- AI a játékokban és azon túl
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
Zolee38
csendes tag
válasz frekivalto #30090 üzenetére
Hát ez szívás! Mert valahol érthető, hogy el akarják rejteni az egységsugarú júzer elöl a szervizmenüt, de legalább az üzem időt megoldhatnák máshogy.
Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.
-
jule78
tag
válasz Johnny Cage #30098 üzenetére
-
jule78
tag
válasz Santiagain #30096 üzenetére
hát nekem 42X20-am van és azt mondom hogy még két méterrol is nagyon jó a kép.Nekem teljesen megfelel,mivel nálunk inkább tvt nézunk mint mozizunk.Ami meg a 1080p illeti arra bizony még kell várni pár évet!Én már azzal is beérném ha minden adás 720p-ben menne
tudom álmodik a nyomor....[ Szerkesztve ]
-
charston
csendes tag
válasz Dorian #30070 üzenetére
Nincs szükségen 50"-os nem kimondottam mozizásra szertném hanem 1080p-s műsorszórást nézni (ezért is félek kicsit a beégéstől mert itt már nem zoomolgat az ember, és gondolom a köz hozzá szólás az lesz h ugyis HD tartalmat nézek ahhoz meg kell a távolság.... ebb nem menjünk bele). Van benne satellite tuner ezért nem kell meg egy felesleges por fogó a nappaliba, és mozizásra meg ott van a 1080p-s projektor. Tehát elsősorban arra használnám amiért a televíziót anno feltalálták. És számomra fontos a fogyasztás mivel ez is egyfajta környezetbarát dolog. Jó a környetebarát dologba nem menjünk bele részletekig mert minden műanyagból készül ahhoz meg olaj kell dotdotdot. Elvégre te is a kocsid választásakor azért vetted azzal a motorral ami, mert teljesítmény/fogyasztás szempontjából a legjobb.
Ezért is irtam az első hozzá szólásba h olyan ember jelentkezését várom akinek ilyen van, mérettől függetlenül V20. -
BaLee
addikt
válasz Robb202 #30086 üzenetére
Gyanítom, hogy a lejátszó a ludas.
Ilyen hibát a tv nem produkál. Ez tipikusan akkor jön elő ha rossz a vétel digitális adásnál (bár ott nem csak mozgás közben) vagy a lejátszó nem boldogul a film bitrátájával.
Nekem a régi Pioneer DVD lejátszóm csinált ilyet amikor az 1.1-es USB-jéről játszottam le filmet. Ami mondjuk nem is filmlejátszásra szolgált ez le is volt írva. Ott ha gyors mozgások voltak vagy valami olyan rész jött amihez nem volt elég az olvasási sebesség akkor bekockásodott. -
kbalazsa
senior tag
válasz eagle-sas #30075 üzenetére
Tudom, hogy DM-Fan már lecsapta ezt a labdát, de mégis: Ha már beszúrsz egy cikket, akkor legalább olvasd el:
"...határozottan mondhatom, hogy az antipatikus és az unszimpatikus melléknévi származékok közül az előbbi a jobb, az unszimpatikus egyre inkább a bizalmas-vulgáris stílusú szavak közé sorolódik, s ott is ritkul a használata. Nem is baj, mivel azon túl, hogy az antipatikus ismertebb nála, számos jó magyar megfelelője is van: ellenszenves, visszatetsző, visszataszító stb."
Az antipatikus szó nagy hátránya, hogy úgyszólván senki sem tudja a jelentését (gúnyolódnak is rajta éppen eleget: ellenpatikusnak fordítják). Az unszimpatikust viszont mindenki érti és a köznyelvben bevett és elfogadott elnevezés.
Ezt a mondatodat tehát tényleg el is felejthetjük.
Amiről a cikkben nem írtak, hogy sokan az idegen nyelvek (pl. angol,német) hatására veszik újra használatba az un/in képzőket egyébként szerintem helytelenül és meglehetősen fület sértő módon, pl. hallani ilyet: unintelligens, unbiztonságos, unbarátságos...
Tehát én a továbbiakban is maradnék inkább az antipatikus formánál és ezt nem nevezném sznobériának.
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
-
Robb202
tag
hali!
Nekem egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy a Plazma TV amit nézek megfigyeltem, hogy egyes jeleneteknél, főként ahol például gyors mozgás van apró képhibák lépnek fel, de nem mindig. Például valamiféle kockásodást, de egy pillanatra csak. Nem olyan fajta kockásodást mikor rossz a forrás tartalom és amiatt.
Nagyon jó minőségű MKV fájlokkal néztem. LCD monitoron nem jön elő. Főként akkor tapasztalható ilyen mikor hirtelen begyorsul a mozgás, de akkor sem minden szituációban.
Például akkor mikor egy kar meglendül de a háttér nem homogén hanem összetett. Ja és nem a teljes kép lesz kockás hanem csak a kar és a közvetlen közelében lévő háttér.
Néztem Divx-el is és néha ott is előfordul? Ezen lehet segíteni? Vagy ez ilyen sajátosság?
Azért kérdezem, mert játék konzol alkalmazása esetén egy autós játéknál nem tudom mi várható.A TV típusa Samsung 63C7700
-
herpodon
csendes tag
válasz eagle-sas #30084 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de az átlagember és az őt megítélő úgynevezett értelmiségi réteg értelmi színvonala egyaránt csökken. Ettől függetlenül abban igazad van/lehet, hogy a tanult emberek rosszul ítélik meg a köznépet.
Összefoglalva: a viszonyok változatlanok, csak mindenki egyre hülyébb."Nem tudok kavarogni..."
-
eagle-sas
csendes tag
válasz DM-Fan #30081 üzenetére
Szerintem a te érvelésedben ott van az alapvető hiba, hogy úgy gondolod, az átlagember értelmi színvonala csökken, az őt megítélő értelmiségé viszont változatlan marad. - A helyzet éppen fordított: Az átlagember éppen annyi józan ésszel rendelkezik, mint 500, 5 000 vagy 50 000 évvel ezelőtt, sőt, pontosan ugyanúgy is gondolkodik.
Az úgynevezett művelt rétegek relatív értelmi színvonala csökken. Ma már nincsenek filozófusok, nem lesz több Descartes, Newton, Arisztotelész, Heisenberg.
Ha megnézed Simonyi Károlynak a Fizika kultúrtörténete c. könyve első oldalait, grafikus ábrázolást láthatsz az emberiség intellektuális aktivitásának hanyatlásáról. Az utolsó csúcspont 100 éve volt, a kvantummechanika megszületésekor.
Arról, hogy a tanult emberek rosszul ítélik meg a köznépet - és én lényegében erről írtam -, Pascal Gondolatainak első oldalain is lehet olvasni.
[ Szerkesztve ]
eagle-sas
-
fokukac
nagyúr
Keziccsókolom, van itt valakinek plazmája? :- )
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
DM-Fan
nagyúr
válasz eagle-sas #30075 üzenetére
Még jó, hogy Grétsy László pont az általad linkelt oldalon cáfol meg Téged:
"Mindezek alapján - itt is figyelembe véve az említett értelmező szótár friss gyakorisági adatait - határozottan mondhatom, hogy az antipatikus és az unszimpatikus melléknévi származékok közül az előbbi a jobb, az unszimpatikus egyre inkább a bizalmas-vulgáris stílusú szavak közé sorolódik, s ott is ritkul a használata. Nem is baj, mivel azon túl, hogy az antipatikus ismertebb nála, számos jó magyar megfelelője is van: ellenszenves, visszatetsző, visszataszító stb."
Nem tudom. Én még emberrel nem találkoztam, akinek az antipatikus szóról a gyógyszerész gonosz ellenfele jutott volna eszébe, de úgy látszik mélyen kezd esni a színvonal bizonyos körökben. Környezetemben igen sokan használják, sőt, anno minden tanárom kijavította, ha valaki mégis unszimpatikust mondott. Bár tény, hogy abban lehet valami, hogy az átlag intelligencia-kvóciens csökkenő tendenciát mutat a magyarok között és ennél fogva egyre több a vulgáris elem, silányul a köznyelv, a szavak póriasabb alakját használja a nép - azt is helytelenül és máshogy írja, mint kéne, mindenki orrba-szájba "lájkol" - de szép is. Szerintem is ez a jó irány, tényleg. Mondjuk ami szenny a médiából folyik, abszolút nem is csoda. Ezért kell a népnek a retek-klub, meg a VV, meg a BB, meg a franc tudja még mi a szar. Magyarország 2011.
Ettől függetlenül a ghosting még mindig nem szellemkép.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zolee38
csendes tag
válasz gazsibacsi #30003 üzenetére
Meg ezt a verziót is olvastam: Press and hold the {MENU} button on the remote
És a {MENÜ} gombot a TV egyidejűleg & the {MENU} button on the TV at the same time
legalább 5-7 másodpercig. for at least 5-7 seconds.Tehát (LG Plazma) távirányító MENÜ gomb, és a tv MENÜ gomb, egyszerre megnyom és tart 5-7 mp. és elvileg így jön be a szerviz menü.
Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.
-
-
eagle-sas
csendes tag
válasz DM-Fan #29920 üzenetére
"Van, csak egy "csöppet" germanizmus. Olyan, mint "A macska föl van mászva a fára." fordulat. Helyesnek helyes, csak borzalmas. A magyar "antipatikus"-t, vagy "nem szimpatikus"-t használ. De bármelyik ELTE-s bölcsészmérnökkel szívesen elvitatkozom erről."
Igazán szép és megejtő érvelés! Kár, hogy a 'bölcsészmérnök" meg helytelennek is helytelen és borzalmasnak is borzalmas.
Ha valaki megnézi Nyelvművelő kézikönyv (Akadémiai Kiadó, Budapest 1983.) c. könyv első kötetének 217. oldalát, akkor láthatja, hogy a nyelvművelők véleménye szerint éppen az antipatikus szó az, ami "fölösleges, elavulóban levő, finomkodó megjelölés". Na jó! elismerem: Az utóbbi évek-évtizedek sznobizmusa az antipáthétikósz malmára hajtotta a vizet, azért mégsem áll jól a szénája.
Ezen az oldalon [link] Grétsy László rövid írása olvasható.
Az antipatikus szó nagy hátránya, hogy úgyszólván senki sem tudja a jelentését (gúnyolódnak is rajta éppen eleget: ellenpatikusnak fordítják). Az unszimpatikust viszont mindenki érti és a köznyelvben bevett és elfogadott elnevezés.
Azt pedig, hogy mi a helyes és mi a helytelen, nem a nyelvészek - és nem is a nem-nyelvészek - fogják megmondani, hanem a magyarul beszélő közemberek tömege. Punktum.
[ Szerkesztve ]
eagle-sas
-
jolti
senior tag
A Filmbox logoján láttok változást?
-
Digitalis
senior tag
válasz FlashBird #30071 üzenetére
Szerintem valamit nagyon benéztél, és ez nem is a legolcsóbb hely: [link]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
FlashBird
tag
LoL, a pana nem csökkenti hanem emeli az árakat, 46s20 2 napja még 220k volt, most már 230k lehet mire eljutok hogy tv-t vegyek még én járok rosszul
-
DM-Fan
nagyúr
válasz charston #30068 üzenetére
Nem is a fogyasztásra gondoltam az #1. HSZ-ra utalva, hanem a ghosting/beégés témakörre, de ez egyébként is heti szinten újra és újra felmerülő téma, úgyhogy visszaolvasva sokat láthatsz belőle.
A fogyasztásról azért nem lehet általánosságban írni, mert nagyon sok minden befolyásolja: alapvetően a nézett műsor, a TV-nézési szokások, a beállítások, de még a képarány is. Az nagy általánosságban szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy a 42"-os fullHD modellek sem esznek többet 150 Wh-nál átlagosan, de szerintem inkább alatta, úgy 120 Wh környékén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz spiritex #30064 üzenetére
Attól függ, mire állítod az Aspect menüt. Ugyanis, ha "Valós"-ra, akkor emlékeim szerint nevével ellentétben nem a valós képarányt adja, hanem széthúzza 16:9-re a képet, legyen az akár 4:3-as, akár 16:9-es, akár más és ilyenkor a kapcsolójel nem játszik. Ha "Automatikus"-ra teszed, akkor az adott csatorna kapcsolójeléhez igazodik a képarány - kivéve persze a 4:3-ast, mert azt ugye ebben az esetben is széthúzza (bár pl. reklámok alatt és egyes szélesvásznú filmeknél 4:3 esetén is váltogat), az csak 4:3-ban, vagy 14:9-ben lesz ténylegesen 4:3. A Zoom1-2-3 meg ugye értelemszerűen százalékos növekedéssel közelít bele mindbe. Pl. a letterbox-os 16:9-nél pont kitölti a képernyőt a szélesvászon Zoom1-nél, de pl. ez korrigálja a 4:3-as képarány 16:9-re húzott torzulását - igaz, némi képterület feláldozásával. A Zoom3 szerintem használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz baliska #30053 üzenetére
Képminőséget tekintve egyértelműen a C2 a befutó, szolgáltatásban kevésbé, de szerintem ne ez legyen a szempont, tekintve, hogy olcsó médialejátszóval Dunát lehet rekeszteni és már ezek is túltesznek a C430 szegényes formátumtámogatásán és lehetőségein, úgyhogy azt ne sajnáld, alaphangon használható, de úgyis hamar le fogod cserélni egy külsőre! Tápzajba sajnos bármelyik modellnél belefuthatsz, de ez általában bőven az elfogadható határértékben belül marad és csak némított TV-nél hallod, ahhoz közelhajolva.
Szóval ha rám hallgatsz és a képminőség fontos, akkor C2. Persze nézd meg mindet, az a tuti!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dave77
tag
válasz spiritex #30064 üzenetére
Hát nekem az m1 szépen kitölti Zoom1-ben, a Sport1-2 meg a béna alul/felül+oldalt csíkosra áll be. Asszem szélesvásznút vagy automatikust ír ki ilyenkor, most nem emléxem. De Zoom1-en áll az aspect menü, csak OK-t kell nyomni, h tényleg ránagyítson.
Lehet, h a kábeltv szolgáltatóm adja így és ez keveri meg a tv-t? Majd az STB próba után talán okosabb leszek. -
spiritex
veterán
válasz Santiagain #30063 üzenetére
én sem értem.
nekem a régi pv80-asomnál csak akkor nem érvényes a tv-n beállított Aspect, ha maga a tv-adó hordoz méretarány beállító jelet, ami felülbírálja a tv beállítását.
ilyen pl. a Spektrum, a Duna, és van még pár adó, ami szélesvásznúra állítja a tv-t.
az M1 pl. szintén szélesvásznúban nyomja, de nem állítja át a tv-t, ha az pl. 14:9-re van állítva, a Zoom1-el viszont szépen kitölti a képernyőt. ugyanígy van ez a Sport1, és Sport2 adók ilyen arányú műsoraival is.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Dave77
tag
válasz Santiagain #30044 üzenetére
Analógban nézem Van STB, de még nem üzemeltem be, mert TV-hez megfelelt annyira a minőség, h ne akarkaj 2 távirányítóval bohóckodni. Tervezem az STB kipróbálását is, de egyszerűen még nem sikerült eljutnom eddig az egyéb teendők miatt (meg persze azért, mert így is jó a kép). De a héten majd vhogy szakítok időt a próbára és visszajelzek itt.
-
Dorian
félisten
válasz baliska #30057 üzenetére
Igazából ezt csak te tudod eldönteni. Nézd meg őket személyesen. Ha a médialejátszót is számoljuk, 30-cal olcsóbb a samsung. Viszont a c2-nek tényleg szebb képe van, bár a 4-es Samsungok "barackos-rózsaszínes" beütése a fehéregyensúly beállításoknál javítható. A belső lejátszó nekem is szempont volt vásárláskor (C530) de azóta vettem egy külsőt, mert a kezelése az agyamra ment, szóval van is, meg nincs is.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
spiritex
veterán
válasz baliska #30056 üzenetére
mi C2-t vettünk a barátnőmnek kb. 2 hete a tesóban.
mondogatta nekem, hogy nincs túl szép képe, de megnyugtattam, hogy az csak a világítás, a rossz beállítások, szétosztások, és az ott dolgozók hozzá nem értése miatt van, higyje el, otthon jó lesz! le is esett az álla, el se hiszi, hogy ugyanaz a tv! az SD tv-adások is hihetetlenül jó minőségűek, a színek nagyon élethűek, a laptopról ráküldött SD, HD anyagokról nem is beszélve.
a tesóval meg nem tudom mi lehet a gond. nekünk sima személyautóban hozta a futár, szakszerűen álló, nem fektetett helyzetben. igaz, hogy a pán-európai füzetet még vissza kell vinnem, hogy rápecsételjenek, és aláírják, de ez csak amiatt van, mert nem akarták kibontani a gyári csomagolást. úgyhogy nagyon megérte!szerk.: a tápnak nincs hangja, cicergést sem hallani.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
baliska
csendes tag
igazából annyiban a samsung felé húzok hogy van beépített média lejátszó és még egy 10-essel olcsóbb is.ami viszont ellene szól hogy a múltban volt már egy samsung slim fitem igaz az crt volt de igen elbaszott egy képe volt és még hozzá párosult az is hogy idegesítő trafó hangja volt,na meg a hd ready logó felirat is egy átverés volt annak idején egy crt-n.Azóta a samsung plazmákat még meg sem néztem azok vajon milyenek lehetnek,de 3 év garit adnak,tehát annyira nem gáz talán.
www.szakossound.eoldal.hu
-
baliska
csendes tag
Okés így lessz.Köszönöm szépen a válaszokat.
Egyébként ezek a tévék az Auchan-ban illetve a Tescoban kaphatók.
Valaki mintha említette volna hogy ott nem szabad tv-t venni,ennek van valami oka,vagy csak személyes rossz tapasztalata volt valakinek?www.szakossound.eoldal.hu
-
nihill
őstag
válasz baliska #30053 üzenetére
Én ezek közül a c430-at és a c2-t láttam boltban, a c2 képe jobban bejött.
Lehetőleg nézd meg mindhármat és úgy dönts, de azt vedd figyelembe, a boltokban nagyon erős a világítás, azt meg a plazmák nem szeretik. Emiatt általában "kiemelt" módba vannak kapcsolva, az meg otthon az egyik legcsúnyább beállítás szerintem.
Kérj egy távirányítót, rakd vissza "normál" módba a TVt, és döntsd el, tetszik vagy nem. Az hogy a boltban halvány, szürkés a képe, azzal ne nagyon foglalkozzál, otthon már nem lesz az. -
baliska
csendes tag
Szevasztok
Na ma megyek plazmát venni,a három körül kerül ki a győztes vagy van még egy másik alternatíva is.
Jelenleg a nappaliban egy Philips 32pfl 5322-es van ezt szeretném lecserélni vagyis a hálószobába űzni lecserélvén ott egy 72.es régi crt-t.Ezek közül kerül ki ma a győztes.
Lg42pj350
Samsungps42c430
Panasonic c2Vagy alternatív megoldásnak ez is szóba jöhet,és akkor marad az lcd a nappaliban.
http://www.edigital.hu/Projektor/BenQ_MP515_projektor-p51346.htmlmég egy kissé tanácstalan vagyok
Ti mit lépnétek?www.szakossound.eoldal.hu
-
skoos
őstag
Pana 50X10Yon hogyan lehet előhozni a DVB-C hangolás menüt? Elment minden beállítás és a Conax most nem akar csatornákat találni....mit szúrok el?
-
kbalazsa
senior tag
válasz Santiagain #30043 üzenetére
Csak a saját beépített hangfala van a közelében.
-
Santiagain
őstag
válasz Dave77 #30041 üzenetére
Hasonlóak a szokásaink, csak nálam kicsit magasabb a sport aránya.
Főleg a Sport1-2 ad letterboxban. Ez az, amikor a 16:9-et 4:3-ban adják, alul-felül fekete csíkkal. Nekem is G20-am van, és tökéletesen jelenik meg zoom1-el. Nem lehet, hogy az STB-d 4:3-ra van állítva?
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Dave77
tag
válasz vhunor #30018 üzenetére
Az összes sportadónak vakító fehér a logója. Márpedig én azokat gyakran nézem, a tv nézésem 80% Sport1-2, Eurosport1-2, Sportklub. Engem általában nem zavarnak a levágott részek, legtöbbször a Zoom1 megtartja a lényeget, mert nem a kép legszélére szokták tenni.
Ami viszont zavar, h ezek sokszor adnak 16:9-es adást alul-felül csíkkal, és ezt így is jeleníti meg a tv, hiába Zoom1 a beállítás. Nyomnom kell egy Aspect gombot és egy OK-t (Pana G20). Ez elég idegesítő tud lenni, mert kapcsolgatós fajta vagyok. A többi csatornánál általában OK, Natgeo szokott hasonlót produkálni. Együtt tudok vele élni, de rendkívül örülnék, ha a TV nem akarna okosabb lenni nálam és nem bírálná felül az Aspect beállításomat... -
BaLee
addikt
válasz Johnny Cage #30038 üzenetére
Annál én sem, de annál nagyon sok a világos jelenet ami kimossa.
Vannak annál sokkal sötétebb filmek...
Nem emlékszem konkrétan melyiknél figyeltem meg de valamelyiknél tuti.Leginkább akkor feltűnő ha az alsó fekete csíkban van a szöveg.
-
kbalazsa
senior tag
Nem ide tartozik, de egyrészt ez is foszfor másrészt itt is megfordulnak szakik, harmadrészt meg miért is ne kérdezném meg itt (is):
A régi CRT 72cm-es TV-n azt vettem észre, hogy két függőleges halvány oszlop jelent meg a kép két szélén. Eddig csak sötét képtartalmaknál látszott, most már akármilyen képen látom. Vagy az én szemem lett érzékenyebb rá, vagy tényleg erőteljesebben jelentkezik mostanság...
Mi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz DM-Fan #30036 üzenetére
Uramisten, mit ír ez össze? Tegnap voltam át cimborámékhoz, vettek egy 37" LED Samut százhatvané'. Hát, elég ha annyit mondok, hogy nem csak én fakadtam sírva a képétől, hanem ők is? Három méterről nézhetetlen az SD adás, a HD már jobb, de "olcsóledesen" kékes minden, hiába piszkálja az ember a fehéregyensúlyt. A legszomorúbb, hogy a fekete is valami borzasztó, a színeket meg akárhová állítottam, olyan elb*szottak ,hogy ihajj. Sógoromék 85 ezres "sima" Samu LCD-je jobb képet ad, nem vicc...
-
Szatura
aktív tag
-
Digitalis
senior tag
válasz Szatura #30016 üzenetére
/esetemben pl a film feliratozása nagy felhőt csinált egész játékidő alatt/
Ezt , hogy érted? Feliratos filmek után, alul megmarad a betűk elmosódott nyoma?
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
-
nihill
őstag
Levágott fejek az RTL-ben... végre egy TV ami a kívánságaim szerinti állapotot mutatja
Az RTL sztem 99%-os zoomal sem veszítene semmit a minőségébőlNekem nincs mély zsebem ahova nyúlhatnék, ezért az egyik legolcsóbb plazmám van, u20, 149e volt.
Ghostot sztem 1 kezemen meg tudom számolni mennyit láttam rajta 2 hónap alatt, amióta megvan (kb 300 óra használat van benne, szóval megy rendesen). Pedig néha direkt keresem, komolyan, "nemigaz már hogy ez sem ghostol"
Neked milyen plazmád van? Milyen beállítással? Valamit nagyon rosszul csinálhatsz.LCD a tévézésre... sztem épphogy tévézésnél van nagyobb különbség a kettő között, mint FHD mozizásnál.
-
spiritex
veterán
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vhunor #30018 üzenetére
A tartalom silányságával kapcsolatban egyetértek. Más kérdés, hogy a népnek (sajnos) ez "kell". A háttértévézés meg sokaknál bevett szokás, márpedig ha lecseréli a régi TV-jét, azt nem biztos, hogy megtartja (pl. helyhiány) és akkor csak a vadiúj 100-150 cm-es TV-jén tud háttértévézni.
Inkább azt kéne tudomásul venni, hogy ha valaki ezt a technológiát választja, akkor vannak minimálisan betartandó szabályok, amelyek egyébként nem nagy kompromisszumok, de oda kell rájuk figyelni. Ilyen pl. az, hogy kizoom-olja a logót, amivel szerintem nem veszít annyit a képből, hogy drasztikusan csökkenne az élmény, pláne, ha mondjuk tényleg háttértévézésről van szó és nem is nézi.
Get Moded!
-
vhunor
őstag
Komolyan nem értem ezt a sok sírást ami a kereskedelmi adók, leginkább az RTL Klub logója miatt megy. Ki a fészkes fene képes nézni azt a sok szennyet ami ezekből az adókból folyik? Nálunk van egy régi de remekül működő 55 centis Sony képcsöves, az van fenntartva ilyen célokra, de szinte sosincs bekapcsolva, ugyanis nem nézünk kábeltévét, mert értelmetlen időpazarlás. No meg a gyerekeim se fognak napi 4-5 órát Disney csatornát bámulni, az szent. A háttértévézés jelenségéről nem is beszélve. Nincs is okosabb húzás, mint 100-150 centis tévéken járatni a retekklubot naphosszat, csak, hogy legyen valami alapzaj. Mit nem adnék egy olyan találmányért, ami keveset fogyaszt, és csak hangot közvetít. El lehetne nevezni mondjuk, nem is tudom, rádiónak. Oh wai...
Ui.: tény, hogy rossz napom volt, ettől függetlenül áll amit írtam.
Szerk.: typo.
[ Szerkesztve ]
-
Szatura
aktív tag
Lassan két hónapi, kb 180 órányi,bejáratós beállítások melleti tévézés/mozizás során a következő pár gondolat fogalmazódott meg bennem:
- ha valaki szereti a családban az RTL műsorát, maradj az LCD tévéknél /nekem kezd elegem lenni a zoomolásból,levágott fejek,stb.../
- ha plazmát akarsz, nyúlj mélyen a zsebbe, mert ha az olcsóbb kategóriából választasz,nézheted a szellemeket /esetemben pl a film feliratozása nagy felhőt csinált egész játékidő alatt/ ....remélhetőleg ez drágább modelleknél nincs jelen,de ezt majd a tapasztaltabbak úgy is alátámasztják!
Szerény véleményem szerint két tv kellene az adott technológiák mellett a nappaliba,egy plazma a mozizáshoz,egy lcd a tévézéshez....[ Szerkesztve ]
-
frekivalto
tag
válasz gazsibacsi #29998 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor Te írtad, hogy frissítés után eltűnt az ügyfélszolgálat - termék....nemtudommi menűből ez az üzemidő kijelzés?
Én ezért is nem frissítettem.
Erről van egy sztorim.
Felhívtam egy hivatalos LG szervízt (asszem), hogy hogy lehet megnézni az üzemidőd. Mondom nekik, valszeg a szervízmenűben lehet benne. Mondja a csóka, hogy azt csak egy külön, szervízeknek juttatott "szerviztávírányítóval" lehet megnyítni. Ledumáltam a sráccal, hogy szervizbezár után eljön hozzám, elhozza a távírányítot, és megnézzük. Feldobtam neki egy kis zsebpénzt. Eljött, végignéztünk mindent, de nem találta meg. Erre mondja, hogy utánanéz, és másnap hív, feljön, stb......
Azóta is hív........
Utána olvastam a Te hozzászólásodat arra, hogy hol is található az üzemóra kijelzés......
No comment.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
DM-Fan
nagyúr
-
gban
veterán
válasz dipy22 #30011 üzenetére
Akkor még egyszer és utoljára:
- Callme Panasonic HD ready tv-t akar venni
- ezekre 2 év garancia van, bárhol veszi, és a magyarországi Panasonic szervíz javítja, itthon, ingyen, ngyen szállítva, 2 évig, feltéve ha van érvényes Pán-Európai garanciajegy.Postázást nem vállalok.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz charston #30008 üzenetére
Fogyasztásban nem jelentősebb, mint bármelyik másik NeoPDP-s modell: 42"-os méretet feltételezve olyan 150 Wh körül mozoghat nagy átlagban, ami persze nézett tartalom függvényében ingadozhat.
Minden egyéb tekintetében én is javaslom olvasásra az #1. HSZ-t![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
charston
csendes tag
Van valakinek tapasztalata Pana 42V20-sal? Igazából minden érdekelne róla főleg a fogyasztás. Eddig 1x láttam élőben, nagyon tetszett, de a fogyasztás és a beégés az kicsit gondolkodtatóba ejt. Mennyit kell egy csatornán futnia hogy beégés legyen?
-
gban
veterán
válasz dipy22 #30004 üzenetére
Tudsz olvasni is vagy csak írni?
Illetve értelmezni a dolgokat?
Callme HD ready-t akar venni, arra meg sehol nem kap 5 év gart, te mégis lebeszéled a webáruházakról mindenképpen, idézlek: "mert azért is olcsóbbak a webáruházak, mert magyarországra nincs megváltva a garancia, így viszik kukutyinfalvára javítani".
Ez alapból tökmarhaság, függetlenül hogy HD readyt vesz valaki vagy Full HD-t.
Mindössze annyiban számít hogy kitöltött Pán-Európai garjegy esetén 2 év garancia jár, de 5 nem ha nem hivatalos partner az illető, illetve nem a Panasonic SSE a termék eredeti eladója.
De ettől függetlenül nem hinném hogy Callme-t érdekelné a te 5 év garanciád, meg hogy megkapta-e, ha ő mindenképpen 2 év garanciát kap, ennek a feltételnek viszont a legtöbb bolt megfelel.
Nem tudom minek írtam le mégegyszer ugyanazt, az előbb is ezt írtam lényegében.
Mindegy, egy próbát megér, hátha.Postázást nem vállalok.
-
peti85
senior tag
Van egy Panasonic P50S10E TV-nk. Az a problémám, hogy a Sport1 és társai az adás 99%-ában az eredeti 16:9-es arányban adja a meccseket, csakhogy szépen kiegészíti két gyönyörű fekete sávval alul és felül. A TV ezt meg is oldja, szépen levágja ezeket a felesleges sávokat, csakhogy egy kicsi túlzásba esik és jobban belenagyít mint kéne. Értsd nem csak a fekete sávok lógnak ki a képből, hanem a 16:9-es valódi képből is levág, így sokszor nem látni, vagy csak félig az eredményjelzőket. (Ez ugye a Zoom1 funkció)
Kérdés: Lehet ezt a Zoom1 funkciót akár szervízmenüből állítani, hogy kevésbé nagyítson bele a képbe?
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
BaLee
addikt
válasz dipy22 #30004 üzenetére
AVplanetnek van szerződése a hazai viszonteladóval viszont ettől még ugyanúgy rendel tv-ket külföldről is amire nincs 5 év gari.
Erre az a legjobb megoldás, hogy rá kell kérdezni, hogy az adott típust honnan szerzi be. Persze ahol az áraik jóval olcsóbbak, mint a hivatalos helyeken, ott nem kell csodát várni, az ugyanúgy szürkeimportos lesz.
-
gban
veterán
válasz Santiagain #30001 üzenetére
Én sem így tudtam, és nem találtam a Panánál sem a listában, ezért is írtam hogy mintha valaki írta volna, de a 2 év garancia szempontjából szerencsére nincs jelentősége, és többektől is csak pozitívumot hallottam róluk, ami fontos lehet.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
Aktív témák
- AI a játékokban és azon túl
- TCL LCD és LED TV-k
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Villanyszerelés
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest