- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Az a baj, hogy desktop környezetre nem való az érintő képernyő.
Hogy photshopolsz majd érintőkijelzőn, egyéb preciziós mozgásokat hogyan végzel a monitoron ami jelenelg egérrel a legalkalmasabb?
A legnagyobb baj, hogy a fejlődés jegyében butítanak le mindent egy kézi konzol szintjére.
Nem fogják fel, hogy van kézi tapicskolsó kütyü, meg rendes desktop?
Nem összemosni kéne a kettőt, hanem akkor egy jobb beviteli módot találni, egér és billentyű helyett, ha meg nincs, akkor egyéb módon vezessék le az idióta öteleteiket.
A ***** tele van már a jövőbelátó tervekről, mikor mindenki megmondja mi lesz a jövő.
A jövő márpedig mindig az lesz, amit a tömeg jól fogad, sokan vesznek.
Ha a tömegnek nemtetszik valami abból nem lesz csak keserves múlt.
Főleg nem ilyen módon lesz jövő valami, hogy bekorlátozzák a felhasználókat, már elég sokan váltottak más OS-re mert a picipuha ráerölteti a saját hülyeségeit a felhasználókra.
(A metro nekem még mindig egy bazi nagy oldalra scrollozható undorító start "menü" extra nagy ikonokkal.
Ebben semmi fejlődés sincs.) -
Rivaul
addikt
válasz
Dr.FantastiK #162 üzenetére
Nagyon jó. Még a 8 hoz sincs megfelelő támogatás... Így csak kicsinálják magukat...
-
Dr.FantastiK
őstag
meg az is igaz hogy minnel nagyobb egy Monitor/Kepernyo annal tavolabrol kell nezni !!
80 centirol hogy lehet elerni egy 27 ' -es tapicskolos Monitort ? he ?
-
Dr. Akula
félisten
Mivel az emberek kb. 0.00000000000001%-ának van érintőkijelzője a Win7-es gépén, ezért a fejlesztők kedve is kb. ekkora volt a programíráshoz. Ugyanez volt a 64 bittel, hány generáció lement, mire azt mondhattuk hogy 64 bites oprendszert, 64 bites programokat használunk? ez eddig is csak úgy ment hogy az Ms azt mondta hogy barátaim, az új Windows compatible matricához márpedig muszáj lesz beletennetek, különben nem nyalhatjátok rá a termékre. És akkor csinálták is ahogy kell. Ezzel is így lesz majd.
-
oO7
őstag
válasz
Dr. Akula #159 üzenetére
igazából azt is érdemes amúgy megjegyezni, hogy a Windows 7-ben is van teljes multitouch support... kvázi a Windows 7 az amit nagyon sokan a Windows 8-tól várnak el... a Windows 7-ben benne van a lehetőség, hogy érintésre optimalizált programokat készítsenek rá... aztán meg lehet nézni, hogy az opcionális lehetőségnek mi az eredménye... a Windows 8-nál muszáj volt bekeményíteni, mert különben még 2020-ban is egerésznénk... így viszont pár év alatt lemegy az egész átállás, és mire megjelenik a Windows 9, addigra az lesz a fehérholló kategória ha egy gép nem érintőképernyős...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CyberPunk666 #156 üzenetére
Ez mindig hardver oldalról indul el. Lásd: 64 bit.
oO7:
Van már 1-2 érintős asztali monitor, de ritka mint a fehér holló. Majd ha "kötelező" lesz használni, akkor mindenki ezt fogja gyártani orrba-szájba. Valszeg itt a Win8-nál fog beindulni. Főleg ha a notik miatt az újabb programokat erre optimalizálják, akkor asztali pc-n is követni kell. -
CyberPunk666
senior tag
Igen, de ehhez kellett a w8, hogy legyen miért beletenni és az használható is legyen.
Mert a metro az használható egérrel, de a régi win érintővel... no az erősen a rémálom kategória volt.Igen ez az irány és ezt meg kellett lépni. Az Ms ezzel pont azt használta ki amiben a legerősebb. Hosszútávon ez egy kötelezőnek tekinthető lépés volt. Elébe kellett menni az andorid térhódításának. Tableten és notebookon, ami egy készülék, ugyanaz az oprendszer, mint az asztalin és ugyanazzal az alkalmazásokkal. Szerintem a legjobb alternatíva.
Alig várom, hogy legyen egy olyan notebookom, ami a villamoson tablet, és minden windowsos programom windowsos minőségben fut rajta.
A mai hardwarekkel is ezek akár 6-10 órát is kibírnak. Teljesen ideális eszközök. Az újdonság varázsa csengjen le és már veszem is meg.
-
oO7
őstag
válasz
CyberPunk666 #156 üzenetére
kicsit azért a másik oldal is besegít... az Intel a Haswell-es Ultrabookokban kötelezővé teszi az érintőképernyőt... tableteknél meg ugye nem kérdés... hagyományos asztali PC-k meg már most is jóval kevesebb, mint a PC piac felét teszik csak ki (a többi az notebook meg mostmár jellemzően inkább Ultrabook)... szóval mondhatni a PC piac fele érintőkijelzős lesz, és a másik felére sem lehet egyértelműen azt mondani, hogy nem, mert egy csomó új Win8-as All-in-one gépet is mostmár érintőképernyővel hoztak ki...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Dr. Akula #155 üzenetére
Az érintőkijelző egy olyan dolog, hogy ameddig nincs hozzá rendes felület, addig senki nem fogja megvenni, de ameddig senki nem veszi meg, addig nem nagyon látják értelmét az arra optimalizált felületnek.
Amúgy szerintem ez a modern UI (aka metro) egy olyan felület, ami mindkettőn használható.
Egérre van egy halom lehetőség ami a felületet illeti, és tapogatásra is van. A kettő metszete viszont elég nehéz eset. Itt egy ilyenre volt szükség. Nyilvánvalóan némi kompromisszummal. Szerintem sikerült kihozni belőle amit ki kellett, és vállalhatóak a még meglévő betegségei.
Egy ilyen felület nélkül lehetetlen lenne elterjeszteni az érintőkijelzőket, márpedig a jövő a tálaként és laptopként is használható számítógép. Valamelyik oldalnak be kellett vállalnia a kezdeményezést.Azzal pedig maximálisan egyetértek, hogy az érintés a harmadik beviteli eszköz lesz és nem az egyetlen! ez nagyon fontos.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane #154 üzenetére
Sztem nem rossz a csempe, csak épp érintőkijelző kéne a rendes kihasználásához. Az meg szinte sehol nincs, ez itt a baj. Majd ha minden háztartásban ott lesz, egyből tetszeni fog mindenkinek. Ez még idő, de ez a jövő. Nyilván nem fog eltűnni az egér, a billentyűzet meg pláne, de néha jó lenne egeres vadászat helyett egyszerűen csak odabökni a monitorra. Sztem bejön 3. beviteli eszköznek, és így lesz jó.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dr.FantastiK #151 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a többség utálja vagy sem a csempéket. Szerintem mindamellett, hogy rengeteg gyerekbetegségtől is szenved, amit idővel ki lehet nőni, ízléstelenül ronda is, ami már kevésbé korrigálható. Én mindenesetre a végsőkig maradok a Windows 7-nél, és ha minden kötél szakad, akkor újragondolom a dolgot. Addig meg magasról teszek a Microsoft minden termékére és szolgáltatására, főleg ahol ezt az okádék desingt erőltetik.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
CyberPunk666 #152 üzenetére
naa, igy már mindjárt ertheto.
elnezest
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #149 üzenetére
Van értelme, nem össze vissza vannak. Talán a tagoltság nem a legjobb. De a te kedvedért:
Nem inkább ez a "PC-n ilyen meg olyan" a sablon szöveg?
Erre sokkal jobban ráillik "a nem akar kilógni a sorból", az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a "w9 learatja a kitaposott..." szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt.Kicsit tagoltam a kedvedért. Ha így sem érted, akkor keress fel valami szakembert, aki tud neked segíteni. A továbbiakban ugord át a hozzászólásaimat. Sokkal jobb lesz mindkettőnknek.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
fordfairlane #150 üzenetére
Ezert fognak a sulyesztobe kerulni ! ideje mar.
Nem lassa az idiota Microsoft hogy mindenki UTALJA az uj 'CSEMEIKET' ? ?
-
fordfairlane
veterán
válasz
t72killer #20 üzenetére
Szerintem ezt a legtöbben totál nem gondolták végig. A "hagyományos" desktophoz olyan rendszer is tartja magát, mint az OSX, amelyik pedig nagyságrendekkel kisebb szoftverbázissal rendelkezik, mint a Windows.
A Windows 8 duál-deszktopos kialakítása nem egy átmeneti, tranziens állapot, hanem nyilvánvalóan hosszan akarnak erre berendezkedni.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
CyberPunk666 #148 üzenetére
Azt értem hogy mire reagaltal ,, de :
? te még most sem birod felfogni hogy az alabbi irasodnak nincs értelme ? ? ezek a szavak ossze-vissza vannak ideszorva, nem értheto mit akarsz mondani ! absurd.
'' '' Nem inkább ez a PC-n ilyen meg olyan a sablon szöveg? Erre sokkal jobban ráillik a nem akar kilógni a sorból, az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a w9 learatja a kitaposott szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt. ''nna, vegulis Mindegy. ...
-
CyberPunk666
senior tag
te elolvastad azt amire írtam?
gyk:
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
CyberPunk666 #135 üzenetére
'' Nem inkább ez a PC-n ilyen meg olyan a sablon szöveg? Erre sokkal jobban ráillik a nem akar kilógni a sorból, az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a w9 learatja a kitaposott szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt. ''...kérem jelentkezzen az, aki ért ebbol valamit ! !
-
oO7
őstag
"Nocsak, mégsem lett annyira szuperjó a Win8?"
Azért mert jön hozzá frissítés? Eddig nem volt olyan oprendszer a világtörténelemben aminek ne lett volna több verziója... Szuperjó lett a Win8, de akadnak benne bőven hibák/hiányosságok... Startmenü visszatérésében pedig én a helyedben nem reménykednék... még lehet, hogy a Desktop is eltűnik (vagy legalábbis még inkább háttérbe szorul), nemhogy a Startmenü visszajöjjön. -
Móci
addikt
Nocsak, mégsem lett annyira szuperjó a Win8? Én örülnék neki nagyon, ha valahogy visszatalálnának a start menühöz a kilencben, de szerintem erre nem sok esély van...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #139 üzenetére
Mindenki érti aki alkalmazza az értő olvasást és képes egy adott beszélgetést egységként kezelni. Nézd meg mire válaszoltam, hátha akkor helyére kerülnek a dolgok.
-
oO7
őstag
"azt hittem, hogy a Blue tényleg helyrekalapálja majd"
már megbocsáss de elég elfajult álomvilágban élsz, ha komolyan azt hitted, hogy a metro felületet háttérbe fogják szorítani a Blue-ban... most már minden új fejlesztés oda fog érkezni, a hagyományos desktop pedig - ha ilyen tempóban haladnak - lehet, hogy a legmerészebb jóslatoknál is előbb fog eltűnni a rendszerből... -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
CyberPunk666 #135 üzenetére
Te magad legalabb erted amit irtal ? ? Mert mas biztos NEM !
-
VIC20
őstag
Annak idején én is kipróbáltam a bétát, és nekem se jött be. Elismerem, lehet, hogy a szokásos okokon (Metro+Start menü hiánya) kívül az is zavaró volt, hogy virtuális gépen, ablakban nem igazán volt kényelmes a ,,képernyő" széleire húzgálni az egeret. Meg az online fiók erőltetése sem volt szimpatikus, de lehet, hogy csak én nem találtam az offline lehetőséget. Adok majd neki még egy esélyt az SP1/Blue vagy mittudoménmi megjelenése után.
-
CyberPunk666
senior tag
Aki nem ért egyet veled az csak beáll a sorba és manipulálják. Ezt tanítják vagy magadtól?
Azalatt a néhány hónap alatt sok olyan ember is szidta, aki amúgy ki sem próbálta (nyilvánvaló, volt sokszor a hozzászólásából, hiszen olyan dolgokat állított ami nem is úgy van, és 2 perc használat után egyértelmű), ezzel szemben azóta sokan kipróbálták.
Nem inkább ez a PC-n ilyen meg olyan a sablon szöveg? Erre sokkal jobban ráillik a nem akar kilógni a sorból, az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a w9 learatja a kitaposott szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt.
Először állj ki a sorból, és majd utána beszélhetünk arról, hogy ki áll benne és miért.
-
oO7
őstag
"Régebben azok, akik kipróbálták és használták 1-2 hónapot, kb. 90%-ban elégedetlenek voltak vele"
Régebben [...] használták 1-2 hónapot? azzal tisztában vagy, hogy november óta érhető el a rendszer? az kicsit több, mint 4 hónap... előtte meg béta volt és a béta időszak 3 fázisa alatt (Developer Preview, Consumer Preview, Release Preview) elég sokat változott a rendszer, és aztán még az RTM is egy komoly előrelépés volt, és már azóta is kaptunk egész komoly mennyiségű frissítést a motorháztető alá is meg az appoknak is...
a 90% pedig azoknak az aránya, akik a béta időszakban felrakták a félkész rendszert driverek nélkül, majd pár óra után felhúzták magukat rajta, lecsapták és jöttek a fórumba habzó szájjal fröcsögni..."Mert valljuk be legalább saját magunknak őszintén: csúnya munka ez"
szerintem ne akarj mások nevében beszélni... maradjon ez a te személyes véleményed..."Ez jó dolog telefonon, jó TV-n, kellemes tablet-en vagy játékgépen, videokamerán, fényképezőgépen, hűtőn, sütőn, mosógépen, stb. Na de egy számítógépen?!"
tehát mindenhol jó csak PC-n nem... szerintem előrébb lennénk, ha rájönnél, hogy PC-n sem rossz csak szokatlan..."Ugyan azok az emberek régen szidták, most pedig dícsérik"
szűk négy hónap alatt trendkövetés miatt nem változik meg az emberek véleménye, főleg, hogy jelenleg a trend inkább az, hogy a win8-at fikázni kell...az utolsó bekezdéseddel mondjuk egyet tudok érteni, de ez gyakorlatilag bármi újszerű dologra ráhúzható a Windowstól és a Microsofttól függetlenül...
-
quex
tag
Érdekes megfigyelni, hogy mennyire megváltozott a win 8 megitélése. Régebben azok, akik kipróbálták és használták 1-2 hónapot, kb. 90%-ban elégedetlenek voltak vele. Mára lassan szégyen lesz, ha valakinek win 7-e van. (Hát még ha XP-je.) Ügyesen manipulálják az embereket. Persze ez nem csoda, hiszen sok pénzről van szó.
Idővel elkerülhetetlen lesz a váltás, senki sem menekülhet meg a win 8 vagy hozzá hasonló utódai elöl. De azért elég "érdekes", hogy néhány hónap alatt az embereknek többségének trendkövetés miatt "kötelezően" megtetszett ez az ormótlan virtuális gombokból álló felület. Mert valljuk be legalább saját magunknak őszintén: csúnya munka ez. 25-30 éve még nagy előrelépésnek éreztem volna egy ilyen gombos programot, de a jelnben inkább viccesnek hat. Amolyan "és a majom megnyomja a gombot" érzés. Ez jó dolog telefonon, jó TV-n, kellemes tablet-en vagy játékgépen, videokamerán, fényképezőgépen, hűtőn, sütőn, mosógépen, stb. Na de egy számítógépen?! Egy számítógépen ennek egy közönséges programcsomagnak kellene lennie, nem egy operációs rendszernek!
Na de, széllel szemben nem jó pisilni, így idővel majd én is használni fogom. Hardvertámogatás manipulálásával, speciálisan win 8-ra írt programok elszaporításával, tudatosan "lefele" nem teljesen kompatibilis megoldások segítségével hamar szükségszerűvé teszik a váltást. És akkor már valóban a win 8 (illetve az utódaié) lesz a jövő. Még így is, hogy valójában sokkal rosszabb lett, mint az elődje. Csak ügyesen kell trükközniük. És abban profik. Ugyan azok az emberek régen szidták, most pedig dícsérik. Pedig semmi lényegeset nem fejlesztettek azóta rajta. Egyszerűen aki kilóg a sorból az hülye. És senki sem akar hülyének látszani. Így inkább a saját véleményét igazítja a trendhez.
Szerintem a Win 9 ugyan olyan lesz, mint a win 8, csak a win 8 már kapott 1-2 megérdemelt pofont, így annyira sosem lehet majd trendi, mint a win 9, amire már csak a "gyökerek" fognak rosszat mondani. Szóval kellemes Win 9-ezést mindenkinek!
-
ceia
őstag
válasz
CyberPunk666 #89 üzenetére
Szerintem pedig éppen neked nincs fogalmad az egészről. Még azzal sem vagy tisztában, mire írsz ilyen okosságokat éppen.. Olyan dolgokat magyarázol itt az én véleményemként, amiket nem is írtam.
"Nincs nagyobb gond a kompatibilitással, mint bármelyik win esetében."
Nem állítottam, hogy nagyobbak a kompatibilitási problémái, mint a többi Windowsnak. Csak azt említettem meg, hogy hiba volt, hogy a 8 a 7-tel nem teljesen kompatibilis visszafelé, mert így sokan éppen emiatt maradnak a 7-nél.Azzal mi a kifogásod, hogy az XP-hez nem kellett ingyenes appokat adniuk, mégis fogyott? Talán nem igaz? Sőt, nagyon népszerű lett, és máig sokan használják, dacára a közben megjelent Vista/7/8 hihetetlenül jobb oprendszereknek! Szerintem ma a 8 kevésbé fogyna, ha nem járna hozzá némi mézesmadzag. Az alacsony ár ha 7-ről váltasz, vagy akár az ingyenes appok. De annak idején az XP-t elég volt kirakni a boltokba, és vitték, mert tényleg előrelépés volt a 2000-hez képest és nagyon jól sikerült.
"Ami akkor jó volt, az ma már nem az."
Ez általánosságban nézve hülyeség, legfeljebb adott embereknek az, vagy nem az. Képzeld, nekem ma is jó az XP és még sokan másoknak is."Ez csak 1 funkció, és biztosan nagyon sok hasznos és ingyenes app lesz, ez már más platformokon is így volt. Legfeljebb lesz rajta reklám vagy valamilyen más megoldás. Esetleg otthonra lesz ingyenes. Ami ma van ingyenes alkalmazás máshol, annak semmi akadálya, hogy az áruházba is bekerüljön egyszer valamilyen formában."
Ennek nem sok értelme van. Szavakat írtál, de nem mondtál velük semmit. A Sourceforge-on és általában a "máshol" megjelenő ingyenes alkalmazásokat biztos nem fogja a Storeba tenni a M$.."Amiatt megkérdőjelezni valaminek a létjogosultságát, mert TE nem használod elég szűklátókörűségre utal. A többség nem sleep-be teszi a gépét. Ez akkor is hasznos funkció, mert az emberek 99%-a ki szokta kapcsolni."
Én nem kérdőjeleztem meg a hibernáció létjogosultságát, csak azt írtam, hogy nekem nem szimpatikus, és én inkább altatom. Én is ki szoktam kapcsolni a gépet, de nem egy adott nap folyamán többször, (ahelyett megy sleepbe) csak munkába indulás előtt szoktam kikapcsolni. Azt pedig nem tudhatod, hogy az emberek 99%-a ki szokta-e kapcsolni. -
Reinkz
senior tag
Na akkor ennyi hsz után én is leírom amit gondolok
-win7-em van láttam, probáltam a 8at ismerősnél ésa start menüt eltudom viselni de akkor nézzük a személyes okokat miért jó lenne a win8:
-gyorsan indul
-appok
-dx11.1 támogatás
(hiretelen ennyi amit feltudok sorolni, ellenérvek:-ssd-vel a 2 rendszer szinte ugyan olyan gyorsan indul.
-appok nekem nem kellenek van elég a telefonomon ide biztos nem raknék
-nincs semmi ami használná dx11.1
-némelyik játék kompatibilitási problémával küzd (lásd gta4)
megéri váltani->nem (max laptopra raknám a gyorsabb indulás miatt)
hangsúlyozom ez az ÉN véleményem. -
törölt tag
Jövöre win9 korai lenne, mert három évente akaródzik nekik új rendszert kiadni, akkor meg még van két és fél éve a nyócnak.
#108: "a csempék színét nem változtathatod meg mert az jellemző az appokra... piros az adobe reader, kék a skype, zöld a torrent, stb... a csempe színe az az adott app brandjének a színe..."
És erre volt a marketingduma, hogy egységes, letisztult felületet kapjon a júzer. Olyan ocsmány a programonkénti árnyalataival, hogy ihaj, plusz mellé a duma, hogy az egységesség miatt korlátozzuk a júzert, ne hazsnálhasson tetszöleges színeket- pl. feketét és fehéret.
-
oO7
őstag
válasz
kikinda2 #125 üzenetére
"MS fizetett PR - support oldalaként működjék"
ezt most nemértem... ez honnan jött? és miért?van a PH!-n egy Windows Blog - amin mellesleg nem is feltétlenül lepődnék meg, ha egy "fizetett hírdetés" lenne - és ez lehozott egy "hírt" a következő nagy Windows mérföldkövek vélhető dátumairól... hol ebben a PR? vagy miért baj ez? vagy most ebben mi a visszataszító?
-
kikinda2
tag
Használok XP-t, WIN7-et, UBUNTU-t és FreeBSD UNIX-ot. Egyikkel sincsen semmi különösebb bajom. WIN8-at nem próbáltam, mert nem találkoztam olyan felhasználási területtel ahol szükségem lenne rá. Nem akarom lerántani a WIN8-at mert nem próbáltam még és meggyőződésem, hogy jól kijönnénk egymással, ha színes csempéket kellene valamiért tapicskolnom, kattintgatnom.
Az viszont visszataszító és egy "független" blogtól abszolút nem pozitív, hogy az MS fizetett PR - support oldalaként működjék. Persze ezt is lehet, de tessék a blogcímnél vagy a cikknél megjelölni, hogy a bejegyzést ki szponzorálja. Ez így tisztességes jobb helyeken. -
MZperX75
addikt
Az még messze !
Jövőre van 2014 december de az majdnem 2 év
Majd meglátjuk,az XP-t nem fogja behozni időben a 7-es az biztos.
Nincs miért cserélni most nekem semmilyen future nem hiányzik ,hacsak nem adják 9-et 5ezer +fáért.
Addig sem tapicskolok sem hadonászok itt a monitor előtt,addig ez tökéletes. -
MZperX75
addikt
Egyenlőre kihagyom a 8-at jöhet 9!
Amíg nem indokolja semmi ,nincs értelme a cserének,így voltam az XP-vel Vista kimaradt,nem azért mert rossz
(szerintem nem rossz rendszer stabil jó gyors kicsit zabálja az erőforrásokat,de nincs vele gond)
Win7 már próbáltam a Béta verzióját tetszett,megjelent azóta ez van fenn,semmi sem indokolja a cserét,habár most vennék valami jó lapost és Win8-al lenne szerelve,nem lenne szerintem gondom a 8-al sem.Lehet viszont a 9 már aktuális lesz a csere úgy egy pár év múlva.
Win 98-al kezdtem Win98SE majd XP,maj Win7 mindegyik rendszert szerettem ,a vele született rhibáival együtt. Elötte Amiga OS-volt amit használtam 98.-ig!
-
oO7
őstag
de... a hibernálás 1:1-ben lementi a gép memóriájának tartalmát a háttértárra, aztán kikapcsolja a gépet... kihúzhatod a konnektorból/kiveheted belőle az akksit, következő bekapcsoláskor szépen visszatölti a vinyóról a memória tartalmát és ugyanonnan folytatja pályafutását, mint ahol állt, amikor hibernáltad (kikapcsoltad)...
ehhez jött a Vista-ban a Hybrid Sleep ami az altatást és a hibernálást kombinálta úgy, hogy végrehajtotta a hibernálást de nem lőtte le teljesen a gépet, hanem csak sleep-be küldte, azaz megmarad a memória tartalma a memóriában (+ ki is lett mentve a vinyóra)... ezzel ha mindenféle "megszakítás" nélkül újraindítottad a gépet, úgy érezte, mintha altatásból lett volna felkeltve, míg ha időközben áramtalanítva lett a gép, akkor a következő indításkor úgy indul, mint ha hibernálva lett volna... -
oO7
őstag
válasz
#32839680 #109 üzenetére
a lockscreen az igen, és azt még látod is
az a baj ezzel a példaképpel, hogy egy nem túl kontrasztos/részletgazdag kép van a háttérben és így igen, még működhetne is... de ha beraknak oda a szöveg mögé (jó mondjuk ilyen része a Start képernyőnek nincs) valami "durvább" képet, ami kevésbé homogén, és sok hirtelen kontrasztváltás van benne (példa1, példa2), akkor az rögtön tönkrevágja annak a szövegnek az olvashatóságát vagy akár azt, hogy a startképernyő tényleg egy letisztult nézetet nyújtson mindenféle figyelemelterelő csicsa nélkül, amin végignézel és pillanatok alatt leolvasod a szükséges információkat... hogy egy kicsit sarkítsak... mi az egyszerűbb? egy egyszínű sötétszürke háttérre írt szöveget elolvasni, vagy ha az a szöveg egy fotorealisztikus erdőben egy faágra akasztott, himbálózó fatáblába van vésve? ugyanígy vajon egy egyszínű 2D-s levél szimbólum vagy egy fotorealisztikus postaláda alapján találod ki előbb, hogy az az alkalmazás az email app? egy széles körben használt, jól ismert (szintén egyszínű, 2D-s) időjárás szimbólumból találod ki előbb, hogy (a te példaképedről puskázva) kicsit felhős napsütés várható, vagy ha erről egy fotorealisztikus képet mutatnak egy ikonon/csempén/widgeten? -
oO7
őstag
válasz
#32839680 #107 üzenetére
a csempék színét nem változtathatod meg mert az jellemző az appokra... piros az adobe reader, kék a skype, zöld a torrent, stb... a csempe színe az az adott app brandjének a színe...
a színséma meg ha nem is rgb-ből kikeverhető de a szivárvány minden színét érintő paletta olyan világosságú vagy sötétségű színekkel, hogy azok egészen biztosan nem fognak a használhatóság rovására menni...
az egyedi háttérrel pedig az a probléma, hogy ha mögéraksz a csempéknek valami részletgazdag képet, akkor kicsit nehezen lesznek beazonosíthatóak a csempék határai és csak egy hatalmas zajos katyvasz lesz az egész... illetve igazából tök felesleges az egyedi háttér mert úgy is el van takarva a túlnyomó része a csempék által... nem egyszínű a háttér, egy adag beépített nonfiguratív dizájnból lehet választani...az a helyzet, hogy ezek az erős(nek tűnő) dizájnbeli megkötések azért vannak, mert ha valamit el lehet rontani, azt a felhasználó el is rontja, és ez a design-ra is igaz... és ha csinál egy ocsmány felületet vagy egy esetlegesen testreszabható felületet széthekkel, utána meg kényelmetlen meg csúnya lesz a rendszere, akkor természetesen nem magát fogja okolni, hogy "te jó úr isten, hogy tudtam ilyen szart csinálni" hanem a Windows lesz a használhatatlan fos...
arról meg már nem is beszélve, hogy így van egy elég erősen jellemző arculata a Microsoft termékeknek, ami szintén egy hasznos pont marketing-pszichológiai (létezik ilyen szó?) szempontból
-
xxSanchez
őstag
Meg persze Május 13-án megjelenik a Leap Motion ami egy újabb előrelépés az irányításban.
-
oO7
őstag
nem, az újonnan eladott (Windows 8 matricás) gépek nagyon nagy százalékáról beszélünk...
touch-os egér az egy olyan egér aminek a felülete egy touchpad és mindenféle többujjas gesztúrákat érzékelni tud... scrollozás, zoomolás, lapozás az appok között (balrol húzva az ujjad) vagy épp a charm bar megjelenítése (jobbról húzva az ujjad)... ugyanez igaz az újabb notik touchpadjára is... de leginkább az érintőképernyő az ami nagyon meg tudja dobni a felhasználói élményt és azért az új Win8-as notik (de még egy csomó All-in-One gép is) már touchscreennel van szerelve és ez az arány csak egyre nőni fog... -
oO7
őstag
az, hogy a beállítások át vannak szinkronizálva az egyik eszközről a másikra, és az, hogy a fejlesztett program a felülettől eltekintve 1:1-ben átvihető az eszközök között, az két tökéletesen különböző dolog... itt az MS az aki a jó irányba megy, és ha a többiek nem kapcsolnak időben, akkor nagyon gyorsan meg fog változni, hogy ki ki után kullog... mellsleg a közös rendszeralap, kernel, API-k még nem zárják ki, hogy a különböző készülékek a nekik megfelelő specializált felületet és funkcionalitást kapják meg, mint ahogy ez a Windows-nál is látni lehet... ugyan az a rendszermag van a telefontól kezdve a szerverekig mindenen...
-
-
LordX
veterán
ha pedig versenyben szeretnének maradni az "ökoszisztéma-háborúban", akkor kénytelenek lesznek kiterjeszteni az iOS-t a MacBook-okra és iMac-ekre is...
Én nem lennék ebben olyan biztos. Jelenleg is frankón össze van integrálva a kettő, semmi nem indokolja ezt az állítást. Google is érdekes módon csinált egy dekstop OS-t miután van egy sikeres telefonos rendszere. Nem attól lesz valami "ökoszisztéma", hogy egy rendszer van alatta. Szerintem inkább itt a MS az, aki a széllel szemben pisil.
-
oO7
őstag
válasz
#32839680 #99 üzenetére
"Azt meg nem tudom megérteni hogy telepítésnél miért nem lehet választani, hogy most az érintőképernyőre készített, vagy a régi start menüs gui-t akarom-e használni annak megfelelően hogy mire telepítem"
szerintem ez itt a kulcsfontosságú eleme a dolognak... "attól függően, hogy mire telepítem"... az hogy mire telepíted nem feltétlenül van összhangban azzal, hogy a Microsoft milyen eszközökre szánta a rendszert... a Win8 igényli a friss, modern hardvert, touch-os egeret, esetleg érintőképernyőt (igen desktop gépen is)..."Egy 21-27 colos pc monitoron nem úgy kéne kinéznie mint egy 10 colos tableten"
nem úgy néz ki, egy rendes FullHD-s monitoron 6 sornyi csempe van, egy tableten 3"Ha el akarják tüntetni a desktopot ám legyen, de ne korlátozzák a programfutást csak metros appokra és ne csak a store-ból lehessen programot letölteni. És lehessen maximálisan testreszabni a Start képernyőt. Akkor azt mondom megérte leváltani"
esetleg ne nevezzék át Linuxnak? azzal, hogy csak a Store-ból (mint megbízható forrásból) letöltött appok futtathatóak, eléggé minimálsira (gyakorlatilag 0) csökkentik az esélyét annak, hogy a gépre bármiféle kártékony program kerüljön... arról nem is beszélve, hogy ezzel a warezolást is erőteljesen megnehezítik... a Start képernyő "maximális testreszabása" alatt pedig nemtudom mit értessz, de szerintem inkább tegyél le az ilyen jellegű vágyaidról, mert nem fog bekövetkezni... majd legfeljebb ha mégis akkor kellemesen csalódsz -
oO7
őstag
"kiforrott egér-billentyűzetes felületet szeretném használni az egér-billentyűzetes gépen"
nade ki mondja, hogy ne tedd? senki nem kényszerít arra, hogy válts Win8-ra ha egyszer nincs olyan hardvered amivel az kényelmesen használéható lenne..."Érdekes módon amikor kijött ez első iPhone az Apple nem akarta lenyomni az iOS felületét a desktop/laptop userek torkán, pedig az iOS tényleg csak egy tabletes/telefonos OS X (ala WinRT/WP)"
az iOS első körben iPhone OS néven futott és kizárólag telefonra szánt OS volt, és én nem a WinRT-hez meg a WP-hez hanem inkább a Windows CE-hez hasonlítanám... később ugye átnevezték iOS-re és az került - első körben szinte 1:1-ben - az iPad-re ami ennek hatására akkoriban nem volt több, mint egy nagyra nőtt telefon... ha pedig versenyben szeretnének maradni az "ökoszisztéma-háborúban", akkor kénytelenek lesznek kiterjeszteni az iOS-t a MacBook-okra és iMac-ekre is... nagyon kíváncsian várom, hogy hogyan fogják ezt megtenni..."De értelme nincs nyavalyogni, ha nem tetszik valakinek - ne használd"
+1
Én nagyon fogékony vagyok az újdonságokra, és rühellem amikor megjelenik valami merőben új dolog, és mindenki sír, hogy miért nem olyan mint régen volt vagy miért nem olyan mint egy másik rendszer... WP-nél is állandóan azt lehet hallani a nyilvánvalóan androidról szabadult felhasználóktól, hogy miért nem lehet kilőni az appokat, hogy lehet rá vírusirtót rakni, miért nincs notification center, stb... ha ezeknek az embereknek a véleményére támaszkodna az ms, akkor addig farigcsálnák szegény rendszert amíg maradna belőle egy android...ChromeOS-t én mondjuk az ellenségeimnek sem ajánlanám, és nehezemre esik egy napon említeni egy OSX-el vagy Ubuntuval vagy Windows-zal...
-
LordX
veterán
válasz
CyberPunk666 #89 üzenetére
eltelt több, mint egy évtized, és megjelentek az okostelefonok, a tabletek, elterjedtek a notebookok, ...
Nem tudom hogy vagy vele, de én még mindig nem okostelefon OS-t vagy tablet OS-t szeretnék futtatni a desktop PC-men. Félkész, gyerekbetegségektől hemzsegő, érintőképernyőre optimizált felület helyett a kb. 20 éve (ha más nem, Win95 óta) csiszolgatott, kiforrott egér-billentyűzetes felületet szeretném használni az egér-billentyűzetes gépen. Érdekes módon amikor kijött ez első iPhone az Apple nem akarta lenyomni az iOS felületét a desktop/laptop userek torkán, pedig az iOS tényleg csak egy tabletes/telefonos OS X (ala WinRT/WP).
De értelme nincs nyavalyogni, ha nem tetszik valakinek - ne használd: ott az OS X, az Ubuntu és társai, vagy akár a Chrome OS - lehet választani. És még a Win7 sem romlott el a Win8 kiadásától.
-
-
Fontos?
tag
válasz
xxSanchez #91 üzenetére
Igen,nekem is fizetnek a nemtetszésemért
-viccet félretéve... Nem egy rossz rendszer,de még közel sem kész és nagy hiba volt így kiadniuk,sok még a hibája és hatalmas hiba volt,hogy nem lehet kiválasztani,hogy a régi startmenüt akarom,vagy fürdőszobai csempéket,valamint nekem ugyan ne tolja a pofámba azt az ocsmány földalattit se! -mivel ezeket nem javították,nem adtak választási lehetőséget...nnna ezért az MS igenis magasról tesz az emberek véleményére!
...és miért vagyok mérges? A net tele van startmenü megoldásokkal,televan olyan megoldásokkal,melyekkel sokkal jobban testre szabhatóbb az egész win8,csak annyi a gubanc,hogy ezekért pénzt is elkérnek és természetesen nem frissítik őket kellő ütemben,ami miatt akár jöhet is kékhalál,fagyás,egyik frissítés után kompatibilitási hibák sorozata és természetesen újratelepítés... Most jön egy okos és azt fogja írni,akkor használjam,úgy ahogy van... hát kösz,de nem,mert ez így alapjáraton egy,gagyi kinézetű,win7 -hez képest tré rendszer...
-hogy elérjem azt a szintet,ami nekem tetszik,ahhoz a fentebb említett 3rd party progik és azokból származó problémák akadályozzák....és igenis ezek mind a mikrofos hibája,ha tetszik,ha nem. -
CyberPunk666
senior tag
Már megmutattad, hogy fogalmad sincs az egészről, nem kell tovább bizonygatni.
Nincs nagyobb gond a kompatibilitással, mint bármelyik win esetében. Az elején pedig hasonlóképpen indult minden, még az XP is!
"Az XP-hez nem kellett ilyeneket adniuk, az fogyott anélkül is."
eltelt több, mint egy évtized, és megjelentek az okostelefonok, a tabletek, elterjedtek a notebookok, ...
A régi nem mindig jobb, még akkor sem ha működött, mert a körülmények változnak. Ami akkor jó volt, az ma már nem az. Ez ebben az iparágban hatványozottan igaz."Oké, vannak ingyenesek is.. De gondolom a jobbak úgyis fizetősek, ahogy az lenni szokott. Ám emiatt biztos nem érdemes 8-at venni "
Ez csak 1 funkció, és biztosan nagyon sok hasznos és ingyenes app lesz, ez már más platformokon is így volt. Legfeljebb lesz rajta reklám vagy valamilyen más megoldás. Esetleg otthonra lesz ingyenes. Ami ma van ingyenes alkalmazás máshol, annak semmi akadálya, hogy az áruházba is bekerüljön egyszer valamilyen formában.
Amiatt megkérdőjelezni valaminek a létjogosultságát, mert TE nem használod elég szűklátókörűségre utal. A többség nem sleep-be teszi a gépét. Ez akkor is hasznos funkció, mert az emberek 99%-a ki szokta kapcsolni.
-
ceia
őstag
Én is inkább választanám mint a 7-et, (mert igazából az sem nagyon tetszik) ha legalább a metroval nem csúfították volna el. Ahogy én tudom, nem is lehet kilőni, tehát boot után mindenképpen azt látod meg, csak utána válthatsz a normál desktop nézetre.
(start menüt még csak csinálhatsz) Ez az inkompatibilitás elég csúnya dolog, hiszen elvileg a 7-est fejlesztették tovább.. A M$ jobban tette volna, ha legalább azzal kompatibilis marad, akkor a 7-et használók könnyebben váltanának 8-ra - így meg sokan maradnak a 7-nél. Egy újabb baklövés
-
JanR
addikt
Megmondom őszintén neked, ha nem játszanék és nem használnék egy-két specifikus programot ami win7-el már működik (idő volt mire jó drivereket írtak hozzá és meg is találtam), akkor használnám a win8-t. Sajnos 1-2 program nem indul el 8 alatt ami 7 alatt igen. De mivel nem egy egyszerű júzer vagyok, így maradok a 7-nél.. pedig tetszik
-
ceia
őstag
Az XP-hez nem kellett ilyeneket adniuk, az fogyott anélkül is..
-
ceia
őstag
Oké, vannak ingyenesek is.. De gondolom a jobbak úgyis fizetősek, ahogy az lenni szokott. Ám emiatt biztos nem érdemes 8-at venni
-
törölt tag
"Az miért lenne facepalm, hogy nem kívánom szórni a pénzem a Storeban, hanem inkább az ingyenes progik között keresek megfelelőt? Az, hogy nem fizetek online?? Szerinted talán olyan biztonságos? Akkor hajrá.. "
Tudod mi az a store?
"Na, a doksik.. Nekem nincsenek ilyenek! Van pár általam írt szövegállomány, feljegyzések, információk. De ha lennének, akkor is tudnám, mit hol találok. Aztán commanderrel rámegyek, enter, és már nyitja is a szükséges program. Nekem ez az egyszerű. Mindennek megvan a helye, nálam nincs káosz, ez a titka. Ez vontakozik az összes fájlra. 4 partíció, mindegyik másra, az F:-en a fő mappák, amikben bármit el tudok helyezni, mindennek van kategória! Keresni csak dll-eket szoktam néha, vagy mást, amit egy új program hiányol esetleg."
Normális rendszerben, amit eredetileg a Longhornban tervezett MS az egész filerendszer egy nagy adatbázis lenne, indexeléssel. S mindegy lenne hol tárolod logikai úton, gyorsan elérhetö lenne. E szempontból nem rossz a w8 Modern felülete,sok másból viszont nagyon is.
-
ceia
őstag
Ha jól összeválogatott ikonokat használsz, egységeseket, akkor igenis szebbek, mint ezek a túristajelzés-szerű csempék. Még a szó: csempe is rossz, az ikon jobb.
Nem értem, hogy miért annak van szerinted ízlése, aki annak örül, amit elé raknak, és nem annak, aki saját maga kívánja kialakítani a felületet?? Én igazából az egyes ablakok különböző hátteréről írtam, hogy na ne, van ízlésem. Ami egyébként szubjektív. Ha pedig én akarom kialakítani a designt, attól még mindig lehet ízlésem, és az biztos, hogy kreatívabb vagyok mint az, aki örül, ha neki nem kell ilyesmivel foglalkoznia.
Na, a doksik.. Nekem nincsenek ilyenek! Van pár általam írt szövegállomány, feljegyzések, információk. De ha lennének, akkor is tudnám, mit hol találok. Aztán commanderrel rámegyek, enter, és már nyitja is a szükséges program. Nekem ez az egyszerű. Mindennek megvan a helye, nálam nincs káosz, ez a titka. Ez vontakozik az összes fájlra. 4 partíció, mindegyik másra, az F:-en a fő mappák, amikben bármit el tudok helyezni, mindennek van kategória! Keresni csak dll-eket szoktam néha, vagy mást, amit egy új program hiányol esetleg.
Nem szoktam chatelni, sem Twitterezni, sem RSS, sem FB, tehát nem akarok kitűzni sehová semmit - annál is inkább, mert 5:4-es monitorom van
Az miért lenne facepalm, hogy nem kívánom szórni a pénzem a Storeban, hanem inkább az ingyenes progik között keresek megfelelőt? Az, hogy nem fizetek online?? Szerinted talán olyan biztonságos? Akkor hajrá.. Vagy az, hogy a hibernálás nekem nem szimpatikus megoldás? Mint leírtam, én altatom a gépet, abból jó gyorsan feléled, és sleepben nem fogyaszt sokat. (ez amúgy sem..)
-
törölt tag
"az Apple és a Google megközelítése az volt a tabletek korai időszakában, hogy lényegében nagyranőtt telefonként kezelték a hardvert és csak egész lassan jöttek rá (évek alatt), hogy azért még ha technikailag ez így is van, szoftverergonómiailag a két eszköz két teljesen eltérő megközelítést és felületet igényel...
a Microsoft pedig fentről "támadta" a tablet piacot ugyanis egy PC és egy tablet felületében sokkal több közös van, illetve az MS-nek a PC piacban van hatalmas részesedése így nyilván megpróbálták a PC-re is szánt felülettel boostolni a tablet-jeiket... nyilván a WP-hez hasonlóan egy kifejezetten tabletre szánt rendszer nagyon nehezen tudna a mai telített piacon felkapaszkodni, ellenben ha ottvan a lehetőség arra, hogy a megírt appokat PC-n is használják az emberek, akkor hirtelen jó nagy felhasználóbázisa van a rendszernek és a fejlesztőknek máris megéri foglalkozni vele..."Nem nagyon látom a szifonos és pados iosban a különbséget. MS a jelek szerint viszont olyan nagyon makacs, kretén, hogy a többiek hibáján keresztül nem jött rá, desktop és tablet nem ugyan az, "szoftverergonómiailag a két eszköz két teljesen eltérő megközelítést és felületet igényel".
-
ceia
őstag
válasz
xxSanchez #72 üzenetére
Mikor válaszolni akartam, elment a net..
A linkelt cikk elég hosszú, csak gyorsan átfutottam és így hirtelen nem láttam a hibernálást kizáró mondatot. Én itt olvastam, hogy hibernálás történik: [link]
Bárhogy is, nekem nincs szükségem extra gyors bootra - naponta 1x kibírom azt a fél percet, addig szoktam valamit csinálni, nem ott ülök és várok -
oO7
őstag
Nemhiszem, hogy a 9 a 8-hoz képest túl nagy váltás lesz, legfeljebb addigra ér be minden fejlesztés úgy rendesen...
"Nem kedvelem a csempéket, a szép, különböző formájú, gondosan megrajzolt ikonokat kedvelem"
milyen szép is az amikor kintvan a desktopon egy adag ikon és az egyik egy "modern" letisztult 2D-s ikon, a másik ilyen meseszerű 3D-s valami, a következő valami fotorealisztikus csillogó-tükröződő, stb... mennyire rosszak is a csempék ahol van eleve egy színe a csempének ami alapján helyből baromi gyorsan beazonosítod, hogy hova kell klikkelni, aztán ha mégsem, akkor is a csempék ikonjai egyszerű szimbólumok, amiket könnyű felismerni... egységesebb, következetesebb, és összeségében emiatt szebb, kényelmesebb, jobban használható"Nekem ne adjanak pár színsémát, aztán kész.. Meg ablakonként másik háttérkép? Na ne.. van ízlésem.
Inkább adjanak különböző ablak típusokat, különböző ablak gombokkal, a sliderek gombjait mikor lehet már végre logikusan (is) elhelyezni? Nem beszélve az egyedi színek beállításáról, és minden ki-be kapcsolhatóságáról, amit csak tud a GUI"
az elvárásaid alapján már megbocsáss, de kétségbevonnám az ízlésed..."Nem akarok egyszerre több jelyen keresni. Sőt, még egy helyen is ritkán. Én nem értem, csupa amnéziás ül a gépe előtt, nem tudja, hogy mit hová tett rajta??"
Mi a gyorsabb? rákeresni egy XY doksira, entert nyomni és már olvasni/szerkeszteni, vagy bemenni a Windows Explorerbe vagy Total Commanderbe (ki mit szeret), kiböngészni a fájlt és megnyitni, esetleg a Word-öt megnyitni majd ott egy File | Open után kitallózni a keresett fájlt?"Nem akarok több tízezer?? alkalmazás közül válogatni a Storeban!
Eleve, Store.. tehát nem egy sourceforge.net, vagy ilyesmi.. És egyébként sem fizetek online!"
facepalm #1"Nem akarok oldalra tűzni appokat! (miafenének?) Semmit sem akarok tűzni sehová, pláne nem oldalra"
például, hogy oldalra kirakd a chat-et mellette meg netezgethess? nekem pl a Twitter van oldalra kirakva (azt használom lényegében RSS helyett)"Mi az a fastboot? Hibernálás, Nem szimpatikus"
facepalm #2 -
ceia
őstag
Ha még a 8-nál is nagyobb változást akarnak csinálni, megőrültek. Már az is sokaknál kiverte a biztosítékot a primitív megjelenésű, és (élő!
) csempékkel és a start menü hiányával. Legalább annyian szidják, mint dícsérik. Tehát megosztották vele a Windows felhasználókat. Oszd meg és uralkodj?
Nekem ezek miatt nem tetszik már a 8 sem, hát akkor mi jöhet majd a 9-ben? Erre gondolni sem jó..-Kedvelem a klasszikus startmenüt.
-Nem kedvelem a csempéket, a szép, különböző formájú, gondosan megrajzolt ikonokat kedvelem.
-Nem akarok "élő" csempéketMég életteleneket sem..
-Annyira nem vagyok rákattanva a hírekre, hogy azt nekem bármikor egy pillanat alatt ki kelljen írnia.
-A játékokon kívül minden mást szeretek ablakban futtatni.
-Nem akarok egyetlen kattintással választani többszáz "kitűzött" (hová??) alkalmazás közül. És mire kéne többszáz alkalmazás?
-Nem szabható személyre a felület, legalábbis nem jobban, mint az eddigi Windowsoké. Nekem ne adjanak pár színsémát, aztán kész.. Meg ablakonként másik háttérkép? Na ne.. van ízlésem.
Inkább adjanak különböző ablak típusokat, különböző ablak gombokkal, a sliderek gombjait mikor lehet már végre logikusan (kényelmesen) elhelyezni? Nem beszélve az egyedi színek beállításáról, és minden ki-be kapcsolhatóságáról, amit csak tud a GUI..
-Nem akarok egyszerre több jelyen keresni. Sőt, még egy helyen is ritkán. Én nem értem, csupa amnéziás ül a gépe előtt, nem tudja, hogy mit hová tett rajta?? Én tudom.
-Nem akarok több tízezer?? alkalmazás közül válogatni a Storeban!Eleve, Store.. tehát nem egy sourceforge.net, vagy ilyesmi.. És egyébként sem fizetek online!
-Nem akarok oldalra tűzni appokat! (miafenének?) Semmit sem akarok tűzni sehová, pláne nem oldalra.
-Mi az a fastboot? Hibernálás, Nem szimpatikus. Én aludni küldöm, ha éppen nem kell egy darabig. És egyébként is, ritkán bootolok, naponta nem többet 1-nél, de van úgy , hogy 1x semMert már előző nap óta megy a gép..
Egyedül a szögletes ablakok tetszenek. Ennyi.
Nem kellett volna mást csinálni, csak fogni a 7-et, stabilabbá, gyorsabbá írni, semmi metró, aero is kidob, 8-as ablakok, klasszikus vagy 7-es startmenü választhatósága, több megjelenési és működési beállítás és a 8 tarol.
-
CyberPunk666
senior tag
A w8 rendben van.
Az elégedetlenek mindig hangosabbak. Egy jelentős része ki sem próbálta csak hallotta meg képek alapján szidja, egy másik felük meg úgy rakta fel, hogy "megkeresek benne mindent amibe beleköthetek".
Meg vannak akiknek tényleg nem tetszik, de ők aránylag kis részét képezik a teljes bázisnak. Sok sok elégedett w8 usert ismerek. Meg sok olyan hszt látok a szidók között amiből látszik pár embernél, hogy soha nem használta, mert kiböki a szemét szintű butaság, amit rögtön észrevesz aki már használta. -
oO7
őstag
"Normálisan kéne indokolni, nem úgy, hogy marketing bullshitekkel fényesíted ezt a romhalmazt."
Attól tartok, hogy ez a "vita" úgy fog kinézni, hogy az egyik fél azt mondja, hogy "ez egy undorító használhatatlan szar és amúgyis fújecsempe" a másik fél magyarázata pedig jellemzően a marketing bullshit kategóriába lesz sorolva...én is úgy gondolom amúgy, hogy az volna az ideális ha minden eszköztípus kapna egyedi kezelőfelületet...
- a telefon, aminek van egy 4-4.5"-os kijelzője és jellemzően álló módban használjuk a tenyerünkben tartva, egy ujjal kezelve, stb
- a tablet ami egy nagyobb, ~10"-os kijelző, érintéssel vezérelve, jellemzően két kézzel használva, nagyobb felület, több funkcionalitás, fekvő orientáció, ...
- a PC ami egy nagyobb 20+" -os kb 1m távolságban lévő függőleges kijelző amit aztán valószínűleg egérrel, billentyűzettel kezelsz, és igen, akár a nagy kijelző miatt az az igény is felmerülhet, hogy több alkalmazást futtass, vagy egyet több monitoron vagy ilyesmi...
- és végül a TV ami egy nagy 40+" -os kijelző, távol, ahol valószínűleg a kinect-es és hangvezérlés lesz a jellemző illetve a precíziós feladatokra a telefonok és/vagy tabletek bevonása másodlagos képernyőkéntaz Apple és a Google megközelítése az volt a tabletek korai időszakában, hogy lényegében nagyranőtt telefonként kezelték a hardvert és csak egész lassan jöttek rá (évek alatt), hogy azért még ha technikailag ez így is van, szoftverergonómiailag a két eszköz két teljesen eltérő megközelítést és felületet igényel...
a Microsoft pedig fentről "támadta" a tablet piacot ugyanis egy PC és egy tablet felületében sokkal több közös van, illetve az MS-nek a PC piacban van hatalmas részesedése így nyilván megpróbálták a PC-re is szánt felülettel boostolni a tablet-jeiket... nyilván a WP-hez hasonlóan egy kifejezetten tabletre szánt rendszer nagyon nehezen tudna a mai telített piacon felkapaszkodni, ellenben ha ottvan a lehetőség arra, hogy a megírt appokat PC-n is használják az emberek, akkor hirtelen jó nagy felhasználóbázisa van a rendszernek és a fejlesztőknek máris megéri foglalkozni vele...
viszont az a tippem, hogy az ms is tökéletesen tisztában van vele, hogy a PC nem tablet és idővel ketté fog vállni ez a két rendszer és külön lesz tablet és PC verzió, hasonlóan ahogy külön van Phone verzió és külön lesz TV-re (Xbox) szánt verzió is...
ez csak egy kis átmeneti állapot, amivel úgy számoltak, hogy azért elviselhető kompromisszumot jelent felhasználói szemszögből, nem kellett +1 felületet kifejleszteniük, és még a PC és tablet rendszerek vegyítésével a tablet piacon lévő részesedésüket is tudják boostolni... -
törölt tag
Nem számolnám én, ha a rendszer nem akarná néhanapján külön kezelni öket, s Alt+TAb-ra öket is megjeleníteni, valamint olyankor a tálcán is. ezen tülmenöen van olyan, mikor egyik alkalmazás meghívja a másikat, amelyi azon programon kívül nyitja meg a megfelelö ablakot-majd onnan még újabbat ha kell. A metro ablakkezelési korlátai okozhatnak böven gondot.
#46 oO7: w7 elött meg még szabadabban variálhattad a programod kinézetét színsémák, betütípusok, stb. területen.
-
Bébá
tag
Nos én még decemberben váltottam Vistárol 8-ra kihasználva az olcsóbb árat.Nem bántam meg.Vannak hiányosságai amikat ha javitanának még jobb volna.43 évessen csak pislogtam hogy ez mi?, miután megláttam az új kezelö felületet.De rászántam az idöt beállitgattam magamnak, így már egész használható számomra.Telepités óta cseréltem videókártyát az egyik gyártoról áttértem a másikra.Driver uninstall újat fel.Probléma nélkül viselte.Egy régi Abit alaplapom van, eddig semmi anomáliát nem tapasztaltam.Müködik minden rendessen.Többen irták hogy a rendszer azért van hogy képes legyen a többi programot futtatni, és egyébként sincs kedvük állitgatni,személyre szabni az operációs rendszerüket.Pedig bizony hogy kell.Sőt, bármilyen programot telepitesz azt is beállitgatja az ember ha szükséges.Ha vásárolsz egy autót ott is beállitgatod az ülést, kormányt, tükröket a rádió állomásokat stb.Mert nem biztos hogy neked ugy jó ahogy a gyártó beállitotta.Ha vásárolsz egy új tv-t azt is személyre szabja az ember.Ugyaneszt meg kell tenni az operációs rendszereddel is.Legalább is ez az én véleményem.Így hogy én beállitottam magamnak mindent, felraktam azokat a programokat amikre szükségem van teljessen használható számomra.A start menü hiányát megszoktam, így is megtalálom amit akarok nem bonyolultabb számomra.Az aki megvásárolta a 7-est, és megvan elégedve vele annak tényleg nem biztos hogy megéri váltani és kifizetni nem kevés pénzt.De senki nem tart pisztolyt a fejéhez hogy kötelezö.Sokan sirnak hogy így szar, úgy szar.Szerintem nem szar, vannak hibái de teljessen jól használható számomra.Elnézést hogy egy kicsit hosszúra sikeredet.
Üdv. -
rudi
nagyúr
válasz
t72killer #20 üzenetére
Nyilván nem abban a formában, ahogyan a Win8-nál, de továbbfejlesztve bőven jó lehet a Modern UI. Ha alaposan megnézed, baromi sok fejlesztési lehetőség van még a Metro felületben meg csempékben. Ha rádobnak mondjuk egy szintet (pl. dokumentumok csempére nyomva megjelennek a dokumentumaid, vagy valami hasonló), megengednek még egy kisebb csempeméretet, esetleg csinálnak egy "amikkel az elmúlt napokban foglalkoztam" csoportot és jobban rávezetik az embereket a kereső használatára, akkor nagyon simán meg lehet lenni start menü és desktop nélkül is. Szerintem sokkal zavaróbb az a vizuális törés, ami akkor jelentkezik, amikor váltasz a Modern és desktop felület között.
-
Azért azt vedd figyelembe, hogy a kék halált sanszos, hogy hibás, harmadik féltől származó illesztőprogram, vagy hardveres hiba okozza.
Egyik sem az operációs rendszer sara.
Én az első nyilvános béta óta használom a 7-est, és eleinte ott is előfordult. A driverek kiforrásával eltűnt.
De azért én utánanéznék az eseménynaplóban, vagy a blue screen kódjával, hogy pontosan mi a probléma.
Mert ugye az autó is megáll, ha szar éjszíjat vettél, és netán elszakad...Mivel nincs tapasztalatom a 8-assal, ezeket általánosságban írtam.
A topikhoz pedig:
A GUI-val kapcsolatos sirámok.. csak annyit, hogy nem kötelező használni a rendszert.
Nekem sem tetszik, én sem teszem.
Miért veszel olyan terméket, amit nem használsz szívesen? Senki sem kényszerít rá.
Valamint el is adhatod.Én is reménykedem még egy valódi, asztali gépre szánt Windowsban, de úgy néz ki, nem ebbe az irányba haladunk.
Egy szó mint száz, azokat nem értem, akiknek nem tetszik, mégis használják, utána pedig teleokádják a fórumokat... érthetetlen....
-
Fontos?
tag
Totálisan egyetértek veled!
-lehetne még tovább fokozni azzal,hogy IGEN IS SZÜKSÉG VAN A STARTMENÜRE...A RÉGI MEGSZOKOTTRA!!!
(kérem kiemelni pirossal)
...és itt előre írom,hogy nem kérek bullshit nyálas,nyalós,fröcsögést,hogy de jááó az ááúúj feület,csak szokd meg,prááábáááuld ki,mert nem práubálttad,azéééé...
Nos nekik ajánlom figyelmükbe az alábbi képet...no meg annyit,hogy én megbántam még azt a 9000ft-t is érte!
Megvettem 9k-ért és a telepítés óta volt 3 kékhalál,2 újratelepítés,míg win7-nél 2éven át semmi hiba,na pont ennyit erről a fosról a win8-at istenítőknek!
-
MaUser
addikt
Sajnos jelen esetben úgy néz ki, hogy ha készülnek is ilyen felmérések, akkor azokat úgy értelmezik, ahogy nekik tetszik.
Pár MS szintű multiban dolgozva hidd el láttam elégszer, hogy a management milyen ütemben képes az aktuális buzzword-ökre ráerőltetni mindent és bedönteni jól működő struktúrákat. Nálunk éppen most az agile sw development-et akarják ráerőltetni olyan projektekre amik alapvetően egy emberesek. Egy éve meg ment egy projekt kapcsán a tile design. Roppant mókás volt, hogy amikor a sok millióért fizetett "szakértő és közvélemény-kutató cég" kimutatta, hogy a tile a jövő és a management meg szinte már elfolyt a sok szép slide-tól, az egyik senior mérnök megjegyezte, hogy ez ronda és előbb nyúlna a valagához, mint hogy ilyen használhatatlan programot csináljon. A csóka persze csak hebegett, főleg akkor amikor minden projekten dolgozó jelezte kézfeltartással, hogy bizony a prezentált tile desing egy kalap k@ki, mert ronda és az adott célra használhatatlan... Természetesen maradt a design, a terméket nem vette át a vevő, mert "ronda és használhatatlan", a cég meg bukott közel egy millió €-t a felesleges fejlesztésen, de felfelé már sikerprojektként lett eladva és szépen bukott is felfelé az össze manager.
Szóval valószínűleg ez folyik éppen most az MS-nél is...
-
Pikari
veterán
válasz
xxSanchez #57 üzenetére
Egyetlen kattintással tudsz választani több száz kitűzött alkalmazás közül
woah, akárcsak linuxon
vagy akár normál windows felületen (bár ott alapértelmezésben két katt kell ehhez)Személyre szabhatod a modern felületet
húha, mintha ezt windows 3.1 óta nem lehetne megtenni
Élő csempék, alkalmazás elindítása nélkül megtudod a legfrissebb híreket.
köszönöm, elégedett vagyok az általam jelenleg használt óra fölött villogó hírolvasó applikációmmal, amelyet 30 hasonló program közül választottam ki, fáradságos tesztelést követően, de majd a win8 beépítettjéért nyilván eldobom, mert a microsoft azt mondja, hogy mostantól az ő élő csempéit nézzem
Könnyen kezelhető
hát igen, az eddigi windowsok/linuxok rohadtul kezelhetetlenek voltak, kétszer fejre kellett állni, ha el akartad indítani a paintot, és elénekelni 4 nyelven a himnuszt, hogy kiválaszd a fájlt, amit meg akarsz nyitni
Egyszerű, letisztult
mert az eddigi windowsok és linuxok gondolom koszosak voltak. a letisztultság meg ott kezdődik, hogy valamit nem 2 különböző operációs rendszerből tapasztanak össze...
Egyszerre több helyen kereshetsz
oh, linuxban ezt már 9 éve sikerült megoldani, és pont mindenki leszarja ezt a featúrát
Több tízezer alkalmazás közül válogathatsz a Store-ban
az androidban meg több százezer közül. a google.com-ban pedig több millióból...Beépített hasznos alkalmazások
hát ja, elvégre eddig nem volt a windowsokban böngésző, jegyzettömb, paint, a linuxokban meg 4-70 gigás alap, kattintásra telepedő userland komplett officetól elkezdve játékokon át webszerveralkalmazásokig...Oldalra tűzhető appok
végülis ja, ez nem volt a korábbi windowsokban, linuxban az ablakok egymás mellé poppannak már vagy... hmm.. 10 éve.Windows 8 Fast Boot
ami a gyakorlatban pontosan ugyanannyi ideig bootol, mint az összes többi oprendszer.Normálisan kéne indokolni, nem úgy, hogy marketing bullshitekkel fényesíted ezt a romhalmazt.
-
válasz
fordfairlane #58 üzenetére
Én néha játszadozom is, így a többi rendszerrel meg vagyok lőve
Szóval reménykedem egy jó Windowsban még, ami nem tabletre készül. -
fordfairlane
veterán
válasz
FoxiestFox #56 üzenetére
Én remélem, hogy a Win7-re addig lesz szükségem, amíg nem erősödik meg valami alternatív rendszer.
Kíváncsi vagyok, mi lesz az OS X - iOS-sel, a Chromiummal, vajon a Chromium és az Android mennyire lesz átjárható. Sikerül-e az Apple-nek vagy a Google-nek öszehozni a kétféle interfészt, a kétféle alkalmazásfuttató környezetet. Ezek a dolgok érdekelnek, nem a Windows sorsa. Felőlem színes pacákat is kirakhat a Microsoft a desktop helyére ezentúl.
-
xxSanchez
őstag
Amúgy még mindig nem tudtuk meg, hogy miért egy "szar a metro".
- Egyetlen kattintással tudsz választani több száz kitűzött alkalmazás közül
- Személyre szabhatod a modern felületet.
- Élő csempék, alkalmazás elindítása nélkül megtudod a legfrissebb híreket.
- Könnyen kezelhető
- Egyszerű, letisztult
- Egyszerre több helyen kereshetsz
- Több tízezer alkalmazás közül válogathatsz a Store-ban
- Beépített hasznos alkalmazások
- Oldalra tűzhető appok
- Windows 8 Fast BootNormálisan kéne indokolni, nem úgy, hogy "egy fos az egész".
-
válasz
fordfairlane #55 üzenetére
Szerintem a 7 sok embernél olyan lesz, mint többeknél az XP.. bevált, és majd egy évtizedet kihúzott...
-
fordfairlane
veterán
válasz
< CyberBob > #53 üzenetére
Én is remélem, de ki tudja. A Microsoftnál láthatóan elhatározták, hogy paradigmaváltást hajtanak végre, és nagyjából eddig tartott a nagyívű átgondolása a dolgoknak. Végül is nem gond, ha marad ez az okádék Metró. Eddig Windows volt az alapértelmezett rendszer a gépeimen, ezután majd más lesz, vagy megmarad a Win7.
-
Pikari
veterán
-
< CyberBob >
őstag
Na akkor simán kihagyható a nyolcas. Remélem a Win9 már "PC-re készül" és nem metrós telefonos rendszer lesz.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #51 üzenetére
Mondták már neked hogy ez a sok dupla vessző meg egyéb felesleges írásjel (hogy a helyesírásodba ne kössek bele) hányingerkeltő?
-
Dr.FantastiK
őstag
'' gondol egyet mindenféle felmérés és kutatás és tanulmány nélkül, rajzol pár négyzetet és aztmondja, hogy akkor így fog kinézni az új Windows?
VAGY!!! VAGY!!! hosszú évek alatt iszonyatos mennyiségű különféle mérésekkel és használhatósági teszttel alátámasztva, felhasználók, fejlesztők, designerek, pszichológusok és még kitudja mennyi féle szakember bevonásával alkottak valamit, ami bár érezhetően gyökeresen különbözik minden eddigi rendszertől, viszont közel 100%-ig biztosak a sikerében...''Ugyanmar kerem,, kutatas ? aaa ,, kizart ! telyesen.!
Valahany Idiota elmebeteg kitalalta, ugy EGGYBOL ,, (miutan lattak hogy a vilag milyen gyorsan valtozik ok meg lemaradtak...) hogy csinajunk egy merhetetlen nagy baromsagot ,, olyat amilyet meg senki ,, osztan gyorsan kiagyaltak hogy osszemossak a PC-t a TABLET-el. _mivelhogy eszrevettek , de tul keson hogy az Android mar beteritette az egesz piacot ! Na igy szuletett a ganely Metro UI ! !
Meghogy piackutatas ? meg pszihologusok ? ....
Idiota MS ,, NEMLASSA ? hogy a szaros csemes telefonjai SE) nemmkellenek ? ?UUgyvan az 100% ,, csood .
Mert megerdemli. -
Dany007
veterán
Nekem sincs semmi bajom a Win-7tel. A 8 nem jön be, de nem ítélkezem, mivel ki se próbáltam. Egyszerűen a külső infók alapján nem jön be. A másik meg, hogy a win7 teljesen megfelel mindenre. Így okát se látom akár még a próbának se.
Egyszer valaki azt mondta, hogy minden 2. windows az ami széles körben is megelégedést vált ki.
Xp->Vista->7->8->9. Reméljük ezután találnak valami kreatívabb nevet. Mondjuk jön a Win X , pé nélkül.
Btw bármennyire is próbálok kimaradni a Win8 minősítéséből, azért az már "kívülről" is látszik, hogy ekte tabletes / mobilos irányba mentek el a UI kapcsán. Nekem a videókból és beszámolókból az jön le, hogy nem kimondottan PC-re készült az az os, csak épp arra is alkalmassá tették.
-
oO7
őstag
válasz
Dr.FantastiK #47 üzenetére
szerinted... tényleg csak úgy kíváncsiságból kérdezem... szóval szerinted a világ legnagyobb IT cége, akik ~20 éve 90%-os részesedéssel dominálják az ablakos windows-zal a PC piacot, gondol egyet mindenféle felmérés és kutatás és tanulmány nélkül, rajzol pár négyzetet és aztmondja, hogy akkor így fog kinézni az új Windows?
VAGY!!! VAGY!!! hosszú évek alatt iszonyatos mennyiségű különféle mérésekkel és használhatósági teszttel alátámasztva, felhasználók, fejlesztők, designerek, pszichológusok és még kitudja mennyi féle szakember bevonásával alkottak valamit, ami bár érezhetően gyökeresen különbözik minden eddigi rendszertől, viszont közel 100%-ig biztosak a sikerében...amúgy az ilyen statisztikák nem szoktak publikusak lenni... de csak úgy óvatosan megsúgum, hogy köze van hozzá a szinte minden MS termékben található "Customer Experience Improvement Program"-nak...
-
kukulec
őstag
válasz
Dr.FantastiK #47 üzenetére
tudom, hogy nem én vagyok a címzett, de nekem ahány középkorú vagy annál idősebb ismerősöm van, mind úgy használja, ahogy fel lett telepítve, és egyáltalán nem akarják tudni, hogy még miket lehet csinálni.
-
Dr.FantastiK
őstag
'' VAGY!!! VAGY!!! a nép az idióta mert a kutyát sem érdekli a testreszabhatóság az MS pedig ez alapján a statisztika alapján döntött úgy, hogy akkor inkább '' .....
-- ?
Tudsz is mutatni egy ilyen statisztikat ? vagy csak hallotad valahol ezt a boduletes Marhasagot ? ?
--jaa , vagy a Zsofika titkarnot vetted alapul .?
-
oO7
őstag
válasz
xxSanchez #45 üzenetére
igazából ez a "nem testreszabható" ez valami hasonló örökzöld bullshit, mint WP-nél a "mér lóg ki a szöveg a képernyőről" hsz-ek... desktopon is igazából egy hátteret lehetett beállítani a statikus ikonok mögé, meg az aero színsémáját aztán annyi... itt meg csoportokba rendezhető izgő-mozgó élőcsempék vannak, egy csomó választható színséma, meg wallpaper helyett a lock képernyőre lehet egyedi képet rakni
-
xxSanchez
őstag
Én is megvettem már az első nap mikor megjelent, szerintem nagyon jó döntés volt. Régi Start már egyáltalán nem hiányzik, Modern UI teljesen kárpótolja. Feljebb pedig írta valaki, hogy a Modern UI nem testreszabható.
- Változtathatsz hátteret
- Kiválaszthatod a csempe méretét, nagy/kicsi
- Élőcsempe funkció
- Csoportokba rendezhetőek a csempék
- Elnevezhetőek a csoportok
- Egyedi csempe hátteret választhatunkEnnyi bőven elég, a régi Start menü se volt ennél jobban testreszabhatóbb. Aki meg csak ócsárolni tudja a rendszert az írjon indokot is, ne csak azt, hogy "ez egy szar, "használhatatlan csempék", "szar az egész".
-
tsi
tag
Most hogy feltettem a Classic Start Menü alkalmazást, már egészen élhető lett számomra a win8. Így egszerűen kihagyom a start képet és kész. A start menüt egyébként a win7-ben megjelent taskbar óta kizárólag a vezérlőpult megnyitására, és a kikapcsolásra használom. Ami tetszik: kevesebb erőforrásigény, gyorsabb, nekem stabilitási gondjaim sem voltak eddig (Acer W500 tabletet frissítettem mivel ócsóér adták az upgrade verziót) Amitől falnak tudnék menni az az, hogy nem tudtak egy egységes valamit összehozni. Baromira idegesít (leaglábbis engem) hogy egyes dolgok Modern UI-s felületen állíthatók, mások meg desktop-os nézetben. Vagy legyen minden ilyen, vagy olyan, mert ez a felemásság olyan "fércelt" érzést kelt bennem. Amúgy egyébként maga a Modern UI-s beállítási nézetek jók, sőt a tableten ezerszer jobban kezelhetőek. Kis híja volt hogy nem vágtam földhöz, amikor a desktop módú felhasználói fiókok beállításainál közölte hogy márpedig user képet csak a gépházban a másik felületen cserélhetek.
-
kukulec
őstag
örülök, hogy ettől szebb a napod, de egy termék minősége és sikere között nincs egyenes arányosság. egyébként én is linuxon gondolkoztam, de megtetszett a sok teszt alapján a 8-as, és megvettem az első legális os-em. baromi gyors + stabil, remélem a blue-val még jobb lesz
-
oO7
őstag
válasz
Dr.FantastiK #36 üzenetére
"mert nem azt kinalja a nepnek amit szeretnenek"
VAGY!!! VAGY!!! a nép az idióta mert a kutyát sem érdekli a testreszabhatóság az MS pedig ez alapján a statisztika alapján döntött úgy, hogy akkor inkább egy kicsit a saját kezébe veszi a dizájnkérdéseket és kevesebb szabadságot ad a fejlesztőknek és a felhasználóknak... így legalább van egy egyedi arculata a rendszernek, egy egyértelműen felismerhető felülete és konzisztenciát nyújtanak a felhasználóknak...
amúgy nem ocsmány (szerintem pl határozottan szép), hasznavehetetlennek meg végképp nem nevezném..."ingyen se kell senkinek" ?
ezt mire alapozod? mert a statisztikák nagyon mást mutatnak... -
Pikari
veterán
én a windows8 megjelenése pillanatában mentem át az oprendszercsalád történetének legnagyobb paradigmaváltásán: azóta linuxot használok.
-
Dr.FantastiK
őstag
a Metro-s UI egyszeruen UNdorito ! ! !
Testreszabhatosaga zero.
A Microsoft IDIOTA ,, mert nem azt kinalja a nepnek amit szeretnenek, hanem ezt az ocsmany es hasznavehetetlen undorito gui-t szeretne mindenaron eroltetni...de ingyen se kell senkinek !
-
kiskekko
tag
Két hete használom a Win 8-at, Win 7-ről váltottam, semmi bajom nem volt vele, sőt nagyon szerettem a stabilitása meg a gyorsaság miatt. Eddig én úgy érzem hogy a motorháztető alatt nagyon sokat csiszoltak a Win 8-on, jóval gyorsabb ez a verzió szinte minden műveletben, vagy ha nem is gyorsabb de olyan "olajozottan" és "simán" (nem tudok jobbat kitalálni
) hajtja végre a műveleteket hogy öröm nézni. Stabilitásban is jobbnak érzem, a 7-ben nekem néha voltak bakik, itt semmi. Modern UI 15 perc után megszokható, eleinte idegenkedtem tőle, most már egyáltalán nem zavar sőt kifejezetten tetszik a régi startmenü helyett. Szóval hogy válaszoljak a kérdésedre szerintem megéri
.
-
-
-
törölt tag
A céges chat ablak, levelezö mögötte, meg még valami, egyböl megtölti az ablakok számát. Amikor az alkalmazás új ablakot dob fel, majd az még újabbat, esetleg a win elkezdi a programon belüli állapotjelzöt, akármit külön ablakként kezelni, akkor bizony mókás mi jön fel, mi nem, mire látsz rá, mire nem.
-
SirRasor
addikt
Ez lesz megint a win7 vs win8 topic..de akkor már kérdeznék egyet: Kezdem azt látni, hogy a sok-sok javításnak kb. semmi lényege, csak lassabb lesz tőle a win. XP és Win7 alatt is megfigyelhető, magam is tapasztaltam és számos helyen is olvastam már.
A fentiek alapján a Win7 alap vagy Win8 alap (értsd: frissítések nélkül) a gyorsabb? Eddig csak a Win7-et próbáltam, de nem tudom, hogy csak a felfedezésvágy miatt megéri-e váltani 8-asra. Szerintetek? Vagy ha már van egy jól belőtt 7-em, akkor fölösleges vele vergődni?
Köcce.
EDIT: vagy én is kivárom a 9-est
-
Miért nem legális az integrálás? A frissített iso továbbadása mondjuk lehet h az. Bár sose használnék ismeretlenek által hegesztett képfilet.
Saját használatra én is integrálni szoktam, sokkal 1xerűbb egyben letölteni egy updatepacket, mint végigvárni, hogy szedjen le gépenként 1 gigát a netről.
-
Most először fog előfordulni, hogy két generációval lemaradok Windowsban
Hacsak a 9 nem győz meg. -
JanR
addikt
Leszűkítetted tényleg, ne is érdekeljen, hogy leírtam a véleményem. De te jobban tudod.. Azt meg fogd fel, hogy van más is a világon rajtad kívül más ízléssel.
- nem sírok
- próbáltam a win8-t, sőt a laptopon még mind az van fent
- nem csak a szám jár
- nem vagyok lustaEgyszerűen a win7 jobban bejön! Mit olyan nehéz ezen megérteni?
Kész.
-
oO7
őstag
válasz
t72killer #20 üzenetére
egy kezemen meg tudom számolni, hogy mondjuk havi rendszerességgel milyen gyakran van arra szükségem, hogy kihasználjam az ablakokat... mindent fullscreen-ben futtatok... IE, Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Visual Studio, Photoshop... max valami chat alkalmazást csapok ki oldalra, vagy egy notepad-et, vagy ilyesmit, de olyat meg aztán végképp nem csinálok, hogy 3-4-5 alkalmazás legyen a képernyőn... szóval ilyen szempontból én tök jól elvagyok a Metro felülettel és egyáltalán nem érzem magam limitálva, sőt még jobb is ez az 1/4 - 3/4 képernyőfelosztás mint az ablakoknál a fele-fele (ha a képernyő oldalához csapod az ablakot)...
mondjuk ilyen hatalmas felbontásoknál, mint a 2560x1440 meg több monitoros rendszereknél már talán el tudnék képzelni több alkalmazást is egyszerre, úgy hogy használható is legyen, bár értelmét még akkor sem látnám...
-
HyP3b0y
senior tag
Nem értem mi bajotok ezzel a start menü hiánnyal. Aki sír az vagy nem próbált még win8-at és csak a szája jár vagy egyszerűen lusta volt azt a 10 percet arra fordítani hogy megértse picit az új rendszert.
Mire használod a 7-ben a startot:
- programok
- keresés
- vezérlőpult
- leállítás/kijelentkezés/resi, stb.8-ban ehhez képest mi változott:
- programok ugyanúgy ott vannak+metro vagy modern app-ok.
- keresés is (úgyanúgy mint a 7-ben) azonnal ahogy elkezdesz gépelni
- a maradék kettő átkerült a jobboldali gyors sávra (vagy tudja a fene mi a hivatalos neve)Kész.
-
Ghard
őstag
Szerencsétlen microsoft...
-
M107
addikt
De lehet kapni Windows Xp cd service pack 1-2-3 mal is. és akkor ha újra telepítetted a rendszert már is megspóroltál egy csomó időt és frissítést.
A Windows7 is már Sp1 árusítják original dvd-n.
Sőt vannak olyan csapatok akik direkt az MSDN ről lejött képet integrálják a havi aktuális frisítésekkel.
(jó ez nem legális), bár az MSDN az legális csak a frissítésekkel felturbózott képfile-t kapsz.S a Windows 9 majd megkapja anno, amit a Windows 8 kapott, s utána lesz Serv pack 1.-2.-3. vagy Windows 10
Amúgy meg a windows marad az ami volt a krenel és a belső szoftver is. Ablak-Windows nem fogják változtatni csupán csiszolni és gördülékenyebbé tenni az újabb api-k és hardverek számára.
-
A desktop (több ablakot és parancsikont egyidejűleg mutató felület) leépítése SzVSz durva bukta lenne. El tudsz képzelni Metro -szerű ui-t asztal nélkül egy tervezőirodai gépen? Totálkáosz... Nem értem, hogy az os-fúzió miért jelenti a gagyibb telefonos felület átültetését asztali gépekre/notebookokra?? Már épp azt vártam, hogy nagyobb képernyőjű telón két ablak (pl opera és cset) lehessen nyitva egyszerre. Erreföl a 27"-os monitoromon A5-ös csempékkel gázol el a metró (nehogy melléklikkeljek a szocreál ie10 csempének).
#18: azért a vistában történt egy-s-más...
Egy kis filozófia: nem értem, hogy sokan miért tartják s fejlődés kulcselemének a gui-t. Linuxnál pl akár feltelepített rendszert átheggeszthet az ember kde-ről gnome-ra... Tény, kell a hatékony user-gép interakció, de most komolyan, van ilyen gond a win95-win7 vonalon? Nem hiába használnak asztal-tálca jellegű elrendezést a mac-nél és a legtöbb linuxnál is.
-
oO7
őstag
az meg azért fura gondolatmenet, mert kis túlzással a Service Pack és a fő verzió között a különbség annyi, hogy utóbbiért fizetni kell
ott sincs igazán szó semmiféle tiszta lappal való indulásról vagy ilyesmi... azért nem véletlen, hogy a rengeteg kis system utility már az XP vagy még régebb óta nem változott és a dizájnt is még mindig lehet úgy alakítani, hogy a Win7 úgy nézzen ki mint a Win95... mert még ha részben javítottak is azokon a modulokon (az egész ablakkezelő rendszer meg az UI meg minden), alapjaiban az már elég rég óta nem változott... persze, jöttek új feature-k, amik tényleg teljesen újak vagy leváltottak valami régi megoldást, de olyan igazán nagy lomtalanitás már jó régen volt a Windows-ban...
mindemellett amúgy értem mire gondolsz
-
MichaelSD
őstag
Ezekkel a sűrű kiadásokkal kezd teljesen Linuxos érzése lenni...
-
oO7
őstag
igen, viszont a kernel fölött is van még pár réteg, mint pl az OS API-k, amit eddig jó hosszú ideje a Win32 API-k jelentettek, most viszont azokat leváltották a Windows Runtime API-kra... és Windows RT-ben és Windows Phone-ban már csak ezek az API-k érhetőek el az appok számára...
de igazad van kicsit félreérthető amit írtam... arra próbáltam utalni, hogy olyan igazi "nulláról újraírt" rendszerrel nem igazán fogunk találkozni talán soha, jelenleg ehhez a Windows 8 vonal áll a legközelebb (8, RT, Phone 8, és majd az új Xbox)... itt elég mélyről kezdve kicserélték a rendszert
-
atti_2010
nagyúr
Jó ez a Win8, gyorsabb, stabilabb, a Startmenü hiányát meg már megszoktam.
-
oO7
őstag
"Nem úgy volt, hogy 3 évente érkezik új?!"
nem... úgy volt, hogy évente jön komoly frissítés a rendszerhez csak valószínűleg ilyen "egy kicsi, egy nagy" formában így egy új verzió, egy "service pack" felosztásban fognak ezek jönni... most a 8 volt a nagy lépés és jön hozzá a Blue mint kicsi (nem annyira kicsi)..."Tehát visszakerül a megszokott Start menü!"
nem... nemhogy a startmenü nem kerül vissza de a desktop is folyamatosan leépítésre kerül míg nem (tippre maximum a Windows 10-ben) teljesen eltűnik a rendszerből az összes legacy alkalmazással és visszafelekompatibilitással meg minden szarral amit 20 év alatt felhalmoztak... de lehet, hogy a Win9-el kapcsolatban említett "hatalmas paradigmaváltás" utal már erre...(#1) M107 "Jobb egy tiszta ,új opredszert kihozni sallang mentesen"
ugye azzal azért tisztában vagy, hogy a mai napig a Windows-okat az NT kernel fölé fejlesztgetik? az általad említett "tiszta, új oprendszert" a Windows RT vonal képviseli meg a Windows Phone meg majd az új Xbox... -
törölt tag
" Az egyes főverziók megjelenése között minden évben kapunk egy komolyabb fejlesztőcsomagot, ami az eddigi javításokkal ellentétben komolyabb funkcionalitás- és megjelenésbeli módosításokat is tartalmaz majd,"
Ez már pont elég a céges vonalon. A funkcionalitásbeli módosítás.
#8 inferno88: cégeknél nem a hardverecs kompatibilitás elvesztése a fájó, hanem a szoftveres. Minden makrot lecsekkolni, nem borul-e meg, az nem két perc egy komolyabb rendszerben.
-
-
törölt tag
Te jó ég, mi lesz itt a cégeknél, akik most is akár egy évig is próbálják a kompatibilitást, ha ezek évente akarnak új verzióval kijönni?
-
RyanGiggs
őstag
"a Windows 8 megjelenése után mindössze két évvel"
Ez már vicc! Nem úgy volt, hogy 3 évente érkezik új?!
Vagy tényleg ennyire rossz lett, vagy nagyon kell a lóvé!?
Báár... még azt is el tudom képzelni, hogy azért jön, mert ez lesz igazi PC verzió! Tehát visszakerül a megszokott Start menü! Én nem bánnám, mert erre a 8-asra rá se tudok nézni. Ezt a röpke másfél évet meg lazán kibírom a 7-essel. Ráadásul a 8-ason még a játékok is rosszabbul futnak. Másra meg úgyse nagyon kell a gép. Ja de... netezni! Azt meg még Xp-n is ugyanúgy lehet. -
JanR
addikt
Nekem tetszik a Win8, de használhatóbbnak találtam a Win7-t. Látványos, szép a win8, meg tényleg gyorsabb mint a 7, de... nem tudom megindokolni - számomra használhatóbb a 7, pedig már az újat is tanulmányoztam, beállítottam, mindent megtalálok benne elsőre.
Kíváncsi vagyok, hogy a Win9 megtartja-e ezt a "csodálatos" felületet. Nem vagyok egy maradi gyerek, de számomra nagyon zavaró, hogy nincs start menü
-
M107
addikt
Windows 9, 2 év múlva hova ez a sietség
Tudjuk a mani
VAGYTényleg ennyire rosszul sikerült a Win8, csak a Microsoft nem meri bevallani és nem akarja toldozgatni, Sp packozni mint a Vistát és a W7-et. Jobb egy tiszta ,új opredszert kihozni sallang mentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged