Windows blog: Windows 9 dátumok és további Windows Blue részletek

Múlt héten írtunk róla, hogy a Microsoft a Windows Blue kódnevű fejlesztésével jelentősen átszabja operációs rendszerének frissítési módszerét. Az egyes főverziók megjelenése között minden évben kapunk egy komolyabb fejlesztőcsomagot, ami az eddigi javításokkal ellentétben komolyabb funkcionalitás- és megjelenésbeli módosításokat is tartalmaz majd, így a Windows a konkurens operációs rendszerekhez hasonlóan folyamatosan frissnek hat életciklusa alatt.

Windows Blue félúton vagyis az első mérföldkövön túl
Windows Blue félúton vagyis az első mérföldkövön túl [+]

Egy újabb Windows Blue képernyőmentés felbukkanása, és rajta a „bluem1” karaktersorozat igazolta, hogy február végén elérték a fejlesztés első mérföldkövét (Milestone 1), ami egyben a folyamat első felét is jelenti. Egyre valószínűbb, hogy a Windows 8 tulajok számára a Windows áruházon keresztül ingyenesen elérhető markáns frissítőcsomag június 3-án, a TechEd 2013 kiállításon debütál. Ha minden igaz, addig még kapunk egy nyilvánosan kipróbálható verziót.

A Windows történelmének legnagyobb paradigmaváltása készül a Windows 9-ben?
A Windows történelmének legnagyobb paradigmaváltása készül a Windows 9-ben?

A következő, várhatóan Windows 9 néven érkező Windows főverzióról is kiderült néhány fontos információ, nevezetesen a fejlesztési folyamat lényeges dátumai. A Window 9 Beta már a jövő év januárjában elérhetővé válik, a Release Candidate 2014 júliusában jön, a gyártóknak leszállított RTM (vagyis Release to manufacturing) változat pedig a Build 2014 konferencián debütál majd jövő októberben. Ha igazak az értesülések (és egyelőre minden jel erre utal), a Windows 8 megjelenése után mindössze két évvel, 2014 novemberében már hivatalosan megjelenik a Windows 9. Egy Microsoft álláshirdetés szerint a Windows történelmének legnagyobb paradigmaváltására számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények