- Házimozi haladó szinten
- Micro Four Thirds
- Mini-ITX
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Az a baj, hogy desktop környezetre nem való az érintő képernyő.
Hogy photshopolsz majd érintőkijelzőn, egyéb preciziós mozgásokat hogyan végzel a monitoron ami jelenelg egérrel a legalkalmasabb?
A legnagyobb baj, hogy a fejlődés jegyében butítanak le mindent egy kézi konzol szintjére.
Nem fogják fel, hogy van kézi tapicskolsó kütyü, meg rendes desktop?
Nem összemosni kéne a kettőt, hanem akkor egy jobb beviteli módot találni, egér és billentyű helyett, ha meg nincs, akkor egyéb módon vezessék le az idióta öteleteiket.
A ***** tele van már a jövőbelátó tervekről, mikor mindenki megmondja mi lesz a jövő.
A jövő márpedig mindig az lesz, amit a tömeg jól fogad, sokan vesznek.
Ha a tömegnek nemtetszik valami abból nem lesz csak keserves múlt.
Főleg nem ilyen módon lesz jövő valami, hogy bekorlátozzák a felhasználókat, már elég sokan váltottak más OS-re mert a picipuha ráerölteti a saját hülyeségeit a felhasználókra.
(A metro nekem még mindig egy bazi nagy oldalra scrollozható undorító start "menü" extra nagy ikonokkal.
Ebben semmi fejlődés sincs.) -
Dr. Akula
félisten
Mivel az emberek kb. 0.00000000000001%-ának van érintőkijelzője a Win7-es gépén, ezért a fejlesztők kedve is kb. ekkora volt a programíráshoz. Ugyanez volt a 64 bittel, hány generáció lement, mire azt mondhattuk hogy 64 bites oprendszert, 64 bites programokat használunk? ez eddig is csak úgy ment hogy az Ms azt mondta hogy barátaim, az új Windows compatible matricához márpedig muszáj lesz beletennetek, különben nem nyalhatjátok rá a termékre. És akkor csinálták is ahogy kell. Ezzel is így lesz majd.
-
CyberPunk666
senior tag
Igen, de ehhez kellett a w8, hogy legyen miért beletenni és az használható is legyen.
Mert a metro az használható egérrel, de a régi win érintővel... no az erősen a rémálom kategória volt.Igen ez az irány és ezt meg kellett lépni. Az Ms ezzel pont azt használta ki amiben a legerősebb. Hosszútávon ez egy kötelezőnek tekinthető lépés volt. Elébe kellett menni az andorid térhódításának. Tableten és notebookon, ami egy készülék, ugyanaz az oprendszer, mint az asztalin és ugyanazzal az alkalmazásokkal. Szerintem a legjobb alternatíva.
Alig várom, hogy legyen egy olyan notebookom, ami a villamoson tablet, és minden windowsos programom windowsos minőségben fut rajta.
A mai hardwarekkel is ezek akár 6-10 órát is kibírnak. Teljesen ideális eszközök. Az újdonság varázsa csengjen le és már veszem is meg.
-
törölt tag
Jövöre win9 korai lenne, mert három évente akaródzik nekik új rendszert kiadni, akkor meg még van két és fél éve a nyócnak.
#108: "a csempék színét nem változtathatod meg mert az jellemző az appokra... piros az adobe reader, kék a skype, zöld a torrent, stb... a csempe színe az az adott app brandjének a színe..."
És erre volt a marketingduma, hogy egységes, letisztult felületet kapjon a júzer. Olyan ocsmány a programonkénti árnyalataival, hogy ihaj, plusz mellé a duma, hogy az egységesség miatt korlátozzuk a júzert, ne hazsnálhasson tetszöleges színeket- pl. feketét és fehéret.
-
MZperX75
addikt
Az még messze !
Jövőre van 2014 december de az majdnem 2 év
Majd meglátjuk,az XP-t nem fogja behozni időben a 7-es az biztos.
Nincs miért cserélni most nekem semmilyen future nem hiányzik ,hacsak nem adják 9-et 5ezer +fáért.
Addig sem tapicskolok sem hadonászok itt a monitor előtt,addig ez tökéletes. -
LordX
veterán
ha pedig versenyben szeretnének maradni az "ökoszisztéma-háborúban", akkor kénytelenek lesznek kiterjeszteni az iOS-t a MacBook-okra és iMac-ekre is...
Én nem lennék ebben olyan biztos. Jelenleg is frankón össze van integrálva a kettő, semmi nem indokolja ezt az állítást. Google is érdekes módon csinált egy dekstop OS-t miután van egy sikeres telefonos rendszere. Nem attól lesz valami "ökoszisztéma", hogy egy rendszer van alatta. Szerintem inkább itt a MS az, aki a széllel szemben pisil.
-
ceia
őstag
Ha jól összeválogatott ikonokat használsz, egységeseket, akkor igenis szebbek, mint ezek a túristajelzés-szerű csempék. Még a szó: csempe is rossz, az ikon jobb.
Nem értem, hogy miért annak van szerinted ízlése, aki annak örül, amit elé raknak, és nem annak, aki saját maga kívánja kialakítani a felületet?? Én igazából az egyes ablakok különböző hátteréről írtam, hogy na ne, van ízlésem. Ami egyébként szubjektív. Ha pedig én akarom kialakítani a designt, attól még mindig lehet ízlésem, és az biztos, hogy kreatívabb vagyok mint az, aki örül, ha neki nem kell ilyesmivel foglalkoznia.
Na, a doksik.. Nekem nincsenek ilyenek! Van pár általam írt szövegállomány, feljegyzések, információk. De ha lennének, akkor is tudnám, mit hol találok. Aztán commanderrel rámegyek, enter, és már nyitja is a szükséges program. Nekem ez az egyszerű. Mindennek megvan a helye, nálam nincs káosz, ez a titka. Ez vontakozik az összes fájlra. 4 partíció, mindegyik másra, az F:-en a fő mappák, amikben bármit el tudok helyezni, mindennek van kategória! Keresni csak dll-eket szoktam néha, vagy mást, amit egy új program hiányol esetleg.
Nem szoktam chatelni, sem Twitterezni, sem RSS, sem FB, tehát nem akarok kitűzni sehová semmit - annál is inkább, mert 5:4-es monitorom van
Az miért lenne facepalm, hogy nem kívánom szórni a pénzem a Storeban, hanem inkább az ingyenes progik között keresek megfelelőt? Az, hogy nem fizetek online?? Szerinted talán olyan biztonságos? Akkor hajrá.. Vagy az, hogy a hibernálás nekem nem szimpatikus megoldás? Mint leírtam, én altatom a gépet, abból jó gyorsan feléled, és sleepben nem fogyaszt sokat. (ez amúgy sem..)
-
törölt tag
"az Apple és a Google megközelítése az volt a tabletek korai időszakában, hogy lényegében nagyranőtt telefonként kezelték a hardvert és csak egész lassan jöttek rá (évek alatt), hogy azért még ha technikailag ez így is van, szoftverergonómiailag a két eszköz két teljesen eltérő megközelítést és felületet igényel...
a Microsoft pedig fentről "támadta" a tablet piacot ugyanis egy PC és egy tablet felületében sokkal több közös van, illetve az MS-nek a PC piacban van hatalmas részesedése így nyilván megpróbálták a PC-re is szánt felülettel boostolni a tablet-jeiket... nyilván a WP-hez hasonlóan egy kifejezetten tabletre szánt rendszer nagyon nehezen tudna a mai telített piacon felkapaszkodni, ellenben ha ottvan a lehetőség arra, hogy a megírt appokat PC-n is használják az emberek, akkor hirtelen jó nagy felhasználóbázisa van a rendszernek és a fejlesztőknek máris megéri foglalkozni vele..."Nem nagyon látom a szifonos és pados iosban a különbséget. MS a jelek szerint viszont olyan nagyon makacs, kretén, hogy a többiek hibáján keresztül nem jött rá, desktop és tablet nem ugyan az, "szoftverergonómiailag a két eszköz két teljesen eltérő megközelítést és felületet igényel".
-
törölt tag
Nem számolnám én, ha a rendszer nem akarná néhanapján külön kezelni öket, s Alt+TAb-ra öket is megjeleníteni, valamint olyankor a tálcán is. ezen tülmenöen van olyan, mikor egyik alkalmazás meghívja a másikat, amelyi azon programon kívül nyitja meg a megfelelö ablakot-majd onnan még újabbat ha kell. A metro ablakkezelési korlátai okozhatnak böven gondot.
#46 oO7: w7 elött meg még szabadabban variálhattad a programod kinézetét színsémák, betütípusok, stb. területen.
-
MaUser
addikt
Sajnos jelen esetben úgy néz ki, hogy ha készülnek is ilyen felmérések, akkor azokat úgy értelmezik, ahogy nekik tetszik.
Pár MS szintű multiban dolgozva hidd el láttam elégszer, hogy a management milyen ütemben képes az aktuális buzzword-ökre ráerőltetni mindent és bedönteni jól működő struktúrákat. Nálunk éppen most az agile sw development-et akarják ráerőltetni olyan projektekre amik alapvetően egy emberesek. Egy éve meg ment egy projekt kapcsán a tile design. Roppant mókás volt, hogy amikor a sok millióért fizetett "szakértő és közvélemény-kutató cég" kimutatta, hogy a tile a jövő és a management meg szinte már elfolyt a sok szép slide-tól, az egyik senior mérnök megjegyezte, hogy ez ronda és előbb nyúlna a valagához, mint hogy ilyen használhatatlan programot csináljon. A csóka persze csak hebegett, főleg akkor amikor minden projekten dolgozó jelezte kézfeltartással, hogy bizony a prezentált tile desing egy kalap k@ki, mert ronda és az adott célra használhatatlan... Természetesen maradt a design, a terméket nem vette át a vevő, mert "ronda és használhatatlan", a cég meg bukott közel egy millió €-t a felesleges fejlesztésen, de felfelé már sikerprojektként lett eladva és szépen bukott is felfelé az össze manager.
Szóval valószínűleg ez folyik éppen most az MS-nél is...
-
Dr.FantastiK
őstag
'' gondol egyet mindenféle felmérés és kutatás és tanulmány nélkül, rajzol pár négyzetet és aztmondja, hogy akkor így fog kinézni az új Windows?
VAGY!!! VAGY!!! hosszú évek alatt iszonyatos mennyiségű különféle mérésekkel és használhatósági teszttel alátámasztva, felhasználók, fejlesztők, designerek, pszichológusok és még kitudja mennyi féle szakember bevonásával alkottak valamit, ami bár érezhetően gyökeresen különbözik minden eddigi rendszertől, viszont közel 100%-ig biztosak a sikerében...''Ugyanmar kerem,, kutatas ? aaa ,, kizart ! telyesen.!
Valahany Idiota elmebeteg kitalalta, ugy EGGYBOL ,, (miutan lattak hogy a vilag milyen gyorsan valtozik ok meg lemaradtak...) hogy csinajunk egy merhetetlen nagy baromsagot ,, olyat amilyet meg senki ,, osztan gyorsan kiagyaltak hogy osszemossak a PC-t a TABLET-el. _mivelhogy eszrevettek , de tul keson hogy az Android mar beteritette az egesz piacot ! Na igy szuletett a ganely Metro UI ! !
Meghogy piackutatas ? meg pszihologusok ? ....
Idiota MS ,, NEMLASSA ? hogy a szaros csemes telefonjai SE) nemmkellenek ? ?UUgyvan az 100% ,, csood .
Mert megerdemli. -
Dr.FantastiK
őstag
'' VAGY!!! VAGY!!! a nép az idióta mert a kutyát sem érdekli a testreszabhatóság az MS pedig ez alapján a statisztika alapján döntött úgy, hogy akkor inkább '' .....
-- ?
Tudsz is mutatni egy ilyen statisztikat ? vagy csak hallotad valahol ezt a boduletes Marhasagot ? ?
--jaa , vagy a Zsofika titkarnot vetted alapul .?
-
törölt tag
A céges chat ablak, levelezö mögötte, meg még valami, egyböl megtölti az ablakok számát. Amikor az alkalmazás új ablakot dob fel, majd az még újabbat, esetleg a win elkezdi a programon belüli állapotjelzöt, akármit külön ablakként kezelni, akkor bizony mókás mi jön fel, mi nem, mire látsz rá, mire nem.
-
M107
addikt
De lehet kapni Windows Xp cd service pack 1-2-3 mal is. és akkor ha újra telepítetted a rendszert már is megspóroltál egy csomó időt és frissítést.
A Windows7 is már Sp1 árusítják original dvd-n.
Sőt vannak olyan csapatok akik direkt az MSDN ről lejött képet integrálják a havi aktuális frisítésekkel.
(jó ez nem legális), bár az MSDN az legális csak a frissítésekkel felturbózott képfile-t kapsz.S a Windows 9 majd megkapja anno, amit a Windows 8 kapott, s utána lesz Serv pack 1.-2.-3. vagy Windows 10
Amúgy meg a windows marad az ami volt a krenel és a belső szoftver is. Ablak-Windows nem fogják változtatni csupán csiszolni és gördülékenyebbé tenni az újabb api-k és hardverek számára.
-
A desktop (több ablakot és parancsikont egyidejűleg mutató felület) leépítése SzVSz durva bukta lenne. El tudsz képzelni Metro -szerű ui-t asztal nélkül egy tervezőirodai gépen? Totálkáosz... Nem értem, hogy az os-fúzió miért jelenti a gagyibb telefonos felület átültetését asztali gépekre/notebookokra?? Már épp azt vártam, hogy nagyobb képernyőjű telón két ablak (pl opera és cset) lehessen nyitva egyszerre. Erreföl a 27"-os monitoromon A5-ös csempékkel gázol el a metró (nehogy melléklikkeljek a szocreál ie10 csempének).
#18: azért a vistában történt egy-s-más...
Egy kis filozófia: nem értem, hogy sokan miért tartják s fejlődés kulcselemének a gui-t. Linuxnál pl akár feltelepített rendszert átheggeszthet az ember kde-ről gnome-ra... Tény, kell a hatékony user-gép interakció, de most komolyan, van ilyen gond a win95-win7 vonalon? Nem hiába használnak asztal-tálca jellegű elrendezést a mac-nél és a legtöbb linuxnál is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest