- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cheatergs
senior tag
válasz
#65675776 #13370 üzenetére
Igen, lemaradt a .2 a GHz után.
De a magyarázatot akk se értettem.
Régről úgy emlékeztem, hogy mindig felezni kellett a belső órajelet, és ha kijött a 400MHz, akk használta ki rendesen a RAM-ot. Itt viszont rengeteg a szorzó és nem értem, hogy mikor melyiket használja a proci. -
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #13264 üzenetére
jó, de a 8200-as nforcera a 78-az miben hajaz? nem néztem a termékpalettát, csak azért a 78-ból könyveltem atisnak, de tény, hogy az abit lapok jók voltak, csak ideje korán elfelejtették őket bios utánpótlással! ati chippek még a g1-es birsekkel elvoltak, de az nforce-osokhoz válogatni kellett a procost takarosan, ha megvolt a tuti, akkor még húzni is lehetett őket!
-
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #13178 üzenetére
jah, sógoromék munkagépének kell, tervezget cad-en, ahhoz nem annyira szuper, ha valami bújkál egy gari nélküli lapban! találtam egy zsírúj gigát, nforce 7025-ös chippel, egy kalap fos, magamnak nem venném meg, de irodai célra jó és valszeg stabil is, mivel csak mennie kell, semmi extra és tunning sem lesz rajta! jah és 10,1k mindösszesen 3 év garral....
bele zsírúj 2gb-os 800-as ddr2-es ram 5900, márcsak egy egyszerű X2-es proci kellene bele, de ez lesz a nehéz feladat, mert az apróban is marha sokat kérnek érte, alig van, újonnan meg az am3-asok drágák kissé.... -
MrCsiT
addikt
válasz
#65675776 #13108 üzenetére
Értem, amit írsz, hogy
"a memóriavezérlő a processzorban van." , de ha 8xx chipsettel nincs egyetlen lap sem, ami ddr2 ramos lap lenne, mert a "van vagy száz" az ddr3 rammal szerelt lap, akkor a hajamra kenhetem, hogy a proci támogatná a jelenlegi ramomat?!kritétiumok:
- ddr2 1066+ támogatás
- ACC
- lehető legkisebb energiafogyasztás 2D-ben
- 780G chipsetnél bővebb funkcionalitás (ebben benne lehet az előző pont is, hogy pl. takarékosabb)
- 1 db PCI-E elég lehet, nem tervezek CF-et.Ezekkel a feltételekkel keresnék az MSI 785GT-E63 - nál modernebb lapot, ha létezik
-
MrCsiT
addikt
válasz
#65675776 #13101 üzenetére
hm.. a kérdést megértetted ( írod: "a 8xx-ekből kikerült az ACC" ) , épp csak nem válaszoltál rá
..tudom, hogy értesz a témához, de azért a kedvedért átfogalmazom picit : azt szerettem volna megtudni, hogy a T. fórumozók jelenlegi, legjobb tudomása szerint, melyik az a legutolsó chipset ( pl .vagy 785G , vagy 790GX , vagy valamelyik 8xx, ahogy voltál is kedves említeni ) amire/ -val,-vel épült olyan lap, ami
a, KEZELI a DDR2-t
b, ACC-t is tud ?
Tudsz tehát olyan lapot mondani, - és ez szerintem am2+ lesz, mert am3 csak ddr3-at kezel - ami kielégíti a fenti feltételeket ?
-
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #13079 üzenetére
Már nem tudom melyik abit lapom volt, de az egyik legjobb volt az biztos
A gond nem is vele volt, hanem vmelyik lowend mATX-es sarjával, a gyári pwm-es coolert nem tudta szabályozni megfelelően, a cooler minden más lapban hibátlan volt.
Persze akaraterő kérdése lenne GB részéről a történet, az a baj náluk túl sok modellt adnak ki egyazon lapból és érdemi fejlesztésre nem költenek, azért az vicc, hogy 2 modell közt annyi a különbség hogy az egyiken 10/100-as net van a másikon meg gigabites
"A CnQ-nak csak a processzor órajel- és feszültségszabályzását végzi a driver." Hát épp ezt modom, ha azt elvárjuk, hogy a venti vezérlés OS független legyen, akkor azt is elvárhatnánk hogy a csökkentett üzemmód cpu-nál is OS független legyen, de mind2-t meg lehet oldani, szóval túl lehet élni.
Az abit vesztét mi okozta azt nem tudom, de rengeteg lapjuk meghibásodott, az a legfontosabb rész és pont arra nem figyeltek. A sok fázis engem se hat meg, főleg mert feleslegesen fogyaszt csak. Talán KN9 ultra lapom volt abitból ami nagyon jó volt akkoriban, vagy KN9S már nem tudom, rég volt. NV chipes volt az biztos, de vele nem is volt baj. -
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #13077 üzenetére
De volt abit lapom, am2-ből az egyik legjobb, meg egy lowend, hát annak még a pwm-es vezérlés is gondot okozott
Driver kérdést csak azért vetettem fel, mivel a vga biosa tud valamit, amit driver nélkül mégsem képes véghez vinni. Sőt volt olyan vga-m, aminél különböző driverekkel vagy működött a PP, vagy nem. Ha jól tudom a cnq' is ilyen amd-nél, ha nincs fenn a cpu driver akkor nem megy, innentől kezdve nem hiszem hogy elvárásként kellene kezelni, hogy a cpu ventijének fordszáma OS független legyen. Én legalábbis nem várom el amíg olcsó lowend lapokban is nagyot alkot a GB.
Lényeg a lényeg, amíg win alól korrektül meg lehet oldani a szabályzást sztem ez legyen a legnagyobb baj a géppel, a userek legnagyobb arányban úgyis vmelyik wint használják. Vagy esetleg van olyan lap aminél bios szinten működik a vezérlés OS függetlenül, csak lemaradtam róla? Abitnál voltak ilyenek az ok, sokra is ment vele. -
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #13075 üzenetére
Elég fiatal vagyok a számtech világában valóban, annyira biztos mint te
nem pwm-es ventit eddig nem sok lappal tudtam szabályozni. Persze jobb lenne bios szintű megoldás, de legalább van sw-s. De ha már a bios-os megoldásnál tartunk, a mostani vga-m biosa elég jó vezérlés tekintetében, driver nélkül mégsem képes PP-re és ventiszabályzásra, hiába adott bios szinten a dolog. Vagy a a vga más műfaj?
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #12893 üzenetére
nem is azért írtam, elég ideje bugosak már az alaplapjaikhoz kiadott driverek, nekem a másodgépem nv chipes, de gyári cd-n lévő drivereket nem frissítem sosem, mert nem egy deszkánál jártam úgy, hogy az új driverrel dobálta a kékhalálokat!
a lan-os tűzfal mióta belekerült egy fos kékhalál-előidéző talicska, némely lapnál az ata vezérlő is......ati-val nincs ilyen gond, bár tunningra kissé kurvul, vagy a giga nem hozza már azt a színvonalat(a giga lapom a régi biossal bírta a tunningot, az újabbakkal, vagy a legfissebbekkel beanyáz nekem....)
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #12871 üzenetére
Ott a link.
Ha itthoni oldal szerez bio lapot, szerezhet zafirt is. Ugyanannyire nehezen beszerezhető.
Ha kinti oldal veszi a fáradságot és szerzett asus, giga, bio, jw lapot szerezhettek volna msi, asrock, zafir, ecs lapot is hiszen kint kapni.Érdekes módon a nagy kinti oldalak tesztelnek zafir lapot. Ők vajon hogyan szerezték?
Bazárban is vehető zafir lap. Részemről ennyi.
-
válasz
#65675776 #12583 üzenetére
köszi a gyors választ.
nagyon nem vagyok képben miket kell figyelembe venni egy ilyen alaplap kiválasztásánál,hiszen most váltok(downgradelek) intelről...sajnos azt sem tudom hogy keressek integrál vga-s alaplapot a neten.ha lenne még 1-2 tipus ebben az árkategóriában,hogy tudjak csemegézni,összehasonlítani,megköszöném ha valaki írna.
üdv ateszm
-
Borokafa
őstag
válasz
#65675776 #12568 üzenetére
Már megbocsáss, miért ne lenne jelentősége a mem órajelnek.
Megnéztem pl egy sima WinRAR teszttel, (ha jól emlékszem ezt szoktad emlegetni) proci órajel 3100-on mindkét esetben. Memória 775MHz csomagolási sebesség:1143 KB/s. A memória: 1033MHz csomagolási sebesség: 1394KB/s. Azért ez szerintem jelentős különbség. -
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #12290 üzenetére
Volt egy 2 GB-os PQI-m is, de azt eladtam és akkor vettem a Kingston-t. A PQI-val is ezt játszotta az MSI lap. Míre a Gigabyte GA-MA770-DS3 lapot megvettem, már nem volt meg a PQI, így azt nem tudom, hogy mit csinálna vele. Van egy 256 MB-os Kingston-om is, azzal meg működik. Vissza nem vihetem ezért a Pendrive-ot, mert ugye más gépekben meg teljesen jó.
-
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #12287 üzenetére
Kingston 8 GB-os. Érdekesség kedvéért ezt a pendrive-ot egy MSI lap sem kezelte, amiben szintén AMD Chip volt, pontosabban 690-es. A mostani konfigok a profilomban. Az nVidiás kezeli a pendrive-ot, meg az összes nem AMD Chippes, amiben eddig próbáltam. Régebbi P-III és P-IV-es gépekben is működött rendesen, csak amelyik nem támogatta az USB2.0-t, abban lassab volt.
Borokafa! Most 770-es lapom van és nem hajlandó írni a pendrive-ra. Olvasni olvassa rendesen.
-
Blaze71
őstag
-
Blaze71
őstag
válasz
#65675776 #12277 üzenetére
Ja, nF4 esetében én is bebuktam kb 60-80 GB zenét, amit évekig gyűjtögettem, válogattam rendszereztem. Olyan szinten, hogy egy mp3 zene esetén előfordul, hogy pár másodpercig másik zene szól benne. Persze ez előfordul több zenében, egy zenén bellül többször. Szóval kb 60 GB albumot már letöröltem és vár még további 20 GB vegyes, amit egyesével végig kell hallgatnom, hogy maradhasson néhány szám. Aztén ugrott még hasonló keverés miatt további közel 100 GB-nyi DVD képfile, meg egy halom fénykép és egyéb. Akkor ez a driverek hibája volt, nem is az ASUS lapomé?
A másik kérdés, hogy a mostani nV Chippes lapokra is igaz ez? Jelenleg egy Gigabyte GA-M56S-S3 lapom van, ennél is számíthatok hasonlóra?
Köszi az eddigi infókat is.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#65675776 #12261 üzenetére
Biosban engedélyezve volt, még működött a hdd is (úgy értem felpörgött), a win xp bebootolt, csak amikor már nagyon sok bad sector volt a lemezen véletlenszerű fagyások voltak, az adatátvitel lecsökkent pár Kb/s-re. A végén már netezés közben is megfagyott. Nem is Seagate volt a tervben de karácsonyra kaptam egyik rokontól, F1-es samsungra gariztattam, előtte is samum volt.
Gariztatás előtt -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#65675776 #12259 üzenetére
Az előző vinyómnál (Seagate 7200.11) a HDD Sentinel előre jelezte a megibásodást és még időben kitudtam menteni az adataimat, másnap pár óra üzemidő után a 10-15 bad sectorból 3-400 lett, azután 3-4 órával pedig több mint 2000. Ritka az ilyen eset de ilyenkor jól jön a SMART
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#65675776 #12257 üzenetére
1.Szerencsére adatvesztésem driver miatt még nem volt, de durván hangzik
Ez az egész macera Vista alatt volt anno és még nem is ezzel a hdd-vel ami most van. Ami nfos driver miatt elég idegesítő volt, az Vista alatt AHCI-vel a SMART előhozatala...merthogy ugye nvidia vista alá nem csinálta meg alapból2.Nem te vagy az első, aki ezt mondja
A következő konfigomba a tervek szerint semmilyen nvidia nem lesz
-
ViZion
félisten
válasz
#65675776 #12219 üzenetére
Igen, szerettem volna, de a helyi boltos azt mondta, csak így szerepel a listán, ebből rendelhet, a nagyker nem foglalkozik rev.-ekkel. Persze megrendelhetném, és ha nem az, akkor nem veszem át... de a haveré a bolt, nem akarom, h miattam bentragadjon egy alaplap (akár egy percre is...), és ahogy jelezted Te is, a CF nem akkora előny a későbbiekben, mint a sideport ram most. És abból a kariból csak egy revíziót adtak ki (eddíg), a következő rev-jének inkább az általad említett UD3-as tekinthető, de az nincs is a nagykerekben...
Többen dícsérték, bár az IGP-vel nem egy hardcore, de nekem a elégnek tűnik. Ez árban, használhatóságban, bővíthetőségben (Phenom II, és jobb videókari) nagyon jó kis cucc, mivel 60% Photoshop, 30% net, 10 % játék a felhasználás.Mégegyszer köszönöm a sok segítséget.
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #11768 üzenetére
Találtam képet róla. Hát alaposan kipofozták a DS4-et (szerencsére). Még a plusz USB csatikat is képesek voltak a lap aljára pakolni és már végre van 4db 90 fokban kiforgatott SATA is. Sőt, még egy normális PWM hűtést is kapott!
Tehát íme a GA-MA790X-UD4 (790X+SB750):
...és az előd GA-MA790X-DS4:
(decsúnya
)
-
-
HERR Z
veterán
válasz
#65675776 #11789 üzenetére
erre kell a selector kárd
am2-t teszel bele = ddr2-t aktiválod
am3-t teszel bele, ddr3 vagy ddr2, amid van
ha meg minden kötél szakad, akkor ilyen lesz:Ha 2 éve meg tudták csinálni, akkor csak fog most is menni
Az odabasz az lenne ha kiderülne, h g2 is kezel ddr3-mat, végülis azzal le van fedve minden(sempron, A64, X2) -
HERR Z
veterán
-
Silenzio
addikt
válasz
#65675776 #11768 üzenetére
Az SB750-es lapok terjedését már sokan várták...
band1103: Alap. Rettegek hogy elszáll a gép a szar mercury táptól, és a mellé vásárolt FSP VGA-táp sem tudja -evidens módon- kompenzálni a sima táp ökörségeit. Amúgy megnéztem, és épp a chipset az, amit durván alulfeszel a táp, a többi relative optimális. Mindegy. Előkaparom a hitelkártyám és beruházok egy stabil, tartós tápra.Egy nem teljesen idevágó kérdés: mennyivel jobb a moduláris táp? Megéri a plusz 3-4 rugót? Azzal is számolni kell, hogy a ház elektromos hálózata labilis, mondjuk egyszerűen hogy fos. Nem ártana egy strapabíró, áramingadozást elviselni tudó konstrukció.
-
band1103
őstag
válasz
#65675776 #11738 üzenetére
Én sem azt mondtam hogy nálam hanem hogy nekem.
Ez azt jelenti hogy a gépembe nagyon szuper volt, tudtam róla autocad-ezni, kb 5 mp alatt töltötte be róla a rajzot. Majd elvittem a megbízóhoz és az ő gépén (intel) már több mint 30 mp volt míg betöltötte ugyan azt a rajzot. A hw hasonló. Azt mondta a megbízó hogy volt már pendrive a gépébe de soha nem volt ilyen baja.
-
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11611 üzenetére
Ilyet nem is írtam, hogy egyszerre akarom használni őket hanem, hogy valami olyanba kívánok gondolkodni következőnek, ami már D-sub mentes. Bár ahogy elnézem a kinálatot erre meg várnom kell.
Az újabb lapokat (MA790GP-DS4H, M3A78-T, DKA790GX Platinum stb) én is néztem, hogy D-s konnektor díszeleg rajtuk. Ez volt az egyik tényező ami bekavart, mert ennél megkerülhetetlen fizikai korlátai vannak, hogy I-s csatlakozót próbáljak belegyömöszölni, míg az enyémnél külsőre egy fullos (digital+analog) csati látszik és mégse akart menni... A fenti alaplapokhoz hasonlóan kellett volna már korábban is, akkor nincs kavarás.Kösz mégegyszer a felvilágosítást!
-
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11606 üzenetére
Jahogy ezzel azt is meg lehet tenni, hogy nem kötik be az összes kis pöckét?
Így már világos. Én abból indultam ki, hogy minden része aktív ahogy a HD3470-nél, de mostmár leesett a tantusz. Ott azért mentek a dolgok, mert nincs külön analóg (D-sub) kimenet csak DL aktív DVI-I... Tisztasor. Mindig tanul valami újat az ember.Köszönöm a felvilágosítást!
-
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11604 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi van a háttérben... Mostmár csak azt nem értem, hogy miért dual-linkes DVI-I kimenetet raktak a lapra, mert ha ezt jól értelmezem, pont az lenne a lényege a csatinak, hogy adapter segítségével VGA jelet is továbbítson.
Vagy ez csak DVI-A szabványra (analog only) értendő? Ezesetben viszont a D-sub/DVI átalakítónak nem látom értelmét. Rendesen meg vagyok kavarva... Megköszönném ha valaki felvilágosítana ezügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest