- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratracerbalu
csendes tag
láttam van itt egy hasonló cipőben járó kolléga, a neki adott linkek alapján jőttem rá hogy az usb driver sem , meg a flashelés módja se volt jó nálam , de hálás kőszőnetem, most már vissza tért bele a lélek, igaz hogy nem ismeri fel a sim kártyát, gondolom az imei szám miatt
nagyon köszönöm
-
válasz
ratracerbalu #596 üzenetére
Azt mondottad, hogy a CWM az bejön. Most azt mondod, hogy nem tudtad feltenni a cwm-met.
Akkor most van, vagy nincs?Meg kellene próbálni először a flashtool-lal readback-et csinálni. Ha ugyanis azt össze lehet hozni, akkor lehet flesselni is.
Ha gyári romot próbáltál meg feltenni, és installation aborted van, akkor ír valamilyen hibaüzenetet?
Mert ha nem, akkor szerintem flesselhető változatot próbáltál meg feltenni, ami CWM-ből lehetetlen.
(tegnap járt így valaki: elfeledte megnézni, milyen zip-pel is van dolga) -
ratracerbalu
csendes tag
szóval az a bajom , hogy próbáltam azt a cwm et felrakni, de nem sikerült, próbáltam a v109 umi romot flashelni, a piros oszlop végiment , ill. progres bar, és kellett volna induljon a sárga, nem indult , bocs a zavart irásért, de már nagyon kinlodás ez a az umi historia,.
probáltam sd kártyáról telepiteni romot, a gyári romot , ((instalation aborted) lette a vége -
válasz
ratracerbalu #587 üzenetére
probáltam az áltlad készitett romot, flashelni, az este ,
UMI S1-re én nem csináltam semmilyen ROM-ot.Másik: próbálj meg légyszíves érthetően írni. Próbáld tagolni a mondatot/mondatokat, mert még mindig nem lehet kibogozni mit mivel szeretnél összefüggésbe hozni. Így pedig segíteni sem nagyon lehet.
-
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #587 üzenetére
megprobálom a 2.5.2. mtkdt vel, referálok,habár egyáltalán mit probáljak meg?hogy ne legyen hülyeség
-
ratracerbalu
csendes tag
v2.5.3 mtkdt vel vannak ezek az eredmények , én pedig nem állok a helyzet magaslatán, probáltam az áltlad készitett romot, flashelni, az este , az angol flash tool leirás alapján, de ahogy vissza tettem az aksit azonnal indult a telo, recovery ben, viszont a piros progress bar végig ment 100% ig , a sárga viszont nem indult , pedig az idő számlálója, alapján 570 perc nél voltunk, igaz reggel is lett , időkőzben semmi nem tőrtént
-
válasz
#45553408 #585 üzenetére
Próbáld meg újabb verziós mtkdt-vel. (Nekem a 2.5.2 alatti verzióval egy Lenovo S660-at nem sikerült menteni).
Vagy a kábel vacakol, ez sem kizárt. - de először az mtkdt 2.5.2 / 2.5.3 verziót próbáld.@(#583) ratracerbalu
Az elég fura.
Ha az mtkdt-ben megjelennek az adatok recovery mode-ban is, akkor van adb elérés. Ekkor nem szabadna hibát dobnia. -
aytukabozs
addikt
Ha a recovery működik rajta akkor még mindig áll hogy van vagy 4 féle romom a telóra.
Vagy el lett barmolva rajta valami és nem fog felmenni CWM-mel?más:
Jövőhéten érkezik egy 6572-vel szerelt noname dualcore hozzám, lehet hogy majd jövök segítségért.
Új csak nem tud magyarul, jbartozás előtt meg mentenék róla... -
válasz
ratracerbalu #581 üzenetére
Kicsit zagyván írsz, hámozni kell a leírtakat, gondolom mobilról.
Az 580-as hsz meg számomra kibogozhatatlan.factory mode , megszökött
Ezek alapján a system partíció törlődött.ami függölegesen csikozva át megy szürkébe, és igy tovább kapcsolgat
Recovery alatt jó a kép? Mert akkor ezt a csíkozódást a nem megfelelő boot.img okozhatja.Szerk.:
Ha recovery-ben megáll a kép, akkor lesz adb elérés.
ott pedig legalább a partíciókiosztásokat meg lehet nézni.
adb shell cat /proc/partitions
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell cat /proc/emmc
parancsok kimenetei sokat segíthetnek. -
ratracerbalu
csendes tag
válasz
ratracerbalu #580 üzenetére
ja igen framaroot cwm , mod by Cappa 72 for umi s1 cwm-based recocery v6.0.1.2.( compiled by Bruno Martins), csak recovery ben marad bekapcsolva, factory mode , megszökött, sima inditásnál, meg jelenik az umi logo fehér alapon , ki kapcsol aztán vissza , piros kijelzővel , ami függölegesen csikozva át megy szürkébe, és igy tovább kapcsolgat
-
ratracerbalu
csendes tag
szia Kappa 72 . nem tudom mi az oka , viszont yaffs2 isnt defined, , a blocks map , szépen mutatja , mi hol mettől meddig van , probáltam , az mtk droid tools al scattre file t csinálni, arra panaszkodik hogy , PMT FILE ERROR, isnt found, phone info nál csak az mt 6589, build date , meg az kijelző tipusát , irja ki , mentésem nincs ugy néz ki , ebbe az esetbe, mit tudok csinálni, ?
-
wwenigma
Jómunkásember
Vettem egy Jiayu G3C telót, végigcsinaltam a leirasod, van teljes mentésem. Alapértelmezetten be volt rootolva a készülék. Itt van a scatter file tartalma. Hangerő LE + bekapcs gombra nem jött elő a factory mode. Van ehhez passzoló valamilyen recoveryd?
mod: jött frissites MTKdroidtools progihoz (2.5.3), azzal csinaltam.
-
Botigta
aktív tag
Ja, ha ez lényeges, MTK6592-es proci van benne. Végül is találtam a neten erre a procira más telóban root-olást, azt ezen is végre lehet hajtani?
-
Botigta
aktív tag
Sziasztok
Most vettem egy ARM Cortex-A7 SoC-os telót. Szerintetek lehet azt rootolni? -
aytukabozs
addikt
válasz
ratracerbalu #571 üzenetére
Ha nincs mentésed, van 4 db kínai UMI fórumról mentett CWM-mel feltehető vegyes romom rá (Lewa, S4 UI, MuseUI, meg az utolsó gyári), valamint 1 DroidTools mentés is a sajátomról (azt majd Cappa maszter megmondja hogy azt tudod-e használni).
Telepítés előtt megvolt a full wipe?
-
válasz
ratracerbalu #571 üzenetére
A meg mukodo rendszerrol van mentesed?
Ha van akkor vissza kell tenni. Itt a leiras [link] -
ratracerbalu
csendes tag
sziasztok az én problémám egy umi s1 es , ami nem akar bootolni semmi képp pedig a rom telepités végig ment, néha felvillan a kijelző ,meg újra indul , de azon túl kapufa, a needrom ról letöltöttem a v106 , v108 , 109 romot de nem lettünk barátok
-
mtibi55
tag
A scatter fájl már 3 példányban megvan a gépen más mappákban ez a mentés meg már 5 példányban létezik a kártyán mert ahányszor próbáltam annyiszor megcsinálta. Idő közben meg születet a megoldás a droid tools-os mentésre is csak újra kellett indítani a telefont és utána elindult a mentés rendesen. Most éppen a system.ext4.tar-nál jár egy jó ideje. Köszi a segítséget.
Flashtools-os mentésem már volt róla csak szerettem volna egy ilyet is. A meg kettőződött MUT-ra van valami tipped? Az újat sehol nem találom csak a régit. Hogy lehetne letörölni?
-
mtibi55
tag
Ugyan ezzel a felállással tehát program/gép már csináltam egy pontosan ugyan ilyen telefont és minden gond nélkül megcsinálta egyedül a kábel másik de meg próbálom egy másikkal. Az is lehet hogy én rontottam el a dolgot (újra olvastam a leírásodat) mert amikor rootoltam és kérdezte hogy kérjen-e ideiglenes root jogot újra indításig akkor azt nyomtam hogy nem. Bár most rootolva van véglegesen mégsem menti le a romot.
-
Hú, ilyet már láttam, és nem emlékszem a megoldásra.
Amit lehetségesnek tartok:
1, Olyan helyre tedd a mentést, ami a felhasználói fiókoddal elérhető (talán rendszergazdai jogot is igényel az MTKDroidtools).
2, Ne legyen ékezet és space a könyvtárnévben
3, legyen legalább 2GB szabad hely a telefonba helyezett fizikai SD kártyán
4, vacak a kábel
(a windows-os hibakeresés nem az én világom)Ami a MUT-ot illeti, keresd a /system/app könyvtárban, m44tools vagy com.mobileuncle.toolbox nevekkel is.
Vagy a /data/app könyvtárban ugyanezekkel a nevekkel. -
mtibi55
tag
AZ Mtk Droid Tools-al rootoltam. Csak megnyomtam azt a gombot hogy ROOT ezután amikor ezzel végzett ki írta a még hiányzó adatokat a bal oldalr . Ekkor átléptem a backup/recovery fülre és megnyomtam azt a gombot hogy BACKUP.. Erre már a hiba üzeneteket dobálja sorba.
A Mut-ot próbáltam simán nyomva tartással törölni de nem lehet ezután beléptem a rootexplorerbe de ott meg csak az eredetit találom, amit most rakott fel azt nem. -
Csak annyit ir minden fájlhoz hogy nem tudja a pc-re másolni ( vagy valami ilyet)
Akkor ez a baja.de még egy gondom akadt felrakot még egy MUT-ot most már kettő van a telón de nem tudom le törölni.
Próbáltad már valahogy törölni?Tipp: nézd meg az előző (jó)pár hozzászólást.
Akinek segítségre volt szüksége, még képernyőképet is csinált, pontos hibaüzenettel. És bár nem rövid idő alatt, de a nem működő telefonból működő lett.
Segítei akkor lehet, ha pontosan leírod mit csináltál, mivel, hogyan, és az esetleges hibaüzeneteket, probálmákat pontosan leírod. Különben a "valami baja van"-ra max "valami hiba van" válasz tud jönni. -
mtibi55
tag
A droid tools-al rootoltam a telefont és csinálni akartam egy backup-ot de nem csinálja meg. Végigmegy az állapotjelző de minden fájlra errort ír. Mi a fene baja van?
-
válasz
Istvanpepe #555 üzenetére
Végülis ezért van a fórum.
Gratula! -
válasz
Istvanpepe #553 üzenetére
Pontosan.
-
válasz
Istvanpepe #551 üzenetére
Akkor tedd fel azt, amit en portoltam.
Neha az automata cwm nem megy. -
válasz
Istvanpepe #548 üzenetére
Probald meg mtkdroidtools-bol.
Amikor casatlakoztatod es kiirja a telefon adatait, akkor jobb oldalon van egy "reboot" gomb, arra ravoksz. Ekkor elougrik 3 lehetoseg. Az egyik ugy vegzodik hogy "...revovery" . Arra kattints es varjuk az eredmenyt. -
Istvanpepe
csendes tag
illetve amit még észrevettem a mobil adatkapcsolat nem működik.
A mentést most csinálom (nem voltam gép közelben) -
válasz
Istvanpepe #546 üzenetére
És meg is vannak a fájlok a számítógépen ?
Ha igen, akkor már biztonságban van a telefon!Még azért cwm-be próbálj meg belépni, hogy működik-e.
-
válasz
Istvanpepe #543 üzenetére
Nincs root eleres. Ez okozza.
A root gombra nYomj ra.
Utana megkerdi hasznalja-e a mar telepitett su-t .
Igennel valaszlj.
Nezd meg a telefon kepernyojet nem ker-e jogot.
Ha ker root jogot add meg neki.
Utana megcsinalja a root elerest es aktiv lesz a backup gomb. -
Istvanpepe
csendes tag
Mtk droid toos al nem megy a mentés szürke a backup rész.
Mi a megoldás? -
válasz
Istvanpepe #539 üzenetére
Várható volt.
No de a write memory még mindig ott van.
Az viszont nagyobb odafigyelést igényel.
Ha van teamviewered és igényled, akkor megnézem "élőben". (Persze hozzájárulásoddal, illetve azt már privátban) -
válasz
Istvanpepe #537 üzenetére
próbáld meg ezzel a flashtool-lal: [link]
Egyszerre is flash-elheted a recovery és boot img-ket.
Ha még mindig hibaüzenetet kapsz, akkor egyesével kell beégetni a fájlokat (nem download-dal, hanem write memory-val. viszont az nagyobb odafigyelést igényel.
-
válasz
Istvanpepe #534 üzenetére
Ez akkor a portolt CWM hozzá:
Letöltés
md5sum: 314b07e89444ad02018ecf6256e95ef0
méret: 5,8 MB (6094848 bájt)Ezt is flashtool-lal kell feltenni, itt persze a recovery legyen csak bepipálva, és a fentebb linkelt recovery-t kell betallózni a helyére, és flash.
-
válasz
Istvanpepe #534 üzenetére
Akkor egy hajmeresztő dolgot kellene tenni:
Ami az eredeti CWM mentésed, abból a boot.img-t be kellene flesselni a telefonra.azt a scatter file-t használt, ami a w718-as linken van, hiszen a system-ig úgy néz ki, hogy jók a partícióméretek.
Falshtool-lal kell berakni a helyére.
Csak a bootimg legyen bepipálva miután a scattert (w718-as telefonhoz tartozó scatter) betallóztad, és a bootimg szövegre kattintva betallózod a CWM-ből kimásolt boot.img-t.Utána pedig próbáld meg elindítani a telefont.
Ha nem indul el, akkor val'szeg a system is sérült. Azt viszont csak recovery-ből lehetne visszatenni.
szerk.: közben portolok a fájlokból kiszedett infók alapján egy cwm-et.
-
válasz
Istvanpepe #532 üzenetére
A hírek:
1, a boot.img átíródott az újra, ami nem egészséges.
2, a recovery úgy tűnik, hogy az mtkdroidtools által generált, nem sérült.Hogyan próbáltál meg recovery-be belépni?
Merthogy ez alapján el kellene indulnia (mármint a recovery-nek), mivel rossz boot.img mellett is el tud indulni a recovery. -
Istvanpepe
csendes tag
válasz
Istvanpepe #530 üzenetére
http://data.hu/get/7699162/SEC_RO
http://data.hu/get/7699163/BOOTIMG
ez a jó -
Istvanpepe
csendes tag
válasz
Istvanpepe #530 üzenetére
http://data.hu/get/7699127/BOOTIMG
http://data.hu/get/7699128/SEC_RO -
válasz
Istvanpepe #527 üzenetére
Még egy dolgot kérnék, az MBR fájlt.
A secro és a bootimg nem lett jó, azt meg kellene próbálni megint.
-
válasz
Istvanpepe #526 üzenetére
Akkor az emlitett fajlokat becsomagokva tedd fel valahova (data hu jo lesz). Delutan megvizslatom
-
Istvanpepe
csendes tag
Itt vanna a kért file-k:
http://data.hu/get/7698875/BOOTIMG
http://data.hu/get/7698876/SEC_RO
http://data.hu/get/7698877/EBR1
http://data.hu/get/7698880/LOGO
http://data.hu/get/7698882/preloader
http://data.hu/get/7698883/RECOVERY -
Istvanpepe
csendes tag
kiolvasta.
-
válasz
Istvanpepe #523 üzenetére
Igazabol annak alapjan szamoltam.
Az csak arra vonatkozott volna ha te szamolod. De mivel nekem ez meg volt ezert sok dolgod nincs most vele. -
válasz
Istvanpepe #521 üzenetére
Ja mar ertettem . tehatca kephez kepest javitottad.
Na hajra!
-
válasz
Istvanpepe #518 üzenetére
Az a bootimg nem lesz jo.
Nem 0-nal kezdodik.Miert kellett javitani?
Szerk.: kis-nagy betu itt nem szamit.
-
Istvanpepe
csendes tag
kisbetű nagybetű számít?
-
Istvanpepe
csendes tag
A bootimg-t start andrest javítottam.
-
válasz
Istvanpepe #515 üzenetére
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni: Flashtool readback
-
válasz
Istvanpepe #513 üzenetére
Tehát úgy tűnik, hogy a preloader ép maradt, ami mindenképp jó hír.
Egyébként 10x mentetted ugyanazt.
Ráadásul nem is azt, amit írtam, de ez most igazán nem is volt lényeges.Innentől azonban kövesd a readback opciók leírásomat, és számold ki a kezdő és hosszcímeket.
Egészen a system szakaszig használd a w718-as telefonhoz tartozó scattert.Egészen pontosan itt vannak az adatok:
NAME readback start readback lengthPRELOADER 0x0000000000000000 0x00600000
MBR 0x0000000000600000 0x00080000
EBR1 0x0000000000680000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000700000 0x00300000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a00000 0x00500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000f00000 0x00A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000001900000 0x00A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000002300000 0x00020000
UBOOT 0x0000000002320000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000002380000 0x00600000
RECOVERY 0x0000000002980000 0x00600000
SEC_RO 0x0000000002f80000 0x00040000
__NODL_MISC 0x0000000002fc0000 0x00080000
LOGO 0x0000000003040000 0x00300000
__NODL_EXPDB 0x0000000003340000 0x00A00000Ha a mentések megvannak, akkor fogom kérni az alábbi fájlokat:
preloader
mbr
ebr1
bootimg
recovery
secro
logoHa mákod van, akkor az expdb-ig "szokásos" partíciókiosztásról van szó, és talán a recovery-t visszaállítva visszarakható a cwm mentésed.
-
Istvanpepe
csendes tag
rom 0-10 ig én adtam hozzá vagy egy is elég lenne?
-
válasz
Istvanpepe #510 üzenetére
Másik scatter file-t válassz, mert ez igy most nand flasht keres, a tiedben lehet hogy emmc van.
Pl ehy haier w718-as megtenne. Majd megprobalom linkelni.
Sot lehet hogy regebi flashtool is jo lenne.
Ahhoz is keresek linket.Szerk.: [link]
Itt megtalalod a ket letoltesi linket. Scatter es flashtool egyarant.
Csak readback-re hasznald! -
válasz
Istvanpepe #508 üzenetére
Readback opciót próbáld!
Az biztosan nem teszi tönkre a telefont! -
válasz
Istvanpepe #506 üzenetére
Viszonta cwm belépéskor mindig fekvő droid fogadott a billentyűk sem úgy működtek ahogy a leírásban.
Ez esetben nem ment fel a cwm; ez alapján maradt a 3e recovery, annak szokott ilyen indulóképe lenni.Azt a readback-et próbáld meg mindenképpen.
-
Istvanpepe
csendes tag
Azzal kezdődött az egész,hogy még a működö telóra feltettem a cwm et
Viszonta cwm belépéskor mindig fekvő droid fogadott a billentyűk sem úgy működtek ahogy a leírásban.A hangerő fel volt az ok a bekapcsoló pedig a hang fel. ekkor csináltam egy backupot és így készültek az 5.1 i fájlok. van mégegy az 5. hó 2. i. megtaláltam a needroom-ot és letöltve megpróbáltam feltenni a telóra az mtk val.de apontos lépéseket már nem tudom visszaidézni a teló újraindult és azóta ezt csinálja. adb vel nem sikerül kapcsolatot létesíteni "nincs eszköz"
egyedül a flashtool látja normál összekapcsolásnál preloader USB VCOM port ( com5 ) ként
ha pedig az usb rádugásakor nyomom a bekapcs és a hang le és fel gombot,akkor pedig MTK USB port (com 6) ként látja mindezt akku nélkül. vettem egy jig adaptert összedugva sem csinál semmit.
Hát,itt tartok most. -
válasz
Istvanpepe #503 üzenetére
Még1:
Egy flashtool readback opció segíthetne talán legalább annyit megnézni, hogy a használatos preloader működik-e egyáltalán, pl. ilyen adatokkal:
Start address: 0x0000000000000000
Length: 0x00600000 -
válasz
Istvanpepe #503 üzenetére
Tehát akkor:
Az általad lementett CWM mentésben lévő recovery és boot img-k egyértelműen ext4 fájlrendszerről beszélnek (system, cache, data partíciók)
Amit viszont megpróbáltál feltenni rá, az bizony ubifs fájlrendszerű.
Ez így elég nagy baj.
Térjünk vissza picit a gyökerekhez:
rom cserét akartam csinálni,mtk droid tools al. <-- ezt le tudnád írni, hogy hogyan akartad csinálni? Ez sok információt tartalmazhat.
Ez azért kell, hogy flashtool-lal vagy tényleg MTKDroidtools-zal próbáltad meg azt a rom cserét.
Minden apró részlet fontos.
Mit, mivel, mikor, hogyan.Nagy kár, hogy az eredeti scatter nincs meg. Ugyanis így nem ismerjük az eredeti partíciókiosztást.
Amit felraktál recovery abból lehet cmw-met kreálni, csak ugye nem tudjuk, hogy melyik rom-szakaszra kell... (hogy hova tegyük).
Esetleg, véletlenül nincs adb elérés, akár csak egy pillanatra is? -
válasz
Istvanpepe #499 üzenetére
A recovery.img és boot.img-t tedd fel légyszi valamilyen publikus helyre (pl. data.hu vagy ilyesmi), azokba is bele fogok nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest