Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravensky13
tag
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni egy esetleges SSD vásárlás ügyében. Szeretnék beújítani a Pi4-hez egy SSD-t, mivel az USB3-as WD mypassport HDD-m egyik pillanatról a másikra nem akar vele működni. Egy másik linuxos gépen sikerült megnyitnom a rajta levő fájlokat, de gyanítom hogy véres a torka, mivel 24/7 torrent futott rajta kb 1 évig. Mondjuk nem feltétlenül kellene megpusztulnia ettől, de a jelenlegi helyzetben ez most mellékes
A másik dolog, hogy eddig is voltak teljesítménybéli gondok, különösen amikor kevés volt a szabad hely, leesett a letöltési sebesség kilobyte-okra, és ilyenkor meg-meg emlegettem a rendszer felmenőit
Ezen a fórumon ajánlotta valaki, hogy cseréljem le az egészet SSD-re, ha jól emlékszem arra hivatkozva, hogy a kis tárhely miatt a drasztikusan megnövekszik a késleltetés meg még ott van a CMR/SMR kérdés is, és itt már több sebből vérzik a történet ez számomra is világos, csak nem tudtam/akartam rá túl sok időt szánni...eddig 
Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen SSD-t vegyek? Konkrét típus ami bevált? Van-e valakinek jól bevált config? Ti mit használtok torrent/dlna/samba alá? Szvsz BŐVEN elég lenne nekem egy sata3 SSD is egy aliexpress-es USB3->SATA3 csatolóval, de rémlik valahonnan, hogy ott sem minden típust szeret a málna. De lehet van jobb vétel ami nvme csatolású, de akkor ahhoz kellene usb3->nvme átalakító. Persze arra is gondoltam, hogy nem árt egy betáplálással ellátott USB3 hub. Ezen vívódom, minden véleményre kíváncsi vagyok, előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Zotac mini PC, több db
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 16GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BRUTÁL AI / VIDEO / WORKSTATION PC RTX 3090 24GB RYZEN 9 7900x 32GB DDR5
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A másik dolog, hogy eddig is voltak teljesítménybéli gondok, különösen amikor kevés volt a szabad hely, leesett a letöltési sebesség kilobyte-okra, és ilyenkor meg-meg emlegettem a rendszer felmenőit
wassermann