Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• .Szaki.

addikt

válasz simonjoe #59337 üzenetére

A CR-V jó választás, remélem minél előbb megkapod! :)

" [...]Továbbá azt is tudom, h közhelyesen almát a körtével nem illik és szabad összehasonlítani (S-Cross vs Passat CC). De ami nálam nagyok kib@..ta a biztosítékot az a felhasznált anyagminőség, [...]"

Igen, itt az összehasonlítási alappal van probléma. A Passat CC teljesen más kategóriát képvisel. Egy remekbe szabott Passat. Van tapasztalatom faceliftes CC-vel, tényleg jó anyagok vannak benne - persze nem prémium - a hangulata is remek és számomra a DSG egy örök kedvenc marad.

Azonban a Suzuki nem egy már eleve elég jó minőségű autó kiszuperált változata, hanem egy B-SUV szegmensbe tartozó olcsó autó. Ilyenkor pedig a felhasznált anyagok minőségét nem egy Passathoz érdemes hasonlítani, hanem ahhoz, hogy márkán, vagy típuson belül az adott termék mennyit változott az előnyére. Ha pl. a Vitara S-hez hasonlítom, amivel szintén jártam egy darabig, akkor a beltér minősége nagyon sokat javult. Ha a Swiftemhez hasonlítom, ahhoz képest is kifejezetten javult az anyagminőség. Tehát kategóriáján belül fejlődött az autó. Illetve ha beülsz egy VW T-Crossba, lehet azt mondanád, hogy az S-Cross nem is rossz.

Azt értem, hogy úgy gondolod, hogy többet érdemelt volna akár több pénzért is, de akkor viszont ki venné meg? A Suzukinak mindig az volt az egyik selling pointja, hogy egy őszinte, megfizethető árú autót biztosít minden kategóriában és ez igazából a fentebb írt konkurenseket figyelembe véve a mai napig igaz. A külföldi sajtó sok esetben a Dacia Dustert említi meg vetélytársként, aminek a felhasznált anyagai például nem hozzák az S-Cross szintjét. Hogy mennyire konkurensek az egyébként szerintem is kérdés, hiszen az egyik egy remek kompakt városi autó mild-hybrid rendszerrel, míg a másik egy kiváló terepjáró, de ez már részletkérdés.

Ott vannak például a Toyoták. A Corollának a felhasznált anyagai kifejezetten jók, van egy full hybrid rendszere, mégis Suzuki emblémával az orrán már mindenki arcozott, hogy ki az a barom, aki ennyit fizet egy "Suzukiért". Pedig egy az egyben egy Corolla. Nincs különbség. Persze ez utóbbi példa leginkább Magyarországra jellemző, külföldi tesztekben ez szóba sem kerül sem a tesztelők, sem pedig a hozzászólók részéről.

Új hozzászólás Aktív témák