Hirdetés
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
válasz
deathcrow42 #38792 üzenetére
Hú, köszi! Megnéztem, több használható kuponom is van
Úgy tűnik, hogy halmozhatók, majd kiderül
Szerintetek?- születésnapi kupon, ami legalább 15000 Ft vásárlás esetén ad 1500 Ft kedvezményt.
- 15% számlavégi kedvezmény, ami maximum 20000 Ft vásárlás esetén váltható be.Ha vásárolnék pont 20k-ért, akkor 15725 Ft-ot fizetek?
-
#AKCIÓ Lidlben a Lidl Plus alkalmazással csak holnap a Primadonna extra szűz olívaolaj 2699.-/0.75L üveg - egy napos akció
3600.- per liter így, nálunk sok fogy ebből az olajból.
-
st6969
őstag
Bakker, ettől a kifordult a gyomrom...
Húsdarálósdi: mindig hentesnél daráltattam, de baromira zavart, hogy a hús nincs megmosva (nyilván nem is lehet), meg hogy kézzel fogta meg
Darálva már nem tudom megmosni. Igen, tudom, elkészítéskor magas hő, elpusztul a baktérium, stb... De én inkább vettem egy húsdarálót, és így otthon felhasználás előtt megmosom a húst, csíkokra vágom a daráló betöltő nyílásához (és azokat is megmosom
), és utána darálom.
-
Balázs Z.
tag
válasz
Lackooo84 #38787 üzenetére
A „mechanikai szeparálás” elnevezés azt hangsúlyozza, hogy a szeparálás nem vegyi úton történik. Használják még a mechanikailag elválasztott hús, mechanikailag lefejtett hús nevet is, azonban ezek a nevek félrevezetők lehetnek, mivel a húst a csontokról nem a köznapi értelemben „fejtik le” vagy „választják el” (vagyis nem levágják, ami szintén egy mechanikai folyamat), hanem gépi úton szeparálják. A hétköznapi angol nyelvben a kissé eufemisztikus húsipari elnevezések helyett (Mechanically Separated Meat) időnként a white slime („fehér nyálka”) elnevezést használják, utalva a pép érzékszervi tulajdonságaira.
A gyártás első lépéseként a még húsmaradványokat is tartalmazó csontvázat („hasított test”, angolul: carcass) és vágóhídi melléktermékeket szükség esetén fertőtlenítik (például ammóniagázzal), ezután nagyon finom péppé aprítják (aprítógépben, úgynevezett „kutter”-ben), majd ezt a pépet egy finom szűrőn átpaszírozva szeparálják, azaz „elválasztják” a csontszilánkoktól. Az eljárás során az izomszövet eredeti szerkezete felbomlik vagy átalakul. A pép az izomszövet mellett zsírszövetet, inat, ízületet és ízületi folyadékot, gerincvelőt, csonthártyát, csontot és csontvelőt, illetve egyéb nemizom szöveteket is tartalmaz, ezért a legtöbb országban a mechanikailag szeparált húst az összetevők között „hús” néven nem szabályos feltüntetni. A mechanikailag szeparált húst többnyire olcsó élelmiszerekhez használják fel, ahol ezt az élelmiszer jellege lehetővé teszi, például virsli, párizsi és egyéb vörösáru, gyorsfagyasztott félkészételek (hamburgerhús, „csibefalatok”), májkrém stb. Használják továbbá házi- és vágóállatok takarmányának fehérjeforrásaként is. Gyártásához gyakorlatilag mindenféle vágóállatot felhasználnak (leggyakoribb a csirke, a pulyka és a sertés), kivéve a marhát, mivel a folyamat során a gerincvelőben is előforduló prionok (a kergemarhakór fertőző ágense) belekerülhetnek a termékbe és fertőzést okozhatnak. A mechanikailag szeparált húst az élelmiszergyártásban kedvelik, mivel a korábban hulladékká váló vágóhídi maradványokat felhasználhatják az élelmiszerek gyártáshoz, ami növeli a gazdaságosságot.
-
Atomantiii
addikt
Zsírszegény sajtot nem látott valaki valamerre jó árban (Aldi, Lidl, Spar, Tesco)? Nem tudom melyik az ajánlott a zsírszegény változatból.
-
ZsZso
Közösségépítő
Spórolósdi az Ármegosztó szerint:
Szerk: bocs a két benne maradt Alza ajánlat miatt, nem direkt volt. Így is kínlódás összetenni a képet, kapkodtam, mert sietek
.
Szerk2: végtelenül igénytelen módon kitakartam, bocsesz, ennyire futotta most. -
AnonymusX
őstag
válasz
Lackki #38776 üzenetére
Ez már egy másik véglet, amit írsz. Szerintem tisn egyáltalán nem megy ilyen messzire azzal, hogy olyan helyen vásárol, ahol lehet húst daráltatni és meg tudja nézni az egész húst előtte.
A fentit meg azért linkeltem, hogy megmutassam, sajnos a nevesebb boltokban is előfordulhat az, hogy nem azt veszed, ami a dobozra, címkére van írva, mert nincs pénz/akarat/lehetőség stb., hogy ezeket a bolt legalább szúrópróbaszerűen vizsgálja.
-
Lackki
őstag
válasz
AnonymusX #38774 üzenetére
nem tudnék ennyire bizalmatlanul hozzáállni a dolgokhoz. Ez nálam már nagyon alusisak.
Étterembe se esztek? vagy rendeltek akkor?
Cserébe 200forintos tusfürdővel mossátok magatokat naponta többször, több 100 illóanyaggal vegyítve, de ketchupban az E rossz.
Nem azt mondom nyilván, hogy vakon kell bízni mindenkiben, na de. Balansz legyen azért -
AnonymusX
őstag
válasz
Lackki #38773 üzenetére
Pedig előfordulhat.
Ahogy a fentiből látszik, a Lidl is kénytelen megbízni a beszállítóiban, aztán előfordulhat, hogy nem állítanak igazat. -
123xyz
aktív tag
A mechanikusnak nem a digitális a "párja", hanem a manuális. Így pedig teljesen korrekt megnevezés szerintem.
-
Azie
őstag
kifejtené valaki, hogy melyik hús nem mechanikusan lefejtett?
esetleg van digitálisan lefejtett hús? o.O (értem, hogy ez e élelmiszeripari kategória, csak vicces)
ilyen zacskósból mi csak hagymakarika/krumpli/ikea húsgolyót veszünk már, minden más kb ehetetlen sxar lett az évek során.főleg, ha elvárás, hogy ne olajban sütős legyen -
-
GIJoe
addikt
akkor had adjam kölcsön a 3 kis gyerekem egy hétre, meglátjuk mire jutsz a gondolataiddal
mire összeszedem mindet, 3 helyről tánc, sakk kosár, és hazaérünk 18:45, re gyors kaja kell, de úgy hogy még tanuljunk, házi, lefürdetem őket, kirakod a ruhákat, altatni kell őket, max 21:15ig aludniuk kell, különben éjszaka szar lesz v reggel mosott szarok lesznek, akiket a hajunál fogva kell húzni, és mindennért is ellenkeznek, a 2 adag mosást kiszeded a szárítóból. Kiválogatod, vasalod ha kell,
Mindnek kirakod a ruháit másnapra, cuccait előkészítve.Tolltartó, könyv checkek, üzi füzet. A termoszokok uzsonna doboz, sorban bekészítve, hogy reggel 5 kor keljek, különben nem leszek kész, hogy 6:30 kor indulunk, ha későn ott rohadunk a dugóban, és mindenki elkésik... közben 23:00kor kezded feldolgozni a saját online életed, még holnapra előkészülsz, mert őrület van a cégnél.
Közben bekészítem az államvizsga puskámat, és megfogadom hogy ez a 4. diploma után szakadjon le a mocskos kezem ha tanulni akarok, bármit is, nem gondolom hogy nem gondolkodnék...Nem szabad így általánosítani, szerintem. A húsokat igyekszünk a mamától disznótoros cuccokat hozni, de néha becsuszik ilyen mű is, sajna...
-
Beni2360
félisten
válasz
st6969 #38761 üzenetére
Én tavaly sajnos megint vettem egy zacsi panírozott sajttal töltött pulykamellet, pedig megfogadtam pár éve, hogy soha többet. Borzdály volt, darált szarság, töltve akármi fehérséggel. Büdös, íztelen.
. Egyedül a 61%-s csirkemell és a Camamberg sajt van a fagyasztóba, meg vagy 20 kg adagokra bontott hús. Vacsorára meg 70 éve hideget eszünk.
-
bul07
nagyúr
Aha és hogy oldod meg a friss húst, mondjuk este 7után mert akkor dőlt el hogy mit fogsz vacsorázni, vagy étkezés előtt két három órával. Honnan szedsz nem fagyasztott húst?(még városba se mennék le a boltba húsért)
Én sokszor akkor döntök mikkor kimegyek a konyhába. És fél óra múlva már eszem is.
Múlt pénteken megnéztem a híradót(RTL) és akkor kezdtem gondolkozni mi is legyen a vacsora, kinéztem nem fújt a szél, kenyér 1Kg volt, hát akkor hajrá szalonna sütés.
Fa volt vágva, szalonna nyársra és 40perccel később már az első kenyér megvolt zsírozva -
iatti
aktív tag
válasz
Ciccuka #38758 üzenetére
bocs, de nem értem mért sz.patjátok magatokat ezekkel a panírozott vackokkal. 1-2tojás, liszt, panírmorzsa. pár perc meló bepanírozni. ezeket a fasírtok meg bottal se piszkálnám. még darálthúst is szökőévben egyszer veszek, ha lusta vagyok ledarálni a s.combot-lapockát. de ez csak egy volt hentesbótos véleménye
-
Ciccuka
veterán
Penny-ben vettem ezt a rettenetet: Fagylakoma gyorsfagyasztott panírozott fasírt baromfihúsból 1kg
Majdnem leestem a székről miközben jó étvággyal belekóstoltam, az íze valami borzalom úgy ahogy van, erősen mellékízű. A korábbi fajta szerintem nem volt ilyen rossz.
-
bul07
nagyúr
Amúgy nekem van egy olyan érzésem hogy a kicsi árú árréstopos termékek elfognak tűnni a kínálatból(pl saját márkás tusfürdő)
Egyszerűen ha kifogy a készlet nem fogják tovább árulniMert egy 260Ft-os tusfürdőn van pár fitying haszna, így ezekkel a termékekkel szerintem még negatívba is jön ki a végső elszámolás után(szállítás, emberi munkaidő)
Egy 800Ft-ért árult tusfürdőn 3-4x haszna ebben a helyzetben is, csak akkor éri meg a olcsó terméket megtartani ha min 3-4-5X többet ad el belőleRossman már teljesen lerabolva, elfog válni hamar hogy feltöltik e a készletet vagy vége ezeknek a termékeknek
Így szerintem aki akart ilyen cuccokat venni irány a boltok míg van készet.
-
válasz
bugizozi #38748 üzenetére
A Kaufland a LIDL áruházlánchoz tartozik, olyasmi, mint egy LIDL hipermarket.
Szerintem kicsit jobb árak vannak a Kauflandban és a Tescoban, mint a Billa, vagy a LIDL boltokban.
De ez a spórolós topik, mindig az adott lánc akciós újságját kell nézni (letaky), mert az akciós dolgokat érdemes kint is megvenni.
-
bul07
nagyúr
Hogy lehetne megtudni hogy most a Müllerbe mi menyibe kerül?
Weblapuk egy lóf&ng, árakról semmi információCsak úgy potyára nem fogok bemenni, hátha jó árak vannak.
-
headhunter
addikt
"Árstop"?
Mennyivel csökkene az ár, ha itt is max. 10% lenne a megengedett árrés?
1. Temetési költségek
2. Gyógyszerek -
-
-
Keef_Lee
senior tag
Húsoscsont az eddig 680-ról 795 (Aldi).
Egyébként meg most tudtam meg, hogy apáknapja van -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Komarnoban melyik Billába érdemes bemenni, melyik a legnagyobb?
Vagy inkább Kauflandba érdemes menni?
Leginkább olyan sajtok érdekelnek, amit itthon nem kapni.Köszi!
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Donki Hóte #38703 üzenetére
De a sörfőzésről meg tiltott dolgok csempészéséről nagyon határozottan jelentesz ki dolgokat, úgy, hogy fogalmad sincs róluk.
Ez is tény. -
bul07
nagyúr
Rossmann megy
De jól látom hogy tusfürdőből fajtánként egyet enged, remélem azért üzletben nem így van
Tusfürdő férfi 276-304Ft, de sokfajta saját eltűnt remélem csak valami hibaDe más is hiányzik, így lehet hogy még nem jól működik az oldaluk, a fogkefe is hiányzik
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
PainKiller13 #38742 üzenetére
Este megyek is jól bevásárolni papírzsebkendőből.
(A dm sajátmárkás 10 Ft-ot esett.) -
Nikaré
őstag
válasz
Mr.Csizmás #38737 üzenetére
Nagyok az elvárásaid.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
nem tudom miért örültök ennek, minimális közgazd ismeretekkel bárki ellenezné
-
A tölcséres fagyi mindig is a legalja volt. Múltkor lidlbe kaptunk egy kupont összeg miatt és abból a tölcséres jégkrém volt az egyetlen értelmes kb gyerek korom óta nem ettem, de így "ingyen" kipróbáltam. Nem volt puha a tölcsér a papír is lejött, de az íze igen felejthető volt, most megint adok ennek egy 15-20 évet, hátha javul addig.
-
8
senior tag
a legjobb mosogatószer ára elég jól csökkent, 699-ről 579Ft
https://www.dm.hu/denkmit-kezi-mosogatoszer-multi-power-p4066447520057.html
mondjuk ideje is volt, rendesen emelgették az utóbbi két évbenmivel sajátmárkás, gondolom idővel felnyomják a """beszerzési árat"""
Sűrű, habzó, nem marad szaga az edényeken, két bontóenzimmel (többi dmesben nincs, meg egy csomó nagy márka termékeiben sem), nagyon jól mosogat
A sajátmárkás mosogatókapszula (ami elég jó) olcsóbb lett, mint a sajátmárkás tabletta
ebből látszik mennyi hasznot tettek rászerintem még állítgatják az árakat, mert nincs minden érintett terméknél a plecsni
-
Tökéletes vihar miatt drágulhatnak a jégkrémek idén nyáron
A termék egyik legfontosabb alapanyagának ára az egekbe szökött. A kókuszolaj piacát ugyanis tökéletes vihar sújtotta, mind a kínálati, mind a keresleti oldali tényezők a drágulás irányába hatnak. Ez pedig a jégkrémeket is drágíthatja. -
bul07
nagyúr
DM férfi saját márkás tusfürdő 259-269-309Ft stb. Fogkefe én ezt használom [link] olyan 2000Ft volt a teli ára eddig, most volt kb egy hónapja új verzió ugyan az a név váltás és akkor 1700ról emelték mindenhol, ez a mostani ~1350Ft kb januári akciós ár
Rossmann oldala karbantartás, itt 399Ft volt a saját férfi kíváncsi leszek
ecofamily még nem volt árváltozás
Szerdán megyek Debrecenbe a Auchanba és ott van mellette egy DM beugrok és teszt gyanánt vesszek párat, Nyáron tesztelem és veszek ha beválik
Rossmann tusfürdőket már ismerem ahhoz tudok viszonyítani -
GIJoe
addikt
Sziasztok, látott vki normális mikrót,épp ma beszart be...
-
bul07
nagyúr
Azt ne feledjétek hogy ez a tölcsér elázás üzletenként eltérő lehet, mert lehet van olyan üzlet ahol a dolgozók nem hagyják kint sokáig olvadni
Vagy lehet egyszer kint hagyják máskor nem, ez meg nem is kiszámolhatóÉn most vettem a Berettyóújfalusi Penny-be az olcsó azt hiszem nincs 200Ft se(170rémlik) sima vaníliásat, rendben volt a tölcsér is rendesen ropogós volt
-
123xyz
aktív tag
válasz
raziel01 #38717 üzenetére
A Lidl-ben ma reggel akartam venni abból az akciós termékből, de egy darab sem volt belőle. Sőt, még csak a helye sem volt meg a polcokon.
Én nem tudom, lehet csak mutatóba rendeltek egy pár darabot, ami el is fogyott szombaton, vagy nem is érkezett a boltba szállítmány, mindenesetre csalódás volt azért, hogy egy ilyen hétvégi akció második napjára nem terveznek készletet...
-
123xyz
aktív tag
válasz
Lackki #38713 üzenetére
Szerintem az ehetetlen (legalja) kategória az, ami literes árban még ettől is olcsóbb, és úgy kezdődik az összetevők listája, hogy víz meg cukor... pl: Ledo Twice vaníliaízű, csokoládéízű és epres jégkrém 1700 ml. (Akit érdekel a Mucci jégkrémek összetétele, itt megnézheti: https://shop.aldi.hu/aldi/kinalat/fagyasztott-elelmiszer/jegkremek-desszertek/dobozos-jegkrem )
De elfogadom, ha másnak nem ízlik, erről nincs értelme vitát nyitni. Az akció attól még valós, én tervezek is venni 1-2 dobozzal -
Beni2360
félisten
válasz
Lackki #38713 üzenetére
Ma megkóstoltuk az itt ajánlott Pennyben kapható belga csokis tölcsérest.
1: vissza fagyasztott termék, szét volt ázva, puhulva a tölcsér. A csomagolás fóliában rá volt kenődve a fagyi. Meg volt folyva a teteje.
2: ízre se volt nagy valami.
Nagyon trehány kivitel. Csalódás volt.
5 csokis és 5 eprest vettünk.
Az epres is ugyan ez volt a tölcsért meg sem tudta a párom enni.Alul ki lehetett tekerni.
-
123xyz
aktív tag
Aldi - jövő heti újságból 2 szimpatikus akció
1, toalettpapír csütörtöktől szerdáig:
2, jégkrém csütörtöktől szombatig: -
-
Azie
őstag
válasz
soldi3r #38708 üzenetére
ty,
közben utánaolvastam, tldr vannak tálcák a toldásban, amire tehetsz mindenféle eztazt, hogy a gőzbe bekerüljön az aromája. ami ugye ott sántít, ha nem gyümölcs, akkor nem nevezheted pálinkának(mert ugye az csak gyümölcs+víz lehet) - és az egész egy bullshit, hogy a tálca miatt lesz jobb, hanem amiatt, hogy többet érintkezik a párlat a rézzel (lásd whisky lepárlás) - az meg hogy jobb, megint szubjektív.
-
soldi3r
veterán
-
8
senior tag
-
erdey_a
addikt
válasz
Donki Hóte #38703 üzenetére
tehát ha nem vagyok alkoholista, akkor ne mondjak véleményt a pálinkáról? oké...
-
Balázs Z.
tag
Szentkirályihoz, 2005-ből:
"Mint azt a Nemzetközi Vízkiállítás vezetője elmondta, a párizsi ásványvízverseny csak egy könnyed kiegészítője a valódi szakmai versenynek, a Thermalies Aqua Expónak. A Vasárnapi Hírek beszámolója szerint a párizsi kiállításon nem végeznek komoly mikrobiológiai vizsgálatokat, a zsűri pedig nem szakértőkből, hanem újságírókból és sportolókból áll. Ezért az Eauscar sokkal inkább egy kóstoló, mint egy komoly verseny." -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Honda topik
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest