Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem először olvasd el ezen téma indító bejegyzését, majd még ezt a bejegyzést is, mert feltételezem, hogy nem jó SP Flashtool-lal dolgozol.
-
gyubugy
csendes tag
Ok, köszi de nem tudtam a flashtool -al menteni, nem ismeri fel a telefont. Ilyeneket ír ki:
09/002/2014 14:02:05 - INFO - <- This level is successfully initialized
09/002/2014 14:02:05 - INFO - Flashtool Version 0.9.13.0 built on 2013-06-04 22:50:00
09/002/2014 14:02:10 - INFO - Device connected with USB debugging on
09/002/2014 14:02:10 - ERROR - Cannot identify your device.
09/002/2014 14:02:10 - INFO - Selecting from user input
09/002/2014 14:02:15 - ERROR - You can only flash devices.
09/002/2014 14:02:15 - INFO - Device disconnected
09/002/2014 14:02:50 - INFO - Device Status: ADB mode
Amúgy már lett mentve - másképp és a CWM rajta. Mit lehet továbbá tenni? Netán nyújtott kézzel hátra... -
gyubugy
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a fórumon és elég kezdő az android beállításokban. Van egy kínai clon HTC X920e "GOOPHONE" készülék. Tulképpen nem rossz, de pár dolog nem megy rajta:GPS, csak képernyő kikapcs állapotban talál holdakat, azt pár másodperc után elveszti, ha bekapcsolom. Másik nem tudok Google Account-ot beállítani, nem tudja a PLAY-t, stb. Hátha tudna valaki segíteni - akár kézbe is venni - mert semmilyen szervizben nem hajlandók ránézni - "KÍNAI"
GPS beállításokat próbáltam a mobiluncle-val az összecsipegetett infók alapján, de nem értem el sikert. Jó lenne egy ROM csere - gondolom - de nem tudom megcsinálni. PLS HELP. -
janez
aktív tag
Na ez kínaiul van. Mit, hol validálsz? Egészségügy? Csak találgatok.
On.
Feltettem egy olyan újabb verziójú firmware-t ami eredetileg volt rajta, de csak kínai és angol nyelv volt benne. Az angol is csak kb. 60 százalékban volt angol. Aztán kismillió kínai app fogadott. Gyorsan visszatettem a másikat.
Érdekes, valamiért nem frissíti OTA-n. Pedig még a piszkálás előtt próbáltam többször is.
Találtam egy többnyelvűt, de 32 dollár és a verziószámról sem tudtam meg semmit. Amúgy sem fizetnék érte.
Néha visszateszem az eredeti mentését, de továbbra sem megy a rootolása. Nem értem miért.
Mivel tudnék romot főzni, hol van erről olvasmány? Kell hozzá az Android SDK? Nem biztos, h nekiállnék, de ki tudja... -
Nem vagyok egy linux-mágus, a parancsokat is rendre elfelejtem, mivel ritkán használok terminalt. Igaz mindig megtalálom amire szükségem van.
Na én is pont ugyanígy vagyok ezzel. Amit használok az megmarad egy ideig, aztán husss...Gondolom neked a foglalkozásod is valami számtech közeli lehet, ha nem tévedek
Nem, teljesen más a polgári foglalkozásom. GMP/ISO13485 alapú validálás. -
janez
aktív tag
Ez igaz, de a cwm (vagy twrp) mentés arra való, h a legfrissebb mentést visszaállítsuk. Ne kelljen újra testreszabni az egész rendszert, ami egy napunkat is elveheti. Érdemes rendszeresen hetente, kéthetente készíteni egy mentést. Ha ezt megfogadtam volna, lett volna a még jó rendszerről beckup, nem ment volna el két napom. Mindegy, legalább kicsit treníroztam az agyamat. :-)
-
RBJ
addikt
[link]
Erre cappa bácsi? MÁr újraraktam a gyári leírás alapján a telefont flashtools al. MInde eredeti lett.
Ezek alapján nem is kell nekem már cwm et csinálni?
Csak azért kérdem, mert ha eltrottyolom a telót esetleg akkor a flashtools al mindig helyre tudom kalapálni elvileg. Jó gondolom? -
janez
aktív tag
Hónapokig nem bootoltam az ikszpét, nem is tudtam használni azonnal. Az Avast panaszkodott, frissítsem, aztán a rendszer is követelte ami neki jár. Őrült módon tekert a vinyó.
Cappa: Nem vagyok egy linux-mágus, a parancsokat is rendre elfelejtem, mivel ritkán használok terminalt. Igaz mindig megtalálom amire szükségem van. Gondolom neked a foglalkozásod is valami számtech közeli lehet, ha nem tévedek.
Miután a root hozzáférésem megszűnt, csináltam egy twrp-s mentést. Azt nemrég visszaállítottam kényelmi okokból. Gondoltam menni fog a rootolás meta mode-ban. Nem ment!
Úgyhogy újra flash és root. Villogó és gyökér
Orosz oldalakon hasznos a google fordító és egyben mulatságos is.
-
Csak azért tűröm meg a windózokat, mert néha szükség van rájuk. Amúgy nem értem, h linux alapú készülékekhez miért kell win...
Hát ezzel pont így vagyok.
Ezért szeretem használni a dd parancsot adb-n keresztül. Ha van root, onnantól módosítható a "bele" a telefonnak, és nem csak magas, hanem alacsony szinten - pl. uboot csere, ebr1/ebr2 csere, CWM felrakás...
Csak ugye flash-eléskor a win-only preloader kapcsolatnak nincs natív Linuxos támogatása. -
janez
aktív tag
A laposomon az ubuntu mellett van egy win7, de már meghalt, mert 'csak' 18 gigát kapott és nem fér el.
Pedig csak néhány program van rá telepítve, semmi média, ilyesmi.
Csak azért tűröm meg a windózokat, mert néha szükség van rájuk. Amúgy nem értem, h linux alapú készülékekhez miért kell win... Mindegy, azért azt sem szeretném, ha Bill bácsi és a többiek éhenhalnának. -
janez
aktív tag
Frissítettem a mobileuncle-t (nem frissítette, hanem érdekes módon egy másikat telepített mellé), aztán feltettem vele a TWRP-t. Kezdhetem újra belakni... De az nem hagy nyugodni, hogy nem ment föl az a rom, futok még egy kört.
Szerk.
Nem tudom kell e nekem CWM. Később talán.
Egy kicsit regenerálódnom kell a degenerálódás után, aztán leírom blogba is a tényeket, tapasztalatokat. -
janaman01
addikt
mit használsz win 8 ? próbáld meg felrakni ezt a drivert is ...nálam ez volt jóés egy restart
-
No akkor nézd meg, van-e rajta factory mode. Lenovo-éknál ez általában a hangerő fel + power gomb.
Ha van ilyen mó, akkor támadd meg az MTKDroidTools-zal.P780 és A820 esetén így mentettem meg telefont a tetszhalott állapotból.
Igaz, ezek 6589-esek, de működnie kell 6582 eseetén is - szerintem. -
-
janez
aktív tag
Ennyit szívni...
Feltettem egy gyári (picit régebbi) firmware-t gond nélkül. Persze nem rootolt és nem is tudtam megoldani.
Recoveryt sem sikerült flashelnem.
találtam egy másik fw-t, gondoltam kipróbálom, de nem akar felmászni, a piros után megáll a mutatvány.
Egy rootolt custom romot is leltem rá a lenovo-forum.ru-n, de nem tudom letölteni, mert orosz testvéreink nem teszik lehetővé.
Nem értem mi van...
Egyszer tette fel az mtk droid tools a superusert stb, de akkor sem lett rootolt a készülék.
Próbálok még informálódni tovább, hátha valami összejön. -
RBJ
addikt
Na feltették az oldalra a gyári rom ot az overmax nál.
Érdekes itt is flashtools al kell mindent csinálni. Számomra érdekes volt, hogy kikapcsolt állapotban volt a telefon mégis települt rá a rom.
Ezek szerint már nem érdemes mentést csinálnom. Ha elszáll a teló mindig visszatudom tenni a gyári rom ot.
[link][link] angol
-
-
janaman01
addikt
az md5sum: számnak mi a szerepe egyébként, annak mi hasznát veszem?
-
janaman01
addikt
Nem nyalizok....de aki tud , az tud...ennyi...
Nagyon szépen köszönöm mégegysze, hogy szántál rám (is) időt ! -
-
janaman01
addikt
közben rájöttem hogy ezt nem nekem kellene kézbe venni mert halvány lila dunsztom sincs mit csináljak ezekkel , szóval a telóról lementettem a cuccot, a telepitipőből meg kiszedtem a boot, meg a recovery img-t..
tudunk létezni nélküle, és csakis ha épp már nagyon nem tudsz mit csinálni....
belső tárhely összes 12,98 Gb
elérhető ( friss telepités után ) 743 MbSd
összes 29 Gb ( ami 16 Gigás kártya)
telefon memória 1,77 Gb
elérhető 1,67 Bgna ez kicsit furmányos..
-
-
janaman01
addikt
cappa mester van a családban egy s4 klon is gt9502 es , most huztam újra, nem az eredei rommal ami rajta volt, mert az valami fake dolgokat mutatott...belső tárhelynek 16 G mutatott amiböl 800 Mb volt felhasználható....na mondom ez se igaz....kerestem rá a needromon romot , újrahuztam, sikerrel ( igazából most is ugyanazt irja ki mint előtte) de a kérdésem az lenne, hogy van e ötleted milyen cwm et rakjak rá ( meg hogyan )? mt6589 es ( elvileg) csak azt nme tudom, hogy egy két progi miért 1,6 Ghz nek látja...valami furmányos mókolt klón lehet....
( csinálnék még most egy backupot , belakva) aztán nem kéne tisztán ujrahuzni mindig....
-
janez
aktív tag
Ezeket próbáltam:
UPDATE-SuperSU-v1.10.zip
UPDATE-SuperSU-v1.86.zip
MTK6589-SuperSU-root.zipAztán egy rootwizard nevű wines progit. Sokáig babrált a telóval, végül hibával feladta.
Nem tudom már mit találjak ki. Ha nem lesz más megoldás, rátolom a gyári firmware-t valahogy, ha meglelem. Asszem az rootolt. -
válasz
janaman01 #245 üzenetére
GPS-en kívül majdnem vállalható.
Néha magától kilép a programokból - lehet, hogy túlzott érzékenységű a vissza gomb. (Ezen állítólag csavarlazításokkal lehet javítani; de még nem próbáltam, mert nem igazán adja ki a kezéből a fiam. Majd ha az idegeire megy a folytonos kilépegetés, akkor majd úgyis nekem adja...)
Van már fórumtémája is.
Egyébként gyors, alapból magyar nyelvű szoftverrel jött, no root, no cwm. Persze mindkettőt megoldottam.
Még az átparticionáláshoz kell olvasgatnom nem keveset... -
janez
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo S 650-es készülékem. Eredendően rootolt... Volt. Találtam rá egy TWRP recovery-t. Minden rendben vele, kivéve, hogy felajánlotta a su bináris frissítését. Rányomtam, nem történt semmi, simán újraindult a készülék. Azután semmilyen módon nem lehetett frissíteni. Alkalmazáskezelőben töröltem a super su alkalmazás frissítését, tettem fel superuser-t, de azzal sem történt semmi, sőt mint kiderült, nincsenek meg a su fájlok a megfelelő helyeken a /system-ben. Szóval unrootolt a készülék. Recoveryből root.zip, semmi eredmény. Binary féle megoldással is semmi. MtkDroidTools, szintén semmi eredmény. Van valakinek 6582-es készüléke, amit sikeresen rootolt? Egyéb ötleteket is várok, előre is köszi!
-
RBJ
addikt
Na azért csináltam 2 mentést droidtools al. az avira csak ráharapott megint virnyák van benne.
akkor már flashtool al nem is szenvedek ha jó a droidtools os mentés. csináltam még scarter file t is.
na már csak egy gondom van. ha lehasal a telefon hogyan lesz újrarakva.
elvileg sd re nem menthető vagy nem fogja látni, akkor a flashtool al gépről újrarakható?
márcsak cwm kellene de ettől a hexadeximális izétől a rosszulét kerülget. -
RBJ
addikt
innentől max hány perc a back up?
systemext4. img nél tököl
na továbbment systemext.4.tar ra. ne megyen ez lehet.
a kész mentés tömörítsük be tán úgy is megkérdezi a végén.
a kész backup ot gondolom a droidtools is restore zni lehet. -
Idézet a leírásból:
frissítés 2013.10.02.Az újabb verziónál, mint pl. a 2.4.8, ott a leírt factory módban történő mentés továbbra is működik MT6577 esetén, illetve jó hír, hogy a root-olt MT6589 telefonok esetén normál módon bekapcsolt telefonnál is működik az ideiglenes root megszerzése, tehát a mentés is!
-
RBJ
addikt
Na végre, hogy vagy. na kinyomom mert lassan két órája csinálja.
mondjuk lehet érdekes, hogy framaroot al root olt a teló elvileg de mégse látja a droidtools annak.
Na rányomok rootlja ok végigcsinálja. de érdekes módon soha nem indult újra a telo.
Utána aktív lett a backup gomb is. -
Nézd meg nincs-e egy rejtett felugró ablakban egy olyan, hogy "tömörítsem a mentést"? (talán packing backup vagy ilyesmi).
Mert ez már egyszer engem is megszivatott.Ha nem bírod a win-t és van root jogod, akkor ments dd-vel.
Kb. az MTKDroidTools is így ment, azért is kell neki a root jog. -
RBJ
addikt
mindegy mentek így, te jó ég meddig mókol ez vele?
-
RBJ
addikt
droidtools al backup ot nyomnék erre kiírja, hogy nem talált sd card ot és így nem tudja menteni a system és felhasználói appokat.
-
RBJ
addikt
flashtools nál a 6. pont után elakadtam, nem egyértelmű
-
RBJ
addikt
elvileg megcsináltam a scarter file t mégse akarja elfogadni a flashtools.
-
RBJ
addikt
Érdekes root olt a telefonom elvileg framaroot al mégis a droidtools nem látja annak.
backup gomb inaktív -
rakoz
újonc
Hello.
Sikerült feltennem mobileuncle tools-al a cwm recoveryt felajânlotta hogy bootoljon e recoverybe , raböktem hogy igen be is hozta a cwm recovery menujet, ott viszont ramentem arra hogy telefon ujrainditasa és ott volt 2 opció: 1-fix root and restart, 2-sima restart én erre mentem ra szepen el is indult a telefon root ugyanugy megmaradt azota is működik rendesen a root. De viszont azota sehogy sem tudom elinditani azt hogy belepjen a recoverybe. Se gombkombinacioval se mobileuncleval csak fekete kepernyo jelenik meg egy halvany hattervilagitassal. Telepittem fel frisebb verziot is cwm-bol de semmi. Gombkombinacioval csak a gyari kinai hulladek factory modot tudom elerni ezzel:power gomb+ hanger fel. Cwm et sehogy se. Telefonom: Lenovo S920. Elore is koszonom. -
mtibi55
tag
KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!!
-
perik
csendes tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. A feleségemnek van egy MPAI S720C telefonja. Tegnap "sikeresen" frissítettem rajta a romot Este még játszott rajta stb. Reggel mikor felkelt se kép se hang. Akku csere nem segített. A recovery-be sem lehetett belépni. töltőre nem reagált. Gondoltam visszavágom rá a mentést de a Flashtool nem látja illetve állandóan a "BROM ERROR: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032)" hibát adja. Valakinek valami ötlet? Előre is köszi -
perik
csendes tag
Sziasztok.
A Rom újratelepítés működik, csak épp IMEI számok nincsenek. Hogy tudnám visszavarázsolni? Köszi -
perik
csendes tag
Sziasztok.
Van egy M-PAI S720c dualos kínai csoda. MTK6572 alapon. Scatter file már van de nem találok hozzá megfelelő CWM-et. Valaki tud ilyesmit. Előre is kösz -
A scatter-ben van a partícióleírás, hogy mi hol helyezkedik el.
Amikor betallózod, akkor behúz mindent, ami abban a könyvtárban van, amelyikben ő maga.
A tiltás amit írtam az az miatt van, mert az a két legérzékenyebb része a telefonnak. Ha rossz fájllal kerül átírásra, akkor nagy tégla lesz belőle.
Ha nincs a secro a mentési könyvtárban, akkor az fura, főleg ha a scatter írja.
A secro-t le lehet másképp is menteni, de nem oly egyszerű (blogomban: dd mentés , vagy pedig az SP flashtool readback bejegyzések)Amíg nem kell a flashtool-t használni, addig ne is próbálkozz; szerintem.
-
Az újabb Droidtools-ok lk.img néven mentik az ubbot-ot.
A sec-ro pedig sec_ro, amit át kell nevezni secro-ra.
Ezeket megtalálod a nem-"!Files_to_Flashtool" mappában, hanem a mentési mappában.preloader és dsp_bl flesselése csak extrém hulla telefonnál engedélyezett, amúgy tilos!
-
csabi10
senior tag
Sziasztok!
A leírás alapján megcsináltam a mentést a telefonról, készítettem flashtool-hoz fájlokat, de amikor vissza akarom állítani a flashtool-al a telefont betallózom a mentést akkor 2 fájlt hiányol az egyik az UBOOT a másik a SEC-RO. Ezek nincsenek az MTK droidtools !Files_to_FlashTool mappában. Még új vagyok a kínai telefonok területén ezek a fájlok kellenek a visszaállításhoz, ha igen akkor az mtkdroidtools miért nem hozza őket létre.
A telefon egy Concorde SmartPhone 5000 -
mtibi55
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van egy kínai androidos telóm,[link] minden frankón működik (ez ritka). Csak egy olyan gond jelentkezett egy pár napja hogy az érintő képernyő önállósítja magát és magától bedobja és elveszi a gyors menüt. Viszont a valós érintésre pedig nem reagál, egyedül a vissza gombra. Ha lezárom a képernyőt és újra kinyitom akkor megint jó majd röviddel ezután kezdi megint a hülyeséget. Szerintetek ez szoftveres vagy hardveres hiba?És ha szoftveres akkor megoldható-e hogy egy ugyan ilyen telóról átmásoljam a romot? Válaszokat kösz előre is. Mtibi55 -
Az attól függ, hogy mit tartalmaz.
Normál esetben "nem szerencsés" megosztani a userdata, nvram mentést.
A többi elméletileg mehetne, de megnéztem azokat a ROM-okat, amiket nálam hozzáértőbb emberek osztottak meg, úgy néz ki, hogy a
__NODL_xyz kezdetűek nem szoktak szerepelni a megosztott gyári romok esetén, ez alól talán kivétel a sec_ro, amit secro fáljnévvel szoktak illetni.
Ilyen más által megosztott ROM például a ZTE V970-es telefonhoz Bruno Martins által megosztott ROM.
Én ezt vettem alapul (mármint a fájlmegosztáshoz).
DE!
Ebben a v970-es ROM-ban találsz userdata img-t. Ez azért van, mert az a userdata.img már átalakításon ment keresztül, és csak a /data/app könyvtárat tartalmazza, mást nem. Ez miatt biztonságosan lehet flash-elni.
A módosított tartalmat lehet ellenőrizni, ha a userdata.img-t az ember csatolja. (Linux alatt lehetséges minden erőfeszítés nélkül ilyet csinálni)Ha gyári állapotra történő visszaállítás után csinál valaki egy MTKSroidTools-os mentést, aztán a "prepare files for flashtool" opciót választja, akkor ez a jó kis program megcsinálja a módosításokat, _ha minden igaz_. Még nem ellenőriztem ezt a data-ra vonatkozóan, de logikusnak tartanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest