Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Helyreállító módban, hangerő le + hívás vége+bekapcs, amikor ottmarad a kis homokóra. Annyi hogy cmd-ben (parancssorból) így hívod meg a mappájából:
fastboot-windows.exe flash:raw boot boot-swap-overclock-v845.img
(természetesen a mappában legyen benne az img)
Legegyszerűbb, ha totalcommanderben belemásolod a dolgokat a mappába, alul meg bemásolod azt a sort a szövegmezőbe és enter, szépen lefut és kész is.Én felraktam az OC-t és JIT-et. Gyorsulás érezhető, mint utánam lévő hozzászólásban is írták bootolás gyorsabb, névjegyzék is pörög, folytonosabb úgymond, navigon is gyorsabban indult.
-
oidka
tag
a framework-res\res\values\bools.xml -ben
config_disableMenuKeyInLockScreen erteket true -ra allitva nem oldja fel az alap lockscreen-t a menu gomb. (info innen: http://www.kiwidoc.com/java/l/p/android/android/5/p/com.android.internal/c/R.bool )ez a vegleges bill zar fix a keymap atiras helyett.
--
hopp itt is fent van: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=631645&page=4 -
pitius
tag
Ez a fastboot-windows.exe-s dolog ez hogyan is működik? Milyen módban kell legyen ilyenkor a telefon?
Kipróbálnám ezt az OC-s dolgot.
-
qltsar
veterán
1. Nekem is SonyEricssonom volt, én MyPhoneExplorerrel kimentettem ha jólemlékszem csv-be a telefonkönyvet, aztán a voda845 autorunos menüjéből kiválasztottam a pcsuite telepítését. Ide be lehet importálni szépen, egyetlen hibája van, hogy az ékezeteket nem kezeli rendesen, de géprből át lehet írni. // b verzió, csv kierjesztést tudsz importálni a gmailes címedre, amit ugyebár szinkronizál a teló, ha nincs gmailes accod csinálj, mive nem lehet a marketről letölteni anélkül sajna.
2. TuneWiki. Sokat próbáltam, szvsz. ez a legjobb.
3. Ringdroid nevű programot ajánlom, ezzel mindennek tudsz állítani csengőhangot, sms-ébresztő-email-csengőhang, ráadásul, nem is kell gépen megvágnod, ki tudod jelölni a számnak azt a részét, amit csengőhangnak be szeretnél rakni.
Remélem tudtam segíteni!
-
pitius
tag
1. A k770ről MyPhoneExplorer-rel lemented a telefonkönyvet, elméletileg *.vcf formátumba, majd ezt felmásolod az sd kártyára és akár a sima file kezelővel megnyitva, automatikusan felismeri és importálja a kapcsolatokat.
2. Pl. Meridian
3. Ringo Pro-val tudsz mp3-at beállítani csengő/üzenet/akármilyen jelzőhangnak
USB gond? Próbálj másik portot..pár embernek háklis volt, hogy melyik portra dugta rá.
-
T.Idy
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy vodafone 845 telcsit és nagyon tetszik csak 1-2 dolgot nem tudok megoldani
Nagyon hálás lennék érte ha valaki tudna segíteni.1. Van egy sony K770i telcsim aminek a tel könyvét felmásoltam a gépre PC suite segítségével amit outelook al szinkronizáltam. Az android PC Suitejára nem tudtam feltölteni a tel könyvet pedig felismerte a 398db os névjegyzéket
Mondjuk az is gond, hogy nem akarja a 845-öt felismerni az USB eszközt a csatlakozás varázslónálNem jön be a listába semmi amit kiválaszthatnék
Tud valaki segíteni?
2. Ajánlanátok egy jó zenelejátszót?
3. Raktam pár számot a telcsire de úgy vettem észre csak kapcsolati csengeőhangokhoz lehet beállítani
álltalános csak azt a pár db gyárit lehet beállítani? vagy valahogy tudod oda is zenét rakni?
Köszi előre is!
Puszika -
tomao
tag
nálam nincs gond a handcenttel
a fekete szövegek probléma megoldása:
a frameworkben /res/layout mappában cseréld ki a status_bar.xmlt az enyémben találhatóra signózd le az apk-t, tedd vissza a zipbe azt is signózd le, flasheld fel és menni fog
vagy ha ez nem megy akkor küldd át nekem a zipet és megcsinálom én, de akkor jössz egy sörrel
-
Lasy
veterán
Tatyla ezt nem telepíteni kell!
Be kell másolni a data/ local mappába. -
sbazsi
veterán
sbazsi: TurboSIM nem jó alternatíva? És még a garanciád is megmarad. Én is most vettem egyet kelzsoca kollégától. Eddig tökéletesen működik
Ha működik, és működni is fog, nekem asszem megfelel. Egyelőre csak nézegetem a telefont, régi e51-esem akarom erre lecserélni (a "másodtelefont", t-mobil kártyához). -
gacsoi
senior tag
Köszi, de azt hiszem rosszúl fogalmaztam!!!
A google text to speech kellene magyarúl, hogy híváskor hangosan ki is mondja a hívó nevét!!
Mondjuk nekem módosított romom van fent.
Az eredetiben benne van???
Ezt a romot már néztem, de szerintem ez nem teljesen az, ami eredetileg a magyar vodás készülékeken van.
Szintén javíts ki, ha nincs igazam)
Azért tényleg köszönöm!!!!!
-
gacsoi
senior tag
Üdv mindenki!!!!
Két dologra lennék kíváncsi!
Valakinek nincs meg véletlenűl az eredeti magyar vodás rom????
a másik pedíg, hogy feltettem a voice caller id-t, ami híváskor a hívó nevét mondja ki.
Dolgozik is szépen, csak ékes angolsággal mondja ki a neveket))
Nem tudja valaki, van e lehetőség magyar nyelv elérésére????
Mert az app beállításainál, a nyelvek között nincs.Előre is köszi.
-
-
-
Atis206
csendes tag
sziasztok,megint én....
megint volna kérdésem felétek:hogy tudok üzenetjelző hangot beállítani??lehet egyáltalán,vagy csak a gyáriakat?ébresztőhang beállítással is ez volna a kérdésem!! -
wwenigma
Jómunkásember
El is felejtettem mondani, hogy eladó a V845.öm, most jutott eszembe, hogy itt all meg a dobozban.
[link]
-
sbazsi
veterán
mennyire macera a készülék (házi) függetlenítése
akár priviben -
duo
addikt
tomao: eddig állat a rom. ráküldtem a baticon v3 framework-öt teljesen jó.(annak jobban tetszik az elemtöltöttség jelzője, ráengedtem a patch-et is mostmár állat a betű.
amit észrevettem. ha a handcent smsnél beállításokba mennék, hibaüzenettel kilép. nálad van ilyen?
szerk a baticon esetén minden király de a rendszerüzenetek feketék a fekete tálcán (minden más így az óra is jó) -
boxfan
tag
Segiítséget kérnék,mert felrobbanok!Root!Costum romot szeretnék,de már a superrboot sem megy fel.Pedig nem kezdő droidos vagyok.Homokóra megjenik,de nem indul újra.A kütyü már volt előtte gépre dugva.Próbáltam xp és 7-es alatt is.Mi a hiba????
-
pantomimes
aktív tag
Flickr-re valaki tud valami jó megoldást? Nekem a flickrfree for android valahogy nem akar normálisan működni :S
-
Dread
tag
Sziasztok!
Nektek nem szokott olyat csinálni a telo hogy eltünik a bill zár? hiába nyomom meg a kikapcs gombot csak simán elsötétedik a kép de nem rakja rá a zárat, ilyenkor csak az segit ha kikapcsolom a telot, utánna egy darabig letudom zárni aztán megint. ugy kb 1-2 naponta eljátsza ezt.
tudtok segiteni?
a másik kérdésem hogy jl futo gps progit tudtok mondani? igonak kicsi a kijelző -
-
imis
senior tag
ha valaki esetleg próbálkozna egy sony font peccsel, kiváncsi lennék az eredményre.
-
hodostamas
addikt
Apropó.
Akik romokat készítenek, dobjanak már egy privit a FB-s nevükkel, és felveszem őket szerkesztőnek.
Így ki tudják rakni a friss információkat oda is -
Bogyi007
veterán
válasz
hodostamas #4543 üzenetére
Egyébként mint itt is láthatjuk a gyári program nem minden, ott a példa az Sms-nél is, de a Youtube kliens is a gyáriból nem ér egy vödör moslékot sem, helyette rakjátok fel inkább a TubeMate-t a Marketből. Jobb is és ez legalább a kereséseknél nem korlátoz le a találatok megjelenítésénél sem.
Egyébként ment privát üzi.
Okés megnéztem.
-
hodostamas
addikt
Facebook csoportunkra nézzétek rá
-
pantomimes
aktív tag
válasz
Neked megvan a teljes változat? A marketről letölthetőt én is próbáltam, tényleg egész jó kis program, még az fxcamerát raktam fel, de azzal a képek kicsit csíkosak lettek :S
-
Lasy
veterán
válasz
Honnan szedted?
Hozzá a ghost jól néz ki. -
pgeri91
csendes tag
válasz
hodostamas #4540 üzenetére
Szia!
Itt az eltávolító patch:[link]
-
Lasy
veterán
ej de nehéz ez a dropbox kezelés.
http://dl-web.dropbox.com/get/Public/bootanimation.zip?touch=EheGCQ%3D%3D&w=4bfef516 -
Tufako
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Már napok óta olvasom a fórumot, és csak gratulálni tudok - segítőkész csapat, és a fikázás is ismeretlen.
Még csak a 2000 hozzászólás körül járok, (de folytatom ám..) de nem bírtam tovább, és regeltem.
Rögtön két kérdés:- Alap rendszerben nem lehet az értesítési sáv színét, átlátszóságát állítgatni? Még nem romolgatom a telefonomat, előbb még az olvasás és tanulás. Csak rootolás volt eddig, hiába, a kíváncsiság nagy úr.
- Lehet minden képernyőre külön háttérképet tenni? Az igazat megvallva, saját grafikáimat szeretem alkalmazni..
-
Bogyi007
veterán
válasz
hodostamas #4466 üzenetére
Én is azt vettem meg feketében, nagyon tuti! Lassan már egy hónapja van meg a tok és nem akar még koszolódni sem.
Látom egyébként a hétvégén sem állt meg az élet itt. van szép frankó rom is amit megint csak nem teszek fel. Kicsirics 1.3.2 romja bőven megfelel a továbbiakban is. Nincs nagy aksiétvágya gyors, jól kezelhető és tetszetős is. Annyi lenne vele kapcsolatban hogy szeretnék róla egy full backupot azért ha véletlenül borulnának a cuccok rajta és ilyen esetben ha adódna akkor vissza tudjam állítani. Erre milyen program volna a legmegfelelőbb?
zaskar
: szerintem nagyon jó! Nekem a T-homeos Pirelli Wlan routerem van ami lent van előszobában, én meg egy szinttel feljebb vagyok kb fél méter vastag vasbetonos padlózattal és átjön a jele a wifinek. Nincs gond vele. -
Tatyla
őstag
R2D2 bootanim nincs meg véletlen valakinek?
-
pantomimes
aktív tag
Tetszik az új betűtípus, az akksijelzőből az előző is bejött, ez is, a bootanim nekem annyira nem jön be, de igazából mindegy, mert ritkán kapcsolom ki a telefont.
Gratulálok, szép, igényes munka.Tervezel valami nagyobb fejlesztést mostanában, vagy csak frissítgeted őket?
-
BigT
senior tag
Tomao: lehet, hogy egy kezdő véleménye sokat nem számít, de ez k...va jó lett. A telefonom olyan gyors, amit nem is hittem róla, minden simán meg, nem akadozik, szóval le a kalappal. viszonyítási alapom csak a gyári rom, de össze sem hasonlítható a kettő.
Lasy: a leírásba engem az első rész zavart be, de a többiek felvilágosítottak, hogy az nekem nem is kell. Talán a sorrend módosítás is segíthetne az ilyen kezdőkön, mint én. de a többi hibátlan volt, így köszönöm neked is
-
pgeri91
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy hét tesztelés után szeretném megosztani veletek a módosítgatott fájlaimat.
1.[link]
Ez egy átszerkesztett boot.img fájl. A proci 691 Mhz-en fut alapból és a virtuális memória engedélyezve van. A teló érezhetően gyorsabb tőle és nekem az akksi fogyasztással sem volt bajom. Fastboot-tal lehet felrakni a telóra: fastboot-windows.exe flash:raw boot boot-swap-overclock-v845.img Tökéletesen működik a Mr. és az erre épülő romokkal (Tomao romjával használom éppen).
2.[link]
Ez a módosítás pedig engedélyezi a JIT-et (a CPU igényes feladatokat 400-500 százalékkal gyorsíthatja), recovery módban lehet felrakni a szokásos módon, csak előtte wipe-olni kell a Dalvik cache-t.
Várom a véleményeket
-
BigT
senior tag
http://logout.hu/bejegyzes/lasy/androit_telefonok_tuningjai/friss.html#rel_msgs
Ezt követtem. de itt van egy rész, amit ezek szerint ki kell hagynom, illetve nekem nem fontos most
A letöltött rom-ot át kell nevezni, vagy maradhat ugyanúgy, ahogy zip-ben letöltöttem? akkor nem is kell törölnöm belőle semmit? -
qltsar
veterán
hát ezt tényleg benézted, na akkor:
"1. Superboot telepítése:
-Töltsd le a Superboot csomagot vagy tükör link, és csomagold ki valahová egy mappába
-Lépj be a helyreállító módba (ez a Recovery mode), a hangerő le és hívás vége gomb nyomva tartásával (tartsd nyomva őket, és kapcsold be a telefont)
Megjegyzés: a homokóra ott fog maradni a kijelzőn
Windowsban indítsd el a 'superboot-windows.bat' alkalmazást (ott lesz ahová kicsomagoltad a letöltött állományt).
Persze már a recovery előtt össze kell dugni a telefont a géppel. Ezt lehagyták.
A telefon elindul, látszólag lefagy, végül újraindítja magát.
Kész.2. Rootolás (Recovery telepítés)
-Töltsd le az ARMA Recovery-t vagy tükör link, majd csomagold ki.
-Indítsd el Recovery módban (előző módon, vagyis: a hangerő le és hívás vége gomb nyomva tartásával (tartsd nyomva őket, és kapcsold be a telefont).
-Windowsban indítsd el: 'install-recovery-windows.bat' (az ARMA kicsomagolt mappájában van), itt már hozzáfűzi, hogy győződj meg róla, hogy csatlakoztatva van a telefon USB-n).
Ha kész, vedd ki az akkut, majd vissza és indtísd a telefont normálisan.3. a letöltött romot tegyük rá az SD kártyára, és a megfelelő módon indítsuk a készüléket (hívás indítás+hangerő fel nyomva tartva majd kapcsoljuk be a készüléket)
- Menjünk a Wipe részhez és válasszuk ezeket sorban:
- Wipe data/factory reset
- Wipe Dalvik-cache
- Wipe SD:ext partition (ez csak akkor kell, ha szükséges az apps2sd - kihagyható -
Minden lépést meg kell erősíteni a navipaddal.- Hangerő gomb le a főmenübe lépéshez
- Válasszuk ki a "Flash zip from sdcard" lehetőséget.
- Válasszuk ki azt a romot, amit felmásoltunk erre a kártyára, erősítsük meg a navipaddal
- A folyamat végén válasszuk ki a Power off opciót.
- Indítsuk újra a telefont
Ha mindent jól csináltunk a rom gond nélkül települni fog.nemtudom mit olvastál, de így kell
-
BigT
senior tag
Lasy leírását igyekeztem követni.... (gyanítom, valamit csúnyán benéztem)
Ezután tegyük be a becsomagolt fájlt az auto-sign mappába, majd itt nyomjunk rá a sign.bat fájlra, erre feljön egy dos ablak a következő szöveggel:
Auto-sign Created By Dave Da illest 1
Update.zip is now being signed and will be renamed to update_signed.zip
Pár másodperc után a következő felirat látható:
Signing Complete
A folytatáshoz nyomjon meg egy billentyűt . . . -
BigT
senior tag
HELP. most szántam rá magam, hogy rom-ot cseréljek. de elakadtam. Superboot, root elvileg megvan (ezt honnan tudom ellenőrizni?). utána leszedtem a programokat, kicsomagoltam a sign-t, ebbe másoltam bele a kicsomagolt LR845_v12_cr4zy_edition rom ot, amiből kiszedtem azokat, amiket a leírás alapján ki kellett szednem. utána nekem nem 4, hanem 5 fájl maradt, azt zip-eltem, update néven. ezt bemásoltam a sign mappába, ott nyomtam egy sign.bat-ot, amire ezt kapom:
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest