- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atiska007
senior tag
válasz
ravensky13 #46737 üzenetére
Sajna nem találtam topikot sem Jellyfin-nel kapcsolatban, de leírom ide az én első tapasztalataimat Emby vs Jellyfin.
1. Tényleg Emby feeling, hisz kb ugyan az minden, csak ez free.
2. Nálam a feliratok betöltése nagyon nehezen működik. Ami külön .srt file, azt még csak-csak kirakja, de ami built in felirat, vagy csak sokára tölt be, vagy állandóan elszáll unable to load subtitle-el.
3. Trailerek megtekintése nyögvenyelős, mert külső sw-eket használ, úgy mint youtube vagy browser. Ha megnézek egy trailert, akkor nem ugrik vissza az appba, hanem ki kell lépjek a youtube-ról és indítani újra a jellyfin-t.Egyelőre ezek a problémásabb részek nekem, amúgy nagyon jó ki Emby free alternatíva.
-
válasz
ravensky13 #46737 üzenetére
Plex-el is van összehasonlítási alapod? Én az Emby-t próbáltam (meg persze előtte évekig a Kodi-t), de nálam a Plex lett a nyerő.
-
válasz
ravensky13 #46630 üzenetére
Hacsak nem vesszük előnynek azt a szép házikót, amivel m2-t is rá tudsz dugni.
-
válasz
ravensky13 #46468 üzenetére
Valamit nagyon félreértettél.
- Ellenőrizd a HDD SMART állapotát pl. a HDSentinellel, ezt akár a Pi-n is megteheted.
- Ellenőrizd a fájlrendszer állapotát.a kis tárhely miatt a drasztikusan megnövekszik a késleltetés meg még ott van a CMR/SMR kérdés is, és itt már több sebből vérzik a történet
Inkább csak ez a mondat vérzik több sebből, rosszul értetted amit írtak (vagy rosszat írtak).
A kis tárhely miatt nem növekszik a késleltetés(pontosan minek a késleltetése?!). Nincs összefüggés, a szabad tárhely kapacitás, és aközött, hogy milyen hamar kezdi küldeni az adatokat a HDD. Nem mellesleg SSD használata esetén is elfogy(hat) a szabad tárhely.
A CMR/SMR kérdését sem értem. Pl. mekkora torrentbubus vagy (egyszerre mennyi torrentet töltesz le/fel? Honnan tudod hogy a jelenlegi HDD melyik csoportba tartozik, és hogy ez valós gond számodra?
Természetesen lecseélheted SSD-re, ami javítja a véletlen hozzáférést, de amíg rendben teszi a dolgát a HDD minek cserélnéd le? -
madrac
senior tag
válasz
ravensky13 #46227 üzenetére
ez mar nem annyira raspberry tema, van okosotthon tema is, de node-red-hez van termosztat node is ami kicsit komolyabb es kenyelmesebb mint sajat funkciot irogatni, amiben idopontokhoz lehet megadni homerseklet ertekeket.
-
cog777
senior tag
válasz
ravensky13 #46227 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes leírásod.
-
cog777
senior tag
válasz
ravensky13 #46223 üzenetére
Tudnal irni a nodered-rol kicsit tobbet? Olvastam rola mar de valahogy nem all ossze.
Koszi -
válasz
ravensky13 #45279 üzenetére
Próbáld meg így felcsatolni fstabban:
UUID=xxxxxxx /mnt/mappa ext4 defaults,noatime,nofail,data=writeback,commit=120 0 0 -
ath
senior tag
válasz
ravensky13 #45283 üzenetére
Nekem gigabit van, 80 mega korul tud irni nvme ssd-re.
-
ReFleXx
addikt
válasz
ravensky13 #45283 üzenetére
biztos nem ennyit tud, nekem 500as netet kihajtja, siman tudok stabilan 55Mbajt/seccel torrentezni vele.
Az az 1TBs HDD valszeg SMRes es raadasul elegge tele is van, nem csodalkoznek ha az lenne a baja. -
válasz
Amíg tart a Linux fs cache meg bírja a HDD az írást addig jó, utána belassul, gondolom jó nagy IOWAIT van (htop megmondja), ez főleg az USB miatt.
Használj SSD-t, vagy válts valami x86ra, vagy állítsd be lassabb limitre. -
ReFleXx
addikt
válasz
mekkora a HDD?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpad topik
- Elden Ring
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- Mobil flották
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- DELL T40 EMC Szerver
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged