Hirdetés
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rb26dett #48763 üzenetére
Viszont interferál a fallal és a fal erősiti igy erősebb mélyhang lesz ugyan,de kialakul un. állóhullám ami gerjedéshez vezet. Tehát ha lehet ne fal mellé. és befelé nézzen... Ha szereti a mélyhangot,akkor esetleg nézhet a fal felé is de ne tegye közel falhoz.
Ez meg az én véleményem. -
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #48730 üzenetére
Nekem olyan (Ledes) monitorom van és rosz szemem,mégis simán észreveszem rajta.
-
törölt tag
Nem.
A 3Dhez legkevesebb 120Hz-el kell müködnie a tévénék és egyszerre kell megjeleniteni a bal és a jobb oldalnak képeket amire a 2D-s tévék nem képesek. Az LCD 3D-k mondjuk 60Hz-el is elmennek de akkor a felbontás feleződik. És a tévének ezenkivül ki kell adnia a szemüveg felé jelet hogy a szemüveg a jobb/bal oldalt megfelelő időben lezárja,mivel az aktiv szemüvegek polarizálva vannak, ezért lezárják a kép nem odavaló részét, teszem fel a job szemre nem juthat bal-szem számára szánt információ a képből.(Ha mégis előfordul,kettőzést,árnyékot láthatsz ennek neve crosstalk, ami olcsóbb 3D-s LCD-nél sürübben fordul elő.) -
törölt tag
-
törölt tag
Én se, de ez amit csak ugy ex catedra mondtál, tul merész és légbőlkapott kijelentés ahhoz hogy csak ugy elhiggyem. Félre ne érts: nem kételkedem a szavadban csak nehéz elképzelni hogy ilyen drága készülékeket csak ugy odaadjanak tesztelésre,és még el is verje egy HTPC amiről azon kivül hogy brazos, semmi mást nem tudunk. Béci teszter, de ö is csak egyet kap egyszerre,esetleg letét ellenében vihetnéd haza... ÉS arra is kiváncsi lennék: milyen eszközökkel néztétek képét-hangját?? Nem vitatom hogy a HTPC-d mindent visz,de ezt megteszi az összes általad emlitett gép,és még az ezeknek harmada-negyedébe kerülők is ugyanugy megteszik. Ráadásul az általad emlitettek épp a prémiumkészülékek tehát nemcsak mindent visznek hanem a kép-hangminőségük is felülmulja az átlagot.
-
törölt tag
válasz
gyigyoo #45417 üzenetére
Szerintem jelenleg mindegyik technológián lehet fejleszteni, Oled-et, projektort és a lézertévét is beleértve.Oled jelenlegi élettartama 2év és ugyanugy,ha nem jobban beég!! Plazmán pl. szinhűség, és beégést nélkülöző technológia szorul fejlesztésre. Erről János666 és Béci tudna neked többet mesélni.
De ami irtam,arra irtam hogy csak azonos árú technológiát releváns összevetni, mert pl.egy U- sorozatú Panasonic plazmát sokmindenben legyózne egy Samsung D9000 LED lcd, igy nem kapni releváns összehasonlitási alapot. Anélkül tényleg csak az általad leÍrthoz hasonló reakciót váltasz ki és joggal ráadásul. Főleg ha nem is magadtól irsz ilyeneket,ez "a haverom mondta" szerinted milyen alapnak tünik?? -
törölt tag
válasz
junkpod #45390 üzenetére
S és G között bizony elég sok különbség van: ha csak a képminőséget veszed is. Ezt látni kell!!! És ha nem áruházi hanem bemutatótermi, vagy otthoni körülmények között látod,akkor megérted,miért ennyi a kettő között a különbség.
AAC-t ha a G30-on HDMI-n átviszed(az S-t nem néztem de szerintem az is), azt a G30 felismeri, és amit felismer, azt (és ez áll minden más Dolbyra, még a HD adatfolyamokra is) akkor Dolby Digital 2.0ként fogja az az erősitődnek továbbitani.
Én a settopbox heylett inkább a S/G (de panel miatt inkább a G) modell beépitett tunereit használnám: sokkal jobb mint a STB-k legtöbbje. És ha nem UPC-d van és valamilyen prémium csomag előfizető vagy. akkor Conax modult kell még venni hozzá,abba kell bedugnia a szolgáltatótól kapott kártyát,akáb T,akár C. tunert használsz hozzá. -
törölt tag
válasz
#56474624 #45291 üzenetére
Plazma élettartama kb 100 ezer óra, ami napi 10 órával 10 ezer nap.. De az elektronika halála befolyásolja.Arra ne számíts, hogy a CRT-hez hasonlóan 15-20 évet is simán elmennek a mai plazma/LCD TV-k, mert nem fognak, ilyen tekintetben ne ringasd magad hiú ábrándokba. Ugyanakkor 5 évet azért szerintem az átlag TV-k lazán kibírnak, különösen azért, mert ma már kicsit érettebb a plazma-technológia, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt volt.
-
törölt tag
válasz
Voice24 #45093 üzenetére
"ugyanígy biztos van olyan is, aki azt mondja az alap minőségű (de b@zinagy) tévé megvétele után, hogy bárcsak inkább vettem volna egy jobb képminőségűt"
Én nem vennék rá mérget. Inkább örül,mert:,ha meg van elégedve a képminőséggel, nem fog egy kissebb után ácsingózni, ha meg incs vele megelégedve: szólgáltatót vált,átáll digitális adásra, egyből megjavul a tévé képe, és megint nem vágyik kisebb után. Már csak azért sem mert nem lesz melette egy másik,nagyobb kategóriáshogy ellenőrize,vajon melyik a jobb. Nem beszélve arról,hogy a háztartások 95,de akár 100 %-ában az SD forrás a tultengő,és azt a belépő szintü HD-Ready plazmatévék is tökéletesen megjelenitik.
És ha már a Wattokat hozod fel: te ugyanigy el voltál foglalva a régi CRT tévéd fogyasztásával? Netán a mikrosütó,villanybojler és a nyomtató fogyasztásával is ugyanígy el vagy foglalva? Mert azok a többszörösét benyelik a tévéknek. -
törölt tag
válasz
Mejulie #45018 üzenetére
A jellel nincs semmi baj. Azt egy jó erősitőnek kell dekódolni és jó hangdobozokon kell leadni. És addig megfelelő kábeleken kell haladnia. Tehát Milennium is jó lehet egy pl. belépő vagy középkategória mellé: lényeg hogy a jobbik komponens(itt az erősitó) dekódoljon.
-
törölt tag
válasz
janos666 #44950 üzenetére
Nem lehet hogy csak ditherelt a szóbanforgó plazma, azt láthatta? Tehát nem a lagot: a jel késését hanem a túlhúzott, túlvezérelt jel utánégését egy pixelben, ezt láthatta a még friss panelen. tehát egy erősebb jel nyomát egy már másik képtartalom mellett.
Vagy ez ugyanazt jelentené?? -
törölt tag
válasz
gameresboy #44895 üzenetére
Még csak nem is egy kategória a kettő.
-
törölt tag
válasz
Panamoto #44859 üzenetére
Igen,azért is van,és arra is jó hogy egyik a tévéhez, másik a projektorhoz menjen.
Azért volt a tanács, mert a médiajátszón nemcsak 1080p-n mennek hanem felhasználástól függően többb 720p,dvd és divx is előfordulhat,míg BD játszón azért a fullHD van tulsúlyban ,és néhány gyártó nem is enged komponens kimeneten 1080p-t. -
törölt tag
válasz
Panamoto #44852 üzenetére
Viszont akkor a hangot teljesen külön kell átvinned. És számolj azzal ha hosszabb jelutat kell megtennie,akkor zavarokat szedhet össze és romolhat emiatt a képminőség. És ugyan eredetileg viszi az 1080p-t a komponens jelátvitel, de az alacsony sávszéle miatt nem képes átvinnibelőle 50-60 hz-et másodpercenként,ezért tehát a BD-t inkább HDMI-vel kösd össze. És a müholdvevő boxok, beltérik, dvd játszók, stb. sokkal jobban elviselik a komponens jelátvitelt,tehát inkább pl.a kissebb sávszélű dvd játszót kösd komponenssel a tévédhez.
-
törölt tag
válasz
spiritex #44850 üzenetére
720p-t akkor is simán kellene vinnie, és ha kábel ugymond kicsi lenne,akkor csak kb.1 mp-re akadna meg. Ha máskor nem akadt meg ez a film, akkor is esetleg érintkező hibát sejtek. Azért próbáld ki ugyanazt a filmet másik kábellel és ha nem akad azon akkor valóban kábelcsere kell.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dc fan #44686 üzenetére
Antennajelet csak az antennacsatlakozóról tud fogadni a tévéd és csak RF-kábelen továbbitható. Viszont igy is müködik a tévé vétel, csak a tévé tunere ki lesz iktatva és a RGB-n megy az adás ugyanúgy mint ha filmet játszanál le,csak most a médiajátszón váltasz csatornát. Én azt mondom: ideiglenesen oké,de kár ez miatt mellőzni a Panasonic egyébként kiváló tunerét.
-
törölt tag
válasz
Skillet #44490 üzenetére
Itt mindenki meg volt elégedve a C7000-el,sztem az is jó,jobbb mint az idei 5-ös sorozat.
Harmantrade,ezt többen dicsérik itt. -
törölt tag
válasz
burgatshow #43127 üzenetére
Így van,fő az optimizmus... És lesz egy nagyon jó tévéd!
Házimozit meg majd ha futja... pl Onkyo HT-S5405 elérhető árú és tud mindent ami neked kell. -
törölt tag
válasz
burgatshow #43125 üzenetére
Nincs mit..
Usb-t küldi ki egyedül 5.1-ben.. -
törölt tag
válasz
burgatshow #43123 üzenetére
Sajna csak sztereóban küldi ki az optikai a HDMI forásokat.
Erősitőre kellene kötni a forrásaid,és külön kellene a tévére küldeni a filmeket. Vagy erősitőn keresztül HDMI-n. -
törölt tag
Én is azt látom hogy a madaras nevű kvázi tag felemlitett ugyan két könyvet de semmit sem tanult azokból. Pl. Feynmann leirta,hogy ne csak olvassuk a könyyvet, hanem kisérletezni (értsd: tapasztalni) is kell.
Béci: Egyetértek én is TCR-el.
Eaglesas: tapasztalataidról irj inkább. Senkit se érdekel a más fórumokról lopott adataid,amelyek régiek is és esetleg akár falsak is lehetnek. -
törölt tag
válasz
Redchucky #40232 üzenetére
Ha megnézed az elérhető csatornakinálatot és az elérhető BD-k smennyiségét és árait, akkor magadtól is rájöhetsz hogy még hosszú ideig létjogosult a HD Ready. És a Full HD-s anyag is szépen mutat HD ready-n is. 3 méterről FHD legkevesebb 55" kell az is csak akkor ha tulkorrigált szemed van mint Madgie-é.
-
törölt tag
válasz
kola99 #39342 üzenetére
Ha a bálványimádó azt jelenti,hogy kategóriájukból és az árukhoz mérten a legjobb képpel rendelkeznek akkor jelentem: én is bálványimádó vagyok,legyen és Panasonic vagy Samsung a neve, és G20 vagy C650.az prófétája.
Pedig részemről ellenzek mindenfajta vallást és vallásos megnyilvánulást.
-
törölt tag
Kérdésre rátérve nem neked válaszoltam hanem Parcinak,neki szólt.De ha képbe kerültél,neked si válaszolok.
Ha a tévét kérdezed, Akkor inkább 50G30.Nem a 2-s 5 milla kontraszt a különbség hanem a képnimőség jobb eleve. Ha a +10 coll számit akkor várnék egy Samsung 60D6900-ra.
Ha a házimozira vagy kiváncsi,gyere a topicjába. Én ennyiből vagy használt (simán kijön) vagy Onkyo HT-S5305 vagy ennek az utódját javasolom.És a házimozi "jósága" nem abban rejlik hogy "fél hangerőn beszakad a melkasom".Tehát mindenképp hallgass meg egy jobb rendszert vásárlás előtt,utána ha megmaradsz a geniusnál,egészségedre. Ha telik kicsit jobbra akor Onkyo 508+hozzávaló hangfalszettel,pl Poikl TSI vagy Proson Libra szettel már igazán nem bánnád meg. -
törölt tag
válasz
Denyiro #39054 üzenetére
Nem vagyok ellene a köztes rendszerek: nekem se telik miliós cuccokra,(nem is vágyom rá,megelégszem a Denonommal és egy hozáillő hangdobozszettel) de azért az alsó végletet sem szabad erőltetni,ha lehet jobb alternatíva is.És inkább gyüjtögetek kicsit,mint egy alsókategóriást kössek rá.
-
törölt tag
válasz
Denyiro #39054 üzenetére
Nem vagyok ellene a köztes rendszerek: nekem se telik miliós cuccokra,(nem is vágyom rá,megelégszem a Denonommal és egy hozáillő hangdobozszettel) de azért az alsó végletet sem szabad erőltetni,ha lehet jobb alternatíva is.És inkább gyüjtögetek kicsit,mint egy alsókategóriást kössek rá.
-
törölt tag
Tehát teljes tisztelettel kérdezem tőled: ha bort kér valaki és mondja neked hogy tescos kannás bort szeretne,te nyugodt szivvel-lélekkel ajánlod neki? Esetleg annak tudatában is hogy kicsit hozzátéve jobb élvezetű bort is kaphat? Szerintem erős NEM lesz rá a válaszod. Nos,te a bort, Béci meg a házimozit (is,és a többi társ-technológiát is) ismeri jól és ajánlja ugy hogy tudja,mi a kettő között,mármint egy genius és egy jó erősitős rendszer közötti különbség.
-
törölt tag
válasz
zippofcy #38402 üzenetére
Maradjunk anyiban hogy az erősitőknél az AA osztály nem a mosógépek minőség és fogyasztási indexét takarja,főgeg nem non plus ultra.
Egész másról van szó.a működési elvét takarja,miszerint a kimeneti pontok mindentől függetlenül nyitva vannak és teljesen nyitottt kimenő kapuval dolgoznak,hatásfokuk nagyon alacsony,33% körüli.
-
törölt tag
válasz
zippofcy #38398 üzenetére
Igen,a Denon 1306 elég kisfelbontású szerintem, 6 éves belépő modell.Nme rossz ugyan a hangja,de nem éri el pl a 1706-os részletezőképességét.Pláne a 3806-osét.Nekem olyan van,az simán lenyomná. És DM-Fan H/K AVR 255-e sem vallana szégyent,sőt!!
Hangfalakat nem ismerem,arról nem nyilatkozhatom. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
zippofcy #38246 üzenetére
Azzal egyetértke hogy a dac nem szol bele a digitális jelbe és semmi " nem nyul a jelbe",amig eredeti formájában továbbitd azt.De a jel milyenségébe beleszol a megépitettség (azok a tényezök amit taglaltam),a saját DAC csak akor ha analóg módon továbbitod a jelet.És igen,digitális formában megy ki a jel és az lehet kódolt,amikor un. Bitstream és kódolatlan,ami PCM vagy LPCM lehet.A dekódolást ilyenkor nem a DAC hanem a beépitett dekóder végzi.
-
törölt tag
válasz
zippofcy #38243 üzenetére
Itt nem arról van szó,hogy változtatna a jelen. Hanem hogy a jöbb készölékek elkülönitett audio és video áramkörökkel dolgoznak ellentétben az egycsipes lejátszókkal. Valamint jobb minőségű csatlakozóik,vezetékeik és kötéseik vannnak és főleg jobb Dac-juk van,nem beszélve a tápellátásról, Ennek fényében gondold át ujra a mondanivalód,hallgass meg egy láncon jobb és rosszabbb ,és külön dac-al felszerelt lejátszót utána ird meg tapasztalatod.
-
törölt tag
válasz
pmheros #37914 üzenetére
1:nem,megjelenit minden sort,csak az 1080-ból 900 frissül egyszerre 1 képváltásnál,de a maradékot is megjeleniti,csak az az előző képtartalomból marad vissza..
2: igen,ez a helyes magyarázat. Megjegyzem a 900 és az 1080 sorfrissités különbségét az avatatlan szem nem veszi észre,esetleg teszt DVDn érzékelhető.
3: nem még teljes képernyőváltásos gyors mozgásnál sem okoz elmosódást. Annál inkább előhozná egy 3-400 soros mozgóképfelbontású,mindössze 50-es frissitésre képes LCD
.
Azért játéknál vigyázni kel az állandó képtartalmakra,pl HUD nem engedélyezése és 2-3 óránként szünet (ami nem kikapcsolást jelenti hanem teljes képernyős adás megjelenitését). -
törölt tag
A Panasonic 42G30 a Panashopnál 239. ,vagy 30-al olcsóbb mint a G20 tavaly ilyenkor vagy olyan áron van mint kb karácsony előtt.
-
törölt tag
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Airpods Pro 2. Gen / Magsafe - MTJV32M/A - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- 11,26"-os autós multimédia rendszer, univerzális, Apple Carplay/Android Auto kompatibilis
- Eladó komplett Sonos házimozi szett Playbar + Sub Gen 1 + 2 db Play:1
- FOSI AUDIO V3 MONO 2 DB 100+W 8Ohm +10A 48 PSU
- TV beltéri egység / DVB-T tuner / set top box
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest