- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz
CyberPunk666 #89 üzenetére
Szerintem pedig éppen neked nincs fogalmad az egészről. Még azzal sem vagy tisztában, mire írsz ilyen okosságokat éppen.. Olyan dolgokat magyarázol itt az én véleményemként, amiket nem is írtam.
"Nincs nagyobb gond a kompatibilitással, mint bármelyik win esetében."
Nem állítottam, hogy nagyobbak a kompatibilitási problémái, mint a többi Windowsnak. Csak azt említettem meg, hogy hiba volt, hogy a 8 a 7-tel nem teljesen kompatibilis visszafelé, mert így sokan éppen emiatt maradnak a 7-nél.Azzal mi a kifogásod, hogy az XP-hez nem kellett ingyenes appokat adniuk, mégis fogyott? Talán nem igaz? Sőt, nagyon népszerű lett, és máig sokan használják, dacára a közben megjelent Vista/7/8 hihetetlenül jobb oprendszereknek! Szerintem ma a 8 kevésbé fogyna, ha nem járna hozzá némi mézesmadzag. Az alacsony ár ha 7-ről váltasz, vagy akár az ingyenes appok. De annak idején az XP-t elég volt kirakni a boltokba, és vitték, mert tényleg előrelépés volt a 2000-hez képest és nagyon jól sikerült.
"Ami akkor jó volt, az ma már nem az."
Ez általánosságban nézve hülyeség, legfeljebb adott embereknek az, vagy nem az. Képzeld, nekem ma is jó az XP és még sokan másoknak is."Ez csak 1 funkció, és biztosan nagyon sok hasznos és ingyenes app lesz, ez már más platformokon is így volt. Legfeljebb lesz rajta reklám vagy valamilyen más megoldás. Esetleg otthonra lesz ingyenes. Ami ma van ingyenes alkalmazás máshol, annak semmi akadálya, hogy az áruházba is bekerüljön egyszer valamilyen formában."
Ennek nem sok értelme van. Szavakat írtál, de nem mondtál velük semmit. A Sourceforge-on és általában a "máshol" megjelenő ingyenes alkalmazásokat biztos nem fogja a Storeba tenni a M$.."Amiatt megkérdőjelezni valaminek a létjogosultságát, mert TE nem használod elég szűklátókörűségre utal. A többség nem sleep-be teszi a gépét. Ez akkor is hasznos funkció, mert az emberek 99%-a ki szokta kapcsolni."
Én nem kérdőjeleztem meg a hibernáció létjogosultságát, csak azt írtam, hogy nekem nem szimpatikus, és én inkább altatom. Én is ki szoktam kapcsolni a gépet, de nem egy adott nap folyamán többször, (ahelyett megy sleepbe) csak munkába indulás előtt szoktam kikapcsolni. Azt pedig nem tudhatod, hogy az emberek 99%-a ki szokta-e kapcsolni. -
ceia
őstag
Én is inkább választanám mint a 7-et, (mert igazából az sem nagyon tetszik) ha legalább a metroval nem csúfították volna el. Ahogy én tudom, nem is lehet kilőni, tehát boot után mindenképpen azt látod meg, csak utána válthatsz a normál desktop nézetre.
(start menüt még csak csinálhatsz) Ez az inkompatibilitás elég csúnya dolog, hiszen elvileg a 7-est fejlesztették tovább.. A M$ jobban tette volna, ha legalább azzal kompatibilis marad, akkor a 7-et használók könnyebben váltanának 8-ra - így meg sokan maradnak a 7-nél. Egy újabb baklövés
-
ceia
őstag
Az XP-hez nem kellett ilyeneket adniuk, az fogyott anélkül is..
-
ceia
őstag
Oké, vannak ingyenesek is.. De gondolom a jobbak úgyis fizetősek, ahogy az lenni szokott. Ám emiatt biztos nem érdemes 8-at venni
-
ceia
őstag
Ha jól összeválogatott ikonokat használsz, egységeseket, akkor igenis szebbek, mint ezek a túristajelzés-szerű csempék. Még a szó: csempe is rossz, az ikon jobb.
Nem értem, hogy miért annak van szerinted ízlése, aki annak örül, amit elé raknak, és nem annak, aki saját maga kívánja kialakítani a felületet?? Én igazából az egyes ablakok különböző hátteréről írtam, hogy na ne, van ízlésem. Ami egyébként szubjektív. Ha pedig én akarom kialakítani a designt, attól még mindig lehet ízlésem, és az biztos, hogy kreatívabb vagyok mint az, aki örül, ha neki nem kell ilyesmivel foglalkoznia.
Na, a doksik.. Nekem nincsenek ilyenek! Van pár általam írt szövegállomány, feljegyzések, információk. De ha lennének, akkor is tudnám, mit hol találok. Aztán commanderrel rámegyek, enter, és már nyitja is a szükséges program. Nekem ez az egyszerű. Mindennek megvan a helye, nálam nincs káosz, ez a titka. Ez vontakozik az összes fájlra. 4 partíció, mindegyik másra, az F:-en a fő mappák, amikben bármit el tudok helyezni, mindennek van kategória! Keresni csak dll-eket szoktam néha, vagy mást, amit egy új program hiányol esetleg.
Nem szoktam chatelni, sem Twitterezni, sem RSS, sem FB, tehát nem akarok kitűzni sehová semmit - annál is inkább, mert 5:4-es monitorom van
Az miért lenne facepalm, hogy nem kívánom szórni a pénzem a Storeban, hanem inkább az ingyenes progik között keresek megfelelőt? Az, hogy nem fizetek online?? Szerinted talán olyan biztonságos? Akkor hajrá.. Vagy az, hogy a hibernálás nekem nem szimpatikus megoldás? Mint leírtam, én altatom a gépet, abból jó gyorsan feléled, és sleepben nem fogyaszt sokat. (ez amúgy sem..)
-
ceia
őstag
válasz
xxSanchez #72 üzenetére
Mikor válaszolni akartam, elment a net..
A linkelt cikk elég hosszú, csak gyorsan átfutottam és így hirtelen nem láttam a hibernálást kizáró mondatot. Én itt olvastam, hogy hibernálás történik: [link]
Bárhogy is, nekem nincs szükségem extra gyors bootra - naponta 1x kibírom azt a fél percet, addig szoktam valamit csinálni, nem ott ülök és várok -
ceia
őstag
Ha még a 8-nál is nagyobb változást akarnak csinálni, megőrültek. Már az is sokaknál kiverte a biztosítékot a primitív megjelenésű, és (élő!
) csempékkel és a start menü hiányával. Legalább annyian szidják, mint dícsérik. Tehát megosztották vele a Windows felhasználókat. Oszd meg és uralkodj?
Nekem ezek miatt nem tetszik már a 8 sem, hát akkor mi jöhet majd a 9-ben? Erre gondolni sem jó..-Kedvelem a klasszikus startmenüt.
-Nem kedvelem a csempéket, a szép, különböző formájú, gondosan megrajzolt ikonokat kedvelem.
-Nem akarok "élő" csempéketMég életteleneket sem..
-Annyira nem vagyok rákattanva a hírekre, hogy azt nekem bármikor egy pillanat alatt ki kelljen írnia.
-A játékokon kívül minden mást szeretek ablakban futtatni.
-Nem akarok egyetlen kattintással választani többszáz "kitűzött" (hová??) alkalmazás közül. És mire kéne többszáz alkalmazás?
-Nem szabható személyre a felület, legalábbis nem jobban, mint az eddigi Windowsoké. Nekem ne adjanak pár színsémát, aztán kész.. Meg ablakonként másik háttérkép? Na ne.. van ízlésem.
Inkább adjanak különböző ablak típusokat, különböző ablak gombokkal, a sliderek gombjait mikor lehet már végre logikusan (kényelmesen) elhelyezni? Nem beszélve az egyedi színek beállításáról, és minden ki-be kapcsolhatóságáról, amit csak tud a GUI..
-Nem akarok egyszerre több jelyen keresni. Sőt, még egy helyen is ritkán. Én nem értem, csupa amnéziás ül a gépe előtt, nem tudja, hogy mit hová tett rajta?? Én tudom.
-Nem akarok több tízezer?? alkalmazás közül válogatni a Storeban!Eleve, Store.. tehát nem egy sourceforge.net, vagy ilyesmi.. És egyébként sem fizetek online!
-Nem akarok oldalra tűzni appokat! (miafenének?) Semmit sem akarok tűzni sehová, pláne nem oldalra.
-Mi az a fastboot? Hibernálás, Nem szimpatikus. Én aludni küldöm, ha éppen nem kell egy darabig. És egyébként is, ritkán bootolok, naponta nem többet 1-nél, de van úgy , hogy 1x semMert már előző nap óta megy a gép..
Egyedül a szögletes ablakok tetszenek. Ennyi.
Nem kellett volna mást csinálni, csak fogni a 7-et, stabilabbá, gyorsabbá írni, semmi metró, aero is kidob, 8-as ablakok, klasszikus vagy 7-es startmenü választhatósága, több megjelenési és működési beállítás és a 8 tarol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest