- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- OLED TV topic
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
-
Ijk
nagyúr
Én abból indulok, ki hogy ha valaki vesz egy 300k-s fullHD televíziót, azon fullHD tartalmat szeretne nézni. De tegyük fel, hogy gyakran néz SD tartalmat, amiben ugye a plazma megint jobb megjelenítést tekintve. És mondjuk gyakran néz sportközvetítéseket, amiben a plazma megintcsak jobb. Vagy van egy játékkonzolja és az alacsony input lag miatt ismét a plazma nyert.
Úgy gondoltam, hogy ezekhez a szórakoztatási tartalmakhoz vesznek inkább nagyképernyős televíziót az emberek, nem pedig monitornak, meg digitális képkeretnek. -
KTTech
veterán
Akkor gondolom élvezed az IPS panel fátyolosodását, és az SPVA-k kellemes gammashiftjét, ami már kis szögből is jól látszódik
Mert ezek bizony ezzel együtt járnak. Csak hogy legyünk korrektek ezzel a két LCD technológiával is (a TN meg kb. ipari hulladék kategória).
Sajnos kénytelen vagyok LCD-t használni a monitornál, mert jelenleg még nincs jobb. Remélem hamarosan ez megváltozik. De abban a technológiában folyadékkristálynak már nem lesz helye, és ez a technológia válthatja le a plazmákat is. Legyen ez OLED vagy laser, mindkettő megfelelő a céloknak.
-
Ares_lovag
tag
Mozizásra szerintem jobb a projektor. HDTV adást, már amikor találsz azt is jobb nagyobb méretben nézni. SD-re még mindig a legjobb megoldás egy jólbevált CRT. Egyszerűen mert nem kel interpolálnia a képet. Ennyi és nem több az előnye. LCD-n pixelharc egy SD adás, plazmán olyan mintha egy lágyíttó szűrőt tettek volna a kamera lencséjére. Egyik se tökéletes.
-
L3zl13
nagyúr
"masreszt meg a levego egyaltalan nem vezeti olyan jol az elektromagneses hullamokat, mint egy femkabel"
Wut?
Gondolom a liftekben is azért olyan jó a mobilvétel, mert a fém olyan jól vezeti a rádióhullámokat.
De ne is menjünk ilyen messzre!
Az autók is azért átlátszóak, mert a fém karosszéria olyan jól vezeti a fényt (elektromágneses hullám).
[Szarkazmus off] A fémkábelben nem elektromágnesesség hanem elektromosság terjed. -
FefeeX
veterán
Asszem pont az IPS az, amit vertikális mozgásnál kevésbé lehet látni, most épp nem találom az összehasonlító anyagot.
Aki meg azt írja, hogy plazmán elmosódott az 1080p, az vegyen szemüveget, vagy mossa ki a csipát a szeméből, mert valószínű az homályosított be neki. Ilyen baromságokat is kb az terjeszt, aki sosem látott még plazmát. Vagy azt mondták neki, hogy ezt kell látnia, és nagy úr a pszichózis -
FefeeX
veterán
Ezekre, nem csak a Te hsz-edre a válasz, hogy átlagemberek körében többnyire nincs tisztában az ember azzal, mit vesz. Persze, mindenki próbál tudakozódni, de többnyire ez abban merül ki, hogy pár boltban megkérdezi, ki mit ajánl, mit tud róla stb. Ebben vezet az LCD marketingje, mert a legtöbb boltban (próbáltam kérdezni) az LCD-t sztárolják, ilyen király, olyan király, onnan jön a plazma 3szor annyit fogyaszt minimum urban legend, a beégés meg minden baromság. 10boltból 9 ilyen, és kb 10 vásárlóból 9 helyszínen/helyszíneken érdeklődik.
A kollégáimnak alapból 42" és 50" tévék kellettek, és LCD-t akartak venni, mert bizonyos boltokban azt mondták neki (MM-ból indult), hogy az EUban be fogják tiltani a plazma tévéket, mert olyan környezetszennyezőek. Aztán ezt más boltokban, mikor konkrétan rákérdeztek, nem cáfolták, sőt...
Szóval nem azért van annyi LCD, mert az a király, vagy mert annyira tudatos a vásárló, hanem mert a vásárlók jó nagy %-a meg van vezetve.Én egyébként max konyhába vennék LCD-t, mert: ott csak világosban lenne használva, nem kell oda, max 66centis tévé, és ott rohadtul nem számít az élmény.
-
mephi666
nagyúr
félreérthető voltam... úgy gondoltam, hogy a fogadott adatmennyiség szinte végtelenül nagy lehet műholdas sugárzásnál... a levegő - mint átviteli közeg - sokkal nagyobb sávszélességet tehet lehetővé, mint egy koax-kábel... csak hát, az időjárás is közbeszólhat, ez nagy negatívum...
-
mephi666
nagyúr
ezekre a számokra már én is kíváncsi lennék... tény, hogy a műhold egy adott területre sugároz és ott akármennyi vevőegységgel is lehet fogni az adást, tehát ilyen megközelítésből elég nagy lehet a sávszélesség... (beruházást tekintve meg ha megvan a műhold, nem kell kábelekkel vesződni és pörgősebb a kiépítés) kábelnél viszont be kell húzni mindenhova az adott kábelt és az adott frekvenciákon "osztoznak" a csatornák... mellesleg csomó helyen azon a koax-on megy a kábeltévé mellett a net/telefon is... méghozzá 2irányban...
tv-sugárzásra szerintem a műholdas/tányéros megoldás a legideálisabb és csak 1 hátránya van: bizonyos időjárási körülmények között nem tökéletes...
#273: kocsiból is több suzuki-t eladnak, mint pl audi-t, de ez sem azt jelenti, hogy a suzuki a jobb
-
Integra
titán
megpróbálom összefoglalni, hogy hogy is mondta ezt a szerelő, szóval a kábelnek van egy maximális sávszélessége. a szolgáltatók ezen a sávszélességen gazdálkodnak. tegyük fel hogy rohadt jó minőséget akarnak adni, akkor mondjuk kaphatsz 20 csatornát, nem többet. de mivel nagy az igény, ezért nem 20, hanem 60 csatornát kell keresztül nyomniuk a kábelen, értelem szerűen romlani fog a csatornák minősége ahhoz képest, mint ha csak 20 csatornát küldenének.
a másik hatalmas hátránya a képminőség mellett (de ebből kifolyólag) az, hogy nem választhatod meg a csatornákat, és nem kapsz meg minden csatornát. ugyanis képzeld el, ha minden júzer szabadon állíthatna össze magának 40-50 csatornát 500-ból. olyan kábel keresztmetszet kellene, hogy kukázhatnának mindent amit behúztak.
egyszerűen nincsen szabadság, de az összes fosgagyi csatornát megkell kapnod, persze eredeti nyelvet nem választhatsz, talán jó esetben csak a harmadához.
műhöldon meg minden ott van, eredeti képminőségben, eredeti nyelven, választható nyelven és HD-ben is. korlátlanul.
számszerűen is mondta, de ezt nem tudom sajnos most elmondani, mert elfelejtettemami a mo-i földi digitális sugárzást illeti: katasztrófa. soha nem lesz kínálat. egyszerűen nincsen minőségi csatorna, nincsen minőségi műsor, és az emberek nem beszélnek nyelveket sem, nincsen piac.
aki teheti az műholdazzon, jelenleg egészen biztosan ez az egyetlen és igazi lehetőség.
mondok egy konkrét példát, hogy nálam hogy megy ez (németo).
ha előfizetek a sky-ra kábelen, akkor kb fele annyi kódolt csatornát kapok, mint amennyit a sky műholdas csomagban kaphatok. mert pl az amerikai sportcsatornák 80%-át lefoglalta a kabel deutschland nevű szolgáltató (pl összes espn egy kivételével ami a sky-on is van), így a sky kábelen nem jöhetnek. ellenben műholdon igen. ja és persze hd-ben is, nem gond. kábelen esély sincsen rá. és ami vicces, hogy kábelért és műholdért ugyanannyit kérnek havonta. amit az elérhető csatornák mennyiségében és minőségében igazságtalannak tartok, a kábelest illene valamennyivel olcsóbban adni.
továbbá a sky kábeles adása is azon a kábelen jön, amin amúgy a standard kábelre kiosztott országos csatorna kiosztás is jön, amiért meg a gez-nek fizetsz havi tévédíjat (államilag kötelező megfizetni). -
-
zsigus
őstag
A háttérvilágítás miatt soha nem lesz rendes fekete semelyiken sem (LCD). De ezt bizonyára te is tudod hiszen írtad is. Tökéletesen nem tudja az LCD réteg kitakarni a fényt tehát ez a technológia hiányossága. Értem, hogy ez panelektől függ de ez a lényegen nem változtat.
Az hogy az LCD a piacvezető, pedig annak köszönhető, hogy a kirakatokban az emberek hisznek a szemüknek, ahogy írtam is, aztán meg otthon kiderül este, hogy mégsem olyan amilyen.
persze, hogy lehet 2mp-es záridővel ilyen képet csinálni (az lcd-n nem) mert valamennyire közrejátszik a plazma lag-ja is de ezzel lehet csalni rendesen
-
madgie
titán
Azért nagyon messze van a tökéletes feketétől sötétben filmezésnél az IPS/PVA is, mondom ezt úgy, hogy én is azon nézem
Szerk: és ezért meg fognak kövezni: a szemem és a Eye One szerint is alig rosszabb (~ 0.02 cd/m2) az öcsém olcsó BenQ-jának a feketéje, mint az én NEC-mé (pedig ez az NEC még elég jónak számít ebben is)
-
KTTech
veterán
Ezen rengeteget javítottak az elmúlt 2 generációban. Tapasztalat: G12-es nem neoPDP-nél 1x láttam ilyen jelenséget, egy tesztprogramnál. A G13-ak még jobbak lettek.
A 3D verzióknál még jobban előjön ez: az LCD-knél szép áthallás van a két kép közt, a plazmáknál nincs ilyen jelenség.
-
KTTech
veterán
Ha nem local dimminges, akkor teljes mértékben egyetértek... ha local dimminges, akkor akár még jó is lehet. Persze soha nem fogja elérni azt, amit a plazmák tudnak homogenitásban... hacsak nem raknak minden alpixel alá egy saját LED-et
De az már valószínű AMOLED technika lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest