Új hozzászólás Aktív témák
-
csibor
addikt
Asrock ALiveNF6P-VSTA 9.5 k teljesen irodai munkára kell nekem,persze közben torrent a háttérben.Ez a legolcsóbb alaplap amit találtam,vagy tegyek hozzá még 2 K és vegyek Gigabyte sAM2+ GA-MA69VM-S2?A lényegesebb elég hozzá a 2800+ sempron,szerintem elégnek kéne lennie
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #8883 üzenetére
Na ez itt most lol. Rendes kisker? Aqua, mistral, bluefish? Mire gondolsz? Az iponos totyik is tele van köpködéssel. A legutóbbi eset egy 400k-s gép döld be és nem akarják garizni.
Apró? Na ne vigyorogtass. A bolti ár alatt 1-2k-val kinálják a cuccokat. Gari alig van rá, szarrá van húzva vagy vga esetében a hűtés le van bontva, a tartozékok felle nincs meg. Szóval ez már nem a régi apró. Természetesn tisztelet a kivételnek.
Én vga-t, lapot, procit, ramot, hűtöt adtam el itt. Volt amit félóra alatt, volt amit öt perc alatt. Igaz én nem is az alapján számitottam az árat, hogy mennyibe került mikor megvettem egy éve
Nos olyan bazárt sem reklámoztam ahol számlát se kapsz. Mert van ilyen egy-kettő.
A mondandóm lényege, hogy a "megvezetést" ki kérem magamnak. Én nem saját portékámat reklámozom, hogy milyen fasza. Csak számlát nem adok róla. Meg amúgy is milyen fasza gyerek vagyok mert nálam milyen olcsó. Igaz amíg nem volt konkurencia 1,5-2x-s árakon adtam mindent.
Arról nem tehetek, hogy neked csipik a szemed a bazárok. -
raul560
tag
válasz
VaniliásRönk #8888 üzenetére
Értem köszi meg is rendeltem belőle a 2*1gb-ot az iponrol! De az áramadást azt még majd el kell magyaráznod! Mert nem vagyok jo angolos!
Köszi a válaszod!
-
raul560
tag
válasz
VaniliásRönk #8886 üzenetére
ÉS ez a márka jo-???mert nem igazán ismerem! Most akarom megrendelni!
Köszi a válaszod!
-
raul560
tag
Akkor tud valaki segiteni Ram ügyileg? Kellene valami jó! Köszi a válaszokat.!!!
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #8883 üzenetére
Valoban a PH bazarok elszaltak az arakal kapcsolatba ,tisztelet a kivetelnek.
-
Gyuri27
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
raul560 #8879 üzenetére
Kérdezd meg a CSX-et a ramos topikban, ha nem dícsérik agyon jó a kingmax is, megadom az enyéim típusszámát, olyat kérj a boltban.
Ha most is valamilyen szinten játszani akarsz, akkor az integrált vga miatt AMD, ha kellenek az extrák akkor is AMD, ha ez a 2 eset nem áll fenn, akkor intellel is jól jársz, akár még árban is kijöhetsz jobban a dologból, de akkor no extrák, és no erős integrált vga. azt vedd amelyik szimpatikusabb, nem beszéllek rá semmire.szerk: ha meg nem tudod eldönteni milyen konfigot válassz, arra ott van a "milyen gépet vegyek" kezdetű topik, ez a topik nem arra van kitalálva
szerk2: Ez a táp elbír egy bika vga-t még lazán, úgy, hogy meg se erőltetei magát. Ha mondjuk egy 3870-et veszel,a procit kicsit feszezed is, lesz benne 2 modul ram, 2-3 vinyó, akkor is max terhelésen még 200W alatt maradsz, a táp meg akár 400-at is le tud adni. Kártyaleolvasó? Ezzel gondolom vicceltél
Pár W-ot ehet.
-
raul560
tag
Köszi a válaszod! De RAMolyan max 9 ből akarom, kihozni! Ennyi a keret! Ha tudtok vmit szoljatok!
THX!
szerk: #8877 raul560 : Jó ez
Ha szükséged van az esatára, firewire-re, DVI-re, hdmi-re, raidre..blabla..intelnél normális chippel nincs ilyen, és a 780G igp-jéhez képest mind gyengébb. Az integrálttal akarod tolni a gépet vagy tervezel bele külsőt?
Háát csak egy videokarit akarok majd bele később valami izmosat! 9600gt 512 MB
Meg RACK
Hőfokszabályzo meg max kártyaolvasó -
Chaser
legenda
válasz
raul560 #8873 üzenetére
Ha van pénz 2x2Gb-ra vegyél geileket, az ultra 2x2-es 22-23k körül van, a Black Dragon 2x2-es cl5-ös 18-19k, vagy ha nincs akkor kingmaxot, 7-8 GB, a CSX-et nem ismerem, a ramos topikban érdeklődhetsz róla.
Vinyó még mindig 250HJ 8MB
#8874 Stalker-2572: Minek vegyen c2d-t, ha AMD-t szeretne? Azért az 5000BE még sok mindenre elég, egy 96GT-t esetleg egy 88GT-t vagy 3870-et 3-3.2-n kihajt még, ha néhol szűkösen is. Tápból meg minek erősebb? Az a táp egy agyonfeszezett c2d-t egy 88gtx-szel / ami pedig zabál, nem úgy mint a mostani 30-50k közötti vga-k/, 3-4 vinyóval csuklóból elvisz.
szerk: #8877 raul560 : Jó ez
Ha szükséged van az esatára, firewire-re, DVI-re, hdmi-re, raidre..blabla..intelnél normális chippel nincs ilyen, és a 780G igp-jéhez képest mind gyengébb. Az integrálttal akarod tolni a gépet vagy tervezel bele külsőt?
-
raul560
tag
válasz
VaniliásRönk #8876 üzenetére
Akkor jo az alap config amit irtam?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
raul560 #8872 üzenetére
Integrált VGA alá 2 modult pakolj, 2x1GB kell neked, lehetőleg CL4-es.
#8874 Stalker-2572: Tekintsünk el attól hogy minősítem ezt a megnyilvánulást egy AMD topikban, szerinted egy X3100-as int. VGA-val mit tud kezdeni? Fejtsed ki kérlek miért is lenne az jó neki, vagy bárki másnak?
-
raul560
tag
válasz
Stalker-2572 #8874 üzenetére
Miet javasolsz? olyan árban mint ezek?
-
raul560
tag
A RAM-nak meg ezt néztem ki:
CSX Desktop 2GB DDR2 (800Mhz, 128x8) Standard memória -
raul560
tag
válasz
VaniliásRönk #8868 üzenetére
Nem kiskunhalason veszem! Hanem pestről rendelem Az ipon-tol!
-
raul560
tag
válasz
VaniliásRönk #8864 üzenetére
Te miet javasolsz?
-
raul560
tag
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni hogy melyik rma a jobb? Kigmax vagy kingston? Mind a kettő 2gb-os ba kellene és 800MHz-esben! Köszi a választ!
-
Richter36
őstag
Nem hiszem,hogy olyan sokan használták ezt a megoldást.Ha csak azok nem akik nem akartak megválni AGP-s vidkaritól vagy nem volt pénzük teljes konfig cserére.
Én egy ilyen lappal (939Dual Sata2) vészeltem át az AGP-->PCIE váltást.
Egyébként jó kis lap volt.Noha nem volt tuning bajnok,de az Asrock nem is erről híres. -
dakkonm
csendes tag
Köszi az infot. engem is ez az Asrock megoldás zavart meg, több helyen is hallottam erről,de látom már életképes. köszi az infot!
-
Richter36
őstag
válasz
VaniliásRönk #8853 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Stalker-2572 #8847 üzenetére
Tévedsz. Ahogy VR is mondta, tehetnek rá DDR1 slotot, de a prociban van a memó vezérlő, ami pedig DDR2-s, ezt még az as_rock se tudja kijátszani
#8849 Richter36 : lol
nem csak arról van szó, hogy agp és pcie is volt a lapon? Ha am2-t is kezelt az eleve másik foglalat, ahhoz kellett volna a bővítő kártya? És az hova ment?
1ébként így 2 slottal kivitelezhető lenne a dolog, de ahhoz ha jól sejtem 2 külön BIOS kellene, és vagy 8 rétegű NYÁK, hogy összeköthessék a a kellemest a hasznossal..
szerk: Viszont 775 alá biztos volt ilyen lap. Kezelte az 1066-os kórókat és attól lefelé a 775-ösöket, volt rajta DDR/DDR2, agp/pcie..de ott ugye az NB végzi a ramkezelést, nem a proci. Egy srác mindenáron ilyet akart, megkapta, a poén kedvvéért még működött is
-
Richter36
őstag
válasz
VaniliásRönk #8848 üzenetére
Szerintem az Asrock hybrid megoldásaira gondol csak nem jól fogalmazott.
Bár azt nem tudom hogy van-e az Asrock-nak AM2 DDR1 megoldása.Régen volt a 939 Dual SataII lapja ami bővítőkártyával kezelte az AM2 DDR2 cuccokat meg AGP PCIE slotokat. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #8847 üzenetére
Az ASRock sem tud DDR memóriavezérlőt varázsolni az AM2-es CPU-kba.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
VaniliásRönk #8846 üzenetére
Az AM2-es lapok többsége csak DDR2-t kezel. Kivétel az AsRock. Javítsatok ki ha tévedek.
-
dakkonm
csendes tag
szijasztok. lehet hülye kérédés, de azt szeretném tudni, hogy ugye ezekbe a lapokba nem tehetek be DDR 400-as ramokat? csak DDR2 megy bele? köszönöm a választ!
-
tibitor
csendes tag
Udv mindenkink!
Egy kis segítség kellene!
Nem rég szereztem be egy 5000+ BE procit Gigabyte MA790X-DS4 lappal eggyütt. Ahogy észrevettem : a "core 0" magot mindig jobban hasznája mint a "core 1"-et, (akár 50-70%-al is) ésa két mag között akár 10 fok eltérést is mutat az overdrive( az everest még többet is). Ez jó igy vagy valami geb@sz van?
Gigabyte GA MA790X-DS4, 5000+ Black Edition, Corsair TWIN2X2048-8500C5D, Sapphire X1650XT 256MB, Chieftec DT500A2, Pioneer 112-D
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8827 üzenetére
Azok a procik mennek am2+-s lapban is ddr2-s memókkal.
Pont ezt írtam. Volt az amd-nél némi kapkodás egykis bizakodással. Ez lett belőle. Aztán meg a fejek lehulltak.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #8685 üzenetére
Üdv PH!
Elkészült az adott CFG.egyedül a ramokat cseréltem le curcial ballistix-ra(
ty Ősember)nameg a táp lett egy enermax 535W-ra cserélve...
tapasztalat:
-roh@tt meleg ez az X2
-még nincs feltéve a teljes driver CSOMAG,de csinál érdekes dolgokat(igaz az a Win hibája is lehet)
-maga a hardware-rel semmi baj.eddig mindent megevett maxon,igaz 1280X1024ben,de sztem ezmár a monitor hibája!
röviden ennyi!ugyvagyok vele hogy nem bántam meg,hogy a TI segitségetekkel átszabtam a régi cfgtköszönöm nektek!
remélem évekig csak drivereket kell majd frissitenem
KÖSZÖNÖM..... -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #8831 üzenetére
X2-kről volt szó.
-
törölt tag
válasz
Némelyik. Van összesen három ilyen AM2-es proci. Az összesen 78 AM2-es prociból... Nagyon komoly arány. Még a 49 féle 90nm-eshez képest is elenyésző mennyiség.
-
Oliverda
titán
válasz
Erre gondoltam.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8822 üzenetére
Nem tudom kinek mi járt a fejében, de én azért elvárnám, hogy mikor kiadnak egy lapot, abban az éppen akkor kapható cpu-k eldöcögjenek.
Nekem mindenesetre az motoszkál a fejemben, hogy hagyom a csudába az egészet, és várok még egy picit, míg kiderül, mik igazak abból a hírből, hogy már novemberben jönnek a 45nanos négy magos phenomok 95W TDP-vel, ám ezek már ddr3 támogatással lesznek ellátva, és AM3 foglalatba fognak csücsölni.
szerk: daa-raa
Talán azért mert némelyik 125W-os. Ha kapnék ajándékba egy 6400+ BE-t, én sem egy ilyen lapot választanék alá. Nincs semmi gond a 770-essel szerintem, a lapgyártók voltak nagyon sporokósak, miből állt volna még egy fázist felrakni?
Aztán lehet, hogy nincs igazam, nem próbáltam még 770-es lapban 125W-os procit túlhajtani.
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8821 üzenetére
Szerintem ott se számolt már azzal senki, hogy 125w-s tdp-vel lesz még proci. Meg ugye jönni kellett volna a k10 x2-nek is. Demivel nem volt elég jó és gyors proci, kénytelenek voltak a 125-ket csomagolni. Meg ugye ahogy mondja is, ha ilyen procira tellik akkor vegyél 790-s lapot.
Azért azon nem csodálkozom, hogy egy csomó fejest kibaktak. Ilyen hibákat elkövetni az amd helyzetében nem lehet. Arról nem is beszélve mikor lesz olyan "csúcs" procijuk ami 100w alatt eszik. -
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8820 üzenetére
Meg az, hogy van is lap, meg nincs is! Kint van mittudom én, ötféle lap, de abból Te csak 1-et választhatsz.
Ez pedig nagy szabadságfokot tesz lehetővé számunkra.
Mikor kijöttek a lapok, már itt rögtön többen szóvátették, hogy ezek a deszkák bizony szinte üressek, a proci tápellátása pedig finoman szólva is nevetséges.
Ezt én nem inkompatibilitásnak nevezném a nagy fogyasztásu amd procik, és az amd chipek között, hanem a gyártók infantilisságának.
-
Gyuri27
félisten
-
GIJoe
addikt
"Titkon arról álmodok, hogy a ZAMD boszorkány konyháján készül egy szupertitkos 32nanos proci, ami legalább akkorát üt majd, mint anno az A64."
Szívembűl szóltál testvírem...
-
raul560
tag
válasz
antikomcsi #8799 üzenetére
Értem! Köszi! Bár ez nem volt benne de megtettszett! Erről mi a véleményed?
COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
Vagy inkább a másik amit mondtál? Köszi a válaszod! -
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #8807 üzenetére
Lol most frankón kitalálsz földi? A giga is jó, sőt. A sappi is tudja amit az abit. De ha a proci nem megy tovább akkor mi van? A be-k meg drágák. Az 5000+-t kivéve. Aminek az ára elfogadható.
Meg ugye eredendően abból indultunk ki, hogy a jobb tuningért sb750-s lapot kell venni. Az abiton se az van ha jól emlékszem.
A lap szerintem sivár. Ahogy mondom. A gyártó meg egy rakász szerencsétlen gyülekezete. Kiengedett a kezéből egy részt a tortából. Tiszta asus. A giga meg nem rest jó lapokat csinálni. -
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #8808 üzenetére
Ennyi pénzért mit várjon az ember? Amúgy konkrétan mit hiányolsz róla?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #8805 üzenetére
Nyilván van benne igazság. De tudod te miről hadoválok.
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8803 üzenetére
Most vettem a lapom. Megmondom a tutit mostanában nem fogom cserélni. Tehát jó lenne ha az am3 procik über állatok lennének, mert kb akkora lesz lé procit cserélni
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8801 üzenetére
Na jó annó vettem és 1.3-s tualatin cerkát is arany áron.
De ezen a ponton meg ette a fene az egészet, hogy olyan lap kell. A kórókat sz@r 12-13 ezres lapokban 3-ig simán lehet húzni. Nekünk meg spéci lapot kell venni. Na itt a lol.
Meg mint irtad is és irtam is. Lap proci drága.
Én már annak is örülnék, ha 45nm-n össze hoznának valami jót és megfizethetőt. -
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8800 üzenetére
Kiskerben brutto 36K a 9550, alig 2K-val drágább, mint anno a 3000+ wincsim volt.
Engem inkább az aggaszt, hogy egy olyan lap amiben 3GHz-et tudunk belőle kifacsarni, még nincs, vagy ha van, az szerintem irreálisan drága.
A procik csak-csak jönnek, egyszerűen "értelmes" lapot nem kapok alá, elkeseredésemben, már asus, és msi lapra is gondoltam.
Gigából is túl drágán nyomják, ami pedig megfizethető, az nagyon le van butítva. Persze ez felhasználói szokásoktól függ, úgyhogy a butítást az én szempontomból értem.
Titkon arról álmodok, hogy a ZAMD boszorkány konyháján készül egy szupertitkos 32nanos proci, ami legalább akkorát üt majd, mint anno az A64.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest