- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6399 üzenetére
Szia!
Mondjuk akkor, ha nincs net.
-
stopperos
senior tag
Akit esetleg érdekelne FPGA programozás, most indult egy Raspberry Pi + Spartan 6 témájú Kickstarter.
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Csatlakoztam a málnások táborához, tegnap beszereztem a B verziót és egy 8 gb-os sd kártyát (Raspbiant raktam rá), ma pedig egy WN725N wifi sticket. Perifériák nélkül használom, ssh-n keresztül. Este eljutottam addig, hogy a wifi is megy, így végre nem vagyok ethernet madzaggal a géphez kötve, de ne tudjátok meg, hogy mennyit tököltem vele, míg működésre bírtam.... Eddig úgy néz ki, hogy egy Sony 850 mA-es töltő elég lesz neki.
-
BeriJan
csendes tag
Én ilyet rendeltem, egyszerű a bekötése, nem kell illeszteni, és hőkompenzált.
Az ára is baráti.
[link] -
közbe rájöttem, hogy az elérésekkel van a baj, mert nem mindegy, hogy melyik könyvtárból futtatom. Hogy lehet környezeti változót beállítani?
-
Peter789
senior tag
Nálam pl nem lehet mindig borítékolni, hogy van netelérése - elképzelhető hogy kívül megy a mobiltérerőn vagy szolgáltatási területen - és bár van GPS vevője is, annak is kell fél-1 perc mire magáhoztér, valamint az energiaspórolás okán nem is jár mindig, az viszont fontos hogy bármelyik pillanatban érkező triggerre képes legyen reagálni és kb pontos időpontot rögzíteni. Az ilyen eseményeket nálam egy PIC figyeli (több más funkció ellátása mellett) miközben a nagyvas lehet éppen ki is van kapcsolva, így alussza át a telet és várja hogy valami esemény történjen, és ha már ott van ez a PIC az I2C buszra kötve, akkor már egyben az ő dedikált hw modulja az RTC is a rendszerben. Most dolgozok azon hogy egy DS1307-et emulálva viselkedjen, annak a kernel moduljával és a hwclock-al együttműködve lehessen használni
-
rt06
veterán
válasz
wassermann #6390 üzenetére
en is ezen filoztam, de ha pl kiteszik meroallomasnak, ott nem feltetlen tudja elerni a netet, viszont ahhoz, hogy a meresi eredmenyek ertelmezhetoek legyenek, kell a pontos ido
-
na, ha már ekkora hőmérő láz van.
Vettem egy DHT22-es szenzort, bekötöttem, és működik is az Adafruit leírás szerint.A problémám az lenne, hogy python scriptet beraktam az rc.local-ba, de nem bírom rávenni, hogy működjön. kapok vagy 20 hibaüzenetet, hogy nem talál ezt, vagy azt. Van esetleg ötlet a megoldásra??
sudo python /home/pi/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_DHT_Driver/Adafruit_DHT_googledocs.ex.py 22 4
Traceback (most recent call last):
File "/home/pi/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_DHT_Driver/Adafruit_DHT_googledocs.ex.py", line 44, in <module>
output = subprocess.check_output(["./Adafruit_DHT", "2302", "4"]);
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 537, in check_output
process = Popen(stdout=PIPE, *popenargs, **kwargs)
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 679, in __init__
errread, errwrite)
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 1259, in _execute_child
raise child_exception
OSError: [Errno 2] No such file or directory -
-
csimpas
tag
RTC beforrasztásra és beüzemeléshez, tudnátok adni egy kis instrukciót? hogy mit hova kell forrasztani stb.
-
BeriJan
csendes tag
"itt lehet megnezni, kiprobalni ha keri valaki, kirakom a forrast egy szep how to oldalra."
Én szeretném kérni.
Tegnap megjött a második pi-m. Így már megpróbálnám leváltani a meglévő rendszeremet. -
BeriJan
csendes tag
válasz
Peter789 #6377 üzenetére
A védődiódák megvédhetik a bemenetet, de a befolyó áram megemeli a 3,3 voltot.
Ha több bemeneten is van ilyen, azok mind összeadódnak.
Ha netán tönkremegy vagy a vezeték sérül, leszakad, összeér az ellenállás lába, akkor az 5 volt rákerül a 3.3 voltra amit a processzor nem biztos hogy kibírja. (A processzor belül füstjelekkel működik, mert ha kijön a füst, már nem működik tovább. ;-) -
golya87
őstag
válasz
wassermann #6378 üzenetére
Ha terheled a tvheadend szervert, 100% közelében kockásodás tapasztalható a klienseken.
-
wassermann
Topikgazda
Érdekes dolog: a Raspberry Pi-m csak DVB-T TV-backend-ként (ha másik PC-ről nézem VLC-vel) sokkal jobban "muzsikál" (nincs egyáltalán soha kockásodás, képdobás). Ha a klienset is saját magán futtatom, nem ennyire szuper.
Holnap ki kell próbálnom, hogy a táp vagy a CPU mozog a teljesítményének a határán, esetleg a bekapcsolt TV zavarja a közvetlenül mellette lévő antennát... -
-
g0dl
addikt
válasz
wassermann #6369 üzenetére
Az xbmc is így kapcsolódik hozzá. Pl nézheted a PC-n futó xbmc-vel is a tvheadend -et (persze csatornaváltás stb. is megy)
-
ivjoe
tag
válasz
vzoltan #6363 üzenetére
Jahogy értem, a GPIO nem egyenlő a tüskével. De leírom tüske kontextusban.
Az 5V-os tüskét nem tudod fel le kapcsolni, nem tudsz adatokat írni rá vagy olvasni róla, az csak a táp kivezetése, ~csak egy darab kábel. Míg a GPIO tüskékkel (ezek a valós be/kimenetek) ezeket megteheted és ezek 3.3V-on működnek és nem terhelhetőek, talán 50mA a határ(?), az 5V megöli őket.
Visszakanyarodva az eredeti kérdésre: "Az arduino gpio 5 voltos, a pi 3.3 voltos ?"
A Pi GPIO 3.3V-os, az 5V kinyírja. Mindegy, hogy a Pi-nek van-e 5V-os táp kivezetése, lehetne rajta egy trafó is, ami 12V-ot ad, a GPIO akkor is 3.3V-os.Ahogy a DS18B20-at bekötötted azzal semmi gond, sőt, jobb ha 5V tápot kap, de az csak a táp, az se nem bemenet, se nem kimenet mint ahogy a GND sem, a be/kimenet a GPIO, azon mennek az adatok.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6372 üzenetére
Időnként előveszem a projektet, amikor ígéretes hírekről olvasok és olyankor megpróbálom az aktuális szoftveres verziókból összerakni. Sajnos eddig még minden alkalommal az lett belőle, hogy nem éreztem elég megbízhatónak és gördülékenynek a működését.
Munka-munka-munka---- de keddtől elvileg szabadságra megyek és talánerre is jut egy kis idő
-
wassermann
Topikgazda
Azbest, kár hogy nem "beszéltünk" többet, így viszont megmaradt nekem a felfedezés öröme : ) A pdf-ed nagyon profi!
Mindenesetre azt nem értem, ha ennyi munka van benne, miért nincs ez a jól összerakott, működőképes rendszer jobban publikálva. Az viszont újabb pozitív fgejlemény, hogyazt tapasztalom: a Pi hibás belső USB-hub-ja bírja az egy HD-csatorna ki-be folyamot. -
stopperos
senior tag
válasz
wassermann #6366 üzenetére
Van CRC check, azt is ki kell olvasni a w1 hálózatból. A w1-* kernel modul ezt megteszi, mikrovezérlőknél, ha nincs kész függvény rá, akkor meg kell írni.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6369 üzenetére
Ha a raspbmc renbdszerre gondolsz, akkor az egy raspbian + xbmc + tvheadend és egyébb segédprogik és konfigolások összessége
Általában elég jól összekonfigolja a srác aki készíti. Megfelelő kártyaolvasóval és oscam buildeléssel a kódolt adók is behangolhatóak vele. A korábbi kiadásról régebben csináltam egy diasort: [link]
-
wassermann
Topikgazda
Új hír azoknak, akik DVB-T vevőt akarnak használni a Pi-n. Az XBMC-be épített TV-szerver nem csak a PI-n nézhető! Alapban tudja a stream-elést.
Másik gépről html-es felületen elérhető és innen simán nézhetünk TV-t is. Itt az ablak amit feldob (ha a plugin-t telepíteném a "play"-re kattintva automatikusan el is indulna, de a feldobott két lehetőség valamelyikére kattintva így is megy (sőt az alsó rögtön a te távoli gépedre TS-be ment is).
-
ivjoe
tag
válasz
vargalex #6342 üzenetére
Így van, csak zárja és nyitja, de nem mindegy, hogy hogyan (milyen fűtésed van), pl. vannak ilyen PID vezérlős termosztátok, amik elég gyorsan csinálják ezt és egy relé igen gyorsan meghal alattuk, ezek TTL kimenetesek, és szilárdtest relét szoktak rátenni, az bírja a szaggatást és nem is kattog.
Szóval én a helyedben ebay-en vennék egy a fűtéshez megfelelő termosztátot.
-
hombember
csendes tag
válasz
vzoltan #6353 üzenetére
Ezzel még én is most kezdek el foglalkozni a gyakorlatban, de szívesen segítek, kisérletezzünk együtt.
Mivel programozó vagyok, így ez a része reméljük nem fog gondot okozni :-)Hogy el ne vesszen, idemásolok pár linket, amivel el tudunk majd indulni.
Itt a legegyszerűbb módon kapcsolják össze az RPi-t az RF adóval és vevővel:
http://ninjablocks.com/blogs/how-to/7506204-adding-433-to-your-raspberry-piEbből a projektből első blikkre szerintem más nem is kell nekünk (a többi része azzal foglalkozik, hogy egy sniffer programmal leszedik a jelet egy meglevő távirányítóról, hogy aztán azt a géppel is ki tudják küldeni, így vezéreljék az RF-es konnektorokat.
Itt pl. látható egy kis Python nyelvű kód, ezzel szintén konnektort kapcsolgatnak:
http://wiki.tinyclr.com/index.php?title=FEZ_RF433Itt egy másik, hasonló célú kód található:
http://pastebin.com/aRipYrZ6Szóval mindent összevetve szerintem meg fogjuk tudni oldani :-)
Engem is nagyon érdekel ez a dolog, mert ezzel talán vezetékelés nélkül tudnám a garázsból vezérelni az egy emelettel feljebb levő fogyasztókat. A vasbeton födémtől kicsit tartok ugyan, de ha azt nézem, hogy most a lakásból nyitom távirányítóval a kaput (a vevő a garázsban van), akkor végülis működnie kell... Ha mégsem, akkor max. nem költözik le az RPi a garázsba :-)
Helyileg merre vagy? Ha nem lakunk túl távol egymástól, akkor rendelhetnénk közösen is, így megoszlik a szállítási költség. Én Pest megyében lakom, de sokat járok Pestre.
-
hombember
csendes tag
válasz
vzoltan #6343 üzenetére
Mennie kell Pi-vel is. Ha ránézel az adóra, akkor ugyanaz a 4 kivezetési pont van rajta, mint bármelyik, bármihez jó RF transmitteren: ANT (opcionális külső antenna), GND (föld), VDD (+), DATA (ez az adatküldő).
Ha az antennát nem nézzük, akkor a marad 3 kivezetés. Itt a VDD kapja tápfeszültséget, DATA az adatvezeték + ága, a GND meg egy közös föld (értsd: az adatvezeték és a tápfeszültség földje is).
Én is mostanában kezdek el ilyenekkel játszani. Az Rpi már megvan, meg egy marha nagy fém szekrény is a garázsban, a tervek szerint a télen a kültéri világítást, tavaszra az automata öntöző vezérlését szeretném, ha átvenné a Pi.
Aztán majd lassan beszivárog a házba is :-)
-
ledgeri
nagyúr
http://www.pto.hu/post/1/14473 csak mert ide illik..
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #6349 üzenetére
Szia!
Igen, egy érpár van. Azért gondoltam, hogy csak zárhatja/nyithatja az áramkört. Mondjuk feszültséget még nem mértem. De a relé miatt az igazából mindegy is.
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #6346 üzenetére
Szia!
Köszi. De akkor a relés elgondolás jó, igaz?
-
Helló!
Van olyan külső 2.5-ös merevlemez a málnához amit meghajt külön áramforrás nélkül?
mobal,
-
vzoltan
aktív tag
válasz
vargalex #6342 üzenetére
En ilyet vennek mert ez vezetek nelkuli [link]
Igazabol ez tetszik a legjobban csak nemt udom h rpivel is mukodike e, az elado se tudja kerdeztem, es alapbol arduinohoz arulja: [link]
(Aki ert hozza az mit gondol, ha arduval megy akkor pivel is?)Amugy a kerdeseidre nem tudom a valaszt csak a relek miatt irtam
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Elektronikához jobban értő topictársak segítségét kérném.
A terv: a lakás összes helyiségébe kerül egy DS18B20, amelyről gyűjtöm a hőmérséklet adatokat, megjelenítem, stb. Ez idáig tiszta sor, nem gond.
Amit szeretnék: a gázkazán egyszerű termosztátja helyett (ilyen gagyi van) a Raspberry-vel vezérelni a fűtés kapcsolását. Nyilván nem lesz optimális, mert ha bekapcsolja a fűtést, akkor minden helyiségben fűteni fog (valamikor lehet, hogy a szelepeket is megoldom). A kérdésem mindössze annyi, hogy az ilyen termosztát ugye egyszerűen csak zárja az áramkört egy bizonyos hőmérséklet alatt, illetve nyitja felette? A helyettesítésre gondolom egy relé jó lenne. Kell egyáltalán relé (mondjuk megrendeltem ezt, mert szerintem kell - azért 2 csatornás, mert hátha használom majd valamire a másodikat is), vagy máshogy oldanátok meg? (Ugyanis nem mértem - és nem is értek a termosztátokhoz -, de akár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a termosztáthoz csak a föld vezeték megy és azt zárja rövidre.)
Persze az egészhez valami webes felület a config-oláshoz, megjelenítéshez, stb. De ez sem gond.
-
csimpas
tag
válasz
Cyber_Bird #6340 üzenetére
-
csimpas
tag
ez alapján tenném fel az mjpg-streamer-t. de amikor eljutok a lépéseknél ide:
svn co https://mjpg-streamer.svn.sourceforge.net/svnroot/mjpg-streamer mjpg-streamerakkor ezt a hibaüzenetet kapom:
svn: E175011: Repository moved permanently to 'https://svn.code.sf.net/p/mjpg-streamer/code/!svn/vcc/default'; please relocatemit lehetne ezzel kezdeni?
próbáltam ez alapján is a telepítést, mert itt nincs "svn co". de itt meg ha megnyitom az urlt, akkor nincs kamera kép, csak ez kép
illetve a kamerán sem kapcsol be a led.tökéletes lenne nekem a motion-is, de ott meg valamiért csak 2 másodpercenként frissül a kép, nem folyamatos
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #6337 üzenetére
Kössssz gondoltam erre is, de ez is pont megoldható jobb antennával. Most szétkaptam a dolgokat és a korábbi felállás szerint, konyhai szerver-notebook visszakapta a második DVB-T vevőjét is, mert ott jó a vétel. Így a TV helyett most a számítógépeken lehet csak TV-t nézni, ez a régi TV rövid időre még visszafokozva médialejátszónak és Youtube-kliensnek : )
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #6336 üzenetére
Még egy tipp: esetleg a RPi nem ad elég áramot a vevőnek, és így a saját antennaerősítője is alul dolgozik.
-
wassermann
Topikgazda
Kössz a segítséget, de így, hogy az se biztos friss-e inkább most nem ásom bele magam...
Egyébként nekem is valószínűleg antenna bajaim vannak... megcsináltam a kísérletet, visszavettem az USB sebességét és megnéztem mi van így: SD-adások továbbra is simán jönnek. A HD-k a Windows-os gépre dugott vevővel (ez a konyhában van) jól, az Rpi-vel ugyanazon a helyen picit rosszabbúl, de jönnek. Így egyértelmű, nem az USB a baj, hanem a Biquad-antenna, amit csináltam nem minden vételi helyen elég! Mindenesetre az USB-t hagyom visszafogva.
-
rt06
veterán
a rpi kamera 5 megapixel-jet elo lehet valahogy csalogatni? raspivid nem igazan hajlando 1920*1080-nal nagyobb felbontassal elindulni (olyannyira nem, hogy ha ezt megprobalom, utana a kovetkezo restart-ig nem mukodik a kamera)
holott az 5mp-be bele kellene ferjen egy 2640*1980-as felbontas is -
azbest
félisten
válasz
wassermann #6332 üzenetére
-
wassermann
Topikgazda
Láttál esetleg erről vhol egy bővebb leírást? - egyébként tudok vele együtt élni: nem kapcsolom ki a Pi-t, ha mégis, akkor pedig a PC-mről putty-al csatlakozom és úgy adom ki az utasítást. Azért vannak még "bibik": A Duna és a többi 1080 néha szenved, ami még nem tudom, hogy antenna vagy az USB. Az utóbbira gyanakszom. Este kipróbálom ugyanazon a helyen és antennával Windows-os notebookkal... felfedeztem, hogy rögzíteni is rögzít!
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6330 üzenetére
A -C az csak annyi, hogy a kezdő hozzáférés beállításokat legenerálja és jelszó nélkül enged csatlakozni a tvheadendhez
Ezután, fel lehet konfigolni, hogy milyen ip címekről vagy felhasználókkal lehessen hozzáférni a tartalomhoz. A (hts)tvheadend a szerver, ami használja a tunereket, rákapcsolódik a kártyakezelő programra és elvégzi a dekódolást, http-n vagy htsp protokollon pedig hozzáférhetővé teszi a streameket.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Szokenesz #6329 üzenetére
Itt a [link] . Azt viszont tudnod kell, hogy alapból nem támogatott, hogy egy pi-n fut egyszerre a szerver dvb-t backend és a kliens headend. Emiatt parancssorból a "tvheadend -C"-t utasítást, ami engedélyezi a letiltott dolgokat (ezt megnézheted olyan Pi-n is, amire nincs rádugva DVB-T vevő)
-
Szokenesz
senior tag
válasz
wassermann #6328 üzenetére
Udv.!
Ehhez a DVB-T tunerhez kaphatok linket/pontos tipust?
Raspberryhez nekem is szuksegem lenne valamilyen tunerre.
Elnezest, mobilrol nem a legkenyelmesebb keresni -
wassermann
Topikgazda
válasz
Honkydoo #6324 üzenetére
Az egészet annak idején emiatt vettem, csak elbizonytalanított az USB-hibája. Először Azbest, majd később konkrétan Gumicukor89 mutatott egy kb.1800 Ft-ba kerülő DVB-T sticket. Gondoltam, ennyit bukhatok, ha nem megy, eladom.
A proci terhelés nem vészes (kodekkel), a normál filmnézéshez képest csak az a különbség, hogy fut a háttérben még egy HTS backend. Mivel már a csatornát is az USB-stick szelektálja, így a belső USB-hubon már nem megy át a teljes stream, csak a kiválasztott csatorna. -
Honkydoo
őstag
-
azbest
félisten
válasz
Honkydoo #6318 üzenetére
Olyan smartcard olvasó kell, amit a linux kernel / beépített ccid driver alapból támogat. Amihez külön zárt driver kell, az nem valószínű, hogy megy, mert a raspi armv6-os rendszeréhez nem szokott lenni driver, hanem csak x86-os linuxhoz.
Omnikey 3121 és rokonai esélyesek, de drágák szoktak lenni. Gemalto olvasók is drágák általában. Alcor micro AU9540 az amit használok a raspivel. Innen vettem [link]
Viszont a 2013-09-25-wheezy-raspbian rendszer eldobja az usb alrendszert pár másodperccel azután, hogy elkezdem használni a kártyaolvasót. A raspbmc alatt nem tudom ez a probléma jelentkezik-e. A régebbi raspbmc és raspbian alatt nem volt ennyire durva kiakadás ugyanezzel. A cmdline.txt-ben meg kellett adnom, hogy dwc_otg.speed=1 , ez lelimitálja az usb sebességét 12 Mbitre, ami viszont necces a dvb tunernek, nem is próbáltam vele, mert pc-re átstreameléshez már biztos kevés. Igaz azóta 41 napja megy gond nélkül (nyomtatószerver és a pc-n futó dvb vevőm a benne lévő kártyát használja).
Gondolom az újabb kernel miatt lehet a különbség, nem tudom azóta kijavították-e.
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #6321 üzenetére
Értem. Annyira végül is nem fontos, mert már van lejátszóm amivel TV-zek.
De azért jó hogy sikerült ezt is megoldani.
A Pi prociját mennyire terheli a tv műsor? Itt működik a HD gyorsítás?
-
csimpas
tag
válasz
wassermann #6320 üzenetére
úgy gondoltam hogy szét van már szedve a kijelző, csak a kábelek lógnak ki
-
csimpas
tag
lehet hogy hülye kérdés, de van egy hordozható dvd lejátszóm, annak az lcd kijelzőjét szerintetek rá tudnám kötni a Raspberry-re? ha igen, akkor mi kell hozzá?
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #6317 üzenetére
Tök jó!
Talán egy usb-s kártyaolvasóval a fizetős csatornákat is lehet vele nézni?
-
wassermann
Topikgazda
Megérkezett kínából a fityingekbe kerülő DVB-tunerem, amit gumicukor89 ajánlott. A Pi-men eddig csak egy vezeték nélküli billentyűzet/egér kombó volt. Kicsit lefaragtam az USB-dugójából és így be tudtam dugni mellé a DVB-T vevőt. Szerencsém van, mert az 1200mA-es táp elbírja őket.
Gumicukor89 hozzászólásai és ez a [link] elég volt ahhoz, hogy installáljam Raspbmc alá. Működik és ad még +10évet a régi TV-nknek, ami most már nem csak médialejátszó és Youtube-kliens, hanem visszanyerte esredeti funkcióját is : )
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6311 üzenetére
Szia!
Bocs, ezt elnéztem. Valóban configure kellene neked.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
vargalex #6302 üzenetére
Ezt látom:
~/conky-manager-1.2.0.1$ ls -la
összesen 148
drwxr-xr-x 9 pi pi 4096 júl 14 18:15 .
drwxr-xr-x 27 pi pi 4096 nov 26 00:16 ..
-rw-r--r-- 1 pi pi 56 jan 13 2013 AUTHORS
-rwxr-xr-x 1 pi pi 105 márc 18 2013 build-binary
-rwxr-xr-x 1 pi pi 100 jún 16 16:15 build-install
-rwxr-xr-x 1 pi pi 114 márc 31 2013 build-source
-rwxr-xr-x 1 pi pi 247 márc 30 2013 compile-install-translations
-rw-r--r-- 1 pi pi 1394 júl 14 14:50 conky-manager.geany
-rw-r--r-- 1 pi pi 6663 júl 14 18:07 conky-manager.pot
drwxr-xr-x 2 pi pi 4096 júl 14 18:15 contrib
-rw-r--r-- 1 pi pi 35147 jan 13 2013 COPYING
drwxr-xr-x 3 pi pi 4096 júl 14 18:15 debian
drwxr-xr-x 2 pi pi 4096 júl 14 18:15 doc
-rwxr-xr-x 1 pi pi 272 jún 16 13:04 extract-strings
-rw-r--r-- 1 pi pi 15749 jan 13 2013 INSTALL
drwxr-xr-x 2 pi pi 4096 júl 14 18:15 lib
-rw-r--r-- 1 pi pi 121 jan 14 2013 makefile
drwxr-xr-x 2 pi pi 4096 júl 14 18:15 man
drwxr-xr-x 2 pi pi 4096 júl 14 18:15 po
-rwxr-xr-x 1 pi pi 44 jún 16 13:03 push
-rw-r--r-- 1 pi pi 82 febr 10 2013 README
drwxr-xr-x 4 pi pi 4096 júl 14 18:15 src
-rw-r--r-- 1 pi pi 0 jan 13 2013 THANKS
-rw-r--r-- 1 pi pi 176 jan 21 2013 TODO
-rwxr-xr-x 1 pi pi 71 márc 30 2013 translate
-rwxr-xr-x 1 pi pi 57 jún 16 13:03 upload -
azbest
félisten
Régebben főnököm otthonról kiküldött levelének fejlécében lévő címére próbált rá kolléga és meglepődve tapasztalta, hogy publikus oldalról is elérhető a routerre kötött hdd tartalma. Csinált egy videót arról, amin az látszik hogy minden fájlt kijelölnek, majd megnyomják a törlést... persze valójában nem töröltek semmit, de ezt a videót elküldték a főnöknek
Persze ez oda vissza működik, mert főnök egyszer azzal viccelte meg másik kollégát, hogy böngészőablakban átcseréltek egy körözéses rendőrségi hírnél képet a kolléga bulizós képére, majd behívta a srácot hogy javasolja neki, adja fel magát
Na szal, szép emlékeket idézett fel az ip címes dolog
A képbeillesztést nem is vettem észre először, csak tippeltem, azt hittem valami más trükköt tudsz. Azon gondolkodtam honnan tudod pont az övét, de a válasz, zseniálisan egyszerű
-
moli.hu
őstag
Azert az ip-t erdemes titkolni, foleg ha az publikus, hogy milyen gep van mogotte.
Ez az kepet elkenos modszer pedig nem mukodik, a fent elkent kulso ipcim peldaul 217.197.177.8x vagy 217.197.187.8x attol fuggoen, hogy szegeden vagy budapesten van a gep (az adatlap az egy dolog).
Mozgokepnel meg inkabb tilos az elkenos modszert hasznalni, mert a keneskor az az informacio, hogy mi a kornyezo pixelek atlaga, megmarad. Namarmost ha a dolog mozog, akkor kiderul az egy kicsit balra, egy kicsit jobbra kornyezo pixelek atlaga, esigytovabb, innen mar csak szamitasi kapacitas kerdese visszafejteni a titkolt infot. Ehelyett egyszeruen ki kell feketiteni az informaciot. -
azbest
félisten
Ti leveleztek, hogy ilyen direkt kapcsolatban vagytok?
Bár meg kell hagyni simán ki lehet deríteni a címeket, amelyekről megtekintik ezt az oldalt, elég csak egy képet sajtá szerverről beilleszteni és nézni a logot.Szerintem nekem könnyebb kideríteni a lakcímemet, mint az ip címemet
-
-
Proci85
senior tag
Sebaj, azért jó stuff, köszönet jár érte, hogy megosztotta és nem kötekedés.
Mentségére szóljon, a külföldi linken is kitakarásra kerültek a belső címek, és ezzel megvezették. Persze mi tudjuk, hogy ennek közlésével nem csökken a hálózat biztonsága
Részemről köszi, tetszik! -
moli.hu
őstag
válasz
sanchomuzax #6301 üzenetére
te most komolyan kitakartad a privat halozati ipcimed?
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6300 üzenetére
Szia!
ls -la
paranccsal nézd, mert az összes.-al kezdődő file hidden.
-
sanchomuzax
aktív tag
Terminal bash mod:
Forrás: http://goo.gl/ChPJZI és http://goo.gl/c0BcN
Az időjáráshoz a lokációs kód: http://goo.gl/WNfXOq
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged