- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Asztrofotózás
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
Robinxd #13337 üzenetére
a 95W tdp-st elvileg igen, de nem szerencsés erre a lapra ekkora procit bízni, ezek az nforce-ok melegedtek magukban is rendesen, még a birs magos x2-esekkel is volt bajuk, szerintem ezt a 4 magos dolgot ezzel a lappal nem kellene erőltetni, mert ha elszáll a fesz köre a lapnak, akkor akár viheti a procidat is magával! cserélj inkább lapot!
-
diablo1984
veterán
válasz
Robinxd #13335 üzenetére
az alaplap egy ótvaros régi nforce-os am2-es lap, a proci meg egy am3-as dögevő! tehát semmi közük sincs egymáshoz! amd szerint sem, proci szerint sem, gigáék szerint sem, szerintem meg fullosan semmi! ergo, ha a lap megvan, akkor kereshetsz bele egy am2/am2+os procit, az a max, am2+ból is már azért a csúcsok odab@sznák a lapot! ha ragaszkodsz az általad választott procihoz, akkor vegyél egy am3-as lapot, abból is illik jobbfélét, mert a kinézett proci egy 125W tdp-jű rettenet és nem minden lap van ekkora teljesítményfelvételű procihoz felkészítve!
[link] ez a lapod honlapja, ott a cpu support list, a proci mellett a N/A szerepel, F6H-s biosszal még a gyengébb am3-as procikkal elvileg megbírkózik, de attól a régi nforce-tól csodákat ne várj, volt azoknak elég baja am3 nélkül is!
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #13264 üzenetére
jó, de a 8200-as nforcera a 78-az miben hajaz? nem néztem a termékpalettát, csak azért a 78-ból könyveltem atisnak, de tény, hogy az abit lapok jók voltak, csak ideje korán elfelejtették őket bios utánpótlással! ati chippek még a g1-es birsekkel elvoltak, de az nforce-osokhoz válogatni kellett a procost takarosan, ha megvolt a tuti, akkor még húzni is lehetett őket!
-
diablo1984
veterán
válasz
04ahgy #13261 üzenetére
na vettem a fáradságot és utánanéztem, csípőből rátüzeltem hogy ati 78-as chip van rajta(a nevéből), de tévedtem, mert nvidia 8200-as, abitéknál ilyen félremérés nvidia fronton mondhatni tipushiba, anoo nekem is az 520-as nvidia chipes abitomhoz vadászni kellett a procit amit megeszik(asszem a g1-esekkel volt teljesen kuka, a g2-eseket meg alulmérte), a windsorokkal ha jól rémlik, nem volt bajuk, 99%-hogy itt is ez a probléma! ezen bios frissítés nem segít, az enyémen és másén sem segített, vadászni kell hozzá procit, vagy a proci alá deszkát.....
mod: ahogy elnézem, a 10-es bios támogat mindent, az meg szerintem az alap volt, 11-es javít pár dolgot, de leírásban proci hibát nem írnak! szerintem ezen nem gyógyítana az sem...
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Matthisa #13215 üzenetére
vagy a tűket rövidre zárod, de az elemet ki, tápkábelt kihúzod és vársz 1 percet!
de egy másik táppal próbáld indítani a cuccost, nekem is egy ilyen halt meg, ráadásul 1-2 nap alatt, pedig nem egy vérkonfig volt, de azok a leselejtezett tápok az enyémből kiindulva hamar halnak! az enyémet kicserélték, én ki sem próbáltam, eladtam, az új tualjnál 1 hét után az is meghalt! szóval nekem semmi jó tapasztalatom nincs ezekkel a hipro-kkal!
jah, nekem 700-as volt a táp, de egykutya lehet beszerzést nézve!
-
diablo1984
veterán
válasz
gabo9201 #13194 üzenetére
az alaplap áramköre gyér hozzá illetve a biosa nem támogatja a procit! így annyit ír ki, hogy unknow a processzor, márha elindul, nem biztos, hogy ha el is indul, hogy tudja normálisan használni a procit, meg az is elképzelhető, hogy az alaplapban kiég valami, ami nem bírja el! egy olyan nagy gyártó, mint az asus ha a lap bírná a gyűrődést, akkor lökne rá egy biost, de ez valszeg fizikailag képtelen rá!
lásd a ds3-as gigát, hogy fizikailag jó, megy benne az újabb proci biosfrissítés után, de megadja magát a lap igen hamar....
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #13178 üzenetére
jah, sógoromék munkagépének kell, tervezget cad-en, ahhoz nem annyira szuper, ha valami bújkál egy gari nélküli lapban! találtam egy zsírúj gigát, nforce 7025-ös chippel, egy kalap fos, magamnak nem venném meg, de irodai célra jó és valszeg stabil is, mivel csak mennie kell, semmi extra és tunning sem lesz rajta! jah és 10,1k mindösszesen 3 év garral....
bele zsírúj 2gb-os 800-as ddr2-es ram 5900, márcsak egy egyszerű X2-es proci kellene bele, de ez lesz a nehéz feladat, mert az apróban is marha sokat kérnek érte, alig van, újonnan meg az am3-asok drágák kissé.... -
diablo1984
veterán
hogyisvan ez, az am2+-as lapokban megy az am3-as proci, de am3-ban az am2-es az nem? kihaltak újban az am2+-os, am2-es lapok, mindenfele csak am3-asok vannak....
-
diablo1984
veterán
válasz
Tubica #13125 üzenetére
abba a lapba tolhatsz minden ddr2-es ramot, minden eszi, nem finnyás(nekem is van egy ilyen lapom a másod gépemben! azt megnem mondom most neked, hogy hogy vannak a színek, de nem a közvetlen egymás mellettiben megy dualban, ez rémlik!
ha van 2x2gb-od, kingmax és samsung, és dualban kezeli, akkor ne váltsd fel 2x1gb-ra, hanem örüjjé neki! a lap amit beállít magának időzítést, és hibátlanul megy, akkor hagyd azon, nagyon nem éri meg játszogíatni vele, főleg, hogy nem egy márkájúak a ramok, másrészt instabilitást okozhat, harmadrészt meg annyit úgysem tudsz vele nyerni, hogy kockáztasd!
-
diablo1984
veterán
válasz
krisztiánzen #13115 üzenetére
csinos lap, de semmi sallang, az árgép a legolcsóbb helyen zsírújonnan 12500-ért hozza ki, ha garos még kb egy 10-est lehet érte kapni.....kb....
-
diablo1984
veterán
válasz
PalesCS #13113 üzenetére
hát visszafelé nem engedi flashelni, és gyári progi sincs ami ezt megtenné neked! anno én úgy raktam vissza barbár módon, hogy jra felraktam a friss biost és flash közben reset, majd vakon bios frissítés.....
na ezt ne próbáld meg, inkább nyugodj bele, vagy keress olyan progit, ami force-olja a frissítést! -
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
thomas791 #13018 üzenetére
am2-ből 6400+ x2-es a max, a többi az asusra van bízva!
Debilon: igen, de amelyik am2+-os is, abból sem eszi mindet, mert a nagy tdp-s procikat szinte kivétel nélkül csak am2+-os lapok eszik! hehát egy nf550-es gigába sem tudsz beletolni egy phenom2 920-940-est, mert még a ház is leég tőle.....
de már a phenom 1 98xx-es szériát sem eszegették azok! szóval aki nagy procit akar, cserélje le a deszkáját is, mert semmire sincs garancia, hogy műxik, illetve, h megy, akkor is kibírja-e.... -
diablo1984
veterán
válasz
Debilon #13016 üzenetére
elméletben, de inkább csak az asrockok ilyen hibridek, abit az megállt am2-nél.....
AM2 a legelsõ, ez leginkább Sempron, A64 és A64 X2-höz jó, de gyártótól függõen mehetnek benne Phenom (AM2+ és AM3) procik is...igaz max 1GHz-es hypertransport mellett és a fejlettebb CnQ nélkül.
AM2+ már felpofozott AM2 lap, ami bírja a Phenomok megnövekedett HT-jét és támogatja az új CnQ-t (magonkénti szorzó/feszültség állítás). Ide jöhetnek Semprontól a Phenom II-ig mindenféle procik. Támogatott az AM3 proci is, de ilyen lapban DDR2 memóval mûködnek, ami kb érzékelhetetlen teljesítményvesztéssel jár.
AM3 foglalatos lapok egyedüli újdonsága, hogy DDR3 memókat kell hozzá venni és kizárólag AM3 proci mehet bele (mivel azok képesek vezérelni a DDR2 és DDR3 modulokat is) fizikailag is, mert az AM3 prociknak 2-vel kevesebb lábuk van, így a foglalaton is ennyivel kevesebb lyuk vagyon (ergo nem süpped bele egy AM2/+ cpu)forrás: HWSW
-
diablo1984
veterán
válasz
Papabear195 #12951 üzenetére
okés, úgy lesz, bár a tuti alaplapvevőm nem tünik egyenlőre biztosnak.....
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #12940 üzenetére
a legfelsőt az msi honlapja am2+-osnak írja, de ddr3 jár bele, amúgy a sima am2+-osaikon nincs hűtés, egyszerűnek néznek ki, a +áramcsati is a sima 4tűs akármi, nem tűnik paksi tunningmasinának!
valahogy a giga és asrock megoldásai jobban megmozgatnak!
hülye msi, azt sem tudja mit árul, am2+osok között hozza az am3-as lapokat....áhhh...
-
diablo1984
veterán
szerintetek melyiket éri meg jobban beújítani?
- Gigabyte MA770 UD3 rev2vagy
- Asrock A785GXH/128M
ez a két kiszemeltem van, a gigára 3 év, az asrockra 2 év gar, kb 1 árban vannak! azért cserélném le a rev1-es gigámat, mert jó lenne az ACC!
szerintetek melyik lenne a jobb?
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #12893 üzenetére
nem is azért írtam, elég ideje bugosak már az alaplapjaikhoz kiadott driverek, nekem a másodgépem nv chipes, de gyári cd-n lévő drivereket nem frissítem sosem, mert nem egy deszkánál jártam úgy, hogy az új driverrel dobálta a kékhalálokat!
a lan-os tűzfal mióta belekerült egy fos kékhalál-előidéző talicska, némely lapnál az ata vezérlő is......ati-val nincs ilyen gond, bár tunningra kissé kurvul, vagy a giga nem hozza már azt a színvonalat(a giga lapom a régi biossal bírta a tunningot, az újabbakkal, vagy a legfissebbekkel beanyáz nekem....)
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #12768 üzenetére
öröklődéssel lehet, sokmindenkinek van így, bár én nem gyilkolnám a dolgot, anno az abitom sem csipázta a 4x1gb geilt(el sem indult, csak sípolt), 690g-s gigára cseréltem, az meg látványos hibákat generált vele, azóta inkább 2x2gb-ot használok....
ja, meg ki beszél 4x1gb-ról? ma már a 4x2gb sem elképzelhetetlen és ugyebár az is 4 slotot igényel....
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #12685 üzenetére
nagyvolt a szám, sikerült is a jobb kisujjam körmét leütni....öröm és dizájn egyszerre, köröm nélkül kicsit extém kinézetű az ujjam....
-
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #12636 üzenetére
kissé grill lenne!
madd dogg: kezeli, nyugi, a gigáák nem finnyások a ramokra, főleg az újabb chipsetesek!
-
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #12634 üzenetére
2,9V ???? pontjó, akkor ddr1-est is bele lehet sütni.... minek annyi fesz, szerintem a lagtöbb ram azonnal elhalálozna ekkora fesz mellett!
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #12617 üzenetére
jah, i7-es foglalatra(integrált memvezérlős procok) csak 130W-os proci létezik az ellenfélnél egyenlőre, szóval e tekintetben nincs elmaradva az AMD, csak a tunning terén van jelentős lemaradása, bár a phenom 2-esekkel már sokat javított ezen az állásponton!
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12616 üzenetére
jah, megtaláltam én is már, a többi 95W-os, a qx9650-es 130W-os, a qx9770-es 136W-os alapból, húzva azért jobban zabálhat!
phenom2-esek min 95W-ot esznek: [link]
a phenom 1-esekből van 2db 65W-os is: [link]gondolom a 2-eseken is gyúrnak még az AMD-nél, és kihoznak belőle takarékos tipusokat is!
jah és ugyebár, az intel így sem a max fogyasztását írja a procira, hanem az átlagot, arról nem is beszélve, hogy az AMD procija még a memvezérlőt is eteti.....csakúgy mint az intelnél az új foglalatú procik!
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12611 üzenetére
az intel eleve másképp méri a fogyasztást(egy középértéket ír), nem beszélve arról, hogy az amd a memóriavezérlőt is a prociba építi, ami szintén eszik! szóval az intel sem eszik kevesebbet hasonló kategóriában.
kérdésedre a válasz: szerintem nincs, vagyis olyan akad, amire az intel 65W-ot ír rá, de bekap 95W.ot is alapórajelen, pedig az alapfeszük lentebb jár mint amd-jéknél....
tunningnál meg esznek mint a lovak! -
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #12597 üzenetére
mindjárt jön VR kollege és megmondja neked, hogy miértis nemjó az nforce!
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12560 üzenetére
de, mert az felelős az usb kezelésért! én is lesz*rtam volna, ha csak a pent nem szerette volna, de a 2gb-os sd karit sem csípte(sem külső, sem belső kártyaolvasóval), de 1gb-osal jó volt....meg a belső kártyaolvasó sem a legszuperebbül dolgozott....az abittal meg semmi gondom sincs, leszámítva azt, hogy b*sznak hozzá support bios-t kiadni(phenom támogatás
)
-
-
diablo1984
veterán
válasz
m1sk4r #12554 üzenetére
hamár ott jársz, akkor a lemezt ki kell venned, mi lenne, ha egyszerűen hajtanál rajta felfelé idegen anyag hozzáadása nélkül? így kevésbé lenne tákmány..... de legalább haladás, hogy a keretet hagyod, mert amúgysem biztos, hogy találsz, ritkasád, a freezer meg elterjedt pöcöktörő!
Borokafa: na ezért írtam, hogy verje tele pasztával(vagyis annyira, hogy a mag és a kupak között legyen anyag aránylag bővebben) és tolja vissza rá a kupakot!
más: milyen am2+-os lapot ajánlanál mostanában? nem 30k-s kategóriában, de jópárat sorolhatnál, ami kevésbé bugzik(hallottam, hogy a 780g-s giga tunningnál sz*rul indul, stb...) -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #12552 üzenetére
akkor te is nagy tákmester vagy!de amúgy nem egyszerűbb a hűtő fémcsatján hajtani, hogy jobban nyomja a proci tetejét(feszüljön)?
-
diablo1984
veterán
válasz
Taifa Díaz #12537 üzenetére
ne aggódj egy egyszerű sempron-t ha mákod van 2k-ért megkapsz hűtő nélkül, és legalább- addig is míg a nagy proci belekerül- tudod használni a vasat!
-
diablo1984
veterán
válasz
Taifa Díaz #12534 üzenetére
a deszka egynek jó, de csakis am2 ill am2+ nameg am3-as procik befogadására alkalmas, tehát egy rakat sempron és athlon jó bele, de nem 939-es foglalatból!
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #12524 üzenetére
ó, de kicseréltek, rád sem ismerek...te vagy az, vagy a szomszéd átjött és írt egy hozzászólást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dragon Age: Origins
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest