Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xero

nagyúr

válasz Bluegene #303 üzenetére

Akkor elmondom neked. Az általad felsorolt megoldások valamilyen formában mind mind gyengébbek egy iPodnál.
    USB vagy SD kártya? Ok, legyünk optimisták legyen a méretük 16 giga. Ez máris szűkös számomra. A legtöbb fejegység maximum wav-ot képes lejátszani róluk lossless minőségben ami megint 30-40% hely bukó. Ha kiszállok a kocsiból nem tudom ugyan onnan hallgatni a zenéket séta közben ugyan arról a forrásról.

Mindent rá lehet kötni mindenre, de itt a kérdés a minőség és a kezelhetőség. Tökön is szúrnám magamat, ha fm transmitterrel bohóckodnám át a jelet a készülékről a fejegységre. Arról nem is szólva, hogy még mindíg köthetem rá a szivargyújtóra, ha azt akarom hogy ne merüljön le szépen lassan.

Valóban magas az áruk a termékeknek, de ezért megfelelő minőséget és "körítést" kap az ember.
    Egy Trabantal is el lehet jutni Párizsba, de egy közép-kategóriás autóval mégis csak más az út minősége és közben talán nagyobb kényelemben is vagyunk. Nyilván költségesebb is az utóbbit megvásárolni.

Egyébként jöhet bármilyen HTC, ha a market egyszerűen nincs még olyan szinten mint az App Store. Itt már régen nem a készülék a központi téma, hanem a mögé felépült ipar és szolgálatások! :K

• Xero

nagyúr

válasz #72042496 #302 üzenetére

"Standard jack dugóval, USB-n vagy bluetoothon. Előbbi kettő a hétköznapibb autókban is elérhető, utóbbi viszont a legkényelmesebb, és magam is meglepődtem rajta, mert teljesen jól szól."

Sorolom a kritikát ezekkel kapcsolatban:
    -Jack dugóval rá tudod kötni, de akkor máris ugrott a fejegységről/kormányról vezérlés. Több 10-100 album között meg számomra egyszerűbb fejegységen keresgélni! Menet közben nem tölti a készüléket!
    -USB-n ok, de nem tudom melyik készülék van erre felkészítve és milyen formában vezérlhető a dolog. Feltételezem hogy keresgélhetek mappákban. Köszi nem.
    -Bluetooth? Hi-fi? Viccelsz?

"Készüléktől függően végülis csak standard jack kábellel, USB-n, bluetoothon, HDMI-n (néhány okostelefonon van), vagy hálózatról lehet lejátszani a zenét.
    Bár ez inkább házimozi, hifire nem szoktak ilyeneket dugdosni."

Itt már inkább igazat adok, de a készülékeket még mindíg böngészheti az ember vagy nyomkodhatja, míg ipod/iphone esetén megteszi mindezt az erősítő.

"Azoktól, akik Windows alól használják, még nem hallottam róla jót. Igazából azt sem értem, miért kell iTunes a zene felmásolásához. Sokkal egyszerűbb lenne az intézőből rápakolni a zenéket, mint egy sima háttértárra. Ha már működik így, akkor mea culpa."

Nem működik, és nagyon egyszerű oka van. Jogilag sokkal egyszerűbb így rövidre zárni a dolgokat. Másrészt, ha valakinek szépen be van rendezve minden zenéje az itunes-ban lényegesen egyszerűbb smart folderekkel kezelni az ipodot vagy ott becibálni a zenéket amiket hallgatni akarok.
    Ettől jobban nem lehet átlátni file kezelőben sem a zenéket:
    iTunes Lossles Smart Playlistem

• Xero

nagyúr

válasz Bluegene #272 üzenetére

"tehát sztem egyik se túl jó, mégis veszik, mert apple, ha ugyanezt a Sony csinálta volna meg már rég lehúzták volna a rolót , mert nincs már olyan nimbusza, mint most az almának"

Majd ha a Sony szabványához készítenek szinte minden említésre méltó kiegészítőt akkor fog érdekelni.
    Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy értelmes autó hifihez normálisan? Sehogy.
    Hogy csatlakoztatsz bármit dock csatin kívül egy home hifihez normálisan? Sehogy.

Addig amíg gond nélkül tudom az autóban fejegységről vezérelni az eszközömet és nem kell bohóckodnom cd-vel, memória kártyával vagy pendriveal, addig bizony az Apple a nyerő.
    A harman/kardon nem Sonyra vagy Samsungra készíti fel a home audio rendszereit hanem kifejezetten iPodokra. Nem furcsa?
    Ne csak a termékeket vegyük már észre, hanem a rajtuk keresztül elérhető kényelmi kiegészítőket és lehetőségeket.

Egyébként ismeretségi körömben alsó hangon 10 iPhone és legalább 20 iPod van pedig nem újgazdag suhancokról van szó. Véletlen?

Aki nem minden zenéjét "egyéb" forrásokból szerzi be, hanem hajlandó rá áldozni pénzt annak az iTMS+iPod páros hibátlan választás.

Az iTunes-t meg maximum az köpködi aki képtelen a rendezettség megteremtésére. 4200 track-ből álló gyűjteményemet kiválóan tudom kezelni rajta keresztül! Hogy? Tudom használni. :) Aki arra lusta, hogy id tageket használjon, vagy létrehozzon 1-2 smart playlistet az ne is csodálkozzon hogy nem tetszik neki a software. Én követem iTMS-ban a kedvenc előadóimat, ha valami megjelenik tőlük, az iTunes szól, hogy megvehetem-belehallgathatok/nézhetek. Ha megvettem tolom fel iPodra és reggel már az szól kocsiban. Ettől jobb megoldás nem létezik jelenleg a piacon! :U

• Xero

nagyúr

válasz <NewL> #229 üzenetére

Alpine fejegységgel! :P
    Szinte minden 2008 utáni modell egy kábellel csatlakoztatható iPodhoz! :)

• Xero

nagyúr

válasz HaZse #220 üzenetére

"A lopásról meg annyit, hogy akkor mindenki az MS-től lop, mivel neki már régóta van PDA-ja és én úgy tudom, hogy minden érintős telőnál szinte ugyanúgy kell telefonszámokat beírni egy numerikus billentyűzeten."

Az első PDA amit annak is hívtak az Apple Newton volt! ;)

(#225) <NewL>: Egyet kell hogy értsek! A jelenlegi iPod felhozatalból csak egy valami kellene: egy iPod Classic. Én szinte csak a kocsiban használom fejegységre dockolva, és szinte csak lossless anyag van rajta, így a méret a lényeg! :DDD Minden másra ott az iPhone! :C

Új hozzászólás Aktív témák