- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Postas99 #1270 üzenetére
Rossz a témaválasztás, nem igazán ide illik.
Azt a bizonyos lock-ot üldötzetés lengi körül (eme fórumcsaládban), azaz illegálisnak lehet felfogni.
Így a google segítségét kell hívnod, hogy találj ilyen linket, videót.Szerk.: ha tudod, hogy mi volt a fiók/jelszó páros, akkor nyert ügyed van.
Ha úgy vetted, hogy benne maradt az előző, akkor leginkább az eladót kérdezd meg a lehetőségről, hogy lépjen be, törölje, és hurrá, megoldva. -
-
válasz
hundroid #1251 üzenetére
A kezdő bejegyzés:
Először olvasd végig, ne állj neki "csak úgy, pikk-pakk"
FONTOS!
Az MTKDroidTools nem alkalmas az MT6595 és az azt követő, MT67xx alapokra épülő telefonok mentésére!
Persze ettől még adb elérésnek kell lennie, szóval vagy jogosultság, vagy driver, vagy alavult adb.
-
válasz
Benhill #1249 üzenetére
Huh... Lényeg, hogy nem tetted tönkre.
Amúgy a G4S-nek van saját topikja, ott nézz mindenképpen körül!
Nekem is G4S van. A GPS-en kívül még most is megállja a helyét a sok újdonság között.Arra figyelj, hogy ha egyszer 4.4-re frissítesz, akkor más recovery kell már, mint az első 4.2-eshez készült CWM recovery!
Ráadásul 4.4-> 4.2 downgrade érintőképernyő elkalibrálódással jár, de erre is van megoldás.A CM rommal alapvetően nem lősz mellé, bár meg kell találni a megfelelő alapsávi modem fájlt hozzá, mert térerőben gyengébb az CM12-höz csatolt alapsávi, mint a 4.x-es romokhoz járó.
-
válasz
Benhill #1247 üzenetére
Az usb vcom driver a flashtool-hoz kell. A becs fájl egy .bat (batch, azaz kötegelt futtatható fájl; batch, ejtsd: "becs"), kissé fonetikusan leírva.
Tehát neked egy 4.2.2-es ROM-mal ellátott telefonod van.
Flashtool-lal tedd vissza a boot.img-t; elméletileg megjavul a telefonod.
-
válasz
Benhill #1245 üzenetére
Csak a formatot ne!!! NE!
Miért kell végleg tönkretenni?Ha nem frissítettél még a CM rom-ra, akkor vélhetően marad a helyén a rendszer és csak a boot-ot tetted haza.
Ezt ki lehet javítani, csak tudni kellene, hogy piszkálás előtt mi volt rajta.
Ehhez segítség az az MTKDT mentés, amit csináltál: a phone.info fájlban benne lesz az android verzió.
(linkeket most nem tudok nézni) -
válasz
Benhill #1243 üzenetére
Hogy érted hogy recovery-ből zip fájlt? Oda csak .img-t lehet csatlakoztatni.
Ezt a kijelentésedet gondold át azért egy kicsit, mert nem így van.
Egy rom telepítése vagy Flashtool-lal történik, vagy OTA frissítéssel, vagy mod recovery-ből zip fájl telepítésével, vagy adb sideload-dal.Factory mode, az nekem nem jön elő egyébként: power gomb+hangerő le gombokkal.
Ez azért van, mert a g4s-en nincs factory mode. -
válasz
Benhill #1241 üzenetére
Honnan szedted, hogy MTKDT-vel lehet szoftvert frissíteni?
Ha a boot.img-t módosítod, attól még nem lesz más rendszered.Azt a CM-xx-xxx zip fájlt recovery-ből kell feltenni, és működni fog (tudom, mert telepítettem már én is). Csak el kellett volna olvasni a telepítési útmutatót a CM-hez.
-
válasz
Benhill #1239 üzenetére
Amúgy hogy érted hogy ne akarjam? Micsodát? Az a rom elvileg a G4S-re való.
Ez igaz. De mit szeretnél csinálni? Mi a szándékod?a fastboot mode, azt hol találtam, melyik programban?
hát kellene egy fastboot.exe valahonnan. ilyet most nem tudok linkelni.
Aztán szépen az MTKDT-ben van egy abd terminal kapcsoló. Azzal előjön egy parancssor.
utána oda begépeled, hogy:
adb reboot bootloader <<- ez bootloader mode-ban indítja újra a telefont.
fastboot devices <<- csak egy ellenőrzés, hogy látszódik-e a telefon fastboot mode-ban.
fastboot flash boot az.eredeti.boot.img <<< flesseli az adott fájlt a boot helyre.
fastboot reboot <<- újraindítja a telefont normál módba,Az mindenképpen jó, hogy csináltál egy MTKDT mentést, azonban egy kérdés: ez a mentés már a cm12-es romról készült?
Milyen rom van most jelenleg rajta?
-
-
válasz
mtibi55 #1228 üzenetére
De nem is ez a lényeg hanem hgy a tacs hogyan hozható helyre csere nélkül?
Sajna nem tudom.
Telefontípustól függ, mint azt már írtam vala.
Rá kell keresni a neted guglival, hátha valami találatot ad, ami használható.
Felvázoltam, hogy mennyire különbözően viselkednek az egyes telefonok. -
válasz
mtibi55 #1226 üzenetére
Ha ebr1 és hasonlók vannak, akokr az MTKDroidTools-os mentésből való fájlok.
Az nem állítható vissza CWM-ből.Azok flesselhető fájlok.
A kétféle mentés eltérő, és más módon kezelendő!itt van néhány kép arról, hogy miről ismerhetőek fel a mentések: [link]. Más telefon, de az elmélet ugyanaz.
-
-
válasz
mtibi55 #1222 üzenetére
Sajnos előfordul, hogyha egyszer rossz rom kerül rá, akkor az érintő teljesen elkalibrálódik. És ez lehet hardveres hiba (pl. G5S-re G4S romot feltéve többé nem lesz jó az érintő...)
Ilyenformán nem biztos, hogy véletlen az egybeesés a flash és elromlott érintő között.Vagy más: Lenovo A820-ra a Lenovo A830 4.2-es kernelét felrakva simán reverz módba került a kijelző.
A gyári A820 romok nem segítettek. Ám az A820t-s rom felrakása, indítása, majd a sima A820 gyári rom felrakása megoldotta ezt a hibát... -
válasz
mtibi55 #1212 üzenetére
Úgy értettem, hogy véletlen egybeesés. Megérezte az eladás tényét, és megmakacsolta magát, mintha lelke lenne. A smájlit meg elfeledtem odatenni..
Nem volt véletlenül valami frissítés közben?
Mindjuk teljesen logikátlan lenne, hogy az eredeti mentés visszaállítása gondot okozna.
(Főverzió váltásnál persze sok kínai telefonnál volt hasonló) -
válasz
terapeuta007 #1208 üzenetére
Na azt az mt6580-t pont nem ismerem.
Meg kell nézni a partíciókiosztását.
ha /proc/dumchar_info fájl van, akkor jó az MTKDT a mentéshez, ha /proc/partinfo fájl van, akkor nem.A neten talatam a doogee oldalan alapromot amit mtkdt-vel kell felrakni..
MTKDT-vel biztosan nem fogsz romot feltenni. Ez egy mentő/módosító program.
Lehet, hogy hogy MPDT-ról volt szó abban a bejegyzésben, ami az MTK Multiport Download Tool; ellenben az MTKDDroidTools-zal. -
válasz
terapeuta007 #1206 üzenetére
Az attól függ...
... hogy milyen processzoros verzió. MT6592 és az előttivel menni fog.
MT6595 és az utáni processzorokat nem ismeri az MTKDT.
Másik az, hogy ha a pl. preloader-t kilövöd a telefonodon, akkor csak nagy nehézségek árán lehet belőle újra telefon. -
válasz
Sas madár #1202 üzenetére
Így van, mert szerzői jogokat sértett a megosztása az xda-n kívül. xda-n kell keresni.
Azonban az MTKDT nem használható a 67xx sorozathoz. Nem támogatja. -
válasz
bupemko #1196 üzenetére
Szerintem érdemes megnézned a zopo hivatalos honlapját vagy a needrom-ot, ott vélhetően van hozzá gyári flesselhető ROM, ami tartalmazza a scatter file-t.
Természetesen alternatív megoldás is van, de ahhoz kell némi adb ismeret, esetleg hex számítás.... az első megoldást javasolnám inkább. -
CWM-met lehet kérni itt, de ehhez jól jön a flashtool-os mentés, ha nincs még root.
-
válasz
ÖregMackó #1179 üzenetére
1. Jelent-e valamilyen veszélyt ha az insecure kernel marad fent?
Valamennyi van, leginkább akkor, ha pl. használsz wifi adb-t. Mert ott egy nyílvános helyen ha aktiválod a wifi adb-t, akkor beszaladnak a telefonodra simán, és bármit csinálhatnak vele. Ez persze nem túl életszerű, de pont ezért hívják insecure-nak (nem biztonságos).2.
Ez már összetetteb kérdés, no de nézzük sorjában.
Az sd kártyára szerintem felesleges data mentést csinálni.
Ha ugyanis van CWM mentésed a data-ról, akkor az elegendő (kivéve, ha flashtool-lal akarod visszapakolni).A busybox egy jó találmány, natív Linux parancsokat lehet vele futtatni. A busyboxnak nincsenek szerintem kártékony hatásai.
-
Recovery vagy factory mode az amibe be tudtál lépni?
A kettő nem u.a.
Ha képernyőképet készítenél, abból rögtön látszik, hogy mi is az, amibe sikerült belépned.hogy a 4G ROM-ból miért csak kb 500M használható?
500MB, ok, de mire?
Merthogy a 4GB az a flash memória teljes mérete.
Ezen foglal helyet a rendszer, a cache, a data, és általában a belső SD is (FAT).
Ha a témaidítóban lévő képeket megnézed, akkor a scatter fájl készítésénél látható blocks map memutatja, hogy mi micsoda, melyik partíció mekkora. -
válasz
ÖregMackó #1164 üzenetére
ADB root jog megvan
Az már valami, sőt, az a legjobbNe a root checkert használd - szerintem, hanem a terminal emulator-t, az a tuti.
Ha a terminal-t megnyitod, akkor oda egy
su
parancs elég ahhoz, hogy lásd: működik-e vagy sem.
Ha
# -t látsz a parancs kiadása után, akkor van root.A Supersu azt mondja a su binárist frissíteni kell de nem tudja
Normál módot válaszd mindenképp, hisz módosított recovery-d nincs.Egy másik root csomaggal is próbálkozhatsz - ez a csomag kelzsoca
munkája.
-
válasz
ÖregMackó #1162 üzenetére
benne van a zabszem a hátsó felemben
Az nem baj. Ezzel nem szabad kapkodni. (én mentés után 40 perc alatt féltéglát csináltam az A820-as Lenovomból; persze visszahoztam többször is ilyen állapotból, és 2 év után is teszi a dolgát a fiamnál).A Flashtool használatakor arra kell ügyelni, hogy a DA DL all with checksum be legyen pipálva, különben féltégla lesz. Ha a fastboot támogatott, akkor ott ilyen gond nincs.
-
válasz
ÖregMackó #1160 üzenetére
Ha kész, akkor ellenőrizd le, hogy valóban van-e root, utána mehet vissza a gyári boot, ha akarod.
Ha megmaradt az imei szám, akkor minden ok, maradhat, azonban előfordul olyan, hogy egy insecure kernel esetén eldobja az imeit, és a gyári boot-ot visszatéve helyre áll a rend. -
válasz
ÖregMackó #1157 üzenetére
Itt a módosított boot.img Lenovo-A8-5500-hoz.
Vagy flashtool, vagy fastboot móddat tehető fel.
-
válasz
ÖregMackó #1152 üzenetére
A readback mentés az kifogástalan.
Viszont eszembe jutott még egy módszer! Ezt javaslom először kipróbálni, igazából veszélytelen, mert lehet, hogy nem is működik.
Mégpedig az, hogy: [link]
Ebből neked ez kell:
I.1. Nincs root a telefonon:
- ez esetben is lehetőség van a telefon ideiglenes root elérésére, de csak adb-n keresztül.
- nyisd meg a tárcsázót!
- üsd be az alábbi kódot: *#*#3646633#*#*Ekkor megjelenik a mérnöki menü (engineering mode)
A képernyőn az ujjadat balra húzva tudsz lapozni. Lapozz el egészen a Log and Debigging menühöz, ahol találsz egy User2Root menüpontot.
Bökj rá a User2Root gombra. Eztán 2 opciód lesz: Root és User. Pöttyints a Root-ra. Ekkor kiírja, hogy sikeres a frissítés.
Ezzek után a Rendszerbeállítások -> fejlesztői lehetőségek menüpontban (ha nincs kikapcsolva) kapcsold ki az usb hibakeresést. Aztán kapcsold be az usb hibakeresést, és csatlakoztasd a telefont a számítógéphez.
Ha a számítógépen az usb driver telepítve van, akkor a telefonon ez látszódik az értesítési sávban.
Ha ez működne, akkor ez egy root csomag.
Igaz, hogy másik tabhoz készült, de működnie kell.--------
Az abban lévő boot.img-et kell módosítani.
Ha elküldöd (felhőbe felteszed, és adsz egy linket), akkor módosítom neked.
MTKDT-s módosításról nincs összefoglalóm, hogy hogyan is kell (én meg nem azzal csinálom).Az adb csomag: [link]
Gondolom az adb driver fent van ( mivel próbáltad már az MTKDT-t).Az adb könyvtárat csomagold ki egy olyan helyre, ahol neked megfelelő.
Aztán egy win-cmd-t indíts (windows command line).
Navigálj el oda, ahol az adb könyvtár van (cd parancsokkal)
Másold a (majdani) módosított boot.img-t is az adb könyvtárba.
Ha megvan, akkor
adb reboot bootloader
<várj, amíg a tab bootloader állapotba kerül>
fastboot devices (ez csak ellenőrzés, hogy látja-e az adb ebben a módban a tabot)
fastboot flash boot uj-boot-img
fastboot rebootHa van reset gomb, és valóban az akkut választja le, akkor a fastboot-ban ragadást orvosolhatja.
Másik megoldás, hogy a módosított boot.img-t Flashtool-lal teszed fel. Ekkor csak a boot-ot kell bejelölni flash-re, a flashtool használata:
Flashtool használata1Ez a két/három módozat lehetséges, hogy root nélkül mégis legyen legalább adb-n keresztül root elérés.
A fentebb linkelt root exe csomagot pedig lefuttatva root-olt lesz a tab.
-
válasz
ÖregMackó #1147 üzenetére
Ha van mentésed a jelenlegi rendszerről, az már egy nagyon jó pont.
Amit én tennék az az, hogy ellátnám insecure kernellel (az MTKDT-vel is megoldható ennek elkészítése), ez biztosítja a root elérést adb-n keresztül.
Ezek után pedig már létezik root csomag 4.4-hez, amit sztgépről lehet telepíteni.
Ez a megoldás 100%-os sikerrel bír nálam.
Ha érdekel, akkor le tudom írni ennek menetét.
Azonban ennek egy buktatója van: kell hozzá fastboot mode, és nem biztos, hogy a 6582-re épülő 8382 ezt támogatja. Ha pedig fastboot-ban ragad a tab, akkor meg kell várni, míg teljesen lemerül. A 6582-es SoC-cal szerelt eszközök nagy része támogatja, de van amelyik nem. -
Csak egy link, hogy megtaláljam.
data partícióról nvram könyvtár törlésére való cwm szkript
Senki ne próbálja ki! -
Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból.
Hát elolvani még megy, de értelmezni már nem. A „Nu pagagyí”-n kívül nem sokat tudok már. :]
(Ám el tudom énekelni az orosz ábécét, ha kell...)Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka
Ez érdekes dolog amit írsz.
Lehet, hogy nem mindegyik telefonnál alkalmazható? Fura lenne.
Abból amit leírtál azt szűröm le, hogy a 4.4-es rom alapvetően működik, csak a disable phone memory után vannak gondok.Ez azért nagyon furcsa, mert mert ehhez alapvetően 2 dolgot lehet hozzárendelni;
1, boot.img ramdiszk módosítás
2, framework-res módosítás
Legalábbis átparticionáláskor ezeket szoktam az ebr1 ebr2-n kívül módosítani 4.4 eseténA boot módosítása okozhat imei vesztést, ugyanis nem csak protect_s, protect_f, sec_ro és nvram blokkeszköz szakaszok vesznek részt az imei meglétében, hanem a boot és a hozzá illeszkedő mddb és modem.img is... csak hogy egyszerű legyen.
Ha a boot-ot babrálták meg akkor az eredeti boot.img-t (és csak a boot.img-t) visszarakva az imei megjelen_het_, ha ez a hiba.
Egy ilyen hiba feltárása ott kezdődik, hogy a nem működő rendszert lementi valaki, és nekiáll kimazsolázni, hogy melyik blokkeszköz-szakasz tér el a helyestől.
Így lehet rájönnik, hogy az adott rom mit vitt el magával, hol okozott olyan módosítást, ami meggátolta az imei data-ra íródását.
Ha neked lennék, akkor a 4.4 működő részéből a boot-ot és a framework-res.apk-t módosítanám a saját szájízem szerint, és utána azokat alkalmazva megnézném, hogy amit saját magam módosítottam, azzal működik-e.
Utána pedig megnézném, hogy a nem működőhöz képest ez mennyiben más.
Jó projekt, sokat lehet belőle tanulni (a fent leírtakat már átéltem, nem kevés jó-rossz partíciót összehasonlítva....)Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit.
Ez ugyanis csak a blokkeszközöket, partíciókat képes visszaírni (eddigi tudomásom szerint), menteni. Mint említettem minimum a 4 alapszakasz sértetlen kell, hogy legyen a visszarakáskor: protect_s , protect_f, nvram, sec_ro . Ezek közül csak a sec_ro az, amit egy flesselhető rom tartalmaz, az nvram egyedi.
Persze ha így értetted a visszaállítást, akkor OK.
-
-
Hát azért ezt így biztos nem próbálnám ki...
Az még érthető, hogy a recovery méretét megnövelik, de a boot-ot...
A recovery-t valóban érdemes megnövelni, mert a CWM-mel ellentétben a TWRP és a PhilZ is magyobb már mint 6MB, jellemzően 7-8MB.
Megnövelt system 650M-ról 820-ra. Nem fért el a rendszer a régi partíción?
10MB-os cache partíció... ez azért nem a legegészségesebb.
A userdata meg 2,7G-ről 2,9G-re emelkedett, ezzel sokat nem nyert a készítő.Egy ilyen scatter változtatásos dolog esetén kizárólag FW upgrade-del lehet feltenni az új romot.
Ami megköveteli a preloader flesselését is. Ilyen esetben mindig a saját preloader-t érdemes használni, azzal menni fog. Meg ugye kell az üres data és cache simg is. -
EBR1, EBR2, MBR, pmt és scatter fájlok már megvannak.
Húha... akkor ebből erőteljes átparticionálás lesz, mert azért alapesetben csak az ebr1, ebr2-t szoktuk változtatni - kivéve egyes elvetemült eseteket.
A pmt-re ne legyen gondod, az egy fw upgrade esetén automatikusan frissül.
A scatter és az ebr1 ebr2 által meghatározott hex kódok azért legyenek rendben, és ha máshonnan szerezted be őket, akkor csinálj egy ellenőrzést, mert azért itt már oda kell figyelni. -
leírás lett.
Kiegészítésként az átparticionáláshoz egy kis segítség, MT6592-ig: xda oldal, ahol a partíciók visszafejtése megtalálható
Nagyok szép leírás, gyakorlatilag ezek alapján bájtra pontosan lehet méretezni. -
Gratula!
Nem volt időm írni sajna.
Amire tippelek, hogy csak a seco volt rossz. [link]A protect_f, protec_s, nvram az sosem része a romnak, ez miatt a scatterben is külön jelölik, hogy ez nem flesselendő.
régebbi típusú scatter esetén __NODL_ előtaggal ileltik, az újabb scatter esetén is_download: false, operation_type: PROTECTED vagy operation_type: INVISIBLE, illetve a bmtpool esetén operation_type: RESERVEDA flashtool meg külön állatfaj, van amelyik hibát dob sima downloadra, van amelyik elfogadja... ezért jó az MTK platform...
-
PL. így: MTKDroidTools mentés visszaállítása
Vagy dd-vel.
-
Nem, mert a factory reset bár törli az adatpartíciót, azonban újrainduláskor újraépíti, és beírja az imei számot.
Az MTKDT nem "imei-mentesít", hanem egyszerűen 2.4.8b utáni verzió óta nem menti a komplett adatpartíciót.A data és cache img-ket egy másik, azonos SoC-hoz tartozó gyári romból vedd ki.
Vagy alternatív megoldás, hogy flashtool-lal mented rögtön a factory reset után a cache és data partíciókat, még mielőtt bekapcsolnád a telefont. Ekkor teljesen üres raw img-ket kapsz, ami megosztható.
-
Érdemes megcsinálni a mentést a 2.5.2-vel, majd a prepare blocks for flashtool opcióval megcsináltatni a flesselhető romot. [link]
És abban tuti nem lesz imei.
Igaz, hogy a 2.5.2 nem menti a cache-t és a data-t, de az pont nem is cél.
A cahce-t és a data-t ne oszd meg, ennyi a titka.
(Gyári romból az üres cache és data simg-ket beleteheted, és akkor teljes rom lesz) -
válasz
aytukabozs #1107 üzenetére
Hát csak hajrá!
Aztán majd a kibic eltűnik az aláírásodból! -
válasz
aytukabozs #1103 üzenetére
Keeperv85 ajánlása alapján Linux mint-ből sem mindegy, hogy milyet tesz fel az ember. A 13-as Mint utáni verzió nem javasolt (12.04-es Ubuntu alapokra épül).
Kell a Linuxos Android SDK, frissítve. [link]
Az MTKs SP flashtool-nak is elméletileg van Linuxos változata, de én nem tudam még használni (igaz, nem is erőltettem).[link] Szóval téglát visszahozni linux alól számomra egyenlőre esélytelen.
Azonban féltéglát már nem reménytelen, ha van pl. factory mode. Ott legtöbb esetben (sajnos jellemzően 4.4 alatt már nem) van élő adb elérés, ahonnan szinte minden megoldható.
Ahogy Keeperv85 írta, az MTK platform jelentősen Windows-only orientált, ott (sem mindig) működnek a dolgok, lásd az általa írt bejegyzést.
Menteni root-olt telefonról dd-vel lehet, igazán egyszerű (szerintem).
Téglát gyártani könnyű, szintén dd-vel lehet (dd-vel is lehet preloadert kilőni)
Az újabb MTK SoC-ok esetén lehet használni a fastboot mode-ot. Aztán lehet gyártani insecure kernelt, miután van már mentett boot img. Ezt követően pedig fastboot mode-ban feltenni; utána adb-n keresztül már root elérés lesz, ami a dd mentés alapja.
Vannak olyan esetek is, amikor engineering mode-ban használható az insecure adbd-re állítás, mint pl. Lenovo P70, ekkor gyakorlatilag a gyári rendszer adja a lehetőséget a teljes root elérésre adb-n keresztül, ami megint nyitott kaput enged mindenféle (nem balatoni) hekkelésnek.
Aztán a boot és recovery módosításához ott van az mtktools (a githubról, Bruno Martins szakinak köszönek!).
Ezzel lehet az MTKs recovery, boot, logo img-ket kibontani /módosítani / összecsomagolni.Illetve ugye nagyon fontos elolvasni Keeperv85 (már megint Ő
) ismerkedős bejegyzéseit mind MTK-ra, mind pedig egyebekre.
-
válasz
Norbi.Sz #1101 üzenetére
Az ideiglenes root megszerzése szükséges a backup-hoz.
Azonban ubifs van rajta, így keresgetni kell hozzá portolható cwm-met (xda-n)Szerintem ezen a készüléken 0,001% esély van a frissítésre.
Ha MTKDT-vel nem megy a mentés, akkor a flashtool mentés az szinte tuti, hogy műxik.
-
válasz
Norbi.Sz #1098 üzenetére
Hát a romot először is mentsd. Legalább Flashtool-lal, ha root nincs. Ha van root, akkor már 2 módon is lehet.
Utána, ha "rendes" mtk-s a partíciókiosztás, és nem zárt a bootloader, akkor CWM-met lehet hozzá portolni.
Utána CWM mentés, majd jBart-os megoldáshoz lehet nyúlni magyarítás ügyben. -
válasz
mtibi55 #1078 üzenetére
A mentések visszaállítása nem úgy megy, hogy puff vissza, hanem így:[link].
Ha van MTKDT mentésed, akkor az létrehozott egy CWM mentés is az sd kártyádra a /clockworkmod/backup/<dátum> könyvtárba.Az usb-s leírás működhet, ha a hardver alkalmas rá. Nem csak szoftveres, hanem hardveres előfeltétele is van az otg támogatásnak (4-5 láb közösítése a készüléken belül).
Tehát ha szoftveresen megcsináltál mindent, akkor még mindig ott lehet a hardveres korlátozás. Azt meg megcsinálni... hogy is mondjam: nehéz. -
válasz
MaszekMester #1073 üzenetére
Az fura, hogy nem csinált róla mentést.
Vagy próbáld meg még 1x az MTKDT-t, vagy a flashtool vagy a dd mentés segít (a másik két mentés leírása is megtalálható a blogomban) -
válasz
MaszekMester #1071 üzenetére
Van valakinek tapasztalata mekkora galibát okozhat hogyha az ebr2 nélkül probálok módosítgatni a particiós táblát?
Javaslom, hogy flashtool-lal is ments. illetve nézd meg azt, hogy egyáltalán van-e ebr2 a partícióleírásban.
A partícióleírást egyrészt a scatter, másrészt pedig a /proc/dumchar_info tartalmazza.
Jellemzően 6572-nél nincs ebr2.A módosításokról bővebben itt: [link]
-
De igen, akkor is root jogot fog kérni a művelet elvégzéséhez.
Akkor nem kér root jogot, ha insecure kernel áll rendelkezésre.Mindenképpen érdemes (kell!) MTKDT mentés minden MTK-s eszözről, biztos ami biztos.
Azonban a 8127-es (WayteQ 7Q, 8Q tabok) SoC-ok esetén a scatter elkészítése nem lehetséges, az MTKDT nem támogatja még ezt a SoC-ot.
-
válasz
gargatel #1052 üzenetére
Ha 4.2-es droid van rajta, akkor tudok portolni.
Ha 4.4, akkor inkább az autogenerálós PhilZ vagy CTR recovery-generátor programokat javaslom.
-
Ez a bejegyzés alapvetően mtk csippes dolgokkal foglalkozik.
A tiéd rokcsippes, ha jól láttam.
Próbálj meg itt keresni, hátha lesz megfelelő topik. -
válasz
gargatel #1035 üzenetére
A legújabb Antutu (v5) szerint 6592.
Attól az marad 6582.
Az antutu-t ott vágják át a kínaiak, ahol akarják.És nem csak ott, hanem rendszer szinten.
Ha lekéred az
adb shell cat /proc/cpuinfo
adatot, ott is vélhetően fake adatot látsz majd. Ügyesz kisz kínyai calász.Amúgy a mentések mértetei stimmelni látszanak, bár az ebr1 mérete fura, de ettől még jó lehet, hiszen az mbr, ebr1, ebr2 valós tartalma igazából 512 bájt. (boot rekordok)
No igen, egy fake telefon esetén nem szabad semmit sem frissíteni... lehet örülni, hogy úgy működőképes, ahogy épp az.
mert ha kikapcsolom a fejlesztői lehetőségeket, mindig újraindul
logot nézd meg, hátha az megmondja (bár jellemzően az ilyen fura újraindulásokra vonatkozóan nem sokat lehet kiolvasni a logból sem) -
válasz
gargatel #1032 üzenetére
Alapvetően ez egy eléggé hazudós telefon.
Vélhetően 6582.
Az antutut a kínaiak ott vágják át, ahol akarják, vagy épp nem eredeti antutuval szállítják.De az MTKDroidTools úgyis megmondja a telefon információinak lekérésekor
Kiírja, hogy MT6582 (MT6592 is fake!)Az inaktív imei/scatter-re nézd meg nem hiányol-e valamit, nem ír-e ki valamit az információs ablakban.
-
válasz
gthomma #1029 üzenetére
Elméletileg meg tudja csinálni az mtkdt is, csak meg kell neki adni a recovery és a boot img-ket.
A bootimg-t már megadtad neki, kreált is egy pecselt boot.img-t.Ha jól emlékszem, akkor amikor a "recovery and boot"-ra kattintasz, akkor ott kéri először a boot, aztán a recovery fájlt. Figyeld és olvasd el, hogy mit ír, mit kér éppen. Fejből nem megy.
-
válasz
gthomma #1014 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem a w8.1-x86-64 lelki világát, de próbáltam már segíteni olyannak, akinek az volt fent, erős passzot nyomtam a driver telepítésekre.
Az biztos, hogy w7-32 bit esetén semmi fennakadás nem volt.
Ha nem megy a root, akkor ments flashtool-lal. Ahhoz usb vcom driver kell (w7-ig jó az autoinstall csomag) -
válasz
gthomma #1011 üzenetére
Ha nem 4.4.x van rajta, akkor igen.
Ha 4.4.x, akkor már kérdéses, de meg lehet próbálni.
SoC-tól is függ (pl. MT8127-re nem volt alkalmas.)@(#1009) gargatel
- IME/NVRAM gomb inaktív
- Create scatter file gomb inaktív
Miért inaktívak ezek a gombok?
Vagy nincs root jog (ami ugye most nem áll fent, mert tudtál backup-ot készíteni), vagy ismeretlen SoC (ez sem áll fent, mert a 6589 eléggé ismert az MTKDT számára...)Viszont van egy firmware.info nevű file
Az a sokat emlegetett /proc/dumchar_info kimenete.
Ez a legteljesebb partíciókiosztás leírása
Ez alapján pl lehet scatter-t csinálni, illetve dd mentést végrehajtani.A készített scatter-t nem számoltam át, de magad is ellenőrizheted: a dumchar_info adatai a preloader értékével kerül eltolásra minden egyes blokkeszköz szakaszra.
-
Szerintem mindegy, hogy milyen rommal kaptad, az első lépés legyen az MTKDT-s mentés.
A saját topikjában szerintem minden infót megtalálsz róla. -
Ez esetben kell a telefonhoz keríteni egy CWM (vagy TWRP) recovery-t, Flashtool-lal feltenni, ezek után egy root-oló zip-pel root-olni.
Más-más root megoldás van szinte minden telefonhoz, különös tekintettel a futó rendszerre : nem mindegy, hogy 4.1, 4.2, vagy 4.4 van rajta. Ehhez kell igazodnia a módosított recovery-nek is.
A telefonra a Recuvery Installer v1.01-et téve, az Install Recuvery gombra kattintva Unable to obtain ROOT üzenetet kapok.
Logikus, hisz nincs root-olva, és CWM alól lehetne root-olni, mint ahogyan azt az MTKDT is megírta.@(#999) Cyborg
Mivel?
MTKDT-vel?
Mert akkor a válasz nem.ha normál módban indul a teló, akkor a Root gomb az aktív, de megkérdezi, hogy akarom-e rootolni, holott van rajta SU
A leírás frissítését is elolvastad?Mekkora mentést csinál ez a progi?
Az attól függ, mekkora a mentendő adatmennyiség. -
válasz
synestesia #996 üzenetére
Ez azt jelenti hogy egy cwm-met kell feltenni eloszor, aztan onnan mar lehet szkripttel rootolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fűnyíró topik
- Óra topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest