- Két új Arrow Lake HX CPU érkezik a gamer notebookokhoz
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok. Tanácsot kérnék, hol siklok el. Összehoztam Raspbmc alatt a Trasmissiont. A felállás, amit fentebb olvashattatok is 3,5A 5V-os usb hub táplálja a rpi-met 1 kábelen az egyik usb portján, a másik usb porján a rpi-nek van egy pendrive amiről a rendszer fut.
A gond az, hogy van egy 20Mbites netem, aminek a letöltési sebessége olyan 2,2Mbit/s, ehelyett a rpi töltöget olyan 3-400kb/s-el maximum.Korábban vzoltan linkelte settings.json-t, 1:1-ben összenéztem a sajátommal, tehát az ő beállításait használom.Az /etc/sysctl.conf-ban vm.min_free_kbytes = 32768 beállítva, amit szintén ő javasolt. A 2,5-s vinyó a hubra van kötve egy Tenda wifi adapter is, tehát a pi-n csak 1 pendrive csücsül. Nem hinném a táp kevés neki.
A vinyó ext4-re formázva, xbmc főképernyője fut csak, nem futtattam eddig a letöltés mellett semmit, így a procihasználat 60-70%.
Samba fut, így látja a megosztásokat és Én is látom a pi-n lévő vinyót.
Config.txt fájlom:
arm_freq=840
core_freq=375
sdram-freq=400
over_voltage=0
force_turbo=0
gpu_mem=128Igazából nem tudom milyen információt osszak még meg ami fontos lenne, de próbáltam minden buktatót kiiktatni, és mégse jön össze.....
Nem igen jövök rá, hol siklottam el. Valakinek esetleg valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- Dell Precision 7550 i7-10850H 64GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann