- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
MasterDeeJay #9699 üzenetére
ezt megcsinálja hogy nincs semmi kép... csak megy a gép?
-
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok! Nagy Trében vok, muterom gépéről pöttyögök most...
Vásároltam a, mi nap egy Asus CrossHair II formula alaplapot, minden, meg is volt, (4x1g geil ultrával összeveszett) 0401 es bios volt rajta, nézem az asus *global* oldalát 05xx a legutolsó, jolvan leszedtem neki a 0803 biost, felrakta simán minden jó és szép* újraindítás után, se kép, semmi, csak pörögnek a ventik 100% on, javaslat a Garancia elött?
(már volt cl reset minden egyéb de semmi bios védelem nincs még ilyen lapokban?) -
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9688 üzenetére
nemjó, a procim sztem kevesebbet fogyaszt mint egy sempron :| 65 tdp alap feszültségen, ami 1,3v. Most 1-en megy alap órajelen. Idleben meg 0,8v-n 1ghzn
-
Sanyix
őstag
válasz
VaniliásRönk #9687 üzenetére
ha az 10w akkor én vagyok a pápa...
nem takarékoskodni akarok, hanem kikapcsolni a fűtést, és a 2 együtt jár.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #9690 üzenetére
Ebből a 10w-t spórból gyűjt mergára.
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #9687 üzenetére
valamibe bele kell kötni
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9684 üzenetére
ráférne ha lenne, és normálisan lehetne felfogatni. De nem így van, ezért jobb lenne az energiatakarékosság, mert ha kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik.
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9679 üzenetére
nincs is integrált vga a lapon.
-
Sanyix
őstag
válasz
VaniliásRönk #9680 üzenetére
Nemondmár! Kézrátétellel is megállapítom mennyi, ráadásul a saját mérője is mindig ugyanannyit ír, terheléstől függetlenül...
google meg semmit nem tud ezekről. Pár homályos fórum hozzászólás "szerintem ez lehet" dolgokkal, de semmi konkrét.
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #9680 üzenetére
úristen!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hülyeség, hogy mennyire melegszik az a terhelés függvénye, az hogy kézrátétellel nem érzékeled a különbséget, az megint más kérdés. Az alaplapi chipset órajelét csak mobil Intel chipsetek tudják dinamikusan változtatni, azok is csak azért, mert muszáj, böszme fogyasztásuk van ahhoz képest, hogy notiba szánták őket.
Ha nem tetszik hogy meleg, cserélj hűtést, más megoldás nincs. Esetleg csökkentheted az "FSB-t", de ahhoz reboot kell.
Egyébként sem értem miért zavar ez, a chipset fogyasztja a legkevesebbet még akkor is, ha minden mást downclockolsz.
A Google mindent tud, ezt még egy gólem is tudja. -
diablo1984
veterán
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9676 üzenetére
Nem tartja, hanem mindig ugyanannyit termel, éppen ezt akarom megszüntetni, és ezért kéne tudnom mik azok a kapcsolók a biosban. De úgylátszik ez ilyen hieroglifa szerű rejtély, mert senki sem tudja még, a gugli se tud rá megoldást.
-
-
Sanyix
őstag
válasz
VaniliásRönk #9673 üzenetére
attól még nem kéne üresjáratban, és full terhelésen is forrónak lennie...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #9670 üzenetére
Az intel nem csinál olyat.
-
Sanyix
őstag
Tudja valaki milyen energiatakarékossági (főleg hűtési) cuccok vannak amd770+sb600 chipsetnél? Konkrétan egy asus m3a lapnál. Tele van a biosa ilyen northbridge dolgokkal, de semmiről semmit nem ír, még a manualban sem. Márpedig jelenleg a northbridge az egyetlen dolog a gépemben, ami melegszik alapjáraton is. Videokártya jól érzi magát idleben 200 mhz-n, proci is 1ghz-n 0,8v-on, de a northbridge az használattól függetlenül forró.
-
VaniliásRönk
nagyúr
[link] Kíváncsi vagyok hány nulla volt a meggyőzés eszköze...
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #9667 üzenetére
A HA06-ról ... A sideport 800-as, úgy kb 960-ig bírja is. Egyébként lehet állítani az arányt a rendszermem sebessége és a sideport között.
Természetesen lehet választani,hogy melyik memóriát használja a vga, illetve akár mindkettőt együtt is.
A feszültségek tág határok közt állíthatók szinte mindenhol, az NB azért szerényebben.
A beállítási lehetőségekben nincs hiány még egy kis ideig elleszek vele mire teljesen kiismerem .
A vga alapon (2900/960 proc/mem mellett) 1567pont 3dmark06
Egyébként stabil problémamentes a lap. -
diablo1984
veterán
mármint melyik link? mert én most a 780g-s sideportos lapokra kérdezném, mert eddig csak a J&W-s lapokról tudok amik ilyenek, amilyet te is árulsz!
nézem azt a linket, ott a saját ram, az 400 alapból és 500ra van húzva? vagy ez 800 és 1000-et jelent, mert akkor már izgalmasabb!
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #9664 üzenetére
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #9662 üzenetére
hélóóóóó az a link a 780-as rs780uvd-vel készült, amit meg lehet venni olcsóért
sideportos lapok:
-jw
-jetway
-ecs 790gx
-giga 780g matx (giga.com.tw-n fentvan)
-giga 790gx atx
és még lehet van pár, ill 790-re lesz -
diablo1984
veterán
hát jah, de a sideport ott a gyenge láncszem, mert az kötöttebb, hameg hülyére feszelik(márha lehet) és megfő, akkor az egész deszka selejtes lesz, és lehet vga-t venni.... jónak jó, deha valaki azért veszi azt a chipes lapot, hogy a legbikább phenom procost is ketté tudja majd húzni, nem valószínű, hogy IGP-vel akarja majd tolni a crysis-t!
deha 20k-s árban lesz, akkor slágergyanús alkotásnak igérkezne....
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9656 üzenetére
Nem nagy újítás, viszont SB750 lesz mellette és így a kettő együtt fog képezni egy egészet.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #9656 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9654 üzenetére
Magasabb órajel + Sideport RAM. Tehát nem olyan borzasztóan sokkal.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #9651 üzenetére
Az még hadján de egy ilyen kis oszlopocska érdekes lett volna a 780g-től is. mert az, hogy oda van írva kevés szvsz.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9651 üzenetére
HD3300
-
törölt tag
válasz
Balinov #9640 üzenetére
Does Newegg.com ship internationally?
Egyébként miért az anyját bántod? Csak simán szarjon kaktuszt.
-
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #9639 üzenetére
allitolag fenn is van a honlapjukon,en nem talaltam. Aztan live chates supportba megkerdeztem.Pedig nagyon tuti lenne...Radasul a supportos csokajuk olyan gunyosan irta,hogy Europe?Ireland? Not in the plans... Gondoltam is, szuljon anyad sün ikreket,bazzeg!
ha ilyen kocsog vagy!
-
Dj Dekko!
őstag
Körbe néztem, és a két alaplap közül gondolkoztam (780a) hát... egyiket megtudnám venni
35 - 36k ba, másikat meg 53 - 54k ba
Crosshair II Formula ennyivel jobb lenne a M3N-HT Deluxe/Mempipe -nél hogy közel 20 rongyal többet kostól... véleményetek? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
leviske #9628 üzenetére
A 161-171 közötti értékek bőven hibahatáron belül vannak, az egyedüli következtetés ami egyértelműen levonható, hogy a K9A2 Platinum esetében be volt kapcsolva a TLB patch, nem több.
Szerk.: Ha az nV-nV, AMD-AMD "vitára" gondoltál, abban egy eset nem dönt semerre, pláne nem afelé, hogy nincsenek kompatibilitási problémák.
-
leviske
veterán
Én erre a vitára csak ennyit tudnék reagálni:
HD3850-el teszteltek...
-
-
AtHoS
nagyúr
-
zed19
csendes tag
Sziasztok!
Engem is érdekel egy elfogadható AM2+ -os alaplap,lehetőleg sideport-os memóriával,de valahogy nem akartam úttörő lenni a "J&W" cuccosával.
Kicsit keresgettem az ajánlott Gb után és elég meggyőző árat találtam rá.
Remélem mire ideér nem szökik az egekbe az ára... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
band1103 #9620 üzenetére
Szia ahogy nézem inkább AMD Chip szettest kellene venned a HD4870 hez, nekem meg ette a HD3870 x2 - az ASus CrossHair, utána néztem... valahogy nem jött ki az nforce chip szettes most ez komoly...
Szerintem ha ATiban gondolkozol akkor ... nem ajánlom a CrossHair II Formulát ... de tudodcsak tanács
-
leviske
veterán
válasz
Dj Dekko! #9606 üzenetére
Szerintem érdemes lecserélni.
A CII-ben már tudod állítani az L3 és az NB szorzót ami igen erősen kihatással van a tuningra.
Én is most azon gondolkodok, hogy Crosshair II legyen, vagy hallgassak Olira és vegyek egy 790FX+SB750-es lapot.
(#9620) band1103: azt hiszem ezzel a hsz.-ommal neked is válaszoltam.
-
band1103
őstag
Volna 1 kérdés ami engem is érdekelne.
Ha van 1 CrossHair lapom akkor érdemes-e CrossHair II -re válltanom a jövőt nézve?
-
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9618 üzenetére
oké.
Elég kevés teszt van K10ről, föleg olyan ahol alulfeszelnek
Na mindegy valaki majd elárulja a trükköt -
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9616 üzenetére
igen erre gondoltam elsőre. érdekes hogy CPU-Zos kép szerint 200*5,5 0,944Val, és 2,2Ghz is 0,944Val a táblázat szerint, és még játék alatt is mértek, valami kavar van jól gondolom?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
silent84 #9615 üzenetére
Tovább nem is néztem, sorry. Hát nem tudom, ott volt valami gebasz, gondolom az NB/IMC feszültségét nem piszkálták, mert nevetséges mértékben csökkent csak a teljesítmény, ennek így nincs sok értelme.
Szerk.: Van ott ilyen is:
AMD Phenom X4 9550 @ 2.2GHz/0.944V 68.7W 82.9W 89.7W -
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9614 üzenetére
a második 4 soros táblázatra gondolsz? Mert én arra gondoltam. Mert a CPU-Zos képek igen azok CNQsak.
Hát igen, lehet, csak menjen am2+os lapban, mert a DDR3 az elég húzos még egyelőre.
mod: nem szóltam az 5,5 szórzóval 0, 944V.
-
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9612 üzenetére
Lehet az lesz, hogy várok
Aztán ha, nem lesz 65wosból nagyobb, veszek egy 8750et év vége fele, addigra úgyis lesz még egy kör csökkentés.Szinte biztos.
Aztán szerintem le lehet vinni, egy 65wra a fogyasztását.
Ez mondjuk érdekes:
[link]
reális lehet 9550 alapórajelen, 0,944V-al?
Mondjuk ez is mint a tuning, példányfüggő. -
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9610 üzenetére
kerestem sajnos, de semmi infó nincs róla, egyelőre.
Ami várható most augusztus közepére az a 8250e, 8450e
Valamint q3ban még 8550, és q4ben 8850.
De valahol olvastam, hogy lesz még q4ben több 3magos cpu is, de semmi konkrétumot nem találtam erről, hogy ezek között lesznek e alacsonyabb fogyasztásúak.
Gondolkodtam hogy veszek egy sima verziót, és alulfeszelem, akkor nem lenne akkora különbség..
Most a napokban volt árcsökkentés, ami érintette az x3as phenomokat.
8450 145->125$
8650 165->145$
8750 195->175$
Mondjuk ez mire ideér..Meg lehetne jelentősebb
Egyelőre van még 2 hónapom, de a legjobb megoldás pl a 8750e lenne ha lesz, de majd elválik.
Szóval akármi is lesz, év végére szeretnék venni valamit, addig ki tudom húzni még gép nélkül, úgyse lesz rá időm annyira. -
silent84
csendes tag
Gondolkodtam
Olvastam, jövő hónap közepén jönnek az x3as phenomok 65w-os verziói. Amivel elkezdtem szemezgetni az a 8450e.
150 dollár alatt fog indulni, már csak a négymagosokból kiindulva valahol a sima 8450 és a 8650 ára között lesz.
Tehát reményeim szerint 24-25kért hozzájuttok
ez kb 10-11kval lesz több mint a 4450e. Mellé, szerintem a sima giga 78gm-s2 kerül, mivel alapból 65w a tdpje, és alulfeszelem mivel OC nem lesz, szóval nem hiszem hogy nagyon meg fektetné a kis giga lapot, a 4 pwm miatt . Meg kezd elég barátságos ára is lenni, most esett az ára is külföldi webshopokon 10$-t. Úgyis 1-2 hónap mirre vásárolok, sok kicsi sokra megy. Ramból 2x1Gb 1066os kingmaxot gondoltam, ezzel szemben mivel nem tuningolok gondolom nincs szügségem a 4kval drágább Corsair Dominator kitre?
Így kb 15kval lépem túl a tervezett összegett, ami belefér, de mégis jobb azért, és egy kis UT3 is belefér, ha veszek VGA-t később mondjuk év vége felé, meg még ha kedvet kapok a Starcraft 2re, ha kijön valaha is..Linkelek egy-két tesztet amit a héten találtam, egyik HD 4850, másik 9800GTXel készült, de csak a viszonyítás miatt írom
Hogy mire is elég a kis phenom.
Nagyon jól látszik a kis phenom, elég türhető UT3 alatt, de a többi játék alatt is. Magas felbontásban. Tehát szerintem 1680*1050ben, AAval még egy HD 4850-et is elbírna, de én kiváncsian várom a 4650/70-et, mit fog tudni a 3850/70hez képest. Ezekhez meg még inkább elég.
Vélemény?
Jaj és elnézést az offért, de inkább ilyen off legyen mint a kék-zöld
.
Köszöntem a segítséget.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
norb55
őstag
sziasztok!!!
ahogy olvasgatom ezeket a sorokat látom erőssen az ATI felé húz az embereknek a szivük
Nem elfelejteni hogy az ATI 2 cég és 1× már a csőd felé balagott.
az Nvidia a 8800-as sorozatával igencsak megszorongatta az ATI kártyákat köpni nyelni nemtudtak az ATI mérnökei.
az Nvidia soha nem volt csőd szélén még igaz ez a 280GTX hülyeség volt de lesz jobb is a közeljövőbe nemkell aggódni.
ATI akkór vólt jó amikór az X800 Pro kártyát kiadta többet soha ati.
a véleményem ennyi.
üdv:Norbi
-
Dj Dekko!
őstag
Nah, jó... elhiszem hogy igazatok van, és hogy azért az ATi megfogta a Nvidiát, de ez kb fél évente cserélődik, egyszer fent - egyszer lent ... én Nvidia párti vagyok
véleményem ... úgy is az nvidiát vennék... itt komolyan lezárom, de azért senki se foglalkozott a lényeggel hogy érdemes lenne egy Asus Crosshair lap helyett egy Asus Crosshair 2 lapot belerakni?
9750+ Quad Core AMd Phenom figyel benne és nem tudom hogy mit gyorsulna a gép hiszen AM2 a lapom, nem AM2+ és a phenomot csak 2650 mhz ig tudom rántani -
Dj Dekko!
őstag
válasz
band1103 #9600 üzenetére
hát igen, de nézd meg hogy az ati - amd / nv / intel mennyit *lattol a piacon
és akkor Lényegében belátni hogy ha egy ember gamer cuccot akar vagy Nvidia vagy ATi-t adnak a kezében a boltban... és aki közel áll az Nvhez, az az ATi, és így fordítva... kicsit nem ebben a súlycsoportban vannak a többi gyártok...
-
band1103
őstag
Nemrég beszélgettem valakivel hogy a giga S2H-nak a sideportos verzióját csak USA-ban terjesztik. Ma megnézetm a magyar honlapot és láss csodát, itt is megjelent. Tehát el lehet majd érni és mivel a DS3H-n nincs e-Sata meg DTS meg sideport. Ezért a 78gpm-ds2h-t jobban ajánlanám azoknak akik nemtudják kivárni a 790G-t.
-
leviske
veterán
Nem tudja valaki, hogy mikor érkeznek Mo.-ra az első SB750-el szerelt deszkák?
Ha még ehónap közepéig ideérnek, akkor lehet, hogy nem ruházok be egy nForce-ra...
(#9600) band1103: ugyan mááár.
Ha a S3 fel tudna mutatni akármit az ATi, vagy az nV ellen, akkor már rég felmutatta volna.
Egy új architektura kifejlesztése nem megy egyik napról a másikra.
Az nV minden valószinűség szerint talpra fog állni, aki pedig beszáll a piacra, az nem a Matrox lesz, hanem az Intel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest