-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
Nem az a kérdés, hogy mit akar a főnök / mit tart jónak, hanem mit szeretne az ügyfél.
Ha olyan új feature-ök kellenek amik egy külön "modulba" kerülnek és a meglévő rendszer nélkül is használhatóak, akkor akár egy kisebb szeleten lehet próbát tenni, hogy a zügyfelek mit gondolnak. (attól eltekintve, hogy nem egy rendszert kell használni, hanem 2-t). Ha tetszik az irány, akkor egyre több dolog mehet az újba és a régi szépen feledésbe merül.
Egyébként tényleg jó lenne tudni több dolgot is a jelenlegi rendszerről. Lehet nem is olyan vastag az a kliens mint hiszed és "könnyen" lehetne cserélni a UI-t.
szerk: nem vettem észre volt még 1 oldal, plusz infókkal.
-
kingabo
őstag
válasz
BTminishop #11839 üzenetére
Itt egy regex debugger ami egy kis vizualizációval segíthet megérteni: debuggex
-
kingabo
őstag
-
kingabo
őstag
válasz
Williamgrant #10057 üzenetére
A kártya frekvenciája sem mind1, sajnos. Nálunk 2 irodaházhoz van 2 kártya.
-
kingabo
őstag
válasz
asuspc96 #8167 üzenetére
Igazán leírhattad volna, hogy pl angolról magyarra fordításhoz kell fordító program!
A programozóknak a fordító prg kicsit nagyon mást jelent.
Remélem tudsz angolul: a get jelentésére vagyok kiváncsi, találd ki melyikre! Egy része a lehetőségeknek itt van: [link] Én a műveltetésre gondoltam...
De itt egy másik példa, ami rettentően jó példa, bocs a nyelvezetért: [link] -
kingabo
őstag
válasz
gajdikuka #8103 üzenetére
Én ott végeztem "pár éve" még a régi osztattlan (tehát nem bsc+msc, hanem egyben az 5év) programtervező matematikus szakon. Az új osztott képzéses változatot programtervező informatikusnak hívják, csökkentették a matek tárgyak számát, de még így is jelentős mennyiség maradt. Itt egyébként mindig alacsonyak voltak a ponthatárok, sokan 3-4 körüli átlaggal is bejutottak, aztán sajnos hamar ki is hullottak.
Az tuti, hogy Te nem vagy egy elveszett ember!Ahogy mindenki mondta a matekra feküdj rá, abból vannak a szóró tárgyak, a programozás szerintem annyira nem volt húzós. Nem tudom milyen középsuliba jársz, én egy sz@r szakközépből mentem oda és a legnagyobb gondom az volt, hogy középsuliban csak "számtant" tanultunk matekot nem. Egyetemen nagyon nehéz lesz megtanulnod pl deriválni, integrálni, illetve az ezekhez kapcsolódó dolgokat, ha középsuliban meg se alapozták, el sem magyarázták ezeket. Ami még hasznos lehet, ha ráfekszel a "bizonyítások gondolkodás módjára" (bocs nemtom, hogy lehetne szebben leírni). Vizsgákon nálunk nem lehetett bizonyítás nélkül átmenni, viszont ha előtte nem bizonyítottatok semmit sem, akkor sok idő fog elmenni azzal, hogy ráérezz a bizonyításokra, megértsd őket, rájöjj hogyan tanuld meg őket.
Matekból elsősorban az analízis, ez a legnehezebb, ami még van az a "bevmat" néven futó, bár a BME-s neve: a diszkrét matek jobban guglizható, a lineáris algebra meg még érdekes is. Késöbb lesz még valószínűség számítás meg statisztika, ami az előzőek teljesítése után nem okozhat gondot. Viszont, ha jól tudom emelt matek érettségire a fenti tárgyakon leadott anyagok közül relatív sok kell (ha nem is olyan szinten), illetve igen erős alapot ad.
Programozásnál a nyelveket azóta nem tudom, hogy variálták át. Ha objektum orientált (C++), vagy magasabb szintű nyelvekkel (C#, Java) is megismerkedsz sokat könnyíthetsz a tárgyak teljesítésén. Ha jól tudom, akkor azóta, hogy végeztem funkciónális nyelveket is oktatnak.Esetleg, ha a sok matektól tartanál, akkor más egyetemeknek is nézz utána, pl BME, Óbudai... A BME-n mivel mérnököket képeznek kevesebb a matek, viszont elég erős fizika, elektró van helyette.
-
kingabo
őstag
Akkor én is mesélek.
Még a spagettis korszak előtt éretségiztem. Nálunk volt 3 év pascal meg 1 év c (nyilván nem a teljes évben, számtek alapok, office meg a többi...) Pascal elég sokaknak ment jól, de amikor bejött a c alig maradtunk akiknek ment volna. String-ek, pointerezés és csak lestek ki a fejükből. Szóval szerintem is nagyon nem mind1, hogy mivel kezdik. Mindkettővel lehet szívni, csak nem mind1, hogy mennyit.
Az nem értem miért probléma, ha valaki csak form-os app-okat írt és utána nem áll át 1 pillanat alatt az agya a formos gondolkodásra. Jól kell neki elmondani és nem értetlenkedni... -
kingabo
őstag
válasz
Jester01 #6702 üzenetére
Az első se húzos, ha jól számoltam 3 sor a csere:
a = a + b;
b = a - b; // b = (a + b) -b = a
a = a - b; // a = (a + b) - a = bÍgy talán jobban érthető, mint a -=, += operátorokkal.
sirszevenap: milyen szintűeket tudtál megoldani? Azzal könnyen be lehett volna lőni a szinted. Egyébként mi nem ment, az algó vagy az leprogramozása?
-
kingabo
őstag
Az egy dolog, hogy egyetemi, és pont ez is a gond vele: egyszer megírták és kész. Több, mint 10 éves a cucc. Ez kb olyan mintha ma PIII-as gépet ajánlanál valakinek játékra: volt amikor jó volt, de ma már nem állja meg a helyét. Sk8erPeter leírta, amit sztem sokan érzünk, így mi már bölcsek (
) maradtunk és nem írtuk le.
-
kingabo
őstag
Lehet triviális de tömöríteni próbáltátok már? Mssql db backup-ot elég jó hatásfokkal lehet tömöríteni.
Esetleg egy jó titkosító progi + megfelelő kulcs és utána vmi netre menteni, pl dropbox? Ott asszem nincs file méret limit, van szinkronizáló progija. A fentebb említett taskkal simán működhet ez is. -
kingabo
őstag
-
kingabo
őstag
Azért elég vicces az egér mozgatási és gépelési sebességek közti különbség. Ráadásul a droidos hiba kijavítása is elég sok időbe került... Emlékeim szerint az Eclipse dupla katt-ra ugyanúgy legenerálta az eseménykezelőt (igaz Qt-ban). Eléggé sántít ez a videó.
A többit meg már leírták.
-
kingabo
őstag
A beépítettet sosem használtam, de most kipróbáltam a linket, simán behozza. (igaz nem express vs2010)
"Ez azt jelenti, hogy a vele írt "böngésző" alkalmazások tele vannak biztonsági hibákkal?"
Ez most pl nem biztonsági hiba. Mindegyikben vannak hibák, esetleg egyikben kevesebb / kevesebb derül ki. -
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #5656 üzenetére
"Engem nem a processek érdekelnek, hanem a threadek"
Ilyet nem ismerek.
"és nem beállítani akarom, hanem azt megnézni"
Nyilván először meg kell nézni, hogy min van mielőtt állíthatnád. -
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #5654 üzenetére
Én ezt használtam Cpu Control, de van több is, ha nem tetszik google elég sokat kidob. (set affinity program download)
-
kingabo
őstag
válasz
Sn[4k3] #5646 üzenetére
Milyen játékot szeretnél írni? Ha valami egyszerűt pl: kártyásat, akkor nem biztos, hogy megéri vmi nehezet megtanulni. Ha vmi bonyolultabbat, akkor nyilván először magát a nyelvet kell megtanulni és utána nekiesni a játéknak...
Én írtam egy Asteroids 10 000. klónt XNA-ban. Mint fentebb írták C#-ban kell programozni (kezdőknek talán könnyebb, mint a C, mert a string kezeléssel, pointerezéssel nem kell szenvedni), ha az alap megvan, akkor ahogy Doc is írta az fv hívásokon és a működés értésén van a lényeg. Az xna egyik nagy előnye, hogy nagyjából* ugyanaz a kód fordítható Winre (.net kell hozzá), Xboxra, meg WP7-re.
Ha több platformra is akarsz egyszerre, akkor valami motort kell használnod (CryEngine, Unreal). Viszont ezekhez szinte 0 tapasztalat kevés, meg Nálad talán verébre atombombával felállás lenne. (sértés nélkül!)
*: nyilván a gépen tudsz mondjuk [Space]-t nyomni, addig Xbox-on mondjuk az 'A'-t kell.
Végszó: először inkább próbálj meg valamit felmutatni és utána agyalj azon hogy pénzt kérsz érte, vagy reklámot raksz bele, ebből gazdagszol meg! (megint sértés nélkül!) Másként írva: amíg probléma egy játék megírása, addig a terjesztésen gondolkodni felesleges. Szerintem.
-
kingabo
őstag
válasz
totál homáj #5563 üzenetére
Miért nem próbálod ki Te? Ránézésre jónak tűnik, de csak végig futottam.
A kódot legközelebb programkódként szúrd be (a félkövér felírat alatt, a smileyk fölött), illetve 5 percen belül tudsz szerkeszteni is. -
kingabo
őstag
válasz
totál homáj #5561 üzenetére
Mit nem értesz benne? Miben segítsünk? (algoritmust kitalálni, ezt vagy azt hogy lehet megoldani...)
Kb ezt kell csinálnod: bekérsz 3 számot: az intervallum két végpontja, aztán az osztásközt.
Egy for ciklust írsz, ami a 2 végpont között fut, a ciklus változót pedig a osztásközzel növeled. A ciklusmagban meg kiszámolod a függvényt, illetve ellenőrzöd, hogy létezik-e ott a függvény (pl osztasz-e 0-val). -
kingabo
őstag
24 óra alatt tudod mikor tanulsz meg C/C++/C#-ban programozni?
Van erről egy baromi jó kép, igaz az 21 napos: [link] Amit nekem mutattak korábban könyvet az ráadásul rettentő hülyén volt felépítve: használt egy csomó mindent, amiket majd 5-10 fejezettel később elmagyaráz... Ezen felül szerintem a szükséges gondolkodás módot se adja át igazán
(#5404) buktagt540:
0 alappal nem tudom, hogy célszerű neki esni (én közép suliban tanultam, nem magamtól könyvből)
Talán ezek segítenek: C / C++ (illetve ajánlom is ezeket a topikokat, elég sok hasznos dolog fellelhető bennük) -
kingabo
őstag
válasz
tamas60 #5154 üzenetére
Erre a felhő lenne lehet a legjobb megoldás. Tavaly egy hasonló projekt nyert az ms innovációs versenyén. (ott lakások víz, villany, gáz valósidejű monitorozása volt)
Szerintem is célszerű minimálisan leírni a feladatot, mert a sok "ez nekem úgy is menni fog" jelentkezőnek nem kell feleslegesen elmondani, Önnek/Neked (nem tudom melyiket szabad használnom) sok "elfecsérelt" időt jelenthet.
-
kingabo
őstag
válasz
lecsokolbasz #5083 üzenetére
Ja, értem.
-
kingabo
őstag
válasz
lecsokolbasz #5081 üzenetére
Mi a gond?
Beolvasod a számokat double-ként, rendezed őket, kiíratod a megadott formában.Mondjuk azt nem tudom, hogy lett a 6.8-ból 6.008 (hasonlóan a 10.5 is), ráadásul ez nem 4, hanem 3 tizedes jegy...
-
kingabo
őstag
válasz
[pod]Diablo #5076 üzenetére
-
kingabo
őstag
válasz
[pod]Diablo #5074 üzenetére
Ilyenre még sosem volt szükségem.
Google első találat: [link] (c# ftp uploadra kerestem) Ránézésre jónak tűnik, majd megmondod, hogy az is-e. -
kingabo
őstag
válasz
[pod]Diablo #5072 üzenetére
batch-nél maradva: dir *.* > szoveg.txt
-
kingabo
őstag
A kérdésed egy részére a válaszok: C programozás 1.hsz, sajnos c++-ból nincs ilyen összesítés.
A 24 óra alattos könyveket nem ajánlom!
Egyébként még java nagyon felkapott még, webre php/asp.net (silverlight ha már c#-ot emlegetted). Egyénként az oprendszerek kernel része még mindig C. -
kingabo
őstag
válasz
verynoob #5032 üzenetére
Szerintem ez eléggé a mélyvíz. Ha a linuxos pipe-szerű működés, vagy filek írása olvasása nem elég a másik programok i/o-jának kezeléséhez, akkor a pascal édes kevés.
Visual c++-ban ez műxik (ld process explorer célkereszt eszköze)
Szerintem. Ha más másként tudja/gondolja majd leírja. -
kingabo
őstag
A vim-es dologhoz: ezzel mindenki így van, hogy nem ért hozzá, csak amit elsőre lát az alapján ítél... Én pl a rengeteg funkció miatt egyszerűen elvesztem benne.
(aztán vmi miatt Emacs lett helyette) A kezdők pl az mcedit-re ránéznek és tudják is használni, amit tanulni kell az már nem kell, holott sokkal kényelmesebb lenne vele később. Volt egy idő amikor a kate-et (ha jól rémlik a neve) szerettem nagyon, mert volt benne terminál ablak is, így egyből tudtam javítani a kódot ha hibás volt, meg a lapok is nagy segítség volt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest