- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem eddig minden Nano Széria bejött!
Kár, hogy mára az iPhone-ok kiváltották a funkcióik nagyrészét! -
simicska
tag
sziasztok, haveromnak van egy ipod classic 80 gb-ja, és olyan gondja van vele, hogy mindig megszakad az adat feltöltése 26 gb-nál. tudna valaki adni valami ötletet, mi lehet a probléma?
-
isti215
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy xperia p-t vegyek vagy egy ipod touch 4g-t?
Ha lehet indoklással.
-
thespiler
csendes tag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy ipod nano 6-om és amikor bekapcsolom csak az alma logó tölt be.
Itunes felismeri.
Mit tudnék vele csinálni? Így vásároltam
Előre is köszönöm a segítséget. -
Lujzaa
csendes tag
Üdvözlet
Megkísérlem azt a szégyenletes dolgot, hogy segítséget kérek az Ipod touch 4gvel kapcsolatban. Ahogy láttam a videóból már valakinél elérhető a magyarosítás... Evvel kapcsolatban szeretnék valamiféle információt kapni, illetve használatáról bővebben.
Ha megoldható lenne ez az óriási kérésem/kérdésem.
Nagyon megköszönném!!!
( azt se bánnám, ha valakivel sikerülne felvenni a kapcsolatot, és ugy segítene nekem)
Előre is köszönöm!!! -
alamuszi
senior tag
Na ja itt egy teszt
az IPOD elmehet gyaralni, felét sem éri mint amiért adják, és akkor hol vannak a nagyágyúk, mint a Creative, iAudio, vagy a RIO?
Tények vannak pl ebben a tesztben, az Apple mese meg maradjon a sznoboknak, meg a divatsrácoknak/lányoknak, pont nekik való Sztivi meg nevet a markába és jól teszi.
Én meg hallgatom a valódi minőséget fele annyiért, ZENa királyÉn az IPODot hasonlítanám a trabanthoz, ha minőségről van szó, mint a tesztből is kiderül. Tipikus amerikai termék igénytelen, átlagos minőségű, és nálunk drága is, mert kuriózum. A sok "komoly" szaki meg hirdeti de minek?
Igaz aki megveszi pont annyit tud a minőségről, mint aki hirdeti....
-
nuke7
veterán
-
nuke7
veterán
hát aki ipod shuffle-t vesz, az megérdemli... 17k egy 2gb-s készülékért
amin még kijelző sincs. grat.
-
HUNHippY
csendes tag
Sziasztok!
A veddvelem.hu-n toborzást indítottunk ahol ipod touch 4g 8GBket fogunk venni.
Ha összejön a 20 vevő akkor az ár 56000ft lesz!!
HA szeretnétek egy itouchot venni olcsón akkor csatlakozzatok a toborzáshoz, és hívjátok meg az ismerőseiteket,hogy olcsóbban megszerezzük! Itt a link: http://veddvelem.hu/deals/376 -
törölt tag
Ma megnéztem élőben az új Nanót, s még jobban tetszik, mint képek alapján. Amit időközben el is felejtettem, hogy Nike+ támogatással is ellátták, ami akár hasznos is lehet. Nekem inkább csak érdekes mókázás, papíron mindenesetre bejön.
-
Cool Face
aktív tag
iPod touch 4g-m van tudna nekem valaki tanácsot adni hogy melyik jailbreak a legjobb hozzá? limera1n az nem működött nállam a legelső változata ami 4.1-hez való
-
johnbeurer
csendes tag
Hmm... nekem nem tetszik az új nanó... túl kicsi lett és a kamerát is elvesztette...
A touch viszont egész jó lett... de még mindíg nem tudták belerakni a Rádiót meg a GPS-t... ejjOFF
(Amúgy meg látom megy itt a nagy iPhone vs Android
Egész érdekesek a hozzászólások...
Ha már itt járunk nekem iPhone 3G(S)-em van és tökre megvagyok vele elégedve... Viszont használtam Androidod is és pl egy Galaxy S azért tényleg nagyon jó márAz tény szerintem hogy ha pl iOS-t tennénk valami régi nokiára az rossz lenne
Én ezt látom az androidnál hogy "gyenge" telefonokra rakják és így nem lesz olyan élvezetes
viszont a legújabb szériák szerintem simán vetekednek az iPhonne-al innentől pedig már mindenkinek a tetszés kérdsée, hogy melyiket választja)
ON -
Karee11
tag
Igen, ezekre
ezek még zene hallgatásra voltak tervezve, nem volt minden sz@r belezsúfolva... ha most lenne pénzem, akkor vagy azt a régi ipod-ot venném vagy valami sony terméket, de hogy ezekre az érintőképernyős izékre egy fillért nem áldoznék az biztos.
Nemrég láttam egy ipad bemutató videót (steve jobs bácsitól) csak kicsit megvágvaLINK kb erről szól az egész iphone/pad/akármi.
-
Xero
nagyúr
válasz
Bluegene #303 üzenetére
Akkor elmondom neked. Az általad felsorolt megoldások valamilyen formában mind mind gyengébbek egy iPodnál.
USB vagy SD kártya? Ok, legyünk optimisták legyen a méretük 16 giga. Ez máris szűkös számomra. A legtöbb fejegység maximum wav-ot képes lejátszani róluk lossless minőségben ami megint 30-40% hely bukó. Ha kiszállok a kocsiból nem tudom ugyan onnan hallgatni a zenéket séta közben ugyan arról a forrásról.Mindent rá lehet kötni mindenre, de itt a kérdés a minőség és a kezelhetőség. Tökön is szúrnám magamat, ha fm transmitterrel bohóckodnám át a jelet a készülékről a fejegységre. Arról nem is szólva, hogy még mindíg köthetem rá a szivargyújtóra, ha azt akarom hogy ne merüljön le szépen lassan.
Valóban magas az áruk a termékeknek, de ezért megfelelő minőséget és "körítést" kap az ember.
Egy Trabantal is el lehet jutni Párizsba, de egy közép-kategóriás autóval mégis csak más az út minősége és közben talán nagyobb kényelemben is vagyunk. Nyilván költségesebb is az utóbbit megvásárolni.Egyébként jöhet bármilyen HTC, ha a market egyszerűen nincs még olyan szinten mint az App Store. Itt már régen nem a készülék a központi téma, hanem a mögé felépült ipar és szolgálatások!
-
Xero
nagyúr
válasz
#72042496 #302 üzenetére
"Standard jack dugóval, USB-n vagy bluetoothon. Előbbi kettő a hétköznapibb autókban is elérhető, utóbbi viszont a legkényelmesebb, és magam is meglepődtem rajta, mert teljesen jól szól."
Sorolom a kritikát ezekkel kapcsolatban:
-Jack dugóval rá tudod kötni, de akkor máris ugrott a fejegységről/kormányról vezérlés. Több 10-100 album között meg számomra egyszerűbb fejegységen keresgélni! Menet közben nem tölti a készüléket!
-USB-n ok, de nem tudom melyik készülék van erre felkészítve és milyen formában vezérlhető a dolog. Feltételezem hogy keresgélhetek mappákban. Köszi nem.
-Bluetooth? Hi-fi? Viccelsz?"Készüléktől függően végülis csak standard jack kábellel, USB-n, bluetoothon, HDMI-n (néhány okostelefonon van), vagy hálózatról lehet lejátszani a zenét.
Bár ez inkább házimozi, hifire nem szoktak ilyeneket dugdosni."Itt már inkább igazat adok, de a készülékeket még mindíg böngészheti az ember vagy nyomkodhatja, míg ipod/iphone esetén megteszi mindezt az erősítő.
"Azoktól, akik Windows alól használják, még nem hallottam róla jót. Igazából azt sem értem, miért kell iTunes a zene felmásolásához. Sokkal egyszerűbb lenne az intézőből rápakolni a zenéket, mint egy sima háttértárra. Ha már működik így, akkor mea culpa."
Nem működik, és nagyon egyszerű oka van. Jogilag sokkal egyszerűbb így rövidre zárni a dolgokat. Másrészt, ha valakinek szépen be van rendezve minden zenéje az itunes-ban lényegesen egyszerűbb smart folderekkel kezelni az ipodot vagy ott becibálni a zenéket amiket hallgatni akarok.
Ettől jobban nem lehet átlátni file kezelőben sem a zenéket:
iTunes Lossles Smart Playlistem -
Karee11
tag
Nem is tudom... lehet, hogy én vagyok az öreg, de nekem még most is a régi kis vinyós ipodok tetszenek
-
vhunor
őstag
Leginkább az európai (és magyar) árképzésen kéne sírni, mert egy Shuffle az USA-ban 49 dodó, a 16 gigás Nano 179 dodó, a 64 gigás Touch meg 399 dodó. A Nano esetében itthon majdnem a dupláját kell fizetni mint a 5th avenue-n levő üvegkockában.
-
BloodRay
veterán
válasz
Don't Panic #309 üzenetére
Szép eredmények, de ezek hogy jönnek a teszthez?
-
Don't Panic
senior tag
"Jobs a rá jellemző fölényes kritikával szólt az iPad konkurenciájaként bejelentett táblagépekről is. Szerinte a 7 colos képernyővel rendelkező modellek okostelefonnak túl nagyok, tabletnek túl kicsik. „A 7 colos táblagépek kurrens felhozatala halva született. A gyártók számára fájdalmas lecke lesz felismerni, hogy a tabletjük túl kicsi” – fogalmazott. Jobs hangsúlyozta, hogy ezt a piacot nem engedik ki a kezükből, „még nem fejeztük be, rengeteg jövőbeli fejlesztésen dolgozunk.”
Az üzleti év egészét az Apple 65,2 milliárd dollár árbevétellel és 14 milliárd dollár nettó profittal zárta, előbbi 52, utóbbi 70 százalékkal több az egy évvel korábbi számoknál. A vállalat a jelenlegi, első pénzügyi negyedévére 23 milliárd dollár forgalmat vá"
nice...
-
BloodRay
veterán
válasz
mephi666 #305 üzenetére
Szerintem nézd meg a Sandisk Clip-jeit, esetleg a Fuze-t is, az iAudio-nak is vannak olcsóbb készülékei, vagy esetleg a Creative-tól párat nézz meg.
Én is erősen gondolkozok, hogy veszek egy új Clip+ -t. Amit tud azt jól tudja és rettentő olcsó.
Csak az a gáz a réginek semmi baja. -
mephi666
nagyúr
válasz
BloodRay #304 üzenetére
most olvastam át a cikket... bevallom, távol állt tőlem mindig az apple... viszont barátnőmnek jó lenne valami normálisabb zenelejátszó, ezért olvastam át ezt: shuffle/nano bejön, csak az árukkal van bajom... magamban mondtam: "na, ha ez a nano 20 környékén van, akkor képbe jöhet" (nem követem az apple cuccok árait egyáltalán) ...és csak a shuffle van alatta... éppen csak
ennyiért viszont szerintem kib*szott drága... a nano meg még jóval drágább... tényleg pofás és jó lehet használni, de ennyiért erősen túlzás... az "egyedi" dolgok meg megint csak nem tetszenek: itunes, dokkoló, egyedi csatlakozók meg minden lóf@sz
szerintem máshol kell elkezdenem nézelődni és simán kaphatok hangminőségben profibb kütyüt...
(amire mondjuk sima adatkábelen totalcommanderből felmásolhatok mindent olyan gyorsan, ahogy az átviteli sebesség csak engedi)
-
Bluegene
addikt
akkor harapj bele az almába és tömd csak steve jobs zsebeit
akkoris túlárazottak ezek a dolgok
Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy értelmes autó hifihez normálisan? Sehogy. nem vagyok nagy szakértője ennek, de biztosan van USB, vagy microsd olvasó, tehát akár egy apró pendrive-ról is nyomathatod
mi az hogy sehogy? a buta kérdésedre saját magad még butább választ adtál, te is egy ilyen alma istenítő fan vagy
most fog kijönni a HTC Desire HD ami felmostaja a padlót az iphone4-nal[link], megerőszakolja, nyílván egy HTC-t is rá lehet kötni egy hifire vagy autórádióra(van benne FM adó), ne hidd már el azt hogy két eszközt csak és kizárólag apple dokkolóval lehet "normálisan" csatlakoztatni
-
törölt tag
"Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy értelmes autó hifihez normálisan?"
Standard jack dugóval, USB-n vagy bluetoothon. Előbbi kettő a hétköznapibb autókban is elérhető, utóbbi viszont a legkényelmesebb, és magam is meglepődtem rajta, mert teljesen jól szól.
"Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy home hifihez normálisan?"
Készüléktől függően végülis csak standard jack kábellel, USB-n, bluetoothon, HDMI-n (néhány okostelefonon van), vagy hálózatról lehet lejátszani a zenét.
Bár ez inkább házimozi, hifire nem szoktak ilyeneket dugdosni.Nem azt mondom, egyszerű a dock-kal élni, de azt gondolom, hogy az egyedisége miatt nem előremutató. Ha valaki nyitott az ilyenre, akkor találhat rá alternatívát.
"Az iTunes-t meg maximum az köpködi aki képtelen a rendezettség megteremtésére."
Azoktól, akik Windows alól használják, még nem hallottam róla jót. Igazából azt sem értem, miért kell iTunes a zene felmásolásához. Sokkal egyszerűbb lenne az intézőből rápakolni a zenéket, mint egy sima háttértárra. Ha már működik így, akkor mea culpa.
Az ID3 információk szerintem is nagyon hasznosak.
BloodRay:
Mindenkinek más a fontos, ezért kínálnak többféle lejátszót. Engem pl. büntetni lehetne egy Touch méretű batár döggel, a Nanót viszont bármikor elfogadnám.
-
BloodRay
veterán
Erről van szó.
Pontosan ezért nem venném soha az életben meg a shuffle-t vagy a nano-t...
Egy zene(!) lejátszóban szerintem nem a csili-vili a lényeg meg, hogy bélyeg méretben érintőkijelzővel szórakozhassak és képeket, videókat nézhessek...
A touch már más kategória, az nem mp3 lejátszó, hanem már inkább pmp szerintem.
Bár szerintem ez is drága, de legalább értelme van. -
Xero
nagyúr
válasz
Bluegene #272 üzenetére
"tehát sztem egyik se túl jó, mégis veszik, mert apple, ha ugyanezt a Sony csinálta volna meg már rég lehúzták volna a rolót , mert nincs már olyan nimbusza, mint most az almának"
Majd ha a Sony szabványához készítenek szinte minden említésre méltó kiegészítőt akkor fog érdekelni.
Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy értelmes autó hifihez normálisan? Sehogy.
Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy home hifihez normálisan? Sehogy.Addig amíg gond nélkül tudom az autóban fejegységről vezérelni az eszközömet és nem kell bohóckodnom cd-vel, memória kártyával vagy pendriveal, addig bizony az Apple a nyerő.
A harman/kardon nem Sonyra vagy Samsungra készíti fel a home audio rendszereit hanem kifejezetten iPodokra. Nem furcsa?
Ne csak a termékeket vegyük már észre, hanem a rajtuk keresztül elérhető kényelmi kiegészítőket és lehetőségeket.Egyébként ismeretségi körömben alsó hangon 10 iPhone és legalább 20 iPod van pedig nem újgazdag suhancokról van szó. Véletlen?
Aki nem minden zenéjét "egyéb" forrásokból szerzi be, hanem hajlandó rá áldozni pénzt annak az iTMS+iPod páros hibátlan választás.
Az iTunes-t meg maximum az köpködi aki képtelen a rendezettség megteremtésére. 4200 track-ből álló gyűjteményemet kiválóan tudom kezelni rajta keresztül! Hogy? Tudom használni.
Aki arra lusta, hogy id tageket használjon, vagy létrehozzon 1-2 smart playlistet az ne is csodálkozzon hogy nem tetszik neki a software. Én követem iTMS-ban a kedvenc előadóimat, ha valami megjelenik tőlük, az iTunes szól, hogy megvehetem-belehallgathatok/nézhetek. Ha megvettem tolom fel iPodra és reggel már az szól kocsiban. Ettől jobb megoldás nem létezik jelenleg a piacon!
-
tHD
csendes tag
"amúgy az iPod touch már egy kis netbookkal is felér"
sulyos tévedés.... nem magyarázom sztem nem is kell...(hosszu lenne a sor
)
ON:
a shuffle kicsit tul van árazva 17k t nem igazan adnék ki érte... akkor már inkább egy gagyi orion mps lejátszó ami lehet h rosszabul szol de legalabb nem egyesevel leptetek 1300 szám közöt...bezsélek már hulyseget annyi rá se féra nano tulárazott 50k+ mindenképpen... és hát szegenyt kiherélte az epöl
pedig olyan kis cuki
a legnagyobb baj meg h a képernyő tulságosan kicsi h hazsnálhato legyen a mindenapokban mert még igy boltban kiprobalva elmegy de nemhiszem h akár futás akár buszon ulve jo az h egy másfél inches kis sreen nyomogatok...
a touch meg olyan amilyen eddig is volt egy olcso iphone amibol egyre tobb feature hianyzik
(ips képernyő,gps,stb.-telefonos funkciot érthető okokbol nem jon ide)amugy pedig hétköznapi eszközként simán el tudom képzelni (főleg a saját kezemben) és még mindig csak bámulok az iphone/ipod touch sebbeségén bámulatos
(már nemintha a többi apple termék nem lenne az )
ui:bocs a helyesírásért most siettem...
off:közbe szetnyomtam egy bogarat a képernyőn és nem tudom leszedni a maradványait -
Xaels
félisten
válasz
johny dragon #297 üzenetére
És az árkülönbség mennyi? Mert bőven nem 1-2ezresről van szó.
-
BMWFan
senior tag
Az új táccs a legjobb
-
Guseppe
tag
válasz
PowerBuldog #4 üzenetére
Teljesen egyetértek. Ha lenne bene BT azt mondanám oké csuklóról használni óraként, de kábellel szerintem gáz, zavaró. Ha BT lenne benne és adnának hozzá ilyen fülest, megint azt lehetett volna mondani, hogy a konkurenciát megelőzte ez a pici lejátszó. Egyébként én szeretem az aplle termékeit, de számomra mellélőttek ezzel a nano-val.
Nekem probléma lett a mérete is, mert az eddigi nanok-at könnyen kézben lehetett tartani, de ez már nekem túl kicsi, nem férfiak kezébe való sztem. A másik negatívum, hogy iszonyú drága.
De, hogy mondjak jót is; minőségi kis termék, aki anyagilag megteheti és apple fan, vegye.Üdv,
Gus -
válasz
Bluegene #290 üzenetére
Amikor én vettem őket, 170k gyári független Londonból, vs. 139900 ft gyári garis független Galaxy S. Mindkettőből a rendes, nem bolti garos, független ár, hivatalos forgalmazótól. Ez nem éppen az, amit Te emlegetsz, kiválasztottad iPhone-ból a legdrágábbat, Galaxy-ból meg a legolcsóbbat.
-
Xaels
félisten
AppStore - Android Market Nem véletlen az egyik "Bolt" a másik meg "Piac". Ki fog forrni az a market is csak van pár év lemaradása, de gyorsan fejlődik a Google platformja.
Samsung-ot én nem vennék nekem mindig rossz tapasztalataim voltak velük viszont itt a Desire, az igaz, hogy a multitouch az összesen 2érintés és a HTC nem vett licenszt a grafikus gyorsítóhoz állítólag, de még így is azt csinálja és akkor amikor én akarom. Játéknak elvagyok a Super Nintendo és a Sega Genesis emulátorral. Anyagminősége 1. osztályú a felhasználói felülete (Sense) messze jobb mint a Samué. A böngészője is kellőe gyors és amikor kell van flash is.
#290: Az a 3.0 még odébb van. 2.2 is még csak most jött SGS-re, Elég lassú a software frissítés ezen a téren arrafele.
-
válasz
Bluegene #287 üzenetére
Mivel ugye volt Galaxy S-em is, tudok érdemben nyilatkozni. Nos, igen, van, amiben jobb, mint az iPhone, de összességégben nem jobb.
Ami engem kiakasztott, amíg megvolt, az a napi 3-4 beakadás. Egy idő után az ember agyára tud menni, hogy bár megfelelő hack után (lagfix, launcher pro) már van olyan gyors, mint az iPhone (gondolok itt a 3GS-re és a 4-re), mégis be-beakad, teljesen szétfagy az egész, persze, pont annyi időre, amíg kimondod, hogy "Mi a f*sz van má'??!!", de akkor is halál idegesítő.
A másik dolog az Market, még nagyon kiforratlan, sőt igénytelen az Appstore-hoz képest, valamint az általam használ programok jó része sokkal gagyibb Galaxy-n mint iPhone-on (ez persze nem a telefon hibája, tegyük hozzá).
Az összeszerelési minőség győztese egyértelműen az iPhone, de véleményem szerint a Galaxy sem annyira gagyi, mint azt sokan híresztelik.
Galaxy-t a végletekig lehet konfigolni, ami egy ideig jó,de aztán rájössz, hogy inkább adjanak egy kiforrott, jól működő gyors szoftot, minthogy szanaszéjjel kelljen konfigolhatod, hogy minden klappoljon. Persze, ha egyszer az életben mindent beállítasz, az is gyors, stabil akadásmentes lesz valószínűleg. -
Bluegene
addikt
nem volt turelmem vegignezni, de beleneztem es eleg apple barat ember. pl az iphone kijelzoje kontrasztosabb,nos ez orbitalis hazugsag. mit is varhatok egy apple forgalmazotol. ha samsung boltja lenne pont az ellenkezot hazudna. egyebkent milyen hibak is sujtjak a galaxy s?
mondj peldat mert a tulajok szerint lenyugozo keszulek, es tobbet tud mint az iphone, ugyebar utobbi nem is okoselefon perszevattol meg jo, csak brutalisan tularazott es nem egyertelmuen a legjobb mar csak az egyik. hallot -
Bluegene
addikt
nem volt turelmem vegignezni, de beleneztem es eleg apple barat ember. pl az iphone kijelzoje kontrasztosabb,nos ez orbitalis hazugsag. mit is varhatok egy apple forgalmazotol. ha samsung boltja lenne pont az ellenkezot hazudna. egyebkent milyen hibak is sujtjak a galaxy s?
mondj peldat mert a tulajok szerint lenyugozo keszulek, es tobbet tud mint az iphone, ugyebar utobbi nem is okoselefon perszevattol meg jo, csak brutalisan tularazott es nem egyertelmuen a legjobb mar csak az egyik. hallot -
Alex91
félisten
Azt mindenki eldonti, hogy neki melyik jon be jobban
. En maradtam a Shuffle-nel, mert ez jobban tetszett (fem haz, kis meret), iTunes-t hasznalok, es az en igenyeimnek ez tokeletesen megfelel. (Ritkan hasznalom, dragabb Apple folosleges. A buszon nem erdekell a hangminoseg, nekem a sajat fulesevel is megfeleloen szol a gagyi MP3.) De ez nem jelenti azt, hogy most mindenki rohanjon Shuffle-t venni.
-
Xaels
félisten
Touch témában.
Játékra, filmre és zenére még talán szóba jöhet a Sony PSP3000-e. Mondjuk nem retina kijelző, de sok formátumot ismer illetve azért mégsem casual játékokkal van tele a lehetőségek tárháza.[link] Ilyet már egész jó árban lehet kapni és van pár jó játék rá már ha ez az elsődleges szempont.
Touch sem rossz, de lényegében egy kiherélt iPhone és akkor már inkább ez utóbbi.
-
válasz
Bluegene #277 üzenetére
"a Galaxy S és a Spicát pedig ne említsd egy lapon, előbbi felső utóbbi közepes kategória"
Nem olvastad amit írtam? Épp erről beszéltem, hogy hiába felső kategóriába szánt a Galaxy S, mégis pont ugyanazokkal a hibákkal rendelkezik, mint egy Spica. (Sőt itt-ott még rosszabb is)
Handras ebben a tesztben semmi olyat nem mondott/mutatott ami ne lenne igaz. SGS vs. iPhone témát zárjuk le, sose nem érne véget úgysem.
Balika911: Csak Touch-ot hallgattam Apple lejátszók közül eddig, azt pedig az azonos árban lévő zene/okostelefonokkal hasonlítottam össze.
-
majom2
senior tag
válasz
Bluegene #278 üzenetére
nem leszek ideges, mert én úgy hallgatok zenét menet közben, h randomban nyomom az összes számot. ha valami éppen nem tetszik, akkor nyomom egy nextet oszt jóvan. annyira nem kombinálom túl.
hanszínt meg nem váltogatok, hanem normális fülest használok. ez is egy megoldás.
-
törölt tag
válasz
Bluegene #274 üzenetére
+1, nekem is a Nano tetszene, csak nem annyiért.
TheChos3nOne:
A Touch hangminőségét milyen lejátszóval hasonlítottad össze? (Én 4. generációs iPodot hallottam, de az tényleg inkább csak átlagosan szól. Nem tudom, ezek az újak mennyivel jobbak.)
majom2 (#276): Akár, de hosszabb úton a többségnek szerintem hiányozna a kijelző.
-
Bluegene
addikt
jó és mi van akkor ha épp utazás alatt a kedvenc énekesnődhöz van kedved, és nem a tankcsapdához?
akkor végig kell nyomkodni míg rálelsz a kedvenc altató számodra? nem leszel ideges?
vagy utána megunod és Slipknot-ot szeretnél hallgatni és szeretnél heavymetal hangszínt, de nincs olyannagyon minimalista, már már igénytelen olyan mintha kínai cucc lenne, nincs kijelző az nagyon komoly hátrány
-
Bluegene
addikt
lécci ne ezt az embert linkeld, mert nagy apple buzi, biztos megmachinálta a galaxy-t, tudsz angolul?
comment:Az mindenképpen korrektebb lett volna, ha 2.2-es Androidra le lett volna frissítve a Samsung. Ha már Iphoneból is a legújabb verzióval tesztelitek.
7:24-et kukkold, én is tudok ilyet linkelni ahol a szifon kap ki, inkább hiszek egy külfölfi tesztelőnek mint egy magyarországi Apple forgalmazónak
a flash támogatásról ne is beszéljünk
a Galaxy S és a Spicát pedig ne említsd egy lapon, előbbi felső utóbbi közepes kategória
-
válasz
Bluegene #272 üzenetére
"a touch a kategóriájában jó cucc ezt elismerem, viszont ennyiért már okostelefonokat is kapni érős multimédiás képességekkel, mégiscsak jobb egy kütyüt mint 2-t cipelni, nem?"
Pontosan ezt próbáltam meg ebben a hónapban. Egy 2 16GB-os Touch-ot cseréltem el egy Spicára, de össze sem hasonlítható a két eszköz, a Spica a felét nem hozza a Touch-nak semmilyen téren. Nem akarom kifejteni az egészet, hosszú a hibák listája. A nagyrésze ebben a két videóban megtekinthető: [link] Azért vicc, hogy a Galaxy S ugyanazokkal a hibákkal küszködik mint a Spica dupla annyiért.
-
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #273 üzenetére
a nano lenne a jó, de 55-ért nem fogom megvenni
akkor már touch, de az meg 70K, shuffle árban jó de túl minimál
egyikse jó az új apple-ök közül, marad a Sony, 4 évig jó volt ezután is jó lesz, ha bedöglik akkoris sony-t veszek, jah és én vagyok az excluzív mert Sony, hisz 74% ipod, 15% Sony
vegyétek csak a drága tucat kacatot, én Sony-t használok
-
törölt tag
válasz
Bluegene #270 üzenetére
A Shuffle sportoláshoz jó, amikor az ember csak elindít egy lejátszási listát és végighallgatja a beválogatott számokat. Vagy shuffle módba állítja és ha olyan zene jön, max. átlépteti. Hangszínt nem tudom, lehet-e egyáltalán allítani rajta. Valakinek bejön így, mert neki elég a "tudása", megnyerő a külseje és nincs horror ára. Nomeg Apple.
Ezt is meg tudom érteni, bár a Shuffle nekem is túl minimál. -
Bluegene
addikt
nem az ipod touch-al van a bajom, bár akkor már jobb egy iphone hisz azzal telefonálni is lehet, és nem két nagy kütyüt cipelsz hanem csak egyet
bár a 8 gigás változat 70 ezerért vagy mennyiért baráti, hisz játszani filmezni netezni is lehet
az ipod nano használható de erősen túlárazott
az ipod shuffle-on pedig nincs kijelző sztem idegesítő lehet
tehát a legolcsóbb azért sz*r mert nincs kijelzője nem is értem, mégha 5K-s lenne, de 17-ért ohne kijelző gáz, rátöltesz 800 zeneszámot és keresd meg a kedvencedet, sztem rémálom
a nano jó lenne, de ötven akárhány ezerért ki***ják
a touch a kategóriájában jó cucc ezt elismerem, viszont ennyiért már okostelefonokat is kapni érős multimédiás képességekkel, mégiscsak jobb egy kütyüt mint 2-t cipelni, nem?
tehát sztem egyik se túl jó, mégis veszik, mert apple, ha ugyanezt a Sony csinálta volna meg már rég lehúzták volna a rolót
, mert nincs már olyan nimbusza, mint most az almának
-
válasz
Bluegene #270 üzenetére
"sőt rádiózni és netezni egyszerre"
Ebből gondoltam, hogy nem gond a netes rádió. Nem véletlenül vannak túlárazva az Apple termékek, de cserébe nyújtanak is valamit. Nincsenek például idegesítő kezelési hibák sem, vagy zenei téren hiányosságok. iPod Touch-ra gondolok főleg, egész normális áron meg lehet már szerezni, a hangminősége tökéletes és megnézem hogy egy Sansaizé vagy más lejátszón hol van ennyi játék/app/multimédiás lehetőség.
Átfutottam gyorsan az MP4-ek kínálatát, hát hirtelen nem is találtam olyat ami felvehetné egy iPod Touch-al a versenyt. Így joggal kérhet akármennyit érte az Apple.
-
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #265 üzenetére
nem is értem nézzük, kell nekem egy alap mp3 lejátszó, semmi flanc, legyen kicsi és szóljon jól, a legtöbb ember erre vágyik
nézzük: sony 12K szép is jó is kicsi is[link], sokféle van biztos van hasonló de picit olcsóbb
apple suffle: 17-18K háát kb 5K-val drágább, de még megérné nekem mert legalább legyen egy apple-ös cuccom, de az hogy nincs rajta kijelző az viszont gáz, mégis hogyan állítom be a hangszínt? hogy találom meg kedvenc zenémet? vagy végigkell nyommkodni mind a 800 vagy ezer számot? nagyon gáz
mindennek tetejébe még a hangja se über, hanem közepesnek mondható
és ez a cég ami drágábban rosszabbat ad, ért el 74%-ot, az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, bár az utóbbiban nem vagyok biztos
TheChos3nOne: nincs apple-ös cuccom, elismerem hogy klassz az iphone sokat nyomkodtam(bár akkoris túlárazott), nekem csak ezzel a túlárazással van bajom, túl vannak értékelve, túlságosan is, a hype zavar, a rádió app pedig sztem internetes rádió lehet(stream fogy a megabájt), ha nincs benne FM vevő, tény hogy az viszont jó hangminőségű, csak nehogy túllépd az adatforgalmat
-
-
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #265 üzenetére
viszont ha minden eladott mp3 lejátszó 3/4-e ipod, akkor semmi exkluzív nincs benne
tehát egy közönséges tucat-divat termék, nem?
akkor meg azért nem veszek
meg drága annyiért
uramisten mennyit kaszál ez az amerikai cég a sok beetettett emberrel, tuti filllérekből állítja elő és extraprofittal értékesíti
-
törölt tag
válasz
Bluegene #251 üzenetére
A telefonos témakört nem vitattam, azzal egyetértek.
Azt írják, hogy az mp3 diagram a teljes piacra vonatkozik. Egyébként én is furcsálltam, mert bár jelentős Apple részesedésre számítottam, de ilyen magasra azért mégsem. Nálunk biztos kevésbé népszerűek, de azért a BKV-n vagy az utcán egész gyakran látok iPodról zenélő embereket. Vidéken (ez nálam leginkább Győr-Moson-Sopron megye, tehát gazdagabb régió) viszont ehhez képest alig. Eladási adatokat nem tudok.
Egyébként én is drágállom ezeket a lejátszókat, ha vennék, akkor a Sandisk vagy iRiver környékén nézegetnék. Pedig a Nano tetszene. -
Bluegene
addikt
vagy például van benne Rádió ami nekem fontos, lehet te pont le****d, de én szeretek néha rádiózni, néha jól jön ha unatkozom, sőt rádiózni és netezni egyszerre, ezt még a Montén is lehet
főleg a kivánságműsor és a top100 jó, de a reggeli ökörködés is jó
de iphone4-en nem
kinek mi a fontos
-
Bluegene
addikt
hát ha iphone fan ként vették egy galaxy S-t akkor nem meglepő hogy neked az iphone tetszik jobban, pont erről beszéltem
ez olyan mint az nagy Intel/Nvidia fan és kipróbál egy AMD-s gépet, hiába ugyanaz a teljesítménye gyengébbnek érzi, nem azért mert az hanem azért mert AMD
ha én pedig mint apple ellen drukker mind2-t használnám, sztem a Galaxy S győzne, mert pl nagyobb és kontrasztosabb a kijelzője(kinek mi a fontos nekem ez tűnik fel) meg a funkciógazdagsága és testreszabhatósága. Naugye
-
válasz
Bluegene #260 üzenetére
Pont nincs igazad. Én is eléggé iPhone fan vagyok, de volt Galaxy S-em is, tudom, mi a különbség, írtam is apró összehasonlításokat az iPhone és más topikokban. Nem fikáztam, nyugisan, pártatlanul leírtam a dolgokat. Igen, az i4 jött ki győztesen, ez is maradt nekem, de nem véletlen.
Persze, erről most megint napokig lehetne vitatkozni, kinek-mire kell,stb. Nem akarok belemenni értelmetlen vitába, mindenki azt vesz, amit akar. Az iPhone-t is nagyon sokan fikázzák, leginkább azok, akiknek nincs. Akkor annak a fajta fikázásnak van létjogosultsága? Naugye... -
Bluegene
addikt
az emberek befolyásolhatók(illetve a tömeg, az buta), ha nem lenne ilyen jó marketingje az applenak , lehet felét se adnák el, sztem
mert mindenki az iphone-t isteníti ami jó cucc, de egy Galaxy S-t vagy Desire-t leköp egy apple fanatikus, ahelyett hogy egyáltalán megismerné, ránéz : ez gagyi
jó az iphone de már felnőtt mellé a konkurencia
az ipod sikere a marketingban keresendő(ez a menő)
én már csak azért se veszek apple-t, vagy 800 ezerért iMac-t
az apple a lehúzásról szól, nem mondom ügyes a Munkahelyek István, de az idegesítő hogy egyesek így belebuzulnak és elhiszik hogy az apple találta fel az ikonokat meg az érintős mobilt, egyik se igaz
-
Nekem Sony-NWZ-X1050 van. Igen, nem egy kategória az ipoddal, annál sokkal jobb
Viszont, ahogy hallgattam, az iPhone 4 meglepően jobban szól, mint az előző generációs iPhone-ok (nem, nem gyári fülessel tesztelve). Ezért is árulom a Sony-t, mert amióta itthon dolgozom, nem éri meg a heti 1 óra zenehallgatásért ekkora értékű lejátszót tartogatni. -
Xaels
félisten
válasz
Bluegene #253 üzenetére
Ha visszaolvasol én is mondtam, hogy többnyire US-re mondják ezt az arányt. Nem is azt mondtam, hogy nálunk is ilyen csak annyit, hogy tényleg elég sok mindenkinél Alma van, mert ez a divat és bizonyos körökben, főleg 25év alatt ez a menő. Én meg az utcáról beszéltem Móricztól-Hűvösvölgyig. Ugye jópár létesítmény van arrafelé ahova a fiatalabb korosztály jár.
"ezt a 74%-ot nem veszem be, úgy hogy hallhattam hogy az itunes mlyen tré program, úgy hogy hallhattam hogy az ipodok hangja közepes, úgy hogy tudom nem ár/érték bajnok, a legolcsóbb se éri meg, mert még kijelzője sincs és a hangminősége közepes és túlárazott, és persze 74%-on áll, nem ettem meszet"
Erre csak annyit mondok Justin Bieber
Ha egy ilyen milliókat képes megőrjíteni és még díjazni is képesek akkor egy nem épp ár/érték arányú mp3 lejátszó miért ne lehetne közkedvelt divattermék? Az emberek értékrendje eléggé eltorzult az utóbbi időben.
-
Bluegene
addikt
Sony-ból ilyet vennék ennyi pénzért[link]
a hangja is biztos szebb, színes kijelzője is van, igazi walkman, ez a tuti, jó az ár/értéke
Apple-ből kapsz egy shuffle-t ennyiért
egyébként ilyenem van 4,5 éve [link]
miért nem cseréltem le? mert tökéletes és működik faxán, szép a hangja, könnyű a súlya, és van kijelzője(nem úgy mint a 2010-es drága apple modellnek, khöm), és majdnem olyan állapotú mint az új
addig nem is cserélem míg megy
-
Don't Panic
senior tag
ne bántsad a Budai suhancokat
Budán is laknak szegények.
g5ös classicom van annó sony walkamnokkal kezdetem majd volt g1es nanom ami 1 szarvolt aztán vettem egy samut 2008 as yp-03 at ,nos az nagyon ott volt a szeren szerettem is csak hát nem volt túl kifinomult de szarnak sem mondanám sőt jobban szólt mint a mosatni g5öm.De közeleg a váltás szintén almás cuccra -
Bluegene
addikt
én meg Budán élek 22 éve, a Rózsadombon és elmondhatom hogy ez nem így van(egyébként se mérveadó menj le vidékre, a magyar valóságba,), a legtöbb magyar suhanc amúgy se úgy él mint a Rózsadombi suhancok, nemigaz? akiknél állítólag minden 2-nál találunk egy almát
de ez a 74%+ ipod részesedés pedig bűzlik, sztem a USA-ra vonatkozik
az iphone pedig 2,5 %-on áll az összes telefon közt, ami reális hisz az olcsó nokiák a legnépszerűbbek
de hogy 74% az ipod részesedése világszerte az nagyon valósznűtlen, pont az indiai slum-okba ilyet vesznek a gyereknek, vagy a kínai munkás gyermekének, vagy az afrikaiak és dél amerikai fiatalok
ezt a 74%-ot nem veszem be, úgy hogy hallhattam hogy az itunes mlyen tré program, úgy hogy hallhattam hogy az ipodok hangja közepes, úgy hogy tudom nem ár/érték bajnok, a legolcsóbb se éri meg, mert még kijelzője sincs és a hangminősége közepes és túlárazott, és persze 74%-on áll, nem ettem meszet
elnézést de felhergelt evone, sajnos lesüllyedtem a szintjére
-
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #241 üzenetére
nézzük a realitásokat
mobil
a "szar" android tör előre, legnépszerűbb a Nokia, de tudom minden második embernél iphone vagy ipod van neadjisten ipad van
az a grafikon sztem az USA-ra vonatkozik(ahol a Mac különösen népszerű), nem hinném hogy Indiában vagy Kínában is vennék az almát ilyen arányban, de még Magyarországon se hiszem el, pont az elélmes magyarokra lehet ezt rásózni extra profittal
-
azbest
félisten
Nem vitatom ezt, lehet kapni olcsóbban mp3 játszókat és zenehallgatáshoz nem is kell nagy kijelző, sőt minél kisebb az eszköz annál jobb
"talál olyan készüléket ami hangminőségben-kapacitásban és zenei szolgáltatásokban felülmúlja"
Az apple eszközök zenei szolgáltatás részéből a kiadói lobbinak hála semmit sem tapasztalhatunk Magyarországon. Szerintem nyugatabbi piacokon komoly súlyt nyom az apple cuccok mellett a zene/videó/program store is. Ezek eredetileg az eszközök integrált részét képezik, enélkül olyan mintha fél karját vágnák le.
Nálunk úgy hallottam a mobil szolgáltatók próbálkoznak hasonló zenetárral/bolttal.(#230) Liudvikas:
szövegértés, kedves ifjú kollega
A hangsúly azon van, hogy közvetlenül kínai boltból véve egészen jó képességű cuccokat lehet találni egészen jó áron. Fele annyi pénzért, mint egy régi touch már full hd formátumok lejátszása 4-5-7" kijelző, akár érintős is... talán már wifi-s netezés is (androidos változatokkal) lehetséges.. a felhasználói élmény nem lesz olyan, mint egy Touch esetén, de a célnak megfelel.
Viszont, ha egy ilyen eszközt magyar bolt kezdene el árusítani, akkor az ára a járulékos költségekkel (vám + áfa + cég adóterhei + haszonkulcs...) már lenne annyi, amennyibe egy Touch kerül itthon.Hopp de találtam is egy "jó" példát:
Telcast TL-T56 8GB 4.3" Touch Screen MP4
Magyar webshop 50 ezer ft [link]
Kínai webshop 25 ezer ft [link]
A magyar áráért már előfordul előző generációs Touch is, ami viszont sokkal komolyabb eszköz (bár mindkettőnek van előnye és hátránya is a másikkal szemben).Kínai mp4 témában nézd meg ezt a topicot.
-
Xaels
félisten
Szerintem ebben nem volt itt semmi flame. Még témában is voltunk valamennyire. Számomra ha Apple termékeket nézzük 2 dolog jöhetne csak szóba. iPod Classic mert nagyon jó árban hozzá lehet jutni és a tárkapacitása nagyon jó, a konkurencia drágább tapasztalataim és igényeim szerint. Bár majd ha kapható lesz a COWON X7 akkor meglátom mi lesz egyelőre az a favorit. A másik meg az új iPhone mert ez végre külsőre is tetszik és nem sok helyen lehet belekötni, bár a Dézit nem cserélném le rá. iPad és Touch már amolyan felesleges luxuskiadásnak számítana nálam, mert egyik sem tud többet az iPhone-nál de az áruk... Kicsi iPod-ok meg nem jelentenek alternatívát a D2-esemhez képest.
-
Igen, az biztos. Azonban, mielőtt újra szétflémeljük a témát, szerintem annak tökéletesen jó multimédiás eszköz egy touch, akinek nincs iPhone-ja. Pl. Az én Egyetlenemnek is rég vettem volna, ha nem lenne egy classic-ja, legfőképp, mert egy touchon meg tudja nézni a műsorújságot, tud itthon e-mail-ezni, millió főzős-receptes Appból választhat, szóval neki megérné. Eredetileg iPad-ot akartam venni neki, de lehet, csak a classic lesz lecserélve (ó igen, és pénz is marad, nemkevés)
-
Xaels
félisten
Nem tudom Touch-on, hogy működik, de pl. D2-n van egy bekapcsoló gombként és hold-ként működő csúszka és 3gomb(+/M/-). Ezek beállíthatók, hogy mi történjen abban az esetben, ha a Hold pozíción van a csúszka. (Lehet tekerés/léptetés a funkció vagy hangerő módosítás vagy semmi) Én úgy használom, hogyha alapállapoton van a csúszka(középen), akkor hangerőállítás van, ha meg a Hold pozícióban akkor léptetés. Nem hiszem, hogy ehhez hasonló megoldás nehezére esett volna az Apple-nek a pár év alatt. De majd jön egy Touch tulaj és megmondja.
-
Xaels
félisten
válasz
#72042496 #244 üzenetére
Amúgy én is veled értek egyet, legalább is abban, hogy valószínűleg a lekövethető eladások élén ebben a szegmensben az Apple előre lépett, de ennek egyik legfőbb oka az, hogy jó a reklámja és divattá vált. Mondjuk a legtöbb helyen én azt találtam, hogy az US eladások alakulnak ilyen vagy hasonló arányban és ez is valószínűleg hihetőbb, azért Keleten sokkal hazafiasabbak a vásárlók szerintem. A másik meg ha mindenképp be akarunk szállni egy ilyen eszmecserébe akkor érdemes olyan forrást választani ami stabilabb lábon áll.
-
törölt tag
-
Xaels
félisten
válasz
#72042496 #241 üzenetére
A grafikonnál amit linkeltél erre a forrásra hivatkoznak. [link]
De idézek: "As things stand, Apple says it has 73.8 percent of the market, followed by 18 percent held by "other", SanDisk at 7.2 percent and Microsoft at 1.1 percent share. Apple's own data shows that 50 percent of new iPod sales are to new customers (didn't previously own one) and the total number of iPod sales is closing in on 225 million units. "
Az, hogy az Apple mit mond 1 dolog és az, hogy mi a valóság az egy másik. Szerintem teljesen felesleges ebből flame-t indítani, mert megint nem fog senki senkit meggyőzni és csak az indulatok jönnek elő.
-
törölt tag
válasz
Bluegene #239 üzenetére
"mp3 lejatszobol is tulnyomo tobbsegben sony es tarsai fogynak mint tularazott ipod"
Ezzel szemben:
MP3 Market Share, 2009Ez a mondat különösen érdekes:
"But, it [iPod] exploited the boundaries of a typical MP3 player by creating a small and handy player which caught everyone’s fancy and made Sony Walkman perish like it was never there."
Netszerte ilyen, vagy ehhez hasonló - vagyis neked teljesen ellentmondó - adatokat találtam, tehát légy szíves támaszd alá valamivel az állításod.
-
nike0075
csendes tag
De amúgy szerintem az alma jelet fizeted meg... mást sajnos nem nagyon ...
és én még olyannal nem találkoztam akinek iPodja volt.... egyedül a volt magyar tanáromnak
-
Bluegene
addikt
vilagviszonylatban az osszes eladott telo 33%a nokia 20%samsung....stb. az apple 2,5%. mp3 lejatszobol is tulnyomo tobbsegben sony es tarsai fogynak mint tularazott ipod. te vmi burzsuj helyre jarhatsz hoogy ott az emberek fele erre pazarolja a penzet. p.s. szanalmas a musorod
-
Nekem az hiányzik inkább, hogy menet közben elég nehézkes zenét léptetni, elő kell venni, stb (touch-osokat mindenképp). Egy másik lejátszóm van, amin szintén touchscreenes, de a tetején ott a fő kezelőgombok, vagyis benyúlok a zsebembe, és egyszerűen lépek számot, állítom-indítom el. Legalább nem kell elővenni, Pesten 1-2 helyen amúgy sem tenném
-
8nemesis8
veterán
Jobban néz ki az új Touch szerintem, de a gombokat kár volt variálni. Az nem valami szép, szerintem.
-
nike0075
csendes tag
Amúgy egy ilyen cucc menyibe kerül mint a videón látható mert nekem megtetszett
-
Xero
nagyúr
"A lopásról meg annyit, hogy akkor mindenki az MS-től lop, mivel neki már régóta van PDA-ja és én úgy tudom, hogy minden érintős telőnál szinte ugyanúgy kell telefonszámokat beírni egy numerikus billentyűzeten."
Az első PDA amit annak is hívtak az Apple Newton volt!
(#225) <NewL>: Egyet kell hogy értsek! A jelenlegi iPod felhozatalból csak egy valami kellene: egy iPod Classic. Én szinte csak a kocsiban használom fejegységre dockolva, és szinte csak lossless anyag van rajta, így a méret a lényeg!
Minden másra ott az iPhone!
-
Xaels
félisten
Egy probléma van a felsorolásoddal, hogy a Cowon/iAudio sohasem mondta a D2-est MP4 lejátszónak. Idézem én hogy vettem: Mp3 lejátszó amivel lehet videót is lejátszani. Mellesleg a D2-es 30körül mozog és bővíthető bármikor akár 32GB-os SDHC kártyával. [link]
Persze akinek játszani kell meg netezni az mást nem nagyon talál a multimédia fronton a Touch-on kívűl egy készülékbe zárva, de akinek a zene az elsődleges az hidd el olcsóbban talál olyan készüléket ami hangminőségben-kapacitásban és zenei szolgáltatásokban felülmúlja és ezt tapasztalatból mondom. Minden egyéni igényektől függ. Én nem akarok játszani sem filmet nézni, viszont rengeteg zenét hallgatok és ezért számomra a Touch nem lehet alternatíva, ahogy egy okostelefon sem.
-
<NewL>
addikt
ez a mostani iPod széria lett az eddigi legrosszabb
az iTouch nem érdekel, inkább iPhone párti vagyok.
de ez a Nano egy bohóckodás csak, értelmesen nem lehet használni. sokkal több idő kikeresni 8-16gb zenébel azt amit szeretnék mint egy Click Wheel-el. na meg két kézzel kell taperolni, és úgy szerencsétlenkedni mint a videókon.
ha meg fel van csippentve valahova akkor meg a szeme fordul ki az embernek, nyomkorászás közben
na remélem a Classichoz nem nyúlnak ennyire hozzá. egy faja kis alu hátlapot kérnék még rá, ami nem karcolódik össze 2 nap alatt. más nem kell.
HaZse : Touch nem kéne. Minek nyomkodni egy MP3 lejátszót? A nevében is benne van, hogy MP3 lejátszó. Tehát zenéket játszik le.
-
EczkE
veterán
Jó cuccok, de azért elég sokat elkérnek érte.
NEkem volt egy 2. genes shiffle, nagyon szerettem.
Jók az almás cuccok!
-
moli.hu
őstag
Csak én érzem úgy, hogy egy kijelző nélküli 2 GB-os mp3 lejátszó esetében a 17 eFt-os ár elég sok mindennek mondható csak kellemesnek nem?
sandisk sansa fuze 4GiB(!) 16000ft, csakhogy az a 4GiB 20GiB-ig bovitheto microsd-vel.
ja, es annak van kijelzoje is.
ja, es annak valodik clickwheelje van.
ja, es mukodik barmilyen operacios rendszerrel. -
telemann
csendes tag
válasz
Aprósólyom #219 üzenetére
Szerinted miért nem lehet egy csúcs mp3 lejátszót beépíteni egy mobilba? Tudom persze, hogy lehetnek más szempontok is (pl. akku üzemidő).
Ennek a szétválasztásnak nem technikai, hanem üzleti okai vannak.
Én úgy tudom, hogy az Apple nem rak gyengébb mp3 lejátszót mobiljaiba.
Az is igaz, hogy nem lehet mindent tökéletesen integrálni (pl. fényképezőgép). -
azbest
félisten
ránéztem a hasonló paraméterű mp4 lejátszókra.... és bizony kisebb kijelzővel, nagyságrenddel kevesebb tudással is 40-50 ezer körül vannak... és azokkal nem lehet videót rögzíteni, netezni, ilyen szintű játékokat játszani. Ezeknél a korábbi generációs Touch is komolyabb és az árban is közelebb van hozzá.
A 20 ezres ártartományban lévők inkább mp3 lejátszóknak számítanak.
Eggyik webshopban népszerűség szerint nézve a lejátszókat ilyen sorrendet adott ki:
Régebbi Touch 8GB, iAudio D2+ 4GB, SanDisk Sansa Fuze FM 4GB ...
a 8gigások közt pedig az első háromból kettő apple cucc.Nem olcsó, de nálunk durván drága a többi mp4 is.. közvetlenül kínából rendelve lehet 15-25 körül korrekt mp4 játszókat venni, de kijelzőre azok is gyengébben sokkal és itthon hasonló készülékek 40-50 körül vannak (de sokkal butábbakat lehet csak kapni még). Mostanában kezdenek terjedni a 30eft árszinten olyan androidos készülékek, amelyek mp4 játszást és wifi-s netezés lehetőséget is adnak.. de azok is csak közvetlen kínából kerülnek ennyibe és használhatóságban, minőségben is sokkal gyengébbek egy Touchnál.
Arra akarok kilyukadni, hogy mindent a maga helyén kell kezelni... hasonló képességgel hasonló ár társul.
-
HaZse
őstag
A cikk felemásra sikeredett.
Touch nem kéne. Minek nyomkodni egy MP3 lejátszót? A nevében is benne van, hogy MP3 lejátszó. Tehát zenéket játszik le.
A falmeléshez:
Nekem speciel egy Desirem-van, MacBook-al. A Nejemnek Iphone 3GS. Mellé mind a kettőnknek egy mezei Sony mp3 lejátszó van. Bővel elég szerintem. Használtam Ipod Classic-ot. Tetszett, de mivel nagyon ritkán használok mp3-at, így eladtam és vettem potom pénzért egy Sony-t.
Kocsiban van mp3 lejátszó, melóhelyen Laptop vagy asztali gép va, otthon meg rendes hifi.
A lopásról meg annyit, hogy akkor mindenki az MS-től lop, mivel neki már régóta van PDA-ja és én úgy tudom, hogy minden érintős telőnál szinte ugyanúgy kell telefonszámokat beírni egy numerikus billentyűzeten.
Apple-nek mieg nincs Flash.
-
VIC20
őstag
"Az árát meg is kérik, de talán nem annyira veszélyesen: a 8 GB-os modellért 75 000, a 16-osért 100 000, a 32-es verzióért pedig 130 000 forintot kell az asztalra dobnunk."
Bocs, ezen most hangosan fölröhögtem...
-
telya
aktív tag
"a FaceTime az első indításkor ki is írja, hogy "az emberiség mindig is vágyott erre a funkcióra, épp ezért most elhozta az Apple". "
ez komoly? szerintem ezt ok is csak poennak szanhattak
-
total90
veterán
Nekem annyira nem jön be, az előző generációs ájpod nekem jobban tetszik. Habár ha adnák nem mondanék nemet neki
-
Peterson_
addikt
Amennyire ellenszenves az alma számomra, ez a nano annyira bejön
Ha sok kidobni való pénzem lenne, tuti, hogy vennék egyet, mekkora zorall lenne, szíjjal, óraként használni
Viszont a sima ipod helyett,akkor már vennék Iphone-t, szerintem annak több értelme van, ha már méret, tudás, stílus, képességek közel azonosak.
Akkor meg már telefonálás miatt sem hordok még egy dologgal többet magamnál. -
kzoltann
aktív tag
Nekem hiányozni fog a clickwheeles-kijelző kombós nano.
Hagyhatták volna még kicsit, mint az astra classic modelleket az opel.
A 2 órás mixekbe nem tom ezzel hogy finoman beletekerni pár másodpercet...Látom egyes lelkes amatőrök leálltak evone-nal diskurálni android - ios témában.
-
plus44
veterán
Bocs a hülye kérdésért, de ebben nem vagyok nagyon otthon. A Touch-okra a szoftverfrissítés még mindig pénzbe kerül?
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
henrikk002 #205 üzenetére
"Ugyanis ma próbálgattam az itthoni rendszeren és semmi különbség nincs a 320-as mp3 és a flac között
"
Azért én a helyedben meghallgatnám azt a zenét egy fejhallgatóval is.
Oszt, ha akkor sincs különbség, akkor sztem rakhatod akár 192kbs-be is@aram01
Bizony, ha már 130k-t fizetnék egy ilyen kütyüért, akkor inkább már az iPad-ba tolnám azt a lóvét.
-
aram01
nagyúr
egy Touch 130k?
szerintem ebben minden benne volt -
Ghosti
aktív tag
Hatalmas ez az apple. Remek lehet ez a picike zenelejátszó. Kicsit húzós ár, de minőséget, designet meg kell fizetni.
-
Peat;)
veterán
A cikkhez meg: szerintem a touchot majd ha kijön a kisebbik ipad akkor az kinyírja. Őszintén szólva már a nagy ipad is jobban megéri mint egy ilyen touch ha valóban a programok és egyéb funkciók miatt veszi valaki. Persze aki kénye a méretre és csak azért is szüksége van ilyen funkciókra annak jó lehet. Leginkább zenére viszont nem érdemes touchot venni, nem az a fő funkciója, egy tisztes átlagot hoz. Illetve volt olyan előd ami azt se hozta, de most már ok ahogy olvasom.
A shuffle szerintem is jópofa. Nano drága. Szóval shuffle és ha lesz akkor a 7"-os ipad az ami nekem szimpatikus termék apple-től.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Filmgyűjtés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest