- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- VR topik
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Everest / AIDA64 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivatti10
aktív tag
A Fashtool viszaállításkor(csak a boot.img-t jelöltem be) 8038-as ERRORt ír ki, tehát Firmware Upgradet kell választanom. PMT-s scatterem viszont nincs. A mentésben van adatpartíció? Ha igen, melyik fájl az?
-
A romok felrakásáról sasa311 írt egy kis szösszenetet. Ehhez annyi kiegészítés, hogy Lenovo telefonoknál a "DA DL all with checksum" jelölőnégyzetet be kell pipálni, különben nem fog boot-olni a telefon.
De mindenekelőtt legyen egy komplett rendszermentésed, különösen az nvram blokkeszköz szakaszról, mert az igen sok egyedi, telefonspecifikus adatot tartalmaz (pl. imei szám).
És az is fontos, hogy Lenovo esetén megkülönböztetünk ROW és CN változatokat.
Szóval nagyon óvatosan közelíts a flash-eléshez. (A p780 topikban foglalkoztunk ezzel sokat) -
cozmo
őstag
Köszönöm a tájékoztatást. Azonban lehet figyelmetlen vagyok, de nem találom írásaid közt a "mezei" gyári rom felrakás menetét. Korábban letöltöttem a legfrissebb gyári ROM-ot innét [link] Viszont ebben sincs magyar nyelv.
Ez nem nagy baj, ha legalább megy majd a google play store rajta. ROOT-olni sincs szükségem.Itt írja a ROM felrakás menetét:
"ROM Install :
- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6589_Android_scatter_emmc.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery.
- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !
- You can now safely disconnect your phone and turn it on."Ezt így 100%-ra feltöltött akkuval végig csinálom, akkor lehet téglásítani? Mire figyeljek, szükséges előtte ROM backupot csinálni?
Sima "mezei" micro usb kábel gondolom elég hozzá... -
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
Szia Cappa!
Végzett a Flashtool, mind a 18 sort(scatter tartalma) lementettem, létrehozta a fájlokat. Mentésnél elneveztem, és IMG kiterjesztést adtam nekik, nagybetűvel. Ez így oké? Esetleg szükséges valami visszaellenőrzés? -
-
cozmo
őstag
Adott az alábbi telefon.
Model number: Lenovo S960
Android version: 4.4.2
Baseband version: S960.V102, 2014/03/03 14:15
Bulid number: VIBEUI_V1.5_1423_10_ST_960Állítólag volt rajta magyar nyelv, (online frissítés után) most csak angol, meg két krixkrax.
Play store telepítés és elindítás után összeomlik.Mit lehet vele kezdeni?
Magyarul tudó gyári ROM?
Play store?Válaszokat előre is köszi!
-
ivatti10
aktív tag
Igen, az már a root levétele után van. Roottal sárga, és közvetlen utána jelzi, hogy érzékeli a rootot. Ezután rányomok az aktív root gombra, többször elindul a folyamatjelző, eljut a végéig, újra elindu, ismét a végére ér, ezt csinálja néhány percig, majd megáll, aktív lesz a root gomb, a backup továbbra is passzív, mint az egész folyamat alatt. Lehet, hogy még egy próbát teszek vele, de ha már kiszámoltad az értéket, mepróbálom a Flashtoolt. Köszi mégegyszer mindent!:-)
-
válasz
ivatti10 #688 üzenetére
Szia!
A sárga kocka után nem írt ki semmit?
Mert azt kellene kiírnia, hogy megszerezte az ideiglenes root jogot az újraindításig.
Csak ez után lesz aktív a backup gomb.Amúgy meg tudtam nézni a képet (ezt napközben nem tudom), ott kék a négyzet, és azt írja, hogy CWM-ből root-olható. CWM készítéshez pedig kell a recovery.img, a blokktérkép, és a boot.img.
-
ivatti10
aktív tag
Köszönöm a választ! Próbáltam ezzel a verzióval is, és ugyanúgy jártam, mint a linkelt hozzászóló, amikor rootolva csatlakoztattam. Sárga volt a bal alsó szín, rootra nyomtam, jóváhagytam, dolgozott, és mindig újra kidobta az aktív root gombot, passzív backup gomb mellett. Próbáltam mindenféle módban, leszedve a rootot is. Ezért próbálom meg a Flashtoolos mentést, melyhez az Általad küldött számsor lesz szükséges, már csak abban bízom, hogy ezen alkalmazással nem lesznek ilyen váratlan gondjaim. Mindezt csak holnap délután. Köszönöm még egyszer a segítséged!
Ja? És a hibaüzenet hivatkozását felraktam a 683-as hozzászólásban. Ha ki lehet belőle valami okot hámozni.
Köszi! -
válasz
ivatti10 #686 üzenetére
Próbáld a 2.5.2-es verziót, és ez alapján próbáld.
Ha nem megy, akkor nézd meg, hogy mit ír ki. -
ivatti10
aktív tag
Megcsináltad???!!! El sem hiszem! :-) Köszönöm!!!! Csak holnap délután jutok a gép elé, de a remény legalább él tovább.
Olvastam az Általad idézetteket, de ez 6572-es processzor, egyébként meg bekapcsolva, és recoveryben is próbáltam, sikertelenül.
Köszönöm a számítást, holnap nekiesek újra! -
válasz
ivatti10 #684 üzenetére
A readback data:
NAME readback start readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x00600000
MBR 0x0000000000600000 0x00080000
EBR1 0x0000000000680000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000700000 0x00300000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a00000 0x00500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000f00000 0x00A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000001900000 0x00A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000002300000 0x00020000
UBOOT 0x0000000002320000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000002380000 0x00600000
RECOVERY 0x0000000002980000 0x00600000
SEC_RO 0x0000000002f80000 0x00040000
__NODL_MISC 0x0000000002fc0000 0x00080000
LOGO 0x0000000003040000 0x00300000
__NODL_EXPDB 0x0000000003340000 0x00A00000
ANDROID 0x0000000003d40000 0x28A00000
CACHE 0x000000002c740000 0x17800000
USRDATA 0x0000000043f40000 0x52C00000Ezt olvastad?
frissítés 2013.10.02.Az újabb verziónál, mint pl. a 2.4.8, ott a leírt factory módban történő mentés továbbra is működik MT6577 esetén, illetve jó hír, hogy a root-olt MT6589 telefonok esetén normál módon bekapcsolt telefonnál is működik az ideiglenes root megszerzése, tehát a mentés is!
Nem kell a factory mode már... tessék szíves lenni olvasni. -
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #683 üzenetére
Van esetleg valaki, akik otthon vannak a hexadecimális számításban? Flashtoollal is meg tudnám csinálni a mentést, de ez nekem magas. Legalább a recoveryt és a bootot jó lenne kimentenem. Az értékek, ha mégis . . .:
PRELOADER 0x0{}
MBR 0x600000{}
EBR1 0x680000{}
__NODL_PRO_INFO 0x700000{}
__NODL_NVRAM 0xa00000{}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000{}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000{}
__NODL_SECCFG 0x2300000{}
UBOOT 0x2320000{}
BOOTIMG 0x2380000{}
RECOVERY 0x2980000{}
SEC_RO 0x2f80000{}
__NODL_MISC 0x2fc0000{}
LOGO 0x3040000{}
__NODL_EXPDB 0x3340000{}
ANDROID 0x3d40000{}
CACHE 0x2c740000{}
USRDATA 0x43f40000{}
__NODL_FAT 0x96b40000{}
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8{} -
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #682 üzenetére
Ilyeket értem el, remélem, jól töltöm fel a képeket:
https://drive.google.com/file/d/0B62qbnw7eUiQRmUyVmhFUjhyZ1k/edit?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B62qbnw7eUiQQ0FtWE5DRTAzZHM/edit?usp=sharing
Rootra nyomás után egyszer indul újra, ugye kikényszerített factoryban, és a Root gomb ismét aktív.
-
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #680 üzenetére
A kis ablak akkor sárga, ha rootolt a készülék. ah leszedem, akkor kék. De ha rányomoka rootra, újraindul, factoryba kényszerítem, de ismét aktív lesz a root, nincs backup lehetőség. Már kivettem az Usb hibakeresést is, hátha akkor, de semmi. Sajnos este vissza kell adnom a készüléket, így az esélyeim folyamatosan csökkennek.
-
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
MtkDroidTools 2.4.8b-vel próbálom menteni a készüléket, amely rootolt, Factory módban van. Felismeri, leokézom, hogy használja a rootot, és alul a folymatjelző elindul, végigmegy néhányszor, majd befejezi, de a Root gomb aktív, a Backup nem. Próbálom újra, hogy ne használja a rootot, folyamatjelzőzik megint nagyon sokáig, majd ismét nem engedi a mentést. A mobil nem is indult újra egyszer sem. A driverek oké, felismeri a mobilt, előszörre az eszközillesztők telepítése is sikerült. Bal oldalt a kis ablakocska sárga, nem kék, mint a leírásban. Van valami ötletetek? Addig megpróbálom másik verziójú progival, bár azt írták, eheu a procihoz ez jó.
A build propra miért kell nyomni? Az mire való? -
válasz
ivatti10 #677 üzenetére
A root-ot vissza lehet csináni a framaroot-tal, ha épp működik a telefon.
(Meg másképp is)Ami pedig a vizsgálódást illeti, ha nem működik rendesen egy telefon, utána is ki lehet szedni belőle az adatokat (pl. flashtool-lal), és akkor látszik, hogy mit módosítottak a system-en.
Flashtool-lal vigyázni, a preloader-t nem szabad flesselni!
-
ivatti10
aktív tag
Erre gondoltam, hogy Flashtoolos visszaállításhoz nem kell a bekapcsolt állapot. A Factory mode teljesen eltűnt, a recovery csak minden kb 20-adik indításra hajlandó munkába állni. Usererrort nem feltételezek, annyira óvatosan kezelte a gazdája, a rendszerfájlokhoz biztosan nem fért hozzá. Én is azt tervezem, hogy a gyári recoveryt visszatéve már szervízképes állapotban lesz. Igaz, rootolva is volt, de ha nem tudják életre kelteni, talán nem is észlelhetik. Persze a legjobb lenne, ha működne, mert a szervizelési idejükről nagyon rossz hírek keringenek. Ritka segítőkész, gyorsreagálású ez a topik, gratulálok hozzá, elsősorban Neked! :-) Ha mégis jutok valamire, megosztom a tapasztalatokat. Köszönöm!
-
válasz
ivatti10 #675 üzenetére
Állítólag olyan jelenség előzte meg mindezt, hogy szétesett a kép, mint amikor a műholdas vétel bekockásodik
Az olyan hw hibára utaló jelenség is lehet.Igaz, a visszaállításhoz nem kell bekapcsolni.
Ezt hogyan is érted? Arra, hogy flashtool-lal ráteszed a másik telefonról mentett rom-ot? Mert akkor igaz.Az is fura, hogy a factory mód eltűnt, és a recoveryben indításnál csak újraindul, maga a recovery mód nagyon ritkán jön elő.
Ja, hogy eltűnt a factory mode. Ha előtte volt, akkor az lehet juzer error is (törölt olyat, amit nem kéne).
A recovery pedig ha nem jön elő, csak ritkán, az megint több dolog miatt lehet.Szerintem rakjátor gyári állapotba, és ha utána is vacakol, akkor szerviz.
-
ivatti10
aktív tag
Igen, data, mindhárom megvolt többször is, de wipe cache semmi változás. Ha kikapcsolva kezdem tölteni, akkor is bekapcsol, és újraindul folyamatosan. Állítólag olyan jelenség előzte meg mindezt, hogy szétesett a kép, mint amikor a műholdas vétel bekockásodik. Igaz, a visszaállításhoz nem kell bekapcsolni. Az is fura, hogy a factory mód eltűnt, és a recoveryben indításnál csak újraindul, maga a recovery mód nagyon ritkán jön elő. Oké, köszönöm a gyors választ, csak holnap tudom mindezt lebonyolítani, úgy, ahogy javasoltad. Köszi még egyszer!
-
válasz
ivatti10 #673 üzenetére
Lehet ez az összeomlás egy esetlegesen rossz CWM utóhatása?
Nem hinném.
Ha nem jó a cwm egy mtk-s telefonon, attól a rendszer még működik (eltekintve néhány spec esettől, de remélem ez nem az).
Ha rossz a cwm, akkor a mentés/visszaálíltás nem menne rendesen, illetve más baja is lenne (pl. imei vesztés).Factory reset volt már?
Az szokott segíteni.
Illetve egy dalvik cache törlés sem ártana.Jó megoldás, ha ugyanilyen típusú telefont MTKDroiddal lementem a teljes rendszert, és ezt átalakítás után Flashtoollal megpróbálom visszarakni a sérült mobilra?
Igen, de én csak a boot és system párost tenném csak fel.
A többit nem.Persze még mindig itt van a Factory mód hiánya.
És mire kell neked a factory mode? -
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
Overmax Vertis You, MT6572-es procival rendelkező mobil cwm felrakása után(amely működött, mentés is készült vele) 1héttel állandóan újraindul, minden előzmény nélkül. Néha előhívható a cwm, backupvisszaállítás megvolt, semmi változás. Factory mód nincs(még valamikor volt). Jó megoldás, ha ugyanilyen típusú telefont MTKDroiddal lementem a teljes rendszert, és ezt átalakítás után Flashtoollal megpróbálom visszarakni a sérült mobilra? Persze még mindig itt van a Factory mód hiánya. Lehet ez az összeomlás egy esetlegesen rossz CWM utóhatása? Van valami ötletetek? Köszönöm! -
-
válasz
krisz0007 #670 üzenetére
Mivel nem mtk-s, ezért itt nem jó helyen van a kérdésed.
De látom már a topikjában is megkérdezted.
Felesleges több helyen megkérdezned. -
krisz0007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy lenovo k900-as telefonom és egy picit belemélyedtem a ROM frissítésekbe és sikerült feltennem egy vibe rom-ot, ami helyett szerettem volna egy másikat (hát persze hogy a legújabbat, mert mohó voltam...)
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=52847943&postcount=1Csináltam egy teljes resetet (töröltem az eddigi fájlokat, majd újraindult és működött a rajta lévő android.) a lényeg, hogy bemásoltam a fájlokat az sdfuse könyvtárba,mint eddig is (usb-n keresztül) hogy az új rom kerüljön a telóra.
Ezután power+felhangerő gombokkal behoztam "droidboot" oldalt, ahol máskor az sdupdate-t használva elvégzi a frissítést.
De most azt írja ki:
"...
find sysytem.img.gz: 848341162
FLASH sistem...
E: Cannot remove /cache/fastboot.tmp
FLASH COMPLETE.
Find droidboot.img in /sdcard/sdfuse
Partition: fastboot, file: droidboot.img
Read droidboot...
FLASH FAILED!
Flash fastboot failed!!!"És ezután hiába indítom újra, a lenovo feliratnál megáll és annyi... ha behozom a recoveryt, akkor tudok a telefonban fájljai közt mozogni, de nincs rajta olyan menüpont, hogy felmásolhassam az új fájlt (illetve mások romot másolhassak az sdfuse könyvtárba).
Van olyan recovery, ahol ezt lehet, de pont ennél a telefonnál nem. Ha recoveryben rámegyek a factory resetre akkor sem történik semmi...
Tudnátok segíteni? Nagyon megköszönném, mert jelenleg téglaSajnos eredeti mentést nem csináltam a kártyára, tehát azt nem tudom használni. A
DB-t letöltöttem a számítógépre, de annak elindításakor nem látja az eszközt.Köszönöm előre is...
-
poffsoft
veterán
MTKdroidos mentéskor ezt az üzenetet dobta a log:
E:\Droidhoz\H7500\MtkDroidTools\backups\ZP810_130424_backup_140613-211758\MT6589_Android_scatter_emmc.txt
--- We keep blocks:
- preloader_and_dsp
- MBR
- EBR1
- nodl_pmt
- PMT tables found
- PMT tables OK, 22 blocks found
--- Kernel Block Map to PMT mismatch!
-------------------------------------------
BlockName Offset
Kernel: __NODL_FAT 0x0000000094F80000
PMT: FAT
--- scatter from PMTis write to the file:
E:\Droidhoz\H7500\MtkDroidTools\backups\ZP810_130424_backup_140613-211758\MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt
- Use it if SP FlashTool errors of 8038 or 4050 occursA kérdésem az lenne, hogy ez pontosan mit is jelent, hogyan lehet megjavítani, és kell-e javítani? /elolvastam, hogy 8038-nál a _pmt scattert kell(ene) majd választani, meg azt is olvastam "ne foglalkozz vele "
/
Annyit felfogtam, hogy a telefonban FAT-nak van jelölve a fat, a kernelben viszont __NODL_FAT - nak, csak halvány gőzöm nincs, ez (__NODL_FAT vs FAT) mit jelent... -
A 3. megoldás olyan, hogy először Flashtool-lal le kell menteni a telefon tartalmát (ez ugye biztonsági mentés, tehát mindenkápp javasolt).
Aztán a megfelelő fájlokból egy CWM-met kell kreálni.
CWM-ből pedig egy zip-et kell csak lefuttatni, és kész a root. -
Vagy felteszed a framaroot legújabb verzióját és megpróbálod vele root-olni
vagy motochopper 1 klikkes próba
vagy CWM-ből root-oló zip. (ehhez persze kell cwm) -
egabi71
aktív tag
sziasztok,van egy alcatel ot 7041x tip.készülékem.mtk 6582 procival.hogy lehet rootolni a készüléket? elöre köszönöm a vàlaszokat
-
Viszont van benne egy ilyen rész: Kernel Block Map to PMT mismatch! Ez nem gond?
Nem kell vele foglalkoznod.MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt
- Use it if SP FlashTool errors of 8038 or 4050 occurs
Az említett hiba esetén kell a pmt-s scattert használni.Más: Szeretném átparticionálni a telefonomat. Lenne egy láma kérdésem. A fórumban talált leírás szerint a menete a következő: mentés,
Igen, CWM mentés.
recoveryből zip futtatás, majd wipe és mentés visszaállítás.
Nos, itt a mentés, visszaállítás alatt a CWM backup és restoret kell érteni?!?
Igen, CWM-ből csak a data-t:
CWM-ben
backup and restore --> advanced restore --> |dátum| --> data --> yes -
válasz
Ágica.21 #654 üzenetére
Ha jó az imei, akkor lehet, hogy a system-ben lévő "alapsávi" nem egészen passzol.
Ez esetben várhatóan az nvram nem sérült. Nem kell erőlködni a visszaállítással.Hogyan tudom csak a boot és a system.img-et visszaállítani?
Vagy flashtool-lal a boot és system szakaszokat pipálod be
vagy
ha az mtkdroidtools által, az sd kártyán létrehozott mentést CWM-ből visszaállítod. -
okmaci
csendes tag
Na nyomtam még1X egy backupot, itt a log:
--- root shel it is received temporarily before reboot !
--- The preservation folder on the computer: E:\downloads\P770 - P780\MtkDroidTools2.4.8\backups\Lenovo-P780_ROW_130628_backup_140612-142003\
--- In phone files will remain in the folder: /mnt/sdcard/clockworkmod/backup/140612-142003/
--- scatter is write to the file:
E:\downloads\P770 - P780\MtkDroidTools2.4.8\backups\Lenovo-P780_ROW_130628_backup_140612-142003\MT6589_Android_scatter_emmc.txt
--- We keep blocks:
- preloader_and_dsp
- MBR
- EBR1
- nodl_pmt
- PMT tables found
- PMT tables OK, 23 blocks found
--- Kernel Block Map to PMT mismatch!
BlockName Offset
Kernel: __NODL_PRELOAD 0x0000000003980000
PMT: PRELOAD
Kernel: __NODL_FAT 0x0000000088D80000
PMT: FAT
--- scatter from PMTis write to the file:
E:\downloads\P770 - P780\MtkDroidTools2.4.8\backups\Lenovo-P780_ROW_130628_backup_140612-142003\MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt
- Use it if SP FlashTool errors of 8038 or 4050 occurs
- nodl_pro_info
- nvram.bin
- userdata_nvram_only.ext4.tar
- nodl_protect_f.ext4.tar
- nodl_protect_s.ext4.tar
- nodl_seccfg
- uboot.bin
- boot.img
- recovery.img
- nodl_secro.bin
- nodl_preload.ext4.tar
- nodl_misc
- logo.bin
- EBR2
- nodl_expdb
- system.ext4.img
- system.ext4.tar
--- task is complete ---
--- Preparation of files for FlashTool is impossible, file isn't found : E:\downloads\P770 - P780\MtkDroidTools2.4.8\backups\Lenovo-P780_ROW_130628_backup_140612-142003\MT65??_Android_scatter*.txtViszont van benne egy ilyen rész: Kernel Block Map to PMT mismatch! Ez nem gond?
Más: Szeretném átparticionálni a telefonomat. Lenne egy láma kérdésem. A fórumban talált leírás szerint a menete a következő: mentés, recoveryből zip futtatás, majd wipe és mentés visszaállítás. Nos, itt a mentés, visszaállítás alatt a CWM backup és restoret kell érteni?!?
-
Ágica.21
csendes tag
-
válasz
Ágica.21 #652 üzenetére
hát ennek az lett az eredménye, hogy felismeri hogy milyen szolgáltatós lennék, csak át van x-elve, így nem tudok telefonálni... továbbá eltünt felül az értesítési sávom is
Ez az eset még mindig jobb, mintha be sem kapcsolna.
Ugyanis ez esetben a mentésből csak a boot.img és system img visszatétele javasolt flashtool-lal.
Ekkor vissza kell kapnod a saját rendszeredet.Van imei számod? (tárcsázóban *#06# kóddal ellenőrizheted).
MTK toolsal ha van mentésed akkor md5 fileból vissza lehet állítani az IMEI-t,
az md5 fájl csak egy ellenőrzőösszegeket tartalmazó szövegfájl, semmi köze az imei-hez.
Az imei-t az nvram bin fájl tartalmazza (5MB-os fájl). Ha az megvan, akkor azt vissza lehet küldeni a helyére. -
Ágica.21
csendes tag
Sziasztok!
Már írtam a Dual simes andorid telefonos topikba is, de gondoltam hátha inkább ide való a dolog.
Végső elkeseredésemben írok Nektek, eddig szerencsére mindig sikerült valahogy újraélesztenem téglásított telefonjaimat, de valahogy ez most nem sikerül
Nah a helyzet az, hogy van egy Dapeng I9977 Mini Pad nevezetű kütyüm.
Történt hogy megpróbáltam custom rom-ot pakolni rá, aminek a vége egy téglásított telefon lett, amit nem ismert fel a gép sem, így jött a testpointos jumperelés és egy stock firmware felrakása.
Csináltam mentést a gyári rom-ról, de a Flashtool 4050-es error kóddal kidobott, így nagy hülyeségemre, leszedtem a netről egy firmware-t ami reméltem hogy jó lesz, hát ennek az lett az eredménye, hogy felismeri hogy milyen szolgáltatós lennék, csak át van x-elve, így nem tudok telefonálni... továbbá eltünt felül az értesítési sávom is.Sok mindent próbáltam már, olvastam hogy MTK toolsal ha van mentésed akkor md5 fileból vissza lehet állítani az IMEI-t, de hiába van mentésem, nincs benne md5 file.....
http://logout.hu/bejegyzes/cappa72/mtkdroidtools_mentes_visszaallitasa_sp_flashtool-l.html
Ezek sem sikerültek sajna:
http://logout.hu/bejegyzes/hungobungo/imei_javitasa_mediatek_65xx.html
http://logout.hu/bejegyzes/cappa72/imie_helyrehozasa_ha_mar_elkeseredtel.htmlNagyon szépen kérek valakit, legyen olyan kedves és segítsen nekem.
Előre is nagyon szépen köszönöm, remélem nem volt off...Sziasztok!
-
okmaci
csendes tag
Köszi. Megnéztem az md5 fájlt és igazad van, nincs benne a scatterekhez tartozó ellenőrző összeg. Kicsit furcsa és logikátlan számomra, hiszen közvetlen backup után próbáltam előkészíteni a flashtoolnak a fájlokat és emlékeim szerint nem volt semmi hibaüzenet a logban a backup során. Akkor meg miért keresi ott, ha pár perccel előtte nem hozta létre?! Na mindegy, van időm, nyomok még egy backupot és megnézem, most mit mond.
-
Hát bíz' log nélkül nehéz kitalálni, max az a sejtésem van, hogy jelenleg 2 scatter van, és ez megzavarja (ez akkora feltételezés, mint az ólajtó...)
Nézd meg, hogy az md5 fájlban ott vannak-e az scatter-ekhez tartozó md5 összegek.
@(#648) arfer
A prepare blocks for flashtool szerintem akkor kell, ha flashtool-lal kibányásztad egyben az egész teló háttértárát
Nem, nem így van.
Arra a "To process file ROM_ from flashtool" gomb való. -
arfer
senior tag
Ugyan nem cappa vagyok, és lehet, rosszul is tudom, de az általad beírt mentés már jó a flashtool-nak alapból. A prepare blocks for flashtool szerintem akkor kell, ha flashtool-lal kibányásztad egyben az egész teló háttértárát, és azt kell szétbontani olyan formára, mint amit linkeltél. De majd az okosak kijavítanak, ha h*lyeséget írtam...
-
okmaci
csendes tag
Szia Cappa mester!
Lenovo P780-amról mtkdt-vel (2.4.8) készítettem mentést. Gondoltam egyből elvégzem a flashtoolhoz való előkészítést is, de viszont amikor rányomok a "prepare blocks for flashtool"-ra majd kiválasztom a megfelelő backup könyvtárból a files.md5-t akkor kiírja, hogy lehetetlen végrehajtani a feladatot, mivel nem találja a scatter fájlt. Pedig ott van, ráadásul 2 példányban is. Ime a fájllista, amit létrehozotta backup:
boot.img
EBR1
EBR2
files.md5
firmware.info
logo.bin
MBR
MT6589_Android_scatter_emmc.txt
MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt
nodl_expdb
nodl_misc
nodl_pmt
nodl_preload.ext4.tar
nodl_pro_info
nodl_protect_f.ext4.tar
nodl_protect_s.ext4.tar
nodl_seccfg
nodl_secro.bin
nvram.bin
phone.info
preloader_and_dsp
recovery.img
system.ext4.img
system.ext4.tar
uboot.bin
userdata_nvram_only.ext4.tarMi lehet a problémája?
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #644 üzenetére
szia Aytukabozs, bocs hogy ilyen későn jelentkezem,a két linkelt, rommal probálkoztam brom error, lett a vége, vagy L uzer error,
valami ilyesmi, de köszönöm. nem lett diadal a vége, ugy hogy a gyári rommal vigyorgok tovább, savanyuan
-
ratracerbalu
csendes tag
szia Cappa , kősz az eddigi, fáradtságodat, a wifi inditásnál, ugyan ki irja NWRAM WARNING... de attól megy a wifi, viszont imei érvénytelen, a nagy vicc pedig az hogy FACTORY MODE ban pedig szoft . verzio azonositásnál, ott tündököl a két korrekt imei szám, hát ettől dobta az agyam az ékszijjat, sz.tem holnap szerviz, ez már túl sok, nem tudom ha van ötlteted, mit lehet vele csinálni, falazáson kivül . vagy belül?
-
herc234
csendes tag
válasz
nokiauser #642 üzenetére
Nekem mondod?
Z2-őt mostmár nem akarok venni hogy aztán 2 év múlva 5 ezerért se tudjam eladni :-)
Nekem sikerült egy ilyet vennem bár még csak nav-bácsinál van.(persze hogy pont ez
bukik meg a vizslán a többi vacak meg mind átjön)De mivel épp vitában vagyok az eladóval
(hiába nem nagyon tetszik már a dolog) az kéne hogy amint megjön a cuccos azonnal tudjam
bízonyítani hogy kamu az egész és akkor mondjuk ki lehet vele egyezni egy alacsonyabb árban.
A droidtools amit csinál scatter filet-t azokból az infókból honnan töli le a flashtools a dolgokat?
Egyáltalán a DT a hardware-t nézi vagy csak a szoftware-t?Állítólag ehez a telefonhoz tartozik
ez a zip file amit nézegetek.(egy másik kereskedötől kértem) A file-ban találtam pár temp file-t.
Mindenféle benchmark progitól. (antutu cpuz stb...)Félek már ezekben sem lehet majd megbízni.
A telefont nem akarom szétszedni de kéne egy tuti módszer arra hogy kiderítsem milyen proci lakik benne.
A 2GB ram nak sem hiszek már mivel trükközésel azt is meg lehet oldani a flashből hogy azt higgye a teló
annyija van.ui.: ha tényleg egy vacak és kiegyezem az eladóval max odaadom az asszonynak neki mindegy
hány mag. :-) -
herc234
csendes tag
Üdv!
Egy Build.prop-ban ezen sort találtam.
ro.cputype.fake=MTK MT6592Nem találtam semmilyen leírást ilyesmiről de
ez azt jelenti amit gyanítok?
(Behazudja az appoknak hogy a cpu MT6592?!?)
Van olyan progi marketen ami tuti a dolog "mögé lát?"
Vagy az MTKdroidTools a tényleges Hardware-t nézi? -
válasz
ratracerbalu #638 üzenetére
Nos, akkor vélhetően sérülhetett az vnram, ami nem jó hír.
A wifire van megoldás, kell egy cwm szkript.[link] -
ratracerbalu
csendes tag
szia Cappa , a blogodban lévő leirás alapján, a protect-s rendben van ,lost+found , md van benne, viszont, wi fi csatlakozásnál, azt irja
WRAM WARNING ERROR=0x10..., próbáltam hex editorral ujra írni a mac címet, de kapufa ,tényleg nem tudom,mi lesz ebből a telóból, előre is köszönöm
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #635 üzenetére
HELLO , van egy olyan problémám, hogy az adb terminálon keresztül nem tudok semmilyen paranccsal belemászni a telóba, pedig adb eszkőz illesztő van , usb vcom van,
nvram warning error, 0=1000, az imei hiány miatt -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #635 üzenetére
Kosz nagyon, delutan leszek gepkozelben, majd irok, remelem sikerrol
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #573 üzenetére
szia aytukabozs, arra , gondoltam ha át tudnád küldeni a MUSEUI, vagy a LEWA romot, megprobálnám , azt felrakni, umi v109 gyári van rajta, viszont nincs imei szám, igy hálózat sincs, előre köszönöm
-
Roowland
csendes tag
válasz
aytukabozs #632 üzenetére
Igen, valóban az lesz a gond.Ha letakarom akkor nincs semmi baja, de viszont nem találok ilyen opciót, ahol ki lehetne kapcsolni. :\
-
Roowland
csendes tag
Hali!
Vettem egy kína telót, a neve z.doxio mini N900, MT6572 van benne.
Érdekes dolgot csinál, lakásban semmi problémája, de ha kiviszem a napra elkezd lapozni magától, nem marad egy másodpercig sem ugyan azon az oldalon.
Lehet erre valami megoldást találni?
Jó lenne rá valami ROM-t rakni, de még véletlen sem találtam semmit hozzá. -
válasz
ratracerbalu #628 üzenetére
Az nvramot gyorsan töröld le, mert azzal akár visszaélésre adhat lehetőséget!!!
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #628 üzenetére
az mtkdt tegnap az md5 sum nál ext4 bin sum error t adott, azért raktam őt is , és kőszi
-
ratracerbalu
csendes tag
http://data.hu/get/7765491/nodl_protect_s.ext4.tar
http://data.hu/get/7765492/files.md5
http://data.hu/get/7765494/userdata_nvram_only.tar
http://data.hu/get/7765495/nvram.bin
http://data.hu/get/7765496/secro.img
http://data.hu/get/7765497/nodl_protect_s.ext4.imgezer bocsánat ,ez eddig fel se tünt, hogy nem küldtem semmi linket
-
válasz
ratracerbalu #626 üzenetére
Ok, de hova?
Se link, se semmi. -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #623 üzenetére
probáltam a samu romot, kapufa az imei , miatt, egyébként a rom nagyon jó felrakom csak legyen használható, a teló, kősz szépen,
-
válasz
ratracerbalu #623 üzenetére
Én írtam, hogy mi lehet a megoldás.
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #622 üzenetére
az a gondom hogy nincs iei szám mtk droid tools ,se hozta vissza,
-
aytukabozs
addikt
válasz
ratracerbalu #621 üzenetére
Akkor most meg is gyógyult?
Gratula.
Ha érdekel van egy samsung Ui-s, egy lewa, meg egy MUSE UI rom rá...
(Mondjuk én végigpróbáltam és maradtam a gyári romnál) -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #620 üzenetére
volt egy angol leirás a flashtool használatáról, miszerint, teló kikapcs, akksi kivesz ,pár másodperc után akksi vissza, és mehet a flash, nahát ez nálam (umi s1), végig ment akksi nélkül ,és csak úgy ment végig,, csak leirtam ,hátha más is kinlódott ezzel a jelenséggel
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
aytukabozs #618 üzenetére
nálam az volt ,a probléma , hogy a teló tégla volt, ki be kapcsolgatott, csak recovery be állt meg bekapcsolva, a preloader ,meg a boot img. hibás volt , de a jó őreg flashtool rendbe szedte, másképp a kéménybe jó lett volna
-
aytukabozs
addikt
válasz
ratracerbalu #581 üzenetére
Ezt a színjátszást nekem akkor csinálja (az egyébként működő telefonom) ha töltőn próbálom bekapcsolni.
A tiéd sima akksiról bekapcsolás közben is? -
válasz
ratracerbalu #616 üzenetére
Csak nyugi (ha lehet ilyenkor ilyet mondani/írni).
Ha sikerül feltölteni, majd ránézek. -
ratracerbalu
csendes tag
ja igen megint csak zavaros mert nem irtam , hogy a egész listát,probáltam ,ahogy a backup volt,azt nem engedte, csak ha regisztrálok, meg tette regisztráltam , de nem engedett azonnal belépni, valami okból nagyon későn kapom meg az üeneteidet, ,de az e maileket is , a gépem hibája , elnézést szeretnék kérni, ezért a akadozó eljárásért, ezt a gépet is rendbe kellene szedjem , ha lesz majd rá idő, de addig is kösönöm, a fáradozásodat
-
válasz
ratracerbalu #614 üzenetére
Megint erdekes a feltoltesrol irt dolog mert a secro.img 6mb a protects.img meg 10 korul van.
Azokat nem kell szabdalni -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #613 üzenetére
nem engedte egyben feltőlteni, , több részben tudtam csak felküldeni ,remélem használható
-
válasz
ratracerbalu #611 üzenetére
Az mtkdroidtools-os mentes mappajaban mikyen fajlok vannak? (Lista kellene)
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #610 üzenetére
nem találtam a protect et , tudnál ebbe segiteni?
-
válasz
ratracerbalu #608 üzenetére
ami kellene most, az a secro és a protect_s fájlok.
Ha fel tudod tölteni valahova (pl. data.hu), akkor belenéznék, hogy azok legalább jók-e. -
válasz
ratracerbalu #606 üzenetére
Ezen a legalsó menüpont szokott lenni a power off.
De a nyugodtan vedd ki az akkut.
Csinálj egy MTKDroidTools-os mentést, mint említettem.
Ez legyen az első. -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #605 üzenetére
szép kinai factory van ezen a telón , full test re azt irta sim1 pass ,sim2 fail!!!!,most meg nem tudok kilépni belőle
-
válasz
ratracerbalu #603 üzenetére
Semmi gond.
Tehát az imei az invalid?
Tárcsázóban a *#06# kóddal tudod ellenőrizni.Ha igen, akkor akkor egy MTKDroidtools-os mentést csinálj, ami ahhoz kell, hogy a hibakeresést el lehessen kezdeni.
-
válasz
ratracerbalu #599 üzenetére
Jupííí!
Na ez már döfi!Az imei szám invalid?
Általában arra is van megoldás. Mégpedig több is.
Persze attól függ, hogy mi sérült. Az nvram, vagy a secro, vagy a protect_s. Ha az nvram, az baj, de általában a flash és a CWM-mes romok felrakásakor csak az utóbbi kettő szokott sérülni. Azok meg helyrerakhatók pikk-pakk.@(#600) bodrik11
Nem akartam személyeskedni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged