Új hozzászólás Aktív témák
-
szornyu1
tag
Sikerült haladást elérnem Huawei ügyben (G730). A Vroot nevű kínai rootoló progival sikerült részleges root hozzá férést szerezni és most készíti az MTKDroid Tools a biztonsági mentést. Az a baj, hogy újra indulás után ismét nincs root, tehát nem igazán tudtam egyenlőre a Huawei lezárását teljesen megkerülni. De a remény hal meg utoljára és a lepényhal.
-
hacseki
tag
Sziasztok !
Van egy nem kis problémám! A telefonom nem akar kapcsolódni a pc-hez kivett akumlátorral próbáltam frissíteni a gyári frimwaret akartam felrakni el is indult és 15mp után hiba üzenetet adott hogy a kapcsolat megszakadt azóta se kép se hang még az aksit sem érzékeli de ha rádugom a pc re usb port nál állandóan 2 porthoz akar kapcsolódni.Hiába telepítem a spdriwert csak dobálja le .A telefon MTK6592 proci u 9592 tip eddig nagyon jó volt .Ha valaki tudna segíteni megköszönném -
Ispy
nagyúr
válasz
aytukabozs #895 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, egy fórumtárs ajánlotta ezt az utat, neki ment.
Lehet akkor megpróbálom MTK-DT-vel.
-
Ha jól olvastam a specifikációt, akkor lehet bele sd kártyát tenni. (bár egyszer már volt más spec. is ezen az oldalon másik telefon esetén, mint ami a valóság volt)
Tegyél bele, jobban jársz. -
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy Alcatel 6030D-re 4.2-es droidot, de előtte le akarom menteni a belét, hogy bármikor vissza tudjam rakni a gyári állapotot. Uckz fórumtárs segítségével már odáig eljutottam, hogy rootoltam a telefont és a mobiluncle segítségével sikerült elindítanom egy CWM-et. Itt amikor kiválasztom a backup opciót, akkor az external sd-re szeretné csinálni, de nekem nincsen olyanom, ha gépre dugom, akkor is csak egy meghajtó látszik. A kérdésem, hogy ilyenkor megszívtam? Vagy lehet valahogy virtuális sd cardot mountolni? Vagy valami más ötlet esetleg?
Köszi.
-
andras888
aktív tag
válasz
villásdugó #887 üzenetére
nekem folyamatosan megszakadt hiába ment a piros csík. csak egyetlen usb csatlakozóba ment végig, volt amelyikbe fel sem ismerte, volt mindig mini megszakadt, és 1 el működött, nekem win7 van fent.
-
villásdugó
csendes tag
válasz
andras888 #886 üzenetére
Próbáltam már win8-as gépen, a win8-on futó wmware-en futó xp-n, most egy win7esen tudok dolgozni (a win8-asban ment tönkre a vinyó). Lehet h előveszek még egy régi, xp-s gépet is.
A piros csík a preloader letöltését jelenti a telefonra? Mert ha igen, akkor nem lehet kábel probléma, hiszen az mindig végigfut 100%-ig. A checkszummás pipa gondolom a letöltött adat checkszummázását jelenti. Az pedig mindig be van pipálva. -
andras888
aktív tag
válasz
villásdugó #884 üzenetére
próbáld ki a gép összes usbhub-ot, minden adatkábelt ami itthon van, illetve tölts a telefonon egy kicsit tapasztalat, 3 napja szenvedtem a telóval
és egyetteln usb vel volt 100 as a kapcsolat
-
válasz
villásdugó #884 üzenetére
Akár kezdhetsz úgy, hogy először csak egy readback-et próbálsz.
start 0x000000000000
length 0x0600000
adatokkal.
Hátha. -
válasz
villásdugó #882 üzenetére
Próbáld meg úgy rádugni a telefont miután a download-ra nyomtál (FORMATOT SOHA!!!), hogy nyomod a "hangerő fel" gombot, és így flesselni a gyári romot. (Komplett gyári rom esetén akár a FW upgrade-et)
-
villásdugó
csendes tag
válasz
aytukabozs #881 üzenetére
Igen, próbáltam többfélével.
Mtkdroidtools-t még sosem használtam.Ahogy látom, az a probléma, hogy a preloader elromlott. Itt-ott már olvastam, hogy a telefonon eredetileg rajta lévőt mindig vissza lehet tölteni, de ez nekem ugye nincs meg. Nemtudom, hogy egyáltalán lehetséges-e másikat rátölteni, mert úgy tűnik az nem elég, hogy ehhez a típushoz való. Ha nem, akkor sp flash tools-zal úgy tűnik, nem javítható a telefon.
-
aytukabozs
addikt
válasz
villásdugó #874 üzenetére
Másik flashtool verzióval próbáltad?
MTK droid tools látja a telefont? -
villásdugó
csendes tag
válasz
aytukabozs #875 üzenetére
Volt egy mentésem egy gépen, aminek viszont tönkrement a winchestere
Egyetlen életjelet mutat: ha rádugom pc-re, az felismeri "MTK USB Port"-ként.
-
aytukabozs
addikt
válasz
villásdugó #874 üzenetére
Öreg hiba :/
Mennyire tégla?
-
villásdugó
csendes tag
Sziasztok,
téglásodott thl w8-cal jöhetek ebbe a topikba?
A sajátjában már közzétettem a hibát, egyelőre nincs megoldás...
Kérdéseket megelőzendő: a telefonról nincs saját mentésem.
-
válasz
gixxergabi #872 üzenetére
Falshtoolnál nincs használatban az usb hibakeresés. Ebben az esetben az usb vcom driver kell.
-
andras888
aktív tag
Sziasztok van egy neo m1 em és flashtoolsal akarok felrakni rá egy gyári romot és állandóan megszakad a download flash résznél mi lehet a gond?
-
szornyu1
tag
Az lehet, mert a régi romot sem engedi a dloados megoldással visszatenni. Eddig akármelyik Huaweimnél lehetett valamilyen megoldással downgradelni. Lehet kérek hozzá egy recovery.img-t, délután meló után ha lesz időm elküldöm az adatokat. Megpróbálok még Joestone-val konzultálni, bár ő is berágott a Huaweire és abbahagyta azokra a fejlesztést.
-
szornyu1
tag
Sziasztok!
Egy Huawei G730-as telefonról lenne szó. MTK 6582-es a kicsike. Jelenleg ott tartok, hogy frissítettem a gyári romot, mert az előző verzióban nem lehetett az USB hiba keresést bekapcsolni. Amikor kiléptem a menüből, nem volt usb hibakeresés. Viszont a mostani verzióval nem tudom a CWM recoveryt feltenni, a következő hibaüzenet miatt: Changed the rom...
Megnéztem a cwm-hez kapott és az általam készített scatter fájlt és van különbség. Sajna cwm nélkül az összes rootoló elvérzik rajta. Most még nem igazán szeretnék mást piszkálni, csak a magyar nyelv miatt kellen a root.
CWM és hozzá a scatter fájl: [link]
Android-HilfeAz általam készített scatter fájl: http://www.mediafire.com/view/8wf3zd8l1zbtype/MT6582_Android_scatter.txt
Elméletileg a frissítésben sok hiba javítás és kernel frissítése miatt nem működik? -
válasz
gixxergabi #865 üzenetére
-
gixxergabi
senior tag
Cappa
Hogy tudok rootolni egy olyan telefont (mt6582) amit a Framaroot, Vroot, Rootgenius, sem tudott?
Próbáltam Mtkdroidtools-al, de az sem ( ERROR : SU inaccessible ), próbáltam ott adb-n keresztül de semmi ... (system/bin/sh: su not found)
?
hjaa és cwm nincs hozzá, bár nem tudom hogy onnan fel tudnám e az updatesupersu-t... -
ertyu
csendes tag
Köszönöm! Így már érthető.
Azt nem sejted véletlenül, hogy a recoverybe miért nem enged be a volume+ +power kombinációval? Először még működött, de most már csak adb terminallal, vagy a mobileuncle-val tudok belépni. Külföldi forumokon azt tanácsolták, vegyem ki az akksit pár percre, majd vissza, és menni fog újra, de ennek beépített az akksija... -
ertyu
csendes tag
Sziasztok!
Az MTKdroiddal kiolvasott blockinforól lenne egy kérdésem.
Hogy lehet az, hogy a preloader és az mbr ugyanazon a címen kezdődik?
Belepiszkálva olyan mélységig nem volt, ezzel a kiosztással jött a telefon, bár érdekes az, hogy a stock rom kiosztása ettől eltérő. Ez a kiosztás a multilang. androiddal egyezik meg, ami hibás, így kicsi kínai a gyári Lewa OS-el küldte el nekem.
A Lewa gyári scatterje ez:
PRELOADER 0x0
MBR 0x600000
EBR1 0x680000
PRO_INFO 0x700000
NVRAM 0xa00000
PROTECT_F 0xf00000
PROTECT_S 0x1900000
SECCFG 0x2300000
UBOOT 0x2320000
BOOTIMG 0x2380000
RECOVERY 0x2980000
SEC_RO 0x2f80000
MISC 0x2fc0000
LOGO 0x3040000
EXPDB 0x3340000
ANDROID 0x3d40000
CACHE 0x2c740000
USRDATA 0x43f40000
FAT 0x96b40000Az SP Flash leírását rágom át már sokadszor, de nem akar összeállni, hogyan is kezdődhet valami ugyanott?
A kicsi kínai összekavarta a dolgokat a telefonomon, mielőtt elküldte, vagy lehet ez így normális, ahogy van?
-
válasz
Joeker67 #856 üzenetére
Szerintem csak annyi, hogy mivel hibával állt le, ezért kellett neki egy zöld kör, amit a readback adott meg neki.
(Nem volt megfelelően lezárt tevékenység, ami miatt vélhetően nem engedte fenntartani a preloader kapcsolatot, de a readback után már ténylegesen helyes lezárt kapcsolat volt)
De ez csak tipp, mert ilyenről még nem nagyon számolt be senki. -
Joeker67
aktív tag
Sikerült, utána meg frissítette magát a rom!
-
Joeker67
aktív tag
Üdv Cappa72!
A barátom Lenovo A3000 típusú tabjára szerettünk volna új romot tenni, de SpFlashtoos-os
download közben kimozdult a micro usb csati és hibaüzenettel leállt a rom töltése, azóta sajnos nem tudunk semmit csinálni vele!
A gépre dugva csipog egyet, mintha megtalálná a gép, de az SpFTools nem találja és nem kezdi tölteni a romot!
Van valami ötleted? -
gixxergabi
senior tag
-
válasz
gixxergabi #848 üzenetére
Még annyi kiegészítés, hogy legtöbb esetben a boot.img és a system.img függ össze leginkább.
Ha 4.4-re váltanál, akkor lehet, hogy eme páros flesselése elegendő. Persze ekkor célszerű elsőre recovery-be lépni, és factory resetet nyomni.
Ez akkor igaz, ha a 4.2 és a 4.4 scatter file tartalma teljesen azonos. Ha nem, akkor nem jó a fentebb írt módszer. -
gixxergabi
senior tag
már nem emlékszem, valami nem volt jó hozzá... pedig gyári rom volt ,bíztam benne ezért is mertem formatot nyomni ,gondoltam a 4.4 más fájlrendszer vagy valami, nem is gondoltam hogy imei vesztés lesz.
és a videón az volt hogy download all, mindenhol pipával.
viszont azóta ezt olvastam: A PRELOADERT és a DSP_BL-t sose cseréljük, csak ha minden kötél szakad (tégla a készülék). A BOOT, UBOOT, EBR1, MBR , LOGO file-okat sem érdemes cserélni, ha egy jól működő telefonon cserélünk ROM-ot pl. frissítés vagy nyelv hiány miatt.
Amit lehet cserélni, az a RECOVERY - ha valakinek igénye van CWM-re (ha kész ROM-ot kapsz és "átlag" user vagy akkor általában nincs), illetve ami esetünkben lényeges az az ANDOID vagyis a system.img file.
azért is kérdeztem hogy akkor hogy is van ez...
de egyenlőre nem piszkálom, örülök hogy gyári(?) a rendszer.
még1x köszi a segítséget, tudtam én hogy téged kell keresni, de most már a privát üzeneteim figyelmen kívül hagyhatod -
válasz
gixxergabi #846 üzenetére
Na ezért fontos az MTKDT mentés!ha megint fel szeretném rakni a gyári 4.4-et akkor spflashtools-ban mit pipáljak?
Ez ugye sok dologtól függ.
pl. attól, hogyha download-dal akarod feltenni, és hibát ír ki a flashtool, akkor milyen hibát ír ki.
Ha csak annyi infót írsz le, hogy hiba, abból nem derül ki semmi, és legfeljebb azt lehet mondani, hogy az a hiba,a mit kiír. El kell olvasni mit ír ki. -
gixxergabi
senior tag
el sem hiszem de sikerült
2x is vissza állítottam, és maradt az imei.
akkor most már minden olyan mint új korában?
még 1 kérdés, akkor ha megint fel szeretném rakni a gyári 4.4-et akkor spflashtools-ban mit pipáljak?
csak android? vagy mehet a dowload all?
vagy mi az amit sose? (hát formatot már sose,vagy firmw upgr.nél is elszállhat?) -
válasz
gixxergabi #844 üzenetére
Ez igazán jó:
ez esetben root jog megszerzése után adb shell-en keresztül visszarakható az nvram.
adb shell-en keresztül fogunk dolgozni.0, Ellenőrzés, hogy mekkora blokkeszköz szakaszon helyezkedik el az nvram.
Ehhez nézd meg, hogy az MTKDT mentésben a firmware info fájlban :
nvram 0x0000000000500000 0x0000000000800000 2 /dev/block/mmcblk0
Ha 500000 a vastagított rész és az nvram.bin 5MB, akkor minden rendben, mehetünk tovább.1, másold az nvram.bin fájlt ad az kártyára:
./adb push /eléréi_út/nvram.bin /sdcard/. #persze itt az nvram.bin-t teljes eléréri úttal értendő!2, lépj be adb shell-be és szerezz root jogot!
./abd shell
su -Ha esetleg kér hozzáférést az adb shell a root joghoz, akkor add meg neki (figyeld a kijelzőt)
3, helyére tesszük az nvram-ot (már természetesen adb shell-ben vagy)
dd if=/sdcard/nvram.bin of=/dev/nvram4, Reboot és ellenőrzés
*#06* a tárcsázóban. -
válasz
gixxergabi #842 üzenetére
Igazából jó, hogy mtkdt-vel mentettél.
Abban a mentésben kell lennie egy nvram.bin (várhatóan) 5MB-os fáljnak.
Ha az megvan, akkor szólj.
(Dicséretes, hogy valaki először ment, és utána cselekszik!)
-
gixxergabi
senior tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy Spflashtool-al úgy raktam fel 4.4-et, hogy format+download (mást nem engedett)
Most már tudom hogy ezt nem kellett volna, mert eltünt az imei stb... (dg550 mtk6592)
Vissza tudtam állítani, de ez ugye csak ideiglenes, az első gyári adatok visszaállításáig tart.
Na most MTKDroidTools-os mentést csináltam a gyáriról, abban elvileg minden van... de hiába raktam vissza azt Spflashtool-al akkor is csak ideiglenes maradt, próbáltam megint formattal visszarakni (hátha) de akkor meg: http://www.kephost.com/images/2014/08/15/Kepkivagas3.jpg
Most ott tartok, hogy ezt néztem: http://m.logout.hu/bejegyzes/cappa72/imie_helyrehozasa_ha_mar_elkeseredtel.html
és a dumchar_info az olyan, de telepítő sript-et se tudom hol van, illetve CWM szkriptet se tudnék készíteni... -
ertyu
csendes tag
Ez a probléma megoldódott, a windows mappából egy régi adb.exe zavart be. A Droid már csatlakozik, a mentést meg is csináltam vele.
Fel akartam tenni egy magyar romot (eredetileg ang/cn), de valamiért nem ment fel, hibát írt ki. A reboot ment is, visszaállt az eredeti rendszere, de azóta nem tudok a recoverybe belépni, csak az uncletools segítségével, ha reboot in recovery opciót választom. Ha a telefon ki van kapcsolva, hiába nyomom a hang. fel+power gombot, nem csinál semmit. (A hang le+power sem csinál semmit, tehát a factory módba sem tudok bemenni.) Nem merem tovább piszkálni, amíg nem tudom, mi a megoldás, mert ha véletlenül a normál boot is elveszik, akkor már tényleg tégla lesz.
Van valakinek ötlete, hogyan tovább?
Előre is köszi -
ertyu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A frissen érkezett telefonomról TCL S720 MTK6592M szeretnék egy mentést csinálni, mielőtt a recovery-t és a romot lecserélem. A gondom a következő:
-Flashtools-os mentés a leírás szerint nem akar összejönni, bár ezt ráfogtam arra, hogy nem tudom az akksit kivenni a telefonból, mert beépített.
-MTKDroid: már több mentést is csináltam vele, de ez most nem akar összejönni. A driverek fent vannak, az eszközkezelőben minden ok, de a telefonhoz kizárólag FACTORY módban csatlakozik, bekapcsolt állapotában nem! Factory módban viszont azt kéri, hogy a képernyőn hagyjam jóvá a root jogokat, ami ugye grafikus felület nélkül nem megy...
Van valami ötletetek, miért van ez így?
Az USB debugging be van kapcsolva...
Amire mentem eddig az az, hogy factory módban kapcsolódva a droid kiolvasta a scatter file-t...
Előre is köszi! -
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #833 üzenetére
Sajnos ezzel a KK-es DT-al is ugyanazt a hibaüzenetet kapom!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
aytukabozs #833 üzenetére
Köszi! Ezt nem tudtam, kipróbálom!
-
aytukabozs
addikt
válasz
Joeker67 #832 üzenetére
csak tippelek de nem lehet hogy a kitkat a baja?
merthogy van kitkathoz átírt MTK DT is.... -
krisztian030
csendes tag
Hello mindenkinek cappa72 látom ebben a témaban szakértö vagy légyszi segits nekem a következö hibaval jelenleg nem kapcsolbe de gép lása A3GTi9500 s4 kon hiba fashtool al probaltam piros csik utan amikkor kövlépes jöne hibakodot ad brom error s_da_emmc_flash_not_found (3144) megoldást köszönöm elöre is
-
Ezt megcsinálja 4-5 alkalommal (ki-be kapcsolgat a telefon, megjelenik a töltésjelző majd elsötétül aztán újra) aztán marad kikapcsolt állapotban.
Erre ezt tudom mondani: [link]Mincs más teendőd, mint az auto installerből elindítani a becs fájlt, és települ.
Utána egyszerűen rádugod a telefont kikapcsolva (akku ki/akku vissza akció után), ekkor lesz kapcsolat.A preloader kapcsolat csak flesseléskor marad fent.
De javaslom kipróbálni először a readback-et, azzak kárt nem csinálsz, viszont ellenőrizheted a működését. -
Megvannak a mentések, illetve a scatterben is látom a cuccokat. A vcom driverrel van a gondom. Ha kikapcsolt állapotban rádugom a telefont a gépre, akkor egy pillanatra megjelenik az eszközkezelőben az MTK65xx Preloader eszközöm, de aztán el is tűnik. Ezt megcsinálja 4-5 alkalommal (ki-be kapcsolgat a telefon, megjelenik a töltésjelző majd elsötétül aztán újra) aztán marad kikapcsolt állapotban.
Az eszközkezelőben nem tudok hozzá drivert társítani, mert mire megtenném addigra eltűnik az eszköz. USBDevview-ben is látom hogy az egyik hubra csatlakozott már a preloader, de ott is inaktív. :'(
-
Ha jól veszem ki a köv. lépés az, hogy rászenvedem a gépre az adb drivert és kikapcsolt állapotban megpróbálom feltolni rá az új romot?
Az adb driver az MTKDroidTools-os mentéshez kell, illetve az adb eléréshez.A flashtool-nak usb vcom driver kell, mert az kikapcsolt állapotban fog dolgozni a telefonoddal.
Ne keverd az adb kapcsolatot és a flashtool-hoz szükséges vcom-usb/preloader kapcsolatot.
Mielőtt azonban nekiállsz bármit csinálni, ellenőrizd le a mentésedet: nézd meg, hogy minden olyan file megvan-e, ami a scatter-ben szerepel (kivéve FAT és BMTPOOL szakaszokat). mindezek img és/vagy tar fájlban elérhetőek-e.
Ha pl. hiányzik a system.ext4.tar vagy system.ext4.img, akkor nem lett jó a mentés (amúgy erről hibaüzenet formájában szokott értesítést küldeni az MTKDT)Romot flesselni csak saját felelősségre!
-
-
Az adb driver az MTKDroidTools-os mentéshez kell, illetve az adb eléréshez.
"Próbáltam nekiesni az MTK droid tools-al, ez legalább felismeri,"
Az már jó.
Csináltass vele egy scatter file-t, amit fel tudsz használni a flashtool-os mentéshez.
Én javaslom még az adb terminal -ban az alábbi parancsokat kiadni, ami a partíciókiosztást tartalmazza:
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell cat /proc/emmc
adb shell cat /proc/partitionsA flashtool-nak usb vcom driver kell, mert az kikapcsolt állapotban fog dolgozni a telefonoddal.
driver-ek
Ezek után ez alapján remélhetőleg elkészíthető a mentés SP flashtool-lalA yunOs az valami android-szerűség lehet, spec. nem ismerem. (talán xiaocai x9-nél írták)
-
Recovery módban sem túl bíztató a helyzet:
--- ERROR : --- TotalBytesPerChunk Not Found. Set default Page/Spare=2048/64 !!!
--- Unknown ROM structure, backup NOT possible!
--- ATTENTION! Recovery doesn't suit this phone!
--- Unknown ROM structure, backup NOT possible! -
Üdv!
MTK6592 alapú Kingelon g9000 csodát szeretnék újrafőzni, de vannak kisebb nagyobb gondjaim. Ha valaki találkozott hasonló jelenséggel, akkor szívesen meghallgatnám a gondolatait. Nem vagyok nagy spíler, S2-t sikerült már újraromoznom, de úgy érzem, hogy ez más tészta.
Utánaolvasgattam már az MTK fórumon, mindenhol úgy kezdik, hogy ADB driver és a SPFlash Tools. Az ADB driverrel eleve gondom van, mert w7 talál hozzá egy "YunOS ADB Interface" drivert, amit akárhogy püfölök az eszközkezelőben az MTK driverekkel, egyszerűen nem tudom rávenni, hogy ne használja. Természetesen ezekkel a driverekkel el sem indul az SPFlash.
Próbáltam nekiesni az MTK droid tools-al, ez legalább felismeri, a telefon szerint rootolt a rajta lévő android, de minden backup opció inaktív, rootolni ezzel nem tudom, simán "Failure" üzenetet dob. ( --- ERROR : SU inaccessible ) szóval nem tudom merre legyen a következő arra.
Brickelni semmiképp sem akarom, rootoláshoz/rom cseréhez csak úgy értek, ha fogják a kezem, szóval valaki türelmes válaszoljon inkább. Köszi
Ez a készülék: http://www.dealsmachine.com/best_180248.html
Ez pedig a rom amit rá szeretnék cuppantani: http://www.needrom.com/mobile/star-kingelon-g9000/ -
Miből vágod azt hogy kettő "android" partíció van?
Ha megnézed a szövegfájlokat, akkor van egy
android
és egy
android2
partíció.
Azonos a méretük.
Mivel ezzel ilyennel én még nem találkoztam, távolról pedig nem sokat tudok erről elképzelni, ezért érdemes megvárni, míg az oroszok (Lenovo-forums.ru vagy 4pda.ru oldalon) megoldják.
Kicsit sajnálom, de látatlanban ismeretlent nem portolnék. -
cozmo
őstag
Miből vágod azt hogy kettő "android" partíció van? Biztos hogy jók a szöveges fájlok amiket küldtem?
Az img fájlok javítva. A korábbi hivatkozásról letölthetőek. Fene tudja már hogy nyertem ki ezeket amiket most feltettem neked.
Valami olyan történt hogy csináltam egy full mentést egyetlen 3GB-os fájlt és azt valamelyik progm kicsomagolta vagy mi...
Így se jó? Mehet a kukába a készülék? -
-
cozmo
őstag
Helló Cappa! Egy CWM-met igényelnék
Telefon típus: Lenovo S960
Gyári recovery: van, elérhető itt recovery.img
Telefon root: van
Íme a partíciókiosztás: dumchar_info fájl dumchar_info.txt
A hozzá tartozó scatter file: ide raktam MT6589_Android_scatter_emmc.txt
És itt a boot.img
SD-ext igény: igen?! Ez mire jó? Gondolom ez nekem nem kell mivel nincs külső memória kártya berakási lehetőség...A readback-et a v5.13-mas Flash tool-lal csináltam, remélem az is jó, mert a v3.132-es verzióval hibát dobott..
-
cozmo
őstag
Értem és ezen mentés precíz kivitelezését, hogy eszközölhetem?
Mondjuk így? -
válasz
NickGrabowsi #809 üzenetére
Az első dolog az az, hogy ments.
A leírás alapján (a frissített infó alapján!) nem lehet nehéz, ha van root jogosultság.
Jelenleg van root jogosultság?
Mert ha igen , akkor pikk-pakk kész lehet a mentés.@(#814) cozmo
Ez esetben én biztosan a flashtool-os, majd a dd-s mentést alkalmaznám.
Persze azok már kicsit macerásabbak, de ugyaolyan jó eredményt adnak, mint az MTKDT mentés. -
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #804 üzenetére
Szia Cappa! Mi a véleményed erről? Köszi!
"MTKDroidTools mentés átalakítása Flashtoollal való visszaállításra, erről lenne kérdésem, ha még van energiád. Flashtool betallózás után két fájlhoz nincs elérési út: CACHE, és USRDATA. Ez gond, vagy nem is szükségesek egy esetleges hibajavításhoz? Vagy betallózhatók szükség esetén egy meglévő eredeti gyári romból is?" -
Hugo69
csendes tag
Üdv mindenki!
Nem találtam jobb topicot a problémámra. Vettem aliexpressen egy 1:1 Hdc galaxy note 3 Mtk6582 4x1,6ghz 2gb ram /32gb rom telefont. Egy napig minden tökéletes volt adatok is stimmeltek leellenőriztem, működött minden (spen, érintés nélküli hxlyeségek stb.). Eltelt egy nap, reggel ismét kezembe vettem a telefont kb fél órát nyomkodtam és minden előzmény nélkül a képernyő egyszerc sak becsíkozódott függőlegesen, hogy éppen csak látni lehetett rajta valamit de azt egyáltalán nem tisztán. Ezután felvettem a kapcsolatot az eladóval, ő azt mondta hogy összeomlott a ROM és elküldte nekem a gyárit hogy sp flash tool-al csináljam meg. Nem is volt nagy probléma hisz csináltam már egy pár ilyet, viszont sp-ben először a downloadot indítottam el (ezt lehet nem kellett volna) be is fejezte a műveletet sikeresen, ezután elindítottam a firmware-upgarde-t ennél ezt írta ki: BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL(4032) ezután a telefon semmire nem reagált, se kép se hang, a számítógéphez is csak nagyon nehezen sikerül csatlakoztatni akkor is ismeretlen eszközként. Próbáltam már kismillió drivert de semmi. Most ott tartok hogy úton van egy új alaplap és kijelző hozzám. Szerintetek meg lehet még menteni a mostanit valahogy? köszönöm! -
NickGrabowsi
csendes tag
Sziasztok! Tapasztalt szakembert keresek, aki tud segíteni, kezdő vagyok és nem akarom magam beleásni a témába, nem szeretném elrontani, téglásítani az új készülékemet. Csak használni szeretném az androidot, nem bizgerelni a rendszert. Van itt köztetek esetleg aki (budapesti és) vállalna backup készítést, új ROM feltételt, majd rootolást? Természetesen nem ingyen kérem a segítséget. Zopo ZP600+ a készülékem, rootolva van (így érkezett a kínai shopból) MTK6582 chipsetes. Innen szeretném feltenni a legfrissebb gyári ROM-ot: http://www.zopomobileshop.com/content/9-download-zopo-mobile-latest-rom (abban bízok, hogy talán megoldja a problémámat a tárcsázónál, a default system (sötét színű témánál) hívás közben nem látszik az alsó sor: "* 0 #" gombok és ez nagyon zavar, nem tudom használni a hangpostát, meg semmit amihez hívás közben a nyomógombokkal adatot kell bevinni.) Kérem segítsetek! Előre is köszönöm!
-
Szerintem nem csinálsz rosszul semmit, legalábbis eddig úgy tűnik.
Próbáld meg a 2.5.2-t.Az attention arra figyelmeztet, hogy ha cwm-met tennél fel, akkor a recoveryfromboot patch visszaírná első induláskor a gyári recovery-t.
Ezzel nincs semmi baj, ezt majd sikeres backup után el lehet távolítani. De még várj vele, első a backup.Volt már olyan s660, amit szintén nem tudott menteni az mtkdt.
Ekkor vagy SP flashtool readback vagy adb-s dd mentés a megoldás.
-
cozmo
őstag
Valakinek van ötlete, hogy miért inaktív az MK Droid Tools v2.5.3-ban a "root, backup, recovery" fülön a felső 4 gomb (backup, superuser, build.prop, delete china)? (usb hibakeresés mód természetesen bekapcsolt állapotú.)
Ha pedig recovery-be lépve dugom rá az az MK Droid Tools -ra a telefont, akkor kifagy az az MK Droid Tools.
Egy lenovo s960-as rootolt készülékről lenne szó (bal alsó négyzet sárga jelzésű).
Ez azért kínos, mert szeretném a kínai CWM-et lecserélni és kérni, de elakadok így a következő pontnál:
"Fontos megjegyeznem, hogy akinek van MTKDroidTools-os mentése, annak minden a rendelkezésére áll. Ebből nekem a
boot.img
recovery.img
firmware.info
Valamint a system.ext4.tar tömörített állományból a
build.prop
fájlok kellenek." -
ivatti10
aktív tag
Szép volt, gratula Nektek, végigszurkoltam! :-)
MTKDroidTools mentés átalakítása Flashtoollal való visszaállításra, erről lenne kérdésem, ha még van energiád, Kedves Cappa. Flashtool betallózás után két fájlhoz nincs elérési út: CACHE, és USRDATA. Ez gond, vagy nem is szükségesek egy esetleges hibajavításhoz? Vagy betallózhatók szükség esetén egy meglévő eredeti gyári romból is? -
Sebaj, ez is több a semminél.
A systemet akkor majd cwm-ből kell visszaállítani.Most akkor a legfontosabb, hogy az alábbi 3-at flesseld:
uboot
boot.img
recovery , ami ugye akkor a cwm legyen. Ha nem cwm-met flesselsz, akkor várhatóan a system-et nem fogod tudni visszarakni.Ha készen vagy, akkor kapásból recovery-be próbálj meg belépni, mert várhatóan a system nem lesz megfelelő.
Ha sikerül belépni cwm-be, akkor már visszaállíthatod az egész mentésedet. (de választhatod az advanced backup -> |mentés neve| -> system -> Yes módozatot is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest