- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Apple asztali gépek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #8998 üzenetére
Talán majd 790GX-re... talán...
-
raul560
tag
Sziasztok! érdekelne Hogy a Gigabyte GA-MA 78GM-S2H Tipusu alaplapnál hol tudok a ramoknak nagyobb feszültséget adni? és mennyi az ideális ha 2*1gb OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum Revision 2-ről van szó?
-
Oliverda
félisten
Új AM2+ os abit lap. abit AN78GV
Az elnevezés elég hülye, bár most rájöttem hogy a chipset kódneve (MCP78S) után jött. Először azt hittem hogy 780G-re épül. A hűtése nem néz ki olyan rossznak.
-
band1103
őstag
válasz
VaniliásRönk #8991 üzenetére
Tudod mi a nem mindegy? Ha a habos tortát tányéron kapod villával vagy egyenesen a képedbe kéretlenül és még röhögnek is mellé!
Vagyis a tálalás. -
band1103
őstag
Mindekinek köszi a segítséget mégha a sok valóban hasznos tipp mellett kioktatást is kaptam dezztől kéretlenül. (még akkor is ha igaza volt.
)
-
Gyuri27
félisten
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #8985 üzenetére
Értem! Majd lesz valahogy! A Hűtő tüskéi lognak ki! Ha megnézted tudod miről beszélek! Nem tudom mit lehetne vel csinálni!
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #8983 üzenetére
Igen tudok! De mindjárt mondom a ház nevét,meg a proci hűtőjét is!
Ház: XDL Happy 5B Fekete pc ház
És a hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
De ha kell küldök képet rola! Most teemt fel az xp-t és nemhogy gyors lenne az előző gépem mjadnem verte a betöltéskor! Pedig ez a duplája!Mi lehet a gond?
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #8981 üzenetére
Oksi köszi! Képzeld vettem proci hűtőt és olyan termetű hogy nem feltenni a gép oldalát! Pedig szabványosnak kéne lennie! Mit tud!+nék csinálni? 1cm-en mulik az egész kb!!
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #8979 üzenetére
Load optimized Default?
Vagy
Load Fail Safe Defaults?
Vagy mire gondolsz pontosan?
Mert Alternative IDE-n nem jelez hibát!
Ugy nem jó?
Köszi a válaszod?
Bocs nem nagyon értek ehhez!
Vagy spontám egy elem ki-be? -
raul560
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem! Hogy most tenném fel az xp-t! De nem engedte! Adig még a SATA Type-ot át nem állitottamNative IDE-re! Elvileg ACHI-n volt! Meg RAID van még! Most meikre kellne állitanom? Mert ha nem tettszik neki azt irja hogy: Device Attached! Valaki irjon!!! HELP! Köszi előre is!
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #8975 üzenetére
Iiiiiiiiiiigen?
Hát inkább a sappi.
Bár az ecs és jw sem elhanyagolható. -
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #8962 üzenetére
Marad a sapphire.
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #8964 üzenetére
"egy 800 fsb-s cpu"
Izé, a 800 és az FSB így együtt 2x-esen is hibás.
Mert az egy dolog, hogy az alapból 200 MHz-es rendszerórajelet (más neveken is emlegetik) sokszor FSB-nek hívják még, noha nem sok köze van már hozzá (az egy elavult buszrendszer, ami már csak Intelnél van, itt ez csak egy órajel), viszont ami 800, 1000, illetve AM2+ prociknál 2600 lehet, az a HT (HyperTransport) busz. Ami bár (jelen esetben) szintén a proci és a North Bridge között van, de főleg senki sem hívja FSB-nek (vagyis egyesek mégis - de talán nem nekünk kellene átvenni a rossz gyakorlatot, hanem fordítva).
-
band1103
őstag
Ja, igen! 1066-os memókat akarok 1066-on hajtani
És köszi előre is a segítséget -
band1103
őstag
Köszönöm a hasznos tippeket.
Mert ugye mondjuk 3 év mulva csak olcsóbb lesz a Phenom de ma az a max az am+-os vonalon igaz? Viszont azok a lapok amik kevesebb mint 30 ezerbe kerülnek azok nem támogatják a Phenomok energiaellátását. Mennyit is? 125 vagy 150w-ot?Na mindegy. Viszont ha nem MSI és nem giga, akkor mit vegyek amit nem csak megrendelésre lehet venni, és vidéki uzletek nagykereskedése is tart. És mondjuk én nem tuningolnám a procit tehát csakis csak az a fontos hogy iszonyat stabil legyen a lap, jó elrendezéssel, jó E/W hütéssel alacsony melegedéssel. Gyors ddr2 kezeléssel (read/write). Igy nézve mit ajánlotok még a piacról?
(Lehet egy 800 fsb-s cpu meleltt 1066-on hajtani memókat?) -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #8962 üzenetére
remek
akkor nem kell se giga, se msi lapot se venni
ax78? -
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Vennék egy lapot, és a segítségeteket kérem a vállasztáshoz. Ezekben a gyártókban bízok: MSI, GigaByte. Nem kell hogy csúcskategóriás full extrás legyen mert nincs reá 40ezresem de tartson ki még évekig. Ne melegedjenek nagyon hídjai.
Minden segítséghet előre is köszönök. -
raul560
tag
Köszi a válaszotok!
-
raul560
tag
Sziasztok! Mi a különbség az ATX és az ATX 2-es tápok között?
-
raul560
tag
Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP tipusu hűtő hátső rögzitőjét hogy kell feltenni Meik fele néz az alaplap felé a foliás vagy a nem foliás?
-
cimbi186
aktív tag
válasz
diablo1984 #8948 üzenetére
Köszi szép a választ!
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #8946 üzenetére
Értem! Köszi a válaszod!
-
diablo1984
veterán
válasz
cimbi186 #8947 üzenetére
én x3-asról tudok, de x4-es árban mozog még, x2-esnek még hírét sem hallottam phenomban, pedig biztos lesz valami alap modell, ami a cerkák ellen vetegszik majd(valami csonkított caches 2 magos sempron, de lehet 1 magos kényszer is lesz), csak még nincs egyenlőre ilyen!(vagyis én nem tudok róla
)
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #8944 üzenetére
Szoval akkor a 3000 magonként! Biztonságos? akkor összesen 6000!! Azt birja nem?
-
raul560
tag
Sziasztok! AMD Athlon 5000+ Black Edition procit, COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP Hűtővel medig lehet huzni? Addig még stabil maradna!
-
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Bár lehet ez most buta kérdés lesz sokaknak-de én pici lelkes amatör vok-,ha akarnék venni 1 AM2+-os foglalatú alaplapot(pld.MSI k9a2 cf-f) amelyben szeretnék futtatni 1 AM2-es procit(mondjukAMD x2 5000+ Be) és szeretnék bele 1066-osDDR2-es ramot akkor azt nem lehet mert csak akkor támogatja a lap ezt a ram-ot ,ha AM2+-os procit is veszek bele(azaz négymagos Phenom-ot)???
Nos lehet nem igy van és ez gyenge anglis tudásomból fakad,de mintha ezt olvastam volna az MSi honlapján.
Légyszi javítsatok ki és ha lehet esetleg tanácsot is elfogadnék,hogyan lehetne 1 ilyen configot összedobni,......vagy nem?
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #8937 üzenetére
Bezzeg az amd, készithetne jó int vga-s vagy annélküli lapot intel alá. legalább nem örülne az nv. Mert az intel int vga-s lapjainál jobbat készíteni nem művészet.
-
raul560
tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a tápot az alaplapot csak egyféleképpen lehet csatlakoztatni? mert a 10-es uátn még kell egy kettes csatlakozású! De kettő van és nem tom melyik helyre megy! Vagy ezt csak egyféleképpen lehet csatlakoztatni?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #8935 üzenetére
Már megijedtem. Bár lehet, hogy kapnának egy nagyobb összeget érte
-
Gyuri27
félisten
válasz
LALA_kiraly #8933 üzenetére
Honnan tudod? Mnapság bármi előfordulhat.
VR: az intelnek van erre licence?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #8923 üzenetére
Live!-ról nem tudok nyilatkozni, mert annó inkább Diamond Monster Sound MX300-at választottam. Annak meg sajnos a drivertámogatása a béka segge alatt van már jó ideje. XP alá sem lehetett anno keríteni (igaz azóta ez már megoldódott) így Audigy 1 -re cseréltem, ami az igényeimet teljes mértékben kielégíti. Elég lenne nekem az alaplapi hang is, de ha már megvan az Audigy inkább azt használom. A megszokás nagy úr...
TomBoy1986: Audigyvel nem volt sosem hangfalbeállítási problémám, igaz Creative meghajtó max 2 hónapot volt csak használva
VaniliásRönk: EAX? mi az? sosem volt rá szükségem, bár nem mindenki olyan igénytelen mint én -
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #8930 üzenetére
Ez meg erdekes dolgokat szulhet
-
Oliverda
félisten
válasz
LALA_kiraly #8905 üzenetére
Hát én ebbe a lapba sem raknék nyugodt szívvel 125W-os CPU-t. Egy szerencsétlen bordát már nehéz lett volna rábiggyeszteni a FETekre...
-
gban
veterán
Lehet buta kérdés, de felteszem:
a 939-es és az AM2-es kétmagosok között van tudásbéli különbség "azonos" modell (pl. 3800+) esetén? VAgy csak a tokozás más? -
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #8919 üzenetére
Nekem ez a halálom. Legyen olcsó, nézzen ki jól, übertuningot tudjon alapfeszen, a zuzmara fagyjonrá mer hideg, annyi extrát agyjanak hozzá, hogy ne bírjam el. Meg a mérnökök jöjjenek el és kapják be. Szóval lol ez a sírás-rívás.
Tudomásul kell venni ha ritka tuningos lapot akarok az: drága, melegszik és zajos.
De lehet, hogy ezt én csak azért gondolom, mert nekem soha az életbe nem lesz ilyen vagy hasonló lapom. Szóval sokan sokszor nem tudják mit kezdjenek magukkal.
Persze lehet lapotgyártani az embernek saját elképzelése szerint. -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8913 üzenetére
KX driver tökéletesen elég zenéléshez és kb. 6MB. Ráadásul az ember kedvére variálhatja a kimeneteket. Creative-nál még azt sem lehet megcsinálni, hogy a hátsón ugyanaz szóljon, mint az elsőn
pedig 2.0 hangcuccnál néha jól jön a hifire kitenni a zenét és nem a kis asztalikat zörgetni (bár nálam a Genius 1250X is egész jól zörög az asztalon)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #8917 üzenetére
Ez olyan mint VR-t meggyőzni az asus jóságáról, vagy Tomy-t az msi hiányosságairól. Meg még lehetne sorolni. Azért mert az az ember angolul hadovál nem biztos, hogy igaza van. Szerintem.
-
Gyuri27
félisten
Exclusive Review of ASRock K10N750SLI-WIFI nForce 750a SLI mainboard
VaniliásRönk: a két philips nyekergönek tökéletesen elég.
[link], [link], [link] ha akarsz valami komolyat és nem kell a creativ. De lássuk be egy 20k-s lapra nem raknak 10k-s hangcuccot. De nem raknak egy 40ks-ra se.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8913 üzenetére
Ha még szoftveres (procis) SRC-t használna... DSP-ből csinálja, de maximálisan spórolósan megvalósítva. Az Audigyé már jobb, de az sem éppen a csúcs (az jóval nagyobb erőforrásokat igényelne). De az igazi az SRC teljes hiánya. De persze egyéb szempontból sem valami nagy számok ezek a kártyák (kiv. Eax játékokhoz).
Mondjuk a dolog nem csak ezeken múlik, hanem a körítésen is, mint megfelelő táp és előerősítő fokozat. Ezeket meg az alaplapokon nem viszik túlzásba.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Erről van szó.
#8914 LALA_kiraly: A SB Live! a legótvarabb Realtek chipek szintjén mozog vagy inkább alattuk, ezen felül van egy adag bug az EMU10K1-ben amit sosem javítottak (minek?
), plussz ugyanúgy software-es DAC-et használ mint egy sima AC97. Az Audigy valószínűleg annyira nem rossz, de semmi kedvem mégegy PCI vackot tolni a gépbe és több száz MB-os driverrel terhelni, még rémlik mennyire jól vannak megírva egyéb szempontból is a Creative meghajtói...
-
dezz
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #8911 üzenetére
Akinek érzékeny a füle, az dehogy vesz Live-ot!
CD-s zenére még Audigy-t sem. -
LALA_kiraly
őstag
válasz
VaniliásRönk #8910 üzenetére
Akinek ennyire érzékeny a füle, az vesz az aprón egy live-ot. Már szinte hozzád vágják, csak vigyed.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #8909 üzenetére
Realtek persze, csak nem mindegy hogy ALC 662 vagy 889A.
A Sapphire is 883-assal szúrja ki a vevők szemét.
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
VaniliásRönk #8908 üzenetére
Nekem is volt több ECS lapom. Az utobbi 939-esen realtek volt, amilyen a többin is. Sztem nem volt rossz. Viszont ha az árát nézzük, a minőség valóban kérdéses. Mondjuk nálam nem töltené ki a gar időt...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Én ezt nem vitatom (volt pl. K7S6A és N2U400A-m is, jó kis lapok, utóbbit haver még mindig nyüstöli), sőt, az ASRock lapokat is becsülöm, figyelnek a stabilitásra, látszik hogy igényesen vannak összerakva, de amin lehet, azon spórolnak, ennek pl. a hangchip a legfullosabb lapjaikon is áldozatul esik, nekem meg nincs kedvem venni valami Creative szemetet...
-
nesa
veterán
válasz
Az ECS-el az a bajom hogy hiaba a legnagyob gyartokhoz tartozik, dzsunka kategoria ...
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
VaniliásRönk #8904 üzenetére
Pedig nagyon jó lap. Az első 780-as normál ATX méretű, amit láttam. Nem beszélva arról, h Hammonnál 12k 2év garral. Vicc...
-
Gyuri27
félisten
780G-s alaplapok 125W-os TDP támogatással
A Sapphire az eset nyilvánosságra hozatala után nem sokkal bejelentette, hogy PI-AM2RS780G típusjelzéssel ellátott alaplapja nem rendelkezik semmiféle korlátozással, ám a 125W-os Phenomok használata előtt egy BIOS frissítés alkalmazására szükség van, hogy a processzorokat tökéletesen felismerje a rendszer.
Csak az a kár, hogy nem futja a procira
Az ecs kitett magáért
-
gentlemanus
csendes tag
Nem rég szereztem be egy 5000+ Black Edtion-t. Meglepődve tapasztaltam hogy az Overdrive nem mutatja a magok hőmérsékletét, Vagyis azt írja :core 0 0°C
core1 0°C
Everest szerintPU 32°
cpu mag 0 28°
cpu mag 1 18°
Vlamint az Nb speed ugyan annyi nint a procié.Meddig birják ezek a chippek?( AMD 790X ) -
Oliverda
félisten
Egy sokat tapasztalt kísérletező kedvű XS tag véleménye a jelenlegi AM2+ lapokról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Synology NAS
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Call of Duty: Warzone
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest