Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- Megkapta a friss grafikus vezérlőpultot az új Arc meghajtó
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadtamas
tag
válasz fordfairlane #11019 üzenetére
Persze.
Én már fejben rég elszakadtam ettől a pendrive-os alapsztoritól.
A belső hálózat tökéletes ha az összes gép fizikailag közel van egymáshoz.Tényleg nem akarom szétoffolni a topicot. Elnézést kérek mindenkitől.
A 100%-ig biztos online hálózatosoktól kétszer is elnézést kérek.
Peace! -
Ispy
veterán
válasz fordfairlane #10942 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy minden kódot megírt valaki egyszer, szóval nincsen olyan kód, amit ne más valaki írt volna.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz fordfairlane #10919 üzenetére
Hát már nem emlékszem a 3. programomra, mert kb. 15 éve volt, de szerintem most bottal sem piszkálnám meg azt a kódot....
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz fordfairlane #10914 üzenetére
Ha azt nézed 1000 forint / óra, azért az nem olyan vészes, egy ilyen után már legalább azt tudni fogod jó eséllyel, hogy mi az amit meg kell majd egyedül tanulnod
-
kiszsolt100
csendes tag
válasz fordfairlane #10893 üzenetére
Akkor ezek szerint itt senki nem ért annyira a programozáshoz hogy tudná azt tanítani, mert ha valamire nem tud válaszolni akkor azt ö maga sem tudja ergo nem teljesen ért hozzá. Viszont ezzel nincs baj valószínűleg én keresgéltem rossz helyen akkor.
-
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #10782 üzenetére
Megvan, ez a feladatgyűjtemény az:
Programozási feladatok és algoritmusok Turbo C és C++ nyelven
x gon' give it to ya
-
bandi0000
nagyúr
válasz fordfairlane #10780 üzenetére
köszönöm, indulásnak jó lesz, hátha megvilágosodok tőle, nyáron nyelvvizsga, és akkor majd ránézek az angol könyvekre is
Xbox One: bandymnc
-
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #10780 üzenetére
Illetve volt még külön egy C++ példagyűjteményem, ami nagyon hasznosnak bizonyult a gyakorláshoz, de annak a címére sajnos már nem emlékszem.
x gon' give it to ya
-
axioma
veterán
válasz fordfairlane #10707 üzenetére
Argh, ez olyanra sikerult, mint amikor elemraktak egy parsoros kodreszletet - mentsegukre szoljon azzal, hogy rejtveny -, hogy mitol lehet az adott eredmeny. Egy operator overloading-ot kellett kitalalni... [mondjuk arra legalabb tippeltem, erre nem, en egyedi file-t jobb klikk-futtatas probalok ki, most is eppen betoltottem a sajat netbeans kornyezetembe).
-
orc88
őstag
válasz fordfairlane #10707 üzenetére
Szerk.:
Nálam volt a hiba, bocsi... Pendriveon is dolgoztam rajta, és valamiért egy projectben ossze akadt a kettő, de továbbra se értem, hogy miért, mivel mindig ezt a verziót futtattam. Elnézést mindenkitől, új még nekem ez a netbeans[ Szerkesztve ]
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
orc88
őstag
válasz fordfairlane #10704 üzenetére
-
orc88
őstag
válasz fordfairlane #10698 üzenetére
Mi netbeanst használunk, ez lehet a probléma?
-
orc88
őstag
válasz fordfairlane #10696 üzenetére
Az import nekem is megvan, csak nem onnan másoltam, lemaradt.
2 gépen is próbáltuk, mindkettőn:"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
opr
nagyúr
válasz fordfairlane #10603 üzenetére
Ha csak ilyen lenne benne, teljesen egyetértenék veled.
Viszont amellett továbbra is kitartok, hogy kell ilyen is.Az meg már pusztán a személyes véleményem, hogy aki egy prímkeresőt vagy egy fibonaccit vagy egy palindrom igen/nem szintű dolgot nem tud leprogramozni akkor se, ha elmondják neki mi az, és példával illusztrálják, az szvsz nem sok mindent tudhat optimálisan és szépen lekódolni, mert ezekben csak alapművelet van, meg egy
(ok, prím esetén három, ebből kettő egyben)darab ciklus."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
válasz fordfairlane #10598 üzenetére
egy fibonacci messze nem komoly matematika. majd ha a zárt alakját kell levezetni, az igen.
szerintem alap dolgokat bármikor kell tudni. főleg akkor, ha ezek a dolgok max. gimnáziumi tananyag szintje.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Cathfaern
nagyúr
válasz fordfairlane #10598 üzenetére
De nem érted, az a lényeg, hogy hogyan gondolkozik miközben megépíti a piramist
Én továbbra is tartom, hogy a hallott és írott szövegértéses tesztnél nincs fontosabb egy állásinterjún... Problémák, csúszások, nem megfelelőségek nagyon jó része nem a (szakmai) hozzánemértés miatt van, hanem azért mert emberek nem értik amit elmondanak / leírnak nekik. Maradék része meg mert képtelenek és / vagy nem hajlandóak kommunikálni.
-
apple87
senior tag
válasz fordfairlane #10449 üzenetére
Igen köszönöm
-
DNReNTi
őstag
válasz fordfairlane #10449 üzenetére
Atallitottam magyarra az enyemet:
alt + ,
esalt + .
kombokkal nekem mukodik, de ez elegge durvan off mar itten.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DopeBob
addikt
válasz fordfairlane #9990 üzenetére
Codecool-nál pl azt írják, nem kell fizetni, majd a munkabéredből 18 hónap alatt levonják, ha meg 3 hónap alatt nem találnak neked melót, ingyen volt.
Most nem olvasom el a cikket, nem tudom, hogy ebben írják e, gyakorló senior fejlesztőik vannak, vállalkozóként, fizetnek nekik 6-800k-t/hó az oktatásért. Ez szerintem teljesen rendben van, ennél olcsóbban, a tandíj meg akkor már ebből következik.
MZ/X
-
racskobalazs
senior tag
válasz fordfairlane #9940 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Akkor azt mondjátok, hogy ha már C#-ot kezdtem akkor folytassam is azt?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
válasz fordfairlane #9928 üzenetére
Ha már OOP, az ORDBMS mond valamit?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
martonx
veterán
válasz fordfairlane #9924 üzenetére
Ezért is írtam valamivel feljebb, hogy az ilyen trigger szintű mókolás simán a komplett DB-t magával tudja rántani egy szerencsétlen deadlock esetén. Aztán az ember meg nézi, hogy de hát csak kiadtam egy ártatlan insert parancsot PHP-ben, mégis mitől omlott össze az egész DB.
Tényleg egyszer láttam már infinite loopba került triggereket is, amik egymást triggerelték. Na az se volt egy felemelő látvány.
De ez már lassan kezd átmenni sok beszédnek is sok az alja szintbeÉn kérek elnézést!
-
válasz fordfairlane #9922 üzenetére
A csak tárolt eljárással való API-s megoldás nem jó, mert közvetlenül a tábla adatait szeretnéd piszkálni, akkor borul az egész. Triggerekkel maga az adatbázis önmagában is megáll, nem kell tudni semmilyen API-t, hogy jól működjön, mert elrejti a piszkos részleteket, it just works.
Na mindegy, én is befejezem, mert semmilyen előrelépést nem látok egymás álláspontjának megértésében. Valószínűleg azért, mert én az alkalmazás helyett a DB irányából közelítem meg a problémát, s ez a kettő gyökeresen más szemlélet.
(#9924) fordfairlane: Async trigger? Szerintem ez nagyon megkavarná a dolgokat. Mi lenne akkor a tranzakcióval? Tényleg tök más szemmel közelíted meg a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
martonx
veterán
válasz fordfairlane #9922 üzenetére
Szívemből szóltál, csak én már inkább ráhagytam.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz fordfairlane #9903 üzenetére
+1 a triggerek ellen. A tárolt eljárások viszont egy bizonyos DB méret / teljesítmény elvárás felett kikerülhetetlenek. No persze ilyenkor jön be az, hogy X TB-os DB-t az ember már amúgy sem hordozgat, nem migrálgat Oracle-ről MS SQL-re és vissza, vagy pedig rászánja azt a pár ember hónapot a feladatra.
A debugolás persze más kérdés. Egyrészt MS SQL tárolt eljárásait lehet debugolni, másrészt SQL szinten a debugnak sokkal kevesebb értelme van, harmadrészt egy SQL kód azért még mindig egyszerűbb, mint egy komoly C# logika (jó, láttam már 1500 soros tárolt eljárást is, na azt debugolni nem volt kellemes, de azt is a kényszerűség szülte, direkt SQL szinten tartva a logikát is 15 perce futásideje volt egy 96 magos SQL szerveren).
Jellemzően azért könnyen meg lehet találni SQL-ben is, hogy hol ment félre egy where feltétel, vagy egy join.Én kérek elnézést!
-
MODERÁTOR
válasz fordfairlane #9903 üzenetére
Sajnos én is így gondolom, + a "mindentlátott kolléga" is ezt vallja itt mellettem!
Ugyanakkor maximális tiszteletem lezsónak is!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Bambula5
csendes tag
válasz fordfairlane #9299 üzenetére
Köszönöm... akkor megpróbálom megoldani
-
Bambula5
csendes tag
válasz fordfairlane #9295 üzenetére
Table "public.users"
Column | Type | Modifiers
------------+-----------------------+----------------------------------------------------
id | bigint | not null default nextval('users_id_seq'::regclass)
first_name | character varying(20) | not null
last_name | character varying(20) | not null
Indexes:
"pk_users" PRIMARY KEY, btree (id)
Foreign-key constraints:
"fk_users_1" FOREIGN KEY (id) REFERENCES products_reviews(user_id)Table "public.products_reviews"
Column | Type | Modifiers
----------+---------+-------------------------------------------------------------
id | bigint | not null default nextval('products_reviews_id_seq'::regclass)
star | integer | not null
comment | text | not null
product_id | bigint |
user_id | bigint |
Indexes:
"pk_products_reviews" PRIMARY KEY, btree (id)
"pk_products_reviews_0" UNIQUE CONSTRAINT, btree (product_id)
"pk_products_reviews_1" UNIQUE CONSTRAINT, btree (user_id)
Referenced by:
TABLE "products" CONSTRAINT "fk_products_3" FOREIGN KEY (id) REFERENCES products_reviews(product_id)
TABLE "users" CONSTRAINT "fk_users_1" FOREIGN KEY (id) REFERENCES products_reviews(user_id)[ Szerkesztve ]
-
Bambula5
csendes tag
válasz fordfairlane #9292 üzenetére
a belinkelt schema nem teljesükörű!
Nem a Users táblánnál veszem fel a foreign keyt, hanem a review táblánál adnám meg a user_id-t. Viszont nem enged felvenni addig Usert, amíg az összes olyan táblában nem veszek fel rekordot user_id-val, ami kapcsolatban áll a user táblával...
De nem csak a user táblával vagyok így, hanem az összes többi táblával is. Ha egy tábla kapcsolatban áll egy másik táblával, akkor csak úgy tudok rekordot felvenni az adott táblánál, ha a kapcsolódó tábláknál is veszek fel rekordott az adott foreign key-el...
Nem tudom hogy mennyire érthető amit leírtam, de gondolom nem úgy kellen működnie, hogy csak akkor vehetek fel pl. egy új terméket, ha az összes általam tárolt adattípusú attribútomhoz adok hozzá értéket, hiszen pont az lenne a lényege hogy a tulajdonságok csak bizonyos termékkörhöz tartozzanak és ne az összes termékhez.
-
bbTamas77
aktív tag
válasz fordfairlane #8036 üzenetére
Nem. De utána Googliztam, valami GPS-s kapcsolatos lehet.
Viszont ez a könyv valami rettentően borzalmas.
Egyszerűen olyan tudományosan, szakszavakkal, kifordítottan fogalmazva közelíti meg ezt az egészet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fordfairlane #7577 üzenetére
Mármint alapvető hibákat tartalmaz, vagy rossz a stílusa? Csak azért kérdezem, mert már máskor is láttam belinkelve ezt az anyagot gyors anyag-áttekintés gyanánt kezdőknek/érdeklődőknek (akik gyorsan meg akarják érteni), de beleolvasni még eddig mindig lusta voltam. De ha azt mondod, hogy hibás, akkor nem is érdemes linkelni.
Most amúgy gyorsan beleugrottam a közepébe, és kíváncsi lennék, hogy a "Nincs semmi értelme újra meg újra felfedezni a spanyolviaszkot." mondatot rendkívül viccesnek szánta (én legalábbis nem tudom, mi az a "viaszk" De ha ez poén, akkor annak elég szar ), vagy pedig elkúrta. (Jóindulatúan feltételezem, az előbbi.) De természetesen most is tudok jobb tevékenységet, mint ezt olvasgatni. Szóval ha másnak már van kialakult véleménye, kíváncsi lennék, hogy mitől felejtős. (Attól függetlenül, hogy nyilván teljesen komolytalan.)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Lacces
őstag
válasz fordfairlane #6974 üzenetére
Akkor hogy legyen belőle gyakorlatom, ha nem próbálom meg magamtól? Csak félek a félretervezéstől is...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fordfairlane #6692 üzenetére
Ezt már többször hangoztattad, de ez nem e-pénis méregetés, és könyörgöm, nézz már körül az általad is látogatott topicokban: Te is láthattad, hogy adok segítséget az embereknek bőven, de a kegyetlen gyökérkedéseket nem bírom, és igen, ilyenkor beszólok (nem csak én). Te is rászántad az időt annak idején, hogy utánanézz azért kérdés előtt, én is, nekem is voltak a múltban bőven kezdő kérdéseim, és lehetnek a mai napig más számára triviálisnak tűnő kérdéseim, neked is, de szerintem mindketten igyekeztünk/igyekszünk azt a látszatot kelteni, hogy legalább minimálisan utánaolvastunk a témának, és nem csak várjuk a sült galambot. Nem tudom, ezt miért olyan nehéz megérteni, hogy ez csak csökkenti a színvonalat, de lehet jól a lovat adni azok alá, akik kvázi elvárják, hogy mások komplett megoldásokat nyújtsanak nekik.
bambano, a fenti neked is szól, remélem átjön a mondókám lényege. Ha nem, hát nem.
De nem értem, miért kell porcelánbabaként kezelni az embereket, úgy csináltok, mintha itt vérig sértések történnének folyamatosan, pedig személyében senki nem lett megsértve. De ezek szerint itt negatív kritikát nem lehet megfogalmazni, mert akkor az "e-pénisz-méregetésnek" minősül (nem, ez pont nem az). Szegénykék, nehogy már elővegyenek egy nyomorult tutorialt, e-bookot, könyvet, átfogó cikket, vagy megpróbáljanak keresgélni Google-ben egy 10 percig, biztos az fájna. Mondom, nekem egyáltalán nem azzal van a bajom, hogy valaki feltesz kezdő kérdést, hanem azzal, ha az derül ki belőle, hogy még csak meg sem próbált egy picit sem utánanézni. Vagy ha valaki komplett házifeladat-megoldást vár. Az itt aktívan írogatók nagy része gondolom elég sokat szenvedett magától is, hogy megpróbálja megérteni a dolgokat, és nem várta, hogy mindent helyette oldjanak meg.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
fatal`
titán
válasz fordfairlane #6577 üzenetére
Az alap dolgokat (ciklus, elágazás, hello world stb.) szerintem jobb egy konzolos cuccon kezdeni és még a fos droid emulátor sem kell hozzá. Persze lehet kezdeni vele, de nem véletlen ajánlja, ha jól tudom a Google is, hogy legyen némi java ismeret mielőtt nekivág az ember fia.
-
pittbaba
aktív tag
válasz fordfairlane #6577 üzenetére
És még hasznosabb is Többre megy az ember ha itt kezdi el, eddig én sem voltam hajlandó javara.
[ Szerkesztve ]
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fordfairlane #6558 üzenetére
Utolsó gondolatodhoz valamelyest csatlakozva a programozni tudás tekintetében az egyetemi képzettség is totál irreleváns. Dolgoztam együtt egy olyan sráccal, aki az ELTE-IK programtervező informatikus szakát 4-es-5-ösökkel csinálta majdnem végig (akkor még nem végzett), és számomra igen meglepő módon SEMMI köze nem volt a tisztességes programozáshoz, legalábbis PHP-ben. Komolyan, ha láttatok már embert gányolni, aki a végén valahogy csak képes összetákolni, működésre bírni a kódját innen-onnan ollózva, akkor ő azok közül az egyik legjobb példa. A mai napig nem fér a fejembe, hogyan lehetséges: ha valaki az ELTE-IK-n egy algoritmuselmélet tárgyat mondjuk megcsinál 4-es-5-ös környékére, akkor azt feltételezném, hogy képes a jó algoritmikus gondolkodásra, aztán annak a gyakorlatba való átültetésére, de neki valahogy nem sikerült, mondjuk nem is nagyon törekedett az igényes kódolásra, de azért akkor is meglepő.
Szóval a lényeg, hogy igazából tényleg csak önszorgalom (meg felfogási és fejlődőképesség) kérdése, hogy valaki mennyire fog megtanulni programozni.Sk8erPeter
-
DiabloCorsa
őstag
válasz fordfairlane #6548 üzenetére
Köszi, erre gondoltam én is. Holnap hajnalban próba, akkor ülök nyugiban otthon a gépem előtt.
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
modder
aktív tag
válasz fordfairlane #6402 üzenetére
igazad van, bevallom, nem néztem át tüzetesebben. Annyi mentségem legyen, hogy a kérdéshez hasonlóan a válaszom a teljesség igénye nélkül született
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Spórolós topik
- Synology routerek
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Overwatch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
- számítógép alkatrész felvásárlás / Hardver felvásárlás
- Gamer pc / asztali Számítógép felvásárlás
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest