- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Egy kis segitseget szeretnek kerni, remelem nem gond
# Format the values: remove dashes and prepend $
pihole_domain_lists_formatted = [for v in local.pihole_domain_lists : format("$%s", replace(v, "-", ""))]
Szeretnek egy olyat is hogy az elso 6 sort torolni., tudnatok ebben segiteni?
-
pmonitor
aktív tag
Én pont az ellenkezőjét állítottam mindig. Hogy ami elméletben sem megvalósítható, azt egyesek úgy érezték, hogy meg tudják oldani. Idézet innen:
"Ezzel azt hiszi a mindennapi ember, hogy milyen tudással vannak megáldva, és hogy mennyire értenek hozzá. A helyzet azonban az, hogy a probléma megoldhatatlan(legalábbis ha normális számítási időt feltételezünk relative sok darabra)."
Azért ne forgasd ki a szavaimat, légyszíves.#18172:
Igen. Ha ilyen biztos vagyok benne akkor úgy is van. Kivéve amikor nemDe ha nem úgy lenne, akkor azt biztos hogy azonnal megcáfolnátok(mert rólam van szó).
-
cucka
addikt
válasz
martonx #18194 üzenetére
A kulcsszó: Format Preserving Encryption
Wiki oldal alján vannak rá szabadon használható implementációk. Nem próbáltam még, de ha ez lenne a feladat, én innen indulnék. -
martonx
veterán
Akkor egy könnyebb probléma:
Adott egy 10 numerikus karakter hosszú szekvencia, mint például:0000000001
0000000002
0000000003Ezekből kellene randomnak TŰNŐ, de könnyen visszakódolható, ugyanilyen hosszú csak numerikus karaktersorozatot generálni.
Azaz valami ilyesmi végeredmény kellene
0000000001 -> 9122365657
0000000002 -> 1234567890
0000000003 -> 1565789431Milyen ötleteitek vannak ehhez?
-
cucka
addikt
Az a fő probléma, hogy az elosztott rendszerek egy nagyon nehéz témakör, a te ismereteid pedig nem elegendőek ahhoz, hogy ezt felismerd.
Ha pozitív akarok lenni - ez egy remek alkalom a fejlődésre, itt egy témakör, amihez egyáltalán nem értesz, viszont érdekes, izgalmas, és megéri elmélyedni benne.
Ha negatív akarok lenni - a magabiztosan előadott gondolataid olvasása közben óhatatlanul a Benny Hill zenéje szól a fejemben.
-
coco2
őstag
Dollártízmilliárd a hócipőt
Több hónapnyi munka után ha saját célokra akarok több alkalommal felhasználni valamit (bármit), githubra kell minimum kirakni pusztán a jogi problémák lekezelése miatt, és ingyen adni ország-világnak, amiért még egy "köszönöm"-öt sem fogok soha kapni. Az a realitás, nem a dollártízmilliárd.
Apropó, olvastam azt a blogot, és ami a mindhármat egyszerre esetét illeti, az maximum az alkalmazható gyakorlat korlátos esetében lehet meg. De lehetetlennek éppen nem lehetetlen, hogy meglegyen. Elméletben biztos az, de a gyakorlat más.
-
-
Szerintem 2 honapot siman meger, mert CAP-bol mindharmat egyszerre semmi* nem tud jelenleg, szoval pillanatok alatt dollartizmilliardos lennel, de akar egy Turing-dij is befigyelhet.
*Google Cloud Spanner 'majdnem CAP', merthat egy rakas szinkronizalt atomoraval lehet vicces dolgokat csinalni
-
Drizzt
nagyúr
Elsőre a Redis pubsub channel-nél arra jöttem rá, hogy nekem nem lenne ideális, mert én akkor is szeretném tárolni az üzeneteket, ha valaki offline. De úgy látom a Redis Stream-szel ez is megoldható, bár a last read message ID nincs karbantartva subscriberenként, mint a Kafkanal. De ez nem egy tragédia.
NATSt még ennyire sem ismerem, de utánanézek. -
coco2
őstag
Ha írnék valami célirányosat C-ben, plusz dokumentálni, az első lépésben minimum 2 hónapnyi munka. Azért keresek inkább valami kész cuccot. Sok idő. Egyszer csak rá fogok szánni annyit. De első körben ofc megkérdeztem itt a népet, van-e normális cucc. Akár szerencsém is lehetett volna.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18177 üzenetére
Ja, a tuti már valószínűleg készen van, épp csak még nem sikerült megtalálni. Nem mintha bármi sürgős lenne. Jó előre nézek utána problémának. Akár barkácsolok valami egyszerűt, ha mást nem. Amikor gyűrés-tűrő eszköz után keresgélek, nyilván magasan van a mérce. Miért érném be csak félig-stuffal? Félig stuffal beérni majd a gyakorlat lesz akkor, ha mégsem sikerült jobbat találni, sem jobbat barkácsolni, meg úgy alakul, hogy az idő megsürget. Amíg nem alakult úgy, nem elég jó a csak félig-stuff
-
K1nG HuNp
őstag
kicsit mintha mindent is akarnál egyszerre, CAP theorem olvasása szerintem jó dolog lehet, illetve ez pont egy olyan problémakör amelyet nálunk sokkal okosabb emberek évek alatt már a lehető legjobban megoldottak és csak le kell venned egy kulcsrakész megoldást a polcról.
-
Lortech
addikt
Korábban nem igazán írtad le, hogy mit szeretnél, kb: szemafor, elosztott, hibatűrő legyen.
Ehhez képest ebben a témakörben nüansznyi részleteken lehetne oldalakon át vitatkozni.
Mit szeretnél, elosztott szemafort vagy elosztott adatbázist (ami lehetőleg legyen CAP és gyors is) ?
Bevált megoldások annyira, hogy használják őket olyan problémák megoldására, amikre ki lettek találva. Ha a te problémád nincs ezek között, az nem az eszköz hibája.
A már felsoroltak között kellene legyen megfelelő eszköz számodra is, pl. Hazelcast CP alrendszere (RAFT alapú), vagy pedig nem létezik, amit szeretnél.
De mindegy is, mert nincs kedvem itt ködöt szurkálni. -
coco2
őstag
válasz
Lortech #18170 üzenetére
Van 9 szerver, menet közben kiesik mondjuk 2, később azok térnek vissza. Csinál a redis cluster olyat, hogy automatán leküldi a teljes memória anyagot a visszatérő gépekre? Ha igen, hogyan? Megakasztja a teljes fürtöt, míg át nem küldte az anyagot 1 lépésben?
Javíts ki, ha tévednék, de a redis adatreplika terjedésének idő kell, és amikor visszajelezte a lokális gépen az adat feljegyzését, addigra még nincsen ott minden node-on az adat. Ha a master rosszkor esik ki, adatot veszít a fürt.
Redis cluster-aware kliens felületes rápillantása után nekem olybá tűnik, hogy amíg az adott master van kiválasztva, bármelyik node-on akarok írni, mindegyik oda kap átirányítást. Az azt jelenti, hogy a műveletek azért nem akadnak össze lock statement nélkül, mert egyszerre csak egy művelet fut. Mármint nem csak a lokális gépen, de az egész fürtön. Akármennyi gépre telepítve van, azok mind egymásra fognak várni. Megoldás gyanánt hibát ugyan nem okoz, de teljesítményben tuti jobbak az ütközéses modellek.
Ezek a kérdések bántanak engem egy picit.
>...bevált megoldásokat...
Mármint mennyire? Az objektivitás szemével névzve valamennyire hozzáértő emberek valamennyire erőszakosan megírt tesztjei szerint valamennyire vált be az a megoldás. Hol voltak a limitek azokban a tesztekben? -
Lortech
addikt
A redis belül single theaded, kivéve IO, de a probléma szempontjából teljesen mindegy, hogy belül milyen a kiszolgálási modellje valaminek, nyilván nem thread-per-request redis esetében. Ne tévesszen meg, hogy van embedded változata is, legtöbben nem így hasnálják, én se. Emvy a problémára teljesen adekvát, bevált megoldásokat írt elosztott rendszerekre, sokprocesszes környezetre. Én hazelcastet, redist és zookeepert használtam hasonlóra, de rdbms alapon is implementáltam már szemafort lockokkal, de az költséges.
-
-
Na jó, akkor szólok az elosztott Redis clusterünknek, hogy a Prohardveren mondták, hogy ilyen nem is létezik :) (konkrétan használunk ilyen célra Redist, mármint elosztott szinkronizációs primitívekre).
Mindegy, valami fura dolog van nálad :)
("A redis csak egy szálon fut." - egyszerűen nem értem, honnan veszel ilyesmiket.)
-
dabadab
titán
Oh, tényleg, már megint van advent of code, jó, hogy szólsz!
-
válasz
dabadab #18160 üzenetére
Szerintem egyszerűbb appokat angol leírás alapján meg fog tudni csinálni, és esetleg változtat is majd rajta.
Az advent of code első pár feladatát már most is megoldja.
Nyilván neked nem kell aggódnod, de az Upwork-rol eltűnhet az emberek jó része.
Játssz vele egy kicsit, félelmetes. Szerintem nagyobb dolog, mint a Google volt, amikor megjelent.
-
K1nG HuNp
őstag
en mar irtam errol jo regen, hogy elegge munka feltesem van. remelem az msc diploma meg a hardver iranyba valo elmozdulas megved a webfejlesztoket / codemonkeyokat kivalto dolgoktol. vagy ha masnem addigra elegsegesen megszedem magam
marmint tokre megvan, hogy holtjaig tanul az ember es mindig is hobbim volt a rendes munka/suli mellett hogy itthon magamnak a bleeding edge cuccokba assam bele magam, de azert engem az elet mas dolgai is melyen erdekelnek, napi 2-3 ora gordeszka, asszonnyal meg a 30as eveink elott csaladalapitas stb es ezek miatt kicsit felek, hogy az ilyen gyorsan rotalodo szakmabol ki fogok esni
ugyhogy kivancsi leszek mivel tudom majd kivedeni ezt, egyetem utan sajat ceg alapitasa vagy kulfoldon/rol nagyon fizuk leszakitasa es befektetese
-
Nem tudom, h a ChatGPT itt miert nem jott meg szoba, szerintem a kovetkezo 10 evben a programozok also 50%-at ki fogja szoritani a szakmabol.
-
Ez bonyolult?
import redis
r = redis.Redis()
# Semaphore name
semaphore_name = "my_semaphore"
# Client identifier
client_id = "client_1"
# Acquire semaphore
if r.sadd(semaphore_name, client_id) == 1:
# Semaphore successfully acquired
try:
# Critical section of the code goes here
# Release semaphore
r.srem(semaphore_name, client_id)
except Exception:
# An error occurred, release semaphore
r.srem(semaphore_name, client_id)
else:
# Semaphore is already held by another client
print("Semaphore is already held by another client") -
-
dqdb
nagyúr
válasz
pmonitor #18151 üzenetére
Ezért és a hasonlók miatt használ az a fejlesztői angol nyelvű operációs rendszert magyar regionális beállításokkal, aki nem akar szívni a lokalizált/félrefordított hibaüzenetekkel.
A .NET runtime a megjelenítésre beállított nyelven jeleníti meg a hibákat. Saját kódban a
Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = CultureInfo.InvariantCulture;
sorral ezt fejbe lehet csapni adott szálon, persze ekkor a szám- és dátumformázások is angolra váltanak.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #18151 üzenetére
Az itt lévő kérdésemről volt szó. Az volt a baja, hogy ez:
Nem kezelt kivétel: System.ArgumentException: A típus („DiskProp.Program+DRIVE_LAYOUT_INFORMATION_EX”) nem adható át végrehajtásra nem felügyelt struktúraként; nem számítható ki értelmezhető méret vagy eltolás.
a következő helyen: System.Runtime.InteropServices.Marshal.SizeOf(Type t)magyarul van, nem angolul.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
axioma #18150 üzenetére
Nekem ez van, és mégis magyarul írja ki a kivételeket.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sh4d0w #18148 üzenetére
Itt egy hosszas vita vége felé jártunk Livius-al. A lényeg, hogy írt egy ilyent:
>Netán ha lenne annyi eszed és angol nyelven használnád a fejlesztőkörnyezetetTermészetesen azt nem írta le, hogy hogyan lehet beállítani a fejlesztőkörnyezetet, hogy angol nyelvű legyen. Na ilyenek miatt nem igazán nem szeretem a fórumokat. Mert amíg az a cél, hogy valakit leégessenek, addig ásznak titulálja magát. De amikor arra kerülne a sor, hogy megoldást is adjon, azt még véletlenül sem... Na mind1...
Azért megpróbálom megkérdezni, hogy hogyan lehet beállítani vs 2019-ben a fejlesztőkörnyezet nyelvét? Én egyébként gyanítom, hogy a megoldás nem csak vs 2019-re lesz igaz...Szerk.: Új hsz-ként akartam írni, nem sh4d0w-nak válaszként. Bocsi.
-
válasz
pmonitor #18147 üzenetére
Nem szelsoseges eset, egy idoben nagyon gyakran - es neha meg most is - elofordul. Plusz az elevulessel sem ertek egyet, mert ketlem, hogy a programozas vizsgafeladatokat evrol-evre megvaltoztatnak, ergo ha valaki leirja a megoldast, a kovetkezo evre mar aktualis lesz.
A diak pedig azert van ott, hogy tanuljon, copy-paste-tel nem tanul semmit, csak megszerzi a kegyelem 2-est.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sh4d0w #18138 üzenetére
Mondjuk én nagyrészt más véleményen vagyok. A szélsőséges(nagyon ellentétes vélemény tárgyát írom csak le) eset, amit írtál a diákok várják, hogy valaki majd megoldja helyettük a feladatot. Sztem. ezzel semmi probléma nincs. Csupán ki kell várni, hogy a feladat "elévüljön". Tehát amikor már az illetőt biztos, hogy nem húzza ki a csávából, viszont egy példa megoldásnak tökéletesen jó. A matek érettségi feladatgyűjteménynek is van egy megoldások része. Csak ezt nyilván nem lehet az érettségire bevinni. Sztem. semmi gond nincs azzal, ha egy házi feladat megoldása szerepel egy fórumban, csak épp nem az aktuális. Mert ugye ilyen alapon a tételeket sem lehetne kidolgozni.
-
Olvasgass erről még egy kicsit, szerintem félreérted elég rendesen. A Raft és a Paxos elosztott konszenzust oldanak meg. Az elosztott adatstruktúrák használatához kell valamiféle konszenzus-implementáció.
És nincs adatvesztés master elvesztése esetében, természetesen.A Redis faék egyszerűségű a kliens szemszögéből, nem tudom, h mi tűnik benne bonyolultnak.
-
coco2
őstag
A redis egyszerű, épp csak nem az
Van még másik "hasonló" eszköz?
Ha erre utaltál, megint csak nem olyasminek tűnik, amit keresek. Master-kliens alapokra épít, és nem kliens-kliens-re. Abban a pillanatban, hogy egy node-ot masternek választott az algoritmus, kiesik az a node (mert pont akkor pont az kampeca), elég rendesen lesz adat vesztés, amiből nem lesz recovery. Talán a maradék "észhez tér", de ami elveszett, az addigra már elveszett.
-
Drizzt
nagyúr
SSE: Server sent events. Gyakorlatilag a böngésző indít egy kapcsolatot a szerverrel, amin keresztül aztán a szerver tud kezdeményezni küldést. Tehát alapvetően éppen bejelentkezett embernek üzenet küldésére szolgál.
Pl. elkezdesz megnyitni egy számlát. Kapsz egy azonnali visszajelzést, hogy oké, elkedztük a számlád megnyitását. De a számla megnyitása bonyolult folyamat, ami mondjuk két perc átlagban. Ilyenkor SSE-vel tudsz üzenetet küldeni az embernek, ha még éppen online van, hogy hahó, el is készült a számlád.
A másikról nem jól érted. Az a lényeg, hogy szeretnék 100e csatornát. Az egyes csatornákban elég kevés üzenet lenne, gyakran semmi. Ha valaki akar küldeni üzenetet, akkor az tudja a csatorna nevét, oda elküldi az üzenetet. Ha meg valaki olvasni akar üzenetet, akkor a csatorna nevét ismerve feliratkozik. Amikor valaki küld a csatornára üzenetet, akkor a feliratkozó kap értesítést. Feliratkozni a szerver iratkozna fel, amikor egy böngészőn keresztül a user SSE kapcsolatot épít ki nála. Ha kap értesítést a csatornáról, akkor az üzenetet tovább küldené SSE-n. -
-
coco2
őstag
-
Drizzt
nagyúr
Lazán kapcsolódó.
Van-e olyan framework készen, amit lehetne SSE-hez úgy használni, hogy minden embernek csinálni egy topicot, aztán arra subscribe, ha megjön az SSE connection, az üzenetküldők meg publisholnák a cél ember topicjába az üzeneteket? Minden ember 100e-es nagyságrendet értve. Szóval van-e olyan pubsub, ami nem kezd el kétségbeesni 100e topictól? -
válasz
pmonitor #18132 üzenetére
Az ilyen kijelentesekkel azert ovatosan. A forumokon nagyon sok ember azt varja, hogy a szajab repuljon a sult galamb - pl. progmatos foidkolasok/egyetemistak, de kozepiskolai programozo diakok is. Megkapjak a feladatot, majd beszorjak azt egy forumba es varjak, hogy valaki majd helyettuk megoldja azt, amit nekik kellene. Az ilyenek nemigen kapnak segitseget, ellenben akik azt irjak, hogy eddig ez a kod es itt es itt elakadt, azok igen, mert a forum kozonsege latja, hogy probalkozik.
Viszont valoban, szamon kerni a forum lakoit, hogy nem oldottak meg a te problemadat, nagyon fals.
-
coco2
őstag
Vissza szakmai kérdésekhez.
Létezik rá önálló framework szerver fürtön emberi sebességgel szemaforokat kezelni? Például közös adat kezeléshez. Free stuff, vagy nagyon olcsó fizetős. Ha telitalálat nincs, mi a legközelebbi?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #18131 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen türelmesen válaszolgatsz. Ez azért nem mindenkire igaz. Most nem írok negatív példát, mert nem az a célom. De ahogy elnézem a coco2 által linkelt oldalon lévő anyag hasznos(és valszeg. nem csak nekem). Letöltöttem az anyagot. Az ilyen segítőkész/hasznos hsz-eket hiányoltam/hiányolom.
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #18129 üzenetére
De az itt lévő képen is egyértelműen látszik
Azt mondjuk nem ertem, hogy ebbol a kepbol hogy jott le neked, hogy a feltolteni kivant python kod miota irodik magyarul...Mondjuk azóta nem... De állítólag még C#-ban is lehet magyar ékezetes metódusneveket használni.
Lehet, de egy nemzetkozi csapatban ahol az egyik csapattas Bolgar, a masik meg spanyol nem hiszem, hogy magyar fuggvenyneveket fogsz hasznalni...De meg 40 evvel ezelott is a COCOM lista miatt idehaza, magyar piacra gyartott Videoton VTC is angolul beszelte a BASIC-et, nem magyarul (vagy oroszul)...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #18127 üzenetére
Nekem nincs alapfokú angolom sem. Én inkább csak szavakat tudok. De ilyent speciel a szövegkörnyezetből ki tudok következtetni. Csak igazából azért egészítettem ki az előző hsz-emet, mert ott azt írtam, hogy igazából programozni meg lehet tanulni programozni még a kulcsszavak jelentésének ismerete nélkül is. Elég azt tudni, hogy mire valók.
Ha úgy kerül szóba, hogy "egyértelműen előnyben van a programozásban az, aki minél jobban tud angolul", ebbe nem tudok belekötni, mert egyértelműen egyetértek vele.
De azzal nem értek egyet, hogy valaki azt mondja, hogy "a programozás nyelve az angol".
A kettő között jelentős különbség van. De az itt lévő képen is egyértelműen látszik, hogy a világ az felé halad, hogy minden országnak a saját nyelvén is tudjanak a programok. Beleértve a compilereket is!!! Pl. én vb6-ban használtam magyar ékezetes függvényneveket. Mondjuk azóta nem... De állítólag még C#-ban is lehet magyar ékezetes metódusneveket használni. Ezt nem próbáltam. Na meg azt sem, hogy az ilyen program angol OS-on működne-e? De megismétlem: a világ így vagy úgy, de az felé halad, hogy minél több(főleg általános) program tudjon az adott ország nyelvén kommunikálni. Az más kérdés, hogy azért még komoly zökkenők vannak benne. Mint pl. itt is. Tehát van még hova fejlődni, de az irány egyértelmű.#18128 coco2:
Köszönöm szépen, de én sajnos az állapotom miatt már nem vagyok alkalmas nagyobb mennyiségű anyag tanulására. Nem véletlenül vagyok leszázalékolva. De azért köszi. A fiatalokna sokat segítettél sztem. ezzel. -
coco2
őstag
válasz
pmonitor #18126 üzenetére
A linken találni fogsz 4 darab könyvet. Abban a sorrendben olvasd el őket.
-
pmonitor
aktív tag
-
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #18120 üzenetére
Ezek egy(vagy több) programnyelv kulcsszavai. Ezeket(na meg egy programozási nyelv lefoglalt szavait) meg lehet tanulni angol tudás nélkül is. Minimális angol tudással meg főleg! Nem kell hozzá "az angol nyelv legalább dokumentációs szintű ismerete"- hogy 1 klasszikust idézzek. Tehát ezekhez elég az angol nyelv nagyon kis szeletének az ismerete. Vagy még az sem szükséges hozzá. Pl. a main()-t lehet úgy magyarázni, hogy a program belépési pontja. Hol van ebben a "fő" szó/kifejezés? És meg lehet érteni? Sztem. kiválóan. De persze sokkal jobb, ha ezeknek a szavaknak a jelentését vki. ismeri. Ebben azért nincs vita köztünk. De ha lenne egy gyakorlatban is használható fordító, akkor biztos , hogy nem kellene az angol dokumentációs szintű ismerete... Persze nem azt állítom, hogy árt, ha az emberke tud angolul(minél magasabb szinten). Az angol valóban elengedhetetlen ismerete ott fontos, ahol nem lehetne 1 normális fordítót használni. Pl. op. rendszer telepítése. De itt is elég az angol nyelv egy kis szeletének az ismerete...
-
martonx
veterán
válasz
Ryan_Sanchez #18116 üzenetére
Adj jobb nevet neki spéci karakterek nélkül (beleértve a magyar ékezetes betűket is).
-
JoinR
őstag
válasz
Lehet, hogy ebben a resource groupban nem hozhatsz létre app service-t. Vagy az app service plan nem eléhető az adott előfizetéssel. Új rg-t hoztál létre neki? Próbáld meg Azure CLI-ben, hátha más hibát dob, ez a név rendben van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Én használtam, igaz soha nem az azure oldalán hoztam létre hanem visual basic code-ból, és javascript, nem python. De névben nekünk is van kötőjel, nincs vele baja.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #18114 üzenetére
Miért kellene egy magyar szöveget magyarra fordítani. Mondjuk ahogy írtam, az én angol tudásom esetlen. De azért az inkonzisztenciát meg tudom így is állapítani. Mégpedig úgy, hogy ha lefordítjuk magyar szövegként angolra, majd az angol szöveget magyarra, már nem ugyanazt kapod. Tehát vmelyik.(vagy mindegyik) fordítás sántít.
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #18101 üzenetére
Azert csinalja, hogy segitse a tartalomhoz valo hozzajutast. Ez nem a professzionalis fejlodesrol szol, hanem az informacio lehetoleg nyelvfuggetlen megosztasarol.
De ha ugy erzed hogy hasznos, olvasgasd nyugodtan forditon keresztul:Példa 4.2.2-1. Egész műveletek
osztály teszt {
public static void main(String[] args) {
int i = 1000000;
System.out.println(i * i);
hosszú l = i;
System.out.println(l * l);
System.out.println(20296 / (l - i));
}
}
Ez a program a következő kimenetet állítja elő:
-727379968
1000000000000
majd találkozik egy ArithmeticException-rel az l - i osztásban, mert l - i nulla. Az első szorzás 32 bites pontossággal történik, míg a második szorzás hosszú szorzás. A -727379968 érték a matematikai eredmény alacsony 32 bitjének decimális értéke (10000000000000), amely túl nagy az int típushoz. -
K1nG HuNp
őstag
válasz
phrenetiX #18107 üzenetére
hello, nehez mert van recaptcha a google formokon az automatizalt valaszok bekuldesenek kivedesere. Barmelyik kozepsulis infot megcsinalt ismerosod meg tudja csinalni azt a reszet hogy a gep automatikusan tolt ki formot adattal, a bekuldesnel szokott gond lenni a chapta es hasonlo valaszd ki a robogot a kepeken dolgokkal.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Vision #18105 üzenetére
Még szerencse, hogy nem vagyok IT-ban.
De ahogy elnézem nem is szeretnék. Bár mondjuk ha kényszerű választás előtt állnék, hogy csak úgy lehetnék egészséges, hogy ha IT-ban dolgozom, akkor természetesen az IT-t választanám. De egyébként én megmaradnék a hobbi programozgatásnál. Csak a fő programozási nyelveket változtatnám meg a régebben felsoroltakra... -
pmonitor
aktív tag
válasz
phrenetiX #18107 üzenetére
Nekem egy kevésbé "necces" dologra is ez volt a legbarátságosabb válasz. Kiemelnék belőle 1 részletet, ha megengeded:
>Ebben benne van a segítség kérése és annak megoldása is, de ezt számonkérni enyhén furcsa.De a tapasztalatom az, hogy nekem volt olyan, hogy segített vki., de nem ez a jellemző. Bár hozzá kell tennem, hogy túl sokat nem is kérdeztem(pontosan az előbb említett dolog miatt). Mondjuk amit szeretnél, az elég sok egyeztetést igényel, ami a fórum keretei között azért nehézkes és hosszadalmas ahhoz, hogy ez a publikus részben kivitelezhető lenne. A PM-el meg az a baj, hogy másoknak nem segít vele a(z esetleges) válaszadó. Pedig sztem a fórumnak az lenne a lényege.
#18108 (axioma):
Ez a "csalásgyanús" dolog azért elég szubjektív. Pl. ez elég tanulságos eset. Ebből látszik, hogy attól is függ, hogy a kérdező mivel indokolja a dolgot. A prog.hu-s linken pl. ha így közelítette meg a kérdező a dolgot:
"Annak idején írtam is emailt (többet is) a weboldalon feltüntetett helyre (hova kell utalni), de semmi válasz nem volt. Azóta már évek teltek el. Ezért bátorkodtam feltenni a kérdést."Akkor egyből kapott segítséget. Mondjuk ez elég ingoványos terület. Majd az "ászok/szakik" eldöntik, hogy segítenek-e, vagy nem. Én ebbe nem szeretnék belefolyni...
-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Először is leszögezném, hogy nem értek a programozáshoz. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges e és mennyire nehézkes egy olyan programot írni, ami egy előre megadott google form kérdőívbe beírna egy random email címet (de ez lehet akár adatbázisból is a random helyett), majd kiválasztana egy meghatározott választ és beküldené. Ennyi lenne a program feladata. Esetleg létezik olyan oldal, ahol valaki hobbiból meg tudna írni nekem egy ilyne programot?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
fatal` #18102 üzenetére
És ezt vajon miért tartottad szükségesnek megjegyezni?
Akit nem érdekel, ő miért tenne megjegyzéseket? De mondjuk engem nem zavar, ha szórakozol rajt. Bár nem ez a célom. Részemről semleges vagy. Vagyis a véleményed nem mérvadó számomra.
Egyébként, hogy összegezzem az előző hsz-em lényegét:
Semmi mást nem kellene csinálni, csak normális tartalommal(értelemmel) megtölteni azt, amit a google kitalált. Úgy, hogy ténylegesen a gyakorlatban is használható legyen.
Ennyi lenne az egész. Legalábbis nekem, mint 1 1szerű user-nek. -
dabadab
titán
válasz
fatal` #18102 üzenetére
Mert nyilván a guglinál is csak csupa noname nick meg lusta szaki van.
Mondjuk ki: senkiháziak kezében van a popszakma. -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #18099 üzenetére
Ha azt kérdezed, hogy miért is írna meg bárki ilyen fordítást, akk'ó szted. a google is szórakozásból készített egy ilyen fordító kezdeményt? Na meg az összes többi ilyen tartalmú programkezdemény is felesleges(amit nem a google csinált). Na meg a google chrome "oldal lefordítása" ikonja is milyen céllal lenne ott? Sztem. a kezdeményezés jó! Sőt! Tökéletes! Támogatandó! Az egy más kérdés, hogy a kivitelezés egy x.r-nak nevezhető. De azért a semminél mégis sokkal jobb. Hát nagyjából ezért is írhatna bárki ilyen fordítást...
#18100 (Ispy):
attól, hogy vmi. angolul van, még lehet hülyeség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Aurát vált a Vivo V60
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpársportok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest