- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
band1103 #12654 üzenetére
"A fejlesztéssel Nem lesznek szebbek vagy gyorsabbak a filmek, vagy nem jön be hamarabb a kedvenc weboldalad vagy nem töltődik le gyorsabban a kedvenc filmed-sorozatod."
Na az a rész egy nagy tévedés, pláne ha többablakos Firefoxot vagy éppen IE-t használ. Két mag elengedhetetlen, sőt...
Tudom jól, mert most is használok egymagos rendszert. Ha pl. videólejátszó oldalt néz az ember, akkor a szaggatás nagyon keményen elő tud jönni. -
válasz
band1103 #12593 üzenetére
hát ez kész, hogy összeugrottak
nahh a lényeg a lényeg. hobbiváltás miatt(számitógépes játékok),szükségtelené vált a mostani konfigom. ami mindenképp jó lenne ha maradna,az a sebesség,értem itt általános felhasználásra,böngésző,kitömörítés néha videókódolás...stb.tehát.ami mindenképpen jó lenne :
jó minőségű hangkártya,
alacsony fogyasztás
vigye a full HD-t.kb ennyi,szerintem ezek nem nagy igények.
jahh majd elfelejtettem megköszönni a segítségeteketjövök még zavargok
pá -
Skodry
aktív tag
válasz
band1103 #12565 üzenetére
Öszintén mondva én egy 3500+ al voltam így
200 fsb mellett 2200MHZ 11es szorzó 733 ef órajel volt ugye ez /2 és úgy valós de efektívbe fogok beszélni...
Na szóval felvittem 218ig az fsb-t fesz emelés nélkül szorzó maratt 11 osztó meg 6
így 799MHZ ~800 és ígx elketyeg szépen.!
Ram időzítést sem piszkáltam. -
Skodry
aktív tag
válasz
band1103 #12565 üzenetére
Öszintén mondva én egy 3500+ al voltam így
200 fsb mellett 2200MHZ 11es szorzó 733 ef órajel volt ugye ez /2 és úgy valós de efektívbe fogok beszélni...
Na szóval felvittem 218ig az fsb-t fesz emelés nélkül szorzó maratt 11 osztó meg 6
így 799MHZ ~800 és ígx elketyeg szépen.!
Ram időzítést sem piszkáltam. -
lineh
csendes tag
válasz
band1103 #12475 üzenetére
mármint mATX lap nem jó hanem ATX kellene ha jól értem? http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A770DE&s= A770E SB700as chipset (ugyanaz van rajta mint A780FullHD vagy giga 780Gds3h intg. karis deszkákon) , 6 sata, AM3 ready, 1066os ramokat is támogat. ipon-ba 16K körül van. intg. vga nincs de nem is kell ha jól olvastam
-
Pítőr
aktív tag
válasz
band1103 #12468 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ! Visszaolvastam ebben a témában kb 1400 hsz.-t, és nem találtam semmi problémát a 8200-al kapcsolatban (mármint, hogy nem írtak róla semmit), persze ettől még elhiszem, hogy amd mellé amd dukál, én is így vagyok vele, csak nekem kéne a ram hely is, hogy hosszútávon megérje, meg még tennék még bele wlan kártyát, meg tv-tunner-t, meg egy dualslotos videokártyát, és akkor máris baj van a hűtéssel, meg a helyekkel, mert a videokártya mellett ott van közvetlenül a többi, plusz fontos az alacsony ár! Akkor már valami más kellene, amiben több a hely, mint pl. ASRock A770DE, ami kicsit felette van árban, csak ugye abban meg 770 van, amiről nem tudom, hogy hol van a 8200-hoz, és itt nem a grafikus teljesítményről beszélek, hiszen úgyis lesz bele videokártya! Hanem arra, hogy végezze a dolgát rendesen, és ne legyen vele galiba, a tuning annyira nem érdekel, bár lehet, hogy kéne! Az lehet, hogy a 8200 intel alatt rosszul teljesít, nem tudom!?, de sajnos azt sem tudom, hogy amd alatt hogyan, meg azt sem, hogy akik szívtak vele, azok mivel szívtak, proc. kompatibilitás, vagy ram-problémák, vagy az ati-nvidia miatt voltak problémák!?
-
Mardor
tag
válasz
band1103 #12228 üzenetére
Két PS2 bill-em van, egyik sem megy a gépben, amúgy mindkettő folyamatos használatban van más/más gépekben.
Az USB egér/bill használata meg sztem le is van tiltva ráadásul defaultból a biosban, mivel az USB-s egerem meg se nyikkan (nem világít az alja).Eddig mindig asus lapokkal szereltem a gépeket, amiket összeraktam, ez a második giga, először is megszivatott, és most is...
-
ViZion
félisten
válasz
band1103 #12214 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Mivel videókarit csak pár hónap múlva tudok venni, fontos, h tudjak játszani is azért addíg. Munkára teljesen jó 4 Giga rammal, nem lesz gond. Csatlik/szolgáltatások: nekem bőven sok is, DS3-nál van CF, a mATX-esnél ugye nincs, de 2 vidkarira egyszerre soha nem lesz pénzem : (A revíziót én megtudom nézni, de vidéken a nagykerből rendelnék az alaplapot, a nagyker meg sz.rik a revízióra, ezért kicsit lutri lenne...
daa-raa:
Köszönöm a linket, érdekes olvasmány.
anno socket A alaplapom mezei kondikkal évekig ment (MSI/via, tehát elég gagyi volt...)
Sajnos ahol rendelek ott nincs UD3-as lap, de a Gigabyte sokat letett az asztalra, ezért nem hiszem, h aggódnom kellene. -
törölt tag
válasz
band1103 #12216 üzenetére
Az UD3 lapoknál szerintem az S és a szám össze lett vonva. Azaz S3 -> 3, S4 -> 4... Ugyan azt jelenti (Smart, Safe az S2/2-nél; Speed, Smart Safe az S3/3-nál; CrossFire, Speed, Smart Safe az S4/4-nél...) Ahol megmaradt az S (pl GA-MA770-US3), ott az UD3 technológia szilárdelektrolitos része csak a VRM-re vonatkozik.
-
törölt tag
válasz
band1103 #12214 üzenetére
A DS3H Ultra Durable, az UD3H pedig Ultra Durable 3 felépítésű. Első esetében csak a tisztán szilárdelektrolitos kondik vannak meg, utóbbi esetben pedig a 2oz rézrétegek is.
-
-
Mardor
tag
válasz
band1103 #12039 üzenetére
Ez az Ultra Durable 3 tényleg számíthat valamennyit fogyasztás és teljesítmény szempontjából? Nem lehet, h csak gigabyte-féle parasztvakítás?
Az érdekes még sztem, h a 790GX-es lap is csak 6 db Sata-t tud kezelni, bezzeg Inteléknél elég sok 8 portos is van. Azért legalább a 790GX-ben szvsz elfért volna a 8 db sata port.
-
Gyuri27
félisten
válasz
band1103 #11948 üzenetére
Igaziból Tomboy kollegát kéne kérdezni msi ügyben. Ugyanis nem tudom, hogy ebben a kateóriában nekik melyik lap támogatja az nb szorzó állitást. Ha egy egyszerü deszka kell csak akkor 20k körül szóba jöhet a MSI K9A2 CF-F.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11879 üzenetére
Amikor a Gigabyte lapok között nézelődtem, akkor az összes 780G-s lapot P-vel és P nélkül összehasonlítottam. Vagy szóról szóra megegyezett a specifikáció, vagy maximum a P-s előnye a DualBIOS volt. Rákerestem a jelölésrendszerre, egy helyen azt írták, hogy a P szuffix jelentése Pro, és elvileg több portot takar, ami mint tapasztaltam, nem igaz
A mostani alaplapnál az GA-MA78GPM-DS2H jelölést ellenben már sikerült megfejteni:
GA: alaplapról van szó
M: AM2 socket
A78G: AMD 780G chipset
P: ahogy valaki már korábban is írta sideport memory
M: mATX méret
D: Ultra Durable 2
S2: smart, safe
H: HDMI -
Clueso
csendes tag
válasz
band1103 #11871 üzenetére
Bocsi, ezt benéztem, igazad van.
Megpróbáltam hitelt érdemlően utánanézni, de arra a kérdésemre, hogy mit jelent a P a név végén, illetve mi a különbség a P-s és P nélküli alaplapok között, a Gigabyte Global Technical Service csak annyit tudott válaszolni, hogy "basically, they are the same model" . A P betű jelentéséről nem nyilatkoztak. Úgy tűnik, hogy vagy csak marketing fogás, vagy valami szupertitkos dolog lehet...
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #11856 üzenetére
Az angol lapon sincs 1.1-es, és guglin "GA-MA78G-DS3H (rev. 1.1)"-re rákeresve sem bújik elő.
Nos ha az angol lapon ott van a logo az 1.0-ásnál, akkor mi akadályozza meg, hogy te itt M.o.-on igénybe vedd?
Szerintem nyilvánvalóan a magyar oldalt lassabban/hanyagabban frissítik (általános jelenség sajnos a legtöbb gyártónál).
Most már csak az a kérdés, hogy ezek a lapok valóban a néhány hónap múlva jövő AM3-as procikat is támogatják-e majd (bár szinte biztos), vagy csak a 2 új AM2+-os 45nm-est (jelenleg ez a helyzet)?
Gyuri27: Stimt!
Elvileg majd 2010-ben (2 év múlva...) jöhet olyan proci, ami talán már csak AM3 lapban működik (DDR3 memóriával). -
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #11847 üzenetére
Ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy a 2.0-ás CPU support listájában sincsenek AM3 procik, pedig az általad linkelt AM3 support listában szerepel, már az első FA kódú BIOS-szal. Illetve, ez "AMD® AM3 /AM2+ 45nm CPU Motherboard Support List", hogy pontosak legyünk... Lehet, hogy a 2.0 sem támogatja (egyelőre) az AM3-asokat, csak a 2 45nm-es AM2+-osat, ami a CPU support listában is szerepel -- mellesleg ezek az 1.0-ás CPU support listájában is ott vannak! Ja, én nem látok 1.1 verziójút a lapból; nem lehet, hogy csak elírták az AM3/45nm AM2+ support listán?
Gyuri27: No, hát én is sírok, mert én meg azt mondom, hogy miért kellene kizárni az AM2 és AM2+ tulajokat az AM3 foglalat használatával, amikor helyette AM2+ is lehet azon a lapon, és akkor AM2, AM2+, és AM3 procik egyaránt mehetnek bele? (Csak AM2 és AM2+ procival nem használhatók rajta a DDR3 slotok.)
-
Gyuri27
félisten
válasz
band1103 #11850 üzenetére
Sírok. Annyit mondtam, hogy legyenek am3-s lapok amiken lesz ddr2-dd3. Semmi mást. Minek ezt így túl ragozni. Amúgy engem az sem érdekelne ha költség hatékonyságból az asrock sb600 rakna a lapra, ha nem felejti ki belöle az nb szorzó állitást. Nincs bajom a mostani chipsetekkel (kerülhet rá 580 is)
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #11844 üzenetére
Akkor most olvasd el a #11843-ast (előtted eggyel...). Ja, és ne csak az első mondatot.
Amúgy volt, aki a jelenről beszélt, legalábbis nem úgy tűnt, hogy fél-egy éveket akar várni, hanem max. az első AM3-as lapokat. Na de ez az, hogy csak azért, hogy AM3-as procit használjon, azok nem feltétlenül szükségesek. Főleg ha DDR2 ramja is van, amit nem akar lecserélni. Vagy ha nem is volt, akkor is itt van az árkülönbözet, ramnál is és a lapnál is.
(#11846) Gyuri27: "Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani, ha még oly olcsó is lesz mint állitod."
Ez világos, nem tudom, miért írod le mégegyszer. Csak én arról beszélek, hogy akkor megteheti, hogy nem egy AM3, hanem egy AM2+ lapot vesz (jelenleg, és még egy jó darabig ugyanaz a chipset). Ezesetben, ha már volt egy AM2 v. AM2+ procija, azt sem kell kapásból lecserélnie. Aztán akármikor beszerezhet egy AM3 procit is hozzá, és beleteheti.
Továbbá neked is ajánlom a #11843-ast a 2. bekezdéstől.
"Amúgy meg ha am2-höz lehetett anno agp-t társitani, meg 690-re is van am3 bios bármi elöfordulhat."
Csak az fordulhat elő, ami technikailag kivitelezhető.
Ezeknek nem volt akadálya.
"Az amd még mindig nem zárkózhat el (és nem is szabad) egy esetleges am3 ddr3-ddr2 kombó lap kiadásától. Az asus-asrock azért nem kis cég, hogy neki nemet mondjanak."
Na, ennek már valamivel több az értelme, mint pusztán kizárólag az AM3 procit kizárólag DDR2 rammal párosítani kívánó ügyfelek részére kihozni egy lapot. De még több értelme van az AM3 foglalat helyett egy AM2+ foglalatot rátenni, és akkor az AM2 és AM2+ procik tulajai is hasznát vehetik.
Erről beszélek.
-
Silenzio
addikt
válasz
band1103 #11758 üzenetére
Kösz a tippeket! Azt hiszem meg is fogadom a tanácsokat.
Nos, mivel úgy számolom kb. 90-100 ezer ft kell majd a tervezett fejlesztésekhez, szerintem eladom a procim inkább, veszek bele átmenetileg valami jó kis BE-s X2-est olcsón, meg beruházok egy amúgy is tervbe vett 4830-asra január 2. hetében. Sajna a tápom is haldoklik, az lesz az első amit lecserélek. Aztán március környékén veszek egy lapot, közben pedig minden hónapban félreteszek 10 körül az új procira, hogy aztán kevésbé legyen megerőltető a vásárlás... Aztán ha mégis elhúzódna, ott lesz a kis X2-esem amivel elleszek addig. Szegény ember vízzel főz és megtervezi a fejlesztés minden fázisát...Apropó, a BE-s proci azért kell, mert a lap ugyebár eléggé fsb-antituning. A fejlesztés meg lehet elhúzódik 4 hónapot is akár, addig meg eléggé soványka a max. 2700 Mhz-et bíró Windsor magos X2. Ráadásul a Thermaltake R1-es nem is hűti le eléggé. Orthos alatt 85 fokra is felment, csodálom hogy nem hibázott. Tudnátok ajánlani valami hűtőt ami majdan elégséges lesz a 45 nanós Phenomokra is, és egyáltalán rájuk megy? (bár lehet amúgy is mindegyik AM2-es hűtő jó rájuk, ebben nem vagyok otthon) Akkor nem kéne aggódnom a gép épségéért (80 fokos proci, 95 fokos vga) Előre is kösz...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #11735 üzenetére
8GB-os Kingston is hasonlóan viselkedett 770-es lapban, tehát sajnos ez AMD betegség lesz, de nem csak Kingston-nal van probléma. Nálam pl. egy 16GB-os Kingmax járt hasonlóképpen. 780G-S2H-ban és a saját J&W-RS780UVD-mben sem volt hajlandó rendesen működni. Persze Intel chipes lapban rendben működött. Én pendrive cserénél döntöttem.
A 8GB pen egy nVidia-s Asrock lapban rendben működik és 20MB körüli sebességre képes.
Sajnos csak AMD problémára tudok így következtetni, legalábbis környezetemben csak AMD chipes lapokban ütötte fel a fejét ez a jelenség
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11722 üzenetére
Igen, lemaradt, hogy Vista, pedig azzal akartam kezdeni a hozzászólást
XP alatt én a VMR9 renderless beállítást használtam DXVA-ra.
Közben rákerestem, és a torrentek neve alapján 13GB-s Transformers release elvileg 1080p-s x264. Vagyis vagy az MPC-HC van rosszul beállítva, vagy a kódolás level 5.1, és nem bír vele a HD 3200.
-
the_stig
tag
válasz
band1103 #11719 üzenetére
Aha, értem. Igazából bejátszott vista is és xp is. vista-n sz@rabb.
azt nem tudom, hogy a transformers mennyire kódolt, 13GB a mérete.
mpc-hc-t feltettem, és azzal is szaggat.
a sempron-t meg az ára miatt választottam, nem akartam többet rá költeni. (új alaplap, memóriák, tápegység csere volt szükséges) -
spae
aktív tag
válasz
band1103 #11635 üzenetére
Köszi az áttekintést, én ezeket a RAMokat néztem ki:
DDRII 2GB 1066 KINGSTON HYPERX CL5 5Év (9K)
DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D 5ÉV (10K)ezek közül 2 modul, és akkor, ha berakom az AM2+-os lapba, AM2 X2 6000 (esetleg 5400 X2 BE) procival, akkor automatikusan 800-ra állítja be a memeket?!
Utána, ha veszek Phenom II -t akkor az is belemegy majd, és akkor lesz a DDRII 1066 tényleg 1066! -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11608 üzenetére
Ha veszek lapot mostmár figyelni fogok, hogy csak olyan jöhet szóba, amin nincs vga kimenet, csak DVI és/vagy HDMI, mert mondjon bárki bármit, adapter ide vagy oda, van különbség D-sub és DVI analóg szignál közt. (legalábbis IGP kontra külső grafikus kártya összehasonlításban)
A támogatáshoz pedig még annyit, hogy ha max D-t fogad, akkor miért nem olyan konnektort forrasztanak rá, amin a vízszintes kis pöcök körül nincs a négy pont? (képen alulról a második) Akkor nem kéne szenvedni, mert egyszerűen inkompatibilisek lennének az analógot is továbbító csatlakozóval, így viszont megtévesztő. -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11602 üzenetére
Félreértettél, bár nekem is köszönhető, mert nem reagáltam külön a 'Surround View'-os kérdésedre.
Felfogtam én, hogy mi a funkciója a beállításnak, de itt egy monitorról van szó, ergo nincs bekapcsolva.
A hiba pedig az amit leírtam, hogy IGP D-subon ad jelet, DVI-n nem.
A rossz kábel/DVI adapter pedig kizárva, mert az első postban is írtam, hogy amikor a HD3470 volt az elsődleges megjelenítő (Init Display First: PCIEx), azon ugyanezeken keresztül ment minden. -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11596 üzenetére
Nincs most HCF. Bekapcsolva feleződött az fps az integrált grafika teljesítményéhez képest (bár ez lehet a játék hibája is), ergo kilőttem. A HD3470-et pedig csak példának hoztam fel, hogy amikor az volt az elsődleges megjelenítő, problémamentes volt a DVI-os csatlakoztatás.
Most az északi hídba ágyazott IGP az 'Init Display First' (nincs CF!) és a D-sub kimeneten ad jelet, DVI meg se nyikkan. Ezt miért van? BIOS-ban kell állítani valamit? -
band1103
őstag
válasz
band1103 #11567 üzenetére
Sok emberke szívott viszont ezzel a GA-MA78G-DS3H-al mert tuningolni szerettek volna vele. Na arra nem jó a lap de neked nem is kell tuning. A fórumok töbségén nem fogják szeretni ezt a lapot de ha megnézed vagy megkérded miért nem azt fogod észrevenni hogy már megint a tuning alkalmasság miatt szapulják. Azzért írtam hogy a rev.2.0-áast végy mert az 1.0-nál volt egy kis olyan ramfeszkezelési keksz hogy egyes ramoknál (lásd.pl.: az enyémnél is) Nem szabad magasabbra engedni a ramfeszt 2V-nál mert azt nem bírja a lap. Nade ennek ellenére simán megy a ram 2V-on is 1066Mhz-en. A rev.2.0-nál már nem félnék az ilyen hibától, nem beszélve arról hogy van már egy GA-MA78G-DS3HP variánsa is a lapnak.
És ami a C&Q-t illeti hát abban is brillírozik, pontosabban azt adja amit elvársz tőle. Én teljesen meg vagyok elégedve C&Q -jával (csak így, parasztosan). -
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11560 üzenetére
Így gyorsan végignézve 3 MSI alaplaphibát találtam ([link], [link], [link]), mindegyikhez köze lehetett a tuningnak.
Amúgy magával az MSI-vel, mint márkával, nekem semmi gondom sincsen, a Giga és a kitudjahogymilyen lap 2 darab négy éves, tökéletesen működő MSI K8N Neo Platinumot fog váltani.
Nekiálltam 780G + SB700 kombinációkat nézegetni ...
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11470 üzenetére
A probléma nem az ASUS volt, mert közben cseréltem alaplapot Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ra, és ott sem ment. Úgy tűnik, hogy a memória nem szereti DDR2-800-ban a CnQ-t, ellenben DDR2-667-ben stabil.
Működő CnQ esetén van különbség a fogyasztásban, most alig hallom a gyári hűtőt, míg előtte zúgott. Igaz, ezt is szeretném cserélni hamarosan valami rendes hőcsöves darabra, amin 12 cm-es ventillátor van.
-
szki
őstag
válasz
band1103 #11496 üzenetére
Mutass nekem egy olyan 1080p-s film sample-t, amin kipróbálhatnám, hogy nem elég a HD3200-as IGP UVD+ lejátszáshoz! (mod: priviben!)
Ha csak procit nézem, akkor eddig egyetlen olyan 1080p-be futottam bele, amihez nem volt elég a 2,8 GHz-es proci kikapcsolt DVXA mellett. De MPC-HC + DXVA-val azt is lejátszotta 60% CPU terhelés mellett.Gyiku 11479#
Szerintem Sideport nem sok plusz teljesítményt jelenthet. Nekem ilyen giga lapom van (780GPM-DS2H). De én nyáron azért ezt vettem, mert 140W-os CPU-t is befogad, és az elko kondik jó minőségűek rajta.dgbg: Szerintem bios, vagy alaplap hardver hiba. Tunning van?
-
Mardor
tag
válasz
band1103 #11502 üzenetére
Így is 110/120k-t szánok rá, szerintem az nem olyan drága 1 konfigért, főleg ha azt veszem, h az előzőt 180-ért vettem (P4 Northwood 3.0GHz, 1GB DDR1...).
Mostmár elég jó teljesítményt lehet venni relatíve kevés pénzből. Az új konfig nem 3, hanem 5 évig elég kell, h legyen
-
Mercutio_
félisten
válasz
band1103 #11496 üzenetére
Eszerint az IGP-s alaplapoknak ott van helyük, ahol mindennapos használat mellett régebbi játékokra van igény, és/vagy van egy 4800+ vagy erősebb proci az esetleges h.264-es filmhez, de semmiképp nem akar a tulaj videókártyát?
Akkor megismételném a korábbi kérdésemet
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11470 üzenetére
Nos, ennyit a "stabilan működik"-ről ... a hírek végigolvasása után szerettem volna BIOS-t frissíteni, ehelyett böngészés közben egy fagyás, és azóta még a BIOS-ig sem jut el a gép. CMOS törlése sem segít, ebből garancia lesz ...
Direkt az energiatakarékosság (kevesebb hő, halkabb hűtés) miatt vettem 4850e-t. Úgy terveztem, hogy február-március magasságáig marad a 4850e + 790GX + DDR2-800 kombináció, amikor veszek bele új memóriát és egy erősebb Denebet, a 4850e + mostani memória pedig megy egy 780G-s HTPC-be egy, a házba beférő hőcsöves hűtő társaságában.
A CnQ ha sokat nem is, de számít a fogyasztásban. Az utóbbi időben a CPU hűtő hangja már kezdett idegesíteni, ami a korábbi működő CnQ-s, de nagyobb TDP-s rendszernél hangtalan volt átlagos használat közben (ott is, itt is gyári hűtővel ment).
-
pedrő
aktív tag
válasz
band1103 #11247 üzenetére
Jaja a corsairt is imádják a masinák
Na az faja akkor nem kell bónusz hűtés jó lesz a gyári max majd vesznek hozzá hűtőt ha húzni akarják de sztem nem lesz rá példa. A 3comp elsősorban nagyker csak van webáruháza is. De télleg onnan néztem mert a kis fekete kosárkás cuccokból van raktáron általában. Sztem ott nem lehet kipróbálni sajna de majd kiderül.
-
válasz
band1103 #11197 üzenetére
Jó amit írtál. Sajna nem ennyire egyszerű a dolog.
Én úgy voltam a gigával hogy az első ugyan nem volt igazán rossz, de volt nála jobb is. K8NF9-ultra volt, annak ellenére hogy 320-as HT-t elő lehetett belőle csalogatni (csak windows alatt, mert biosban 210 felett fagyott), nem volt egy tuningbajnok ,mert feszemelések terén szegényes volt a BIOS. Az északi hídja aktív hűtés nélkül 240HT-t bírt, a felett instabil volt ha nem volt hűtése. Na ezt lecseréltem egy ABIT AN8-32x-re, +300mhz tuning, de csak 270HT körül volt a max stabil HT, a chipsethűtővel se kellett törődnöm. Ezután megfogadtam hogy Gigát nekem soha. De adtam mégegy esélyt, lehet hogy csak pechem volt és rossz szériát fogtam ki.
Aztán lett ez a 790x-DS4, amivel folyamatos szopó van. Nagyon instabil a lap 250HT felett, meg nem is mindíg indul el elsőre ha húzva van. (500w coolink és 450w corsair-al se) Képtelenség belőle kihozni a CAS4-et még visszaosztva se, pedig a ram elvileg tudja. Ezek miatt nem merek mégegyszer giga lapot venni. Mindíg is Abit "párti" voltam, csak ugye szegény Abit meg a habokban van. (AX78 meg baromi drága lett, még múltkor 13-14 volt most meg simán ráraktak 4-5eFt-t) -
válasz
band1103 #11193 üzenetére
Köszi a válaszodat!
DFI ből nekem 790GX-M2RS tetszik, mármint a "rendes" ATX méretű. (a mini atx-es lap furán mutatna egy eleve dupla magas szerverházba) Rosszul írtam, nem cserélem hanem eladom a régit (18eFt ért) és máshonnan ahol kapni valami jót ott veszek max 30eFt ig.
Gigát nem szeretnék, eljátszották a bizalmamat. Foxconn lapokról valami infó? -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #10942 üzenetére
Sose hagyom auto-n, mindig kap értéket ha UMA-t (is) adok az IGP-nek.
Mellesleg egyre rosszabb a helyzet: mivel first display PCIx fagyott, gondoltam átrakom IGX-re... Közvetlenül indítás után ez lett a vége... Most a lap kínlódik BIOS miatt, vagy a chipsetnek nem tetszik a külső VGA vagy mi a franc van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gran Turismo
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest