Hirdetés

Új iPod modellek 2010-ben

Hirdetés

Egy kis iPod-történelem

Már két és fél éve annak, hogy utoljára iPod modelleket teszteltünk. Sok termékcsalád már annak is örülne, ha ezt az életkort megélné, de az Apple zenelejátszóinál egészen más a helyzet, lassan ugyanis tizedik születésnapját ünnepelheti az összesen huszonhárom tagot számláló portfólió. A termékek helyzete viszont egészen más, mint pár évvel ezelőtt volt. Kilenc éve még pont az iPod volt az a termék, amelyik megmentette az Apple-t a csődtől, most viszont kis túlzással csak egy mellékterméke az iPhone-nak, hiszen minden akörül forog. Persze ez közel sem azt jelenti, hogy az almás cég egyéb termékei (tehát a Mac-ek, az iPodok és ezek kiegészítői) nem sikeresek, épp ellenkezőleg, hiszen rengetegen vannak azok a felhasználók, akik annyira megszerették az iPhone-jukat, hogy más eszközökben is a cupertinoi vállalat mellett teszik le a voksukat. Ettől függetlenül kijelenthetjük, hogy jelenleg nem az iPodok a húzótermékek.

new iPod models in 2010
[+]

Jelenleg négyféle iPod kapható az Apple kínálatában, melyek közül három most esik át a szokásos termékfrissítésen. Az egyetlen kivétel az iPod classic névre hallgató lejátszó, mely kérdéses, hogy az újabb modellek fényében mennyire lehet sikeres, valószínű, hogy inkább csak presztízsértéke miatt van még a piacon, a kvartettből ugyanis ez az egyetlen modell, mely hasonlít az eredeti, tehát kilenc éve megjelent iPodra. A többiek viszont egészen mások, gyorsan vegyük át, hogy tesztünk alanyai mely célcsoportokat célozzák meg.

new iPod models in 2010
[+]

Ha méret szerint haladunk előre, akkor az iPod shuffle-lel kell kezdenünk a sort, mely a cég egyik legolcsóbb terméke. Egy aprócska, kijelző nélküli zenelejátszóról van szó, mely ideális sportoláshoz, plusz alternatíva lehet azoknak is, akik mindenképp szeretnének egy iPodot vásárolni, de nincs pénzük egy fejlettebb modellre. Sorban őt követi az iPod nano, a család legfurcsább tagja, melynek minden egyes generációja más és más. Alapvetően mindegyik klassz, átütő sikert viszont egyik sem ért el az eladások tekintetében, pedig eredetileg az igen népszerű iPod mini fejlesztéseként képzelték el. A tesztben szereplő, hatodik generációs modell változott a legtöbbet elődjéhez képest, gyakorlatilag egy új kategóriát is teremtett, ami a negyedik generációs iPod touch-ról már nem igazán mondható el. Ez az eszköz ugyanis nem más, mint egy kifilézett iPhone; minden évben a telefon premierje után pár héttel/hónappal kerül piacra, átemel pár újdonságot, de hogy mennyit, az mindig változik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés