- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
Dj Dekko! #9599 üzenetére
Te tényleg azt hiszed hogy csak nV meg ATI van a világon? Mekkora LOL!
Csak 1-et említek aki elég jó a páján - csak más rétegben - és ha kihalna a fenti kettő egyike akkor belépne erre a piacra. Neve: matrox (nem Maxtor).
De a többi sakál is gyorsan szétkapná a tetemet mint pl.: S3 -
Dj Dekko!
őstag
válasz
VaniliásRönk #9598 üzenetére
tudod, azért lesznek az alkatrészek olcsóbbak, jobb ár / érték termékek, mert van konkurencia a piacon, ha csak ati lesz, húzni fogod nagyon a szád szerintem
mert amit megvehetnél ano 50 ÉRT azt majd oda adja 150 ért hiszen nincs ellensége a piacon...
-
Balinov
titán
-
HERR Z
veterán
válasz
Dj Dekko! #9590 üzenetére
akkor most a zöld füstöt vedd el és gondolkozz el hogy mit olcsóbb gyártani:
260 GTX-et 75-80-érrt 575nm-res chippel
vagy 4870-et 55-60-ért 270nm-es chippel
jah, 1 nv-t kitesz 2 ati és nem kerül 2x-ébe....ez a profit ecsém, nem amit az nV csinál
a nagy seggnyalásról meg annyit hogy pl a Gainward valjuk be elég nagy nV seggnyaló cég volt....ugye....és mégis csinál ati kártyát mert több profitja lesz belőle
szal van 2-3 cég még aki csak nV de az meg csak az elvakult hozzád hasonló ősnV függőknek való mint amilyen te is vagy
aki egy kicsit is használja az eszét az Ati-t vesz...ennyi -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Gyuri27 #9592 üzenetére
Tudom, láttam a teszteket, de tudod én nem tesztekkel játszok
amíg nállam a HD3870x2 szenvedett ezzel a 9800 GTX SSC vel semmi problémám nincs,
látom, mekkora sztár, írják hozzá hány fps, * így megy úgyde * egészen irreális dolgokat láttam az x2 től, egy hónap után boldogan szabadultam meg tőle... nem kell már ati, legerősebb kártyája is egy fostalicska volt a számomra
THx marad nv
-
válasz
antikomcsi #9577 üzenetére
Köszi!
MOD:Ati rulez
-
törölt tag
válasz
Dj Dekko! #9588 üzenetére
Nyilván belehaltál volna ha leírod végig. Inkább rövidítettél egy baromságot.
Én inkább úgy kérdezném: A G70 (azaz nV40 update) hol volt az R580-hoz képest? Igen messze, ezért kellett megépíteniük a GF7900GX2-t és 7950GX2-t. Hogy az FX szériáról már ne is beszéljünk. Na az tényleg vezető technológia volt, tlejesítményben meg méginkább.
Az nV tipikusan technológiai lemaradásban van. Teljesítményileg lehet előrébb van néha, de az nem nagy durranás, csak a chipbe integrált dolgok mennyiségével befolyásolható (a GTX 200 másról sem szól, de a jelek szerint ez igencsak karcsú lesz). Az nV meg rak bele sokat, plusz megkeni a fejlesztőket. Ez tényleg nagy dobás...
A G80 nem a G70 továbbfejlesztése, szóval nem is lehet őket együtt említeni.
Hagyjuk...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
#65675776 #9587 üzenetére
Látom már
de ha megnézed nem akartam legépelni a proci teljes nevét, de ha zavar nézd meg az adataimnál
oksa?
hát tudod, évek során nézem a piacot
és amikor egy nagy dolog történik általában az nv nek a keze van benne
pl G80 / G70 valahogy mindig az nvidia jön ki mint nyerő... aztán az ati probálja utol koslatni,
pl 8800 GTX hez hol volt a Hd2900 ? vagy még a 3870 es? ... hadjuk már... nah tényleg befejezem -
Dj Dekko!
őstag
Csak Tanácsot kértem, és bekapom a legjobb párosítást,
kipróbáltam, elmondtam a véleményem, HD3870x2 volt már amikor 9800 csak *papíron volt* és nem megy az ATi - nak a lehető legtöbbet buktam rajta úgy hogy mellőzném, de itt lezárom
Köszönöm a * segítőkészséget...
-
törölt tag
válasz
Dj Dekko! #9581 üzenetére
Volt nV cuccom egy kettő. Szerencsétlenek a mai napig nem tudnak drivert írni. Amijük van az félúton helyezkedik el egy rakás fos és egy trágyadomb között. Kritikus hibákat nem javítanak se hw, se sw szinten, inkább megveszik kilóra a fejlesztőket.
Akármilyen teszteket nézek, az alap 4850-től az alap 9800GTX mindenhol csúnyán de nagyon csúnyán kikap. CF vs SLI fronton detto.
Az nV chipsetek meg...
-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Gyuri27 #9572 üzenetére
SZia, probáltam, Atit Hd3870 x2... véleményem? ---» Hulladék
soha többé ati és hát, leszarom hogy x2 es vagy nem...
míg felraktam az nvdrivert és elindítottam a Gtx emen a gámát ezen ment, atin? ... fél évet cumtam és valahol jóval lassabb is volt, mint a 8800 asom ano
azért emeltem ki hogy CrossHairés nv for ever
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne egy hardver bővítés során AM2 lapom van Asus CrossHair amiben egy q9750 b3 as és 4x1g 800 Geil ultra, evga 9800 gtx ssc csücsül
gondolkoztam hogy váltani kellene és fejleszteni, de hát, igazából nem találom a lapomat annyira butának még ha csak 590Sli csak
cserén gondolkoztam és megvenném a CrossHair II alaplapot, szerintetek valami gyorsulást nyujtana? mert hát 9800 gtx sli tervezek és mind a két lap * 16x sli gyorsítású ugy hogy tanácstalan vagyok...
CrossHair vs. CrossHair II ? ( még is csak 55 rongyot nem adnák ki érte díszből ) -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #9568 üzenetére
Nem Te tehetsz. Arról viszont a gyártók, hogy nem használnak ki egy adott lehetőséget. Az Abit régen erre még külön chipet is rakott a lapjai egy részére, most ez se kellene. Főleg, hogy az SB750-ben már javítják a PLL-t is, szóval az megint egyszerűsíti a PCB-t. Bár lehet, hogy pont az integrált PLL kell a beépített szabályzáshoz, de akkor ez nem lenne megemlítve az SB700-nál.
-
válasz
antikomcsi #9567 üzenetére
Ja hogy ő folyamatosan "mindjárt gépet veszek!" fázisban van? Aha!
Eredetileg azért néztem be a topikba hogy megérdeklődjem milyen lapot vennétek most?(max 30-35 k) -
[OFF]Na igen, nem kell vásárolni, ha kielégít amid, amink van!
Viszont Te úgy nem vettél semmit, hogy nem is akartál, vannak olyanok, akik pedig úgy nem vesznek semmit, hogy akarnak mindíg valamit.
Akkor, azért ne vedd magad 1 kalap alá, az "ilyenekkel".
[/OFF]
Más téma!
Nem tudja valaki, hogy be került e végre az msi lapok biosába (K9A2 platinum, K9N2 sli platinum) az NB szorzó állítását szolgáló opció?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #9561 üzenetére
AMD SB 800 specifications leaked; supports 14 USB ports más formában.
-
válasz
antikomcsi #9560 üzenetére
Én kb. tavaly cseréltem le a 400 Celeront. Nem kellett nagyobb
-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop #9562 üzenetére
meg leginkább mi szügség rá...kinek nem elég 12 usb?
-
Oliverda
félisten
-
-
cowboy_bebop
őstag
-
bucee2
csendes tag
Hali! az lenne a kérdésem hogy AMD-s lapot akarok venni max 25e-ig de lenne pár kritérium.Pl:kellene egy erős integrált vga amivel azért játszani is lehet,legalább ddr2-es 1066mhz-es ramokat vigye de jobb lenne a hibrid(ha van ilyen
),időtálló legyen tehát ne kelljen jövőre lecserélnem.köszi előre is
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #9555 üzenetére
Azaz meg kell venni. Bár én nem bántam meg, hogy a 780-ra vártam és nem a 690g-t vettem. -
válasz
Oliverda #9543 üzenetére
Jővő áprilisban, már számíthatunk a következő generációs északi, és déli hídra? Ebben a számtech világban, mindíg lehet várni valamire. Legalább pótólja a karácsonyt.
Nemsokkára jönnek, majd, azok a hozzászólások, hogy: "Nehogy megvedd ezt, mindjárt itt van a 8-as chip!" És akkor már érdemes lesz megvárni a 5850-et is.
-
silent84
csendes tag
válasz
Gyuri27 #9550 üzenetére
köszi.
Na elég hülyén fejeztem ki magam, így visszaolvasva.
Sajnos reálisan nézve 2 év minimum mirre kijön, vagy 3.
Erre tényleg nem lehet tervezni. Még ha jövőre vennék a tervezett 90ks gépbe új 45nmos, phenomot, és egy 35-40ks vgat, akkor sincs még sehol a dio3.Valószínű veszek most egy alap gépet az általad javasolt 4050evel, vagy 4450e.
meg az alap giga 78gm-s2 lapot, azt bele 1gb kingmaxot, netezni, letölteni, filmet nézni elég.
Maradék pénz eltéve, köv gépre, meg teszek hozzá még addig, és amikor lehet tudni már milyen gép kell a dio3nak akkor megveszem, vagy cserélem ebbe azt amit kell majd. -
Gyuri27
félisten
válasz
silent84 #9547 üzenetére
A dio3-l előre nem lehet számitani. Mert semmit nem tudni róla. Tehát a gépigényt nem lehet belőni. A 780g azért jó megoldás mert ha nem megy rendesen a dio raksz bele egy 3470-t és hajtod cf-ben. A sid port ramnak lenne értelme viszont kérdéses a beszerezhetősége és a garija meg hogy milyen procik mennek benne.
Tehát szvsz a sappi jó (max mint írtam egy 3470 kell hozzá most 10k, vagy 3450 7k). A ram elég, a táp is. Proci: amit néztél az ugye 2100-n ketyeg. Viszont nem biztos, hogy g2. [link] javaslom ezt egy árban a 2350-l. Ill ezt [link] 2k-val többért. -
silent84
csendes tag
Lenne egy kérdésem.
Hétvégén, ugye blizz bejelentette Dio3at, végre....
Jövő hónapban, kellene vennem egy új gépet(albérlet). Nem is terveztem komolyabb gépet venni, mert amivel játszok megy integrált vgaval is.
Most vagy veszek egy 50-60k körüli kis alap amds gépet netezni, filmezni vagy próbálok egy kicsit előre gondolkodni, diablo miatt
elképzelés a következő lenne
ezt megvenném most:-am2+ 780G alaplap, lehetőleg mATX, és 5 fázisú legyen, igen tetszetős a sapphire 780G
lesznek matxes dfi lapok is, 780Gre, és 790gxre is szintén 5 fázissal, de tartok tőle kicsit sok lesz az ára(a 790GXes dfi külföldi honlapon kb 37kra jön ki, a webshopban találtható többi termék ára alapján sajnos reális is).
vagy GA-MA78GPM-DS2H, a sima 780gshez képest +1 fázis, és 128mb ddr3 sideport, mindez +30 dollárért kb, de nincs a pwmeken borda, mint a fentebb említett lapokon.-2x2gb 1066 ddr2
-BE-2350
ezek mellé FSP green 400W, ugyanaz belsőre mint a BSII.
WD vinyó, és PIO dvd író.Sapphire lappal 90k környékén lennék.
Aztán jövőre kb ilyenkor belevágok egy 45nm procit, vagy X3 Heka, vagy valamilyen X4, majd elválik, azért is gondoltam, ezek a procik alá jobb lenne az 1066os ram. Elvileg az olvasottak alapján bele kell mennie az am2+ba az új prociknak.
4gb azért mert, előre gondolkozok. Meg inkább most megveszem, mivel elég olcsó.
DDR3 1600mhz alatt felesleges, az ára meg horror, és az is lesz még egy darabig, nekem kimarad az életemből szerintem, meg a kinézett lapok nem is támogatják.VGA-t meg veszek majd jövőre, ha meglesz már a cpu, mondjuk valami 45nmes Atit
, de ez az utolső és nem sürgős annyira.
Mi a véleményetek? mi legyen, jó e ez az elképzelés?
-
-
Oliverda
félisten
-
leviske
veterán
Senkinek semmi híre arról, hogy a Sapphire mikor fog előállni az Atomic alaplapjaival?
-
Produkció
senior tag
válasz
Oliverda #9534 üzenetére
nem kifejezettem 3dmark maitt, ez csak 1 sok közül amit "szeretek" csinálni a gépen...rég volt már top gépem, mindíg 30k-s procikat veszek az utóbbi időbe és 1év alatt bukok rajtuk 15ezret....ezen 2év alatt ha 30at bukok már jobban jártam, de még ha 40et akkor is mert ebben a pillanatban talán a 2. legjobb proci a piacon...legyen a 3. tökmind1
...
-
-
band1103
őstag
válasz
Produkció #9531 üzenetére
Ugy is uborkaszezon van és nincs igazán izgató téma jelenleg. Az ilyen nehéz vasárnapi estéken néha jól jön 1-2 tökelütött akin igazán jól szórakozhat az ember. Bár lehet hogy sokakat inkább kikészít a baromságaival, de nem is az offolásával a
hanem a témájával:
"...és teszteknél alapon kb 15%al gyorsabb...de most ez érdekel, erre költök...kellene egy 24" körüli moncsi mert a fullhd tv-n nem az igazi netezni...
Az első döbbenetek után ezeken a sorokon olyan jót szórakoztam a feleségemmel együtt hogy tapsot érdemel
. Best of Produkció!
-
Produkció
senior tag
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9522 üzenetére
mindennapi használatra tökéletes, sőt még a "szokásos" több dolgot csinálsz 1szerre féleségek, tömörítések, de szeretek 3dmarkolni, ott meg egy tuningolt e8200val is több pontot kap a 88gts512 mint ezzel a phenommal, és nem a proci pontokba hanem az sm-ekbe....nem tudom hogy egy intel jobban kihajtja-e vagy vmi más áll a dolog mögött, 12éve nem volt már intel gépem, kiakarok próbálni 1 csúcs modellt, ha jó megtartom 2évig legalább
, nem tudom mennyit menne, mert elég béna vagyok tuning terén....nekem 2860 volt amin 3dmark lefutott, 2910en már nem jött be a win csak a boot...oliverdának megy 3ghz-et is ugyanez a proci, 1 hozzáértő emberkével ez is menne annyit szerintem, de hiába én nem tok csak szorzót állítani meg fsb-t növelni
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9520 üzenetére
keveslem, q9450 lesz helyette, de gondolkodom egy kissebb inteles konfigba is, q6600 vagy q9300....q6600 elég olcsó már és teszteknél alapon kb 15%al gyorsabb, és jobban is tuningolható, nekem általában elég a 3-3.2 GHZ. meg akkor ddr2es lapot vennék alá, q9450 alá már ddr3ast vennék, p5e3at, magyarul 1 olcsóbbik inteles konfig +10-15ből kijön, egy tuningosabb kb +40k....ezen töröm most a fejem, meg így 1be nehéz eladni, ha beszámíttatom valahova akkor talán jobban járok, látom itt ph-n már a bird kezdi a beszámítást, kérdés mennyibe:S
-
Produkció
senior tag
akit érdekel a lent írt cuccom az viheti
-
Oliverda
félisten
Itt is elfér:
Advanced Clock Calibration by AMD
Úgy fest hogy mégsem kamu lesz a dolog, bár 790FX/GX chipsetes lap és BE proci az kelleni fog hozzá.
-
-
HERR Z
veterán
válasz
Thauglor #9507 üzenetére
17.2k a ds3h, ezért te kapsz:
-jobb bővíthetőség
-később majd értelmes biosszal több ram adhatóság
-értelmesebb chipset hűtés---> jobban tuningolható int vgaa 790gx-es sideportos giga szvsz vagy 24-25k lesz nyitáskor mert ha azt nézzük ugyanazt tudja mint a 20-21k-s 790x-ds4 csak ad +vga-t és ahoz is +ramot +újabb déli hidat
-
Thauglor
aktív tag
válasz
band1103 #9506 üzenetére
No igen... gondolkodás gondolkodás
a DS3H mennyivel kostál többet? S2H-t azt 16000 körül beszerezném... ezért gondoltam arra...
amugy gép: sztem egy 5600+ lenne, 2 giga mem, és később ugye a vga. fél év 1 év mulva kb. de nem akarok envidiás chipsetest, neh összevesszenekúj radeon teccik, és ezért gondoltam h jo lenne egy atis alaplap
bár mondom lejárt fölöttem az idő
DS4H viszont tán borsos is lehet belépéskor is...
de köszi a tippet, juliusba akarom beszerezni, szal nem anyira sürgőscsak mostmár pénz van rá ezért elkezdek kutatni
-
band1103
őstag
válasz
Thauglor #9503 üzenetére
Szvsz ne a S2H-t vedd hanem a DS3H-t jobb alkatrészek több szolgálltatás jobb északi híd-hütés! Ha irodai gép lesz akkoör ugy sem kell tuningolni igy használj hozzá 800-as kingmaxot és tied a világ
. De lehet hogy várnod kéne a Gigabyte GA-MA79GP-DS4H (790GX+SB750) lapjára a DDR3-as Sideport-ja miatt. Én nem vártam és megvettem a DS3H-t. Nagyon hiányzik az a Sideport!
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #9504 üzenetére
jók is azok
-
Thauglor
aktív tag
yay ezt kifelejtettem az írásomból: jelenleg a AM2+ Gigabyte GA-MA78GM-S2H int. Ati HD 3200 ami szívemhez húz
sry a duplázásért!
-
Thauglor
aktív tag
Sziasztok! Egy oly kérdésem van hogy mi érné meg am2-esekből leginkább
és hogy miért kérdezem: Integrált video vezérlővel kéne, mert megvárom mig kicsit befut az uj Radeon, és ősszel arra is lesz pénzem, de addig kibekkelném egy szimpla géppel... ugyis irodai főképp amire használom15-20 ezer körül adnék rá, asus/giga mind1 hogy mi csak egy tipp kéne... nagyon elmaradtam alaplapok terén
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen videókártyát?
- Óra topik
- Diablo IV
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Külpolitika
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest