Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #12890 üzenetére
Az újabbak elvileg már tudják csak NVCC néven.
-
Oliverda
félisten
This article describes an update that enables the operating system to take advantage of the Enhanced C1 state (C1E) for lower power consumption offered by an AMD multicore processor. This update applies to the x64-based versions of the following operating systems:
* Windows Vista Service Pack 2 (SP2)
* Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2)
* Windows 7
* Windows Server 2008 R2Előtte nyilván be kell kapcsolni a BIOS-ban is. Az újabb Everest verziók Alaplap->CPUID szekciójában a lista végefele lehet csekkolni hogy rendesen be van-e kapcsolva.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Chaser #12821 üzenetére
A DDR3-as Kingmax nem rossz de a DDR2-ről nincs túl jó véleményem finoman szólva. Ez elsősorban a felhasznált chipek márkája miatt van így.
1333/CL7 gyorsabb mint az 1066/CL5 DDR2-ből. DDR3-ből hivatalosan az 1600MHz-es létezik a JEDEC szabvány szerint. Ennél gyorsabb nem lesz. Tehát ha valaki nagyon hosszú távra tervez akkor vegyen 1600/CL7-CL8-as modulokat és az aki nem rémül meg egy kis tuningtól vegyen normálisabb 1333asakat mert ezek lazán mennek 1600-on.
"Láttam az új sempit, sztem túlárazták, alig drágább az x2 240
de lejjebb megy az ha el akarják adni,"
A Sempron 9K az X2 240 14K. Teát több mint 50%kal drágább a Sempron-nál az X2. Szerintem ez nem az alig drágább kategória. Persze idővel mindkettő ára lejjebb fog menni valamennyivel.
"Ha meg egy ram 3 év garral 6k, akkor 3-nál többet gar nélkül biztos nem adok érte, meg nem is árulom többért"
Ahogy elnéztem mások nem igazán így gondolkoznak.
-
Oliverda
félisten
válasz
Chaser #12814 üzenetére
Kerestem DDR2-t is. Egy értelmesebb pár OCZ (és nem a ratyi fingmax) 12-13K ami biztosan megy 1066/CL5 mellett. Btw 3K-ért nem hiszem hogy kapsz 2 gigás modult használtan.
Gyuri27: A jövő azt hozza hogy a következő generációs AM3 (~AM3+) procik már csak DDR3-at támogató IMC-vel fognak rendelkezni így azokat már nem rakhatod majd AM2/AM2+ lapba. Ergo az AM3 még legalább 1.5-2 évig támogatott lesz az AM2+ pedig 1 éven belül lehúzza a rolót. Legalábbis hivatalosan.
Amúgy AM3-as procikból is már elég szép a felhozatal. 9K-ért már ott a Sempron amiből jó eséllyel ACC-vel megvan az Athlon II X2.
-
Oliverda
félisten
válasz
Chaser #12811 üzenetére
Te tudom hogy úgy vagy vele de más nem biztos.
Élettartam alatt azt értettem hogy valszeg tovább lesz felhasználható egy pár DDR3 modul egy esetleges fejlesztésnél mint a DDR2.
"Hol tudsz 2x2 1333-ast 15k-ért? Nézem a boltban ahol szoktam vásárolni"
Hirtelen benéztem az aprók közé. Ennyiért még 1600as modulokat is találni már ott. Boltban ahogy néztem én is csak 9K/db aron találtam így nagy hirtelen de szerintem ha nagyon nekiül az ember akkor már kap 8K/db áron is akár. Másrészt nem mindenki bótban' vásárol...főleg errefele.
Ergo szerintem aki új alaplap vásárlásán töri a fejét annak nem árt elgondolkozni az AM3/DDR3 verzión ha hosszabb távra tervez.
-
Oliverda
félisten
válasz
csibor #12803 üzenetére
A "semmi" azért túlzás. Phenom II esetében jó esetben 5%-ot jelent. Viszont a hamarosan érkező Propus magos Athlon II esetében már jóval többet hozhat a konyhára mivel ezekből kimarad az L3 cache ezért sokkal többet fog jelenteni a RAM sávszél és késleltetés. DDR3 esetében mindkettő jobb. Illetve ha esetleg IGP-t is fogsz használni akkor annak is elég jól jön a DDR3 által nyújtott plusz sávszél.
-
Oliverda
félisten
$109.99
Az egyik ha nem a legolcsóbb 10 fázisú lap, és még az elrendezése is normális.
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83 #12407 üzenetére
Akkorh a biztosra akarsz menni:
GA-MA780G-UD3H
GA-MA78GM-UD2H
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83 #12401 üzenetére
Én ebből is kizárlóag csak a rev. 2.0-val állnék szóba. Tehát meg kellene nézni/nézetni vásárlás előtt a revet.
-
Oliverda
félisten
"Új" ASUS AM2+ alaplap "új" nVidia chipkészlettel.
-
Oliverda
félisten
GA-MA790FX-UD5P (GA-MA790FXT-UD5P álá AM2+)
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #12137 üzenetére
Akkor gyanítom hogy csak a legutolsó G2-be rakták bele és ezért nem megy a Sempron-nal.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #12135 üzenetére
Melyik stepping? G2?
-
Oliverda
félisten
válasz
Konfigos #12043 üzenetére
A Gigabyte-nak kicsit jobb a PWM hűtése, nem tudom mennyire szeretnél majd ezekre is vizet pakolni. Amőgy szerintem mindkét lap egész jó. Magam sem tudom melyiket választanám ha választani kellene. Az bíztató hogy a Gigabyte-ban már láttunk 6.x gigás tuningot. Amúgy nekem volt ilyen Gigabyte-om. A legnagyobb bajom az elrendezésével volt, meg azzal hogy nem ment az ACC. Aztán vettem ASUS-t amivel mégúgysem megy.
Na mindegy, már nem érdekel. 45nm-hez úgysem kell. Tehát nem rossz a Giga. Én nyúztam rendesen meg kapott feszeket is rendesen minden porcikája de nem döglött meg.
-
Oliverda
félisten
Felkerültek az új Ultra Durable 3-as AM2+ lapok a Giga listájába specekkel
GA-MA790GP-UD4H (AMD 790GX + SB750)
GA-MA790X-UD4 (AMD 790X + SB750)
GA-MA780G-UD3H (AMD 780G + SB700)
GA-MA770-UD3 (AMD 770 + SB700)
GA-MA770-US3 (AMD 770 + SB700)
GA-MA78GM-US2H (AMD 780G + SB700)
-
Oliverda
félisten
válasz
joynetmaster #12000 üzenetére
DKA790GX PLATINUM
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #11768 üzenetére
Találtam képet róla. Hát alaposan kipofozták a DS4-et (szerencsére). Még a plusz USB csatikat is képesek voltak a lap aljára pakolni és már végre van 4db 90 fokban kiforgatott SATA is. Sőt, még egy normális PWM hűtést is kapott!
Tehát íme a GA-MA790X-UD4 (790X+SB750):
...és az előd GA-MA790X-DS4:
(decsúnya
)
-
Oliverda
félisten
Egész ízléses a dizájn.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #11823 üzenetére
AsRock AMD AM3 / AM2+ 45nm CPU Motherboard Support List
Az AGP-s nForce3 250 chipsetes AM2NF3-VSTA is bekerült a listába pl.
-
Oliverda
félisten
A Gigabyte kiad(ott) pár új AMD-s lapot a hiperszuper Ultra Durable 3 technológiájukkal.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Először is az Asus M3A79-T Deluxe lapon 790FX az északi híd a másikon pedig a 790GX amiben van egy integrált VGA. A Deluxe-on komolyabb a hűtés és komolyabb a CPU tápellátásáért felelős PWM is. Összességében egy jobban összerakott lap, nem véletlen a Deluxe jelző a névben. A BIOS is részletesebb. Én jelenleg ilyet használok és nyugodt szívvel ajánlom főleg ha hosszabb távra tervezel és a keret is engedi.
A Crosshair II is jó lap csak sokkal-sokkal több áramot zabál mint az Asus M3A79-T Deluxe. Az utóbbi mellesleg még kevesebbet eszik elődjénél az M3A32-MVP Deluxe-nál is.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #11554 üzenetére
Igen. Elég szép különbségek vannak lapok között is annak ellenére hogy a mem. vezérlő a prociban van.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #11547 üzenetére
Igen, csak a többi modulon nem nanya chipek vannak. Az esetek többségében meg sem moccanak 1066-on.
-
Oliverda
félisten
Egész pofás: [link]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Szerintem megér annyival többet.
A CUDA, és PhysX az biztosan megy mert annak semmi köze a chipset-hez viszont a HybridPower biztosan nem menne. Viszont én úgy tudom hogy ez még az nV chipsetes lapok használata mellett sem üzemelne a GTX 260 mellett mivel csak a 9000-es szériával működik (tudtommal).
Tévedtem. Akkor vegyél ilyet ha minden áron kell a HybridPower. Viszont azt jó ha tudod hogy visszaveti a kártya teljesítményét a használata. [link]
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #11302 üzenetére
Tudom. Legjobb esetben is 2010 Q1-Q2. Viszont gondolni kell a jövőre is.
-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27 #11300 üzenetére
Hát pl. az Intel procik méginkább szét lettek darabolva. Gondolom látod te is.
Sajnos van egy olyan érzésem hogy ez az átjárhatóság sem fog örökké tartani, de ne legyen igazam. Konkrétan arra gondolok hogy a Phenom II után érkező 32nm-es procik szerintem már csak DDR3 vezérlőt fognak tartalmazni így már csak AM3-as lapokba fognak menni.
Hát azért gyanítom hogy el fog telni még legalább 2 év amire kikopnak az AM2/AM2+ lapok.
-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27 #11295 üzenetére
Jó, csak ez a topik alaplapokról szól nem processzorokról. Majd ha az AM3-as processzort AM2+ lapban szeretne használni valalki akkor jöhet ide tanácsot kérni alaplap ügyben, ha AM3-ban akkor meg majd mehet a megfelelő topikba. Azt pedig hogy kiemelt topik legyen nem túl nehéz elérni.
-
Oliverda
félisten
Szerintem majd ha már legalább egyetlen képet láttunk AM3-as lapról akkor érdemes lenne neki nyitni egy külön topikot. Főleg hogy az AM3 már más RAM modulokat támogat és az AM2/AM2+ processzorokat sem lehet majd beletenni ezekbe a lapokba. Tehát szerintem nem jó ötlet egy kalap alá venni ezt is a másik kettővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- További aktív témák...
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Ryzen 7 CPU-k
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest