- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #804 üzenetére
Szia Cappa! Mi a véleményed erről? Köszi!
"MTKDroidTools mentés átalakítása Flashtoollal való visszaállításra, erről lenne kérdésem, ha még van energiád. Flashtool betallózás után két fájlhoz nincs elérési út: CACHE, és USRDATA. Ez gond, vagy nem is szükségesek egy esetleges hibajavításhoz? Vagy betallózhatók szükség esetén egy meglévő eredeti gyári romból is?" -
ivatti10
aktív tag
Szép volt, gratula Nektek, végigszurkoltam! :-)
MTKDroidTools mentés átalakítása Flashtoollal való visszaállításra, erről lenne kérdésem, ha még van energiád, Kedves Cappa. Flashtool betallózás után két fájlhoz nincs elérési út: CACHE, és USRDATA. Ez gond, vagy nem is szükségesek egy esetleges hibajavításhoz? Vagy betallózhatók szükség esetén egy meglévő eredeti gyári romból is? -
ivatti10
aktív tag
Sziasztok: Szia Cappa!
Overmax alaplapcsere után érvénytelen IMEIszámok miatt nem csatlakozik a hálózathoz. Az előző adatlapnál elmentett IMEIt visszaállítottam, elfogadja, ezzel kapcsolódik. Kérdésem: ez így működhet, és biztonsággal használható a mobil? Gyakorlatilag a dobozán feltűntetett IMEIszámokat használja, bár az alaplap a csere miatt már más(de annál ugye érvénytelen IMEIt ír ki). Használhatom, vagy kérjem a szervíz véleményét? -
ivatti10
aktív tag
Szia Cappa!
Folyamatosan teszem fel Flashtollal az összetevőket. Már csak a komplett, PRELOADERrel kiegészített csomag flesselése van hátra, mert eddig nem sikerült életet lehetni belé. Szerinted mehet a PRELOADER is? Ha igen, így kompletten Download, vagy Firmware Upgrade? -
ivatti10
aktív tag
Minden elismerésem a segítőkészségedért! Sok Samsungos, és egyéb topikot végigjártam, de ekkora támogatást(támogatót)nem találtam sehol, szóval le a kalappal előtted! Viszem a szervízbe, aztán lesz ami lesz. Ha gariban nem javítják, talán tovább próbálkozom. Végigromoltam az összes Samsung S szériát, de ez túlságosan bonyolult számomra. :-) Köszönöm, még egyszer!
-
ivatti10
aktív tag
A Fashtool viszaállításkor(csak a boot.img-t jelöltem be) 8038-as ERRORt ír ki, tehát Firmware Upgradet kell választanom. PMT-s scatterem viszont nincs. A mentésben van adatpartíció? Ha igen, melyik fájl az?
-
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
Szia Cappa!
Végzett a Flashtool, mind a 18 sort(scatter tartalma) lementettem, létrehozta a fájlokat. Mentésnél elneveztem, és IMG kiterjesztést adtam nekik, nagybetűvel. Ez így oké? Esetleg szükséges valami visszaellenőrzés? -
ivatti10
aktív tag
Igen, az már a root levétele után van. Roottal sárga, és közvetlen utána jelzi, hogy érzékeli a rootot. Ezután rányomok az aktív root gombra, többször elindul a folyamatjelző, eljut a végéig, újra elindu, ismét a végére ér, ezt csinálja néhány percig, majd megáll, aktív lesz a root gomb, a backup továbbra is passzív, mint az egész folyamat alatt. Lehet, hogy még egy próbát teszek vele, de ha már kiszámoltad az értéket, mepróbálom a Flashtoolt. Köszi mégegyszer mindent!:-)
-
ivatti10
aktív tag
Köszönöm a választ! Próbáltam ezzel a verzióval is, és ugyanúgy jártam, mint a linkelt hozzászóló, amikor rootolva csatlakoztattam. Sárga volt a bal alsó szín, rootra nyomtam, jóváhagytam, dolgozott, és mindig újra kidobta az aktív root gombot, passzív backup gomb mellett. Próbáltam mindenféle módban, leszedve a rootot is. Ezért próbálom meg a Flashtoolos mentést, melyhez az Általad küldött számsor lesz szükséges, már csak abban bízom, hogy ezen alkalmazással nem lesznek ilyen váratlan gondjaim. Mindezt csak holnap délután. Köszönöm még egyszer a segítséged!
Ja? És a hibaüzenet hivatkozását felraktam a 683-as hozzászólásban. Ha ki lehet belőle valami okot hámozni.
Köszi! -
ivatti10
aktív tag
Megcsináltad???!!! El sem hiszem! :-) Köszönöm!!!! Csak holnap délután jutok a gép elé, de a remény legalább él tovább.
Olvastam az Általad idézetteket, de ez 6572-es processzor, egyébként meg bekapcsolva, és recoveryben is próbáltam, sikertelenül.
Köszönöm a számítást, holnap nekiesek újra! -
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #683 üzenetére
Van esetleg valaki, akik otthon vannak a hexadecimális számításban? Flashtoollal is meg tudnám csinálni a mentést, de ez nekem magas. Legalább a recoveryt és a bootot jó lenne kimentenem. Az értékek, ha mégis . . .:
PRELOADER 0x0{}
MBR 0x600000{}
EBR1 0x680000{}
__NODL_PRO_INFO 0x700000{}
__NODL_NVRAM 0xa00000{}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000{}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000{}
__NODL_SECCFG 0x2300000{}
UBOOT 0x2320000{}
BOOTIMG 0x2380000{}
RECOVERY 0x2980000{}
SEC_RO 0x2f80000{}
__NODL_MISC 0x2fc0000{}
LOGO 0x3040000{}
__NODL_EXPDB 0x3340000{}
ANDROID 0x3d40000{}
CACHE 0x2c740000{}
USRDATA 0x43f40000{}
__NODL_FAT 0x96b40000{}
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8{} -
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #682 üzenetére
Ilyeket értem el, remélem, jól töltöm fel a képeket:
https://drive.google.com/file/d/0B62qbnw7eUiQRmUyVmhFUjhyZ1k/edit?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B62qbnw7eUiQQ0FtWE5DRTAzZHM/edit?usp=sharing
Rootra nyomás után egyszer indul újra, ugye kikényszerített factoryban, és a Root gomb ismét aktív.
-
ivatti10
aktív tag
válasz
ivatti10 #680 üzenetére
A kis ablak akkor sárga, ha rootolt a készülék. ah leszedem, akkor kék. De ha rányomoka rootra, újraindul, factoryba kényszerítem, de ismét aktív lesz a root, nincs backup lehetőség. Már kivettem az Usb hibakeresést is, hátha akkor, de semmi. Sajnos este vissza kell adnom a készüléket, így az esélyeim folyamatosan csökkennek.
-
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
MtkDroidTools 2.4.8b-vel próbálom menteni a készüléket, amely rootolt, Factory módban van. Felismeri, leokézom, hogy használja a rootot, és alul a folymatjelző elindul, végigmegy néhányszor, majd befejezi, de a Root gomb aktív, a Backup nem. Próbálom újra, hogy ne használja a rootot, folyamatjelzőzik megint nagyon sokáig, majd ismét nem engedi a mentést. A mobil nem is indult újra egyszer sem. A driverek oké, felismeri a mobilt, előszörre az eszközillesztők telepítése is sikerült. Bal oldalt a kis ablakocska sárga, nem kék, mint a leírásban. Van valami ötletetek? Addig megpróbálom másik verziójú progival, bár azt írták, eheu a procihoz ez jó.
A build propra miért kell nyomni? Az mire való? -
ivatti10
aktív tag
Erre gondoltam, hogy Flashtoolos visszaállításhoz nem kell a bekapcsolt állapot. A Factory mode teljesen eltűnt, a recovery csak minden kb 20-adik indításra hajlandó munkába állni. Usererrort nem feltételezek, annyira óvatosan kezelte a gazdája, a rendszerfájlokhoz biztosan nem fért hozzá. Én is azt tervezem, hogy a gyári recoveryt visszatéve már szervízképes állapotban lesz. Igaz, rootolva is volt, de ha nem tudják életre kelteni, talán nem is észlelhetik. Persze a legjobb lenne, ha működne, mert a szervizelési idejükről nagyon rossz hírek keringenek. Ritka segítőkész, gyorsreagálású ez a topik, gratulálok hozzá, elsősorban Neked! :-) Ha mégis jutok valamire, megosztom a tapasztalatokat. Köszönöm!
-
ivatti10
aktív tag
Igen, data, mindhárom megvolt többször is, de wipe cache semmi változás. Ha kikapcsolva kezdem tölteni, akkor is bekapcsol, és újraindul folyamatosan. Állítólag olyan jelenség előzte meg mindezt, hogy szétesett a kép, mint amikor a műholdas vétel bekockásodik. Igaz, a visszaállításhoz nem kell bekapcsolni. Az is fura, hogy a factory mód eltűnt, és a recoveryben indításnál csak újraindul, maga a recovery mód nagyon ritkán jön elő. Oké, köszönöm a gyors választ, csak holnap tudom mindezt lebonyolítani, úgy, ahogy javasoltad. Köszi még egyszer!
-
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
Overmax Vertis You, MT6572-es procival rendelkező mobil cwm felrakása után(amely működött, mentés is készült vele) 1héttel állandóan újraindul, minden előzmény nélkül. Néha előhívható a cwm, backupvisszaállítás megvolt, semmi változás. Factory mód nincs(még valamikor volt). Jó megoldás, ha ugyanilyen típusú telefont MTKDroiddal lementem a teljes rendszert, és ezt átalakítás után Flashtoollal megpróbálom visszarakni a sérült mobilra? Persze még mindig itt van a Factory mód hiánya. Lehet ez az összeomlás egy esetlegesen rossz CWM utóhatása? Van valami ötletetek? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Macrodroid
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged