- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #5998 üzenetére
Köszönöm a felkérést, igyekszem mindennek utánanézni, s leírni részletesen. A jelenlegi usb hubommal nem működött, tehát most várok egy másik kínai csodát. Ha az megérkezik, s működik, akkor leírom, hogy mit telepítettem fel. (Így elsőre annyi jut eszembe, hogy a legfrissebb raspBMC, plusz driver fájl a lib/firmware mappába. Viszont frissítés előtt meg sem nyikkant az egész dolog).
-
Proci85
senior tag
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #5996 üzenetére
Ha kész, írhatnál róla egy egy helyen lévő bővebb osszefoglalót: mikből hogy csináltad. Szeintem itt sokunkat érdekel.
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5996 üzenetére
ssh-keresztül,
sudo nano /etc/rc.-local
ezt beírod. majd lemész a sor aljára és az,, exit 0" felö beírod tvheadend parancsot majd egy szóközt hagysz és teszel utánna egy #-et.
Ha így nem megy kiveszed a #-et.
ctrl+x el tudsz kilépni belőle és y nyomsz a végén h mentse a változást.: Melyik verziós raspberryd van?
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
tomas01 #5995 üzenetére
Köszönöm!
Az rc.local fájlom így néz ki:
"#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.exit 0"
Hogyan kell módosítanom?
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5994 üzenetére
Gratulálok.
etc/rc.local-ba be kell írni és automatikusan elindul. -
gumicukor89
csendes tag
válasz
gumicukor89 #5992 üzenetére
Megoldottam, csupán a tévének volt egy idétlen beállítása. Már 17 perce folyamatosan megy a rpi, akadozás nélkül. Azt hiszem, amiért vettem a gépet, működik.
Esetleg van valakinek ötlete arra, hogy a tvheadend -C parancsot hogyan tudnám automatikusan elindítani minden indításnál?
-
g0dl
addikt
Ezt láttátok? Eléggé pattog rajta az xbmc.
( csak a spdif passthrough audio kimenet ugye, az hiányzik ) -
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #5991 üzenetére
Köszönöm! Sajnos a hanggal még problémák vannak, mivel nem akar hangot adni, csak képet. Viszont egy alkalommal hang is volt, tehát nem tudom, merre lehet a hiba.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #5990 üzenetére
Gratulálok! Én nem jutottam előbbre: a Windows-os DVB-T vevőm kiszúr velem. Egy régi XP-s notira akarom a Mediaportal backend-et felpakolni, de nagyon nem akarja. Az XBMC alá sajnos nincs igazán más Windows-hoz kapcsolódó kliens, csak a Mediaportal-os : ((
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #5960 üzenetére
Szia!
Szeretném örömmel jelenteni, hogy MŰKÖDIK A LIVE TV a raspberry-n. Nem tudom, hogyan hoztam össze, annyi változást tettem a rendszerbe, hogy az aktív tv hubot lecseréltem egy használaton kívüli monitor usb hubjára. (tettem fel egy képet!)Az egész pöcre indult, viszont annyi a kompromisszum, hogy a billentyűzettel nem óhajt együttműködni a tuner. Olyat szeretnék kérdezni, hogy hogyan tudom azt megoldani, hogy a tvheadend -C parancs automatikusan fusson minden rendszerindításnál?
Hálásan köszönöm mindenkinek, aki segített nekem!!!
-
vzoltan
aktív tag
# /etc/sudoers
#
# This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
#
# See the man page for details on how to write a sudoers file.
#
Defaults env_reset
# Host alias specification
# User alias specification
# Cmnd alias specification
Cmnd_Alias SHUTDOWN = /sbin/shutdown, /sbin/reboot, /sbin/halt, /usr/bin/passwd
# User privilege specification
root ALL=(ALL) ALL
pi ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL
#www-data ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL
www-data ALL=(ALL) NOPASSWD: /usr/local/bin/boblightd,/usr/local/bin/boblight-chase,/usr/local/bin/boblight-constant,/bin/kill,ALL
Defaults env_keep += "RPI_UPDATE_UNSUPPORTED"
# Allow members of group sudo to execute any command
# (Note that later entries override this, so you might need to move
# it further down)
%sudo ALL=(ALL) ALL
#
#includedir /etc/sudoers.dnalam igy nez ki es webrol kapcsolom ki be a ledeket amiket bashscript hiv meg
-
sonar
addikt
Hi,
Megcsináltam, hogy weben keresztül vezéreljem az RPi-t. Egyetlen bajom, hogy www-data user mivel nem root ezért közvetlenül nem tudja elérni a gpio-t. Ezért a root-tal folyamatosan pollingolok.
Nem tudtok valami okosságot, hogy a www-data user tudjon irni a gpio-ra? -
smallmer
őstag
válasz
lord.lakli #5978 üzenetére
Szerinted 30megával mit kezdene? Nem tudná azt kezelni ugye?
-
smallmer
őstag
sziasztok,
Egy torrent "szerver" készítésében gondolkodok.
Igazából max20-30 torrent futtatása lenne. Erre jó lenne egy raspberry pi??? -
vzoltan
aktív tag
kicsit tovabb lett csiszolva a dolog,
most alapbol az elmut 24orat rajzolja ki, es van benne egy datum valaszto, amivel megadott idointervallumon belul rajzolja ki az adatot (elso adat az adatbazisban szeptember 25, az utolso pedig mindig a mai datum, tovabbra is nagyithato scrollozhato)
itt lehet megnezni, kiprobalni ha keri valaki, kirakom a forrast egy szep how to oldalra.
ez azert is jo modszer, mert nem kell (majd kesobb) tobb mb adatot egyszerre betolteni, csak annyit amenyit latni akarok, alapbol meg csak 24 oranyit.
@Lin3Lord a paratartalom merod nem mer egyben homersekletet is?
[ Módosította: Kalandor ]
-
Lin3Lord
tag
válasz
Cyber_Bird #5969 üzenetére
igen, vizsgalja, azzal nincs is problema az a room1 es a outside sensor (perl script egyebkent). a dht22-n vannak szakadasok, neha ertek nelkul ter vissza, erre egy sleep3 majd ismet olvas workaround megoldast csinaltam gyorsan de emiatt a grafikon elobb keszul el, mint lenne friss ertek
(ez meg c-ben irt tool, meg finomitanom kell).
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #5969 üzenetére
amit en hasznalok az egy meresnel tobbszor keri le az erteket, atlagol es azt kuldi ki adatbazisba/grafikonra, par napja linkeltem a srac oldalat aki irta.
amugy itt nezhetitek meg, majd csinalok egy magyar leirast is mert azota par modositason atesett, es meg mindig van egy ket dolog a todo listemen
itt pedig a regi verzio amit fape irt. (a ket verzio mas mas megoldast hasznal az adatok feltotoltesere es parhuzamosan fut a feltolto script a pin)[ Módosította: Kalandor ]
-
tomas01
aktív tag
A Dvb-t tuneres dolog egyenlőre elég halottnak látszik. Nekem 100% jelszinet mutat a tunert alapból ismerte az Rpi. De egy darab csatornát sem talál. Eztán ubuntu alatt tvheadend el hibátlanúl ment. Majd onnan streameltem rpi-live tv-be és hibátlanúl működik.
De egyenlőre a tuner és rpi halott ügy. -
tomas01
aktív tag
válasz
Wassermann:
Másik gépről tudsz streamelni az Rpi-re. Ubuntu+tv tuner és ott is megy tvheadend.
OS x alatt meg az Eye-tv is tud streamelni csak akkor az rpi-re is eye-tv kell és nem a tvheadend. -
tomas01
aktív tag
válasz
wassermann #5957 üzenetére
Szia. Igen és írtam is,hogy van belső hiba:-) A keresőbe megtalálod :-)
-
Lin3Lord
tag
Na most itt tart a projektem:
ket darab ds1820 es egy darab dht22 szenzor. nehany perl es c-ben irt tool segitsegevel az ertekeket bekuldi rrdtool-ba, majd megy ra a grafikon. ezt uploadolja ki publikba serverre ide: [link], meg lehet tekinteni. valamint 2 optocsatolos rele is ra van kotve, ezekkel kapcsolom a vilagitast idore fel es idore le. akar okostelefonnal is kapcsolhatom, ill belsohalozaton barmilyen bongeszobol. -
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #5962 üzenetére
Az aktív USB HUBot (ami valóságban egy passzív, csak a +5V-ot megszakítottam az eredeti USB kábelen) 2A-es tápegységről járatom. A tuner, maximum 0,19A-t vett fel (sajnos nincs összehasonlítási alapom, tehát nem tudom, hogy ez a fogyasztás jónak mondható-e). Az antenna egy kommersz tetőantenna, ami az ablak elé van felfüggesztve (inkább linkelek egy képet róla)
Windows alatt tökéletesen működik, néha szokott akadni, de ez benne van a pakliban.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #5961 üzenetére
Ez az állapot szerintem azt jelenti, hogy nincs elegendő antenna jeled vagy nem kap elég "delejt" az USB-n a DVB-T tuner és emiatt nem tud eleget erősíteni a bejövő antennajelen. Nagyon nagy a jelben a hibák száma és csak a szöveges információt képes dekódolni.
Windows-os gépen megy ugyanezzel az antennával? Mert ha nem van ötletem: [link] -
gumicukor89
csendes tag
válasz
Szia!
A hálózaton keresztüli streammel én is próbálkoztam kevesebb sikerrel. Ma gondoltam egyet, s kihúztam a vezeték nélküli egeret az USB HUB-ból. Az eredmény az lett, hogy a tuner már órák óta folyamatosan világít, illetve a webes felületen a 0%-ból hirtelen 5% lett (csatoltam képernyőmentést [link]). A tvheadend azt írja ki, hogy "No imput detected" vagy "Adapter in use by other subsricption", viszont kiíra, hogy éppen melyik műsor megy a tévében minden csatornánál.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #5958 üzenetére
Eredetileg hasonló DVB-T-s dolgot akartam én is, de engem A HUB hibájánkívül még az is megállított, hogy a már jó régen meglévő DVB-T stickemhez nincs linux drájver. Most vmi olyannal próbálkoznék, hogy a vevő egy másik gépbe dugva, hálózaton VLC streamel-i a vett jelet a Pi-nek. De még nem sikerült.
-
Ivitz
tag
Raspberry pi-n müködik usb bluetooth? Vagy mindenféleképp a modul kell hozzá?
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
tomas01 #5956 üzenetére
Szia!
Délelőtt óta addig jutottam el, hogy már villog a kék led, illetve vannak olyan pillanatok, amikor már folyamatosan ég. Annyi változás történt, hogy parancssorban bepötyögöm a tvheadend -C-t, utána XBMC-n megjelennek a csatornák.
@wassermann: Tudtam a hibáról, mielőtt elkezdtem volna foglalkozni ezzel a raspberry-s dologgal, végigolvastam többek között a fórumot. Egyenlőre igyekszem abból "főzni", ami van. Azóta sok dolgot tanultam, amikor vettem a tunert, nem volt még képben a raspberry. Esetleg tudnál tanácsot adni, hogy tunerek terén mennyire érdemes kísérleteznem? (Tehát van-e olyan tuner, amivel pöcre indul a gépepzet?)
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5955 üzenetére
SZia. Nekem is ez a baj, hogy innentől tovább nem megy. Ubuntu alatt meg igen.
Add DVB-t netwrok by location..
alatt van egy MAP dvb- ha azt engedi ,,megnyomni" akkor utánna nagy esély van rá, hogy működjön.
Rpi alatt sosem sikerült. A driver jó minden más jó és mégsem. -
gumicukor89
csendes tag
válasz
tomas01 #5952 üzenetére
Szia!
HTS Tvheadend 3.4 - dirty van fent nekem. A webes konfigurációban látom azt, hogy mely frekvenciákon vannak adások, mellette a jel erőssége 100%, míg egy másik fülnél meg 0%-ot ír ki. Biztos, hogy nem a távolság a baj, mivel az adótoronytól körülbelül 3 km-re élek.
-
azbest
félisten
válasz
gumicukor89 #5944 üzenetére
MinDig TV frekvenciacserék a Dél-Alföldön [link]
-
tomas01
aktív tag
válasz
Még egy kérdés, hanyas verziós tvheadend- van?
-
tomas01
aktív tag
válasz
Sikerült akkor :-)? Bejöttek az adások?
-
harry
veterán
Most kezdek ismerkedni a WiringPi könyvtárral, igen szimpatikus, mivel eléggé hajaz az Arduino sorosport kezelésére, azzal már némileg képben vagyok. Megjött a LogicLevelConverter is, egy alap soros kapcsolatot sikerült is kiépíteni az egyik Arduino és az RPi között (GPIO UART, és Arduino RX/TX). Most a cél az lesz, hogy a meglévő RS485 hálózatra kapcsolja, ehhez kicsit átírom az Arduinos kódot RPi-re. Ami macerás lehet talán, az az írás/olvasás közti kapcsolás időzítése, de szerintem nem lesz gond.
Megjött egy füstérzékelő is, van a chip-en egy kimenet, ami jelzés esetén magas jelet ad, ezt tudom majd figyelni. Mozgásérzékelő olvasás szintén rendben. A hőmérőket még várom.
Szintén arduinon van egy LCD és gombsor is, alap szinten már működnek, és megvan a kezelőpanel állapotgépének a váza is, majd ezt akarom megírni szépen.Raspberryn a nagyobb feladat majd a logolás, mail, web lesz. Ezek közül a naplózás az elsődleges, a többit majd meglátom, lesz-e rá időm, a téma szempontjából másodlagos, de persze idővel azért szeretném megcsinálni, de ott már felmerülnek biztonsággal és adattárolással kapcsolatban is összetettebb kérdések, amikbe lehetne időt ölni, de az alap rendszer a cél egyelőre.
-
Lin3Lord
tag
van gpio-n 2 db ds1820 es egy dht22. ha az egyik 1820-at szeretnem utp-n elhuzni 5m tavra (a tobbi kb 1m kabelen log) akkor erdemes kulso taplalast adni neki (ennek az egynek, vagy a 2 1820-nak, esetleg mind a harom szenzornak?), vagy jo meg a gpio Vout-ja ehhez? tapasztalatok, pro/kontra velemenyeket koszonom szepen!
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
tomas01 #5940 üzenetére
Szia! 100%-os jelszintet látok én is, azonban egy hónapja a laptopom is "megbolondult", szaggatnak az adások (RTL, TV2). Arra gondolok, hogy itt, a szegedi adótoronynál mókuskáltak valamit, mert korábban a 826 Mhz-en jöttek be a kereskedelmi csatornák, míg a 786 Mhz-en jött be az m1, m2, duna és a duna world. Most az utóbbin jön be az RTL és a TV2, míg a közszolgálati csatornák "eltűntek". A tuner it9135fn.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
UsagiYojimbo #5845 üzenetére
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5935 üzenetére
Milyen tipusu tunered van?
Nekem a Pinnacle Pctv 330e próbálkoztam hiába látta ,hogy 100% jelszint egy db csatornát sem hozott be.
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
vargalex #5938 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Ha jól sejtem, akkor a következő sor a releváns a számomra: "dvb-usb: ITE 9135 Generic successfully initialized and connected."
Sikerült összehozni. :-) Sajnos még nem sikerült rávenni, hogy adjon képet, de holnapra is kell hagyni valami kísérletezés. Viszont minden egyes rendszerindításnál be kell pötyögnöm a konzolba, hogy Tvheadend -C. Köszi a segítséget!
-
vargalex
félisten
válasz
gumicukor89 #5937 üzenetére
Szia!
A dmesg egy parancs, ssh-n bejelentkezve kell kiadnod. Ez a kernel log-ot fogja adni, számodra a vége lesz lényeges.
-
vargalex
félisten
válasz
gumicukor89 #5935 üzenetére
Szia!
A tuner csatlakoztatása után nézd meg a dmesg kimenetet, ott látni fogod, hogy felismeri-e és attölti-e a firmware-t.
-
gumicukor89
csendes tag
-
Honkydoo
őstag
Látom mind a 4-re jött voks.
-
vzoltan
aktív tag
DS18B20 ha meg erdekel valakit, sikerult egy ilyen grafikont adatbazissal osszehoznom
forras ami 2 sensorra lett irva itt talalhato
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5920 üzenetére
próbáld meg lanon, ne wifin.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #5920 üzenetére
Én RaspBMC-t használok otthon, valahol láttam benne. Majd megnézem.
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
tomas01 #5919 üzenetére
Sajnos nem jött be a parancs beütése után a webes felületen semmi sem. Már várom az aktív hubot, mert igazából az a hiba, hogy nem kap elég áramot a tv-tuner. Minden más megy a raspberry-vel, wifi kártyát, pendrivot egyből felismer, tehát nem a rendszerrel lesz baj (ha jól sejtem).
@wassermann: XBMC-ben hol találom a tűzfalat? Néhányszor átnéztem már az össze beállítási lehetőséget, de még nem találkoztam a menüben ezzel.
-
tomas01
aktív tag
gumicukor89 :
Ezt üsd be konzolba a raspberryn:
tvheadend -CMajd ezután próbál weben megnézni, hogy bejön-e vagy sem.
Ha igen itt látod ,hogyan tovább.
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=PVR/Backend/Tvheadend -
tomas01
aktív tag
Nos már 80%-ban kész a saját Wifi internet rádióm.
Mellékelek egy fotót.
Köszönöm szépen a segítséget a fórum társaimnak :-)
19rádió adás.
3gomb. Prev,next és egy ShutDown gomb.http://kepfeltoltes.hu/view/130924/856743_407560882700811_2099866602_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #5915 üzenetére
Ha jól emlékszem az XBMC-ben is van egy tűzfal, ezt kikapcsoltad?
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5915 üzenetére
Este megnézem neked egész pontosan. Fejből már nem nagyon tudom
De semmi gond, ezért van a fórum ,hogy segítsünk a másikon -
gumicukor89
csendes tag
válasz
tomas01 #5906 üzenetére
Idáig még nem jutottam el, mert a webes felületeten nem jött be semmi sem (9981 porton). A router-ben ki van kapcsolva a tűzfal, illetve mindig ugyanazt az ip címet osztja. A Rendszer/beállítások/PVR szolgáltatás fül szürke, nem lehet rámenni. Van valahol olyan felület/parancs a XBMC-ben, ahol meg lehet bizonyosodni arról, hogy felismerte,látja a tunert a gép? (Elnézést a sok kezdő kérdésért, körülbelül annyi közöm van az informatikához, hogy az irodában használom.)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
UsagiYojimbo #5912 üzenetére
Hat nincs benne a letöltöttben, de a leírásban ott van, hogy ha ujabb a készülék, akkor a 0-at írjuk át 1-re, de az az egész rész hiányzott. Ezért mikor nem ment, próba cseresznye módon beírtam.
-
Jim-Y
veterán
Na most ezt megint nem értem
Adott a pi, rajta billentyűzet és monitor, bebootol, ssh enabled, és a PC-ről tudtam is rá csatlakozni, ki is írta, hogy a ..102-es IP-t kapta. Beiktatok a rendszerbe egy usb-hubot, rádugok egy pendriveot, ok mountolni nem sikerült, nem találja az etc/fstab-ban, gondolom majd bele kéne írnom, nembaj majd ssh-val PC-ről megoldom. Lehúzom a billzetet, a monitort is, visszamegyek a géphez, megpróbálok megint besshzni:
ssh pi@192.168.1.102
ssh: connect to host 192.168.1.102 port 22: No route to hostMost akkor ilyenkor mi van?
Meg egy nagyon noob kérdés. A PI-t hogy kéne magára hagyni? Jelenleg a PI user van belépve, illetve PI-ként sshzok a PC-ről is, ez nem gond ugye?
jaj ez angyon kezdő kérdés, de hát ez van...
-
Jim-Y
veterán
válasz
lord.lakli #5908 üzenetére
Na, köszi a tippet, bejött, gparteddel formáztam FAT32-re, majd dd-vel ráírtam az imaget és így probléma nélkül bebootolt a pi.
Még egy gyors kérdésem lenne, egy 4GB-os pendrive-ot rádugni annyiból áll, hogy rádugom, mountolom és kész ugye? Erre tervezem akkor a továbbiakban rakni az svn repot. üdv és köszi a helpet
-
Jim-Y
veterán
válasz
lord.lakli #5900 üzenetére
nem próbaltam. milyen ext-re kene formaznom? vagy az mindegy?
-
tomas01
aktív tag
válasz
gumicukor89 #5902 üzenetére
Azt még elfelejtettem, hogy a webes felületnél látszik, hogy a tunert ismerte vagy sem. Aztuán kell csatornát kerestetni stb és itt szokott hibázni. Pl nekem látta a mindig tv muxokat még sem volt 1 csatorna se.
-
tomas01
aktív tag
válasz
Igen mindenképpen aktiv hub kell.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Mindenképpen aktív hub kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
UsagiYojimbo #5880 üzenetére
Kipróbáltam, mert már addig eljutottam,hogy ezek mind fent vannak.
Viszont itt ezt kapom és amint látod próbálom szerkeszteni....pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCDPlate$ sudo python Adafruit_CharLCDPlate.py
Traceback (most recent call last):
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 442, in <module>
lcd = Adafruit_CharLCDPlate(busnum = 0)
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 93, in __init__
self.i2c.address, self.MCP23017_IOCON_BANK1, 1)
IOError: [Errno 5] Input/output error
pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCDPlate$ sudo nano Adafruit_CharLCDPlate.py
pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCDPlate$ sudo python Adafruit_CharLCDPlate.py
Traceback (most recent call last):
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 442, in <module>
lcd = Adafruit_CharLCDPlate(busnum = 1)
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 93, in __init__
self.i2c.address, self.MCP23017_IOCON_BANK1, 1)
IOError: [Errno 5] Input/output error
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged