- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
AssAssynn #19992 üzenetére
Programozással érdemes foglalkozni, az "AI" (a ChatGPT meg a társai semennyire sem intelligensek) ebben a tekintetben nem fog érdemi változást hozni.
Ha nem érdekel a programozás, csak a pénz, akkor nem érdemes programozással foglalkozni, mert a tapasztalatok alapján annak a végén nem lesz se pénz, se programozás.
-
cattus
addikt
válasz
#79484416 #19997 üzenetére
Szerintem olvass utána hogy mostanában mi történik pl a ChatGPT-vel. Elkezd nonszensz szöveget meg halandzsát produkálni, nem egy cikket olvastam hogy a kódminősége is sokat esett az utóbbi időben.
Nyilván az AI fejlesztő azt fogja mondani hogy ez már akkora hipermegagigaüber technológia.
-
coco2
őstag
válasz
AssAssynn #19992 üzenetére
>Hali.
Szia,
>Mit gondoltok érdemes még manapság programozással foglalkozni,
Ha ezt te komolyan kérdezted, akkor neked nem érdemes.
>vagy az AI kifogja szorítani teljesen a jövőben?
Nem teljesen fogja.
>Viccen kívül kérdezem.
Pedig viccesnek hatott. Az AI-t szerinted ki írja?
>Másik, van olyan programnyelv, amit a gyökereknek is ajánlanátok tanulásra?
HTML, CSS, Javascript bemelegítőnek abban a sorrendben.
>Már amivel pénzt is lehet keresni.
A legjobbak elég jól járnak, a többiek vegetálnak, alattuk pórul járnak. Mint mindennel.
>Mi alapján tudhatom meg, hogy mi áll hozzám közelebb, vagy mi illeszkedik a logikámhoz?
Finom-e a puding? Meg kell kóstolni. A vaníliásat is, a csokisat is, a többit is.
>Anélkül, hogy mindent végigpróbálgatnám és hónapokat elcsesznék az időmből?
Ha megtanultad érthetően megfogalmazni, mire akarod használni a "valamit", utána tudunk neked segíteni célirányosabb tananyaggal. Addig maximum abban, hogyan tanulj fogalmazni. És sajnos ott a korlát. Vagy te esetleg gondolatolvasónak születtél?
-
AssAssynn
addikt
válasz
#79484416 #19993 üzenetére
Köszönöm az őszinte választ.
"a jelenlegi kérdésednél sokkal bonyolultabbakat is önállóan kellene megoldanod"
Már a kérdésemből is leszűrted, hogy gyökér vagyok ehhez, mi?Legjobb HR-es!
De komolyra fordítva a szót, ha jól értelek akkor elengedhetetlen, hogy több programnyelvet is ismerjek, és bármikor elvárhatják tőlem, hogy váltogassak köztük, ha pedig nem vagyok rá képes, akkor ugrasztanak, mert lesz helyettem olyan, aki elboldogul vele. Magyarul 1-2 nyelvvel nem sokra viszem? Azt hittem találok egy számomra tetszőt, kitanulom, kihegyezem magam rá és azzal eldolgozgatok vígan.
-
AssAssynn
addikt
Hali.
Mit gondoltok érdemes még manapság programozással foglalkozni, vagy az AI kifogja szorítani teljesen a jövőben? Viccen kívül kérdezem.
Másik, van olyan programnyelv, amit a gyökereknek is ajánlanátok tanulásra? Már amivel pénzt is lehet keresni. Mi alapján tudhatom meg, hogy mi áll hozzám közelebb, vagy mi illeszkedik a logikámhoz? Anélkül, hogy mindent végigpróbálgatnám és hónapokat elcsesznék az időmből?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #19987 üzenetére
Rólad jut eszembe, hogy én már bizony tizenegy éve is ugyanazt mondom, mint amit most(11 év elteltével). És büszke is vagyok rá! Az MS doksi enyhén szólva ellentmondásos. És most jön az, amit a másik fórumon szoktam néha írni: majd az olvasók eldöntik, hogy hogy lehetne valami egyszerre érték- és referencia típus. Rábízom az olvasókra. Gondolkodjanak el rajt. Aztán vonják le a tanulságot. Nem a doksi olvasása a lényeg, hanem egy jól működő példakód, hogy megértsen az emberke valamit. Márpedig ha valaki dolgozott már struct-al és class-al, akkor az első perc után fel kellene tűnnie, hogy a kettő teljesen más típus. Ég és föld.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
skoda12 #19983 üzenetére
Papíron minden megvolt, csak junior .NET + TS/Angular webdevre adtam le, itt az a baj szerintem a bootcampek miatt ez a legtelítetteb stack kb.
Elmegyek ebbe az irányba ha malacom van találok valami Udemy / Prural anyagot amit a cégesen szépen le is tudok nyomni esténként.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Micsurin #19982 üzenetére
Ha nem cloudoztál még, akkor azt vedd fel a mostani stackedhez szerintem. Így is kérdéses mennyire hívnak be, ha nincs vele munkahelyi tapasztalatod, de legalább tudsz magadtól is aws / azure / k8s / stb certeket szerezni és beírni a cv-be. Ez több annál, mint hogy bemondásra kódolgattam hétvégén még egy random prognyelvben.
De alapvetően te tudod milyen állásokra jelentkeztél. Azoknak a leírásából ki kell gyűjteni mi hiányzott, hogy teljesen lefedd az elvárásokat és azokra ráállni. Vagy ha nem jelentkeztél még sehova, akkor végignézni a junior-medior állásokat, hogy pontosan mik az elvárások, mik pörögnek.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
skoda12 #19981 üzenetére
+JoinR Valami olyat keresek amivel legalább behívnak, hogy legyen esély beszélni húsvér emberrel.
De 1,5 év német multi hazai leányánál .NET + Angular + TypeScript + VueJS nem igen üti meg a mércét ezek szerint. Innen jött, hogy kicsit kiegészíteném mivel amit egyetemen tanulta beágyazott témák eleve halottak szinte pályakezdési szándékkal annyira szűk a piac.
Niche niche de akkor mit vegyek fel érzésre kieg gyanánt? Kezd elfogyni az ötletem az elmúlt 2-3 hónap alapján. Egy félév ide vagy oda azért fáj mert zsebre ment a dolog mivel 1x csúsztam saját hülyeségből így most kvázi közel 2 havi zsózsóm lett arra elnyomva, hogy októberig nyerjek időt.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Micsurin #19979 üzenetére
A cloud része a webstackes piacnak, szóval azt úgysem lehet megúszni. A go terjed, de még elég ritka itthon.
Jelenleg amivel a legnagyobb esélyed van, az egy elterjedt public cloud provider (aws / azure) + egy elterjedt backend megoldás (c# / java / nodejs) + egy elterjedt frontend framework (react / angular) és hozzá a js/ts. Ez lefedi az IT állások 80%-át érzésre.
A go és a többi niche dolog második-harmadik opciónak jó, meg majd ha remote dolgozol usába. -
JoinR
őstag
válasz
Micsurin #19979 üzenetére
Utólag 1 félév ide-oda nem fog számítani. Sajnos junior szinten alacsony a találati arány, ez ilyen. Amúgy én egyre több Gós pozit látok, de ne hidd azt, hogy oda majd hipp-hopp be lehet kerülni. A webdevhez képest egy teljesen más világ, sokkal több architektúra/infra tudás kell, amihez szintén kell a tapasztalat.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin #19968 üzenetére
....ez se jött be szerintem tippre kaptak ide meg tényleges teszt dev irányból érkezőt.
Hiába a 1,5 év gyakornoki téma ha fel se hívnak cégen belül meg minden le van állítva kb ami nem oda meg junior pénzre jön medior állítólag...Erősen rossz döntésnek tűnik, hogy csúsztattam a záróvizsgán egy aktív félévvel önköltségre, hogy legyen október végéig jogviszonyom legalább a jelenlegi gyakornoki melóhoz. Ha tudom, hogy tényleg nem lehet semmit találni inkább elvégeztem volna egy karosszéria fényezőit a köztes időben.
41leadott jelentkezés, full angol cv, céges projektek anonimizálva megemlítve az elmúlt 1,5 évből és ebből lett 2db interjú az is mind cégen belül. Webstackes piacc kvázi meghalt újként el kell temetni, beágyazott fejlesztőből meg sehova nem kellett soha junior kb. Szakközép + egyetem kb megy a kukába ha így folytatjuk és jön valami offtopic szakma amivel lehet is helyezkedni.
Érdemes lenne dobni a webstacket azon gondolkozok és fullban beállni valami nagyon másra. Cloud based cuccok még mindig mennek, itthon mekkora a felvevő piac egy AWS+Go kombóra tippre?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #19975 üzenetére
Ha doksit olvas, akkor nem mind1? Neki a doksi "a priori". Pedig nagy lendülettel kezdte el olvasni a doksit. Aztán nem tudom, hogy mire jutott. De úgy látszik, hogy a kérdésemre a válasz az, hogy nem világosodott meg a doksi alapján. De ha nem így van, akkor majd érvekkel alátámasztja. Gondolom...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
pmonitor #19974 üzenetére
" Python izomzat "
-
marec1122
senior tag
válasz
hiperFizikus #19970 üzenetére
köszönöm szépen. És azt mi okozhatja, hogy ha feladatütemezőből vagy windowsből futtatom nem működik de ha totalcommanderből akkor igen?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #19909 üzenetére
biztos vagyok benne, hogy nem a publikus kódokat fordítják élesben
Hát... Egyre biztosabb vagyok benne. Ennek a file-nak a 197-es sorában levő __asm kulcsszó úgy tudom, hogy már régen nem létezik. Az asm részeket külön file-ban kell létrehozni. Tehát úgy néz ki, hogy az is egy átverés, hogy ez az éles open source.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
marec1122 #19969 üzenetére
ChatGPT/ Természetesen, íme egy PowerShell kód, amely ezt a feladatot megoldja:
powershellCopy code# Forrásmappa elérése
$sourceFolder = "C:\ForrásMappa"
# Célmappa elérése
$destinationFolder = "C:\CélMappa"
# Legújabb fájl kiválasztása a forrásmappából
$newestFile = Get-ChildItem -Path $sourceFolder | Sort-Object LastWriteTime -Descending | Select-Object -First 1
# Ellenőrizze, hogy a forrásmappában van-e fájl
if ($newestFile) {
# Új fájl nevének beállítása a célmappában
$newFileName = "UjNev.txt" # Állítsa be a kívánt új nevet itt
# Fájl átmásolása a célmappába és új névvel ellátva
Copy-Item -Path $newestFile.FullName -Destination (Join-Path -Path $destinationFolder -ChildPath $newFileName) -Force
Write-Host "A fájl sikeresen átmásolva és átnevezve."
} else {
Write-Host "Nincs új fájl a forrásmappában."
}
Ebben a kódban a
$sourceFolder
változó tartalmazza a forrás mappa elérési útját, míg a$destinationFolder
változó tartalmazza a célmappa elérési útját. A legújabb fájlt kiválasztjuk a forrás mappából, majd átmásoljuk a célmappába, átnevezve a megadott új névre. Ha nincs új fájl a forrásmappában, akkor a program kiírja, hogy nincs új fájl. Ne felejtse el módosítani a kód megfelelő részeit az Ön specifikus követelményeihez.
Is /ChatGPTUgye milyen okos vagyok ?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Össze tudnátok dobni nekem egy powershell kódot ami a feladatütemezőben meghívva a következőt csinálja.
Veszi egy mappából a legújjabb fájlt és átmásolja egy másik mappába. Mindeközben átnevezi egy statikus névre úgy hogy a forrásmappában a neve változatlan marad.
Előre is köszi ha megoldható
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Vision #19960 üzenetére
+ emvy köszi
kicsit jobban utána másztam és valóban. Egyre jobban érdekel a téma így, teljesen jó legalább kapok webstack után egy másik nézőpontot is és a cégnél is maradhatok ha ez bejön.
Bérekre saccra mint a junior webdev? Nofluffon és glassdooron nem igen látok difit.
-
ron8
senior tag
válasz
#79484416 #19962 üzenetére
Igen ez nekem is eszembe jutott, de az egyik hogy még talán egy kis idő még mindig kell hogy ez annyira kiforrja magát (bár amilyen ütemben fejlődik.. igaz nemsok kell ), a másik meg hogy az emberekben kialakuljon a bizalom egy ilyen fejlesztés felé olyannyira h ilyeneket egy gépre bízzon ember helyett...
-
ron8
senior tag
Sziasztok! A minap nézegettem a képzéseket, nemsoká indul egy frontend képzés, elkezdtem körüljárni a témát. Konkrétan arra keresek választ, hogy egy ilyen képesítés mihez "elég", mennyire segíti az embert egy esetleges állás megpályázásánál, vagy hogy ez talán csak egy kis szelete annak amire szüksége van a cégeknek, munkáltatóknak egy munkavállaló esetében?
-
Micsurin
nagyúr
Ha stackem szerint marhára nem jön junior pozi hála ennek a remek piacnak mennyire gatya ötlet elmenni automatizációs test framework devnek majd 1-2 év múltán visszamenni rendesen fejleszteni? (Így legalább cégen belül maradhatnék és jó eséllyel a mostani csapatomba rotálhatnék vissza teljesállásba később.)
-
coco2
őstag
Van valamelyik magyar banknak (vagy Magyarországon elérhető banknak / pénzügyi szolgáltatónak) normális web api-ja (ami nem csak web blogok szerint működik, hanem tényleg) sok aprólék pénz utalást programozottan intézni? Olyasmi, mint több100 1k huf alatti összeg. Számlaszámok / összegek adatbázisban, nem akarnám kézzel csinálni. És ha lehet, ne kerüljön szolgáltatásként bivaly pénzekbe.
Elsőként megtaláltam a Revolut open bank api-ját, első felületes ránézésre az tudhat olyat. Ha van még másik hasonló szolgáltatás, jelzésnek örülnék, mit nézzek meg. Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
#79484416 #19954 üzenetére
Én még sosem használtam, de gondolom, kezd el önálló mondatokra bontani a kérdést, aztán nézd meg, hogy ha azokat a mondatokat önállóan bővíted, annak megfelelően változik-e az adott megoldás csak azokban a részletekben. Ha felmerül a gyanú, hogy a magyar nyelv felismerésével gondjai vannak, próbáld ki angolul.
-
martonx
veterán
Ne figyelj a hülye tanácsokra. Csak úgy tudsz pénz forgalommal járó szolgáltatást nyújtani (azaz számlázni), ha minimum egyéni vállalkozó vagy.
2,6 millió Ft / éves forgalomig viszont nem kell utána adóznod.
Abba, hogy mennyire lehet itthon számla nélkül ügyeskedni, inkább ne menjünk bele. -
coco2
őstag
Nem pont programozási a kérdés, bár fejlesztési ötlet van a háttérben.
Ha pénz forgalommal járó szolgáltatást kínálok (természetileg létező szolgáltatásokat egybe fogni központi oldalom), kötelező cégnek lennem? Vagy valamilyen korlátig még előfordulhat, hogy állam bácsi nem csap a kezemre magánemberként olyasmit művelnem?
-
pmonitor
aktív tag
Mint régebben írtam, hogy megkérdezem(még akkor is ha esetleg nem kapok rá érdemi választ) a problémám.
Az asm témakörben már be linkeltem ezt. Nos, ezzel az volt a bajom, hogy fordítja le az IDE. Ha a parancssort nézem a tulajdonságok között, akkor az ml64.exe parancssora jónak tűnt. A file fordításánál kiírja, hogy az assembly fordítása elkezdődött. Hiba nélkül visszatér, de a .obj file nem jelenik meg sehol sem. Tehát gyakorlatilag helytelenül működik, amikor vagy meg kellene csinálnia a fordítást, vagy hibaüzenetet kellene adnia. Viszont ugye (mivel hibát nem ad) megy tovább a fordítás. Itt viszont egy későbbi fordítási egység hiányolja ezt a .obj file-t. Megpróbáltam IDE nélkül, csak sima parancssorba beütni a parancsot, de akkor is ugyanez volt. Hibát ott sem írt. Csak épp nem hajtotta végre a parancsot. Hosszabb keresgélés után megtaláltam ezt az oldalt. Mondom megpróbálom módosítani a .asm file-t olyan formulával, amit ezen az oldalon használnak. Tehát a.code
helyett úgy kezdtem, hogy_CODE SEGMENT
. A végére pedig a_CODE ENDS
szöveget. Le fordítottam a parancssorban, és működött. Létrehozta a .obj file-t. Ezután megpróbáltam az IDE-vel. Ez viszont továbbra sem fordítja le. Most jelenleg úgy oldottam meg, hogy Az IDE-ben futtatom a Clean parancsot. Ezután a parancssorban lefuttatom ennek a file-nak a fordítását. Majd a többit az IDE-vel fordítom, De csak Build paranccsal, nem a Rebuild-el. Ez ugyan az én "zsenialitásomnak " köszönhetően működik, de azért mégsem ez a normális fordítás.
De a neten kutatva találtam ezt az oldalt. Tehát a problémám nem egyedi. Valakinek lenne 5lete, hogy merrefelé kellene a hibát keresnem? A telepítésnél szúrhattam el vmit.? Vagy ez egyszerűen csak egy "bug" A VS-ben? -
coco2
őstag
válasz
#79484416 #19944 üzenetére
Abban megállapodhatunk-e, hogy minden, amit dobozolni tudsz, referenciák alapján van használva, ergo ugyan olyan object-ből származtatott kezelése van, mint minden másnak?
A számítógép nem olvas dokumentációt, mert nem is kell neki. A számítógép mindig logikusan működik. Az emberek nem működnek logikusan. Nekik azért kellene dokumentációt olvasniuk. Aztán mégsem teszik
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #19941 üzenetére
My bad, igazad van.
Ez valojaban csak egy nyelvi magia (pixiedust), hogy a nyelvi struktura is megmaradjon, de az interpreter se dogoljon bele a felesleges munkaba.
Az oroklodes (System.Object -> System.ValueType ... es onnan a struct es a primitivek) azert van, hogy a nyelvi elemeket megkotes nelkul lehessen hasznalni az ertek tipusokta (primitivek) es a "teljes" osztaly tipusokra. -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #19940 üzenetére
Akkor szted. így van valahogy:
object
|
----------------------------------------------------------
| |
ValueType System.ObjectDe itt egyértelműen a System.Object-re utal.
Inheritance Object ValueType
Ha az Object-szóra rákattintasz, akkor látszik, hogy egyértelműen a System.Object-re utal. Egyébként meg, ha én ezt írom:struct ReferenceType ....
Attól még a struct nem lesz referencia típus. Egy érték típus nem lehet osztály. Ez szembe megy minden szemlélettel, ami csak létezik. Nem tudom, hogy hogy képzeled el ezt a dolgot, de nagyon sok ellentmondás van a szemléletedben. Egy változó nem lehet egyszerre érték és referencia típus. Ez megint egy logikai nonszensz. -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #19938 üzenetére
Mi is a problema? Az, hogy a GC nem foglalkozzik a stack-en levo valtozokkal?
Nem csak a stack-en lévő struct-okkal sem. A Heap-ban lévő struct-okkal sem foglalkozik, mivel a GC-nek nincs tudomása róluk. A Heap-ben lévő struct-ok igazából az objektum példányok adattagjai. De a GC nem tudja ezek címét. Esetleg úgy, hogy a számára létező objectum címeiben nincs benne. Egyébként, ha mégis benne lenne a címük, az katasztrófa is lenne. Végtelen ciklusba is keveredne a GC. A példámban az lngt tömb ugyebár int-eket tartalmazó referenci típus. Akkor szted. a GC az lngt tömbre is meghívná, meg a tömbben lévő {10, 20, 30} struct-okra is meghívná a destruktort egyesével, akkor mi is történne?
-
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #19935 üzenetére
Röviden:
A struct gyakorlatilag azt jelenti, hogy a változót "HELYBEN" hozza létre.
A class azt jelenti, hogy a változót mindig a heap egy szabad területén hozza létre.Van ez a C# kód:
namespace IntOseEAzObject
{
public class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int[] lngt = { 10, 20, 30 };
Struktura strct = new Struktura(10, 20, 30, lngt);
long lng = strct.lng;
int lng_2 = strct.lng_2;
int lng_3 = strct.lng_3;
int lng_4 = lngt[0];
int lng_5 = lngt[1];
int lng_6 = lngt[2];
Console.WriteLine("{0} {1} {2} {3} {4} {5}", lng, lng_2, lng_3, lng_4, lng_5, lng_6);
}
}
struct Struktura
{
public int lng;
public int lng_2;
public int lng_3;
public int[] list;
public Struktura(int lng, int lng_2, int lng_3, int[] list)
{
this.lng = lng;
this.lng_2 = lng_2;
this.lng_3 = lng_3;
this.list = list;
}
}
}
Ez assemblyben így mutatkozik meg(csak a releváns részt másolom be ide:int[] lngt = { 10, 20, 30 };
011508A5 mov ecx,63F6639Eh
011508AA mov edx,3
011508AF call CORINFO_HELP_NEWARR_1_VC (0107322Ch)
011508B4 mov dword ptr [ebp-70h],eax
011508B7 mov ecx,1084EF4h
011508BC call 65485DE0 ;ez a metódus adja vissza az eax-ban az lngt[] címét.
011508C1 mov dword ptr [ebp-74h],eax
011508C4 lea eax,[ebp-74h]
011508C7 push dword ptr [eax]
011508C9 mov ecx,dword ptr [ebp-70h]
011508CC call 65485A80
011508D1 mov eax,dword ptr [ebp-70h]
011508D4 mov dword ptr [ebp-40h],eax
Struktura strct = new Struktura(10, 20, 30, lngt);
011508D7 push 14h
011508D9 push 1Eh
011508DB push dword ptr [ebp-40h]
011508DE lea ecx,[ebp-50h]
011508E1 mov edx,0Ah
011508E6 call IntOseEAzObject.Struktura..ctor(Int32, Int32, Int32, Int32[]) (01150450h)
long lng = strct.lng;
011508EB lea eax,[ebp-50h]
011508EE mov eax,dword ptr [eax+4] ;Itt mindig az ebp-hez viszonyított helyzethez határozza meg. strct[0] esetén ebp+4
011508F1 cdq
011508F2 mov dword ptr [ebp-58h],eax
011508F5 mov dword ptr [ebp-54h],edx
int lng_2 = strct.lng_2;
011508F8 lea eax,[ebp-50h]
011508FB mov eax,dword ptr [eax+8] ;strct[1] esetén ebp+8
011508FE mov dword ptr [ebp-5Ch],eax
int lng_3 = strct.lng_3;
01150901 lea eax,[ebp-50h]
01150904 mov eax,dword ptr [eax+0Ch] ;strct[3] esetén ebp+12
01150907 mov dword ptr [ebp-60h],eax
int lng_4 = lngt[0];
0115090A mov eax,dword ptr [ebp-40h]
0115090D cmp dword ptr [eax+4],0
01150911 ja IntOseEAzObject.Program.Main(System.String[])+0D0h (01150918h)
01150913 call 656EFE40 ;referencia típus esetén(lngt[0]) mindig ezt a metódust hívja meg, ami az eax-ban adja vissza a referencia címét, ami a heap-ben van. Előtte nem véletleül ellenőrzi le, hogy érvényes-e a cím.
01150918 mov eax,dword ptr [eax+8]
0115091B mov dword ptr [ebp-64h],eax
int lng_5 = lngt[1];
0115091E mov eax,dword ptr [ebp-40h]
01150921 cmp dword ptr [eax+4],1
01150925 ja IntOseEAzObject.Program.Main(System.String[])+0E4h (0115092Ch)
01150927 call 656EFE40 ;lngt[1] esetén is ugyanazt a metódust hívja meg.
0115092C mov eax,dword ptr [eax+0Ch]
0115092F mov dword ptr [ebp-68h],eax
int lng_6 = lngt[2];
01150932 mov eax,dword ptr [ebp-40h]
01150935 cmp dword ptr [eax+4],2
01150939 ja IntOseEAzObject.Program.Main(System.String[])+0F8h (01150940h)
0115093B call 656EFE40 ;lngt2 esetén is ugyanazt a metódust hívja meg.
01150940 mov eax,dword ptr [eax+10h]
01150943 mov dword ptr [ebp-6Ch],eax
Console.WriteLine("{0} {1} {2} {3} {4} {5}", lng, lng_2, lng_3, lng_4, lng_5, lng_6);
01150946 mov eax,dword ptr ds:[483244Ch]
0115094C mov dword ptr [ebp-78h],eax
0115094F mov ecx,63F664BAh
01150954 mov edx,6A kódba magyarázatot is tettem. Érdemes elgondolkodni rajt. Sztem.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #19848 üzenetére
Ezt talán érdemes lenne elolvasnod. Aztán talán megértenéd, hogy mi is a különbség a class és a struct között. És hogy GC nem rendelkezik a struct-okról(nem tartja számon ezeket).
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #19933 üzenetére
Már írtam, hogy a számítógép nem olvas doksit!
-
nevemfel
senior tag
válasz
fatal` #19932 üzenetére
Ez egy nagyon elhanyagolt része lehet az MS dokumentációs oldalainak. Teljesen mindegy, ki írta ezt a példaprogramot, ilyen kevés programsorban ennyi hibát véteni... Ráadásul mindez egy kezdőknek szóló írásban, ahol fölösleges azt feltételezni, hogy majd az olvasó kiszúrja a hibákat.
-
Voy15
tag
válasz
#79484416 #19929 üzenetére
Ettől jobbat generál a chatgpt.
A komplett try{} block úgy baromság ahogy van, elírásokkal stb. (Csekkoltam az angol oldalt is, és ott teljesen ugyanez a kód...)
Aki NodeJS-t akar tanulni az jobban jár valami Udemy course-al, vagy pl NetNinjával a youtubeon. -
cigam
titán
válasz
#79484416 #19929 üzenetére
Én inkább attól tartok, hogy ugyanazok készítették a példakódot, akik az MS termékein is dolgoznak.
Szintén node.js, de bármelyik programmal kapcsolatos lehet, a mi config.json-t haszál. Ha módosítom a password-ot, pl.
... "users": [
{
"username": "admin",
"password": "abcd",
"roles": "admin".
}, ...
és elindítom a programot, pl. transmission, akkor a jelszó helyére egy hash kerül. Ha node.js programot indítom el, ott marad a nyers jelszó, és nem is enged be. Hogyan tudom előállítani ezt a kulcsot a program helyett? -
pmonitor
aktív tag
válasz
#79484416 #19917 üzenetére
Szegény hülye programozók... a modulokból építkezés az nem is programozás, csak ők ezt nem tudják, mert dilettánsok
Idézet innen:
Maga a malware/ransomware és az azt célba juttató dropper az esetek nagy részében az internetről simán letölthető és összedrótozható modulokból áll. Nem kell senkinek rakétatudósnak lenni, hogy egy ilyet összedobjon az elérhető legókból.
Itt sztanozs is azt írja:
Nem kell senkinek rakétatudósnak lenni, hogy egy ilyet összedobjon az elérhető legókból.
Mondjuk Ő legónak nevezi. Ha már a "programozók" sem értenek egyet, az már érdekes kérdés.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
#79484416 #19917 üzenetére
Minden programot nulláról kellene megírni max. assembly-ben
Szted ez mi, ha nem assembly? Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem de most nem teszem fel, mert nincs rá időm. Majd később esetleg.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #19906 üzenetére
Ez nem alacsony/magas szintű nyelv kérdése. Bár vannak, akik a C-t is a magas szintű nyelvek közé sorolják, de ha ezt nem is a C++-t biztosan.
Ekkor fogsz egy magas szintű nyelvet két nap alatt összerakod
Ehhez sztem. C++/C# nyelven is találni lehet valamiféle modult. Úgyhogy gyakorlatilag közel egyforma időt vesz igénybe mind2 nyelven. Ezért írtam, hogy gyakorlatilag ez nem programozás. Meg visszautalnék valamelyik nick egy posztjára, aki valami ilyesmit írt:és igen. Mindig találni fogsz egy nagyobb és agyontesztelt kódot, ami jobb, és többet is tud, mint amit te csinálsz...
Nem szó szerinti idézet, de a lényege ez. Lehet, hogy igazat írt. De mint írtam, ez gyakorlatilag bármelyik nyelvre igaz. Viszont a modulok összerakását, szinkronizálását én nem nevezném programozói munkának... -
cigam
titán
Próbálok megismerkedni a node.js-el, de döcögősen meg a dolog.
Próbáltam az MS training oldalát, de már az elején elakadtam.const https = require('https');
console.log(`start`);
try{
const response = await https.get('https://nodejs.org/dist/index.json';
console.log(res.statusCode);
}
catch( error ){
console.log(error);
}
console.log(`end`);
El nem tudom képzelni ki készítette, és hagyta jóvá mert a http.get metódusnak hiányzik a lezáró zárójele.
A response-ba menti a válaszkódot nem a res-be, így a rákövetkező sor is hibás.
Mindezek kijavítása után is panaszkodik az await-re. Hogyan kell úgy lekódolni, hogy valóban aszinkron legyen?Esetleg van direkt node.js topik? Nem találtam.
-
pmonitor
aktív tag
Egyébként én nem bánom, hogy ilyenek is vannak. Gyakorlatilag én is azt használtam fel. Attól, hogy ezt nem nevezem programozói munkának, attól még pl. nekem, meg a hozzám hasonló programozgatóknak sztem. nem rossz ez. Nem kell mindenkinek "profi" programozónak lennie(bár sztem. igazából ilyen nincs is). Szóval én nem tartom rossznak, csak messze áll a programozói munkától. Azt azért sajnálom, hogy ahogy nézem, nem nagyon akarnak közvetlenül lefordulni. Szóval biztos vagyok benne, hogy nem a publikus kódokat fordítják élesben. Ugyanis a publikus kódok nem nagyon akarnak fordulni... De kisebb-nagyobb "barkácsolással" talán azért fordíthatóvá válnak. De az átverő programozó cégeknek 1szerű a módszere: felhasználja a free kódokat szinte zéró munkával, fizetőssé teszi, és beleírja abba a bizonyosba, hogy tilos a kódot visszafejteni. Ilyen 1szerű az egész.
-
axioma
veterán
Etetes... mar delutan majdnem beirtam h nem kene, de akkor nem volt reakcio, gondoltam hurra, akkor en se.
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #19903 üzenetére
Hát pedig a realitás kicsit úgy néz ki, hogy a szakértői munkaóra a legdrágább pontosan azért, amit te is írsz: alig van hozzáértő ember.
Egykoron - az üveghegyeken túl.. bla-bla-bla - még azzal kezdték a tervezést, hogy társadalmi célok, üzleti célok, technikai célok. Azok mind együtt számítottak. Abból a nézőpontból látható tisztábban, hogy mennyire érdemes egy fejlesztés technikai oldalát megcsiszolni. Hogy 2 millió szervert csak arra fognak használni, ergo 10% többlet erőforrás használat per copy naponta fog 200 millió huf-ba kerülni, vagy összesen a mesebeli L'art pour l'art cég besenyő pistabácsijának havonta 1 látogatót kiszolgáló szerverén kell futnia valaminek, ahol az sem gáz, ha rendszeresen bedöglik valami - mert ugyan kit zavar?
Ha már úgyis a minőségi részleteken lovagolsz, ugyan ne legyél egészen szemellenzős szakbarbár.
-
martonx
veterán
válasz
pmonitor #19903 üzenetére
Pedig bizonyos esetekben tényleg rohadt lényegtelen az app mérete. Mondok egy konkrét példát:
Csinálnod kell egy naponta egyszer ütemezetten futó programot. A szervernek amin fut van 2gb ramja, ebből üres 1.5gb. Üres lemez területe pedig van mondjuk 10gb. A programnak mint mindig, tegnapra kell kész lennie. Ekkor fogsz egy magas szintű nyelvet két nap alatt összerakod, és mondjuk a végeredmény futáskor foglal 50 MB áramot, naponta egyszer mondjuk 2 percen keresztül. A lemezen meg foglal 100mbyte-ot.
Vs. C-ben hetekig csiszolod és a végén futásidőben 1 mbyte ramot foglal naponta egyszer 2 percig, a lemezen meg csak 10mbyte-ot. -
coco2
őstag
válasz
fatal` #19902 üzenetére
Nem a kínai állam fizeti. Ugyan úgy a magyar adófizetők pénzéből vonják le. De ezen nem érdemes összeveszni.
A lényeg, hogy a kicsi ember szempontjából neki nem kerül extra pénzébe, ha a világ másik végéből hozatja, míg a szomszéd webshop-ból rendelni neki magának extrát kell fizetnie.
-
pmonitor
aktív tag
Hogy milyen véletlenek vannak! Ugyebár én a ebben a posztban a lame_enc.dll-t használtam fel. A .dll-t 1szerűen csak leszedtem a netről. Aztán később a forráskódját felhasználva meg tudtam csinálni, hogy én magam állítsam elő a .dll-eket.
Aztán sztanozs ajánlotta a freac-ot. Most néztem szét kicsit jobban a freac oldalán. És megtaláltam ezt. Mit is látok itt a jobb alsó negyedben? Ezt:
Selected encoder: LAME MP3 Encoder v3.100
Az a helyzet, hogy a netről leszedett modulokat használják a kész programokhoz.
Ezt csak azért hoztam fel, hogy igazából már nem programozás van a legtöbb esetben, hanem csak ilyen kész(vagy félig kész) modulok felhasználása, összerakása. Ez aligha nevezhető programozásnak. Aztán persze az user-ek azt hiszik, hogy a kész programot teljes egészében egy cég készítette. Pl. amint itt az egyik "programozó" azt írja, hogy:Legfeljebb nem 500 K lesz a mérete, hanem 50 M. Kit érdekel?
Na ezt nem nevezném programozásnak... A programozás jó része csak átverés. Tisztelet a kevés kivételnek. Mert azért olyan is akad.... -
coco2
őstag
válasz
#79484416 #19900 üzenetére
>Ezt a részét nem tudom, hogy tudja kiváltani egy akármilyen programozó,
Éppen most történt, hogy hozott a futár egy csomagot, amit vártam. 5 kilós csomag Soprontól Budapestig jött 1250 huf-ért. Ha Budapesten belül szállíttatnék ki, csak városon belül 2k huf-ért szállítanak. Ha kínából rendelem ugyan azt, alkalmasint ingyen érkezik ide.
Nosza, hol van ebben a logika? Ha a pénz többé nem logikusan működik, mi mindent tud az művelni a szakemberek világával, akik pénzért dolgoznak? Tényleg muszáj lenne a szakmának engedelmeskednie a logika szabályainak? Vagy az úgynevezett szakmai realitásnak?
Már régen nem egysíkúak a dolgok, mint azt feltételezed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest