- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
800.henrik #6193 üzenetére
Pont itt van ezzel kapcsolatban egy kis írás. Rpi - ceruza akkukkal.
faham : Ilyen tápokat, mint amilyeneket linkeltek a srácok, a Mixvill-be láttam nemrég pár ezer forintért. Ledes fényforrásokhoz kapják őket.
-
faham
aktív tag
wassermann, ivjoe: Kösszi a válaszokat
Utána nézek a linkelt tápoknak -
Osiris
őstag
Újabban miután felteszem a raspbmc-re a transmission-daemon-t azt tapasztalom, hogy boot után a transmission első idulásakor üresnek látom a torrentlkienst (a remote transmission gui-t használom). Ilyenkor a transmissoion-daemon újraindítása után már megjelennek a torrentek a gui-ban. Valószínű, hogy a az újraindítás elött nem is indul el rendesen a transmission-daemon.
Mi lehet a gond? -
faham
aktív tag
Hali lenne egy kérdésem!
Pt-t használok videólejátszásra és szeretnék venni egy külső adaptert mert a Nexus7 em adapterével használom. Itthon sok hálózati adapterünk van de csak az iphone/ipad meg ez tudta rendesen meghajtani.
950-en használom 6-os overvoltage val és 30as vinyóról fut az egész. Milyen jobb minőségű tápot tudnátok ajánlani amivel biztosan megy?
(Nem akarok rosszat venni, hogy ne menjen mert Sony/Nexus4/aTab... tápokkal nem megy rendesen) -
wassermann
Topikgazda
válasz
800.henrik #6193 üzenetére
A 2500mAh azt jelenti 2500mA-s terhelést egy órán át bír. Ha kevesebb áram kell, arányosan növekszik az időtartam: 1250mA-re 2óra. Attól függ mik vannak még az Rpi-re kötve, de 2-4óra között számolhatsz.
-
azbest
félisten
válasz
800.henrik #6191 üzenetére
Hagyományos elemmel 4 x 1.5V = 6V, ez lehet kicsit sok. De ha ceruza akkut használsz az 1.2V x 4 = 4.8V, azzal nincs gond.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, ha egy raspberry-re rákötök 4db AA elemet, nem lesz baja? Be lehet kapcsolni?
-
vitezfeher
tag
válasz
wassermann #6112 üzenetére
Mind a te és sanchomuzax válaszát megköszönve egyenlőre elálltam a videonézés erőltetésétől, mert nem találtam rá működő megoldást. Csatlakoztattam egy a sufniból előszedett 360 Gb-os merevlemezt egy kínai külső tápos sata-USB átalakítóval. Raspbian alatt fut egy vnc, egy samba, és egy transmission a torrenthez. Filmek itt sorakoznak, amit más eszközökkel el tudok érni-igaz egyenlőre csak olvasásra.
-
sztanozs
veterán
válasz
UsagiYojimbo #6187 üzenetére
Szerintem már nem nagyon lehet kapni olyan cuccot, amiben nincs automatikus kábel konfiguráció...
-
Honkydoo
őstag
válasz
UsagiYojimbo #6187 üzenetére
Mindenképpen? Én úgy tudom, hogy a mostani modern hálókártyák már támogatják a sima utp kábellel való összekötést is.
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Egyik haveromnak csinálnék médialejátszót. Ehhez az alábbi kérdéseim lennének.
1. Van valakinek eladó használt málnája?2. Nincs se instenet, se hálózat nála. Az megoldható valahogy, hogy LAN kábellel direktbe összekötöm a Pc-t és a Pi-t, ststikus IP-t adok meg és elérem a Pi-n a PC-ben lévő merevlemezt valahogy?
Köszi
-
peter9228
aktív tag
Rendeltem egy kamera modult, másnap ide is ért. 21 font szállítással együtt (UK), egész jó áron jutottam hozzá.
-
rt06
veterán
gpu pillanatnyi terheltseget valahogy ki lehet nyerni az eszkozbol?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #6173 üzenetére
Na kíváncsiságból bementem Putty-al SSH-n, tényleg lehet további lehetőségeket indítani ezzel a TVheadend -C-vel, de rajtam sajnos ez nem segített. Az ArgusTV kliens továbbra se működik : (
-
rt06
veterán
leirom az elso napi tapasztalataim, ha nagy hulyeseget lattok,legyetek szivesek javitsatok ki:
1: nem lett belole palinka (sem szilvasbukta, pedig azt szeretem)
2: keves neki egy 550mA-es adapter (villogott a monitor kepe, es a halokartya is ki-be kapcsolt), viszont usb3-as portrol mukodik
3: raspbian netinstall kicsit itt-ott hibazik (pl a mirrordetect nem mukodik)
4: tetulassu az install
5: raspbian nem tud alap telepitesnel lvm-rol boot-olni (marmint hogy a root particio lvm-ben van), kell neki heggeszteni initrd-t -
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #6173 üzenetére
Nekem egy DVB-T stick-es Windows-os gépen megy az Argus-TV szerver, mert a DVB-T vevőhöz csak Windows-os drájver van : ( Az RPi-n futó Argus-TV kliens viszont nálam is hasonlóan "nincs PVR ügyfél elindítva" üzenetet nyom, ha az élő TV-re kattintok...
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #6169 üzenetére
Nem, az ÉLŐ TV magától megjelenik, illetve az EPG infókat is betölti. Mikor rámegyek, akkor azt írja ki, hogy nincs PVR ügyfél elindítva és menjek a beállításokra. Ezek után bepötyögöm a parancsot, és utána megint betölti az EPG infókat és magától elindul a tévé-
Felvevőt még nem próbáltam ki, sajnos most éppen költözködés+ünnep jön, így türelmedet kérem. Ha nem kapcsolod ki, akkor jó, viszont áramszünet esetén gáz van. (Bnőmnek írtam egy 11 pontból álló kis listát "Hogyan kapcsoljuk be a tévét?!" címmel, de még nem vitte rá a lélek, hogy be is kapcsolja a tévét.)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #6167 üzenetére
Ha az ssh-n bepötyögöd a "tv-hea..."-t, utána magától megjelenik az ÉLŐTV menü a Raspbmc-menüjében?
Csak azért kérdezem, mert nekem is el kell döntenem, hogy a többi családtag boldogulhat-e vele, ha sosem kapcsolom ki. Egyébként a vevő csatorna keresése is működik a Raspbmc alól? Felvenni tud-e?
-
rt06
veterán
epp most hozott a postas egy doboz malnat, este meglatjuk, mi lesz belole
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #6159 üzenetére
Szia!
Minden egyes indításnál be kell pötyögnöm ssh-ba, konzolba, hogy 'tvheadend-C'. Ha bepötyögöm, akkor utána automatikusan elindul a tv. Ezt szeretném valahogy megoldani, hogy ne kelljen pötyörészni minden alkalommal (nem igazán barátnő-kompatibilis).
Én letiltottam a frissítést a raspbmc alatt, idáig nekem (kopp-kopp-kopp) nem döglött be a rendszer, nem volt hiba, tökéletesen megy a kisgép. Én elsősorban esti tévézésre használom, s ez azt is jelenti, hogy ki-be szoktam kapcsolni.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6164 üzenetére
Jó kérdés, mert ugye 6-8Mbit a stream. Talán belül még megy... nekem hogy pc-re streamelje már lehet kevés lenne, mert az usb-lan kapcsolaton is megjelenne mégegyszer ennyi forgalom.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #6164 üzenetére
Remélem jó dologhoz szólok hozzá. Pont tegnap nézegettem a tvheadend status oldalán az M1 HD hiradóját és 5-8e kilobitet írt sávszélesség igénynek.
-
wassermann
Topikgazda
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6162 üzenetére
Oda elég a 12Mbit sebesség, úgy stabil már vagy egy hete. A dvb mux 22MBit, bár ha pid filtert használ (úgy emlékszem egyébként mindig bekapcsolta 3.6 kernel mellett), akkor csak az éppen nézett csatorna pidjei talán amik forgalmát átadja a stick. De akkor már necces lehet 2 csatorna is egymás mellett
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6155 üzenetére
A legfrisebb raspbian alatt most éppen használhatatlan az usb... a kártyaolvasótól lefagy, ha nem veszem vissza az usb sebességét 12MBit-re. A friss raspbmc-t most nem próbáltam még. A korábbi raspbmc-vel már egész tűrhetően működött, csak persze még mindig volt pár apróbb probléma a képarány automatikus felismerésével például. Most főleg az a problémám, hogy az új lakhelyemen nagyon erős a vétel, csak éppen használhatatlanul zavart, így meg a sok szenvedéstől a pi is használhatatlan tévézésre. Most átlényegítettem nyomtatószerverré.
-
sanchomuzax
aktív tag
Nem tudom, hogy ki milyen rendszer monitort használ vagy sem. Az *RPi-Monitor* elég jól bejött. Már pluginezhető, így bármit kirajzol grafikonba, és mobilról is kényelmesen nézegethető akár távolról is.
Bővebben: http://rpi-experiences.blogspot.fr/
GitHub: https://github.com/XavierBerger/RPi-Monitor
Így néz ki:
-
wassermann
Topikgazda
válasz
gumicukor89 #6158 üzenetére
Nekem meg van mindkét kodek, így a terhelés nekem most 700MHz-en 75% körüli egy 1080P-s film esetén. A a más géppel felvettDVB-T-s TS-fájlokat simán viszi. Telepíts android-os telefonra Raspi Check nevü programot azzal ha ugyanazon a hálózaton van, megtudod nézni lejátszás közben a CPU terhelést.
De az hogy tudsz végreTV-zni, az mit jelent? - csak a TV-szerver része nem megy? Helyben akkor hogy tudod lejátszani?
-
gumicukor89
csendes tag
válasz
wassermann #6155 üzenetére
Szia! Mai nap megérkezett az usb hub, melynek van tápcsatlakozója. Tökéletesen működik, ámbár sajnos nem sikerült rávennem a gépet, hogy a tvheadend elinduljon, (Néztem a programkezelőt, abban nem láttam, tehát el sem indul rendszerinduláskor.) azonban legalább tudok tévézni. Nem tudom miért lehet az, hogy a HD adásokat nem igazán szereti a gép. Erre van ötleted? (első körben arra gondoltam, hogy kell a kodek, amit a raspi oldalán lehet megvenni.)
-
sztanozs
veterán
válasz
lord.lakli #6150 üzenetére
Nem tudom, mostanában hogy van, de egy kb fél éve a VC1 és MPEG2-vel szoftveresen sem próbálkozott, simán kiírta, hogy nem támogatott és slussz.
Én egyszer DVD lejátszót szerettem volna belőle építeni külső dvd olvasóval, de nem volt hajlanó felismerni rendesen a külső dvd meghajtót (mármint DVD-ként, bemountolt könyvtárként tudtam browse-olni) és nem volt túl viccess egyesével indítgatni a VOB fájlokat... -
wassermann
Topikgazda
Kösz, majd átnézem. Szerencsére volt backup-om az előző verzióról. Hálózat nélkül, visszatelepítettem rá azt, kikapcsoltam benne minden tuningot és ezután rádugva a hálózatot újraindítottam. Így, húzás nélkül frissítve magát semmi gond nincs és a beállításaim is megmaradtak . )
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6152 üzenetére
Ez már csak azért is igaz, mert a kernelben többször változtatták már az SD kezelés órajelét is (100MHz-ig felhúzták) és mostanában az írás timeoutját is növelték. Valahogy kézzel meg lehet adni az órajel felülbírálását. Itt találtam is gyorsan egy topicot [link]. Mondhzj ez a régebbi openwtr patch is kritizálja erősen ezt a kódrészletet [link]. Ha midnen igaz a config.txt-ben az init_emmc_clock adja meg a sebességét [link].
-
wassermann
Topikgazda
Érdekes, hogy a különböző kiadásokkal tényleg változhatnak az SD-kártya kezelés dolgai: a RaspBMC-met frissítettem és sorozatosan összeomlik a fájlrendszer. Vissza kell vennem a korábban bevált, stabil tunning értékeimből...
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #6147 üzenetére
a kommenteknél írják, hogy van ennek a newclock3 branchnek daily buildje, szal onnan kéne leszedni, ha jól olvasom a raspbmc változatnál a nightly buildek közt meg kellett jelenjen egy xbmc-rbp-20130930-newclock3.tar.gz verzió.
(#6149) golya87
mivel a raspi csak 3.3V -os kártyakezelést támogatja, így az igazán gyors kártyákat nem tudja kihasználni. Legjobb esetben is csak a class 10 a max, de sokszor a class 6 sebességét sem éri el.Nemrég vettem csak észre, hogy a régóta használt kártyám komolyabb kártyaolvavasóban olvasás/írás 18/18 Mbyte/sec sebességet tud, a régebbi olvasókban 12/10 sebességet tudott, a piben meg 10/4 körül.
-
lord.lakli
őstag
válasz
golya87 #6149 üzenetére
Licence-ek egy gépre vonatkoznak (kell a gép sorozatszáma), viszont lehet olyan konfig-ot csinálni, hogy több licence kódot adsz meg, így ugyanaz a verzió mehet mindegyik málnára. Ha megveszed, akkor mpeg2, vlc1-et tényleg hardveresen kódolja és nem szoftveresen szakad meg a proci.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #6148 üzenetére
Ezt a részt nézegettem, gondoltam rá, hogy fel kellene húzni. Borda beszerzése után meg is fogom tenni. Amit észrevettem, hogy a film akkor akad be, amikor az xbmc 93% körül hajtja a procit. Ez mennyire normális? (15gb-s mkv x264 DLNA)
Komolyabb SD kártya gyorsíthat az OpenELEC-en?
Más:
A licenceket ha megveszem, az arra lesz jó, hogy az mpeg2-es és a VC1 kódolású filmeket a videochip játssza, nem a cpu?
Egy licenc egy RPi? (úgy néz ki beszerzek még 3-at itthonra) -
golya87
őstag
Hello
Megérkezett a B modellem, nagy nehezen felpattintottam az OpenELEC 3.2.2-t egy class 4-es 8GB-s kártyára. Működik is a dolog, de ez így kicsit lomha. Volt itt egy demo, amiben eléggé pörgős volt a dolog. Az ebben található link a githubra mutat, ám lövésem sincs, hogy mit kezdjek vele.
Ehhez, valamint a RPi gyorsításához tudnátok adni instrukciókat?Köszönöm szépen!
-
rt06
veterán
koszonom a valaszokat, le is adtam egy megrendelest a malnapc fele
-
azbest
félisten
Magánszemélyként 1 darabot lehet hasonló áron kapsz kintről postázással együtt, mint helyi boltból. Esetleg az rs components lehet picit olcsóbb, náluk a B modell lehet, hogy kínai gyártású, nem pedig britt sony. Persze ez nem biztos hogy lényeges különbséget jelent, de a régebbi sorozatú példányukkal nem vagyok megelégedve, azóta láttam újabb képet egyikről, az már rendbenlévőnek tűnt.
Valamelyik szegedi boltban lehetett kapni nemrég, de nem találom melyik volt.
szerk: közben ahogy nézem az rs components oldalát, úgy tűnik hogy láluk kb 11eft körül lehet szállítással és áfával együtt a B modell.
-
Szita1
tag
A küldött (sendTelegram(code) értékére lennék kiváncsi, hogy tudom ezt kiszámolni?? :S
receivedCode=530713;
period=125;//Copy the received code.
code = receivedCode & 0xFFFFF; //truncate to 20 bits for show; receivedCode is never more than 20 bits..//Add the period duration to the code. Range: [0..511] (9 bit)
code |= (unsigned long)period << 23;//Add the number of repeats to the code. Range: [0..7] (3 bit). The actual number of repeats will be 2^(repeats),
//in this case 8
code |= 3L << 20;//Retransmit the signal on pin 11. Note: no object was created!
RemoteTransmitter::sendTelegram(code,10);Ha ez sikerülne talán RCSwitchel tudnám küldeni a helyes kódot.
-
rt06
veterán
Hi!
honnan erdemes raspberry pi-t rendelni?
Udv: VladimirR
-
azbest
félisten
Közben párszor átszerkesztettem, az elején a link, hogy melyik Bxxx-nek mi az értéke. Valójában sima számok, amik csak azért vannak bináris Bxxx alakban írva, mert lehet így olvashatóbb bináris műveleteknél a forráskód
Azt mondjuk nem tudom, hogy ha lefordul, akkor a rapsi pinjei mennyire feleltethetőek meg ennek. Talán a gpio sorszám lehet az, ha arduinon azt jelentette.
-
azbest
félisten
Gondolom, mert az egy arduino specifikus, csak az ottani környezetben definiált érték. Ha csak ezen múlik odaírhatod az elejére azokat az érték definiálásokat.
De mivel a googli a barátom, ezért rákerestem és megtaláltam az oldalát , ahol az első mondat
There is a port available for Rasperry Pi: https://github.com/r10r/rcswitch-pi
szerk: viszont lehet benéztem és ez nem pont az amelyiket te mutattad -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
800.henrik #6133 üzenetére
Alapvetően nem arra készült a Raspberry Pi architektúrája, hogy Android fusson rajta. Nem egészen natív. Így a viselkedése sem. Nincsen rá optimalizálva 100%-osan a kernel. Én nem javaslom az Android Pi-n történő használatát, maximum megéri kísérletezni vele. De csak ezért venni egy Pi-t nem érdemes.
Ha nagyon az Androidhoz ragaszkodsz, akkor javaslok helyette egy olcsó iMito MX1 vagy iMito MX2 Android mini PC-t. Bár ezeknek jellemzően csak HDMI kimenete van, és nincsen analóg.
-
800.henrik
senior tag
Még annyit kérdezek, hogy egy Raspberry pi gyorsabb mint egy xperia x8 ha androidot telepítek rá? X8-on is lehet netezni, a rapsberryben 700mhz processzor van, az xperiaban csak 600mhz-es...
-
Szita1
tag
még hosszabb hibalista :S
pi@raspberrypi ~/433Utils $ make
g++ -c -o RemoteTransmitter.o RemoteTransmitter.cpp
RemoteTransmitter.cpp: In static member function ‘static void RemoteReceiver::init(int8_t, byte, RemoteReceiverCallBack)’:
RemoteTransmitter.cpp:29:55: error: ‘attachInterrupt’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp: In static member function ‘static void RemoteReceiver::deinit()’:
RemoteTransmitter.cpp:45:29: error: ‘detachInterrupt’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp: In static member function ‘static void RemoteReceiver::interruptHandler()’:
RemoteTransmitter.cpp:104:19: error: ‘B1110’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp:107:19: error: ‘B1’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp:119:26: error: ‘B1111’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp:120:10: error: ‘B0101’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp:124:10: error: ‘B1010’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp:128:10: error: ‘B0110’ was not declared in this scope
make: *** [RemoteTransmitter.o] Error 1Nem értem Aurdinon gond nélkül ment
Pedig csak a sendTelegram kéne belőle valahogy, kár hogy a RCSwitch.cpp nem tud ilyet küldeni ...
-
-
wassermann
Topikgazda
-
Szita1
tag
Itt a hibaüzi :
g++ -c -o RemoteTransmitter.o RemoteTransmitter.cpp
RemoteTransmitter.cpp: In static member function ‘static void RemoteTransmitter::sendTelegram(long unsigned int, byte)’:
RemoteTransmitter.cpp:54:47: error: ‘B111’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp: In static member function ‘static void RemoteTransmitter::sendCode(byte, long unsigned int, unsigned int, byte)’:
RemoteTransmitter.cpp:72:28: error: ‘B111’ was not declared in this scope
RemoteTransmitter.cpp:80:19: error: ‘B11’ was not declared in this scope
make: *** [RemoteTransmitter.o] Error 1Mi baja lehet? :S
-
Szita1
tag
/*
* RemoteSwitch library v2.3.0 (20121229) made by Randy Simons http://randysimons.nl/
* See RemoteReceiver.h for details.
*
* License: GPLv3. See license.txt
*/
#include "RemoteReceiver.h"
/************
* RemoteReceiver
************/
int8_t RemoteReceiver::_interrupt;
volatile int8_t RemoteReceiver::_state;
byte RemoteReceiver::_minRepeats;
RemoteReceiverCallBack RemoteReceiver::_callback;
boolean RemoteReceiver::_inCallback = false;
boolean RemoteReceiver::_enabled = false;
void RemoteReceiver::init(int8_t interrupt, byte minRepeats, RemoteReceiverCallBack callback) {
_interrupt = interrupt;
_minRepeats = minRepeats;
_callback = callback;
enable();
if (_interrupt >= 0) {
attachInterrupt(_interrupt, interruptHandler, CHANGE);
}
}
void RemoteReceiver::enable() {
_state = -1;
_enabled = true;
}
void RemoteReceiver::disable() {
_enabled = false;
}
void RemoteReceiver::deinit() {
_enabled = false;
if (_interrupt >= 0) {
detachInterrupt(_interrupt);
}
}
void RemoteReceiver::interruptHandler() {
if (!_enabled) {
return;
}
static unsigned int period; // Calculated duration of 1 period
static byte receivedBit; // Contains "bit" currently receiving
static unsigned long receivedCode; // Contains received code
static unsigned long previousCode; // Contains previous received code
static byte repeats = 0; // The number of times the an identical code is received in a row.
static unsigned long edgeTimeStamp[3] = {0, }; // Timestamp of edges
static unsigned int min1Period, max1Period, min3Period, max3Period;
static bool skip;
// Filter out too short pulses. This method works as a low pass filter.
edgeTimeStamp[1] = edgeTimeStamp[2];
edgeTimeStamp[2] = micros();
if (skip) {
skip = false;
return;
}
if (_state >= 0 && edgeTimeStamp[2]-edgeTimeStamp[1] < min1Period) {
// Last edge was too short.
// Skip this edge, and the next too.
skip = true;
return;
}
unsigned int duration = edgeTimeStamp[1] - edgeTimeStamp[0];
edgeTimeStamp[0] = edgeTimeStamp[1];
// Note that if state>=0, duration is always >= 1 period.
if (_state==-1) { // Waiting for sync-signal
if (duration>3720) { // =31*120 minimal time between two edges before decoding starts.
// Sync signal received.. Preparing for decoding
period=duration/31;
receivedCode=previousCode=repeats=0;
// Allow for large error-margin. ElCheapo-hardware :(
min1Period=period*4/10; // Avoid floating point math; saves memory.
max1Period=period*16/10;
min3Period=period*23/10;
max3Period=period*37/10;
}
else {
return;
}
} else if (_state<48) { // Decoding message
receivedBit <<= 1;
// bit part durations can ONLY be 1 or 3 periods.
if (duration<=max1Period) {
receivedBit &= B1110; // Clear LSB of receivedBit
}
else if (duration>=min3Period && duration<=max3Period) {
receivedBit |= B1; // Set LSB of receivedBit
}
else { // Otherwise the entire sequence is invalid
_state=-1;
return;
}
if ((_state%4)==3) { // Last bit part?
// Shift
receivedCode*=3;
// Only 4 LSB's are used; trim the rest.
switch (receivedBit & B1111) {
case B0101: // short long short long == B0101
// bit "0" received
receivedCode+=0; // I hope the optimizer handles this ;)
break;
case B1010: // long short long short == B1010
// bit "1" received
receivedCode+=1;
break;
case B0110: // short long long short
// bit "f" received
receivedCode+=2;
break;
default:
// Bit was rubbish. Abort.
_state=-1;
return;
}
}
} else if (_state==48) { // Waiting for sync bit part 1
// Must be 1 period.
if (duration>max1Period) {
_state=-1;
return;
}
} else { // Waiting for sync bit part 2
// Must be 31 periods.
if (duration<period*25 || duration>period*36) {
_state=-1;
return;
}
// receivedCode is a valid code!
if (receivedCode!=previousCode) {
repeats=0;
previousCode=receivedCode;
}
repeats++;
if (repeats>=_minRepeats) {
if (!_inCallback) {
_inCallback = true;
(_callback)(receivedCode, period);
_inCallback = false;
}
// Reset after callback.
_state=-1;
return;
}
// Reset for next round
receivedCode = 0;
_state=0; // no need to wait for another sync-bit!
return;
}
_state++;
return;
}
boolean RemoteReceiver::isReceiving(int waitMillis) {
unsigned long startTime=millis();
int waited; // Signed int!
do {
if (_state == 48) { // Abort if a valid code has been received in the mean time
return true;
}
waited = (millis()-startTime);
} while(waited>=0 && waited <= waitMillis); // Yes, clock wraps every 50 days. And then you'd have to wait for a looooong time.
return false;
} -
wmati
addikt
válasz
wassermann #6121 üzenetére
Mi alapján lehet meg saccolni hogy mire elég és mire nem ?
-
Szita1
tag
Sziasztok, kérdésem lenne,fizzilogic 433Mhz , Aurdinora van írva egy RemoteTransmitter.cpp és ..h Szeretném valahogy RPire átfordítani de a g++ hibákat ad ki
Mi lehet a gondja?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
800.henrik #6118 üzenetére
A Raspberry Pi nem olcsó PC helyettesítő, hanem Linux-os hobby-gép, amin "barkácsolni" lehet! Mivel teljesen más architektúra mint egy PC, a normál, megszokott Windows-os környezet szenvedés rajta...
-
lord.lakli
őstag
válasz
FB-hez semmi sem elég
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
A Raspberry Pi nem elég netezéshez, pláne nem Facebookhoz. Akadni fog erősen.
-
xAttilax
őstag
válasz
800.henrik #6115 üzenetére
de netezős gépnek nem éppen ideális
-
wmati
addikt
válasz
800.henrik #6115 üzenetére
Nem lehet xp de linuxot nagyon szereti
-
800.henrik
senior tag
válasz
sanchomuzax #6114 üzenetére
Ok, win xp-t lehet rá telepíteni? Netezős gép lesz, de még nem vettem meg.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
800.henrik #6113 üzenetére
Megy, de nem százas.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, raspberry-n megy az android 4.0?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vitezfeher #6110 üzenetére
Mi a saját filmek nézésén túl Youtube-ra használjuk RaspBMC-vel. Onnan lejátszik mindent, az 1080-asakat is (persze, ha a Youtube engedi, mert néha előfordul, hogy nem hagyja a kiválasztott videót megnyitni. A codec licenszeket megvettem, így nem a CPU gyötrődik a lejátszásnál.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
vitezfeher #6110 üzenetére
Mivel az MTV videótár Microsoft Silverlight alapú, ezért a Silverlight Debian installra érdemes rákeresni: https://www.google.com/search?q=Silverlight+Install+Debian
-
vitezfeher
tag
válasz
wassermann #6098 üzenetére
Online filmek is simán mennek? Pl. MTV videotár és társai? Jelenleg Raspbian fut nálam, sima RCA kábellel van összedugva egy projektoros tv-vel. Chromiumban próbáltam a fenti online filmet, de plugin hiánya miatt eredmény nulla. Ahogy utánanéztem különböző fórumokon, erre nincs is lehetőség. Vagy mégis?
-
Osiris
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ahogy látom jó eséllyel kaphatok angol verziót, de szerencse kérése. Viszont legalább tudni fogom hol készült amit kaptam. Legrosszabb esetben a rendszer-t pendrivera, vagy hdd-re teszem. Még az is elképzelhető, hogy több rammal nem is fog hiányozni a magasabb órajel, mert nem kell majd swap-et használni az sd kártyán. -
wassermann
Topikgazda
válasz
lord.lakli #6106 üzenetére
Egy 1200mA-es Nokia tápom van egy 1000μF/25V-os kondival megtámogatva. Ezt sikerült elhelyeznem a Pi-n anélkül, hogy bármit is zavarna és a házat is össze tudom csukni:
-
lord.lakli
őstag
válasz
wassermann #6105 üzenetére
Milyen tápot használsz?
-
azbest
félisten
válasz
Proci85 #6103 üzenetére
A hírekből úgy láttam, hogy valószínűleg megtartják a kínai gyárakat is, legfeljebb azok a keleti piacra termelnek elsősorban. Persze, ha készlethiány van, akkor hozni fognak onnan is.
Az a vicces, hogy a direkt kínai piacra gyártott és eu/usa megfelelőség plecsni nélküli piros példányok drágábbak a neten, mint a normál zöld
-
azbest
félisten
Úgy tudom az RS components főleg kínában gyártat, míg a Farnel főleg UK-ban. Viszont ettől néha eltérnek, ha nagy a kereslet. Az UK változaton rajta van hogy made in UK. A bolt/viszonteladó ahol veszed meg tudja mondani, hogy melyiket árulja.
A kereső dobott pár linket róluk: [fórum], [youtube], [kínai példány is előfordult farneltől véve]
Ahogy látom a kínai változat is változik. Nekem még olyan van, amin beöntötték ónnak a be nem forrasztott tüskesort. Gondolom akkor még a rev1-hez készült sablont használták és azóta áttértek a rev2-höz pontosan igazodó sablonra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged