- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
belaazallat #10298 üzenetére
Bela, HerrZ, koszi, olvasom. kozben megint elobb kerdeztem, mint kellett volna. Nem is neznek ki rosszul, kivancsi leszek az elso tesztekre. meg az arra..
-
HERR Z
veterán
-
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #10294 üzenetére
aha. akkor megteszi a 74€-s Sapphire 256mb GDDR3-as 3850-ese is..
-
silent84
csendes tag
790GX árak
[link] -
-
band1103
őstag
Köszi az infókat
. Pont ilyen szájbarágósan kellett
-
band1103
őstag
Segítséget kérek szépen.
Ki akarom próbállni a C&Q-t. Alaplapi driver fel van telepítve (az Xpress install szerint), biosban disable-ról auto-ra állítottam. Smart fan controlt PWM-re állitottam.
Lenne egy nagyon láma kérdésem. Mit kell még tenni, beállitani vagy figyelni hogy münködésbe léphessen a C&Q? Honnan fogom észre venni hogy münködik? -
Oliverda
félisten
-
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #10280 üzenetére
mit ertesz alacsony felbontason? Ma lattam a Guru3d-n egy geposszerakos tesztet...haat. 1280x1024/1440x900 felbontasra low endet irtak...19" max 20" TFT-t tervezek, max 1650*xxxx felbontasba, COD2/4 multira foleg,esetleg America's Army, meg ha megjelenik a COD5 vagy az uj Medal of Honor,akkor arra. Lehet felesleges a 4850? es egy 3850 vag 70 eleg lenne?
Borokafa: pofas kis eredmeny,na! grat!
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #10282 üzenetére
Ja. Mondjuk én általában inkább az alaplaphoz szoktam RAMot venni nem a RAMhoz lapot.
-
Gyuri27
félisten
válasz
baki_00 #10279 üzenetére
Nem drágább a amiért van rajt igp. Ill a 770-schip készlettől jobb szvsz, mert ezek már sb 700-k. persze most jönnek (lassan) sb 700-l is. Az fx full felsö kategória azért van rajta minden csilli villi. A gx-k most jönnek de látszik, hogy az sb 750 kb annyival jobb a 700-tól mint az a 600-tól. Jó lesz a 790gx hidd el.
Balinov. Egen is meg nem is. Alacsony felbontáson nem eteted meg a 4850-t az x2-vel sajna.
-
baki_00
csendes tag
válasz
Gyuri27 #10274 üzenetére
köszi a választ. Én is a gigás lappal szemezgetem egész nap és persze amd chipset-tel
Egyébként van külömbség teljesítményben a 790x; 790fx; 790gx között? Vagy csak az extra kütyük (vga, hdmi, stb..) miatt hivják máshogy. Mert nem hiszem hogy szükségem lenne alaplapi vga-ra, vagy dual lan-ra és a többi extra funkcíóra. -
Gyuri27
félisten
válasz
baki_00 #10268 üzenetére
Amelyiken lehet állitani az nb szorzót. Giga 780g s3h, 790fx széria pl giga 790 ds5 (dfi esetleg) vagy vársz kicsit az új 790gx lapokra. Én utóbbit javasolnám.
VR: van olyan, hogy az ember beleszalad ebbe abba.
Persze ha a ember eleget lopja itt a napot ezek száma minimalizálható.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #10270 üzenetére
Miért?
Egész jók, 2.2V-on CL4-ben megközelítik az 1000MHz-et.
Mikor ezeket vettem a jobb modulok nem 1-2k-val voltak drágábbak, hanem másfél-kétszer annyiért mérték őket. (és eleve 2.5x ennyibe fájt 1GB RAM)
Van jó szériája a Kingmaxnak is, csak tudni kell melyik, futottam már bele hulladék minőségű db-okba is, ez van. -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #10265 üzenetére
Aki tuningol az ne vegyen Kingmax-ot. Szerintem ez alap.
-
baki_00
csendes tag
Sziasztok!
úgy néz ki, hogy sikerül szereznem egy 4870x2-es videókarit. A jelenlegi lapom csak 1.0-ás pcie-vel van felvértezve,tehát alaplapot kellene vennem. Jelen pillanataban nem szertnék procit cserélni, maradna 6000+, de később biztosan befizetek egy 45-ös phenomra.Tehát a láma kérdések szépen sorba:
1 ha veszek egy AM2+-os lapot, az X2-es procimat bele tudom pattintani?
2 milyen chipset-tel szerelt lapokat ajánlanátok, hogy az késöbb is jó legyen (pl a phenomnak)?Előre is köszönöm a válaszokat
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #10265 üzenetére
Nemis mondok semmit...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #10263 üzenetére
Attól mert tuningolod/tuningolom/tuningoljuk legyen rá 3 év gari. Gondolom nem kizáró tényező.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #10256 üzenetére
Én az asrock lapokat 2-3 év garival láttam. A kifutó 478-s lapok vannak 1 év garival.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10260 üzenetére
Ez jó, de nekem most egy év gari is elég lenne.
Nem tudom mit sírnak állandóan az iPon gari miatt... -
TomBoy1986
veterán
válasz
Iponban megkapod rá a 3-at. Most gariztattam a giganyált, s 1 hét alatt letudták.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Balinov #10257 üzenetére
Kezdek lehiggadni, a jelenlegi is a 2. évét tapossa, mire cserélve lesz már lassan a 3-ba lép.
#10258 band1103: Igen ez egy elég gány megoldás, de a Freezerem mögött úgysincs semmi légmozgás, túl sűrűek a lamellák, a levegő nagy része visszaáramlik a ventiből és sugárirányban távozik... (ezzel kielégítő hűtést biztosítva a RAM-oknak
)
-
band1103
őstag
válasz
Akkor már csak 1 van hátra. Teljesen szubjektív a kifogásom de engem zavar hogy a torony-procihütő és a hátlapi venti közé teszik álltalában a 4-24-8 pines tápcsatitkat. Zavar hogy a vezetékek utban állnak majd a légáramlásnak. De mondom, szvsz.
-
Balinov
titán
válasz
1ev mulva meg mar ugyis masik lapot veszel..
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10254 üzenetére
Van 1-2 hátránya azért:
- északi híd bordája az a törpe, amit a 690G-re szoktak tenni
- hűtetlen a PWM// ezek közül a 2. nem jelent majd problémát X2-nél, csak Phenomnál.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #10252 üzenetére
Az ASRock mindig is szimpatikus volt, az új termékeik meg kimondottan vonzóak.
X2 5000+ BE, szerintem van még benne tartalék, ez a lap az éhesebb F2-es procimmal világi dolgokat művelt, szerintem határon küzd a PWM.
Kb. 20k-ig hajlandó vagyok elmenni, hasonló nForce deszka 20-22k átszámolva. [link] [link] A Giga megoldása tuti jóval drágább lesz, és az utóbbi időben nekik is meggyűlt a bajuk a BIOS-okkal, nem óhajtok szívni hülyeségekkel.
Teszt még nincs, de majdcsak lesz, türelmes vagyok.#10255 TomBoy1986:
1. A HR05-öt át fogom menteni az új deszkára.Egyébként sem egy forró chipset, ráadásul nem muszáj az egekbe emelnem a HC-t, BE a proci.
2. Phenom nem fog kerülni bele, így nem lesz gond a PWM-mel. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #10242 üzenetére
Kiváncsi leszek te és az asus corp kéz a kézben mit produkál.
Milyen proci lesz alá? Mennyibe fáj a lap? Teszt van e róla? -
Balinov
titán
válasz
Hmm...VaniliasRonk, ez az ASRock ODE790GX-WiFi, ez eleg szimpatikus! Remelen nalunk is hamarosan kaphato lesz.
-
rybank
senior tag
phenom x4 és 1066-os ram-ot kihasználó lapot akarok venni, meik rendelkezik legjobb ár/érték aránnyal?
-
emre
veterán
válasz
band1103 #10244 üzenetére
Nem nekem jött de nem érdekel...
Számomra az Asrock képviseli az alaplap-gyártás arany középútját.
Nincs rajt semmi felesleges, de amire lett gyártva azt tudja.
Stabil, megbízható. A DualSata szériának a fent említett két promblémája mellett csak azt lehetett felhozni ellene, hogy nem lehetett a cpu-t túlfeszelni.mod: a válástól, vagy a választól nem kell félni?
vagy cak szejpít a bill
hogy miért nem bírtam kihagyni -
band1103
őstag
Tuning esetén tényleg légy résen az UJ 790G gigával mert a "régi" 780G giga alapon hajtva nagyon stabil és megbizható de tuningolva kész isten verése.
VaniliásRönk: Én mindig alapos fentartással voltam az asrock iránt de bevallom ez nálam inkább csak előitélet mint tapasztalat
. Mennyire lehet megbizni az asrock-ban? Mennyi gari van rá? Olcsóbb mint mások, hol jön ki rajta az olcsó hús-híg lé dolog?
nesa: van humorérzékem. Félre értettél, cask ennyi. A humorérzék is olyan dolog mint a verbális komunikáció. Eléggé tájjelegü. Ami nálunk az, az nálatok nem az. Igy én is írhatnám hogy neked nincs humorérzéked de a fentiek megértése miatt nem teszem. Nem tettem a sor végére egy
. Ha ezt hozzá teszed, más lesz tőle? Remélem igen
-
emre
veterán
válasz
Végül is, miért ne..
Volt, van Asrock lapom. az X2 3800 abban is ment 2,5Ghz-n, és a világon semmi bajom nem volt vele. Azon kívül persze hogy vacak volt a hang, és nem volt fire-wire.
Átnézem ezt is.
A giga deszka ramkezelése engem is visszatart egy kicsit. -
emre
veterán
Sziaztok!
Az Asus M3A-H/HDMI lapjáról van valakinek bármilyen tapasztalata?
Még csak tervezgetem az AM2+ váltást, és úgy néz ki vagy ez vagy giga GA-MA790X-DS4 lesz.
(Az MSI sem kizárt, de még nem találtam olyant amelyik teccene)
Én az elöttem szólóak ellenében nem szeretem feszemeléssel megoldani a túlhajtást.
(de ha muszály nem riadok vissza)
A cél alapfesz körüli 3,2Ghz, ezért lehet inkább teszek bele 60xx-64xx procit.
A konfig elsősorban játékra lenne, (egy kis videoszerkesztés melett) kizárólag egy VGA-val.mod: ja, nekem elég az x2, a 3-4 magos procik nem gondolkodok. De ha valaki azt mondaná hogy játékban istenien működnek, és a többség már kihasználja akkor esetleg.
Köszi!
-
band1103
őstag
válasz
HarryPotter #10223 üzenetére
Csak mert te kérdezted meg
. Mert nem tudtam egyik rajzocskával sem azonosulni. Mert nem lehet hasonló méretű saját fotót betenni
. Ezek miatt az avatarom nem a valóm picturális manifesztációja
Egyfajta LÁZADÁÁÁÁS
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #10232 üzenetére
Nemhiszem en azt
-
hahajdu
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #10229 üzenetére
okok köszi!
fél év ph! olvasgatás után levontam a tanulságot: Ha nem megy, adj neki egy kis feszt!
-
hahajdu
aktív tag
Az Aeneon nincs benne a hivatalos memory support listában
-
hahajdu
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #10226 üzenetére
mert még abban az időben vettem amikor a 9600gt számított jobb vételnek. A következő kártyám tuti, hogy 4000-es radeon lesz
Közben megnéztem a memóriát és ilyen: Aeneon 2x1GB 2Rx8 PC2-5300U-555-12 ... ez nagyon gáz?
-
hahajdu
aktív tag
Sziasztok!
Ma délután rendelnék alaplapot, a biztonság kedvéért megkérdezlek titeket, hogy működne-e egyáltalán ez az összeállítás.:Alaplap: Gigabyte GA-MA78G DS3H
Processzor: AMD x2 6400+
Táp: Corsair VX450
Memória: -nem tudom, géphez kaptam- 667mhz 2*1gb
Videókártya: MSI Geforce 9600gt -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #10219 üzenetére
hajjaj, hat azt en is tudom, de pl. a kisebb 9150 a maga 9-es szorzojaval vajon...?
-
Balinov
titán
Sziasztok, egy kerdes, alacsonyabb szamozasu Phenom 4x-ek kozul melyikben van nagy altalanossagban nagyobb tuningpotencial?
-
band1103
őstag
Akkor félre értettelek
.
De az is igaz hogy neki a (#10185) szerint 9800pro-ja van. Nem tom nem értek annyira hozzá de ugy saccolom hogy annak még a 9600XT-nél is gyorsabbnak kéne lennie min. 1 hajszállal.diablo1984: Az igaz hogy "az egyik dx9.0b, a másik meg dx10-es vga" de nem hiszem hogy egy dx10-esre képes vga lassabban menne dx9-es alatt. Ha nem így van akkor sorry. Meg hát ha én ugyanabban a Catalyst-ben ugyanarra állítom be ugyanazokat az opciókat mindkét karinál majd Q4-ben minden állítható opciót legkissebbre állítom, akkor nem hiszem hogy vétettem hibát, de tévedhetek. Sokat mond viszont az a tény hogy mikor tuninggal már 800 helyett 1066-on járattam a memóriát akkor 13-ról 23,2-re emelkedett az fps. Mivel a másik alaplapban pedig egy 2800+ Barton volt a 9600XT mellett és ugy produkállta a 22,8fps-t nem hiszem hogy azért gyorsult volna a 2 magos rendszerben mert a CPU lett gyorsabb. Kell az a GDDR3-as sideport! Anélkül defaulton csak irodába meg HTPC-be jó a 78G-DS3H IGP-je.
Alig tudom kivárni hogy itthon is be tudja a boltos szerezni a 790G-s gigát mert össze akarom hasonlítani.
-
band1103
őstag
válasz
Borokafa #10211 üzenetére
Csoda? Te teszteltél ilyet? Én igen. Én is meglepődtem hogy az ennyivel gyengép GPU hogy lehet gyorsabb egy HD3200-nál. Elmondom:nincs sideportja. Quake4 HD3200=13fps ezekkel a beállításokkal. 9600XT=22,8fps ugyanazokkal.
nesa : Volt XT is lásd.
-
SpZ
senior tag
öregapáim ne vesszetek össze már, lesz akkor az integrált és ennyi, én xd-t használok mert 17vagyok és codban így nyomjuk mind1, nesa féle alaplapot veszem a 4400+ mellé
-
band1103
őstag
Nem akartam és szvsz nem is tettem azt a forgatás dolgott csak 1 hasonlat akart lenni, de ha mégsem ugy sült el hát bocs
. Szvsz nem hatékonyabb ha sideportmentes igp-re akarod rábeszélni hisz még egy 9600XT is megveri. Persze van más indok is a hatékonyságra de vedd figyelembe hogy a többi meg nem érdekli mert nincs szüksége rá.
-
Webb
csendes tag
válasz
diablo1984 #10202 üzenetére
Windsor magos jaja, bios frissítéssel már felismerte meg mindent befrissítettem, de így se az igazi Elképzelhető hogy a vista basic így lezúzza a teljesítményt?
-
band1103
őstag
Ha te tudod hogy számítógépet akarsz venni akkor nem esik jól neked ha olyan tanácsokat kapsz hogy vegyél inkább 10 rekesz sört
. Csak tanácsot akart kért hogy milyen AGP-s AM2-es lapot tudnátok ajánlani. Tudom hogy nem ezt írta
, de erre akart kijukadni. Az ifjú kollegának még meg kéne tanulnia azt, hogy hogyan tegye fel a kérdést hogy azt a vállaszt kapja amire szüksége van. Ez a sok XD-kedés engem is kiborít. pedig egy csomó smileyt lehet beszúrni
És bocs az offért
-
diablo1984
veterán
szegény abit lap koros, bár a legújabb biossal fogadnia kell az össze foglalatába illő x2-es procit! valószínűleg egy frissebb chipset meglepetéseket tudna okozni a gépeddel, de pl az ati chipsetek memókezelése nem gyorsabb, mint az nvidiáé, ha csak számszerűen nézed, akkor nem gyorsabb, deha azt nem, csak az érzést, akkor valszeg gyorsulna a cucc!
de elméletileg jól kellene, hogy a procit kezelje! hőjét amúgy hogy méri? windsor magvas a proci?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest