Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
válasz
wwenigma #37395 üzenetére
Rendszeresen van ennyiért, szóval nem nagy akció
Fehéret csak akkor vegyél, ha nem bánod majd, amikor elkezd sárgulni
A használtkapszula-gyűjtője és a csepptálca nagyon gagyi érzetű, de majd megszokodSzerintem dizájn szempontjából ez a legjobb (és egyben gyakorlatilag az egyetlen vállalható) ilyen gép
kapszula utalvány feltételek: [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
Krups XN110110 Nespresso Kapszulás kávéfőző most 30k Euronicsban, ez mennyire jó ár? Mennyi kapszula vásárolható le, a teljes 39k összeg vagy csak amennyit fizetek a gépért?
Illetve valaki látott valamilyen megérős akciót ami ennél jobb ha most váltanánk kapszulás kávézásra?
-
Xtomi
tag
válasz
Soulfly842 #37384 üzenetére
Most az Sbudget esl 2.8%-os tej pontosan 2 forinttal lett olcsóbb. Ezért megéri nekik kockáztatni hogy esetleg megbűntessék majd őket???
-
8
senior tag
-
AIex
tag
Bery Jones Dió - 500g 1830Ft Alza Plus tagoknak,
Nem vagyok képben a dió világpiaci kg-os árával, de egész jónak tűnik, ha mégsem az, akkor törölhető, vagy tegyétek off-ba
-
echterion
nagyúr
válasz
Soulfly842 #37384 üzenetére
Az egyik fehérvári Lidl-ben nem láttam ma ilyen jellegű kiírásokat. Lehet, csak lassúak voltak, de majd pár nap múlva kiderül. Tök jó lesz majd, ha 2-3 kanyarban fogok fizetni az automata pénztáraknál, örülni fognak a mögöttem lévők.
-
Ciccuka
veterán
válasz
n@p@lm #37381 üzenetére
valószínűleg elírás lesz (vagy egy olcsóbb kivitel), általában ezek 99.9%-os citromlevek szoktak lenni, mindenesetre alaposan meg kell nézni a címkét
lidl citromlé
régen nem raktak bele tartósítószert némelyikbe és az volt 100%-osTeszt! Némelyik citromlével büntetni lehet az emberiséget
Régen volt Olympos narancslé az nagyon finom volt
-
Ciccuka
veterán
válasz
Attila2011 #37379 üzenetére
-
123xyz
aktív tag
-
8
senior tag
Az eheti dm app live egész jó pontszorzókat ad:
https://www.dm.hu/services/dmlive
2025.03.19., 19:00
Ajánlat nézőinknek:
25X-ös Denkmit dmLIVE Shopping kupon*
50X-es Perwoll dmLIVE Shopping kupon*
50X-es Coccolino dmLIVE Shopping kupon*
50X-es Finish dmLIVE Shopping kupon**A dmLIVE Shopping e-kupon, a dmLIVE Shopping élő adás időtartama alatt, az adás nézői számára érhető el. A dmLIVE Shopping élő adást kizárólag a dm App-ba bejelentkezett felhasználók tudják megtekinteni. Az e-kupon aktiválható és beváltható az adás időpontjától egészen 2025. március 23. vasárnap éjfélig, a dm Online Shopjában vagy bármely magyarországi dm üzletben.
Amennyiben az adást felvételről nézi vissza, úgy kuponajánlat nem érvényesíthető. Ezzel kapcsolatban kérjük szíves megértését. További információk a kuponon, a dm.hu/activebeauty oldalon és az adatvédelmi szabályzatban találhatók.
Az adás korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető. -
ezophus
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #37371 üzenetére
természetesen nem, hiszen te is és én is tudjuk, hogy ha én GMO-ról beszélek akkor csakis az analóg gmo-ra gondolok. Egyébként meg azt írtad, hogy az eu-ban minden GMO mentes, most akkor what?
-
ezophus
csendes tag
válasz
W.Wilson #37369 üzenetére
Teljesen igazad van. Ettől függetlenül beszedte rajtunk a +19%-ot. Azt, hogy milyen kötségei voltak most még nem látjuk, lehet hogy beruházott, vagy béreket emelt, vagy mindkettő, mindenesetre a 6% az totál imponzáns összehasonlítva egy Aldi-val, akit amúgy szintén nem kell sajnálni, mivel ők meg masszívan előremenekülnek és beruháznak.
-
iatti
aktív tag
nálam ma az aldiban található 200g-os tökmag verte ki a biztosítékot. 850 pézért láttam
-
ezophus
csendes tag
válasz
f4lcon #37359 üzenetére
Én nem állítottam, hogy nem lesz nehezzebb nekik, én azt állítottam hogy nem fognak csődbe menni, mert vagy behozzák máson, vagy egyszerűen nem esnek bele a korlátozásba.
Egyébként megnéztem a random abc-t akit mondtál ( bár nem vagyok benne biztos annyira random választottad ). Csak online elérhető adatokra tudok támaszkodni, és azok helyességében nem vagyok biztos, és nem is garantálom. Nade amit látok:
random abc, 2023-ban :
(Net Profit Margin) – -0,2%
(Operating Profit - EBIT) – -1,83%
EBITDA – +0,02%
Tehát picit nőtt a működési költsége, de ebitda stagnált tehát kb azonos profitot termelt, ha nem vesszük figyelbe az amortizáviót és egyéb költségeket.
Likviditási rátája rendben van.
és egyébként (Total Assets) – +57,19% tehát valamit fejleszt.
Szóval az is lehet, hogy a befektetéssel ( új gépek pl ) nyereségesebb is lehet.
Ezen adatokból kb annyit lehet elmondani, hogy bármi lehet vele ezalatt a 3 hónapban, de csődbe nem fog menni szerintem. -
Soulfly842
addikt
válasz
123xyz #37366 üzenetére
A Roksh-os árakban meg eleve rászámol még a bolti árakra (minden drágább)... most már viszont az a kérdés, hogy tehet-e rá így ugyanannyit a tejtermékekre pl., vagy csak kimaxolnija lehet amennyire tudja?
Vagy elkönyvelik a Roksh felárának, ők meg trükkösen inkább díjat fizetnek azért az aldinak, amit listáznak. eleve, hogy jön ki a 10%? (rendeletet nem olvastam) ez per /gyártó / forgalmazó külön-külön, vagy szummázva? ha szummázva? Gondolom inkább az előbbi, mert honnan tudnák h. mennyit lehet
-
123xyz
aktív tag
válasz
Lackooo84 #37358 üzenetére
Szóval tényleg az Aldi féle márkára gondolsz és nem másra. Na, én eddig úgy tudtam és tapasztaltam, hogy az bizony alsó szint, igen. De ha szerinted / mások szerint tévednék, meggyőzhető vagyok.
Mindenesetre, hogy alátámasszam neked a véleményem:
Rákerestem az Aldi online shopban (ami még drágább is szokott lenni mint a fizikai üzletek), 68 db Kokárdás terméket listáz ki, mint például:
- 500g baromfi párizsi 377 ft
- májas 500g 689 ft
- 1 kg baromfi rudacska (nem virsli) 1069 ft
- szendvicskrém 200g 399 ft
- szeletelt (ízfokozós) szárazkolbász 100 g 569 ft (a Gyulai, ami már nem ízfokozós, az alap áron 6-700 ft körülre nőtt már, szóval drágább)
- natúr rudi 30g 99 ft
- gyümölcsös joghurt 150g 87 ft
- vödrös tejföl 20% 850g 1249 ft (nem tudom, 2200 forintos kilós árat hol láttál, én még nem találkoztam vele)Ezekből pont az látszik ár és összetevők tekintetében, hogy tipikus alsó kategóriás, saját márkás termékkínálat (mint a Sparnal az S-Budget). Ez persze nem jelenti azt, hogy az árakat nem vihetik fentebb egyes termékeknél, de biztosnak vélem, hogy az állításaiddal szemben ezeknek a termékeknek a prémium minőséghez semmi köze. Vagy te rámondanád a listában szereplő bármelyik termékre, hogy prémium lenne, az ismert, neves gyártók termékeihez képest?
[ https://shop.aldi.hu/kinalat/kereses/kokárdás?s=kokárdás ] -
ezophus
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #37361 üzenetére
Tudtommal az eu nem tiltja a GMO-s takarmány importját, ergo lehet takarmányként adni haszonállatoknak. A tej esetében nem kötelesek feltüntetni, hogy adtak-e gmo-s takarmányt az állatoknak, vagy sem. Számomra fontos, hogyha lehet olyan tejet vegyek, ahol nem etettek gmo-s takarmányt. Nevezhetjük "bió-bnak", de ez csak az ÉN megítélésem. Szóval számomra ezért prémiumabb.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #37361 üzenetére
az eu-ban minden gmo mentes
Tudtommal lehet forgalmazni import GMO termékeket az EU-ban. Szigorú a szablyozás, de nem tilt mindent.hacsaknem számítjuk ide a történelmi fajnemesítését a zöldség-gyümölcsöknek
Igen, egyébként ide akartam kilyukadni, hogy csak azért, mert valami új technológia segítségével született, nem feltétlenül ördögtől való.Na de hogy ON is legyek:
Akkor az új árréssoppnak köszönhetően a minőségi kismalmi liszteknek is csökkent az áruk? Mik az ajánlottak márkák, amiket nagy láncokban be lehet szerezni (jelen esetben interspar lenne a legjobb)? Kenyérhez, esetleg pizzához kellene. -
válasz
ezophus #37355 üzenetére
és én mit mondtam? hogy annak a kb 100 kft-nek lesz nehéz, aki nem multi, de milliárd felett keres.
nem kell, hogy elfogadd miért releváns a példám, elég ha végig gondoljuk mi van kiírva a Lidl-ben: kezdő fizu 452 ezer forint. tegyük fel a helyi CBA nem fizet többet, de sokkal kevesebbet sem, legyen bruttó 350 ezer, azaz garantált bérminimum aminek a teljes költsége 400 ezer.
kiválasztottam egy random kft-t, aki bele került az 1 milliárd feletti forgalomba (E.K-ABC Kft) aki összesen 27 alkalmazottal működtet 6db kicsi Reál/CBA egységet. 12 x 400 x 27 = 129 millió forint, feltételezve, hogy az összes alkalmazott szakmunkás minimálbéren van. ez a forgalmának 12%-a csak bérköltségben. de ha minimálbéren van mindenki, aminek a költsége 301 ezer forint, akkor is 97,5 millió.
a nyilvános adatai alapján 1,062 milliárd forint forgalomra 16,9 millió (1,6% !!) üzemi eredménye volt, azaz adózás előtt. egy egész hat tized. nem tizensok, hanem 1,6 tized.
ő nehezen fogja más dolgokon beszedni. -
AssAssynn
addikt
Ha van Tesco Clubcard-om, akkor vissza tudom valahogy nézni a számlákat/nyugtákat? Van appom is már régóta, ha számit.
-
ezophus
csendes tag
válasz
f4lcon #37350 üzenetére
Aki CBA franchise-t visz, és nem esik bele annak nem is kell árréses árat alkalmaznia, ergo nem fog csődbe menni. Ha olyan nagy, hogy kell neki, akkor a méretéből adódóan nem csak olyan terméket árul, ergo majd beszedi máson, ha tudja. Az, hogy nektek mekkora a bérköltségetek, totál irreleváns, mivel még boltonként is eltérhet.
-
Ciccuka
veterán
-
válasz
ezophus #37347 üzenetére
ha árrés stopos a termék, akkor azon NEM lehet keresni - egy random bolt tutira nem egyszámjegyű költségszinttel melózik. én nagykereskedelemben dolgozom, tehát nincs polcfeltöltés, komissiózás, stb mégis csak a bérköltség a teljes forgalmunk (milliárd forintok) 10%-a fölött van. és az épület saját, arra például nem kell költeni...
kizártnak tartom, hogy egy random kft aki CBA franchise-t visz, ami akkora, hogy stoppos uccokat kell áruljon az megússza 10% alatt költségszinten a dolgokat. -
ezophus
csendes tag
-
ezophus
csendes tag
válasz
f4lcon #37342 üzenetére
Az árrés stoppos terméken lehet keresni, ha nem is 10%-ot de tuti nem árulják veszteséggel. A limitáció azért van, hogy ne csak azt vedd, másfelől, hogy nekik ne kelljen annyit utánarendelni, mivel tartaniuk kell egy megadott mennyiséget. Biztos máson fognak emelni ezt mindenki látja, de azok nagyobb eséllyel nem esnek a ksh inflációs kosarába. Attól még a te egyéni inflációd nőhet, sőt ez enyém is. De, az inflációs várakozások csökkenhetnek és ez a lényeg. Ha így maradt volna, csak rosszabb lett volna. most van esély hogy változik.
És igen, egy kiszámíthatóbb gazdaságpolitika ránkférne ez tény, kicsit azt érzem, hogy mindenki egymásra licitál. Sajnos ez nem egyedi eset, nézd meg pl a horvátokat. Nekik még eurojuk is van.. -
8
senior tag
Az is előfordulhat, amit mondasz, de inkább csak parasztlogika.
Sokszor nem így van.
A gyártósor lehet, hogy ugyanaz, de az alapanyag sokszor nem, sőt!
(És ezzel nem azt akarom mondani, hogy a sajátmárkás szar, a márkanév meg jó. Lehet pont fordítva is. Meg az is, hogy pont ugyanaz van a csomagolásban.)Pl baromfinál (hús és tojás is), szarvasmarhánál (itt főleg a tejre gondolok), sertésnél, pulykánál jellemző, hogy különféle minőségű tápokat adnak, és egyértelműen el vannak különítve az állatok felvásárló szerint. Egyik sor tehén teje ide megy az egyik fajta takarmánnyal, másik sor tehén teje meg oda, gyengébb minőségű takarmánnyal. Bővebb családban van, aki eladásra nevel állatot, és kétféle felvásárló két különböző (árban és minőségben is!) tápot követel meg, és különböző áron veszik meg az állatokat, pedig egy telepen nevelkednek.
-
válasz
ezophus #37325 üzenetére
nem hiszek semmi olyat, amit nem írtam le.
másik meg, hogy ahol az árrés stopos cuccon nem lehet keresni, ott majd keresnek azon, ami nem stoppos. közben amin nem lehet keresni, azt limitálják napi egyre per fő.
ez NEM oldja meg az infláció kérdést, azt a kiszámíthatóbb gazdaságpolitika és adókörnyezet hozná el. ha nem lennének random éjjel bejelentett másnaptól érvényes különadók, korlátozások, stbstb.
ennek kiterjedt irodalma van, nem kell velem vitatkozni erről, már előttem többen bizonyították amit leírtam. -
bul07
nagyúr
válasz
echterion #37336 üzenetére
Sajt meg ízlés dolga
Van akinek a saját márkás jobban ízlik mint másSzerintem is lehet készülni, ha ebben a pár hónapban oda is figyelnek hogy ne emeljenek sokat máson, az év hátra levő részén vastagon fog fogni a ceruzájuk, annyira hogy már előre beáraznak még egy ilyen agybaj intézkedést
-
realmadrid92
tag
válasz
ezophus #37331 üzenetére
"Megtehetik, viszont az inflációt ígyis-úgyis hűteni fogja a jelenlegi helyzet"
Valahogy Így?
[Az árstop valójában emelte az inflációt]
A fogyasztói kosárban nem csak árstopos termékek voltak, és most sem csak tejterméket vásárolsz.
Ettől még a tejtermék ára igaz amit írsz, csak a következtetés amit gondolsz belőle, az nem valid. -
válasz
ezophus #37333 üzenetére
Ha nem tennének állandóan ilyen-olyan indokkal mindenféle adókat a multik nyakába, természetesen a Coop és CBA-t kihagyva a buliból, akkor lehet nem lett volna ekkora áremelkedés...
Nem mellesleg a LIDL-Aldi-Tesco-Auchan-Spar-Penny-Coop-CBA viszonylatban melyik a legdrágább eladási árban.
Valószínűleg nem a Coop-CBA nyerne a legolcsóbb áraival... -
ezophus
csendes tag
válasz
Vampyr #37328 üzenetére
Nagyon sokáig tanultam marketinget is és közgázt is. Hidd el értem miről szól.
Tej esetében igazad van félig, viszont ha azt nézem hogy egy sajátmárkás tej jön szlovákiából. Egy nem sajátmárkás meg magyar, ÉS, GMO mentes telepről származik, akkor innentől hívhatjuk prémiumabbnak, márha te egy GMO mentes terméket prémiumabbnak értékelsz. Én igen, és ennek van tényleges előnye számomra. -
bul07
nagyúr
válasz
echterion #37321 üzenetére
Sokszor még a gyártósor is ugyan az mint a "márkás" cucc gyártásánál, csak a csomagolás más
Mondjuk tejnél tuti nem fogják ketté osztani hogy ez most saját márkás dobozba megy ez meg MizoAmúgy mintha láttam vagy olvastam valahol hogy limitálva van hogy menyi saját márkást adhatnak el, és ha többet adnak el százalékosan akkor bünti
Pl itt is írják
[link]
"Ugyanakkor a saját márkás termékek arányába is beleszól a kormány, mivel a rendelet kimondja, hogy ezek aránya nem haladhatja meg a 2025. január és február hónapban értékesített teljes mennyiségi arányukat. Ha egy kereskedő az adott terméket 2025. január és február hónapban nem forgalmazta, akkor az utolsó havi arányt kell figyelembe venni."
És ha elérik akkor majd leszedik a saját márkásat, agyrém az egész -
ezophus
csendes tag
válasz
Lackooo84 #37330 üzenetére
Ha nem lépnek, ettől csak rosszabb lett volna a helyzet. Amíg ment lefelé az infláció semmit nem csinált senki, vártunk, viszont ahogy kijött az év eleji inflációs becslés, még rátettek egy lapáttal, hisz magasabb lett a vártnál, és innentől beindul a szabad rablás. Szerintem lépni kellett, szerintem ez jobb megközelítés mint ami volt ( nem kell veszteséggel árulni ). Akkor ne a tejet nézd, nézd a párizsit, a legolcsóbb párizsi ~150 ft/10 dkg. Korábban ez kb 300 ft volt. ( sajnos nincs screenshotom erről, de emlékeim szerint) Ez segít ténylegesen, és ami fontos, hogy ezek infláció csökkentő hatások. Csökkentik a várakozásokat is, ez nagyon fontos. Nem lehet majd jobban drágítani, mivel magas inflációs környezetben, könnyebben drágítanak a boltok, bármin... nem csak a tejen. Most ezek az intézkedések hűtik az inflációt -> csökken az inflációs várakozás -> később csökken a szabadrablás ami eddig volt..
-
ezophus
csendes tag
válasz
realmadrid92 #37326 üzenetére
"pár (tej)termékre vonatkozóan, aminek a fogyasztói kosár és az infláció szempontjából kb. semmi jelentősége."
Ez nem igaz. Nézz utána a ksh reprezentásoknak, konkrétan benne van hogy tej,vaj, tejföl, túró.. tehát ezen termékek árainak változása közvetlen hatással van az inflációra. Tehát a tej jó példa volt.
"Bár ezt nem írtad, de a megfogalmazásodból az jön le, hogy ezeken az általad "prémiumnak" tekintett termékeken a szemét multik nyerészkedtek extrán."
Nem csak nyerészkedtek, hanem azzal, hogy irreálisan megdrágították a sajátmárkás termékeknek az alternatíváit, nem csak az irreális profitot szedték be tőled ( ha megvetted ), de ezáltal kontrollálni tudták a piacot, úgy, hogy mivel, az aki nem volt hajlandó az irreális felárat megfizetni, megvette a sajátmárkást. Majd, mivel magas inflációs környezetben "szabad rablás van" emeltek a sajátmárkás terméken amennyit akartak, mivel még így is olcsóbb volt, mint az irreálisan drága alternatívák. Szóval 2x is nyertek, és még a volumenelőnyt nem is említem ( ez hosszadalmasabb).
"Mindeközben, mivel kötelezték a kereskedőket erre az "akcióra", ezt a kieső bevételt majd máshonnan szedik be, kb mint pár éve az árstopnál, ennyi történt."
Megtehetik, viszont az inflációt ígyis-úgyis hűteni fogja a jelenlegi helyzet, és nem lesz akkora inflációs várakozás se, szóval hosszútávon már nem tudnak annyit nyerészkedni rajtam. Nekem ezzel jobb. Tudom most kellene sajnálnom szegény multikat, de megnéztem, még az extraprofit adóval együtt is pl a Lidl 19%-os nyereségnövekedést ért el 2023-ban. Bocs, nem fogom sajnálni.. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
ezophus #37324 üzenetére
Hát szerintem meg pont a szegényebb réteggel csesztek ki, mert oké, hogy a kokárdás meg többi prémium lom olcsóbb lett, de az eddig olcsóbb meg még szerintem drágább is. Legalábbis nem rémlik, hogy tegnap 360 lett volna a legolcsóbb tej...
Most egy szegényebb család azzal nincs kisegítve, hogy "oké nem olcsóbb, de most már legalább "prémium" (szigorúan csak nevében ugye) tejet ihatok... Ilyen gondolatai is csak olyannak lehetnek, aki sosem volt szegény. Én voltam (na nem mintha most harácsolhatnék).
-
echterion
nagyúr
válasz
realmadrid92 #37326 üzenetére
Hogy a viharba ne múlna ezeken semmi, ezt te sem gondolhatod komolyan.
-
válasz
ezophus #37324 üzenetére
Sokan még mindig hisznek a szent piaci versenyben
Aminek része, hogy a fogyasztóval elhitetik a prémiumnak beállított termék amúgy nem létező előnyeit. Lásd: a gyártó ugyanaz, a csomagolás sajátmárkás...
Nagyon kéne az iskolákban alapszintű közigazgatási oktatás, meg ném "érzéketlenítés" a marketing eszközökkel szemben. -
Az Aldis citromlé igaz hogy olcsó, de csak 40%-os. Vettem egyet próbának. Holnap kiderül milyen.
-
realmadrid92
tag
válasz
ezophus #37324 üzenetére
Ez egy nagyon sarkos megközelítés, pár (tej)termékre vonatkozóan, aminek a fogyasztói kosár és az infláció szempontjából kb. semmi jelentősége.
Bár ezt nem írtad, de a megfogalmazásodból az jön le, hogy ezeken az általad "prémiumnak" tekintett termékeken a szemét multik nyerészkedtek extrán.
Mindeközben, mivel kötelezték a kereskedőket erre az "akcióra", ezt a kieső bevételt majd máshonnan szedik be, kb mint pár éve az árstopnál, ennyi történt. -
ezophus
csendes tag
válasz
f4lcon #37322 üzenetére
Ha azt hiszed, hogy ezáltal kiárazódnak, mivel olcsóbb lett a multikban a másikféle tej ( valamiért tejnél leragadtam, de jó példa, mindenki ismeri tudja ) és ezek a kisebb boltok nem kötelesek árat csökkenteni, ezáltal akkor az emberek majd a multit részesítik előnyben akkor megint árnyalnám a képet.
Az ilyen cba, reál, spar franchise ( mondjuk ezek annyira nem ) leginkább falvakban népszerűek, vagy ott ahol nincs más bolt. Aki tehette eddigis eljárt multikba, ezután is elfog, tehát itt nem vesztettek embert.
Az hogy nem kötelező, attól még csökkenthet önkéntesen árat, nem kell 10%-is árrésre lemenni, csak ha van verseny akkor nyilván ha nyerni akar, akkor jobban kel csökkentsen.
De, mivel az van, hogy gyakorlatilag nem lett olcsóbb semmi, csak a prémiumabb termék, ami még így is drágább, akkor akinek eddig megfelelt a cba tej ára, nem fog elbenzinezni egy tescoba, ahol benzinköltséggel többe jön ki.. nem éri meg.
Az biztos, hogy az akciókon mostmár sokkal több múlik. -
ezophus
csendes tag
válasz
Lackooo84 #37320 üzenetére
Azért árnyalnám a képet. Én is járkáltam boltokban, és valóban a sajátmárkás termékek árai nem változtak, De ahogy előtte is írták, a prémiumabb termékek ára jelentősen csökkent, és így visszajött a lehetősége számodra is, hogyha akarsz vehetsz prémiumabb terméket, ami kicsivel drágább, de megtudod fizetni ha akarod. Pl: sajátmárkás tej 357 ft, prémiumabb tej 362, más "prémium" 417. Megtudod venni ha akarod, ha nem hát ne vedd.
Korábban 1 multiban, tej ár:
sajátmárkás: 357 ft/l 1,5%
nem sajátmárkás: 649 ft/l 1,5%
Na most ugyanezek a termékek:
sajátmárkás: 357 ft/l 1,5%
nem sajátmárkás: 362 ft/l 1,5%
Szerintem eddig kb hülyérevettek minket. Lecsökkentették a választási lehetőséget, eltereltek a sajátmárkás felé, aminek az árait szépen tornázták fel, de még így is olcsóbb volt a sajátmárkás mint a drasztikusan megemelt "prémium" terméké, és így lett szinte minden drágább és drágább. Sokan még mindig hisznek a szent piaci versenyben... hát persze.. -
echterion
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Na bejártam 3 multit, és gondoltam megosztom miket láttam. Nos a helyzet az, hogy szinte semminek nem csökkent az ára... mármint amiből van sajátmárkás olcsóbb, azok semmit. Ami olcsóbb lett azok a drága prémium termékek, pl. kokárdás cuccok (ezzel aztán ki vagyunk segítve), de a cukor, az olaj a csirkemell az mind ugyanannyi, mint tegnap. Beszéltem üzletvezetőkkel is, mondták, hogy pl. hús téren ne is várjunk semmit, mert azt eddig is szinte veszteséggel árulták...
Sajátmárkás termékek detto. AMit láttam, hogy olcsóbb lett, az pár margarin, meg ilyen ízesített joghurt vackok (ami nem tom miért alap élelmiszer). De a liszt, tojás, olaj, olcsó tejek, túró, tejföl olaj, minden ugyanannyi. Nesze semmi fogd meg jól....
-
echterion
nagyúr
válasz
freelancer68 #37310 üzenetére
Auchan-ban semmi ilyesmi nincs kirakva, annyit vettem mindenből, amennyit akartam / tudtam. Ami feltűnt, hogy le van fogyva a csirkemell szinte teljesen, alig volt kint valami.
-
tisn
addikt
válasz
no de ki jar a tescoba vasarolni?
-
Atomantiii
addikt
válasz
Tudtam, hogy ez lesz ezért előrelátó voltam és tejből meg lisztből is vettem még múlt héten gazdagon, hogy legyen. Fenének sincs kedve megint mindenre vadászgatni, mint a kovidos marhaság idején.
-
freelancer68
tag
irány a szocialista hiánygazdaság ... de hiányzott ez
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Genesistibi #37307 üzenetére
Dehogy akcióban. Bemész az aldiba/lidlbe, és ez a normál ár, Tudom mert mindig ezeket veszem. A spar akcióban nyomja le a riskát annyira igen, hogy ott is vásároljon vki.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Genesistibi #37305 üzenetére
Sajtok? Hát azok (főleg trappista) már ezer éve 2400-2500ft/kg ár körül stagnálnak...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Soulfly842 #37301 üzenetére
Ez már a haszoncsökkentett??
Amúgy néztem árfigyelőn, minden ugyannyiba kerül, mint tegnap...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Formula-1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest