alapzaj hallatszódik, ami nagyon zavaró.
Mit lehet ezzel kezdeni? Le lehet tiltani a tv hangszóróját? -
Lordus
senior tag
válasz
dReFiX #13681 üzenetére
az enyém még soha nem volt hajlandó OTA frissíteni magát, pedig 8x volt már frissítés azóta (kb. 5-öt tettem fel) tök egyszerű, igy img filet felraksz pendrive-ra, a tv-t kikapcsolod, bedugod a pendrive-ot, majd a bekapcsológombot a tv-n addig tartod nyomva, amíg el nem indul a frissítés (kb. 15-20 másodperc) aztán végigcsinálja kb. 10 perc alatt és kész.
@igen, az jó lesz c728 tv-hez - ha az az utolsó, és jókat írnak róla. fontos, hogy nem a zipet, hanem a kicsomagolt fájlt kell felrakni csak a penre!
-
dReFiX
senior tag
Rá lehet venni a tv-t hogy magától frissítse magát ? 418 verzió van fent ha jól emlékszem de mindig azt írja ez a legfrissebb (55 728 ). Vagy marad a pendrive os megoldás ? Melyiket érdemes fel tenni rá ?
New TCL T615T03 Google TV Update available in V469.
MT9615 Platform ....C735 & C835/C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V469.000378 Ez jó lehet ? -
Dyraxx
tag
Be tudná valaki linkelni azt az oldalt, ahol megtalálhatóak a C715-ösökhöz a legújabb frissítések? Nem az XDA-st, az megvan. KÖszi.
-
Lordus
senior tag
válasz
lasse001 #13594 üzenetére
szia, felraktam, nem tapasztalok sem pozitiv, sem negativ valtozast. sajnos a kulso egyseg hangerejet tovabbra sem jelzi, csak a szokasos + - kerul kijelzesre.
mukodik, majd gondolom hasznalat kozbem veszek meg eszre talan minimalis valtozast, ha igen, akkor jelzem :) -
sortiefish
tag
válasz
pepimama #13675 üzenetére
Szia pepimama!
Még egy dolog eszembe jutott ami segíthet és érdemes lenne ránézned a frissítésekre és nem csak a 64GB-os pendrive miatt.
Az egyik fontos frissítés(ek) a Play Áruház-ban:
Home gomb/Alkalmazások/Google Play Áruház/Alkalmazások és játékok kezelése/Frissítések – ha van frissítés, frissítsd.A másik a TV Beállítások-ban:
Beállítások/Rendszer/Névjegy/Szoftverfrissítés/Hálózati frissítés/Rendszerfrissítés
ha az megvan alatta a Frissítési szolgáltatást is nézd meg, hogy van-e rá frissítés. -
pepimama
tag
válasz
sortiefish #13605 üzenetére
KÖSZ szépen, de az Ez a Gép mappában - Eszközök, meghajtók almappában látszott a pendrive és kék volt, de itt jobb egérrel formáztam (kb. 3X újra NFTS-re) és sajna továbbra sem ismeri fel
-
N_A_S
veterán
75C725 -re ugyanaz a FW megy mint C715-re?
-
Kaba
veterán
válasz
Kristof_94 #13661 üzenetére
Tv nézésre megfelel. VA panel, Direct Led, 6000:1 kontraszt,
HDMI 2.1 , szemből nézésre jó, oldalról már fakulni fog. -
z123456z
őstag
Köszönöm.
A kontrasztot úgy adja meg, hogy véletlenül se lehessen összevetni, a 10 VS 8 bites paneles ugyanannyi színárnyalatot ír ( egyébként szabad szemmel látni különbséget a 10bites javára? ), Google tv vs Android nem ismerem őket. Jobb a Google? Nem azzal volt gondja Amerikában? Vagy az a Hisense volt?
És a legfontosabb: életben látva kijön a különbség, átlagos tv-s felhasználás és néha filmnézés esetén? -
z123456z
őstag
Sziasztok. Amennyiben a 144Hz felesleges számomra, van e valami előnye az 55c835/839 modellnek a 825-tel szemben? Ha jól láttam, a proci és az egyik táv ugyanaz, hang teljesítmény picikét gyengébb.
KösziJa, és még annyit, hogy miért van két táv? Ez is olyan, mint LG magic remote mutogatósa?
-
kecsawi
senior tag
válasz
Kristof_94 #13659 üzenetére
A drágább miniledes tv más ligában van, az árkülönbség mutat minőségi ugrást is.
-
-Rolika-
senior tag
65C835 berendelve Auchanból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Óra topik
- Netflix
- Anime filmek és sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged