-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Több, mint 10 éve vagyok a jelenlegi cégnél számítógép-szerelőként.
Mindig is vonzott a programozás de sajnos még nem sikerült váltanom.
Először Pythont tanulgattam, de 8 óra munka mellett tanulni és közben konkrét projektbe belefogni, úgy éreztem nem fog menni.
Közbe jöttek dolgok: ház építés, két gyerek.
Ez idő alatt próbálkoztam Java-val, elvégeztem egy kezdő tanfolyamot(Java SE) ami elég jól ment. Utána tanulgattam itthon Sprinboot-ot. Voltam egy állás interjún(techikai) ami sajnos nem jött össze, nem volt nehéz, csak túlizgultam, mivel nem igazán volt(van) rutinom ebben, sajnos túl sokáig leragadtam egy cégnél
Legutóbb Fluttert kezdtem el tanulni, mivel volt kilátásban egy állás lehetőség. Végig vittem egy Udemy kurzust, elkészítettem minden appot onnan. Az volt a terv, hogy még egyszer átveszem a tanfolyamot és utána készítek egy saját appot, mivel majd bepróbálkozom.
Saját app még nem készült, sajnos abba maradt a folyamat már vagy 6 hónapja...A lényeg, hogy most már eleget húztam az időt, szeretnék napi 2 órát rászánni, hogy felkészüljek egy állás interjúra. Kilátásban van Python, Java és Flutter állás is, de sajnos egyik se kezdő - junior pozíció.
Abban kérnék tanácsot, hogy vajon mibe kezdjek bele, ezúttal nem szeretném abbahagyni
Nem feltétlenül a fent említettek közül szeretnék választani, de mivel szereztem némi ismeretséget, gondoltam előnyösebb lenne.
Tudom, hogy a Python(ezt nagyon rég tanultam, szóval minimális a tudásom) és Java back-end, szóval keményebb dió.
Flutter a legfrissebb és talán ez tetszett a legjobban mert egyszerre tanultam a keretrendszert, nyelvet(Dart) illetve Android -IOS app fejlesztést... Ja és frontend, szóval ha valamit dolgozok szinte azonnal látszik az eredmény. Viszont ezzel az a gond, hogy kevesebb az állás lehetőség, mint pl Java-ban. Java-hoz viszont úgy látom nem elég az SE, ide kell még EE és vagy Spring is.
Tudom, hogy a döntés az enyém és hogy azzal kell foglalkozni amit szeretsz, de azért mást is figyelembe kell venni.
A fentiek ismeretében tud valaki tanácsot adni, hogy merre induljak?
Köszi!
U.I.: Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült.
-
K1nG HuNp
őstag
Igen egyszer de mivel két külön service ez és az applikáció akkor az NGINXt tartalmazó szerverre mostmár kell valamilyen API amin keresztül az app szerver le tudja küldeni a domaineket amire le kell futtatni a fenti commandot. Ezt ha meg tudja spórolni az ember akkor az hasznos tud lenni
Caddy Rate Limit pluginokra ránézek.
-
K1nG HuNp
őstag
https://www.nginx.com/blog/using-free-ssltls-certificates-from-lets-encrypt-with-nginx/
1. Run the following command to generate certificates with the NGINX plug‑in:
$ sudo certbot --nginx -d example.com -d www.example.com
2. Respond to prompts fromcertbot
to configure your HTTPS settings, which involves entering your email address and agreeing to the Let’s Encrypt terms of service.
Ez alapján itt manuálisan kell hozzáadni a domaint és megadni néhány adatot, ezt a Caddy önmagától csinálja, ami azért egy jóadak komplikációt kivesz a dologból. -
K1nG HuNp
őstag
AWS Layer 3-4re alapbol mindenkinek ingyen ad Shield Standard neven egy DoS védelmet/megoldást.
Caddyt amikor valasztottam az On-Demand TLS miatt tettem mert akkor a piacon csak ő tudott ilyet. (https://caddyserver.com/docs/automatic-https#on-demand-tls) NGINX hasonlo szolgaltatasat be tudod linkelni? -
válasz
K1nG HuNp #18292 üzenetére
AWS toolingot nem ismerem, de nem hangzik rosszul. Egyebkent pl. a Cloudflare Layer3 DoS-ra is ad megoldast, de orankent par millio lekeres az nem DoS azert meg.
Ha nagyon egyszeruen akarjatok csinalni, akkor amit lehet:
- Caddy helyett pl. nginx (azzal is lehet LE certet generalni, ohne problem), es ip-based rate limit
- ratelimit plugin a CaddyhezHa nem egy IP-rol jon, akkor mondd, es kitalalunk valamit
-
K1nG HuNp
őstag
Kontextus: A Caddy proxyt arra hasznaljuk, hogy az userek a sajat domainjeiket ezen proxy IP cimere tudjak iranyitani es ezaltal a sajat domainjukon a nalunk krealt weboldalaikat tudjak mutogatni, mikozben a mi infrastrukturank szolgalja ki a kereseket. Igy tehat hosszutavon statikus IP cimmel kell rendelkeznie a proxynak es kvazi publikus is ez az IP cim mert benne van a Support/How-to doksinkban. Azert Caddyt hasznalunk mert o kepes arra, hogy az TLS handshake soran Lets Encryptel certificatet gyart es igy HTTPSen keresztul tudjuk kiszolgalni az userek domainjat.
Egyszeri eset volt de elég volt arra, hogy lefektesse a Caddy proxyt. A beérkező késések patternje pedig egyértelműven attackra utal, az kérdéses, hogy specifikusan ránk vagy csak valami crawler szedte fel az IP-t és utána nyomták ránk is többek között a dolgot.AWS-en futunk, egy sima EC2 egy statikus Elastic IP-vel.
Belenéztem milyen lehetőségek vannak L7 támadások ellen, de elég kacifántos megoldások vannak. Alapvetően van egy WAF-juk de azt csak Application Load Balancerekre lehet kötni szóval első nekifutásra az ALB+WAF -> EC2 megoldás tűnt jónak aztán kiderült, hogy az ALB nem támogat statikus IPket.
Erre megoldás, hogy egy Network Load Balancert huz fel az ember az ALB elé, az már tud Elastic IPhez csatolodni. Szoval eddgi az a keplet, hogy NLB+Elastic IP -> ALB -> EC2
Kerdeses, hogy az NLB és az ALB közé (vagy az ALB mellé kerül és akkor nem zavar igazabol?) be lehet e rakni a WAF-ot..
Mindegy, ha folytatodnak a tamadasok majd jobban belenezek meg megprobalom tenylegesen leimplementalni.
Addig meg jo megoldas lehet penzt dobalni a problemara, nagyobb EC2, meg valamiert a Caddy proxy nem indult ujra miutan elhasalt az EC2 szoval lehet erdemes lenne a systemd konfignak is utana nezni hogy legalabb self-healeljen a proxy ha tamadas is eri.
-
K1nG HuNp
őstag
HTTP (osi 7) denial of service tamadasok ellen mi a kedvenc, legjobban bevalt megoldasotok?
domain.com//?<random string>
patternel erkezett par millio keres egy ora leforgasa alatt az egyik publikusan elerheto ip cimunkre, amitol lehalt egy relative kis instancen levo Caddy proxynk.Valamilyen WAF-ot erdemes felsetupolni vagy csak dobaljunk penzt a problemara es vegyunk nagyobb instancet ami lehalas nelkul le tudja nyelni a beerkezo kereseket?
-
coco2
őstag
Ti ketten eldönthetnétek már, hogy akkor most melyik.
Apropó modi nem rátok szólt, hogy elég a személyeskedésből?
-
JoinR
őstag
-
skoda12
aktív tag
válasz
KubanitoS #18275 üzenetére
Voltak negatív tapasztalatok: [link]
Itt a lapcsaládon is néha találni kommenteket ilyen helyeken végzettektől és 50-50-nek tűnik, hogy beváltja-e egy ilyen képzés a reményeket.
Viszont idősebb karrierváltóknak nem nagyon van más csak ezek és a levelező vagy esti bsc. -
coco2
őstag
válasz
KubanitoS #18279 üzenetére
Mire a népek megragadják a lehetőséget, arra jönnek rá, hogy nagyon más kép látszott a brossúrákon, mint a napi darálóban. A brossúrákon jól fésült fiatalok vigyorognak az ultramodern hosting cégek szerver termeiben, a gyakorlatban meg vágósúlyig felhízott stressz-rabszolgák biggyesztenek a gyorskajáktól szuvas fogaikkal. Egészen biztosan úgy gondoltad?
-
KubanitoS
veterán
Semmi sem egyszerű, ebben igazad van, de ahogy látom az a legnehezebb, hogy felkerüljön az ember arra a bizonyos hajóra. Ha ez megtörténik utána már csak a lehetőséget kell megragadni és élni vele.
Drizzt köszönöm neked is! Pont az a probléma, hogy nem tudom mire mehet az ember azzal, hogyha csak az ingyenes cuccokat nyomja. Nincs kontroll, nem tudod valójában milyen szinten vagy… -
Drizzt
nagyúr
válasz
KubanitoS #18275 üzenetére
"A fentiek nem elhanyagolható szempontok egy valóban kezdőnek. Ha most nekifognék ilyen-olyan ingyenes netes képzéseket (Codeacademy, W3 stb) csinálni, akkor mégis mit írjak az önéletrajzba? Hogy xy weboldalon szépen végigkattintgattam a képzést? Hülyének fognak nézni..."
Ha relevansak a korabbi tanulmanyaid, akkor azokat. Ezen kivul erdemes lenne csinalni referencia projekteket. Azokat githubra, vagy hasonlo helyre rakni, arra hivatkozast berakni az oneletrajzba. Eleve ugy erdemes csinalni ezeket a kepzeseket, hogy ki is probalod kozben, foleg az elejen. A full ingyenes dolgokkal nem tudom meddig lehet eljutni, de par szaz dollarert biztos lehet olyan trainingeket venni, amibol ossze lehet pakolni eleg modern, elterjedt dolgokat.
Ettol fuggetlenul ha van penz, ido, akarat, akkor erdemes lehet menni bootcampre, akiket ismerek, hogy elkezdtek, mindegyikuk programozokent dolgozik azota is. Kiveve egy valakit, aki kibukott, de aztan valahogy security-s lett belole, az meg megy neki.
Bar a napokban lattam cikkeket, hogy erosen felhigult a bootcamp piac. Ilyenkor gondolom vegkepp a bejaratottak kozul lehet erdemes valasztani valamit. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Green Fox, Codecool és társaik...
Rákeresve évekkel ezelőtt volt róluk szó, így érdeklődnék, hogy van-e itt valaki, aki mostanság végzett ezeknél? Mik a tapasztalatok, valóban el lehet helyezkedni ezekkel a gyorstalpalókkal is így lassan 2023-ban?
Mielőtt megkapnám, hogy "ezért kiadni milliókat, amikor otthon is megtanulhatod ugyanezt...".
Oké, de azt is vegyétek figyelembe, hogy egy teljesen kezdő azt se tudja mit csináljon, mit kezdjen el, az mennyire jó. Ergó nincs semmiféle visszajelzés arról, hogy jó-e amit csinálsz, vagy sem. A marketing rizsa szerint egy efféle képzésen szimulálják a valós munkakörnyezetet a csoportos munkákkal, projektmunkákat csináltatnak veled, elvileg felkészítenek az interjúkra és a végén állást is keresnek neked. Marha drága, de legalább benyomnak valahova, aztán a többi rajtad múlik, szóval ez egyféle befektetés is lehet. Vagy nem jól gondolom?
A fentiek nem elhanyagolható szempontok egy valóban kezdőnek. Ha most nekifognék ilyen-olyan ingyenes netes képzéseket (Codeacademy, W3 stb) csinálni, akkor mégis mit írjak az önéletrajzba? Hogy xy weboldalon szépen végigkattintgattam a képzést? Hülyének fognak nézni...
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #18268 üzenetére
Több volt az 10 sec-nél. Néztem, mit keres ott az a 7-es. Nem tudtam megállni, hogy ne 3x gondoljam végig. Én soha az életbe el nem követek még egy ilyen gányolást. A Blackbelt-nél a srácok valami nagyon trehányak lehetnek.
-
-
Dánkas
csendes újonc
Kitöltenétek? Jó kezdeményezés, én személy szerint kíváncsi leszek az eredményére. Hányan töltik majd ki és lesznek-e érdekes összefüggések. Már a fejlesztők is rengetegen vannak -nem mindenki jó szakember azért-, szóval nagyon sokszínű lehet a piac.
-
JoinR
őstag
Ha már így kitisztult a topik, akkor bedobok egy videót, elképesztő, hol tart már ez a terület:
OpenAI's ChatGPT is a MASSIVE step forward in Generative AI -
K1nG HuNp
őstag
te továbbra is azt hiszed, hogy csak mert te megáltál egy értelmi szinten akkor az egész világnak meg kell ott állnia. segitek, nem
és tényleg nem értem, hogy jössz ahhoz, hogy mások kutatását, munkáját becsméreld. tegyél le valami negyed ennyire jót az asztalra és utána esetleg pofázhatsz.
meg akkor ezek után reméled a fenti hozzállásod alapján fogsz cselekedni és a mentőssel ordibálva fogod közölni, hogy téged márpedig nem vihet be a semmelweis klinikára hanem keresse meg a leglepukkantabb szoci SZTK-t ahol még véletlenül sincs semmilyen machine learninges orvosi döntéstámogató rendszer, hiszen az mennyire szar.
ja.. vagy amikor már az életed menti meg 1-1 okosabb csapat eü mérnök munkája akkor már királyak? -
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18243 üzenetére
A linkeden gyakorlatilag a legelsők között itt van ez. Alkalmasint elváltozások megállapításán kutatóorvosok megizzadnak, mire kijelentik, hogy biztosan kezelést igényel (és kezelhető) valami vagy sem. És akkor színes pacák szintjén létező fényképek alapján számítógépeket betanítani rá? Halom sok buzzword mint neurális háló és társai. Nettó hü**eség az egész. És olyan töménységgel, mintha valami verseny lenne, milyen rövid szöveggel mennyi lukat tudnak valaki hasába beszélni. Szóval azon gondolkodom, hogy @pmonitor bőven nem az egyetlen, aki "blőd fa**ság"-okat írkál le a weben.
-
axioma
veterán
A vegeredmeny ez, de a vallalkozo addig nem foglalkozik vele amig nincs PoC verzio, tehat a fejlesztonek [ha sajat otletet akarja penzze tenni] el kell tudnia dontenie, hogy jogi es gazdasagi oldalrol okes-e amit tervez es energiat [amit masba is fektethetne] tesz bele.
Az mas kerdes h a tobbseg nem akar onalloskodni, csak biztos es magas havi alkalmazotti fizetest.
Termeszetesen szigoruan szvsz. Alkalmazotti pozibol. -
cucka
addikt
válasz
axioma #18233 üzenetére
Egy vállalkozó elsősorban üzletember, szóval olyan hozzáállás, mindset szükséges hozzá.
Például te tudsz mobil appot fejleszteni, valakinek meg pont egy mobil appra van szüksége. A te dolgod megtalálni őt és eladni neki a tudásodat, lehetőleg úgy, hogy minél több pénzt keress rajta.
-
axioma
veterán
Mondjuk elte-n elso evben tartanak jog [ami szoftveresnek kellhet pl. gdpr] es vallalkozastan vagy valami ilyesmi kurzust a proginf-en. Azt nem tudom mennyire hatekony mint kepzes [gondolom a tobbsegnek semennyire, jog pl. online feleletvalasztos vizsga, inkabb koncentralnak a szakmai targyakra], de arra jo lehet, hogy mar legalabb azt tudja hogy mennyi mindent nem tud es tema szerint meg lathatja hogy adott esetben nem megkerulheto.
BME-n nem tudom mi van, ott elsoben fizika [azon belul is mecha] amit nem alapozo v szakmai targykent nyomatnak... -
cucka
addikt
válasz
K1nG HuNp #18229 üzenetére
nemtudom miert gondoljak emberek hogy a vallalkozashoz nem kell iskolazottsag
Ebben pont személyesen is érintett vagyok.
Egy vállalkozáshoz nem diploma kell, hanem szaktudás. Nem tudsz úgy sikeres szoftveripari vállakozást indítani, ha nem értesz a szoftveriparhoz. Emellett szükségesek egyéb nem szakmai skillek, például jól kell kezeld a stresszes, kockázatos helyzeteket.Természetesen az egyetemi oktatás fontos, és segíthet abban, hogy a szükséges szoftveripari szaktudás egy részét megtanuld.
A fontos, hogy nem fogsz mindent megtanulni az egyetemen, és az is, hogy a tudás az, ami érték.Vannak olyan szakmák, ahol elvárt a diploma, például ügyvéd. De ott meg ez a kérdés irreleváns lesz, a diploma olyan beugró feltétel, mint a kőművesnél az, hogy meg bírjon emelni egy zsák cementet.
Az ügyvédi irodában van ügyvéd, aki minimálbér-közeli pénzért csinálja a favágó munkát, meg van sztárügyvéd sztárügyekkel, sztárfizetéssel. Mindketten ugyanazon az egyetemen ugyanazt a diplomát szerezték meg. -
pmonitor
aktív tag
Ezek a kivételek. Ezen kívül nem tudom, hogy van-e még levelező tagozat? Én danában hajj ezt'et úgy csináltam, hogy szakmunkás vizsgáztam 17 évesen. Utána fizikai munka mellett levelező szakközépiskola. De úgy, hogy a szakközép első osztály közismereti tárgyaiból(matek, fizika, magyar, történelem) tanterv különbözeti vizsgát tettem. Így a szakmunkás után a szakközepet egyből a másodikkal indítottam. Közben még "védtem a hazát is"(katona voltam). A technikumot ugyancsak levelezőn végeztem el. Mindezt fizikai munka mellett, úgy, hogy itthon is volt meló. Szóval én is a kivételek közé tartozom. De fiatal voltam, egészséges. Egy fiatal egészséges emberke előtt nem sok akadály van... Bár ha belegondolok, a tanterv különbözeti vizsgát azért 21+ évesen már nem hiszem, hogy meg tudtam volna sikeresen csinálni(a szakmunkás után több, mint 4 évvel)... Ezért írtam, amit írtam...
-
K1nG HuNp
őstag
ezt most ugy irtad mintha te elertel volna valamit
nemtudom miert gondoljak emberek hogy a vallalkozashoz nem kell iskolazottsag, oke hogy ha nagy ceo manager genyo leszel akkor relative keveset fogsz turkalni low level codeban, de az igazan jok kepesek lennenek ra, csak epp massal toltik az idejuk nagy reszet (kenyszerbol).
meg manapsag aztan mivel telitett a piac a tudasoddal tudod igazan jol diverzifikalni magad az osszes tobbi fos kodot tolo garazs webfejleszto brigadtol
-
evitiguF
senior tag
Így van, de még 31-nél sem...
A szikra onnan pattant ki a fejemből, hogy jelenleg mérnöki pályán vagyok autógyártás területén, gondolván a jövőre, akármilyen meghajtással is lesznek autók (belső égésű, vagy villanyos), programozásra én nagyobb felvevőpiacot látok a jövőre tekintve. Illetve hogy az IT szektor fog teret nyerni. Így már most elkezdeném magam ez irányban képezni.
Azokat a roadmapokat majd átnézem, hátha az közelebb hoz ahhoz, hogy mi is érdekelne a legjobban, mi vágna a profilomba. -
coco2
őstag
@Ispy
Egy kicsit olyan, mint amikor valaki azt mondja egy macskának, "márpedig míg meg nem eszi, nem kap mást". Meghallok egy olyat, instant tudom, hogy az illető még sosem tartott macskát. Valaki szakmailag szeretni akarja, amit csinál, ne multinál kezdje a pályafutását.@K1nG HuNp
Az ELTE-s ismerőseidet még megértem, a BME-seket nem. Ha eleve céget építeni terveztek, akkor csak az idejüket pocsékolták az egyetemmel. Ha a gyakorlat a mérce, inkább a könyvtárakat választották volna, néhány jó könyvet, és a gyakorlatot. Az iskolát meg hagyták volna a fenébe. Még jogilag sem kell. Számítástechnikai programozás teáor számot bejegyezni nincsen végzettséghez kötve. -
-
cucka
addikt
Az, hogy az elosztott rendszerek fejlesztése nehéz, az az én saját személyes tapasztalatom.
Amúgy bármikor tehetsz te is egy próbát, és nekiállhatsz lefejleszteni egy hibatűrő elosztott rendszert, és ezután neked is lesz tapasztalatod arról, hogy mennyire könnyű vagy nehéz ez a témakör.
-
-
Ispy
nagyúr
De olyan motiváció vagy van, vagy nincs
Motiváció nélkül ezt szerintem nem lehet, ahhoz meg kell valami téma, az hogy most elmegy egy random iskolába vagy random tanfolyamra elsőre nekem kidobott pénz az ablakon. Ha már tudja mit akar és úgy megy el, az már más. De motiváció legyen már, aki nem motivált, az mégis hogyan fogja ezt minden nap csinálni?
-
coco2
őstag
válasz
evitiguF #18215 üzenetére
Elvégzel valami sulit - évekig fog tartani - aztán keresel kezdő munkahelyet. Hiszed, vagy sem, még mindig nem a legtöbb idő évekig a sulit koptatni, ha "csak elkezdeni valahogy" a terv.
Akik önállóan tanulják, általában valami érdeklődés szintjén haladnak. De olyan motiváció vagy van, vagy nincs. Az nem megy úgy, hogy te csak akarsz "valami jót". A másik oldalról indul a történet.
Ha mindenképpen tanulni akarod, a leírtak alapján egy suli tűnik reálisabb választásnak. Vagy tanfolyam.
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
ha belevágna a programozás tanulásába az ember, akkor azt hogyan lenne érdemes?
Milyen könyvek, videók azok, amikkel el lehet ezt kezdeni, esetleg van(nak) online tanfolyam(ok), ami(k) ajánlott(ak)?
Azt tudom, hogy a tudást nem egy hónap alatt fogom magamra szedni, a terv az, hogy kb egy év alatt eljussak olyan szintre, hogy akár ebben el tudjak helyezkedni. -
noorbertt
őstag
válasz
sztanozs #18211 üzenetére
Koszonom mindket valaszt, el is felejtettem hogy irtam ide
https://blog.marcolancini.it/2022/blog-serverless-ad-blocking-with-cloudflare-gateway/
Ez az a undormanyCSak en egy picit nagyobb listat hasznalok es ott az elso 6sort torolni kell, kulonben sehogysem akar mukodni
https://oisd.nl/ -
coco2
őstag
>...elosztott rendszerek lefejlesztése kurva nehéz feladat...
Hmm, létezik arra bármi objektív mérce, mit jelent a ősi mesterség-szerű nehézségi fokozat?Statisztikának örülnék, ha van rálátásod több is, mint az "én azt hiszem" esete.
Példa. Nekiesik a csapat, és reklámozzák, hogy ők felhőznek, meg a szokásos marketing jelszavak, azt látja a külső megfigyelő mondjuk a linked in hirdetésekben. Mindabból a végére csak kudarc marad, vagy félig-alkalmazások a szőnyeg alá söpört gyengeségeikkel? 100 átlagos csapat nekiesik, várhatóan hányan fognak minimum nagyon jó minőséget alkotni legkésőbb az első 2 évben?
-
válasz
noorbertt #18200 üzenetére
Wow, mi ez az undormany
# Format the values: remove dashes and prepend $
pihole_domain_lists_formatted = [replace(f"${v}", "-", "")for v in local.pihole_domain_lists)]
elso hat sor torlese
pihole_domain_lists_formatted = pihole_domain_lists_formatted[6:]
vagy mart bent a listaban, es mar dolgozni se kell veluk:
pihole_domain_lists_formatted = [replace(f"${v}", "-", "")for v in local.pihole_domain_lists[6:])]
mod: ugy latom, a lapozo megint kibabralt velem
-
cucka
addikt
Ilyen feladatokra az iparágban key value store-t szoktunk használni. Cloud-ban a natív megoldásokat érdemes használni, saját üzemeltetésben a legtöbbször redis-t láttam. De léteznek distributed actor megoldások is, amivel megvalósítható.
És nem, nincs egymillió megoldás erre, mert ilyen elosztott rendszerek lefejlesztése kurva nehéz feladat.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18205 üzenetére
Már ne is haragudj, de miféle demagógia az a serverless dolog is? Egy szerver oldali alkalmazás valós szerveren fut. Kézzel fogható elektronikán. Akár hiszed, akár nem. És lennél szíves nem az én nyakamba sózni, ha éppen bal lábbal keltél?
A magam részéről a flaming content a továbbiakban ignore.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18203 üzenetére
Az valójában több külön probléma.
Az egyik probléma, hogy fürtön az adat idővel terjed. Ha az adatkezelés technikája fel van készítve elégséges türelemre, akkor lesz 3/3. Ha egysíkú szkriptes alkalmazások vannak "most azonnal" alapon megírva, igen, akkor csak 2/3 lesz meg.
A másik probléma, hogy nevezzük ki a szkript kölyköket szakembereknek, csak hogy igaz legyen valami elmélet. Cool.
Nem mintha érdekelne, hogy a "nyilvánvaló" köztudat mit hisz vagy sem. Miben mekkorát téved, vagy sem. Én nem tartozok felelősséggel semmiért, ami nem az enyém. És az a probléma még csak nem is olyasminek tűnik, amiből jó pénzt lehetne csinálni. Just my two cents.
-
coco2
őstag
@cucka
>...a te ismereteid pedig nem elegendőek...
Imádlak@Tapsi
Ha nincs kedved visszaolvasni, leírom neked külön. Mezei ID lock kezelő erőforrás kellene fürtre - ahogy előzőleg megfogalmazták nekem - erős konzisztenciával, automata disaster recovery-vel, lehetőleg sebességgel (mindegyik node-on teljes read-cache, új lock esetén ütközéses protokoll konfliktus kezelésre), és automata időkorláttal, ami önfrissítő az ID tulajdonos node működése esetén. Szerintem ezek mind jogos gyakorlati igények egy fürtös ID lock kezelőre. A redis-t előzőleg javasolták nekem, de szerintem mind a négy elvárásom problémás vele. Egyik sincsen meg saroktól sarokig. Én nem hittem volna, hogy csak egy nyavajás ID lock olyan nagy dolog, hogy ne létezne rá kismillió github project. Még mindig remélem, hátha valaki megcsinálta már, és nem nekem kell.@Ispy
>...Most tényleg azt írtad le, hogy ami elméletben levezethető, hogy nem megvalósítható, az a gyakorlatban pedig de?...
Ugye neked egyik kedvenc szórakozásod csapdákba belesétálni?Példa. Matek. Integráld ki a sin x / x-et. Egykoron fősulin a matek prof még kerek perec kijelentette, bizonyítás létezik rá, hogy teljes elméleti megoldása nem létezik. Azóta az annyit finomodott, hogy a jelenkori matematika nyelvén nem leírható a megoldás. De az nem azt jelenti, hogy valós adatokkal véges intervallum határok között véges pontossággal dolgozva ne lehetne végeredmény számolni rá. Mert bizony lehet. Egyedül az elavult alapok elmélete mondott csődöt. Az a CAP theorem sem tűnik másnak. És köszönöm a jó tanácsot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest