Hirdetés
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
törölt tag
Tényelg,mit jelent az a Panasonic nál hogy mindig a DVB -C utána írják "interfész"? Tehát nem a tuner hanem csak annak a része? Mert ugye Kábel digitálishoz az kellene. Pl Tx4210est üzemeltünk be ott is volt irva,igaz,ott nem kellett.Kérdés lényege: kábeltévé mellé lehet panát választani?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sztem is az 50X10y-t vedd meg,nagyon jol jársz vele,és nem fogod késöbb megbánni,tunere is job a samunál(bár én kissebb samut láttam). Br-játszót sztem várj még 20k-t és a Lg-bd 390-et vedd,magasan jobb a 370-nél és .mkv-t is lejátszik usb-röl.
És Placi58-al is egyetértek: amit nagyon el akarnak adni annak tutibb képet lőnek be,ezt magam is tapasztaltam,tisztelet a kivételnek! -
törölt tag
Mielőtt döntenél nézd meg az LCd topicban a #41853 as Fidel76 hozzászólását. http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok/hsz_41853-41853.html
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocsi,én se kötekedni akarok. Láthattál esetleg,megfelelő vastagságú üvegek kibírják akár az ember súlyát is.De a plazma tv üvege nem egyszerű tábla,hanem gázkapillárisok vannak benne ami nagyon felületifeszültség-csökkentő tényező.Míg az LCd annak tekinthető bizonyos szemszögből,akár biztonsági üvegtáblának is,hisz több rétegű.Mig a Plazma csak 1, tele kapillárissal. és rávitt elekrtonikával ami ujabb feszültségforrrásnak tekinthető,mivel nem 1 anyag a üveggel. És ehhez még hozzárakod az ált.osz fizikaórán való tanultakat mármint hogy az üveg anamorf anyag amiben nem egyenlően oszlik el a nyomás,felületi és belső-feszültség... Nos,nemhiába irják ki rá és jelzik..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Henry06 #9036 üzenetére
"Később betértünk abba a boltba, ahol meglepő módon egy igen kedves emberrel találkoztunk" Nos ez a kedves ember megtehetné hogy bevinne titeket egy sötét neon nélküli helyre, pl. a raktárhelyiségbe,és ot tesztelhetnétek le a kiválasztott készülékeket normál sd és hd anyaggal és akkor ott lehet meglátnátok a plazma és az lcd különbséget "több szem többet lát" alapon és nemcsak promóval futtatva. Azt se felejtsétek el hogy vigyetek normál DVD-t ami mindenki ismer.Hátha ez segíthet.
-
törölt tag
válasz Mike1223 #9509 üzenetére
Nos,annyit hozzátennék,hogy egyáltalán nem a sávszéltől és nem a hordozón mulik hogy milyen a zene élvezete. Hanem az ugynevezett felharmonikus össszetevőkön múlik,tehát hogy az eredetileg lejátszott hangokból mennyit tudott a felvétel megőrizni. Ugymint alaphangok,felhangok,visszavert hangok,zajok..-ittt ne a rossszabb zajokra gondolj. Ennek van egyfajta hangzása,ami lehet melegebb- hidegebb.
A bakelit az melegebbek közé tartozik,ezért esküsznek rá sokan. De az új adathordozók is lehetnek nagyon jók a felvételi körülményektől függően,tehát lehetne neked mutatni olyan felvételeket DVD audión vagy SACD-n hogy elájulnál tőle. És utána arra esküdnél. És van bakelitben ocsmány felvétel is,hidd el![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos,a Plazma tv-t anyagilag ugy képzeld el hogy egy üveglap,gázbuborékokkal-ezt az analógiát neked sztem nem kell bemutatnom.Viszont ezért megváltozik a belsó feszültsége,és mivel az üveg anamorf-tehát nem egyenletesen oszlik el benne a felületi feszültség sem- igy fektetve még a hagyományos üveg is megreped szálitás közben,nemhogy gázapillárisal teli,egyik oldalon tömegtulsúlyal,amit a ráépitett elektronika okoz. Az Lcd ilyen tekintetben más felépitésű,többrétegü.
Ezt itt régebben kitárgyaltuk már,DM-fan vezetésével.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz DM-Fan #10282 üzenetére
Így van,jelenleg nekem ez az abszolút top-tv amit láttam boltokban és specifikailag is. Sajnos fűtési idény közepét tulhaladva a 225 k nekem irreálisan magas. De legközelebb eljövö karácsonykor talán megléphető a G20 as. Akkor nem hiszem hogy G10est szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DM-Fan #10287 üzenetére
Nem tudom,jót nézek.e de találtam vmit.Bocsi,utólag láttam meg amit írtál!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ebben van reláció. Az LCD-ve ltényleg tarolnak De szvsz közelitőleg annyi plazmát előállitani az eddigi techn. háttérrel csak minőségi kompromisszumokkal megy. Vagy új kínai gyártósorok bevezetésével.
Hol találom az új Samsung plazma modelleket? Csak kiváncsiságból? G -val nem találtam semmi ideit.
De ezzel nem téged akarlak cáfolni,nem tervem kötözködni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Annyiban tuti igazad van hogy 5 év alatt valóban hihetetlen exponenciális növekedést értek el minden más területen. Árat tudnak csökkenteni.,hisz a LEd-tv-vel tarolnak,hisz (sic) olcsobb előálltiani mint a CCFL-t és még most is elég horror ára van,marketingpolitikájuknak köszönhetően.
-
törölt tag
Nos ez a fogalom-motion resolution- azt takarja kb.hogy 1 képváltáskor a 900as csak 900 sort tud frissiteni. Attól még megvan mind az 1080 sorod,nem fog lecsökkenni 900ra,tehát nem ugrik össze neked a kép de 1 képváltáskor csak 900 sor frissül. a 2. váltáskor már belekerül a maradék is. Tehát Főleg magasabb fps-en főleg 400 vagy 600 hertzen nem veszed észre a különbséget Az olyan LCD-n ami pl 500 sorfelbontás(elég sok van,főleg a régiek,de az új low.end-eknél is gyakori),és nem állitod 100 hertzre ott viszont kicsit elmosódik a kép,már nem olyan részletgazdag.(nem akadozik,az más hibaforrás,az a pulldown hibája!) De csak akkor ha a teljes képtartalom frissül,pl.mikor az egész kamera mozog,vagy nagyon nagy képfelület mozdul hirtelen. A 900 nál már csak tesztlemezzel veheted észre,főleg magasabb ,pl 100 Hz tévéknél. A Mindigtv sorváltása pl.900as,ezt még kezdetekkor olvastam.Blu-ray nél vagy upscaled anyagoknál már számithat.Ezért (is) drágább a NeoPDP.
Ha más tévéknél keresed,akkor motion resolution alatt találod meg ezt a kifejezést. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz gyu666 #10604 üzenetére
Nos,a szürke kávát bevállalnám(a Csaj mellettt persze ),de mondj 1 tipust,ami kapható szürkében,vagy bármi más szin is megfelel... 10 éve még hemzsegteka szürek CRT-k. ma már csak fekete és 1-2 vörös-bordó van,de azok drágák.Talán a Loewe gyárt,de az ára...még a 3D is olcsobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyu666 #10626 üzenetére
Mondjuk ha panelcsere vagy tápcsere válik szükségessé,akkor már nem igazán vicces a por okozta probléma... mert a káváján még elférne a por,de a belső alkatrészek szeretik gyüjteni épp az elektromos megosztás miatt. Klíma annyit segit hogy kevesebb nedvesség van a leveőben így kissebb a por összegyűlésének a veszélye mivel a levegőben levő vízrészecskék un.kondenzációs magokat alkotnak és a porszemek eköré gyülekezve egyre nagyobb porszemeket alkotnak,és a nagyobb porszemek könnyebben letapadnak. Tehát jó ötlet a klimaépités.,de nincs akkora rizikója,hogy a tévéért külön klimarendszer kelljen... Pláne HEPA rendszerrel.. a rendszeres takarítás is megteszi.
-
törölt tag
válasz KTTech #10715 üzenetére
Nos, az LG képes DNLA-val kapcsolodni a szgéphez és onnan a gép játszaná le. Viszont láttam havernál müködni BD 390 et és bevallom nagyon tetszett. Még fel is skálázza a DVD-it 720ra vagy 1080ra,ezért mertem ajánlani. Majd sztem kerni eldönti kell-e neki a WMV és az emlitettt felirat támogatás,mert én csak igen ritkán találkoztam velük,én nem érezném a hiányát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djherby #10762 üzenetére
A fakóság azért van mert az 1:LCD képe világosban joibban mutat de sötétebb szobában hamar kijön a plazma elönye és 2:a legtöbb boltban Shop módban demo anyagokat járatnak.. Erröl személyes tapasztalat is meggyőzött,volt olyan ismerösöm aki elöször LCD-t vett aztán mikor beállitottunk egy másik helyen 1 50es plazmát falra,csak nézett aztán 1 héten belül lecserélte plazmára az LCD-jét Tehát ez NE befolyásoljon a döntésedben,mivel otthon nem fénycsövek mellett tévézel.... De ez nem azt jelenti hogy rosszabb az lcd,csak elöször ha teheted,valahol otthoni vagy boltban 1 sötétebb helyen hagyományos forrásbol nézd meg. pl,DVD vagy jó min. tv.adás. És még 1 plazmás ismerösöm se panaszkodott nagy áramszámla emelésről, tehát nem olyan durva az eltérés,mint ahogy egyesek beállitják,mivel (mint tudod,olvashattad itt is),tartalomfüggő a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest