-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimey
tag
válasz
namilegyen #35439 üzenetére
Sajna nem jó a link.
-
mimey
tag
Sziasztok!
MotionEye OS-t kipróbáltam az alábbi eszközökkel:
Rpi Zero W
Noir v2.1 - 8 megapixel Sony IMX219
Infrared LED IR Light 3W 850 For Raspberry Pi Camera ModuleUtánaolvasva azt szűrtem le - remélem helyesen -, hogy a pi zero nem tudja elég delejjel kiszolgálni a két infra ledet, illetve az új kamerán nincs is galvanikus kapcsolat.
Viszont nem találok olyan kapcsolási rajzot, ahol az új pi noir camera-val lehetne használni az eggyel régebbi típussal jól működő infra ledeket.Tudtok erre valami megoldást?
Előre is köszönöm!
-
mimey
tag
válasz
Flowtation #28068 üzenetére
Szia!
Szerintem erre gondolsz. Ezúton is köszönöm, aki linkelte. Pont tegnap rendeltem meg én is. A két PI2 mellé "kellett" egy PI3 is, ha már megadta magát a PI1 B.
-
mimey
tag
Sziasztok!
Hogy tudnám összehozni az alábbi lcd kijelzőt RPI2-vel, mert ez, amit rendeltem, nagy valószínűséggel RPI1-hez való? GPIO csati hibádzik.
5-inch Resistive Touch Screen LCD Display HDMI for Raspberry Pi XPT2046 SYElőre is köszi!
-
mimey
tag
válasz
Celtis #22396 üzenetére
Szia!
Sajnos velem nem leszel előrébb, mert csak most kezdek infókat gyűjteni a témához. Számomra nagyon új terület. Reméltem, hogy Kodi-val. pl. a TuneIN addon-nal működni fog, de a Cross-Compiling már meghaladja a tudásomat. Egyébként úgy látom, a LibreELEC v7.0.2 már Kodi 16.1-et tartalmaz.
Picar-t már olvastam itt linkelve, de idáig jutottam. -
mimey
tag
válasz
Kicsirics77 #22394 üzenetére
Köszi szépen előre is!
-
mimey
tag
válasz
Kicsirics77 #22331 üzenetére
Szia!
Nekem még úton van ez a touch screen, én is netes rádiót szeretnék faragni belőle.
Előre is köszönöm, ha majd feltöltöd valahova azt a raspbian img-t, és megosztod velünk.Celtis-nek is köszi a LibreELEC leírást.
Üdv: mimey
-
mimey
tag
válasz
azbest #15386 üzenetére
Szia!
Neked az említett hangkártya hangja nem recseg kegyetlen módon?
USB kábel megy PI2-ből a hangkártyába, onnan optikai kábel az erősítőmbe (Pioneer VSX-420).
Egyszerűen úgy pattog/recseg a hang, - de már a menüben is -, hogy az egész élvezhetetlen.Több USB kábellel és több optikai kábellel is próbáltam, más eszközzel optikai kábellel próbálva nem produkál ilyet az erősítő.
(PI2-n OSMC)Üdv: mimey
-
mimey
tag
válasz
WildBoarTeam #13853 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Könyvajánló
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózatokról alaposan
- Filmvilág
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest