Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Tuningoljál
abit announced the A-N78HD Motherboard based on NVIDIA GF8200 integrated chipset for AM2+ Phenoms itt az áruló. Tessék akinek hiányzott az abit.
-
Thrawn
félisten
válasz
petyuska74 #8287 üzenetére
Az integrált VGA teljeskörű hardveres gyorsítással támaogatja a HD videók lejátszását, a procinak nem sok dolga akad.
Bővebben: Link -
Thrawn
félisten
válasz
petyuska74 #8285 üzenetére
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. a nagybátyámnak raknék össze egy gépet, a következőkre lenne szükségem:
a proci egy 4200+-4800+ X2 lenne.
a gépet internetre használja és egyszerűbb játékokra, amihez szerintem egy integrált VGA is megtenné.
Viszont jó lenne ha a gép le tudna játszani HD videót is.
nem szeretnék 20-nál többet adni érte, más igazából nem fontos.
én gondoltam egy Gigabyte MA69G SH3-ra, de nem tudom, elég-e a HD videóhoz.a segítséget előre is köszönöm.
üdv
-
Weaver
senior tag
olyan gondom van, hogy vennék egy x2 5000+ procit a lapomba.
Abit NF-M2 nView
a CPU Support szerint Athlon 64 X2 5000+ F2,F3,G1 stepping jó bele. (Last Update: Jan. 2008)
http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/nv_gforce6150_nf-m2_series.htm
az üzletben viszont lecsekkoltattam és G2 a proci. mondtam mi a helyzet, de az illető azt
mndta, h szerinte minden további nélkül kezeli a G2-t is.akkor most mi van !? kinek higyjek?
-
nesa
veterán
En 15k keretbe ezt vennem igaz 15,3k de ez jo tuningra is.
De ha +2k nevag foldhoz akkor inkebb ez.
Nekem az elozo volt az utobbi meg most van
mind2 hibatlanul kezeli a 4db Ramot.
-
moczo
csendes tag
Hali!
Egy stabil AM2 lapot keresek 15k alatt. ATI pcie - vga és 4db DDR2 ram -hoz.
Ha valakinek van ötlete azt meg köszönném. -
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #8279 üzenetére
3000+ athlonra gondolok
Egy ismerősöm valszeg vált x2-re, én meg meg veszem tőle a + jelzés előtti összegért az övét. Betesztelt példányokért meg nem fizetnék többet, lehet más lapban más rammal már nem is menne annyit amennyit Z-nél...szerencsés kezem van, jól tudok választani látatlanban is
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8274 üzenetére
Hogy tudjanak egy olyan lapot is gyártani, ami alternatíva a 780G-vel szemben, mivel nem mindenki fogja megvenni bruttó 20k körül, valszeg vennének inkább valami nv chipest bruttó 10-12k körül. A 690G-t meg nem tudják gazdaságosan gyártani az új chipre való átállás miatt / ld: cikk - nem lábkompatibilis a 780G-vel, ezért 2 különböző NYÁK kell hozzájuk /, ezért jön a 740G ami lábkompatibilis a 780G-vel, és így már 15k alatt is van AMD chipes alternatíva. A 690G kicsit feljavított változata, az SB700-zal. Sztem
szerk: 1ébként tegnap találtam pár userreview-t, nem írnak rosszat róla, csak tuningeredmények hiányoznak még, legalábbis nekem
-
Chaser
legenda
Itt van az indok, hogy mért dobták ki a 740G chipes lapot.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
VaniliásRönk #8269 üzenetére
Feladom
Mondtam, hogy semmi sem változott, csak az alapalpot cseréltem le a többi minden maradt a régi, mégis 3,5 helyett 3GB-t lát az XP. Az előző alaplapban 3,5gb volt!
-
Dot
őstag
Helló!
Valaki gyorsan help pls! Lehet hogy már le van vhol írva akkor írja le nekem, hogy hol!
Az Asus M2N-be belemegy-e egy 9500-ös Phenom?! /ahogy nézegettem nem!!/ talán bios frissítés?!
Vagy milyen chip-készlet támogatja a Phenomokat?!
Előre is thx! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Sz.Miki #8263 üzenetére
A Windows XP 32 bit memóriakezelése csak hogy a hátterét is megismerd
-
Abri
senior tag
Hy all.
X2 5000+ Black Edition alá keresek vmi jó lapot, ill 1066 ramot szeretnék.
Ti mit ajánlotok 22K ig ? -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte MA790FX-DQ6 alaplapot, a gépben van 4GB ram, azt tudom, hogy a 32bites oprendszerek nemlátják a 4GB memóriát, de azt már nem, hogy az előző alaplapommal 3,5GB-ot látott az XP ezzel a lappal pedig 3GB-ot kereken!
Felhívtam a boltot ahol vettem, ott aztmondták, hogy ez teljesen normális jelenség, vannak lapok mik xp alatt 3,5-öt látnak van ami csak 3,2-őt.
Mi ebben az igazság?
Amúgy a bootoláskor szépen leszámolja a 4GB memóriát, meg a CPU-Z vel is megtudtam nézni mind a 4 memóriát Winben!
-
Chaser
legenda
Megnéztem a 740G manualját, hát nem rossz
Ramnak max +0.3V adható, az már elégséges szép tuninghoz, én többet nem is adnék ramnak. Procinak ahogy szokás szerint lenni szokott "cpu függő", ez eddig GB lapokon 0.5V-1.5V-ot jelentett. HT- lehet állítani, FSB-t is, chip feszéről nem ír semmit, és az időzítésekről sem. VGA-t is lehet húzni, pcie frekit lehet fixálni. Én asszem beruházok majd rá.
-
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #8248 üzenetére
Mondjuk ez lehetne ok jah, ha a gyártókat nem úgy ismerném, hogy az újabb cuccot drágábban adják, ha fele annyiba is kerül az előállítása, mint az előd volt
Láttam egy helyen 2140-es és 2160-as procit, a 2140-es drágább volt...szóval vannak itt érdekes dolgok..tán a 2160-ba kevesebb félvezető kell?
Sztem a 690G-s lapok már csak beragadt készletek, bár lehet tévedek.
-
Gyuri27
félisten
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok e olyan AM2 -es lapról, amelyik 2×PCI -e 16-os vagy 8 -as slottal rendelkezik, és az IRQ kiosztást én tudom vezérelni.
(Nem 2 videókártya kerül a rendszerbe), de kell a 2 hosszú PCI-e slot.Segítségeteket köszönöm.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
antikomcsi #8246 üzenetére
Én úgydöntöttem belefogok egy ilyen Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 deszkába elég sok jót olvstam erről a lapról!
Remélem nem kell csalódnom!
Én sem szeretem az MSI lapokat, volt is már bajom egy K8N Sli platinummal....
-
antikomcsi
veterán
válasz
Sz.Miki #8238 üzenetére
Vannak új nvidia chipek, vannak új k10 procik, egyszerűen csak a lapok nem jönnek, hogy működésre bírjuk az új amd-ket, új am2+ lapokban.
Ez nem csak nf chipre igaz, ati is van már jóideje, és egyszerűen nem nagyon jönnek a lapok, úgy ahogy kéne, mintha valami sötét hatalom visszatartaná azokat.
Félreértés elkerülése végett, nem azt mondom, hogy nincsenek, egyszerűen csak azt, hogy nem olyan volumenben vannak jelen a piacon, mint ahogy az új inteles lapok elárasztanak minket...
Itt ez a jó kis MSI lap nf780a-val. Nem nagyon csípem az msi lapjait, de egy ilyenre beneveznék, ha kapható lenne. 6 sata, 2x giga lan, x-fi audió, nekem már ennyi is elég a listából, és a tudat, hogy képes a lap a 3-as sli-re.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #8244 üzenetére
A teljes rendszer árához képest egen, viszont tuning azért a procin is múlik
De azt az extrém esetet feltételezve, hogy valaki nem akar tuningolni, vagy csak bizonyos mértékig, megint csak jó választás lehet, vannak ilyen userek is azért
Az én lapom is fix feszt ad a ramnak, 1.8V a BIOS-ban, 835-ig tudtam túlhajtani a 2 gigás modult..nem tudom mennyi valóst kaphat.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A teljes rendszer árához képest az 5-6k nudli, a tuning pedig a megfelelő alaplapon áll vagy bukik. Nemrég volt "szerencsém" egy MA69VM-S2 laphoz, mivel fixen 1.9V volt a RAM-fesz, még stabil működésre sem tudtam rábírni 800-as Kingmaxokkal... (hihetetlen milyen szemetet árul mostanában a Kingmax 800-asnak, még akkor is, ha az 1066-osak a többi 800-as árában vannak, azok egyébként nem olyan rosszak)
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8241 üzenetére
Jaj mester, egy 86GT is sokra megy a dx10 tudásával, nemhogy egy saját memória nélküli HD3450...Most Phenomot meg az új x3-akat kivéve mindenre jó a chip maga úgy néz ki, de mint tudjuk ha xar a lap/BIOS, akkor nem sokat ér az egész. A mostani s2h GB lapom nem csúcstuning, a chip és a ram feszültségét nem lehet állítani, de azonkívül mindent, úh van rá elég nagy sansz, hogy a 740G s2h lap se lesz kutya
Azért 5-6k nem minimális árkülönbség sztem, akkor lenne az, ha 30k+ árú lapokról beszélnénk, de 20k- alattiakról van szó.
szerk: Most visszagondolva mikor a P35 őrület dívott, én meg sokalltam az akkori árakat, és addig nézegettem az árlistákat amíg a GB kidobta a P31-es lapját, utólag is azt mondom nem volt rossz választás
Nem a legújabb, lapnak/chipnek voltak is gyíkjai, de teljesen megszokható, rutintalanságnak betudható dolgok, aztán elég sokan építkeztek/építkeznek azóta is arra a lapra.
-
Gyuri27
félisten
Nem baj az ha hosszú, de vastag is legyen.
Ha innen nézem akkor jó a 740g. De én több dologra szokom használni. Mivel minimális az árkülönbség én ezt választanám. Ezt az előző hsz-ben is hangsúlyoztam.
Meg én úgy gondolom, ha lehet és van miből választani az int vga lenyen dx10-s. De ez csak az én gyíkom. -
Chaser
legenda
válasz
Sz.Miki #8238 üzenetére
Nekem most intel alatt van nv chip, semmiféle bug nincs semmiben, a sokak által rettegett nv-s hw-s tűzfal is lazán felenged a netre
1szóval már túl szép is
/Tudom hogy értetted
/
#8239 Gyuri27: Sztem záros határidőn belül a 690g-s lapok eltűnnek, legalábbis a GB háza tájáról, lehet nem minden gyártó meri bevállalni a 740G-t. Most én látatlanban azt mondom, nem a 690G ellenfele, azzal lazán végeznie kell
Csak 1 asus lapom volt 690G chippel, de az kiderült, hogy a chip maga tuningra jó, na most paraszti ésszel végiggondolva egy újabb chip csak nem rosszabb, ez 55nm-es, a 690G nem tudom most hirtelen mennyi volt. Az SB700 meg ugye magáért beszél. Viszont azt sem mondom, hogy a 780G ellenfele, mivel az meg am2+-os, igaz a 740G-be is lehet am2 procit tenni, de azért az úgy az igazi, főleg phenomnál, ha alá való/nem alávaló
/ chippel kínáljuk meg. Nem tudom nézted-e a KM playert, nekem úgy tűnik nincs hókuszpókusz, akár egy gyenge inteles igp-vel és valami celeronnal megbírkózik 1080p-s filmmel, szóval ez az előnye kilőve akkor a 780G-nek. Sokan vannak akik csak netre, filmnézésre, gyengébb gamekre használják a gépet, azok nem fognak phenomot venni, lehet x2-t se, azoknak sztem bőven jó a 740G is, persze a 690G is, de ilyen árviszonyok mellett már 690G-ben teljesen felesleges gondolkodni. Árban 740G vs 780G átlag bruttó 5-6k, az azért már különbség, majdnem 2GB ram ára, szóval nem feltétlen éri meg a 780G annak, aki nem gondolkozik phenomban, max egy x2-ben, mint pl én is. Ez a hibrid SLI meg vga lekapcsolgatós téma jó 5let, kezdeményezés, de mint látjuk azért még gyerekcipőben jár, majd a következő chipben valszeg értelmesebben oldják meg ezeket.
szerk: hú de hosszú lett
-
Gyuri27
félisten
Ha az árak így állnak akkor valóban érdekes lehet mint a 69g ellenfele. Már csak a tuning a kérdés.
De mondom a tutit. A 78-s giga nagyon tetszik. Úgy látszik a giga most valamit elkapott mert nagyon jók a cuccaik (tudod miről hadoválok).
De ha egy szer elkészül a gépen én a 78 s2 és s3 közül választanék. Nálam ugyanis a cuccok nagyrésze örökös mint a szegénység -
-
Sz.Miki
őstag
Hali
Erről a lapról mi a véleményetek? MA790FX- DQ6 olvastam róla tesztet, ahol negatívként hozták fel, hogy a gép ki és bekapcsolás után nem ismeri fel az egeret, ezért másik usbportra kellett dugni. ÉN Nvidia kártyával használnám, ugye nem zavar az, hogy amd chipset van rajta?
Nvidia chipset lesz phenom procik alá? vagy végleg vége az AMD nvidia egyesülésnek?
-
Chaser
legenda
Megnéztem több helyen is, iponnál 14k bruttó, szóval nem elírás. Ennyiért nekem jó alternatíva, meg azoknak is akik nem akarnak am2+ procit.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8233 üzenetére
Nem úgy van az Gyuri bácsi!
Gigabyte MA74GM-S2H 3 év 12 530 Ft
Gigabyte MA69GM-S2H AMD690G Socket AM2 mATX 3 év 14 090 Ft
Gigabyte MA78GM-S2H 3 év 16 740 Ft.Én ilyen árakon tudom megvenni a 3 lapot tréfa nélkül, ez egy boltban van, bezony a 740g a legolcsóbb. Amennyire külföldi fórumokon kisakkoztam, 690G teljesítményű kb az NB, talán kicsivel erősebb, az SB a 780G SB700-a, szóval én se értem mért ez a legolcsóbb, mondjuk nem is érdekel
Linket thx, magáról a lapról kellene némi info.
szerk: mondom nekem nem lényeg hogy am2+ legyen, úgyse veszek olyan procit, úgy néz ki lesz egy olcsó a64-em, egy olcsó tréfa nélküli x2 beszerzéséért cserébe, talán ha találnék egy 3600-os windsort azt még beleültetném, de szerettem volna egy olyan procit
-
Blero2
tag
válasz
applause #8230 üzenetére
Nem azért az egyhuszért, de szerintem 4 tűre 3 tűs csatit kétféleképpen tudok rádugni. Vagy balról hagyok el egy tűt vagy jobbról. Engem ez érdekelt volna.
De némi utánajárás után megtaláltam melyik oldalról hagyjak el egy tűt.
Csak azért írtam, hogy megoldódott, hogy nehogy fáraszd magad értelmes válasszal. -
Chaser
legenda
Erről a 740G-s lapról van vkinek tapasztalata? Olcsóbb mint a 69G-s GB lap, igaz csak am2, de nekem elég lenne az is, a vga gyengébbsége se zavar, na de tuningban mit tud?
-
Blero2
tag
Sziasztok!
Délután rakom össze a gépemet. Egy Gigabyte MA790X-DS4 lapra megy majd egy Hyper TX2 hűtő.
Kérdésem:
A lapon a cpu fan 4 tűs, nekem viszont 3 tűs a hűtőventim. Rá tudom dugni ezt a 4tűsre és hogyan, vagy dugjam egy 3tűs rendszerhűtő (pwr fan) aljzatra? Ez a kettő van, ameddig elérhet a hűtő kábele. -
@Pirate@
tag
HD 2400 2600 XT PRO karit kb 5-8.000 ftal olcsobban lehet venni.. ez a vicc és ennyivel drágább nvida kari nekem nem kell (ddr3 as karikról van szó)... javitson ki vki ha nem...
-
@Pirate@
tag
válasz
VaniliásRönk #8224 üzenetére
de kompatibilitás szempontjából jobb sztem ha nvida chipseteshez nvida videokari...
ati chipseteshez ati videokari...
alaplap videokari között vacilálok... nvidiába nekem sok lenne amennyit kiadnék egy videokariért.. sztem ez a HD 2400 2600 XT PRO megfelelne nekem... árban is és kihasználtságaban is.. -
@Pirate@
tag
válasz
VaniliásRönk #8222 üzenetére
jaja gondoltam :s
h az nforce nvidia chipset + ati gpu nem non passzol :s marad a Gigabit...
köszi -
@Pirate@
tag
Egy kérdés: Vennék egy Asus M2N SLI lapot.... ehhez vennék egy ATI 2400 XT videokarit...
passzolna ez a páros???
köszi
üdv -
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8219 üzenetére
Az alaplap független.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8217 üzenetére
TR Ultra-120 eXtreme. Szerintem elképzelhető.
-
TomBoy1986
veterán
Ez vicces, de megint eltelt egy hét és megint lejjebb ment 1K-val a Phenom 9500-as ára már csak 36.8K
Amúgy nem tudni, hogy mikor érkeznek meg ide az első B3-as 9550-es Phenomok? Mármint Magyarországra.
Oliverda: Te milyen hűtést használsz a Phenomodon és tuning mellett elképzelhető, hogy a jelenlegi Freezer64-em értelmes hőfokon tudja majd tartani?
-
7600GT
senior tag
Sziasztok! Az M2N-E SLI alaplapomon nem tudok hangot csiholni sehogy sem. Felraktam az alaplapi drivereket. Az oprendszerem XP. Előre is köszi a válaszokat!
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8213 üzenetére
Vegye meg az MS az nVidia-t és utána húzzák le a rolót.
-
TomBoy1986
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged