- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
the_stig #11798 üzenetére
Mivel már maga a képarány is eléggé egzotikus (12:5 a 16:9 vagy 4:3 helyett), ezért sejtésem szerint a kódolásnál is sikerült beállítani olyan levelt vagy bitrate-et, amihez kevés a 780G-ben lévő UVD+, ahogy azt band1103 is írta. A chipset ezért visszadobja a DXVA dekódolást, emiatt az MPCHC izomból próbálja meg lejátszani a filmet, ami a gyenge processzor miatt nem jön neki össze ...
Ha a filmhez tartozó fájlnevet beírod ide/elküldöd PM-ben, akkor megpróbálom letölteni, és megnézem, hogy nálam mi a helyzet.
A hang 6 csatornás jellegének semmi köze sincsen a kép dekódolását végző DXVA működéséhez/nem működéséhez.
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11796 üzenetére
Erről beszéltem
! Az UVD+-os HD3200 -as nem tud annyit mint az UDV2-es VGA-k vagy a még meg sem jelent 880G. És egy 4850e-vel nem lehet észrevenni hogy nem fullos a gyorsítás, de egy sempronnal már igen. Ha fullos lenne akkor a sempron is elég kellene hogy legyen (megfelelő beállítások mellet)
-
HERR Z
veterán
válasz
#65675776 #11789 üzenetére
erre kell a selector kárd
am2-t teszel bele = ddr2-t aktiválod
am3-t teszel bele, ddr3 vagy ddr2, amid van
ha meg minden kötél szakad, akkor ilyen lesz:Ha 2 éve meg tudták csinálni, akkor csak fog most is menni
Az odabasz az lenne ha kiderülne, h g2 is kezel ddr3-mat, végülis azzal le van fedve minden(sempron, A64, X2) -
HERR Z
veterán
-
Sandormaster
aktív tag
válasz
HERR Z #11783 üzenetére
Asrock nem semmi egy vállalat
Egyszer lehet benevezek egy ilyen márkájú lapra, mert elég olcsók szoktak lenni, de azért mégiscsak Asrock
Mondjuk most inteles oldalon elég jókat olvastam róluk a Tomshardwaren is volt egy elég jó cikk.
Amd se gyenge, végigolvasva hogy mennyi procit is támogatnak egy foglalattal -
HERR Z
veterán
Asrock válasza ecs am3-mas lapjára:
[link]erre kiváncsi leszek viszont:
Support for Socket AM3 / AM2+ / AM2 processors: AMD PhenomTM FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor
+
Supports Dual Channel DDR3 1333/1066/800 (4 x DIMM slots), Max. capacity up to 16GBergo am3-mas lapba bele lehet tenni am2-es procit
gyiháááá -
törölt tag
válasz
diablo1984 #11778 üzenetére
Jelen esetben biztos nem erről van szó. A H a Hybrid CF/SLi képes lapok típusjelében található meg. A P pedig akkor jelent meg, emikor az első AM3 kompatibilis lapok.
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #11778 üzenetére
Más színe van a chipsethütésnek. Ennyi lenne a különbség
?
-
band1103
őstag
Azt nem tudjátok hogy a giga lapoknál mit jelent a P végződés pl.: GA-MA78GM-DS2HP vagy a GA-MA78G-DS3HP. Miben másak a P betűt nem tartalmazó verzióktól?
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11773 üzenetére
Ezért vettem mellé az fsp vga-tápot, erről megy a 2900 pro. Gondoltam elmegy a Mercury-val úgy-ahogy, ha a vga-ról le van a gond. Valóban nem őskövület, a melegedése idegesít meg a hangja, és nem fogok plusz 6-7 ezret költeni egy relative elavult vga professzionális hűtésére...
Nem vet fel a pénz, csak szeretnék egy kiegyensúlyozottabb gépet, no meg szeretném a GTA IV-et játszható szintre hozni... Persze türelmes vagyok, meg ez kb. mellékes, de akkor is: a tavasz beköszöntével jó ideig nem lesz időm gépfejlesztéssel foglalkozni, addig akarok összehozni egy olyan konfigot, amivel nincs gond.
A lap hőrézékelési gondjairól meg prociválogatásáról eddig nem tudtam, nem is értem, miben áll a probléma, de azt olvastam, hogy az újabb biosokban ezt már javították. Namármost, mióta feltettem a legújabb biost, azóta történt meg, hogy menet közben leállt a gép. Persze ettől még nem biztos, hogy az okozza, idáig csak egyszer fordult elő (ma) és kissé megijedtem.
Summa summarum: új táp kell, a mostaniakat meg szerintem eladom, aztán meglátjuk hogyan tovább.
-
diablo1984
veterán
válasz
Silenzio #11770 üzenetére
huhh, mercuryval megy a cucc????
vazz a 2900-as vga-k terhelésnél százakárhány wattot is megesznek, a többinek meg mi marad? már az is csoda hogy alapórajelen hibátlanul menne a gép, nemhogy tunning kelljen!
TÁPCSERE alapvető, már régen a szemétbe kellett volna dobni azt a f*st!
moduláris táp annyival tud többet, hogy amelyik ágát nem használod lecsatolhatod,(meg talán áganként magasabb az Amper?) ami egy átlag júzernek felesleges, elfér a házban a sok tyúkbél! felesleges...szvsz -
diablo1984
veterán
válasz
Silenzio #11761 üzenetére
jah, nem az volt a csúcs, de azsem rossz tunninglap! vigyázz mert viszont az a lap is válogat a procik között és semmi sem garantálja, hogy ami procost veszel bele, nem-e fogja a lap túlmérni a hőjét és lekapcsolni a gépet!
ennyit tud a procid tunningra, nem a deszka tehet róla, a ht meg elég 4x-esen visszaosztani, a ramoknak tolj 2,1V-ot, oszd vissza 667-re és cl5 re(bár a 4 slot miatt csodákat ne várj), a procid az windsor magos?, mert ha igen, akkor ne nagyon várj többet tőle, a g2 birsek voltak a hülyérehúzhatók, persze azsem mind.....
a 2900pro meg még nem olyan őskövület, hogy azonnal ki kelljen vágni....
valld be arról van szó, hogy égeti már a zsebedet a sok lóvé és mindenképpen költeni akarsz a gépre!
ha költeni akarsz, akkor a tápot cseréld, a többit haggyd, mert úgysem térül meg, akkor meg mikor cseréled majd a cuccost könnyebben el tudod egyben adni, mert nem egy fos masina lenne(ha procit cserélsz esetlegesen szívhatsz a kikapcsolgató gép miatt)
-
Silenzio
addikt
válasz
#65675776 #11768 üzenetére
Az SB750-es lapok terjedését már sokan várták...
band1103: Alap. Rettegek hogy elszáll a gép a szar mercury táptól, és a mellé vásárolt FSP VGA-táp sem tudja -evidens módon- kompenzálni a sima táp ökörségeit. Amúgy megnéztem, és épp a chipset az, amit durván alulfeszel a táp, a többi relative optimális. Mindegy. Előkaparom a hitelkártyám és beruházok egy stabil, tartós tápra.Egy nem teljesen idevágó kérdés: mennyivel jobb a moduláris táp? Megéri a plusz 3-4 rugót? Azzal is számolni kell, hogy a ház elektromos hálózata labilis, mondjuk egyszerűen hogy fos. Nem ártana egy strapabíró, áramingadozást elviselni tudó konstrukció.
-
band1103
őstag
válasz
Szvsz a tápban lesz a tuningkutya elásva. Uhh, micsoda képzavar! Próbáld újra a tuningot egy jó táppal. Mondjuk nem bizti a siker hisz ahogy HERR Z kolléga mondta lehet hogy a proci nem tuningbarát. Nem minden procit lehet kötelezően jól tuningolni.
Oliverda: Na végre! Már azt hittem hogy ezaz UD3 csak intel privilégium lesz
.
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11764 üzenetére
Oks. Proci ügyben megkereslek 10 nap múlva kb, addigra lesz lóvém. Addig is kösz a tippet! Lehet egy DS4/DS4H lapot szerválok be inkább, korrekt árban van. Procit meg annyi időre vásárolok, míg elérhető áron nem lesznek a 45 nm-es 4 magosok, esetleg 2 magosok (ha úgy sikerülnek). Nem akarom eladni a lelkem, az Intel-nVidia kombótól kiráz a hideg.
-
Oliverda
titán
A Gigabyte kiad(ott) pár új AMD-s lapot a hiperszuper Ultra Durable 3 technológiájukkal.
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11762 üzenetére
Hm... Gondolom szerinted is váltani kéne akkor... Kétlem, hogy mondjuk áprilisig annyit buknék rajta, ha akkor adnám el a következőt... 5000-et max, és akkor már sokat is mondtam.
Amúgy most egy 2900 pro-ról beszélünk, a 4830 "előleg" lesz az új proci-alaplap párosnak.
Igazából egy 2x1 megás cache-es proci kéne, ami 3 Ghz fölött megy. Annyira tán nem is kell a BE. -
HERR Z
veterán
válasz
eccerűen csak szar a procid tuningja, nem hiszem hogy emiatt a lap a hibás..
valóban csak 275 körüli fsb-t bír, de az is ~3ghz lenne a prociddal mégse megy annyit...
48x0 szériának beugró a 3ghz-es x2,azalatti proci mellé feleslegesen erős...amit csak 2mp+ -os felbontásban tudsz kihasználni -
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11760 üzenetére
Azt a választ kaptam valamelyik fórumban, hogy a kn9-es széria valóban jó tulajdonságokkal bír, kivéve az ultra változatot, mert az valami miatt -gondolom a sok fícsör miatti nagyobb chipset terhelés miatt- nem bírja a magas, 270-280 feletti fsb-ket. Ez nálam így is van. HT-t visszavettem 3x-osra, adtam plusz feszt is a chipsetnek, de ez fölé nem nagyon megy, hibázik Orthosban, még akkor is, ha visszaosztom a ramokat. Persze lehet a ratyi táp is belejátszik. Hétfőn szerintem veszek egy jó kis Corsair tápot, mert a mostani már lekapcsolgatja a gépet, szóval ez elkerülhetetlen lépés lesz azt hiszem...
A procit nem tudom, kíváncsi is vagyok mit bírhat egy mezei BE-s X2, meg tudok valakit aki beszámítaná a procim és megúsznám plusz egy 10-esből. Aztán remélem annyival drágábban el is tudnám passzolni a proct. Persze ha valamit szerinted rosszul csinálok tuning-ügyben, adhatsz pár tippet is... Bár nem hinném, így is másfél voltot kap a proci, többet meg nem fogok adni neki, így is szénné melegszik.
Azért szerintem megéri a plusz 10 rugót kóstáló befektetés cirka 4 hónapra...
Ja igen, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy a lassú proci mennyire fogja vissza a vga-mat, ezt is csak jobb tuninggal tudnám kipróbálni. Mert 4 hónapig már nem tartogatom ezt a vga-t, melegszik mint a disznó, nem tudom feltenni a ház oldalát sem emiatt. -
diablo1984
veterán
válasz
Silenzio #11759 üzenetére
fsb antitunning? az abit kn9-kn9s-kn9sli-és a kn9ultra az egyik legjobban eltalált és olcsó szériája az abitnak, nekem a kn9s-es alaplapban most a 4400+-os proci(alapórajel 2300) 3100-on kavar!
szerintem ne cseréld a procidat sem, mert azok drágák, inkább úgy ahogy van hagyd a cuccodat a p*csába, majdha márciusban veszel lapot, akkor úgyis cseréled phenomra a procid, addig meg kibírod!
-
Silenzio
addikt
válasz
band1103 #11758 üzenetére
Kösz a tippeket! Azt hiszem meg is fogadom a tanácsokat.
Nos, mivel úgy számolom kb. 90-100 ezer ft kell majd a tervezett fejlesztésekhez, szerintem eladom a procim inkább, veszek bele átmenetileg valami jó kis BE-s X2-est olcsón, meg beruházok egy amúgy is tervbe vett 4830-asra január 2. hetében. Sajna a tápom is haldoklik, az lesz az első amit lecserélek. Aztán március környékén veszek egy lapot, közben pedig minden hónapban félreteszek 10 körül az új procira, hogy aztán kevésbé legyen megerőltető a vásárlás... Aztán ha mégis elhúzódna, ott lesz a kis X2-esem amivel elleszek addig. Szegény ember vízzel főz és megtervezi a fejlesztés minden fázisát...Apropó, a BE-s proci azért kell, mert a lap ugyebár eléggé fsb-antituning. A fejlesztés meg lehet elhúzódik 4 hónapot is akár, addig meg eléggé soványka a max. 2700 Mhz-et bíró Windsor magos X2. Ráadásul a Thermaltake R1-es nem is hűti le eléggé. Orthos alatt 85 fokra is felment, csodálom hogy nem hibázott. Tudnátok ajánlani valami hűtőt ami majdan elégséges lesz a 45 nanós Phenomokra is, és egyáltalán rájuk megy? (bár lehet amúgy is mindegyik AM2-es hűtő jó rájuk, ebben nem vagyok otthon) Akkor nem kéne aggódnom a gép épségéért (80 fokos proci, 95 fokos vga) Előre is kösz...
-
band1103
őstag
válasz
Silenzio #11755 üzenetére
Szerintem is várj még kicsit. Most még csak 1 gyártó 1 db AM3-as lapja van a piacon. Ahogy hamarosan a gyártók kijönnek a saját AM3-as lapjaikkal úgy fog zuhanni az AM2+-os lapok ára. Most is vehetsz pl.:egy ASUS M3A79-T Deluxe vagy pl.:egy GA-MA790GP-DS4H vagy pl.:egy MSI KA790GX de olcsóbban jössz ki pár hónap múlva.
A fenti lapok nem mintha pont ugyan olyan jók lennének de legalább nem egy gyártótól ajánlottam és ezekben nem csalódtak akik kipróbálták. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #11756 üzenetére
Jól mondod barátom. Én így vártam kicsit a 780g-re a 690 vásárlás helyett és tuti döntés volt.
-
-
Silenzio
addikt
Szevasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Lecserélem a jó öreg Abit KN9 Ultrát egy AM2+-os lapra. Szerintetek mit érdemes venni 25-30 rugós árszegmensben?
3 kitétel van, aminek meg kéne felelnie: támogassa az új, 45 nm-es AMD cpu-kat, legyen tuningbarát és lehetőleg legyen rajta Crossfire-támogatás.
Vagy érdemesebb várni az AM3-as lapokra? Amúgy van valakinek tippje mennyibe fog kerülni a nagyobbik, új Phenom 2? -
R1200GS
aktív tag
Az ACC-nek utána néztem.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
HERR Z #11751 üzenetére
Az a baj már arra nincs keret. Nem rosszak ezek a memóriák, de gondolom korlátozza a processzort. Esetleg ha jó áron el tudom adni akkor, veszek valami jobbat.
Röviden le tudnád írni, hogy is lehet többet kihozni a gépből. Miért is baj az hogy kicsi a memória frekvenciája? Az lehet a gond, hogy a processzorban van a memória vezérlés, és ha növeled az órajelet, akkor egy bizonyos szint után nem bírja a memória?
Mi az ACC?
-
HERR Z
veterán
válasz
R1200GS #11750 üzenetére
phenom tuninghoz -komolyabbhoz- kell ACC amit ma még csak az SB750-es lapok tudnak(hogy ez 790GX, vagy FX mellett van az kb mind1)...nV ezért bukik ki, illetve azért mert ugyanazt tudja az ATi is, csak kevesebb fogyasztással- kevesebb hőtermeléssel..-1 venti
Memót lehet praktikus lenne elcserélni 2x2gb 1000 körülire -
R1200GS
aktív tag
válasz
HERR Z #11748 üzenetére
Valószínű M3A79-T Deluxe lesz a dologból, itt olvastam, hogy másnak is bevált. De miért mondja mindenki hogy az nVidia szar?
A tápot még meggondolom, tudom hogy túlzás a 750-es, de hátha szükség lesz rá, lehet hogy kihasználom majd valamikor. 5-6 ezer Ft-al olcsóbb egy 500-600 wattos minőségi táp.
Itt a hűtő:Noctua
Szerintem nagyon csendes, és a teljesítménye sem utolsó.
A memóriámmal nem lesz gond a tuning szempontjából, Kingston 4*1 Gb 800MHz cl4-es? -
HERR Z
veterán
válasz
R1200GS #11747 üzenetére
ebből a 3ból csak az utsó az értelmes, első nV= ratyi, második régi chipsetes, a harmadik pedig jó, valóban jó(lehet giga picit amúgy jobb lenne de ez most mellékes)
Hűtő....Hyper 212/Freezer Xtreme a minimum X4 tuninghoz, mert lesz 140+W amit l kell hűteni, nem ismerem így fejből azt a hűtőt, ahogy a tápot sem. Viszont mind2 gyártója értelmes szal nagy baj nem lehet velük.Táp...elég egy márkás 400-500-as, ha nem akarsz 2 gpu-s szörnyet a phenom mellé, pl corsair tápok -
R1200GS
aktív tag
válasz
HERR Z #11746 üzenetére
Szánok rá lóvét, hülye voltam és mikor vettem a gépet akkor spuroskodtam. Ezért vettem azt a lapot, azt hittem akkor nincs annyira jelentőség. Inkább a memóriára, és a procira szántam többet. A házba is beleválasztottam, Codegen. A termék leírásnál nem volt feltüntetve, hogy szar.
Egy jó lapot akarok venni, amivel a maximumot ki tudom hozni a gépből:
ASUS M3N-HT Deluxe/HDMI
M3A32-MVP Deluxe
M3A79-T DeluxeA lapon kívül vennem kell egy normális hűtőt is(Noctua NH U 12-P + venti). Ezzel szerinted ki lehet hozni a maximumot a prociból, vagy ahhoz már víz kell? Ezen kívűl táp is kell a Codegen fos 400 watos táp kicsit kevés. Egy CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W-ost néztem ki. Ezekről a cuccokról mi a véleményed?
A tesztek alapján az M3N-HT-volt a legszimpatikusabb. Összefüggésben van a videokártya az alaplapi chipkészlettel? Most nVidia-m van de lehet, hogy ha lemegy az áruk egy ütősebb Ati-t veszek. -
R1200GS
aktív tag
Szisztok!
Van egy Phenom 9600-om M3a sAm2-es alaplapban. 4Gb Kingston cl4 800mhz memória. Ehhez szeretnék jobb alaplapot venni, amiben maximálisan ki lehet használni a procit. De nem igazán vágom hogy milyen volna a jó. Nem kell hogy legyen rajta integrált videó kártya, és nem is tervezek bele egynél többet rakni. Melyek a legfontosabb tulajdonsága egy lapnak, tuningolást figyelembe véve? A 790 Gx vagy a 790 Fx chipkészlet a jobb ebből a szempontból? Mi a különbség köztük?
-
band1103
őstag
válasz
#65675776 #11738 üzenetére
Én sem azt mondtam hogy nálam hanem hogy nekem.
Ez azt jelenti hogy a gépembe nagyon szuper volt, tudtam róla autocad-ezni, kb 5 mp alatt töltötte be róla a rajzot. Majd elvittem a megbízóhoz és az ő gépén (intel) már több mint 30 mp volt míg betöltötte ugyan azt a rajzot. A hw hasonló. Azt mondta a megbízó hogy volt már pendrive a gépébe de soha nem volt ilyen baja.
-
diablo1984
veterán
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #11735 üzenetére
8GB-os Kingston is hasonlóan viselkedett 770-es lapban, tehát sajnos ez AMD betegség lesz, de nem csak Kingston-nal van probléma. Nálam pl. egy 16GB-os Kingmax járt hasonlóképpen. 780G-S2H-ban és a saját J&W-RS780UVD-mben sem volt hajlandó rendesen működni. Persze Intel chipes lapban rendben működött. Én pendrive cserénél döntöttem.
A 8GB pen egy nVidia-s Asrock lapban rendben működik és 20MB körüli sebességre képes.
Sajnos csak AMD problémára tudok így következtetni, legalábbis környezetemben csak AMD chipes lapokban ütötte fel a fejét ez a jelenség
-
diablo1984
veterán
előfordul, bizony, nálam és zudtommal mindenkinél a giga 690g-s lapja is a 4gb-os kingston(lila) pennel csinálja ugyanezt, megoldás rá nincs, cserélj pent, vagy lapot, 2gb-ossal jól meg, 1gb-ossal, 512-essel is, sőt pqi4gb-ossal is!
én lapot cseréltem, vagyis a géppel együtt eladtam, nem csak ezért, hanem még eladható volt! -
Gausz
aktív tag
Hello, BK-t mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e olyan, egy alaplap nem szereti egy pendrivet? Gigabyte GA-MA74GM-S2H és Kingston 4GB-s pendriveról van szó, ugyanis 100kbps alatt végzi a dolgát, és az 50MB-s fájlok nem is mennek rá, mert egyszerűen egy idő után ledobja az usb drive-ot és folyamatosan villog a pen LED-je. Ha más fajta, pl Corsair pendrive-ot csatlakoztatok, akkor az meg teljesen jó.
Gép frissen összerakott, Win XP+sp2.
Ötlet?Kösz,
Gausz -
Geza26
senior tag
Hello!
Ha most vennék egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapot és később beleraknék egy AM3-as procit akkor jelentkezne valami hiányosság? ( Pontosabban: AM3 CPU Ready jelenet valami hártányt?)
-
band1103
őstag
Háát, khm... Sok hsz-t olvasgattam sok beállítással próbálkoztam és sok HD fimmel de nálam XP alatt ez a VMR9 renderless nem mindig jött be. Az áltattad linkelt DXVAsupport oldalon sem egyedül azt említik. Ami nálam maradéktalanul minden filmnél bejött XP alatt és még a DXVAsupport is említi az a Overlay Mixer. Ezzel valóban mindent tudot gyorsítani de persze csak XP alatt. Vista alatt az kell amit írtál. VMR9 renderless-el voltak még szaggatásos filmek amiket lehet hogy te nem vettél észre hisz az a proci ami neked van magában is képes lejátszani bármely HD mkv-kat. Ha azt látod hogy 30-45%-on megy a procid közben akkor biztos nem fullos a DXVA. Csak akkor az ha a cpu max 15%-on jár. Ja és még valami! Az említett lap IGP-je csak UVD+-os így még mindig lehetnek majd neki olyan filmek amiket nem tud majd rendesen lejátszani azzal a procival. VALÓBAN full HW-es HD-t csak az UVD2-es VGA-k tudnak meg majd az új 880G IGP.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11722 üzenetére
Igen, lemaradt, hogy Vista, pedig azzal akartam kezdeni a hozzászólást
XP alatt én a VMR9 renderless beállítást használtam DXVA-ra.
Közben rákerestem, és a torrentek neve alapján 13GB-s Transformers release elvileg 1080p-s x264. Vagyis vagy az MPC-HC van rosszul beállítva, vagy a kódolás level 5.1, és nem bír vele a HD 3200.
-
dqdb
nagyúr
válasz
the_stig #11720 üzenetére
MPCHC-nél nem az a renderer az alapértelmezett, amivel megy a DXVA. Az View > Options > Playback > Output > DirectShow Video alatt az EVR Custom Pres. opciót válaszd ki, és indítsd újra az alkalmazást.
A DXVA működőképességének ellenőrzéséhez lejátszás közben jobb klikk a videón, és a Filters > MPC Video Decoder menüpontot kell kiválasztani.
Ha a File > Properties menüpontban a Details fülön a textboxban található szöveget bemásolod ide, akkor meg tudom mondani, hogy a videó egyáltalán olyan kódolású-e, ahol a DXVA-nak működnie kellene.
-
the_stig
tag
válasz
band1103 #11719 üzenetére
Aha, értem. Igazából bejátszott vista is és xp is. vista-n sz@rabb.
azt nem tudom, hogy a transformers mennyire kódolt, 13GB a mérete.
mpc-hc-t feltettem, és azzal is szaggat.
a sempron-t meg az ára miatt választottam, nem akartam többet rá költeni. (új alaplap, memóriák, tápegység csere volt szükséges) -
band1103
őstag
válasz
the_stig #11718 üzenetére
Nekem is ez a lap van és nekem felment a hozzá adott és a leöltött legújabb catalyst is. Megy neki a HD film is izomból, de nem mindegy melyik. Ez a int.HD3200-as csak UVD+-os ezért a nagyon erősen kódolt 1080p-s mkv-kat már nem tudja gyorsítani. UVD2.2-esnek kellene lennie hogy tudja, de olyan igp meg még nincs. Majd lesz jövőre a 880G.
Na meg nem mindegy hogyan és mivel akarod lejátszani. Az ffdshow-t felejtsd el. Neked az MPC-HC kell és a beépített codec-jei, de nem csak úgy hanem jól beállítva. Na meg az sem mindegy hogy Vista-e vagy XP! Sok mindentől függ a hw-es HD play ezért azt ajánlom annak aki nem akar sokat vacakolni vele hogy vegyen inkább egy X2 5000+ -ost mert az is megoldja izombólMost látom csak! Miért tűnt el a topiknévből az AM3? Lett külön topikja? Miért nem volt jó hogy ezt bővítettük? Fel nem vágom az ereimet meg nem megyek a Tiszának-Dunának emiatt csak...
szerk.: megtaláltam -
the_stig
tag
hali!
Szal az ascrock azt a 4mp úgy csinálja, hogy már kikapcskor újraindítja a windozt, és azt pakolja be a mem-be.
viszont van kérdés: gigab ma78g ds3h mobo-t vettem végül. anno olvastam,h az amd780g mellé nem kell izom procc, mert a rad3200 simán nyomja a HD-t hardverből. Naszóval nekem a Transformers bluray ripp matroska változat szaggat mint állat. Ja igen, vettem st3v3-től egy sempron le1100-ast(4500HUF (x)), az van benne. ffdshow legújabb fentvan, érdekes, ati catalyst nem ment fel a driver telepítéskor, de 1ébként okésnak látszik.
amúgy meg nagyon zsír a deszka, bios is barátságos.
stig
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
joergie #11693 üzenetére
Szia!
Hasonló lapom van: ASUS M3N-H/HDMI
A tapasztalataim nem rosszak, de nem is a legjobbak. Kezdem azzal, amit előnyként tüntetsz fel, azaz a hangkártyával. A hangminőségét nem mértem ki, füllel meg ugyan olyan mint a 888-as és 889-esem, ami az MSI-ken van (nálam). Egy számomra fontos hátránya van, mégpedig hogy nem tudom kedvem szerint változtatni azt, hogy milyen jelent fogadjon, illetve adjon ki a hátlapon. Azt természetesen lehet, hogy milyen a hangszórófelépítés (2.0, 5.1, 7.1), de azt nem, hogy a kék dugasz éppen line in legyen, vagy front, vagy back stb... Ez meg azért rossz, mert nem egy hangrendszer van rákötve a gépre.
Második a BIOS. Kegyetlen puritán. RAM-ok tekintetében a finomhangolás abból áll, hogy beállíthatom a frekvenciát, s kész. Feszültséget lehet növelni, de iszonyatos lépésekben, a standard 1.8V után a következő az 1.98V. Utána már emberibb a skála.
Ha 800-as RAM-od van, mint nekem akkor bizony 800MHz a maximum, amit enged. Erre nem találtam megoldást, egyszerűen nem indul el, holott a RAM bírni jóval többet. Hiába adagolom a feszültséget, hiába csinálok akármit.. semmi. Valószínűleg kiolvassa az SPD-ből az infót, s ha annál magasabb freki lenne, akkor vége a dalnak...
Phenomhoz szükséges opciók állíthatók (HT, NB szorzó stb...)
Támogatja a CnQ-t és C1E-t mind A64 X2, mind Phenom CPU-k esetén, ami jó a fogyasztás szempontjából.
A fenti negatívumok ellenére azért stabil lapról van szó, ha kis fogyasztású gépbe szánod, az integrált VGA-val, akkor jó választás. Azért írtam le az enyémnek a jellemzőit, mert ez teljesen egy család, szóval a tiédre is kb. ezek lesznek igazak.
Gigabyteot meg szerintem se vegyél
-
joergie
őstag
válasz
Mardor #11698 üzenetére
Csak azért se veszek gigabyte-ot. chsnél raktuk össze a sulinetes gépeket, és ment bele a sok giga lap. nemtudom hogy jó e vagy sem, de én nem szeretem. akkor asrock lesz. tetszik ez a 4mp-es boot
Bár úgyis ssd-t szánok bootvinyónak...meglátjuk lesz e keret
monitort is asust vennék, telóm is az, legyünk már kicsit márkahűek(magyar jellegzetesség)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Napelem
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest