- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #8495 üzenetére
Sajnos arról van szó, hogy sok neves gyártó (pl MSI, hogy csak a lapom hibáinál maradjunk) terméke mindenféle tuning nélkül is hemzseg a hibáktól.
A leragasztás valódi indoka meg csak részben ez. Ez leginkább az eldobható cuccokra jellemző. És hogy előre tesztelt környezet? Hát, van ismerősöm, akinek ez az "előre tesztelt" hw környezet, a leragasztással, stb.-vel együtt nem kevés extra kiadásába került.
És sajnálatos, hogy neves gyártók, akiknek egykor komoly teherbírású, jó minőségű termékeik voltak, ma ilyen marketinggel adják el a (relatíve) szemetüket. -
törölt tag
válasz
katt777 #8494 üzenetére
Attól még nem lesz valami tré, mert nem lehet szénnéhúzni. A legtöbb ilyen lap tökéletesen megfelel OEM gépekbe, lévén abba úgyis csak előre tesztelt hw környezetben kerülnek. És részben emiatt kerül sokba ezen gépek esetén a bővítés és ezért vanak többnyire leragasztva.
-
leviske
veterán
Erről beszélek! Egykis bug itt, egy kis bug ott és már az ember eléri azt a szintet, hogy nem mer ASUS-t venni.
És még azt sem lehet mondani, hogy egy bizonyos ár alatt jelentkeznek, mert pl: P5K Premiummal többen szívtak, mint sima P5K-val, pedig az árkülönbség legalább azt megkövetelné, hogy fordítva legyen.
Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire rohannak, hogy nem tudnak egy épkézláb terméket kiadni.
-
xardas
tag
válasz
leviske #8490 üzenetére
a mai napom azzal telt el h rájöjjek mi baja a dvd olvasomnak. ezzel telt el a dél elött. arra jutottam h tönkre mivel nem látta se a lap se az ata vezérlőm. elmentem vette ujat satásat beraktam de közben bent hagytam a régis is véletlen indtom az atás vinyomat sem látja. nos 9-ig itt nyüsszögtem a másik gépben mind2 jó volt. aztán egyszer csak most minden megy:S nem ma kezdtem szoval jumper,kábelek helyén voltak... igazábol tanácsot nem várok csak gondoltam meg osztom veletek.
-
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #8483 üzenetére
Vazze, leszarom az olcsó alternatívát, ha olyan fizetést kapok. Pedig akkor sem kerestem halálra magam, mégis meg tudtam venni a minőségi cuccokat.
Megj.: szimpla közgazdasági tény, hogy ha csak jó minőségű cuccokat gyártanának, azok is olcsók lehetnének, csak akkor nem tudnák gerjeszteni a piacot. Az meg előbb-utóbb úgyis összeomlik, ez is törvényszerű. -
Weaver
senior tag
na megoldódott a G2-es 5000+ vs. abit NF--M2 problémám.
heh, tényleg kezeli, már az van a gépben. dehát így eléggé jól szopatják az Abit oldalán az emberkéket a CPU -support adatokkal. ráadásul 2008 jan az update...
http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/nv_gforce6150_nf-m2_series.htm
no mind1, örülünk!
köszi a helpet az illetékeseknek!
-
Mercutio_
félisten
-
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8473 üzenetére
Tudod, mi lenne jó? Ha végre akadna legalább egyetlen gyártó, amely teljesen, hibátlanul működőképes cuccot bírna gyártani.
Régen voltak, akik fasza alaplapot, VGA-t, stb. csináltak, most mindenkinek az egész piac kell, gyártják a szart kilóra, a fejlesztési hiányosságokat meg marketinggel pótolják. Most nézd meg, nem tudok úgy érdeklődni valami iránt, hogy valaki ne szólna, mi, mennyire szar benne. -
Picco
addikt
válasz
TomBoy1986 #8473 üzenetére
ezt ugy mondod mintha az NV akkora nagy bajban lenne....elvegre csak vagy 3szor "er tobbet" penzben mint az egesz AMD-ATI osszesen
sajna tul nagy mar kozottuk a szakadek es akkor meg az AMD-Intel szakadekrol nem is beszeltunk ami "picit" nagyobb.
en orulnek ha az AMD vegre osszekapna magat es csinalna valami nagyon jo cumot ami kivetelesen nyereseges is lenne, akkor nagyobb lenne a piaci verseny es a dolgok is megjobban fejlodnenek amibol persze csakis mi vevok profitalnank -
lsc
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
leviske #8464 üzenetére
Nem elképzelhető, hogy a vízhűtés + a Phenom árából vehetek egy Penryn procit, amit aztán 4GHz fölé hajthatok sima léghűtéssel?
3,2 GHz fölött bármely 4 magos AMD gyorsabb lesz bármiben a jelenlegi procimnál, ill. ugyanez Intelnél 2,9GHz.Oliverda: Ez sem léghűtésnek tűnik.
Amúgy, ha elképzelem, hogyan hat az a VGA a légmozgásra egy zárt házban...
-
leviske
veterán
válasz
TomBoy1986 #8444 üzenetére
Már nem aktuális.
Megint offal kezdem a napot...(#8463) katt777 : elvileg a 9850-ből vízzel ki lehet hozni 3.4GHz-et is...
-
katt777
félisten
Amit írtam, hogy 2,9-3GHz-re lehet húzni őket (9750, 9850). Talán a 9850BE (az 5000+ BE elvisz 3,4GHz-et), de lehet. hogy az meg olyan árban lesz, amennyiért nem éri meg megvenni. Ja, meg olyan lap is kell, amely támogatja a szorzó unlock-ot, mert X2 BE-kkel is szívtak sokan, amikor megvették, aztán nem ment a lapjukban a szorzó állítás felfelé.
-
katt777
félisten
46k az E8400, és könnyen megy 3,6GHz-en, akár még fölötte is. Mit kezdjek akkor egy Phenom-mal, amely 2,4GHz-es, jó esetben 2,9-re tuningolható, és a +2 magját egyetlen játék sem használja ki, magyarán még a mostani procimnál is lassabb lesz?
5 p-cel rövidebb tömörítésért, meg 3DMark pontszámért nem veszek 4 magosat. Persze, azért a kisördög birizgál, hogy mégiscsak 4 magos...
Nehéz megszabadulni a marketingesek állandó agymosási kísérleteitől, de okultam CF-ből.
Ha az anyagiak úgy alakulnak, akkor viszont Giga770 lesz. -
Picco
addikt
-
akaido
addikt
Nem az enyém a gép, csak felkértek mint amolyan botcsinálta "szak( g )értőt", hogy XP reinst legyen.
Trójait találtam a gépen, és elvileg ki is irtottam.
Valszeg partíció törléssel együtt teljes XP reinst lesz a dolog vége, ehhez a legújabb drivereket már le is szedtem, és természetesen köszönöm a tanácsokat. -
katt777
félisten
ASUS M3A vagy Giga MA770-DS3? Állítólag Gigában gondok vannak Phenom tuninggal?
-
Picco
addikt
hi
nekem is volt ilyen regebben, ha jol emlekszem virus volt, ping-em is ugralt osszevissza mint az allat. az volt a baj h nekem wireless netem volt es ezert nemigazan tudtam ellenorizni ezt, de nagy a gyanum h te is beszedtel valami troyan/ad/spyware-t.
jah es nem art ha a legujabb drivereket teszed fel, ill nezd meg a routert is. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8444 üzenetére
Én Phenomnál láttam ilyen jelölést.
Elírták?
De ha Intelt kapok ennyiért, nekem jó lesz. -
akaido
addikt
válasz
#65675776 #8435 üzenetére
Nem telepítettem föl az nVidia Network Management Tools-t, mert a gyári CD-n nincs rajta ez a csomag.
Még a routerre gondoltam mint esetleges problemforrásra, de azon nem állítottunk át semmit, nem is lett újraindítva, tehát elvileg tolnia kell továbbra is az adatokat.
szerk.: Annyi a változás, hogy néha van net, de leginkább nincs. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #8441 üzenetére
Szóval AX78-cal.
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda #8439 üzenetére
Jelen procim kódja szerint 125W-os, Sandra szerint 89. És a kettő közti feszen megy alapból, viszont a lapom túlfeszeli. QX9750-esből van 95W-os és 125W-os, majd megérdeklődöm, melyiket tudják hozni. Amúgy paramétereikben ua. a 2. 95W-os vajon kevésbé tuningolható?
CnQ-val egyik sem megy 100%-ra játék (3D) alatt, de támogatja, szóval mennie kell benne gond nélkül. PWM-ekre meg csak szerzek valahonnan bordát, ha az kell. Na, ebben jó a K9AP. Ha meg nem mehet bele 125W-os proci, akkor csak ezek a gyöngécske Phenomok mennek, ha meg jönnek erősebbek, dobjuk el? -
katt777
félisten
válasz
Oliverda #8437 üzenetére
Az miért jobb? Anno, amikor még raktam össze gépeket, Abit-tel volt a legtöbb gáz. Nem ennyit szeretnék, nincs szükségem CF-re, ezek meg tudják, amit kell. Vagy van még tipped nem sokkal drágábban? (Mert be van tervezve egy QX9750 is.)
Most nézem, nincs ilyen az Abit oldalán.Csak sima AM2-esek. Á, ez az USA oldal volt, UK-n már van.
-
katt777
félisten
Úgy fest, mégis viszik az egyik 3870-et, szóval még egy kérdés:
ASUS M3A vagy GA-MA770-DS3?
Elég tuningbarátnak tűnik mind2.
-
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8432 üzenetére
Te még nem próbáltad a CF-t.
Sztem GB lesz, mert jobb a felszereltsége, +2 PCI-E8X slot pedig totál fölösleges. -
leviske
veterán
A nyilvánvalón* kívül van más magyarázat arra a kérdésre, hogy miért nincs több AM2+-os ASUS ROG, mikor Intelból van egy millió?
Mert spec. szerintem a 790FX-ből lazán kilehetne hozni egy ROG-ot...
*Nyilvánvaló alatt értem azt, hogy ugy mond az Intel jobban örülne, ha az ASUS nem eröltetné az AMD-s prémium lapokat
.
(#8431) Oliverda: Nem értem, hogy miért nem képesek kiadni egy normális 790FX-est. Az nV-s lapokat valahogy nem komálom....
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8427 üzenetére
Megnéztem a kézikönyvet, rövid a híd. Akkor melyik az igaz? A sima K9AP2 V1-nél nincs! Vagy van, csak nem írják? Na, te most hogyan döntenél?
Oliverda: Igen, ezt nézegetem egész du.
Meg a K9AP2-t. Csak MSI nem szimpi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8422 üzenetére
Akkor egyet mondjanak meg az okosok az MSI-nél: hogyan ér át oda a kábel? Mert ugyanolyan rövidet adnak hozzá, mint a VGA-khoz!
Csak nem így akarják rávenni a vásárlókat, hogy 2 (16+8) helyett 4 VGA-t tegyenek a gépükbe?
Asszem Giga lesz, 2k-val kapom meg többért, mint az MSI-t, ráadásul nem is MSI!
Amúgy ja, én rutinosan a specifikációknál kezdtem.De már megnéztem a kézikönyveiket.
-
akaido
addikt
Üdv az AMD guruknak! Az Abit KN9 totyikban ajánlotta lsc kolléga, hogy forduljak Hozzátok bizalommal, az ott is feltett kérdésemre: [link]
Sajnos eddig nem volt dolgom illen proccal- nForce csípszettel, így valszeg csak számomra érdekes problemom nőtt XP install közben: Abit KN9 SLI lapra a gyári cd-ről felteszem az nForce chipset drivert, és nem megy a net, pedig elvileg a hálókártyát felismeri az Eszközkezelő, tehát elvileg meghajtóprogramilag rendben valónak tűnik a dolog. A net Fibernetes és Router mögüli. Olvastam már olyat, hogy az SM busz drivert ne tegyem fel, de ez ügyben tamáskodok. Ha letöltök új chipset drivert a netről, az +oldaná?
Előre is köcce a válaszokat! -
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #8417 üzenetére
Alapfeltétel a 2 x16-os bekötésű foglalat. A nevezett Abit ettől nagyon messze van.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #8417 üzenetére
Nem támadásképp, de komolyan gondolod, hogy ez 790FX-es?
Tomboy: találtam egy ilyen tesztet.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
TomBoy1986 #8415 üzenetére
"Jó létezik, de jó és olcsó már nem."
Most lehet h. megint le leszek támadva, de az Abit AX78 16K-ért nagyon, de nagyon megéri. Hibát én még nem is találtam rajta.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8415 üzenetére
Tévedsz a V2-est illetően. Egyrészt külön írják a "V1"-re, hogy ez támogatja a régi procikat, míg a V2-re hogy nem, ha pedig MSI-n megnézed a V2 leírását, ott van, hogy Phenom. Ennyi! Nincs is külön support-lista. V1-nél tényleg ott vannak a régebbiek is. Sztem szokás szerint külön kis memóriamodult tesznek minden bios-hoz még mindig, hogy cserélhessen lapot a szerencsétlen vásárLÓ.
De MSI-ben átlóban kell betenni a 2 VGA-t a CF-be? Mert azt írják, a két kék a 16X, a két világoskék meg a 8X. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8414 üzenetére
Jó létezik, de jó és olcsó már nem.
Viszont szerintem félreértettél.
MSI K9A2 Platinumról van szó, illetve még ennek a V2-es verziójáról.Mindkét lap támogatja az összes eddig megjelent Socket AM2 és AM2+ CPU-kat, beleértve a 125W-osakat is. A különbség mindössze az eSATA-k számában van
Az NB szorzójának állítása pedig a Phenomok esetében már fontos. Nem feszültségről beszéltem, mert az az én lapomban is állítható.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8413 üzenetére
MSI=szívás. Ha csak a lassú bootolás a gond, az már királyság, mert reggel bekapcsolom a gépet, aztán megy, ha meg nem kell, leküldöm mély készenlétbe, onnan pár mp alatt indul.
V1 is támogatja a 125W-os procikat, Phenomot és Athlont is, megnéztem. NB-t bizti lehet állítani platinumnál, de nekem még a 4200+ meghajtásához sem kellett.
V2-es nem kompatibilis a régebbi procikkal. +1 MSI szívatás.
DS4 még mindig csak 16x+8x CF, és ezen már nem akarok veszíteni, ha a CF úgyis bukó min 40%-kal, ha egyáltalán működik.
Létezik megvásárolható, jó 790FX-es lap egyáltalán? -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8412 üzenetére
És akkor most el foglak keseríteni, mert sajnálatos módon a Platinummal szinte mindenki szív.
A tünet, szinte minden esetben a lassú bootolás, ami időnként rendbe jön, aztán megint szar...
Az én lapomnak pedig a tuningnál lesz az a hátulütője Phenom esetén, hogy nem lehet állítani az NB frekit, így vagy BE (ami 125W miatt kilőve) vagy egy másik magasabb órajelű, de 95W-os (9750 a max), de ebből 9550 lesz.
Amúgy a CF lapokkal, ha beleolvasol a topicjába, akkor tényleg láthatod, hogy nincsenek gondok, de a Platinummal
Én személy szerint a V2-esben bízom, mert elképzelhetőnek tartom, hogy a lassú boot oka az, amit levettek - kiegészítő SATA vezérlő - a V1-hez képest. És a V2-es viszont szintén támogatja a 125W-os CPU-kat (legalábbis feltételezem, mert semmi más nem változott, s a V1 támogatta).Olvass bele kicsit a topicjába.
Egyébként ha CF és nem MSI, akkor az olcsó GIGABYTE GA-MA790X-DS4-et mondanám jónak tűnőnek.
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda #8411 üzenetére
Skacok, meglőttek!
Mivel olyan tré áron akarják elvinni a 3870-et, hogy annál még az is többet ér, ha 60%-kal gyorsít, megint elgondolkodtam a CF-ön. De!
Giga 790FX 37k
MSI (!!!) K9A Platinum 2 31k (illetve van egy v2, de erre a simáraírják, hogy kompatibilis az AM2-es procikkal). De a 4 PCI-E 2.0 slot meg nem kell. Vagy csak egyelőre? Ls hová teszem a TV tuner-t?
ASUS 44k, kiesett, mást meg nem találok a kínálatban.Mitévő legyek? Megkockáztassam, hátha harmadjára jó MSI lapom lesz (és egyszer majd 4 VGA, ha bagóért lesz 3870? Reszketek, ha az MSI-re gondolok, de Tomboy, neked állítólag jó az új.
-
Oliverda
félisten
A 780G alapvetően egy olcsó integrált rendszerekbe szánt chipset. A legtöbb erre épülő alaplap ezért nem a legdrágább és legjobb minőségű/kapacitású alkatrészekkel lett felszerelve azért, hogy még olcsóbb legyen a gyártásuk és ebből kifolyólag áruk is. Ezek az alaplapok ezért nem szeretik a 125W-os procikat.
Amúgy szerintem semmi akadálya nem lenne annak hogy 8 fázisú digitális PWM-el ellátott 780G-s lapot gyártson valaki, csak az a kérdés hogy ezt ki venné meg 35-40K körüli áron.
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #8404 üzenetére
Magának a 780G-nek semmi baja a 125W-os CPU-kkal, lévén a feszültségellátás nem a chipset dolga.
A Bus Speed meg megint nem megfelelő, mert egyrészt van több busz is a lapon. Másrészt meg egyetlen busz órajele sem ennyi, a HT lendületből 1000MHz/1800MHz, a memóriabuszé 400MHz (DDR2-800 esetén)... Emellett a CPU órajele is az EC-ból származik, a CPU órajel meg egyáltalán nem buszórajel.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8403 üzenetére
Nem, szerintem jó csere, de a helyedben inkább teljes ATX-et vennék (S3H, csak még nincs). Ha már nem a legkisebbet tervezed, akkor inkább 9850BE, mint ahogy Oliverda is teszi épp most - de nyilván csak akkor, ha rászánod a szorzóállításra a pénzt.
Amúgy meg apróbb probléma a 780G-kel, ami már korábban írva volt, miszerint a 125W-os CPU-kal gondja van. Kicsit még járd körbe a témát, s a legjobb lenne ha Phenomot használó laptulajt kérdeznél - bár nem tudom mennyi van...
Amúgy a linkben sajnos azonkívül, hogy látom a 400-as EC-t (bár lehet Bus Speed is, mint a CPU-Z írja), értelmét még mindig nem.
daa-raa
Köszönet a felvilágosításért -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8399 üzenetére
Emitt.
9750-et tervezek. Mármint már megtervezték az AMD mérnökei, én csak beszerezném az egyik 3870 és a 6000+ helyett (persze lapcserével: K9AP -> GA-MA78GM-S2H). Rossz csere lenne? (3870 árát tekintve persze igen, de ha már úgyis hasznavehetetlen...)
-
törölt tag
válasz
katt777 #8391 üzenetére
És akkoriban volt 580X és..... És 580X. Azaz egy darab csúcskategóriás chip. (Elméleti szinten mondjuk létezett 550X és 570X is. De csak elméleti szinten.)
Most viszont több kategóriában is van AMD chipset. Ennyi. Az akkori csúcsot a mai csúccsal kell összevetni.TomBoy1986: "összesen 16 PCI-E sávval rendelkeznek a VGA-k"
Na ez így nem igaz. nincs olyan, hogy a VA-k rendelkeznek ennyivel, lévén nincs specifikus VGA-s verziója a PCI-E-nek.
A 790X pedig képes x16+x8 üzemmódban működni, szóval...
Egyébként is a PCI-E lane-ek alapvetően szabadon kötegelhetőek. Azonban a chipset gyártók költségkímélés végett előre definiált kötegeket alakítanak ki (ezek a line-ok). Emiatt nem lehet teljesen szabadon felhasználni a lane-eket, csak bizonyos leosztásban (pl az A-Link Express line nem használható csak a chipsetek közötti kommunikációra, x2 vagy x4 leosztásban). A line-ok tovább kötegelhetőek, így lesz a CF/SLi lapok 2 x8 line-jából 1 x16 line.
A 790FX 42 line-jából 32 mehet x16 foglalatokba, 4 az A-Link Express-é és 6 x1 (csak az ATX szabványú lapon nem férne el, lévén max 7 slot lehet), ezek közül egy általában a GLAN vezérlőt szolgálja ki.
External Clock, szóval EC.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8400 üzenetére
De azt azért mind a ketten tudjuk, hogy 3.4-en nem a szorzómódosítás elégtelensége fogja meg a CPU-t (vagy hogy nem lehet emelni az "FSB"-nek megfelelőt - idézőjelben, hogy daa-raa se haragudjon
)
9x-es szorzó mellett - ami a legkisebb Phenomé - 333MHz-es FSB kell a 3GHz-hez. A következő Phenom már 11x-es, azaz elegendő 272MHz. Annál többet meg úgysem nagyon tudnak - leszámítva a BE CPU-kat.
Szóval még mindig tök értelmetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Diablo IV
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Külpolitika
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Formula-1
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest